m
a
r
6 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Mat

Miguel Gonzalez är avocado-expert
Förser Michelin-restauranger med grönsaken

Skillnaden mellan en bra och en dålig avocado kan vara livsavgörande, typ. Miguel Gonzalez är experten på grönsaken och det är honom du ska gå till om du vill ha de bästa New York har att erbjuda. I dagsläget har över 120 stycken restauranger hans avocados som förstahandsval. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Fel sätt att laga middag på
Rekommenderas inte

Om du har planerat att laga middag någon gång i ditt liv - gör inte på det här viset då. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Kenan Thompson mumsar heta kycklingvingar
På distans

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Hot Ones, programmet där kändisar äter heta kycklingvingar. Denna gång har turen, eller oturen, kommit till SNL-skådisen Kenan Thompson. Tumnagel
81kg
+
Frode Wikesjö
0

Tut i luren! Idag är det knäckebrödets dag!
Fram med grillkryddan!

Knäckebrödsakademin har instiftat den 19 februari som knäckebrödets dag vilket alltså innebär att det är idag vi firar detta hårda bröd. Så fram med en skiva, smöra ordentligt på "fel" sida så att alla håligheter fylls och drapera sedan brödet med ditt favoritpålägg. Och kom ihåg - om det inte blir tandavtryck i smöret så har du ett för tunt lager på. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Kavli presenterar Mozzarella på tub
Innehåller tio procent Mozzarella

Kavli presenterar nu Kavli di Mozzarella som är en ny bredbar ost. Man förklarar den som en vidareutveckling av den traditionella mjukosten med en ny kombination av ostar och "grönare" smaker. Den innehåller tio procent Mozzarella och har en fetthalt på 14 procent. Sen är den smaksatt med inspiration från det italienska köket vilket här innebär Tomat och Basilika, Oliv-Tapenade och Grillad paprika. Ska finnas i butik nu och en tub ska kosta runt 37 kronor. Har ni provat? Tumnagel
12kg
+
Bobby Green
0

Skollunch världen över
I Norge får man en macka

I det här klippet får vi se hur maten i skolan ser ut världen över. Själv kan jag fortfarande drömma mig tillbaka till sprödbakad fisk med remouladsås, spagetti och köttfärssås och risgrynsgröten. Fina minnen. Vilken mat i skolan gillade ni bäst? Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Rosa salt i Senegal skördas
60.000 ton om året

I det här klippet får vi hänga med till Lake Retba i Senegal och se hur det går till när man skördar det rosa saltet som är saltare än det som finns i Döda havet. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Gör äggrullarna själv
I hämtmat-stil

Att ta med sig färdiglagad mat hem är enkelt och det går snabbt. Men ibland kanske man vill fixa till käket själv, fast det ska kännas lite som hämtmat ändå? Här får vi oss en genomgång av Lucas Sin på hur man fixar till sina egna äggrullar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du takoyaki
Med eller utan maskin

Takoyaki är små bollar med bläckfisk och för att få till de där bollarna behöver man ha en speciell maskin eller åtminstone en speciell panna. Men om man vill göra dem utan panna, det verkar ju larvigt att ha en speciell grej för en rätt, så kan du kolla in videon ovan hur man gör. Nedan ser ni hur en automatisk takoyaki-panna fungerar. Tumnagel
82kg
+
Roger Åberg
0

Så blir Ricottaost till i Italien
Är egentligen inte en ost

I det här klippet från Food Insider får vi hänga med till Italien och se hur klassisk Ricotta blir till. Egentligen är det ingen ost eftersom den tillverkas av vasslevätskan, men ändå. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Foodtruck med Garífuna-mat i Los Angeles
Den enda i staden

Garífuna är både ett språk och ett folkslag från Afrika. Winston Miranda härstammar därifrån och bor just nu i Los Angeles där han driver foodtrucken Saraba. Det här är det enda stället i hela Los Angeles du kan få den här typen av mat och det handlar om currykyckling, oxsvans, friterad fisk, kokbanan och fisk i kokos. Winston är före detta fotbollsproffs men har de senaste åren istället ägnat sig åt matlagningen. Han hoppas att hans dotter en vacker dag ska ha samma passion som han har för det och se till att föra mattraditionerna vidare. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Pigs in a blanket med Claire
Gulliga korvar i filtar

Korv kan man äta på många olika vis. Pigs in a blanket är ett av dem och här får vi se hur Claire Saffitz gör sina. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green
0

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Det här är årets matbluff 2020
Smördeg utan smör

Nu har vinnaren av Årets matbluff 2020 utsetts och "priset" gick till Pop! Bakery Smördeg som inte ens innehåller något smör utan istället solros- och palmolja. Företrädare från företaget säger att denna kommer att bytas ut mot smör från och med vecka 11 men bluffen är redan gjord och priset utdelat. Motiveringen lyder: "Produkten heter smördeg, men innehåller trots detta inte minsta gnutta smör. Det borde förstås inte vara tillåtet, men enligt ett undantag från EU:s regler som Sverige fått till, är det märkligt nog fullt legalt. Landets konsumenter verkar dock ha en helt annan uppfattning. Det visar 21 nomineringar av just olika varianter av smördeg, som vi fått in till Årets matbluff bara under förra året. Av dessa har vi valt ut denna från Pop! Bakery, som är en av de vanligast förekommande i svenska butiker och där smöret har bytts ut mot solros- och palmolja." De övriga finalisterna kan ni hitta här. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Skejta på dagen, kocka på natten
Så ser Sams liv ut

Sam Narvaez växte upp på den lilla ön Key Largo utanför Florida och där har hon skejtat sedan hon var liten. På dagarna kör hon bräda men på kvällarna och nätterna står hon i köket och kockar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Ny säsong av Arlas Matkanalen
Kändisar lagar mat

På YouTube kör Arla något som de kallar för Matkanalen som är ett program där olika kändisar bjuds in för att laga lite mat tillsammans med någon av de fyra stycken kockarna Klara Lind, Nisse Hallberg, Frida Lund och Filip Poon. Idag är det premiär för säsong fyra och i det första programmet gästar Philippe Cohen. Övriga som kommer att vara med i år är Siri Barje, Sebastian Pettersson, Tan By Klara, Jonas Fagerström, Ludwiq Tjörnemo, Klas Eriksson, Jacob Lamb, Clara Henry och Zeinas kitchen. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Vem levererar Bánh Mì snabbast?
Kock tävlar mot matbud

I serien Taking on Takeout ska någon göra samma mat som beställts via matbud för att se vem som levererar snabbast. Här får vi se kocken Chrissy Tracey vevar ihop Bánh Mì medan klockan tickar. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Ål i gelé
En klassiker i London

Tydligen är det inte fish and chips som är den mest traditionella fiskrätten att smälla i sig i London, utan Jellied eels. Ål i gelé alltså. Det låter ju jättesmarrigt, eller? Tumnagel
20kg
+
Bobby Green
0

En smarrig italiensk macka
Så vackert

Jo men när som helst nu får gärna corona blåsa bort så att man kan bila runt i Italien igen och stanna på trevliga ställen och ta sig en sån här macka. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Vedeldad napolitansk pizza skapad på pickup
Ja tack

I det här klippet från Munchies får vi träffa Eleodoro Lopez som driver Elio’s Wood Fire Pizza. Han har en pickup och på flaket står en ugn som han gräddar napolitanska pizzor i. De nygräddade pizzorna säljer han sedan på gatorna i Los Angeles och de har blivit riktigt populära. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Ny matserie med Tareq Taylor
Kommer snart till SVT

Tareq Taylors matresa är just vad det låter som - en matresa med krögaren och TV-kocken Tareq. Med sig på resan som går till hemlandet Jerusalem har han även sin bror Zafer och sin pappa Seif. Här ska det smakas på mat från Mellanöstern och Seif tar med sina söner till sin favoritrestaurang där världens bästa hummus ska finnas. Programmet har premiär den 12 januari. Tumnagel
133kg
+
Bobby Green
0

Hur äter man kaktus egentligen?
Utan att spetsa sig själv?

På vissa ställen i världen äter man kaktus och det kanske till en början känns lite knepigt, men inte alls. Vet man bara hur man ska plocka dess frukter är det inga problem vilket Adam visar i det här klippet. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Biff Wellington med Farideh
Mumma!

Biff Wellington är ju bra smarrigt alltså. Oxfilé med massa gott rullad i smördeg - svårslaget. Här får vi se när Farideh fixar till just detta. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
14kg
+
Bobby Green
0

Stoppa din egen korv
Levla upp julen

Johan visar här hur du stoppar din egen korv vilket alla bör göra nu så här i juletider. Eller så köper man färdig. Men det är roligare att göra själv, kanske. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Het kyckling med Cheetos-smul
Matty Matheson lagar

Det är inte bara nötfärs man kan lägga mellan två bröd och trycka i sig, en del använder sig nämligen av friterad kyckling. Här får vi se Matty Matheson göra en sådan version toppad med lite Flaming Hot Cheetos. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green
0

Afro-brasiliansk gatumat i Oakland
Oumar fixar gött käk

Oumar Diouf driver foodtrucken The Damel varifrån han bland annat serverar mumsig mat som argentinska empanadas, den Senegalesiska rätten Dibi med rostbiff och en Afro-brasiliansk rätt med jätteräkor. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Det här äter rodd-atleten Jason Caldwell
När han ror i 41 dagar i sträck

Jason Caldwell är långdistans-roddare och i det här klippet får vi reda på vad han äter under sin 41 dagar långa strapats över Stilla havet. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Nobeldagen!
Ät något flådigt till middag idag

Även om falukorv och makaroner är det bästa man kan trycka i sig kan man ju faktiskt spexa till middagen ibland. Idag är det Nobeldagen så varför inte koka till något flådigt i afton? Kanske Slätvarsfilé à la normande som serverades på den allra första Nobelbanketten 1901, eller varför inte Kall fasan med bacon, gåslever, surkål och potatispuré som gästerna fick 1934? Vill du ha mer inspiration finns alla rätter som serverats hittills att finna här. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

All mat borde komma på kabeltrumma
Som den här korven

Man äter ju som ni säkert vet med munnen, men även med ögonen. Därför är det ju trevligt om det man ska plöja in i ansiktet ser aptitligt ut. Och det gör sannerligen den här lilla kabeltrumman med 3,5 meter korv lindad runt sig. Perfekt att ställa mitt på matbordet för att därefter låta gästerna rulla ut önskad längd korv och sen klippa av. Helst med en avbitartång. Korven har en hållbarhetstid på åtta veckor och när den är slut är det bara att köpa en refill och börja rulla ut korv igen. Finns på länken nedan och kostar just nu runt 17 euro. Tumnagel
127kg
+
Bobby Green
0