m
a
r
3 i dag3 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Mat

Mauri säger sig ha hittat Sveriges bästa pizzeria
Testar tre populära ställen

Vi har tidigare bland annat sett Mauri i jakten på Sveriges bästa hamburgare och nu är det dags att besöka stället som gör den bästa pizzan i landet. Då borde man ju såklart testa alla pizzerior som finns men det tar ju en väldans massa tid så här handlar det bara om tre ställen - Meno Male i Stockholm, Pizzeria Maestro i Norrköping och Lilla Napoli i Falkenberg. Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0

Vegan och köttätare betygsätter veganmat
Från KFC, Subway, McDonald's och Pizza Hut

Det är mer populärt än någonsin tidigare att äta vegansk mat och givetvis har snabbmatskedjorna hoppat på tåget och erbjuder nu lite olika saker man kan stoppa i sig. Här testar Megan som är vegan och Harry som är köttätare hur några av måltiderna smakar. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Billig pizza i Indien
Kostar inte ens tre kronor

Det här lilla matståndet på Fashion Street i Mumbai säljer billiga små pizzor toppade med två stycken olika chutneys, grönsaker och ost. Kanske inte i samma klass som en Calskrove men säkert gott ändå. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Chilli crab från Singapore
Verkar mumsigt

I det här klippet från Munchies visar Salil Mehta hur han gör en av Singapores nationalrätter - Chilli crab. Här kombineras söta smaker med hetta och syrlighet till något som antagligen kommer få det att dansa i munnen. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Taiyaki
Japans mest populära street food

På Taiyaki Sharaku i Tokyo har ägaren Kiichiro Yoshino gjort Taiyaki i över 15 år. Det är ett fiskformat knyte fyllt med en röd bönpasta av sötade azuki-bönor och troligtvis den mest populära maten att plocka upp på gatan i Japan. Det finns mängder av varianter på snacket och en del fyller fisken med saker som vaniljkräm, choklad, ost, sötpotatis eller korv. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Frukostfix med verktyg
Såga till dig en macka

En del hävdar ju att frukost är det viktigaste målet på dagen. Jag hävdar att verktyg är det bästa som finns så om man då kombinerar båda dessa måste det ju bli någon slags episk start på dagen? Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Justin är världsmästare på att snurra pizza
Snurrigt!

Alla är vi bra på något. Jag är ganska så duglig på att äta pizza, men det är ju inte allt man kan göra med denna maträtt. Justin Wadstein är exempelvis världsmästare på att snurra pizzor och här pratar han lite om just detta. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Fem mattrender som kom och gick
Under det senaste årtiondet

I det här klippet tar man upp fem stycken trender inom mat som kom och gick under det senaste årtiondet. Eftersom klippet är från Food Insider är det såklart amerikanska grejer det handlar om, har ni tips på annat som dykt upp och sedan försvunnit den senaste tiden får ni gärna dela med er av dessa i kommentarerna. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

Tacofest på gatorna i los Angeles
Ja tack!

I det här klippet från Munchies får vi hänga med till områdena kring Boyle Heights i Los Angeles för att frossa i lite tacos, äkta tacos. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Här finns den bästa pizza-slicen i New York
Tydligen

Snart är det dags för nyårsdagen och den är ju som ni redan vet världens största pizza-dag. Typ. Vill man ha den bästa slicen får man dock packa väskan och bege sig till Scarrx27s Pizza i New York. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Svensk jul vs syriansk jul
Vad skiljer?

De flesta har nog ganska så bra koll på hur en svensk jul ser ut. Det är skinka, köttbullar, prinskorv, Kalle, Karl-Bertil och sen runda av med lite politiska oenigheter över pralinerna ingen vill ha i chokladasken. Men hur ser en syriansk jul ut? Och en finsk jul? Mauri har tagit reda på det och jämfört med det vi kanske är vana vid. Tumnagel
-8kg
+
Bobby Green
0

Varmkorvar från The Irishman
Från grunden

I filmen The Irishman käkas det bland annat korv, och det fick Binging with Babish att vilja återskapa just detta. Men givetvis funkar det då inte med köpebröd och köpekorv utan här ska allt göras från grunden. Ser gott ut! Bonusklipp nedan. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

50 olika sätt att tillaga bacon på
Det var många det

Och här trodde jag att det enda man kunde göra med bacon var att steka det, tji fick jag. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Filip lagar till en kebabtallrik
En äkta sådan

Vanligtvis kanske man brukar sladda förbi sin lokala pizzeria och plocka upp en kebabtallrik men känner man för att vara lite duktig och göra en egen från grunden kanske det här receptet kan vara något? Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Ben-buljong från The Mandalorian
Baby Yoda approves

I Star Wars-serien The Mandalorian sörplar Baby Yoda i sig en skvätt ben-buljong och just detta vevar Binging with Babish ihop här. Inte med ben från samma djur dock. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Saffran-fest i Iran
Inga lussebullar här inte

Jul är lika med saffran för många. Allehanda bakelser skapas och givetvis har lussebullarna en stor roll. Men saffran användas också väldigt mycket i matlagning, som i Iran som The Food Ranger nyligen besökte. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Tabasco-fabriken
Här tillverkas 700.000 flaskor om dagen

Tabasco är den klassiska såsen som kan piffa upp vilken tråkig maträtt som helst med lite hetta. Här får vi hänga med till fabriken på Avery Island, Louisiana där den tillverkas och genom stället rullar det varje dag 700.000 stycken flaskor. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Matfest på Texas State Fair
Frank Pinello besöker festivalen

Frank Pinello har varit på den 24 dagar långa festivalen Texas State Fair för att spana in maten där och även hjälpa till att laga lite. Självklart hann han även med att äta massor. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Mauri går på dejt med Zara Larsson
Trivsamt

I det senaste klippet från Uppdrag: Mat går Mauri på lyx-dejt med artisten Zara Larsson. Tumnagel
153kg
+
Bobby Green
0

Mauri försöker äta som Edward Blom
Så ser hans dagsintag ut

Vad äter egentligen Edward Blom under en dag? Exakt det får Mauri vara med om här när han försöker äta precis som Edward under en hel dag. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Coop börjar sälja Beyond Sausage
En växtbaserad korv

Coop började sälja Beyond Burger i sina butiker i maj i år. Nu i veckan lanseras nästa produkt på samma tema - Beyond Sausage. Precis som burgarna är det här växtbaserade grejer, fast i detta fall utformat som korv istället. Den ska vara lika god som om den vore gjord av fläskkött och den innehåller ingen soja eller gluten. Proteinet i korven kommer från ärtor, bondbönor och ris och färgen kommer från frukt- och grönsaksjuice. För att tuggmotståndet och saftigheten ska infinna sig har man petat in kokosolja och potatisstärkelse. En förpackning kommer att kosta runt 85 kronor. Hojta gärna till om ni ser dessa i butik! Bonusklipp nedan. Tumnagel
169kg
+
Bobby Green
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Billig gatumat i Japan
Detta får man för 2 dollar

Om man befinner sig i Japan och bara har två dollar på fickan är detta mat man ändå skulle ha råd med. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Ost-rätter du måste testa i Frankrike
Det är ett krav

Inget Frankrike utan ost, så är det bara. Så har du planer att besöka landets norra delar bör du först kika på detta klipp som visar vilka ost-rätter du måste sätta i dig när du är där. Bonusklipp nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Smörgåstårtans dag!
En av novembers bästa dagar

Ni kanske åt det i somras men det är ju alltid härligt om man kan få in lite sommarkänsla även på hösten. Idag är det nämligen smörgåstårtans dag och smäller man då i sig lite sånt så kanske man minns de varma dagarna och får en lite ljusare tillvaro. Vad vill du att det ska vara i en smörgåstårta? Tumnagel
100kg
+
Bobby Green
0

Gatumat i Köpenhamn
Finns det något annat än Rød pølse?

Mark Wiens reser över hela världen och testar mat som man kan köpa på gatan. Nyligen var han i vårt grannland Danmark och spanade in vad som erbjuds om man befinner sig i Köpenhamn. Har du några favoriter därifrån? Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Lasagne för två
Ser smarrigt ut!

Det äkta paret Angie Rito och Scott Tacinelli driver tillsammans restaurangen Don Angie som ligger på Manhattan och här visar de hur de gör sin mycket uppskattade lasagne. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Därför är avocado så dyrt
I USA

En kompis var i Mexiko tidigare i år och där växer avocado vilt över hela landet. På ett ställe fanns det så mycket att de som sålde frukt och grönt på gatan delade ut avocados gratis. Så ser det inte riktigt ut i USA där priserna för härligheten bara ökar. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0

John gör macka med friterad kyckling
Härmar Popeyes och Chick-fil-A

Popeyes och Chick-fil-A är två snabbmatskedjor i USA som serverar friterad kyckling. Här ger sig kocken John på att göra en macka som påminner om det man kan få på kedjorna. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green
0

Ny pasta från Zeta
Maccaronetti

Zeta lanserar nu en ny pasta som heter Maccaronetti. Den är inspirerad av "svenne"-makaronerna men utformade på italienskt vis. Det innebär här att de små liven har ränder i sig som ger lite mer struktur än vanliga snabbisar. Makaronerna är gjorda på kronosvete som ska vara ett av de finaste durumveten som finns. Ska finnas i butik nu och för en förpackning på 400 gram får man betala runt 15 kronor. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0