m
a
r
67 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Sushi

Sushi med Kate Koo
Driver Zilla Sake

Kate Koo är personen bakom sushirestaurangen Zilla Sake och här berättar och visar hon lite om hur hon jobbar. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Hur smakar sushin i Portugal?
Iz testar

Iz Harris har varit i staden Aveiro, Portugal för att mumsa på massa gott som finns där - bland annat sushi. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en tonfisk
För sushi

Här får vi se hur man styckar en tonfisk på bästa sätt om man vill få ut de finaste delarna på rätt sätt. Som bonus får vi lära oss lite japanska, får lite knivkunskap och lite allmänt rolig information. Sevärt! Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg
0

Sushi med Michelin-kocken Hirohisa Hayashi
Och massa annat gott

För att få titeln Master Kappo-kock måste man förutom sushi även kunna bemästra tempura, vanlig fisk och kött. Det kan Michelin-kocken Hirohisa Hayashi och i det här klippet från Eater visar han lite vad som tillagas i köket där han jobbar. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

HÄr VET inte ens kocken morgondagens meny
morgonens fiskleverans avgör

Litet reportage från Sushi-baren Cagen i New York där menyn bestäms beroende på vad kocken får in för fisk på morgonen. Tumnagel
123kg
+
Frode Wikesjö
0

Sushi är mer än bara mat
Det är konst

Här får vi se sushikocken Daisuke Nakazawa som tidigare varit elev hos mästaren Jiro Ono göra lite sushikonst. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Nick testar köttfrukt
Konstig matkonst

Nick Solares från Eaters The Meat Show har besökt restaurangen Dinner by Heston Blumenthal i London där han får smaka på lite köttfrukt. Vad är det kanske ni undrar? Titta på klippet ovan så får ni svaret. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Så får du till perfekt sushi-ris
Viktigt att tänka på

Om du trodde att fisk var den viktigaste ingrediensen när det kommer till sushi så har du fel. Det är nämligen ris som är det. Något som många kanske inte vet är att namnet sushi hänvisar till just det risvinägersmaksatta riset. Så om du ska göra egen sushi hemma är det viktigt att du har koll på hur man ska göra med riset, och tips på just detta får du här av kocken Taichi Kitamura. Bonusklipp nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Magnetiskt rullband serverar sushin
Stockholms första Kaiten-restaurang

Nyligen slog portarna till Sushi Yamas nya restaurang på Cityterminalen i Stockholm upp. Det som är kul här är att rullbandet som serverar maten kommer åkandes på ett magnetiskt rullband. Det är den första restaurangen i sitt slag i Stockholm och faktiskt den Kaiten-restaurang med längst magnetiskt band i norra Europa. Christoffer som hade sett fram emot öppningen av stället har gjort denna film som visar lite hur det ser ut. Tumnagel
148kg
+
Bobby Green
0

Den trestjärniga sushirestaurangen
Sushi Saito i Tokyo

Det är klart att det finns grymma sushirestauranger i Tokyo, det är ju trots allt där maträtten började sitt liv. Men ett ställe sticker ut - Sushi Saito. Det är en sushirestaurang med tre Michelinstjärnor som drivs av Takashi Saito. I tolv år har han serverat vad som kan vara världens bästa sushi och här får vi se lite hur han jobbar. Tumnagel
149kg
+
Bobby Green
0

Billig vs dyr sushi
Vad är det för skillnad egentligen?

Killarna på Buzzfeed bestämde sig för att testa tre olika sushiställen med helt olika prislappar på maten, från 3 dollar upp till rätt styva 250 dollar. Vad var skillnaden egentligen? Var det dyraste stället automatiskt det bästa? Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Ljudet av Sashimi-beredning
Fiskkonst

I det här klippet får vi oss en närmare titt på när en erfaren sushikock gör i ordning lite Sashimi, och fokus har legat på ljuden detta för med sig. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Så blir du sushikock på två månader
Andy Matsuda kör skola i Los Angeles

Andy Matsuda ligger bakom Sushi Chef Institute i Los Angeles - det första stället i USA där man kan lära sig att bli en mästerkock på sushi. Sushikocken David Bouhadana från Eater åker dit för att besöka Andy och stället där han en gång lärde sig yrket. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Sushi-eran började inte med fisken
Det var riset

Sushi började sin karriär i sydöstra asien där ris användes som en konserveringsmetod för fisken. Det hela hittade senare till Japan och en herrans massa år senare är det vad vi i dag kallar för sushi. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Blake Shelton testar sushi för första gången
Jimmy Fallon tar med musikern på restaurang

Den amerikanska countrymusikern Blake Shelton har aldrig ätit sushi tidigare. Jimmy Fallon bestämde sig därför för att ta med honom ut på restaurangen Nobu för att han skulle få vidga sina mat-vyer lite. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Så gör man en tonfiskrulle
Nyckeln är bra råvaror

Sushikocken John Daley från New York Sushi Ko visar oss här hur man gör en tonfiskrulle. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Så blir man en sushikock
David Bouhadana besöker lärling

Sushikocken David Bouhadana besöker en tjej som håller på att skolas för att också bli det. Hon berättar då om den hårda skolan och om för- och nackdelarna med att vara en sushilärling. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Så ser en perfekt Sushi-meny ut
Enligt Sushi Nakazawa i New York

Sushi Nakazawa är en sushirestaurang i New York och här har man låtit sig inspireras av både japansk och amerikansk kultur. I klippet får vi se vad chefskocken Daisuke Nakasawa anser vara den perfekta sushi-menyn och det ser inte alls så dumt ut. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Kan man göra sushi av mat från Taco Bell?
Ibland får man leka med maten

Om man inte känner för att ge sig på att göra den Taco Bell-lasagne jag skrev om i går kanske en sushi-variant kan vara något? Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Att äta sushi från en naken kropp
Munchies testar Nyotaimori Experience

I Sverige är vi vana vid att äta maten från en tallrik med kniv och gaffel. Så är det givetvis inte överallt men Nyotaimori Experience skiljer sig nog mest från det vi är vana vid - det handlar nämligen om att äta från en naken kvinna. Kimberly från Munchies har testat att äta och även att agera serveringsbricka och så här såg det ut. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Snubbe gör sushi som ser ut som riktiga fiskar
Katt blir förvirrad

En snubbe bestämde sig för att skoja till sushi-middagen lite genom att forma den inköpta maten till små fiskar. Något som definitivt hans katt verkade uppskatta, och säkert även gästerna som bjöds på det också. Tumnagel
152kg
+
Bobby Green
0

Ett besök hos Masa Takayama
Sushi-kocken med tre Michelin-stjärnor

Masa Takayama är sushi-kocken som driver restaurangen Masa på Manhattan. Han är den första amerikanska sushi-kocken som belönats med tre stjärnor i Guide Michelin och det är inte ofta kameror får komma in bakom kulisserna och se hur han jobbar, men Eater har nu fått ta sig en titt. Tumnagel
181kg
+
Bobby Green
0

Hajhjärta och fisksperma
Ny serie om sushikockar

Nu startar Munchies en ny serie om sushikockar och först ut är Yoya Takahashi som är chefskock på Hamasaku i västra LA. Han gillar Hollywood och att experimentera med konstiga och udda ingredienser, vad sägs om hajhjärta och mjölke? På länken nedan kan ni läsa om hur man använder just mjölke i matlagning. Tumnagel
72kg
+
Roger Åberg
0

Alaskan Avocado Roll
Avokado och lax

YouTube-kanalen How To Make Sushi visar hur man gör en Alaskan Avocado Roll, det vill säga lax inlindat i avokado. Se till att skaffa en kniv och att ha en stabil hand för att skära avokadon tunn som tusan. Tumnagel
135kg
+
Johan Rosén
0

Munchies om blåfenad tonfisk
Så få som 40 000 vuxna finns kvar

Författaren Sasha Issenberg som skrivit boken The Sushi Economy går på djupet i frågan om den blåfenade tonfisken som är på väg att utrotas. Tumnagel
106kg
+
Johan Rosén
0

Sushi i fem steg
Ser lätt ut

Sushi är en konstform i sig, men med rätt ingredienser och erfarenhet kan det se lätt ut. Sushikocken Daisuke Nakazawa visar i fem steg hur man gör det på rätt sätt. Tumnagel
106kg
+
Johan Rosén
0

Hur man äter sushi

Klipp från Munchies där sushimästaren Naomichi Yasuda förklarar hur man skall äta sushi på ett någorlunda korrekt sätt. Tumnagel
212kg
+
Frode Wikesjö
0

New York Sushi Ko

Cool Hunting har hälsat på New York Sushi Ko och ägaren och kocken John Daley. Stället är nyöppnat och ligger på Lower East Side i New York. I den här korta videon berättar John om hur han lärde sig att göra sushi i Japan och vad maten betyder för honom. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0

Dröm-förrätten

Martin Berg, kocken med Michelin-stjärna som jobbar på restaurangen Mathias Dahlgren i Stockholm, demonstrerar här hur hans drömversion av en förrätt ser ut. Nedan kan ni även ta del av förrätt och efterrätt. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

Flygande sushi

På sushi-restaurangen YO! Sushi i Storbritannien testar man nu något som man kallar för iTray vilket är en flygande serveringsbricka som styrs via en iPad. Här kan ni kolla in en film där VD:n för YO! Sushi, Robin Rowland, beskriver sin restaurangkedja lite närmare och man får även kolla in den flygande serveringsbrickan. Tumnagel
41kg
+
Wille Wilhelmsson
0