m
a
r
4 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Mat

Saffran-fest i Iran
Inga lussebullar här inte

Jul är lika med saffran för många. Allehanda bakelser skapas och givetvis har lussebullarna en stor roll. Men saffran användas också väldigt mycket i matlagning, som i Iran som The Food Ranger nyligen besökte. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Tabasco-fabriken
Här tillverkas 700.000 flaskor om dagen

Tabasco är den klassiska såsen som kan piffa upp vilken tråkig maträtt som helst med lite hetta. Här får vi hänga med till fabriken på Avery Island, Louisiana där den tillverkas och genom stället rullar det varje dag 700.000 stycken flaskor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Matfest på Texas State Fair
Frank Pinello besöker festivalen

Frank Pinello har varit på den 24 dagar långa festivalen Texas State Fair för att spana in maten där och även hjälpa till att laga lite. Självklart hann han även med att äta massor. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Mauri går på dejt med Zara Larsson
Trivsamt

I det senaste klippet från Uppdrag: Mat går Mauri på lyx-dejt med artisten Zara Larsson. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Mauri försöker äta som Edward Blom
Så ser hans dagsintag ut

Vad äter egentligen Edward Blom under en dag? Exakt det får Mauri vara med om här när han försöker äta precis som Edward under en hel dag. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Coop börjar sälja Beyond Sausage
En växtbaserad korv

Coop började sälja Beyond Burger i sina butiker i maj i år. Nu i veckan lanseras nästa produkt på samma tema - Beyond Sausage. Precis som burgarna är det här växtbaserade grejer, fast i detta fall utformat som korv istället. Den ska vara lika god som om den vore gjord av fläskkött och den innehåller ingen soja eller gluten. Proteinet i korven kommer från ärtor, bondbönor och ris och färgen kommer från frukt- och grönsaksjuice. För att tuggmotståndet och saftigheten ska infinna sig har man petat in kokosolja och potatisstärkelse. En förpackning kommer att kosta runt 85 kronor. Hojta gärna till om ni ser dessa i butik! Bonusklipp nedan. Tumnagel
161kg
+
Bobby Green
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Billig gatumat i Japan
Detta får man för 2 dollar

Om man befinner sig i Japan och bara har två dollar på fickan är detta mat man ändå skulle ha råd med. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Ost-rätter du måste testa i Frankrike
Det är ett krav

Inget Frankrike utan ost, så är det bara. Så har du planer att besöka landets norra delar bör du först kika på detta klipp som visar vilka ost-rätter du måste sätta i dig när du är där. Bonusklipp nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Smörgåstårtans dag!
En av novembers bästa dagar

Ni kanske åt det i somras men det är ju alltid härligt om man kan få in lite sommarkänsla även på hösten. Idag är det nämligen smörgåstårtans dag och smäller man då i sig lite sånt så kanske man minns de varma dagarna och får en lite ljusare tillvaro. Vad vill du att det ska vara i en smörgåstårta? Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Gatumat i Köpenhamn
Finns det något annat än Rød pølse?

Mark Wiens reser över hela världen och testar mat som man kan köpa på gatan. Nyligen var han i vårt grannland Danmark och spanade in vad som erbjuds om man befinner sig i Köpenhamn. Har du några favoriter därifrån? Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Lasagne för två
Ser smarrigt ut!

Det äkta paret Angie Rito och Scott Tacinelli driver tillsammans restaurangen Don Angie som ligger på Manhattan och här visar de hur de gör sin mycket uppskattade lasagne. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Därför är avocado så dyrt
I USA

En kompis var i Mexiko tidigare i år och där växer avocado vilt över hela landet. På ett ställe fanns det så mycket att de som sålde frukt och grönt på gatan delade ut avocados gratis. Så ser det inte riktigt ut i USA där priserna för härligheten bara ökar. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0

John gör macka med friterad kyckling
Härmar Popeyes och Chick-fil-A

Popeyes och Chick-fil-A är två snabbmatskedjor i USA som serverar friterad kyckling. Här ger sig kocken John på att göra en macka som påminner om det man kan få på kedjorna. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Ny pasta från Zeta
Maccaronetti

Zeta lanserar nu en ny pasta som heter Maccaronetti. Den är inspirerad av "svenne"-makaronerna men utformade på italienskt vis. Det innebär här att de små liven har ränder i sig som ger lite mer struktur än vanliga snabbisar. Makaronerna är gjorda på kronosvete som ska vara ett av de finaste durumveten som finns. Ska finnas i butik nu och för en förpackning på 400 gram får man betala runt 15 kronor. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0

Så får du till riktigt krispiga potatisar
Gott!

Om man har bestämt sig för att göra krispiga potatisar så ska de banne mig vara krispiga också! Inget halvfjös som upplevs som en vattnig potatisbulle från skolans bamba. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Maisie Williams besöker Hot Ones
Klarar Arya Stark hettan?

Starksåsprogrammet Hot Ones besöktes nyligen av skådespelaren Maisie Williams som sannolikt är mest känd som Arya Stark i Game of Thrones. Förutom att äta veganska kycklingvingar med olika starka såser pratar de även om djurrättaktivism, hennes roll som entreprenör och så klart Game of Thrones. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö
0

Sommar-Gruyère i Alperna
Mums!

Schweiz har verkligen allt. Banker, höga berg, choklad och ost. Det man behöver här i livet alltså. En av ostarna är Gruyère. Alexandre Murith och hans familj har gjort osten i de schweiziska alperna i fem generationer nu, och här får vi en liten inblick i deras vardag. De tillverkar Gruyère dx27Alpage och den gör man bara en gång om året, på sommaren. Bonusklipp nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du en bra burrito hemma!
En som är lika bra som utestället

Här får vi lite snabbt lära oss varför en burrito på ett bra uteställe är så bra och varför det inte blir så bra hemma. Dessutom förklarat på ett enkelt och tydligt sätt utan en massa trams. Det handlar om stort bröd av bra kvalitet, låt det bli varmt, rulla ihop tight och svep in i folie. Typ så. Någon som har tips på vart man kan köpa bra, stora tortilla-bröd i Sverige? Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0

Isaac Toups gör Boudin-bollar
Verkar gott!

Kocken Isaac Toups har besökt Munchies kök för att där laga till ett gäng med Boudin-bollar. Vad är det? Jo, små friterade bollar fyllda med fläskkött, kycklinglever, ris, kryddor, lök, paprika, selleri och vitlök. Ordentligt med vitlök i detta fall. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Austin äter bara Mac & Cheese
Har gjort så de senaste 17 åren

Varierad och nyttig kost som gör att kroppen mår bra är inget för 20-årige Austin Davis. De senaste 17 åren har han bara ätit Mac & Cheese. Alltså inget annat, bara detta. Han lider av något som kallas för Selective Eating Disorder vilket gör att man får ångest om äter viss specifik mat och liknande. För honom är Mac & Cheese det alternativet som fungerar bäst, vilket har gjort att han inte har intresserat sig för något annat i matväg. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Mannen bakom världens starkaste chilipeppar
Ed Currie ger sig aldrig

Ed Currie är mannen bakom den otroligt starka chilipepparn Carolina Reaper som ni säkert har hört talas om någon gång, och kanske även provat. Men det räcker inte, han vill hela tiden hitta något som är starkare. Det har varit hans mål ända sedan han började att labba med olika chilis 1981. Tumnagel
129kg
+
Bobby Green
0

Paul Rudd äter heta kycklingvingar
Starkt jobbat!

Nästa person i den heta kyckling-stolen är skådespelaren Paul Rudd som förutom att smaska på starka vingar även berättar om sin kärlek till David Letterman. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green
0

Därför blev Sriracha-såsen en sån succé
Ett besök på fabriken

Sriracha-sås kan man ha till i princip vad som helst. Jag använder den istället för ketchup och den ger precis lagom hetta till maten. Att den finns kan vi tacka David Tran för. Han kom till USA från Vietnam för 40 år sedan som flykting och lyckades där dra igång företaget Huy Fong Foods som säljer den mycket populära såsen. I det här klippet får vi hänga med till fabriken där den tillverkas. Tumnagel
167kg
+
Bobby Green
0

Krabburgar-tävling
Matty Matheson mot Alvin Cailan

Sommaren 2017 gav sig Binging with Babish på att göra en "krabburgare" så som Herr Krabba i Svampbob Fyrkant gör den. Nu är det dags igen, fast denna gång har han istället bjudit in Matty Matheson och Alvin Cailan som får tävla mot varandra om vem som gör den bästa krabburgaren av de två. Bonusklipp nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Korvätartävlingen som blev en riktig sport
En del är snabba på att äta

I det här klippet från Eater får vi lära oss mer om Nathanx27s Hot Dog Eating Contest som är en korvätartävling som blivit ett kulturfenomen. Vi får även tips från tävlingsätaren Joey Chestnut om hur man ska tänka för att kunna äta snabbare. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Räkmackans dag!
Hurra!

Det har nu gått hela nio år sedan man instiftade Räkmackans dag som infaller just idag den 14 oktober. En perfekt ursäkt att äta just detta till sen lunch, mellanmål och middag idag. Var äter man den bästa räckmackan enligt er? Tumnagel
128kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog svarar på frågor om kött
Matgeek besöker restaurang AG

Matgeek åkte till restaurang AG som drivs av Johan Jureskog för att kolla in allt roligt kött de har där och för att få svar på ett gäng med köttfrågor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

VM i falafel återvänder till Malmö i år
Den 14 december för att vara exakt

Tidigare i år stod det klart att falafel-VM inte skulle hållas under sommaren i år. Nu har arrangörerna meddelat att VM-tävling blir av den 14 december istället. Dock kommer tävlingen inte vara öppen för allmänheten i år utan allt kommer avgöras i restaurangen Lokal 17:s nya studiokök i Malmö. Precis som förra årets mästerskap kommer tävlingen att avgöras i olika omgångar och vill man följa tävlingen kommer man kunna göra det via en liveström på nätet. Detta blir andra året i rad som världsmästerskapet i falafel hålls i Malmö och förra året vann Yusef Houji från Nordisk Falafel i Köpenhamn mästerskapet. Tumnagel
121kg
+
Frode Wikesjö
0