m
a
r
3 i går55 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Mat

Rejäl portion Mac & Cheese
André approves

YouTube-kanalen Tasty kör en serie där de gör extremt stora versioner av vardagsmat och dryck. I det här klippet är det Mac & Cheese som står på receptet och det blir en portion som troligtvis skulle räcka till lunch och lite mer. En annan stor ostgrej har ni här nedan. Tumnagel
67kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det kåldolmens dag!
Gör en hipsterversion

Om du funderat på vad du ska laga till middag i afton kommer här ett hett tips - kåldolmar. Det är nämligen sagda dolmes dag idag och det måste ju givetvis firas! Helst med lite krämigt potatismos och rårörda lingon till. Smaklig spis! Vill man göra hipsterkåldomar kan man göra som Tina här ovan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Flugfiske i Los Angelesfloden
Kanske inte världens trevligaste vattendrag

I över 40 år har Lino Jubilado flugfiskat i Los Angelesfloden. De flesta invånarna i staden ser nog floden som ett jättestort öppet avlopp men för Lino är det ett ställe han gärna kommer till för att finna lugn och ro. Och självklart även fisk, som han mer än gärna lagar till och äter vilket vi kan se här. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York

I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer. Tumnagel
137kg
+
Bobby Green
0

Eldorado har skickat upp en tofu i rymden
Rimligt!

Nära den svensk-norska gränsen skickade Eldorado den 7 november upp sin nya ekologiska tofu i rymden. Det hela gjordes tillsammans med raketföreningen ASEIR på Kungliga Tekniska Högskolan och det var med hjälp av en väderballong som tofun seglade 3,3 mil upp i stratosfären. Det gör den till världens första ekologiska tofu i rymden, vilket säkerligen kommer öka produktens försäljning med cirka 1000 procent. Tofuns färd mot skyarna kommenterades av Lisa Fuglesang som är fru till Christer Fuglesang. Tumnagel
19kg
+
Bobby Green
0

Lär dig lite mer om Wagyukött
Intressant

I det här klippet snackar Adam Ragusea lite om historian, vetenskapen och smaken på Wagyukött. Har du inte testat än rekommenderar jag att du gör det! Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Subway lanserar veganversion av Chicken Teriyaki
Ska smaka som kyckling

En av Subways storsäljare är mackan Chicken Teriyaki. Nu presenteras den i ett veganskt alternativ - Tastes Like Chicken Teriyaki. Man lovar att den ska smaka precis som originalet men istället för kyckling så innehåller den en ny vegansk proteinprodukt gjord på sojaprotein. Ska finnas att köpa nu och man kan få den som 15 eller 30 centimeter, wrap eller sallad. Tumnagel
122kg
+
Bobby Green
0

Sojasås-tillverkning i Japan
Så här har man gjort i över 220 år

Sojasås är synonymt med mat i Japan, det hör liksom alltid till. Här berättar Masatsugu Fueki hur Fueki Syoyu Brewing har tillverkat såsen i över 220 år. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0

Så styckar man fram luffarbiffen
Möraste detaljen efter filén

Flat iron steak, eller Luffarbiff som vi säger här i Sverige, är en styckningsdetalj av nötkött som sitter på bogbladet. Näst efter filén är biffen den möraste köttdetaljen på ett djur. Här får vi lära oss hur man styckar fram den ur ett stort köttstycke. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Gräsbetat kött vs kornmatat kött
Vad är skillnaden?

I det här klippet går The Bearded Butchers igenom vad skillnaden mellan gräsbetat och kornmatat kött är. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Varför tvättar man riset innan man kokar det?
Adam Ragusea förklarar

Brukar du tvätta riset innan du kokar det? Behövs det ens? Det beror på vilket typ av ris du kokar och vad du ska ha det till. Adam Ragusea förklarar i sitt senaste klipp. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Fattiga riddare med över 200 olika smaker
Du borde hitta något som passar

Om du trodde att fattiga riddare bara kunde göras på ett vis har du inte hälsat på Batter & Berries i Chicago än. Här har man skapat över 200 stycken olika smaker och varianter på klassikern. Varje vecka presenteras nya specialare och kön utanför ringlar sig lång med folk som vill testa det senaste. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Tre nya sillar från Abba
Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar

Abba presenterar nu tre stycken nya sillsmaker och dessa är Chili Aioli, Västkustmajo och Mandarin Peppar. Dessa beskriver man som "en twist på klassiska smaker med ett modernt uttryck som flirtar med den yngre generationens sillätare". Malou Yeung Kadir som är Marketing Manager Abba säger följande: "Med nyheterna vill vi attrahera alla men hoppas specifikt på att guida en ny målgrupp in i sillens värld, för att göra den till en självklarhet för alla på julbordet – nya som gamla sillfans. Till skillnad från tidigare tillfälliga lanseringar till vintern så är årets nyheter här för att stanna." Hela sill-sortimentet har även fått en uppdaterad design och så har man uppdaterat receptet för Senap, Skärgård och Ramslök & Citron. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Så får du till din Beer Can Duck
Byt ut kycklingen mot anka

Beer Can Chicken var det många som gjorde förra året, eller var det året innan dess? Vill man testa något liknande fast med anka istället visar duon i Prime Time här hur du ska gå tillväga. De testar även om pilsner eller IPA är den bästa ölsorten att använda till detta och vilken av dessa som ger fågeln krispigast skinn och mörast kött. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

I Japan finns det nu yoghurt med tomatsmak
Är detta verkligen okej?

Vissa saker gör man inte. Som att lansera en yoghurt med tomatsmak. Men det är precis vad det japanska företaget Morinaga Milk har gjort och världen blir aldrig mer sig lik. Yoghurten ska alltså smaka som den klassiska grönsaken och det finns även små bitar av tomat i sörjan. Skulle du vilja testa? Tumnagel
65kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Räkmackans dag!
Smarrigt!

Lillelördag och räckmackans dag! Svårslaget helt klart. Så unna dig själv en riktigt god räkmacka idag och fira att det bara är cirka tio månader kvar till värmen är här igen. Grattis på onsdag! Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Växtbaserade färsen Beyond Mince snart i Sverige
Släpps den 26 oktober

Beyond Meat lanserar nu sin färs Beyond Mince här i Sverige. Den är framtagen för att ha samma textur, formbarhet och smak som animalisk färs. Med denna ska du alltså enkelt kunna ersätta färsen i din köttfärssås eller i dina köttbullar. Den är fri från gluten, soja, GMOs och kolesterol och har ett proteininnehåll på 15 procent. Släpps i utvalda Coop-butiker och på nätet från och med den 26 oktober. Tumnagel
343kg
+
Bobby Green
0

Burrito Pop - en hållare för din burrito
Onödig pryl du inte visste att du behövde

Tycker du att det är lite för slabbigt att äta burriton eller kebaben direkt ur aluminiumfolien? Då måste du ju bara skaffa dig en Burrito Pop. Det är en hållare i termos-format som du förvarar din mat i och när det är dags att ta sig en tugga skruvar du bara på botten och låter härligheten dyka upp. Du slipper kladdet och kan i samma veva hålla maten varm om du är långsam när du äter. Kan tyckas vara en helt onödig pryl men eftersom den redan dragit in en kvarts miljon kronor på Kickstarter verkar folk anse att det här är en briljant idé. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Så blir fermenterad haj till på Island
En delikatess

Man tar seden dit man kommer heter det ju. Så när jag var på Island för några år sedan åt jag självklart fermenterad haj, för det gör man där. Det var ganska oskyldiga små bitar som snabbt sköljdes ner med lite isländsk vodka. Det var inte gott, men helt klart en upplevelse. Här får vi hänga med och se hur delikatessen blir till. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Taylors & Jones ändrar utseende
Och lanseras svensk wienerkorv

Nu får alla Taylors & Jones korvförpackningar en ny design. I samma veva lanserar man även en wienerkorv med svenskt fläsk- och nötkött. Kötthalten ligger på 73 procent och för en förpackning på 300 gram får man betala runt 40 kronor. Mikaela Kroon som är produktchef för Taylors & Jones på Evanoff Group säger följande: "Taylors & Jones nya identitet är något helt nytt inom korvkategorin samtidigt som namnet sedan lång tid tillbaka är välkänt bland Sveriges korvälskare. När andra pratar om traditioner och gammelfarfars familjerecept så fokuserar vi på att sätta smaken i fokus. I slutändan är det ju smaken som avgör." Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Spjutfiske i Australien
Anrikt sätt att fiska på

Att fiska med spjut hör inte till vanligheterna idag. Tim McDonald ägnar sig dock åt det, och han är troligtvis en av de bästa i världen på just detta. Här får vi hänga med honom till Brisbane där han är på jakt efter fläckig kungsmakrill. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Burrata i italienska Apulien
Mumma!

Burrata är en krämig mozzarella med gräddig fyllning som är svårt att få nog av. Perfekt som förrätt. Här får vi hänga med till den italienska regionen Apulien för att se hur osten blir till där. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green
0

Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till

Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Quesadilla för 4 dollar vs 20 dollar
Vilken är bäst?

Quesadilla är sån där mat som alltid är rätt. Det ska vara massa fyllning, massa ost och massa goda tillbehör att doppa i. Här testar BuzzFeed-gänget hur mycket det skiljer mellan en Quesadilla för 4 dollar och en för 20 dollar. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

En titt på en 3D-printad köttbit
Fejk-version som ska kunna utmana originalet

Den israeliska startupen Redefine Meat håller just nu på att utveckla en 3D-printat köttbit som de hävdar ska kunna utmana riktigt kött både när det kommer till konsistens och smak. Vi har tidigare sett fejkkött i form av köttfärs och korvar men hela köttbitar är det ingen som gett sig på förrän nu. Vdn Eshchar Ben-Shitrit säger följande: "There is an amazing industry of alternative meat that is focused on minced meat. And actually the meat industry is driven by the whole-muscle cuts. Steaks, roast, slow cooking, grilling - everything that an animal can do we want to do the same or even better." Planen är att ta fram 3D-skrivare att sälja till köttdistributörer världen över och få de att ersätta riktigt kött med detta alternativ istället. Enligt Eshchar kan en skrivare ge upp till 250 kilo fejkat kött om dagen, lika mycket som en hel ko gör. I slutet av 2020 hoppas man kunna servera de första köttbitarna på topprestauranger i Israel, Schweiz och Tyskland. Tumnagel
157kg
+
Bobby Green
0

Därför gillar vi svenskar mat på tub

Why Sweden Loves Food in Tubes 433 977 visningar•25 sep. 2020 16 024 275 DELA SPARA Great Big Story 5,35 mn prenumeranter Food in a tube is popular in Sweden. You can get caviar in a tube, spreadable bacon-flavored cheese in a tube, tomato puree in a tube and so much more. But why? Why are there so many food tubes in Sweden? We went to Karla Marie Paredes for the answer. This food tube expert wrote her master’s thesis on the Swedish obsession with this unique means of food delivery. SUBSCRIBE: https://goo.gl/vR6Acb Bonusklipp nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0