m
a
r
4 i dag60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Choklad

Chokladfinsmakare testar snikchoklad
Snart är det Alla hjärtans dag

Mataffärerna svämmar över av chokladaskar av olika kvalitet och i olika prisklasser. Själv är jag ingen finsmakare utan äter i stort sett det mesta som är märkt med choklad, men självklart är det skillnad på choklad och choklad. På lördag är det Alla hjärtans dag och då kommer en del att smälla i sig choklad, så därför bjöd BuzzFeed in chokladfinsmakaren Jonathan Grahm som fick testa lite snikchoklad och berätta vad han tyckte om den. Nu är det här inte askar som vi är vana vid att se i våra affärer, men även här i Sverige finns som sagt också många olika varianter att välja på. Vilken är din favoritchoklad, oavsett prisklass? Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

En 3D-skrivare som skriver ut choklad
Äntligen!

Marknaden svämmar över av 3D-skrivare men inga har direkt varit särskilt intressanta förrän nu när Hershey presenterar CocoJet - en 3D-skrivare som skriver ut choklad! Du matar in din design och låter sedan maskinen skapa den i mörk, ljus eller vit choklad. Perfekt för bagaren, godismakaren eller den helt vanliga chokladälskaren. Hur framtiden ser ut för CocoJet är för närvarande oklar. Tumnagel
139kg
+
Bobby Green
0

Snurrande chokladtårta får dig att tappa hakan
Och bli sugen på choklad

Det här ser till en början bara ut som en oerhört detaljerad och välgjord uppställning av chokladfigurer, men efter en stund kommer hjärnan att spela er ett ordentligt spratt. Tumnagel
206kg
+
Bobby Green
0

Kanske den godaste varma chokladen
En guide

Det tar ungefär tre minuter att göra en klassisk varm choklad från grunden. Här visar Youtube-profilen Matgeek hur det går till. Tumnagel
99kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Aladdingate Trillingnöten byts ut
Mot hallonlakrits?!

Kom ihåg tisdagen den 30 september. Det här är dagen när hela vår världsbild faller samman, när vargarna inte längre ylar mot månen och när ett evigt mörker är på väg mot oss. Det här är dagen när vi får reda på att Marabou har tagit det ofantligt dåliga beslutet att ersätta den älskade trillingnöten i Aladdinasken med... hallonlakrits?! Aladdin firar 75 år i år och förutom en jubileumsask i begränsad upplaga kommer alltså innehållet i den vanliga asken att förändras. Förutom trillingnöten sparkas även körsbärslikör ut, men den tvivlar jag på att någon kommer att sakna. De två pralinerna ersätts med hallonlakrits och fläderblom. Det här har givetvis rört upp mycket känslor och många tycker det är fel beslut att plocka bort framförallt trillingnöten. Jag kan hålla med och funderar lite på varför Marabou inte istället skapat en miniask med bara trillingnöt istället för att ta bort den helt. Vad tycker du i frågan? Tumnagel
-248kg
+
Bobby Green
0

Legobitar du kan äta
Gjorda av choklad

Lego är kul och choklad är gott så varför inte kombinera de båda och skapa något fantastiskt? Det är precis det som designern och illustratören Akihiro Mizuuchi har gjort. Dessa vackra små kuber är nämligen gjorda av choklad och när man byggt ihop sitt konstverk är det bara att sätta tänderna i det. Ett av tillfällena i livet där man faktiskt får leka med maten. Tumnagel
180kg
+
Bobby Green
0

Kakaoodlarna som aldrig ätit en chokladkaka

Tro det eller ej men chokladkakorna vi stoppar i oss växer inte på hyllorna i affären. Innan de kommer dit plockar människor kakaobönor som sen efter ett par steg blir till chokladkakor och annat. Men på vissa ställen i världen vet inte odlarna själva vad bönorna används till, och det har gått rykten om att de används för att göra vin eller som smaksättare i maträtter. Här får några av odlarna smaka på den färdiga produkten för första gången. Tumnagel
363kg
+
Bobby Green
0

Plopp Kaktus/Päron

Vecka 20 händer något stort - då kommer nämligen godisbiten Plopp i en ny smak. Den nya smaken är Kaktus/Päron och smeten innanför den ljusa chokladen är därför som sig bör grön till färgen. Vad den smakar kan vi också lista ut. Björn kom över ett exemplar men tyvärr berättar han inte vad han tyckte om den. Vad tror ni om den nya kombon? Tumnagel
65kg
+
Bobby Green
0

6 nyheter för chokladälskaren

Prestat har levererat lyxchoklad till såväl kungligheter som vanligt fölk i över 100 år. Faktum är att det var grundaren Antoine Dufours familj som uppfann chokladtryffeln på 1800-talet. Nu breddar de sitt sortiment med sex nya produkter: Dark Chocolate Raspberry Bar – Mörk choklad med 60% kakao fullmatad med hallon. 75 gram. Pris: ca 35 kr Milk Chocolate Bar Sea Salt & Almond –Mjölkchoklad med 35% kakao tillsammans med smaken av mältat korn, rostad mandel och havssalt. 75 gram. Pris: ca 35 kr Dark & Rich Chocolate Wafers – lövtunna flarn av mörk choklad med 70% kakao av finaste sort. 200 gram. Pris: ca 179 kr Dark & Milk Caramel & Sea Salt Thins – lövtunna chokladflarn som skapats för att fira 60-årsdagen av den Engelska Drottningens kröning. Halva asken består av flarn med mörk choklad och havssalt och andra halvan av flarn med mjölkchoklad smaksatt med kola och havssalt. 200 gram. Pris: ca 179 kr Pink Marc de Champagne Truffles – mörk choklad-ganache doppat i rosa choklad och pudrad med florsocker. 175 gram. Pris: ca 179 kr Praline Truffles with Hazelnut – pralin av rostade, krossade hasselnötter och socker doppade i mjölkchoklad och pudrad med kakaopulver. 175 gram. Pris: ca 179 kr Tumnagel
88kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Marabou Oreo är snart här

Det har bubblat på nätet ett tag nu kring Marabou Oreo. En smakkombo som sedan en tid tillbaka har sålts i Danmark av alla ställen. Raseri uppstod och det blev en hektisk diskussion om varför denna fantastiska skapelse inte såldes i Sverige. Trycket har nu blivit så stort att även vi här i Sverige (känns dock som en självklarhet) snart kommer att få vår del av kakan. Boka in vecka sju i kalendern - då anländer nämligen den här läckerbiten i butik. Tumnagel
272kg
+
Bobby Green
0

Varm choklad med polkagris

Sista veckan innan julveckan är här, så nu gäller det att njuta maximalt innan allt det roliga och goda tar slut. Den där varma chokladen med polkagris som visas i klippet ovan låter till exempel god. Tumnagel
87kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Choklad hos Cacao Prieto

I det här klippet får vi träffa Daniel Prieto Preston som driver chokladbutiken Cacao Prieto i Brooklyn. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Bakchoklad med smak

Den danska hovleverantören Odense lanserar nu mörk bakchoklad med apelsinsmak och ljus bakchoklad med cappuccinosmak. Chokladen ska fungera perfekt i desserter, kakor, tårtor och andra bakverk. Varje förpackning innehåller 100 gram och kostar knappt en tjuga. Säkert jättegott, men ett alternativ som fungerat bra fram tills nu är ju att riva lite apelsinskal/strö lite kaffepulver i chokladen. Tumnagel
90kg
+
Josephine Sjöqvist
0

En ny varm chokladdryck
Marabou Choco Latte

Om du inte gillar kaffe eller te och är svag för Marabous chokladiga produkter dyker det nästa vecka upp en alternativ dryck till fikat – Marabou Choco Latte. Pulvret blandas med varm mjölk, rörs om och i koppen har du sedan en len chokladdryck med ett tjockt, krämigt chokladskum på toppen. Ska ni testa? Tumnagel
156kg
+
Josephine Sjöqvist
0