m
a
r
3 i går60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Mat

Därför blev Sriracha-såsen en sån succé
Ett besök på fabriken

Sriracha-sås kan man ha till i princip vad som helst. Jag använder den istället för ketchup och den ger precis lagom hetta till maten. Att den finns kan vi tacka David Tran för. Han kom till USA från Vietnam för 40 år sedan som flykting och lyckades där dra igång företaget Huy Fong Foods som säljer den mycket populära såsen. I det här klippet får vi hänga med till fabriken där den tillverkas. Tumnagel
128kg
+
Bobby Green
0

Krabburgar-tävling
Matty Matheson mot Alvin Cailan

Sommaren 2017 gav sig Binging with Babish på att göra en "krabburgare" så som Herr Krabba i Svampbob Fyrkant gör den. Nu är det dags igen, fast denna gång har han istället bjudit in Matty Matheson och Alvin Cailan som får tävla mot varandra om vem som gör den bästa krabburgaren av de två. Bonusklipp nedan. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Korvätartävlingen som blev en riktig sport
En del är snabba på att äta

I det här klippet från Eater får vi lära oss mer om Nathanx27s Hot Dog Eating Contest som är en korvätartävling som blivit ett kulturfenomen. Vi får även tips från tävlingsätaren Joey Chestnut om hur man ska tänka för att kunna äta snabbare. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Räkmackans dag!
Hurra!

Det har nu gått hela nio år sedan man instiftade Räkmackans dag som infaller just idag den 14 oktober. En perfekt ursäkt att äta just detta till sen lunch, mellanmål och middag idag. Var äter man den bästa räckmackan enligt er? Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog svarar på frågor om kött
Matgeek besöker restaurang AG

Matgeek åkte till restaurang AG som drivs av Johan Jureskog för att kolla in allt roligt kött de har där och för att få svar på ett gäng med köttfrågor. Tumnagel
44kg
+
Bobby Green
0

43 olika sätt att tillaga en köttbit på
Det var många det

Att slänga en köttbit på grillen eller i stekpannan är väl antagligen de vanligaste sätten man tillagar den på, men det finns såklart fler. Här visar Amiel Stanek inte mindre än 43 stycken metoder. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

VM i falafel återvänder till Malmö i år
Den 14 december för att vara exakt

Tidigare i år stod det klart att falafel-VM inte skulle hållas under sommaren i år. Nu har arrangörerna meddelat att VM-tävling blir av den 14 december istället. Dock kommer tävlingen inte vara öppen för allmänheten i år utan allt kommer avgöras i restaurangen Lokal 17:s nya studiokök i Malmö. Precis som förra årets mästerskap kommer tävlingen att avgöras i olika omgångar och vill man följa tävlingen kommer man kunna göra det via en liveström på nätet. Detta blir andra året i rad som världsmästerskapet i falafel hålls i Malmö och förra året vann Yusef Houji från Nordisk Falafel i Köpenhamn mästerskapet. Tumnagel
120kg
+
Frode Wikesjö
0

En finare version av Hot Pockets
När man vill lyxa till det lite

Hot Pockets är namnet på en väldigt populär amerikansk mikromat-uppfinning. Det är en liten degbit fylld med olika saker och det finns inte mindre än 50 stycken olika varianter att välja mellan - frukost, lunch, middag, men även mellanmål och såna med något sött i. Här ger sig Claire i kast med att göra en lite finare version av denna klassiker. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Blomkåls-mac & cheese
Så kan man också göra

Om du skulle vilja testa en annan variant på mac & cheese utan mac så kanske det här kan vara något? You Suck At Cooking bytte ut makaronerna mot blomkål istället och så här blev det. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Här ska man äta på fyllan i Amsterdam
Mmm Bitterballen

Om man är ute och svirar i Amsterdam är det tydligen detta man ska trycka in i ansiktet när attackhungern infinner sig. Ett måste är såklart Bitterballen. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Mauri testar maten man får i svenska flottan
Hänger på ett fartyg i ett dygn

Mauri från Uppdrag: Mat hängde med flottan ut ett dygn för att se vad man får i matväg när man är ute till sjöss. Tumnagel
119kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Samosa
Chintan Pandya visar hur han gör

Chintan Pandya är kock på restaurangerna Rahi och Adda och här visar han hur han gör den klassiska indiska maträtten Samosa. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Brad och Matty fångar Havskatt
Med bara händerna

Här får vi se när Brad Leone och Matty Matheson drar till Oklahoma för att fånga lite Havskatt, men fiskespö är fusk så det är bara med händerna som gäller. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du en perfekt frukostmacka
Helgens mattips

Det är lördag morgon och dags att göra frukost. Sugen på att göra en äggmacka men vill göra den på nytt sätt? Kolla in den här videon. Kanske inte mind blown men kul! Tumnagel
-6kg
+
Roger Åberg
0

Shia LaBeouf mumsar heta kycklingvingar
Fäller en tår

Den senaste gästen att sätta sig i den heta stolen hos Sean för att äta lite heta kycklingvingar är Shia LaBeouf. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Kött-expert testar kött
Vilket kostar mest?

Angie Mar kan det här med kött och hon har bland annat skrivit boken Butcher and Beast: Mastering the Art of Meat. I det här klippet testar hon lite olika bitar för att avgöra vilken av dem som är dyrast. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green
0

Sju kycklingnyheter från Lönneberga
Bland annat färs på drumsticks

Lönneberga lanserar nu inte mindre än sju stycken nyheter på kyckling-fronten. Förutom klassikerna lårfilé, spett och helt vanlig bröstfilé finns även två olika färs-varianter - en mer saftig och smakrik gjord på drumsticks och en mer mager och mild färs gjord på bröstfilé. Förutom det ni ser på bilden ovan lanseras även en klassisk wienerkorv med grövre struktur som är fri från både gluten och mjölk. Allt ska lanseras i butik från och med denna vecka. Mer information finns i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Sean Evans visar starka såser
De som kommer användas i nästa säsong av Hot Ones

Nästa vecka återvänder pratprogrammet Hot Ones till YouTube-kanalen First We Feast. Programmet går ut på att diverse kändisar ska svara på frågor medan de äter ett gäng heta kycklingvingar. Som vanligt med nya säsonger av Hot Ones så är det också ett nytt gäng såser som gästerna kommer få smaka. I klippet ovan går programmets värd, Sean Evans, genom vilka såser som kommer bränna munnar i säsong 10 av Hot Ones. Såserna som är med i detta program brukar alltid få ett rejält uppsving i försäljningen och brukar också medföra att svenska återförsäljare börjar ha dem i lager så man kan leka Hot Ones hemma. Tumnagel
89kg
+
Frode Wikesjö
0

Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Kebab, kebab, kebab

Här går man runt och tror att idag är en helt vanlig höstig onsdag, men så är det ikke! Idag är det nämligen kebabens dag och ni vet vad det betyder?! Ät så mycket kebab ni orkar. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Hur mycket mat får man i Norge för 1000 kronor?
Jämfört med i Sverige

Alla vet att det är en aning dyrare att handla grejer i Norge jämfört med Sverige, speciellt när det gäller mat. Så vad får man för 1000 kronor i matväg i grannlandet om man jämför med här i Sverige? Uppdrag: Mat har undersökt just detta. Bonusklipp nedan där man letar var Sveriges bästa falafel finns. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Dim Sum för 3000 personer
Frank får jobba lite

I det senaste avsnittet av A Frank Experience får Frank veta vad som krävs för att servera Dim sum till 3000 personer på en av Nordamerikas största restauranger. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Marques Brownlee och Casey Neistat tävlar
Säg sanningen eller ät het kycklingvinge

Två av de största stjärnorna på YouTube - Marques Brownlee och Casey Neistat, tävlar här mot varandra i en omgång av Truth or Dab. Här gäller det att säga sanningen annars måste man tvinga i sig en kycklingvinge med extremt het sås på. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Tacos i olika nivåer
Från amatör till expert

Kan man vara expert på tacos? Tydligen, för här får vi se hur en sådan gör den mexikanska rätten jämfört med en amatör och en hemmakock. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Stark mat i Indien
Gott!

Har ni vevat i er en Vindaloo på en indisk restaurang någon gång så vet ni vad stark mat är. Indien är inte fega när det gäller kryddning och här får vi hänga med till Bangalore och Hyderabad på lite smaktest. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Traditionell nudeltillverkning i Taiwan
Dra och sträck

I det här klippet får vi bekanta oss med hur nudlar blir till på ett traditionellt vis i Taiwan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det köttbullens dag!
Äntligen!

Så kom den äntligen igen - köttbullens dag! En av världens bästa grejer att sätta i sig, och idag kan du göra det hela dagen utan att någon tittar snett på dig. Så, skippa tacosen i afton och unna dig en redig tallrik med köttbullar, potatismos, brunsås, lingon och saltgurka. Till detta ett stort glas kall mjölk. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

Alton Browns mat-serie Good Eats är tillbaka
Kyckling på menyn

Mat-serien Good Eats med TV-personligheten Alton Brown är tillbaka och här får vi se honom tillaga lite kyckling. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Gatumat i Pakistan
Det här äter man i staden Karachi

The Food Ranger har varit och besökt staden Karachi i Pakistan för att se vad som finns att äta om man är ute på gatorna där. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Alex lär sig göra dumplings
Helen betygsätter

Alex fick en utmaning och det var att lära sig att göra grymma dumplings på bara en dag. Han drar till den ikoniska restaurangen Dumpling Galaxy där kocken Helen visar hur han ska göra, för att efter det försöka sig på maträtten själv. Bonusklipp nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Kan hängmörning rädda billigt kött?
Kul experiment

Vanligtvis brukar man hängmöra finare och dyrare köttbitar eftersom det tar såpass lång tid, och då vill man att det ska vara värt det i slutändan. Men om man köper billigt kött och sedan hängmörar - kan processen göra så att det smakar som dyrt? Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0