m
a
r
2 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Baka

Polare hjälper Polarbröd
Bagerier går samman för att göra bröden

I slutet av augusti härjade en brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn och tyvärr gick stället inte att rädda. Man kommer att bygga upp bageriet igen men det kommer ta tid. För att fortfarande kunna erbjuda samma utbud som tidigare har man lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare. Det är ett samarbete med andra bagerier som gör att några av tillverkarens favoriter har kunnat bakas igen tidigare än beräknat. Från och med nästa vecka ska alla fyra Polarpolare finnas ute i butik. Produkterna kommer att vara på tillfälligt besök tills Polarbröd kan tillverka de själva igen. Snart drar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn igång och man hoppas kunna vara i drift om ett år. Tumnagel
376kg
+
Bobby Green
0

Villa Villekulla i pepparkaksform
Pippi Långstrump fyller 75 i år

Snart är det jul och därför presenterar nu Annas Pepparkakor årets julnyhet och det är Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla. Anledningen är för att Pippi fyller hela 75 år i år och detta ska givetvis firas. Vill man inte bygga huset finns även en burk med Pippi-kakor att knapra på. Nyheterna har gjorts i samarbete med Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen och en del av intäkterna går till initiativet Pippi of Today som stöttar flickor på flykt. Släpps i butik nästa vecka. Innebär nyheterna att man ska byta ut julmusten mot sockerdricka i år kanske? Tumnagel
169kg
+
Bobby Green
0

Farideh gör Baklava
Ikonisk dessert från Mellanöstern

I det här klippet vevar Farideh ihop lite mumsig Baklava. Här blandar man filodeg med honung och olika nötter som exempelvis valnötter, mandlar eller pistaschnötter. Receptet har ni på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Jätteversion av Castellakaka
Smakar tydligen fjärt

Castellakaka är en japansk sockerkaka som har lite kompaktare konsistens än vad vi är vana vid. Här får vi se när Adam Ragusea gör en jättestor sådan och även om den ser god ut smakar den tydligen lite fis när den är varm. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Konditorn Lisa gör svenska kardemummabullar
Mumma!

Tydligen är Sverige känt för sina kardemummabullar så det bestämde sig konditorn Lisa Paradise för att ge sig på att baka själv hemma. För att få till dem på bästa sätt tog hon hjälp av Oscar Erlandsson från bageriet Fabrique. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Den bästa Croissanten i Paris
Finns hos Boulangerie Utopie

Det är svårt att få dåligt bröd och bakverk i Frankrike, de har liksom koll på det där. Så i princip kan man gå in på vilket patisserie som helst och köpa sig ett par Croissants - det kommer vara gott. I det här klippet får vi hänga med och se hur en av de allra bästa i Paris blir till. Den finns tydligen på Boulangerie Utopie. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Mumsiga hembakta kakor
Med choklad och mandel

Hembakta kakor är svårslaget och även om det är enklare att köpa färdiga är det inte så svårt att få till egna. Här visar Tavel Bristol-Joseph när han gör ett gäng härliga med choklad och mandel i. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Hembakat bröd för nybörjare
Alla kan baka!

Om du alltid velat lära dig att baka bröd hemma kanske det är hög tid just nu? Här visar Alex hur du som inte gjort det innan enkelt fixar själv. Recept på länken, bonusklipp nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Smarrig tårta alla kan baka
Fixa nu i helgen

I det här klippet bakar konditorn Dominique Ansel en jordnötssmörschokladkrisp-tårta och den ser ju inte helt äcklig ut. Det här är signaturtårtan från hans bok Everyone Can Bake och är alltså något som alla kan baka relativt enkelt, så sätt igång omedelbums! Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Fula macarons är fortfarande goda
Så här gör du dem enkelt!

Macarons är goda. Helst ska de tydligen vara helt perfekta i sin form. Eller nä. Det spelar ingen som helst roll. Här lär Adam Ragusea oss hur man bakar fula, men goda, macarons på ett enkelt sätt. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0

Gör 10.000 spänn en tårta?
Amatör får 10 lax, proffs 100 kronor

Här får vi se tre personer med väldigt olika förutsättningar baka tårta med Mustiga Mauri. Bakdrottningen Birgitta Rasmusson bakar en tårta med 100 kronor i budget, Bruno Fortkord får 250 kronor och Marcus Berggren får hela 10.000 kronor att sätta sprätt på. Hur mycket behöver du för att slänga ihop en tårta? Tumnagel
79kg
+
Roger Åberg
0

Kanelbullar med massa frosting på
Gott eller bara onödigt?

Jag är en riktig fikatant och kanelbullar är en favorit. I USA tog man för många år sedan detta koncept ett steg längre med sina cinnamon rolls som man även dränker i massa frosting. Skulle man vilja testa att baka såna kommer här ett smaskigt recept. Hur bakar du dina kanelbullar? Tumnagel
37kg
+
Bobby Green
0

Det här är internets lugnaste lussebak
Knåda bort julstressen

Jul är kul men julstress är inte kul. Många känner sig inte helt oväntat mycket stressade under den här perioden. Mycket på jobbet att göra innan året är slut, pengarna ska räcka till julklappar och man ska hinna träffa alla i släkten och samtidigt kunna hålla humöret uppe. För att få stressnivån att sjunka en aning presenterar Apotek Hjärtat nu internets lugnaste lussebak - Lussebullness. I filmen nedan guidas den som tittar genom ett lussebullsbak tillsammans med grundläggande mindfulnessövningar. Detta tillsammans med avkopplande meditationsinspirerad julmusik och en lugn, guidande röst ska få den som knådar att fokusera på sin andning och rikta sitt fokus mot de olika momenten. Kanske något som kan få ner stressnivån en aning? Receptet hittas på länken nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Claire gör gourmet-munkar
Blir de bättre än Krispy Kremes?

Nästa grej för konditorn Claire Saffitz att ge sig på är en gourmet-variant av Krispy Kremes munkar. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Går det att återskapa Kewpie-majonnäs?
Esther försöker

Om ni inte har testat Kewpie så tycker jag att ni ska göra det. En lite äggigare majo som passar utmärkt till burgare och massa annat, jag har den på det mesta. Här får vi se när Esther testar en majonnäs-maskin och ger sig på att försöka återskapa just Kewpie. Jag köper min på Willys. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du din egen havremjölk
Är du på mjölk- eller oatly-laget?

Oatly och Arla håller på och tjafsar om det där med mjölk och havredryck är dumt eller inte. I det här klippet rantar Johan om just detta men visar också hur galet enkelt det är att göra sin egen havredryck. Vilken sida är du på i den här debatten? Tumnagel
-106kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du salta kringlor hemma
Mums!

Om du vill veva ihop ett gäng salta kringlor hemma istället för att köpa på stan kommer här en video som visar hur du ska gå tillväga. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Dan och Andrew gör pannkakor med en robot
Dubbel-pannkaka!

Dan Souza och Andrew Rea från Binging with Babish slog sina påsar ihop för att tillsammans låta en robot göra en stor pannkaka. Bonuspannkakor nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Hemgjorda donuts med fyllning
Ge mig!

I det här klippet från Munchies lagar Farideh till ett gäng mumsiga donuts med vaniljkräm i. Receptet finns på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Pannkakstrave som väger över 20 kilo
Rimligt

The Try Guys är ett gäng grabbar som testar olika saker. Här får de testa att sätta i sig nygräddade pannkakor som är något större än de är vana vid. För att svälja ner detta får de även varsin rimligt stor Mimosa. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

John bakar ljust bröd
Mysigt

Om man nu ska äta bröd ska det vara mörkt och fullt med fiber säger vissa. Men att plöja in ett helt gäng med ljust bröd i munnen är ju bara så gott! Så därför kommer här ett recept på hur John från Food Wishes gör när han vill unna sig något. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Natasha bakar morotskakstårta
Ge mig!

Morotskaka kan vara något av det bästa som finns. Och tårta är ju inte så dumt det heller. Här kombinerar Natasha Pickowicz de båda och resultatet verkar ju magiskt. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Tårta som ser ut som kebab
Briljant!

Roliga tårtor när man fyller år är ju alltid kul, och den här var verkligen riktigt bra gjord. Jag fyller år i augusti för övrigt. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Brödgatan i italienska staden Cerchiara di Calabria
Här har det bakats i många generationer

Här får vi träffa ett gäng kvinnor som är riktiga hejare på att baka bröd. Specialitén är något man kallar för frese, och självklart pizza. Sköna historier får man på köpet. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Tacos är det vi saknar mest på utlandssemestern
Det och potatisgratäng

Oftast när jag kommer hem från en utlandssemester så brukar bland det första jag smäller i mig vara en kokt i mos från Sibylla men det verkar även finnas annan "svensk" mat vi saknar när vi åker på semester utomlands. Enligt en undersökning från reseföretaget eBeach så är det tacos och potatisgratäng vi saknar allra mest när vi åker utomlands. 16 procent av de 1062 personer som besvarade enkäten uppgav att det var dessa två maträtter man saknade mest. Ni hittar hela topp-tio-listan över mat vi saknar när vi åker utomlands här nedanför. 1. Tacos (16 procent) 2. Potatisgratäng (16 procent) 3. Bearnaisesås (14 procent) 4. Kokt potatis (12 procent) 5. Sallad (11 procent) 6. Köttbullar (10 procent) 7. Lingonsylt (8 procent) 8. Falukorv (6 procent) 9. Sill (6 procent) 10. Raggmunk (6 procent) Tumnagel
81kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Ost på äpplepaj?
Kan det vara något?

Att experimentera med mat kan ju vara lite kul, men att ha ost på äpplepajen, får man verkligen det? Och sen till det viktigaste - säger ni äpplepaj eller äppelpaj? Tumnagel
62kg
+
Bobby Green
0

Bränd cheesecake
Japp, den ska vara så här

Här vevar John från Food Wishes ihop något som i slutändan ser ut som ett misslyckande, men så är faktiskt inte fallet. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Brylépudding på pinne
Efterrätt på annat vis

I det senaste avsnittet ur Eaters serie Sugar Coated träffar Rebecca Fany Gerson som jobbar på La Newyorkina och som är riktigt vass på att göra Paleta. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Konditor bygger sockertorn
Slår sedan sönder det

Rebecca DeAngelis hälsar på konditorn Jansen Chan som tidigare var arkitekt. Hans kunskapar därifrån hjälper honom dock i sitt nya arbete, där han ofta bygger höga bakverk. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Kaka i pralin
Ser gott ut!

Sugar Coated är en ny serie från Eater och i det här första avsnittet får vi hänga med konditorn Rebecca DeAngelis som besöker Stick With Me Sweets där hon träffar Susanna Yoon som gör små underverk man ska stoppa i munnen. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0