Quantcast
m
a
r
69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Snacks och godis

Blind snubbe testar Jelly Beans
Och försöker säga vilken färg de är i

Tommy Edison har varit blind sedan födseln och vet därför inte hur olika färger ser ut. Här försöker han ändå säga vilken färg olika jelly beans har bara genom att lukta och smaka på dem. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Recept på peppermint bark
Enkelt och gott julgodis

Man måste inte köpa allt julgodis färdigt utan mycket av det kan man baka och fixa ihop själv, väldigt enkelt också. Peppermint bark är både gott och går snabbt att göra, och hur du går tillväga ser du i den här videon. Hela receptet hittar du på länken nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Slickepinnar skapade med hjälp av 3D-skrivare
Heja den tekniska utvecklingen

Den franska konfektyrmakaren Babines använde sig av lite 3D-skrivarteknik när de skulle göra ett par kulturinspirerade klubbor. Man gjorde helt enkelt ett par unika former i en skrivare och dessa fylldes sedan med härlig klubbsmet som fick härda och bli till roliga slickepinnar. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Sluta dubbeldippa!
Kan sprida massvis med bakterier

Alla vet att man inte ska dubbeldippa, men vissa envisas ändå med att göra det. Sluta upp med det! Det är äckligt och kan faktiskt sprida massvis med bakterier. Professorer för Food Science vid Clemons University har nu nämligen dykt ner i ofoget och kommit fram till det vi alla redan visste - men nu har man en vetenskaplig grund för det att luta sig mot. Men en sak kom de fram till som vi kanske inte visste - mängden bakterier varierade beroende på vilken dip som användes. "We found that in the absence of double-dipping, our foods had no detectable bacteria present. Once subjected to double-dipping, the salsa took on about five times more bacteria (1,000 bacteria/ml of dip) from the bitten chip when compared to chocolate and cheese dips (150-200 bacteria/ml of dip). But two hours after double-dipping, the salsa bacterial numbers dropped to about the same levels as the chocolate and cheese." Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Pringles släpper chips med salted caramel-smak
Och några andra roliga påhitt

Allt med salted caramel är gott, så är det bara. Detta verkar Pringles ha fattat för inför julsäsongen presenterar de nu chips med smak av just detta. Men, dessa tillsammans med ett par andra roliga smaker kommer endast att säljas på Walmart, och något sådan affär finns det ju som bekant inte i vårt avlånga land. Det blir väl till att doppa chips i avslagen julmust i år igen då. Tumnagel
61kg
+
Bobby Green
0

Så mycket luft är det i olika chipspåsar
Vore det bättre att vakuumförpacka?

Henry Hargreaves tröttnade på att det var så mycket luft i chipspåsarna han köpte så han bestämde sig för att undersöka ett par för att se vilka som innehöll mest och minst luft. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Tasted testar Srirachachips
Verkar goda

Sriracha är den starka såsen som du kan ha på allt. Där du förut hade ketchup kan du istället ha Sriracha och vips så har du satt lite sting på en annars kanske tråkig maträtt. Nu finns det även chips smaksatta med såsen, och dessa har Tasted testat. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Barn testar godis från olika länder
Saltlakritsen verkar inte vara en hit

Halloween var nu i helgen och då springer massa barn omkring och tigger godis men vad som hamnar i deras korgar ser lite olika ut i olika länder. Här testar ett gäng amerikanska barn lite godis från världens alla hörn. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Så får man mest godis på Halloween
Enligt barn

Nu är det Halloween-tider och då ska man ut och tigga godis hos grannarna. Hur man gör får att få bäst utdelning får vi tips av från de här barnen. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Barn testar supersalt lakrits
Kanske bara något som vuxna gillar?

Det finns de som gillar supersalt lakrits, men barn verkar inte höra till den kategorin. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Mini-hamburgare som också är godis
Perfekt kombo

Det är något fascinerande med denna minimat i pulverform som ser ut som något Nils Karlsson Pyssling skulle ha i sitt kök. Blanda pulvret, rör om och vips har du dig en färdig liten godismåltid att avnjuta. Tumnagel
64kg
+
Bobby Green
0

Elly Awesome testar rumänskt godis
Bra alkoholhalt i vissa grejer

YouTube-användaren Elly Awesome har fått en hel kasse med rumänskt snacks och godis skickat till sig och här får vi se när hon testar de olika grejerna. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Doritos gör regnbågschips
För att stödja HBTQ-Communityn

Taste the rainbow brukar vanligtvis associeras till Skittles och deras färgglada små karameller. Men i detta fall handlar det om Doritos, som tagit fram chips i regnbågens färger för att visa sitt stöd för alla HBTQ-personer. Chipsen är framtagna i samarbete med It Gets Better Project och man kan bara få tag i dem om man donerar 10 dollar eller mer till den organisationen. Gör du det får du en påse på posten, som dock för tillfället verkar vara slut. Tumnagel
0kg
+
Bobby Green
0

3D-printad maskin sorterar Skittles
Känner igen färgen

Nathan Peterson har byggt en liten maskin som automatiskt känner igen färgen på godiset Skittles och därefter sorterar dem i olika skålar. "I designed this skittles sorting machine using tinkercad (tinkercad.com). Everything is 3D printed except for the electronics. It uses a TCS3200 for color sensing. It is powered by 3 DC motors, and has some additional sensors to detect the positions of the discs and to tell when a skittle has been dropped. Sadly there are no plans but, unlike Apple, I’m positive this will soon be open source so we at home can actively sort Skittles. It’s only fair." Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Nöt-Crème i nytt härligt format
Slipp kladdet med påsarna

Nöt-Crème är den där smarriga smeten i påse som funnits i evigheter. På senaste har man förnyat sig lite genom att släppa både en salmiak- och en jordnötsversion. Nu kommer nästa nyhet som lär bli en succé - samma goda grejer fast i pralinform. Inget mera sölande och kladdande när man trycker ut innehållet ur påsarna alltså, och man slipper även att riva sig på dem när man käkar direkt ur förpackningen. Det framgår tyvärr inte men antagligen är smeten inkapslad i någon form av choklad, annars hade detta nog också blivit väldigt kladdigt. Dessa godbitar ska man just nu kunna hitta på Hemmakväll så löp och köp omedelbums. Tumnagel
222kg
+
Bobby Green
0

Vingummi-debatten
Originalet mot det nya receptet

Godismakaren Bassettx27s har gjort om receptet på sina klassiska vingummin. Det gick inte som väntat, då folk fullkomligt ballade ur och som vanligt rasade. De smakade inte alls som de brukade och många undrade om det var något fel på produkten. Men inte, receptet har enligt producenten ändrats för att förbättra kvaliteten och för att kunna använda sig av mer naturliga färgämnen. Undertecknad har ännu ej provat de nya och kan inte uttala sig, men det har Johan från Matgeek gjort samtidigt som han jämför dem med originalet. Tumnagel
372kg
+
Bobby Green
0

Tasted testar chips
Från Lay's Do Us A Flavor-tävling

Under året har chipstillverkaren Layx27s kört tävlingen Do Us A Flavor där fans själva fick hitta på smaker som sedan skulle hittat ut i butikerna. De fyra finalisterna är Greektown Gyro, West Coast Truffle Fries, Southern Biscuits and Gravy och New York Reuben. Tasted har fått tag i alla fyra smaker, och så här tyckte de om dem. Bonusklipp nedan (tack till PocketUniverse). Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Mörk choklad är inget för barn
Skön reklamfilm för vuxen smak

Smaklökarna förändras, eller utvecklas, med åren och mörk choklad är en sån sak som inte alla ungar gillar. I den här underbara reklamfilmen för ett chokladmärke får vi se ungar prova mörk choklad och hur de reagerar. Tumnagel
100kg
+
Roger Åberg
0

Prenumerera på japanskt godis
Få en låda en gång i månaden

Japan Crate är en tjänst som låter dig som är intresserad av japanska snacks och japanskt godis få en låda med just detta en gång i månaden. Tre olika storlekar på lådorna finns, från 12 till 30 dollar, och man kan välja på lite olika långa prenumerationer. Frakten är gratis om man bor i USA men vill man ha lådan hit till Sverige får man tyvärr räkna med en saftigare räkning. Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg
0

Sockrets ursprung
Den söta handelsvaran

Brian Cox från BBC tar reda på vart sockret ursprungligen kom från med hjälp av en sockerhistoriker. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Så här kan det gå om man somnar på roadtripen
Micah får munnen full med Twizzlers

Micah var lite trött i ögat och tokdäckade i bilen. Eftersom hans mun var öppen bestämde sig polarna för att busa lite, och fyllde därför upp hans foderlucka med så många Twizzlers de kunde innan han vaknade. Tumnagel
173kg
+
Bobby Green
0

Japanskt godis som också är pyssel
Grym kombo

Att kombinera godis med pyssel måste vara det ultimata sättet att få kids underhållna. Här får vi se ett gäng amerikaner prova denna underbara kombination, men det verkar vara ett tag sedan som de pysslade så det går sådär... Tumnagel
85kg
+
Roger Åberg
0

Ikea börjar med lösgodis i USA
Det har nämligen inte funnits där tidigare

Varje lördag är det samma sak - lördagsgodis! Vi svenskar rusar till affärerna och fyller påsar med lösgodis till brädden. Men så gör man inte överallt här i världen. I USA exempelvis vet man inte vad lösgodis är. Det ska Ikea ändra på genom att börja sälja svenskt lösgodis i Swedish Food Market-avdelningen i butikerna. 45 stycken olika sorter ska erbjudas och alla ska som sagt vara gjorda på svenska recept för att värna om företagets arv. Ett fåtal butiker ska ha fått det nu och planen är att rulla ut till fler under sommaren. Tumnagel
298kg
+
Bobby Green
0

Ätbara Lego-klossar i gelé
Som även går att bygga med

Här kommer ett litet tips på hur du själv kan göra Lego-klossar i gelé som går att bygga med, och framförallt äta. Du behöver majsstärkelse, Jello, gelatin och ett gäng formar. Hur du sedan går tillväga ser du i videon här ovan. Tumnagel
195kg
+
Bobby Green
0

Avocado Fries
Roligt alternativ till andra fries?

Cooking Light visar hur man kan steka avokado i ugnen för att sedan servera som snacks. Ser faktiskt väldigt gott ut! Tumnagel
123kg
+
Johan Rosén
0

Tre nya sommarsnacks från Estrella
Holiday-Ostbågar och Tzatziki-chips

Lite snacks är ju aldrig fel och några chips eller ostbågar att tugga på till en iskall dryck nu i sommar är ett måste. Därför lanserar Estrella nu tre nyheter där två är chips och en är ostbågar. Smakerna är Ostbågar Cheddar Holiday, Tzatziki Chips och Summer Barbecue Chips. De förstnämnda har kryddats med Estrellas klassiska Holiday-krydda och ska ha en mild smak av paprika och lök. Tzatziki-chipsen smakar inte helt oväntat gurka, vitlök och gräddfil och Barbecue-chipsen smakar vitlök, paprika och lättrökt barbecuekrydda. Påsarna kommer ut i butik på måndag den 11 maj. Tumnagel
133kg
+
Bobby Green
0

I dag är det ostbågens dag
Hurra för gula fingrar!

För fjärde året i rad firar OLW Ostbågens dag och den infaller just i dag. Nu för tiden är det dock inte bara OLW som säljer de gulböjda snacksen utan Estrella vill också ha en del av kakan. Vilka som är bäst råder det dock delade meningar om, även hur man förtär dem - antingen färska ur påsen eller sega efter några timmar eller dagar ute i värmen. Tumnagel
144kg
+
Bobby Green
0

Så blir en majskärna till ett popcorn
Vackert

Nästa gång ni äter popcorn kan ni tänka på hur vackert den där kärnan öppnar sig och blir till det där fluffiga lilla molnet du stoppar i munnen. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

I dag är det Nutelladagen
Hylla den ljuvliga hasselnötssmeten

I dag är det inte vilken torsdag som helst för i dag är det den internationella Nutelladagen. Detta firar vi genom att förutom äta massa Nutella titta på när Furious Pete sätter i sig en burk på fem kilo av denna magiska smet. Hur äter du din Nutella? Ett tjockt lager på en naturell riskaka är aldrig dumt. Lite rolig fakta om Nutella hittar du här. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en lite annorlunda guacamole
Med några smarta tips

Guacamole är jätteenkelt att göra, fixa bra avocados, mosa och krydda lite. Färdigt! Eller? Här får vi se tre olika sorters guacamole skapas och just mosandet diskuteras, Alex Stupak som är kocken tycker inte att man ska mosa utan det ska vara precis lagom klumpigt och för att göra det trycker man avokadon genom ett galler. Två lite mer udda versioner görs, en som lite lagom spicy och en med habaneros och grapefrukt. Tumnagel
116kg
+
Roger Åberg
0