m
a
r
3 i går75 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Hamburgare

Burger King visar hur du gör karantän-burgare
Alla restauranger i Frankrike är stängda

Burger King i Frankrike visar nu hur du kan göra några av burgarna som säljs själv hemma när du är i karantän. Alla restauranger i landet är nämligen stängda så skulle Whopper-suget slå till med en väldig kraft är det inte så mycket man kan göra. Visst, de lär inte smaka exakt som på restaurangen men det kanske inte gör så mycket. En burgare är alltid en burgare liksom, och en sådan eller fem går ju som bekant alltid ner. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en cowboy-Big Mac
Yummy!

Cowboy Kent Rollins lagar käk utomhus och har det allmänt gött. Det senaste han har kokat ihop är en egen version av klassikern Big Mac, och här får du lära dig hur du gör den själv. Receptet hittar ni på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Alla sätt du kan tillaga en burgare på
Finns tydligen 42 olika

Om du trodde att de enda sätten man kunde tillaga en burgare på var att antingen steka den eller grilla den har du fel. Tydligen kan man göra på 42 olika vis, som den här videon visar. Hur gör du? Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

McDonald's lanserar Dubbel Bic Mac
Och Jalapeño Cheese Fries

Om du gillar Big Mac men tycker att den är lite för pluttig till storleken kommer här en nyhet som kanske glädjer. Idag lanseras nämligen Dubbel Big Mac som ger dig dubbelt så mycket kött. Tyvärr snålar man fortfarande med bara en ostskiva så nyheten skulle nog må bra av en grillorder där man lägger till två extra ostskivor som placeras mellan varje kött. Till denna skapelse kan man även få nästa nyhet - Jalapeño Cheese Fries. Det är precis vad det låter som - pommes garnerade med jalapenosar och chili cheese-sås. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0

Skivad majonnäs börjar säljas i Japan
När du inte orkar trycka fram det ur tuben

Skivat bröd och skivad ost har vi sedan länge vant oss att se i våra butiker men nu har det japanska företaget Bourbon börjat sälja skivad majonnäs. Den färdigskivade majonnäsen kan man slänga på burgaren, pastan eller annat vid de tillfällen man känner att man inte riktigt orkar krama fram majonnäs ur en tub. Majonnäsen har smak av antingen lax eller torsk skriver Gizmodo. Den kommer snart att börja säljas på den japanska marknaden och ett fyrpack majo-skivor kommer där att kosta motsvarande cirka 18 kronor. Företaget Bourbon som har tagit fram den färdigskivade majonnäsen har tidigare bland annat släppt färdigskivat jordnötssmör i Japan. Tumnagel
65kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Fixa McDonalds-doften där hemma
Quarter Pounder är gott!

Hamburgare är gott och en favorit för mig är en helt nygjord QP. Nu släpps ett paket med doftljus som tillsammans gör att det kan dofta just QP där hemma. De sex ljusen doftar bröd, ketchup, pickle, ost, lök och biff och tillsammans blir det just en QP. Nu kanske det blir lite väl att tända alla sex samtidigt, men rolig idé! Tumnagel
-163kg
+
Roger Åberg
0

Får det lov att vara en möglig Whopper?
Så här ser den ut om du lämnar den en månad

Burger King har tagit fram en Whopper utan artificiella konserveringsmedel och för att visa vad som händer med en sådan om man låter den vara en månad har de gjort den här reklamfilmen. Tumnagel
176kg
+
Bobby Green
0

Hamburger-systrarna i Kenya
Det här är Mama Rocks

Systrarna Natalie och Samantha Mwedekeli älskar mat så de slog sina kloka huvuden ihop och startade Mama Rocks där de blandar kenyanska och nigerianska smaker i burgarform. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Mark bjuder Bill Gates på köttlös burgare
Och snackar köttlös framtid

I det här klippet från Mark Rober snackas det bland annat om köttlösa burgare och en som investerat i ett sådant företag är Bill Gates. Därför ser Mark till att laga till just en växtbaserad burgare till karln. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Dubbel cheeseburgare vs dubbel cheeseburgare
Billgaste kostar 7 dollar, dyraste 25

BuzzFeedVideo har släppt en ny video i serien Worth it där man jämför samma saker som har olika pris. Denna gång står det dubbel cheeseburgare på menyn. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
12kg
+
Roger Åberg
0

Farideh fixar laxburgare
Gott!

Ibland vill man inte att burgare ska innehålla kött eller något som liknar kött, och man kanske har tröttnat på halloumi för en stund. Då kan man ju alltid slänga in lite lax i burgaren! Det är precis vad Farideh gör här. Receptet har ni på länken nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Så gör Impossible Foods sin köttlösa burgare
Ett besök på fabriken

Impossible Foods är en av alla nya tillverkare som har dykt inom den köttlösa industrin. De har skapat Impossible Burger som är en burgare som ser ut som kött, smakar som kött och som blöder som kött. Men hur lyckas de med detta? Här får vi hänga med till fabriken för att se hur det går till. Tumnagel
178kg
+
Bobby Green
0

Burgerdudes rankar världens 50 bästa burgare
Sverige har många bra

Borta är den tid när vi endast fick nöja oss med gatukök om vi ville ha en burgare. Över hela landet har det öppnat ställen med riktigt bra burgare och dessa hittar ständigt på nya saker för oss att mumsa på. Nu är det grym kvalitet på kött och övriga ingredienser som gäller och inte prefabbade frysta gråa biffar med noll smak. Burgerdudes som är Sveriges största burgarsajt fyllde precis fem år och under denna tid har de recenserat över 400 stycken burgarställen i 50 olika länder. För att fira milstolpen har de rankat vilka de tycker är de 50 bästa burgarna i hela världen och i Sverige är dessa följande: Hela Sverige: Bastard Burgers Höganäs: Garage Bar Göteborg: Burgersson Växjö/Kalmar: Grilleriet Västerås: RibHaus Stockholm: Franky’s, Bun Meat Bun, Barrels, Funky Chicken Food Truck och Flippinx27 Burgers. Resten av listan hittar ni på länken nedan. Saknar du något ställe får du gärna fylla på bland kommentarerna. Tumnagel
220kg
+
Bobby Green
0

Islands sista donkenburgare har fyllt 10 år
Tut i luren!

2009 stängde McDonaldx27s på Island. Hjortur Smarason köpte då den allra sista cheeseburgaren och pommesen som serverades men inte för att äta grejerna, utan för att spara och se hur lång tid det tog innan de bröts ned. Förra veckan fyllde "experimentet" hela tio år och under flera år har en kamera som liveströmmar maten stått på. Burgaren ser rätt så trött ut men pommesen ser ut att ha klarat sig riktigt bra. Maten står i ett glasskåp på hostelet Snotra House som ligger på södra Island. Kanske värt att besöka om man skulle vara i krokarna och vill kika på lite historia. Tumnagel
157kg
+
Bobby Green
0

Är detta bästa burgaren i Los Angeles?
Ett besök hos Goldburger

Goldburger började som ett litet pop-up-ställe på en bakgård och nyligen vann man utmärkelsen LA Food and Wine’s best burger for 2019, så en del har hänt sedan starten. Rå lök insmashad i köttet, lite saltgurka, dubbla kött med ost och lite dressing är grundreceptet, och oftast det enda som behövs för att det ska bli gott. Varje helg säljs det 500 stycken burgare och folk vallfärdar till det lilla stället på bakgården. Här får vi se vad det hela handlar om. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Nya burgare hos Max från idag
Crunchy Nacho gör comeback

Från och med idag kan man köpa nyheterna Grilled Chicken, Crunchy Nacho och Habanero Cheese hos Max. Crunchy Nacho har dock funnits tidigare och gör nu comeback. Den innehåller sweet salsa, picklad rödlök, nachochips och nyheten jalapeno-majonnäs. Burgaren går att få med kött, halloumi eller Delifresh Plant Beef. Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare och den serveras med rostat sesambröd, emmentalersmältost, tomat, rödlök, isbergssallad och aioli-dressing. Habanero Cheese är en sideorder som består av cheddarsmältost och habanero chili som friterats till frasiga små bollar. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Komikern Nick Kroll testar burgare
Vilken av de tre är bäst?

Nick Kroll har hälsat på The Burger Show för att testa de tre burgarna Big Mouth, Jewish Deli och Foodie Fantasy för att se vilken av dessa tre han gillar allra bäst. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Billiga burgare i Harlem
Mo’s Burgers är ett måste i stadsdelen

I det här klippet från Munchies får vi besöka Mo’s Burgers i Harlem och här har Mo Robinson Jr. serverat burgare i över 30 år från sin vagn på gatan. Han har även andra goa grejer och vagnen står alldeles utanför frisören han också driver så när man har ätit kan man även få sig en ny frisyr. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Bästa burgarna i Los Angeles?
Seth Rogen och Tiffani Thiessen rejtar

Seth Rogen, Adam Richman och Tiffani Thiessen har bjudits in som expertpanel när det ska bestämmas vilka som är de bästa burgarna i Los Angeles. Håller du med eller har du förslag på fler ställen? Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

New Yorks bästa burgare
Strictly Dumpling guidar oss till dem

Det här med hamburgare är ju faktiskt väldigt gott och numera kan man ju få en helt ok burgare lite överallt. Men var ska man gå om man vill ha det där lilla extra? Till New York tydligen. I klippet ovan får vi nämligen följa med Mike från YouTube-kanalen Strictly Dumpling när han åker runt i New York för att visa några av de bästa hamburgarna som man kan äta där. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Ny vegetarisk burgare från McDonald's på gång
Har dock inget namn än

I höst kommer McDonaldx27s att lansera en ny vegetarisk burgare. Dock har man inte gett den något namn än, utan det ska gästerna få hjälpa till med. Det kommer att vara en halloumi-burgare och osten har man tagit fram tillsammans med Arla. Det är en ny och nordisk version av osten inspirerad av den klassiska halloumiosten. Tävlingen om att namnge nyheten kommer att dra igång på McDonaldx27s sociala medier inom kort. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay firar med burgare
Har nu 10 miljoner prenumeranter

Nu har Gordon Ramsay tio miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal och för att fira detta lagar han till en burgare. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Ty Burrell testar klassiska burgare
Regional Burger Styles

Ty Burrell är med i det senaste avsnittet som The Burger Show har släppt och där får han testa ett gäng burgare tillagade av burgarproffset George Motz. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Köttlösa burgare gör upp i duell
Max vs Burger King

Rätt Rätt har testat Max Delifresh Plantbeef och Burger King Rebel Whopper för att se vilken av de två köttlösa nyheterna som han tycker bäst om. Vilken är din favorit? Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Hur mycket skiljer sig McDonald's i Japan?
Roliga alternativ

En Big Mac på McDonaldx27s "ska" smaka likadant över hela världen, men så är det kanske inte alltid. Sen finns det också olika utbud beroende på var man befinner sig. Här tar sig Food Insider en titt på hur det ser ut i Japan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Upp och ner-Whopper
Burger King skojar till det

I samarbete med Coca-Cola och Netflix har Burger King tagit fram en helt revolutionerande version av Whopper som är upp och ner. För de som har koll så är detta bara ett skojsigt påhitt som alla Stranger Things-fans säkerligen uppskattar. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Nu finns Big Mac Bacon på McDonald's
Mer sälta på klassikern

I mitt huvud har Big Mac med bacon på funnits här i Sverige tidigare, men så är det tydligen inte. Den lanserades i USA tidigare i år och nu är det dags för premiär i vårt avlånga land. Nina Remöy som är ansvarig för Food Team på McDonaldx27s Sverige säger följande: "Vår klassiska Big Mac lanseras i ny tappning under sommaren när vi för första gången i Sverige adderar bacon till den. Det blir en ny typ av smakupplevelse för burgaren som vi tror att många gäster kommer tycka är spännande att testa. Givetvis finns också originalburgaren kvar på menyn, med samma högkvalitativa ingredienser som vanligt." Big Mac Bacon kommer att finnas på restaurangerna mellan den 11 juni och 2 september. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Idag är det internationella burgardagen
Tut i luren!

Om du inte riktigt har bestämt dig vad du ska äta till lunch, mellanmål och middag idag kommer här svaret - burgare! Idag är det nämligen Internationella burgardagen och detta måste man ju givetvis fira med en burgare eller fyra. Hur ser din perfekta skapelse ut? Vad kör du för bröd, kött (veg?) och saker på? Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

Var finns den bästa burgaren i Sverige?
Mauri ger sig ut på jakt

Mustiga Mauri tar här reda på var man kan hitta Sveriges absolut bästa hamburgare. Var finns den enligt dig? Tumnagel
126kg
+
Bobby Green
0