m
a
r
3 i går60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Mat

Jimmy Kimmel mumsar starka kycklingvingar
Klarar han hettan?

Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av pratshowvärden Jimmy Kimmel som fick svara på diverse intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar. Tumnagel
75kg
+
Frode Wikesjö
0

Matgeek har börjat sälja sås
Snart tillgängligt i hela landet

YouTube-profilen och mannen med en endast medelmåttig riskokare, Johan "Matgeek" Hedberg, ska har börjat sälja färdiga såser i flertalet matkedjor. Detta för att han länge jobbat med en digital produkt och saknat att jobba med en konkret vara. Därför började han, tillsammans med en ännu okänd samarbetspartner, tillverka burkar med sås. Under sommaren har man kunnat hitta dessa såser i utvalda ICA-butiker men tillgången har varit begränsad. Nu har man skalat upp produktionen och från nästa vecka ska dessa Matgeek-såser kunna hittas i alla Citygross-butiker i hela landet. I klippet ovan kan man se när Johan åker till fabriken i Motala för att provsmaka de nya såserna. Tumnagel
-180kg
+
Frode Wikesjö
0

Ett besök hos Russell's General Store
Har New Yorks bästa bacon- och äggmacka

Russellx27s General Store är en liten mysig mataffär och restaurang som ligger i den lilla staden Bovina. Här jobbar Maggie som gör goda pajer och Antonio som sägs veva ihop New Yorks bästa bacon- och äggmacka. Inget avancerat men det måste det ju heller inte alltid vara. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Årets julknäcke från Leksands smakar glögg
Inte knäck

För mig är det vörtbröd som gäller på jul men många äter även knäckebröd. Leksands presenterar nu årets julknäcke och det ska smaka glögg. Brödet har fått smak av de klassiska smakerna pomerans, kanel och nejlika och det börjar säljas från och med vecka 43. En förpackning är på 220 gram och kostar runt 20 kronor. Förutom glöggknäcket släpps även de klassiska julbröden Julknäcke Original och Tre kullor Julkryddor och Vört. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Ny serie magra ostar från Arla
Släpps vecka 39

Arla presenterar nu en serie med näringsrika magra hårdostar. De ska ha ett högt innehåll av protein, kalcium, vitamin B12 och zink. Tre olika varianter erbjuds och två av dessa kommer även som färdigskivade. Släpps i butik vecka 39. Bonusklipp nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

I dag är det kebabens dag
Och Stockholm är en bättre kebabstad än Malmö?

I samband med att det är kebabens dag i dag så har köpekebabmärket Schysst käk genomfört Sveriges största kebabundersökning. I den undersökningen kom de bland annat fram till att TikTok-användare älskar kebab, vitlökssåsen krossar allt motstånd och att de som äter kebab i sängen oftast äter en kebab med bröd på en torsdag. Undersökningen, som gjordes i samarbete med YouGov, visar att svenskarna helst äter helst en kebabtallrik tillsammans med pommes och vitlökssås och att 83 procent av svenskarna anser att det är såsen som gör kebaben. Endast 43 procent känner dock att de bli glada eller väldigt glada när de tänker på att de ska äta kebab. En punkt som kan få en att ifrågasätta undersökningens validitet är den att Stockholm ska vara en bättre kebabstad än Malmö. Du hittar hela undersökningen via länken nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Burritos - California Style
Ge mig!

Här visar Babish hur man gör burritos på kaliforniskt vis och det ser ju inte alls så dumt ut. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Så vevar du ihop en vegansk ceviche
Gott!

Här visar kocken Jorge García oss hur han gör en vegansk ceviche samtidigt som han lär oss skillnaden mellan lime och citron. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Nu kommer växtbaserad fisk till svenska butiker
Hooked lanserar Toonish

Det svenska foodtech-företaget Hooked lanserar nu sin första växbaserade fiskprodukt i svenska butiker. Det handlar om produkten "Toonish" vilket är en växtbaserad tonfisk som är gjord på certifierad soja- och veteprotein, solrosolja och alger. Toonish-rörorna kommer att säljas i de tre smakerna tomat, tomat & chili samt tomat & vitlök. I ett pressmeddelande skriver Hooked att man även jobbar på att ta fram ett växtbaserat laxsubstitut. Hookeds Toonish kommer att börja säljas i Coops och CityGross butiker, över stora delar av Sverige, via Mathem samt i utvalda Ica- och Hemköpbutiker. Tumnagel
87kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Nya veganska röror från Quorn
Chicken Curry Style & Tuna Style ska efterlikna "originalen"

Quorn lanserar nu två färdiga röror: Chicken Curry Style & Tuna Style. De ska som namnen antyder efterlikna klassisk kycklingcurry- och tonfiskröra. Rörorna är helt veganska och passar enligt Quorn bra till exempelvis mackor, bakad potatis eller som salladstillbehör. Nyheterna ska finnas i kyldisken hos butiker v.36 och en förpackning som innehåller 125 gram röra kostar 26 kr. Tumnagel
88kg
+
Hugo Engström
0

Ostfyllda Gougères
Dominique Ansel fixar

Har du ätit Gougères någon gång? Det är små ostbollar typ och de är svingoda. Här får vi se när Dominique Ansel fixar till ett gäng sådana som han även fyller med ost, för ost kan man aldrig få för mycket av. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Vi äter i genomsnitt 60 korvar om året
Män äter dock mycket fler korvar än kvinnor

Kantar Sifo har på uppdrag av Circle K undersökt hur svenskarnas korvvanor ser ut i en undersökning. Enligt denna så äter svensken i genomsnitt 60 stycken korvar om året. Det verkar dock vara stor skillnad på korvkonsumtionen mellan män och kvinnor. Enligt undersökningen så åt män i genomsnitt 72 stycken korvar om året medan kvinnornas korvkonsumtion landade på i genomsnitt 47 korvar om året. 7 av 10 svenskar (73%) äter korv minst ett par gånger i månaden och var femte (21%) uppger att de äter korv ett par gånger i veckan. Hur många korvar äter du om året ungefär? Svara gärna på vår enkät nedan Tumnagel
104kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu kommer Vegansk Risifrutti
45 procent lägre klimatavtryck än originalet

Nu kommer det klassiska mellanmålet i vegansk variant. Risifrutti Vegan har en havre- och kokosmjölksbas som bidrar till att mellanmålet har 45 procent lägre klimatavtryck än originalet med vanlig mjölk. Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige säger: "Det vi fått allra flest önskemål om är en vegansk Risifrutti och jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare. Vår innovationsavdelning har jobbat hårt för att vi ska få till smakerna och vi har samtidigt lyckat minska sockerinnehållet med 20 procent i den veganska varianten. Vi fyller en tydlig lucka på mellanmål- och snackshyllan med bra produkter on the go för de som vill äta växtbaserat." Enligt Orkla föredrar 6 av 10 svenskar att köpa produkter som de vet har lägre miljöpåverkan. Ririsfrutti Vegan tillverkas i Örebro och kommer med jordgubb- och hallonsylt. Mellanmålet ska börja dyka upp i butiker från vecka 39. Priset ligger på 12,5 kronor. Tumnagel
124kg
+
Hugo Engström
0

Elijah Wood mumsar starka kycklingvingar
Klarar Frodo hettan?

Det senaste avsnittet av Hot Ones gästades av skådespelaren Elijah Wood som fick svara på intressanta frågor samtidigt som han mumsar i sig starka kycklingvingar. Tumnagel
109kg
+
Frode Wikesjö
0

Matt Damon mumsar starka kycklingvingar
Klarar Jason Bourne hettan?

Kycklingvingar är brutalt gott om de görs rätt, så nu har jag sagt det. På tal om kycklingvingar så gästades det senaste avsnittet av Hot Ones, där kändisar äter starka kycklingvingar, av skådespelaren Matt Damon. Tumnagel
112kg
+
Frode Wikesjö
0

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
94kg
+
Wille Wilhelmsson
0

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
103kg
+
Frode Wikesjö
0

Ed Sheeran gästar Hot Ones
Perfect

Det är dags för Ed Sheeran att gästa Hot Ones och då får vi se om engelsmannen klarar av att äta starka kycklingvingar samt svara på frågor kring hans karriär och liv. Tumnagel
78kg
+
Frode Wikesjö
0

Så gör du stekt ris hemma
Utan wok och annat fuskigt

Stekt ris, eller fried rice, kan vara magiskt gott. Alex har i en serie filmer försökt lära sig hemligheten. I det senaste avsnittet använder han det han lärt sig till att göra en omgång stekt ris fast på ett sätt som man faktiskt kan göra hemma. Som bonus får vi veta hur man ångar jasminris. Tumnagel
98kg
+
Roger Åberg
0

Joshua Weisman lagar IKEAs köttbullar
Fast bättre

YouTube-kocken Joshua Weisman antar sig här utmaningen att tillaga IKEAs köttbullar hemma fast bättre. Tumnagel
40kg
+
Frode Wikesjö
0

Elizabeth Olsen äter heta kycklingvingar
Mums mums

Det är dags för Elizabeth Olsen att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hennes karriär samt liv. Tumnagel
86kg
+
Frode Wikesjö
0

Burger King slutar med plastleksaker
Nu blir det svenska böcker istället

Att hamburgerrestauranger slutar med plastsugrör upprör, framförallt känns det otroligt töntigt när man använder plastlock, delar ut plastleksaker och så vidare. Nu tar Burger King i alla fall ett steg i rätt riktning och slutar med plastleksaker i sina barnmål. Istället blir det Svanenmärkta böcker som produceras i Lettland. Man lovar att alla böcker ska skrivas av svenska författare. Om det blir några klassiker återstår att se, men pressbilden säger nog att det inte blir så... Tumnagel
250kg
+
Roger Åberg
0

Det här är den officiella pizzan för fotbolls-EM
Blir du sugen?

Snart är det dags för EM i fotboll och då kanske det ska ätas lite pizza. Det tycker i alla fall landslaget och deras sponsor Coca-Cola som har tagit fram den officiella EM-pizzan. Spelarna har rösta om ingredienserna och landslagskockarna Mats Broström och Gustaf Sandfridsson har satt ihop den. Ingredienserna är tomatsås, kebabkött, färska champinjoner, riven mozzarella, färska tomater, gul lök, inlagd chili eller feferoni och vitlökssås. En vegetarisk version finns där det istället är kebabkryddad ostronskivling istället för kött. Toppas gör den med rucola, koriander eller mynta. Pizzan ska finnas på 500 pizzerior men går så klart att göra själv Vad tycker du, blir du sugen? Tumnagel
-36kg
+
Roger Åberg
0

Kelloggs släpper flingautomat
Få den perfekta flingfrukosten

Flingtillverkaren Kelloggs har tillsammans med företaget Chowbotics tagit fram en robotiserad automat som man säger ska kunna leverera den perfekta flingfrukosten. Automaten kan förse sina kunder med en skål med flingor som mjölk eller yoghurt samt andra ingredienser som till exempel frukter och nötter. Kunderna beställer sin flingskål via automatens inbyggda pekskärm eller via en tillhörande app. Beroende på vad kunden vill ha i skålen förutom flingor så varierar priserna från 3 till 6,50 dollar. Chowbotics är ett automatföretag som numera är en del av DoorDash, den amerikanska onlinetjänsten för mathemkörning. Företaget har tidigare utvecklar en automat där det går att mixa ihop sin egen sallad. Kelloggs Bowl Bot finns i dagsläget bara i två exemplar och dessa står nu uppställda på University of Wisconsin-Madison samt Florida State University. Tumnagel
78kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Andrew Rea svarar på Twitters matfrågor
Lite matnyttig info

Andrew Rea, kanske mer känd som Babish via sin kanal Binging with Babish, gästar Wireds Tech Support-serie och svarar på en rad olika matrelaterade frågor. Tumnagel
84kg
+
André Stray
0

Joshua Weissman lagar pastrami
Så du också kan göra det

Joshua Weissman kände att det var dags att tillaga en riktigt smarrig pastrami hemma. Så han gjorde det och dokumenterade hela grejen så du också kan göra det. Bonus-Joshua nedan. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Epic Meal Time äter stark pizza
Verkar inte jättegod

Snubbarna från Epic Meal Time fixar här till en riktigt stark pizza för att sedan äta den. Verkar inte direkt vara det bästa eller smaskigast beslutet men vad gör man inte för att få litta lajks? Tumnagel
46kg
+
Frode Wikesjö
0

Gör entrecote med sous vide
Alltid Hungrig gör den perfekta entrecoten

Gillar du entrecote så kanske den här filmen från YouTube-kanalen Alltid Hungrig kan ge lite inspiration för hur den ska tillagas nästa gång det är dags att sätta tänderna i en bit entrecote. I klippet får vi kolla in när Mikael Göransson använder både brännare och sous vide för att tillaga vad han anser är den perfekta entrecoten. Tumnagel
82kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Idag är det internationella kebabdagen
Åtminstone i Sverige

Idag firas den Internationella Kebabdagen i Sverige vilket gör att det kanske kan vara läge att dra en kebab till lunch eller middag ikväll. Hur internationellt firande av dagens kebabdag är går dock antagligen att diskutera. Enligt Svenska Högtider så firas den Internationella Kebabdagen i Sverige 5 maj på grund av att skaparen av den svenska Facebook-sidan "Internationella kebabdagen" fyller år 5 maj. Hur som helst, en kebab sitter ju oftast rätt fint så oavsett hur internationell kebabdagen kan anses vara så kan det ju vara värt att fira ändå. Tumnagel
112kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart kan vi äta mask till middag
EU godkänner mjölmask som föda

EU har nu godkänt att torkade gula mjölmaskar ska kunna säljas som människoföda i EU:s 27 länder. Det innebär att vi snart kanske kan äta dessa direkt som snacks eller som en av ingredienserna i till exempel kakor, pasta och smoothies. Mjölmaskarna innehåller mycket protein och är ett miljövänligare alternativ än proteinrikt kött från många andra källor skriver nyhetsbyrån Bloomberg. Mjölmaskar och annan insektsbaserad mat säljs redan i flera EU-länder men efter gårdagens EU-beslut ska det vara fritt fram att sälja mjölmask-baserad mat i alla EU-länder. Elva andra typer av insektsbaserad mat väntar på att godkännas i EU och marknaden för insektsbaserad mat spås bli värd runt 4,6 miljarder dollar till 2027. Tumnagel
279kg
+
Wille Wilhelmsson
0