2 i dag2 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Baka
Se hur Panettone blir till En italiensk julkaka I det här klippet får vi hänga med till Italien och bageriet Martesana Milano där bagarna Vincenzo Santoro och Domenico Di Clemente vispar ihop Panettone. Det är en klassisk julkaka fylld med torkad frukt som kräver tid, tålamod och talang för att få ihop. Tumnagel
96kg
0
Tut i luren! Idag är det pepparkakans dag! Fikadags! Har du varit snäll? Då får du en pepparkaka. Kanske till och med två då det idag nämligen är pepparkakans dag. Om du känner dig lite extra snäll kan du även passa på att köpa pepparkaksformar designade av barn med hjärtfel. Det är Hjärtebarnsfonden som uppmärksammar det faktum att 2000 stycken barn varje år föds med hjärtfel. Pepparkaksformarna är designade av Arvid, Ellie, Alvin och Penny och sedan handformade av silversmeden Beata Svensson och tillverkade i rostfritt stål. Finns att beställa här och 100 procent av intäkterna går till Hjärtebarnsfonden - en organisation som bidrar till forskning och som stöttar barn som drabbas av medfödda hjärtfel och deras familjer. Organisationen har 90-konto. Vad gillar du för pepparkakor? Standard eller mer spexiga med choklad och nya smaker? Tumnagel
92kg
0
Möt kringel-mästaren Ludwig Bakar 4000 stycken om dagen Neulinger Bakery i München ägs och drivs av Ludwig Neulinger och här vevar han tillsammans med sina kollegor ihop inte mindre än 4000 stycken salta kringlor om dagen. Ludwig gick i sina föräldrars fotspår och säger att han har bakat sedan han var ett barn. Tumnagel
95kg
0
Vito Iacopelli testar Gozney Dome Snygg pizzaugn som även verkar vara bra Under våren så skrev vi om den vedeldade utomhusugnen från Dome från Gozney. Denna ugn finns i två varianter en som endast är vedeldad och en som man även kan värma upp med gas. Den vedeldade ugnen kostar 1 099 euro medan den som även kan använda gas kostar 1 269 euro. I veckan fick den kanske bästa pizzakanalen på YouTube, Vito Iacopelli, testa denna ugn och hur det gick kan du kolla in i klippet ovan. Summan av kardemumman här är att Vito är helnöjd med ugnen, inte bara den fina designen utan även att den är utmärkt till att baka riktigt smarriga pizzor i. Unboxing-video för ugnen kan beskådas nedan. Tumnagel
87kg
0
Det är skitjobbigt att baka surdegsbröd Men så här gör man! Surdegsbröd är gott men det är ju väldigt jobbigt att hålla på med det. Att köpa är ju väldigt mycket enklare. Men om du vill baka ditt eget surdegsbröd så är den här guiden med Glenn Lindberg väldigt bra! Tumnagel
96kg
0
Crème brûlée-munkar Mums med gofika! Fabian Von Hauske jobbar på Wildair och Contra i New York och nyligen var han i Munchies testkök för att vispa ihop något riktigt smarrigt - Crème brûlée-munkar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
112kg
0
Så gör du den perfekta blåbärspajen Dränk därefter i vaniljsås Paj kan vara något av det bästa som finns, speciellt söta pajer som man kan låta bada i vaniljsås. För ni vet väl att det heter vaniljsås med paj och inte paj med vaniljsås? En mumsig sådan, som hon hävdar är den perfekta, får vi se bagaren Stacey Mei Yan Fong vispa ihop här. Tumnagel
91kg
0
Chokladkakan som tar 150 timmar att göra Seriös sak Det är gott med tårta. Min favorit är princess, men jag är en jävel på att göra kladdkaka så det är en annan favorit. Det här är precis som kladdkaka en tårta med choklad men tar till skillnad mot kladdkakan väldigt, väldigt lång tid att göra. Men det är kul att se på! Tumnagel
117kg
0
Göteborg fyller 400 år Bjuder på halv special och jubileumsbakelse 6 juni är det nationaldagen, men 4 juni fyller Göteborg hela 400 år och det känns ju lite viktigare. Göteborg kommer att fira på många sätt, bland annat kommer alla som bor på vård och omsorgsboende få en speciell jubileumsmeny med dillbakad torsk och Göteborgsbakelsen till dessert. Den senare är framtagen av Yrgo och hur du gör den själv kan du se här ovan och läsa mer om på länken nedan. Alla kids som går i skolan på Hisingen kommer att få en annan Göteborgsklassiker, nämligen en halv special! Tumnagel
100kg
0
Forskare tar fram platta pastasorter Får sedan annan form när de kokas upp Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden. Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta. När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta" Tumnagel
289kg
0
Nästa sida