m
a
r
1 i dag66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Mat

Elizabeth Olsen äter heta kycklingvingar
Mums mums

Det är dags för Elizabeth Olsen att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hennes karriär samt liv. Tumnagel
86kg
+
Frode Wikesjö
0

Burger King slutar med plastleksaker
Nu blir det svenska böcker istället

Att hamburgerrestauranger slutar med plastsugrör upprör, framförallt känns det otroligt töntigt när man använder plastlock, delar ut plastleksaker och så vidare. Nu tar Burger King i alla fall ett steg i rätt riktning och slutar med plastleksaker i sina barnmål. Istället blir det Svanenmärkta böcker som produceras i Lettland. Man lovar att alla böcker ska skrivas av svenska författare. Om det blir några klassiker återstår att se, men pressbilden säger nog att det inte blir så... Tumnagel
240kg
+
Roger Åberg
0

Det här är den officiella pizzan för fotbolls-EM
Blir du sugen?

Snart är det dags för EM i fotboll och då kanske det ska ätas lite pizza. Det tycker i alla fall landslaget och deras sponsor Coca-Cola som har tagit fram den officiella EM-pizzan. Spelarna har rösta om ingredienserna och landslagskockarna Mats Broström och Gustaf Sandfridsson har satt ihop den. Ingredienserna är tomatsås, kebabkött, färska champinjoner, riven mozzarella, färska tomater, gul lök, inlagd chili eller feferoni och vitlökssås. En vegetarisk version finns där det istället är kebabkryddad ostronskivling istället för kött. Toppas gör den med rucola, koriander eller mynta. Pizzan ska finnas på 500 pizzerior men går så klart att göra själv Vad tycker du, blir du sugen? Tumnagel
-35kg
+
Roger Åberg
0

Kelloggs släpper flingautomat
Få den perfekta flingfrukosten

Flingtillverkaren Kelloggs har tillsammans med företaget Chowbotics tagit fram en robotiserad automat som man säger ska kunna leverera den perfekta flingfrukosten. Automaten kan förse sina kunder med en skål med flingor som mjölk eller yoghurt samt andra ingredienser som till exempel frukter och nötter. Kunderna beställer sin flingskål via automatens inbyggda pekskärm eller via en tillhörande app. Beroende på vad kunden vill ha i skålen förutom flingor så varierar priserna från 3 till 6,50 dollar. Chowbotics är ett automatföretag som numera är en del av DoorDash, den amerikanska onlinetjänsten för mathemkörning. Företaget har tidigare utvecklar en automat där det går att mixa ihop sin egen sallad. Kelloggs Bowl Bot finns i dagsläget bara i två exemplar och dessa står nu uppställda på University of Wisconsin-Madison samt Florida State University. Tumnagel
76kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Andrew Rea svarar på Twitters matfrågor
Lite matnyttig info

Andrew Rea, kanske mer känd som Babish via sin kanal Binging with Babish, gästar Wireds Tech Support-serie och svarar på en rad olika matrelaterade frågor. Tumnagel
84kg
+
André Stray
0

Joshua Weissman lagar pastrami
Så du också kan göra det

Joshua Weissman kände att det var dags att tillaga en riktigt smarrig pastrami hemma. Så han gjorde det och dokumenterade hela grejen så du också kan göra det. Bonus-Joshua nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Epic Meal Time äter stark pizza
Verkar inte jättegod

Snubbarna från Epic Meal Time fixar här till en riktigt stark pizza för att sedan äta den. Verkar inte direkt vara det bästa eller smaskigast beslutet men vad gör man inte för att få litta lajks? Tumnagel
46kg
+
Frode Wikesjö
0

Gör entrecote med sous vide
Alltid Hungrig gör den perfekta entrecoten

Gillar du entrecote så kanske den här filmen från YouTube-kanalen Alltid Hungrig kan ge lite inspiration för hur den ska tillagas nästa gång det är dags att sätta tänderna i en bit entrecote. I klippet får vi kolla in när Mikael Göransson använder både brännare och sous vide för att tillaga vad han anser är den perfekta entrecoten. Tumnagel
82kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Idag är det internationella kebabdagen
Åtminstone i Sverige

Idag firas den Internationella Kebabdagen i Sverige vilket gör att det kanske kan vara läge att dra en kebab till lunch eller middag ikväll. Hur internationellt firande av dagens kebabdag är går dock antagligen att diskutera. Enligt Svenska Högtider så firas den Internationella Kebabdagen i Sverige 5 maj på grund av att skaparen av den svenska Facebook-sidan "Internationella kebabdagen" fyller år 5 maj. Hur som helst, en kebab sitter ju oftast rätt fint så oavsett hur internationell kebabdagen kan anses vara så kan det ju vara värt att fira ändå. Tumnagel
112kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart kan vi äta mask till middag
EU godkänner mjölmask som föda

EU har nu godkänt att torkade gula mjölmaskar ska kunna säljas som människoföda i EU:s 27 länder. Det innebär att vi snart kanske kan äta dessa direkt som snacks eller som en av ingredienserna i till exempel kakor, pasta och smoothies. Mjölmaskarna innehåller mycket protein och är ett miljövänligare alternativ än proteinrikt kött från många andra källor skriver nyhetsbyrån Bloomberg. Mjölmaskar och annan insektsbaserad mat säljs redan i flera EU-länder men efter gårdagens EU-beslut ska det vara fritt fram att sälja mjölmask-baserad mat i alla EU-länder. Elva andra typer av insektsbaserad mat väntar på att godkännas i EU och marknaden för insektsbaserad mat spås bli värd runt 4,6 miljarder dollar till 2027. Tumnagel
279kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Action Bronson besöker New Yorks bästa pizzeria
Ser gott ut!

Klipp från femte säsongen av F*ck Thatx27s Delicious där Action Bronson besöker vad de anser är en av New Yorks bästa pizzerior. Tumnagel
110kg
+
Frode Wikesjö
0

Kan man göra en måltid av bara potatis?
boil em, mash em, stick em in a stew

Som Sam i Sagan om ringen säger så kan man göra väldigt mycket med potatis. Och i en ny video från NYT Cooking får Sohla El-Waylly utmaningen att laga en måltid med bara potatis. Tumnagel
86kg
+
André Stray
0

Nat lagar mat i mikro
En omelett från helvetet

Kan man laga omelett i en mikro? Jajemensan. Ska man göra det? Tok heller! I en ny video från Natx27s what I reckon får vi reda på varför samt se vad för andra mikrorätter man ska undvika. Nej, tacka vet jag aladåb-rätter. Tumnagel
82kg
+
André Stray
0

Nu är årets första färskpotatis här!
Skeppas till äldreboenden

Ett säkert tecken på att det snart är sommar är att den första färskpotatisen är här. I dag plockades de första potatisarna som är frilandsodlade och det gjordes på Bjärehalvön. I vanliga fall så brukar de första potäterna auktioneras ut men i år är läget lite annorlunda. – Premiärpotatisen kommer att stå rykande nykokt på bordet när 150 personer på vård- och omsorgsboendena Fullriggaren i Helsingborg, Ekparken i Göteborg och Älvsjögården i Stockholm firar Valborg. Förhoppningsvis kan vi också fira att vi går mot ljusare tider, där vi kan umgås med barn och barnbarn och varandra igen, säger AnnaKarin Hamilton på Svensk Potatis De här potatisarna åkte i backen 1 mars. – Vi har fått jobba lite extra för att få fram årets primörer, kan man säga. Det var blöta och två plusgrader i jorden när vi satte potatisen den 1 mars. Nu när 60 dagar har gått har vi väl haft fem dagar med tvåsiffrigt här på Bjäre. Det är ju faktiskt svalt, det måste jag säga. Men vi har jobbat hårt med fiberväv och Swift är en potatissort som tål ganska kall jord, så det har klarat sig. Det känns fint att få leverera färskpotatisen till våra äldre, hälsar potatisodlarna på Bjäre. Jag ser verkligen fram emot att få koka lite färskpotatis och snart finns de i butik! Tumnagel
203kg
+
Roger Åberg
0

Hur är det att äta som en riktigt kräsen person?
Mauri undersöker

Uppdrag: Mat har släppt en ny video och den här gången besöker Mauri tre riktigt kräsna svenskar för att se hur de lever. Tumnagel
75kg
+
André Stray
0

Gör din egen gyros
Kör den i kebabsnurra

YouTube-kocken Joshua Weissman släppte i går ett nytt klipp där han visar hur man kan få till en smaskig gyros i hemmet. Nu är det ju så att han kör gyrosen i sån där kebansnurra vilket de flesta sannolikt inte har i köksskåpet men det går ju att köra i ugnen eller grillen också och fortfarande smaka ganska bra. Tumnagel
90kg
+
Frode Wikesjö
0

Färsodlarna lanserar vegetarisk färs
Tillverkad av svenska råvaror

Färsodlarna och Axfoundation släpper nu baljväxtfärsen "Svenskodlad Färs" vilket är en vegetarisk färs framställd av råvaror som odlats i Sverige. Färsen består av bara fyra ingredienser - svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar. Den enda tillsatsen förutom de fyra råvarorna är salt. Färsen är vegansk och ska enligt Färsodlarna gå att använda som vanligt köttfärs i recept där sådant används. Svenskodlad Färs kommer att säljas till konsumenter i butik och en variant av färsen kommer att säljas under namnet "Svensk Baljväxtfärs" till restauranger och offentliga kök. Tumnagel
177kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Steve-O äter heta kycklingvingar
Och dricker lite sås

Det är dags för Steve-O att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hans karriär och liv. Tumnagel
92kg
+
André Stray
0

Coop lanserar hållbarhetsdeklaration i sin app
Kolla in varans hållbarhetsavtryck

Livsmedelskedjan Coop lanserar nu en ny funktion i sin app med vilken kunder kan ta reda på något som Coop kallar för hållbarhetsdeklaration. Genom att scanna streckkoden på en vara får kunden information om varans avtryck utifrån tio olika områden som rör klimat, miljö och samhälle. Hållbarhetsdeklarationen har en skala mellan ett och fem inom varje område. Ju lägre siffror en vara har – desto lägre hållbarhetsavtryck bedöms varan ha. Hållbarhetsdeklarationen kommer hjälpa kunderna att äta mer hållbart, men också styra utvecklingen av Coops sortiment skriver Coop i ett pressmeddelande. Skulle du själv vilja testa Coop-varornas hållbarhetsdeklaration hittas Coops app gratis till iPhone i App Store här och till Android på Google Play här. I videoklippet här nedanför kan ni kolla in hur det hela går till. Tumnagel
221kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Taco Truck släpper fler produkter i butik
Ja tack!

Taco Truck är den foodtruck som startade foodtruck-trenden, i Stockholm i alla fall, och sedan en tid har man lite produkter i vanliga matvarubutiker. Älskar verkligen deras Chipotle Mayo och Chipotle Salsa, rekommenderas varmt. Kommer dessutom i bra förpackning som går att återanvända till dressing och egna såsblandningar. Hur som helst så släpper man nu lite nya produkter. Två olika sorters chips (salted white corn och beet root corn), två sorters kryddmixar (classic space och smokey spice) samt majstortillas finns nu i butik. Priserna är 15 spänn för kryddmixarna, 28 respektive 33 spänn för chipsen och 35 spänn för tortillas. Allt finns att köpa på MatHem och majstorillas finns även att köpa på ICA och Hemköp. Tumnagel
111kg
+
Roger Åberg
0

Jeffrey Dean Morgan äter starka kycklingvingar
Klarar Negan hettan?

Nästa kändis att sätta sig i den heta stolen (fast hemifrån) och mumsa på starka kycklingvingar är Jeffrey Dean Morgan och så här såg det ut. Tumnagel
75kg
+
Frode Wikesjö
0

Det här ska vara världens snabbaste bearnaisesås
Något för påskbordet?

Såsernas sås anses av många vara bearnaisesås. Här får vi se när världens snabbaste version vevas ihop. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en riktigt bra pad thai
Ambitiöst men görbart

Pad thai kan vara fantastiskt och bara helt ok beroende på vart man beställer den. Joshua Weissman visar här upp hur man gör en äkta pad thai hemma och du behöver gå till din lokala asiatiska affär för att hitta lite specialare, men det verkar som att man blir belönad med råge i slutändan. Har du provat att göra pad thai hemma? Blev det bra? Om det blev bra, vilket recept använde du? Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0

100-timmars-lasagne
Klar till helgen!

Jag måste bli bättre på lasagne och sprang därför på denna goding. Det är Alvin Zhou som verkligen, verkligen tar tid på sig för att göra sin lasagne men det ser och andra sidan magiskt ut. Kanske lite för avancerat för mig just nu, men vackert att titta på och inspirerande. Och kolla äggulorna! Helt sjukt gula. Vilket är ert bästa lasagnetips? Tumnagel
107kg
+
Roger Åberg
0

Så får du perfekta ägg
På tre olika vis

Kocken Matteo Fronduti tar här upp de allra vanligaste misstagen folk gör när de lagar till ägg, och visar hur man ska göra för att få de perfekta. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det matlådans dag!
Räddaren i lunchnöden

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen matlådans dag! Denna fantastiska uppfinning som gör att man slipper ge sig ut i snöstormen för att leta upp någon överprisad pastarätt som ändå är kall när man väl kommer tillbaka till kontoret. Istället kan man stanna inne, värma på sin ungsbakade falukorv och bara njuta av det man själv har lagat till. Så skänk matlådan en extra tanke idag och dela gärna med er vad ni har i lådan. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Zeina Mourtada kör tre livesända cook alongs
Ska laga snäll mat och prata om klimat

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen där hon skriver om mat och recept från hela världen. Nu har hon och Quorn slagit sina påsar ihop och nästa vecka kommer det att sändas tre stycken live-cook alongs där gäster bjuds in för att laga mat som är snäll mot planeten och för att prata klimat. Gästerna är Louise Edlund Winblad @hejhejvardag, professionella simmerskan Michelle Coleman och humorduon Emil och Daniel Norberg från bland annat Mumbo Jumbo. Zeina har tagit fram tre stycken veganska recept som deltagarna ska laga och dessa är One pot taco, Powerbowl och vegansk carbonara. En pasta för planeten som upplägget heter kommer att sändas live på Zeinas Instagram @zeinaskitchen. Först ut är Louise nu på måndag klockan 17.00, sen Michelle på onsdag den 24 mars klockan 17.00 och till sist Daniel och Emil Norberg på fredag den 26 mars klockan 17.00. Tumnagel
-99kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson lagar mat utanför ett gym
Måste dock gymma först

Det har blivit dags för en femte säsong av matlagningsprogrammet F*ck Thatx27s Delicious där artisten Action Bronson står för kockandet. I det första avsnittet drar han till ett gym och fixar lite käk. Först måste han genomlida ett träningspass dock. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Dakota åt bara Mountain Dew-mat i tre dagar
Inget att rekommendera

Amerikaner i synnerhet verkar väldigt förtjusta i den koffeinhaltiga läskeblasken Mountain Dew och ska ha det till allt. Men i allt? Dakota Deady bestämde sig för att använda läsken att göra mat med och ha i mat under tre dagars tid och så här såg det ut. Tumnagel
62kg
+
Bobby Green
0

Grosshandlar-cook along
Live med Nisse Hallberg och Marion Ringborg

Förra veckan skrev vi att O.P. Anderson fyllt 130 år. Detta firar man förutom med jubileumsutgåvan även genom att anordna en grosshandlar-cook along. Komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringborg kommer den 17 april klockan 12.00 live på YouTube att laga till en ordentlig grosshandlarlunch och givetvis är snapsen på plats. Sanna Sundin som är Senior Brand Manager på O.P. Anderson säger följande: "Grosshandlarlunchen är något som vi kopplar tätt samman med förra sekelskiftets sätt att äta och dricka. En väl tillagad lunch i flera rätter i sällskap av en och annan snaps till förstås. Marion har tagit fram en fantastisk modern tolkning av grosshandlarlunchen och vi bjuder nu in svenska folket till en cook along där vi lagar maten tillsammans med en stor dos underhållning." På länken nedan kan du anmäla dig till eventet och därmed få all information kring det som behövs. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0