m
a
r
3 i dag60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Baka

Crème brûlée-munkar
Mums med gofika!

Fabian Von Hauske jobbar på Wildair och Contra i New York och nyligen var han i Munchies testkök för att vispa ihop något riktigt smarrigt - Crème brûlée-munkar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Så gör du den perfekta blåbärspajen
Dränk därefter i vaniljsås

Paj kan vara något av det bästa som finns, speciellt söta pajer som man kan låta bada i vaniljsås. För ni vet väl att det heter vaniljsås med paj och inte paj med vaniljsås? En mumsig sådan, som hon hävdar är den perfekta, får vi se bagaren Stacey Mei Yan Fong vispa ihop här. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Chokladkakan som tar 150 timmar att göra
Seriös sak

Det är gott med tårta. Min favorit är princess, men jag är en jävel på att göra kladdkaka så det är en annan favorit. Det här är precis som kladdkaka en tårta med choklad men tar till skillnad mot kladdkakan väldigt, väldigt lång tid att göra. Men det är kul att se på! Tumnagel
117kg
+
Roger Åberg
0

Göteborg fyller 400 år
Bjuder på halv special och jubileumsbakelse

6 juni är det nationaldagen, men 4 juni fyller Göteborg hela 400 år och det känns ju lite viktigare. Göteborg kommer att fira på många sätt, bland annat kommer alla som bor på vård och omsorgsboende få en speciell jubileumsmeny med dillbakad torsk och Göteborgsbakelsen till dessert. Den senare är framtagen av Yrgo och hur du gör den själv kan du se här ovan och läsa mer om på länken nedan. Alla kids som går i skolan på Hisingen kommer att få en annan Göteborgsklassiker, nämligen en halv special! Tumnagel
100kg
+
Roger Åberg
0

Forskare tar fram platta pastasorter
Får sedan annan form när de kokas upp

Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden. Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta. När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta" Tumnagel
289kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Chokladmousse av gamla avokados
Hmmm....

Att köpa avokados och sedan märka att de fått mogna lite väl länge när man ska göra sin guacamole är alltid lite sunkigt. Men istället för att ignorera dem tycker NPR att du kan göra chokladmousse av dem istället. Blanda dem bara med lite godsaker och kakao sen har du en mousse redo till efterrätten. Tumnagel
84kg
+
Frode Wikesjö
0

Lär dig göra egna tortillas
Levla upp fredagstacosen

I morgon är det fredag och enligt svensk lagstiftning måste tacos serveras. Om du är less på Santa Marias tortillas och är sugen på att testa något nytt så kan du kika på ChefSteps nya video där vi får lära oss att göra en variant av vetetortillas hemma. Tumnagel
73kg
+
André Stray
0

Dome är en ny pizzaugn från Gozney
Kan den slå Zio Ciro?

Dome är en ny vedeldad utomhusugn från Gozney. Det första man tänker på när man ser den är kanske antalet goda pizzor man kan göra i den men den funkar självklart även för andra maträtter som kräver lite värme. Ugnens dimensioner är 660mm x 630mm x 732mm och väger ungefär 58 kilo. Dome kommer släppas i två varianter, en som endast är vedeldad och en som man även kan värma upp med gas. Den vedeldade ugnen kostar 1 099 euro medan den som även kan använda gas kommer kosta 1 269 euro. Ugnen lanserades i ett fåtal regioner förra månaden och kommer börja säljas i Europa inom kort. Bonusklipp nedan. Tumnagel
98kg
+
Frode Wikesjö
0

Tut i luren! Idag är det mazarinens dag!
Tantfika hela dagen!

Det bästa med bakverket mazarin är att det har inte bara en utan två dagar tillägnad till sig. Den 10 januari och den 13 mars och det sistnämnda är ju idag. Så om du av någon anledning missade att fira mazarinen i januari kan du göra det idag, förslagsvis genom att sänka ett sexpack av de små liven eller varför inte ge dig i kast med att baka själv? Bonusklipp nedan. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Fettisdagen!
Äntligen!

Folk började äta semlor redan i december men det är idag, på Fettisdagen, som man egentligen brukar göra det. Men semlor är ju gott så det är väl bara att äta loss i tid och otid om man känner för det. Lite extra idag dock. Hur äter du din semla och vad ska den innehålla? Tumnagel
149kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Runebergsdagen!
Ät en Runebergstårta

En väldigt vettig Feberläsare sa att man aldrig får missa en anledning att äta gott och upplyste om att det idag är Runebergsdagen. Det är en dag då man äter Runebergstårta. Den vanligaste varianten idag är en grov, cylindrisk bakelse gjord på mandel eller hasselnötter och ströbröd som är indränkt i rom eller punsch och garnerad med kristyr och hallonsylt. Dagen har fått sitt namn av Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg som påstås ha ätit en sån här liten bakelse varje dag. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Claire bakar Focaccia
har startat egen kanal

Claire Saffitz har dragit igång en egen YouTube-kanal och i det första avsnittet får vi se henne baka till lite mumsigt Focaccia-bröd. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Donuts med Chef John
Mumsigt

Här fixar John till ett gäng donuts med äppelcider. Men istället för att fritera gräddar han dem i ugnen, vilket är betydligt mindre stökigt. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Smörgåstårtans dag!
Äntligen!

Idag är det inte bara fredag den 13:e utan även smörgåstårtans dag vilket givetvis bör uppmärksammas och firas. Så ät loss hela dagen utan att skämmas! Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Hemgjorda munkar med fyllning
Mumma!

Här får vi se när Jonny Shipes bakar ett gäng munkar som han sedan fyller med kanelkräm och sylt. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Kladdkakans dag!
Hurra!

Idag är det lördag och då får man utan att skämmas trycka i sig mängder med godsaker. Som av en händelse är det idag även Kladdkakans dag så då kan man ju ersätta dagens alla mål med just detta. Bakar ni själva eller köper ni färdig? Och vad har ni till? Tumnagel
103kg
+
Bobby Green
0

Polare hjälper Polarbröd
Bagerier går samman för att göra bröden

I slutet av augusti härjade en brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn och tyvärr gick stället inte att rädda. Man kommer att bygga upp bageriet igen men det kommer ta tid. För att fortfarande kunna erbjuda samma utbud som tidigare har man lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare. Det är ett samarbete med andra bagerier som gör att några av tillverkarens favoriter har kunnat bakas igen tidigare än beräknat. Från och med nästa vecka ska alla fyra Polarpolare finnas ute i butik. Produkterna kommer att vara på tillfälligt besök tills Polarbröd kan tillverka de själva igen. Snart drar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn igång och man hoppas kunna vara i drift om ett år. Tumnagel
404kg
+
Bobby Green
0

Villa Villekulla i pepparkaksform
Pippi Långstrump fyller 75 i år

Snart är det jul och därför presenterar nu Annas Pepparkakor årets julnyhet och det är Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla. Anledningen är för att Pippi fyller hela 75 år i år och detta ska givetvis firas. Vill man inte bygga huset finns även en burk med Pippi-kakor att knapra på. Nyheterna har gjorts i samarbete med Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen och en del av intäkterna går till initiativet Pippi of Today som stöttar flickor på flykt. Släpps i butik nästa vecka. Innebär nyheterna att man ska byta ut julmusten mot sockerdricka i år kanske? Tumnagel
220kg
+
Bobby Green
0

Farideh gör Baklava
Ikonisk dessert från Mellanöstern

I det här klippet vevar Farideh ihop lite mumsig Baklava. Här blandar man filodeg med honung och olika nötter som exempelvis valnötter, mandlar eller pistaschnötter. Receptet har ni på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Jätteversion av Castellakaka
Smakar tydligen fjärt

Castellakaka är en japansk sockerkaka som har lite kompaktare konsistens än vad vi är vana vid. Här får vi se när Adam Ragusea gör en jättestor sådan och även om den ser god ut smakar den tydligen lite fis när den är varm. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Konditorn Lisa gör svenska kardemummabullar
Mumma!

Tydligen är Sverige känt för sina kardemummabullar så det bestämde sig konditorn Lisa Paradise för att ge sig på att baka själv hemma. För att få till dem på bästa sätt tog hon hjälp av Oscar Erlandsson från bageriet Fabrique. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Den bästa Croissanten i Paris
Finns hos Boulangerie Utopie

Det är svårt att få dåligt bröd och bakverk i Frankrike, de har liksom koll på det där. Så i princip kan man gå in på vilket patisserie som helst och köpa sig ett par Croissants - det kommer vara gott. I det här klippet får vi hänga med och se hur en av de allra bästa i Paris blir till. Den finns tydligen på Boulangerie Utopie. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Mumsiga hembakta kakor
Med choklad och mandel

Hembakta kakor är svårslaget och även om det är enklare att köpa färdiga är det inte så svårt att få till egna. Här visar Tavel Bristol-Joseph när han gör ett gäng härliga med choklad och mandel i. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Hembakat bröd för nybörjare
Alla kan baka!

Om du alltid velat lära dig att baka bröd hemma kanske det är hög tid just nu? Här visar Alex hur du som inte gjort det innan enkelt fixar själv. Recept på länken, bonusklipp nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Smarrig tårta alla kan baka
Fixa nu i helgen

I det här klippet bakar konditorn Dominique Ansel en jordnötssmörschokladkrisp-tårta och den ser ju inte helt äcklig ut. Det här är signaturtårtan från hans bok Everyone Can Bake och är alltså något som alla kan baka relativt enkelt, så sätt igång omedelbums! Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Fula macarons är fortfarande goda
Så här gör du dem enkelt!

Macarons är goda. Helst ska de tydligen vara helt perfekta i sin form. Eller nä. Det spelar ingen som helst roll. Här lär Adam Ragusea oss hur man bakar fula, men goda, macarons på ett enkelt sätt. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0

Gör 10.000 spänn en tårta?
Amatör får 10 lax, proffs 100 kronor

Här får vi se tre personer med väldigt olika förutsättningar baka tårta med Mustiga Mauri. Bakdrottningen Birgitta Rasmusson bakar en tårta med 100 kronor i budget, Bruno Fortkord får 250 kronor och Marcus Berggren får hela 10.000 kronor att sätta sprätt på. Hur mycket behöver du för att slänga ihop en tårta? Tumnagel
79kg
+
Roger Åberg
0

Kanelbullar med massa frosting på
Gott eller bara onödigt?

Jag är en riktig fikatant och kanelbullar är en favorit. I USA tog man för många år sedan detta koncept ett steg längre med sina cinnamon rolls som man även dränker i massa frosting. Skulle man vilja testa att baka såna kommer här ett smaskigt recept. Hur bakar du dina kanelbullar? Tumnagel
37kg
+
Bobby Green
0

Det här är internets lugnaste lussebak
Knåda bort julstressen

Jul är kul men julstress är inte kul. Många känner sig inte helt oväntat mycket stressade under den här perioden. Mycket på jobbet att göra innan året är slut, pengarna ska räcka till julklappar och man ska hinna träffa alla i släkten och samtidigt kunna hålla humöret uppe. För att få stressnivån att sjunka en aning presenterar Apotek Hjärtat nu internets lugnaste lussebak - Lussebullness. I filmen nedan guidas den som tittar genom ett lussebullsbak tillsammans med grundläggande mindfulnessövningar. Detta tillsammans med avkopplande meditationsinspirerad julmusik och en lugn, guidande röst ska få den som knådar att fokusera på sin andning och rikta sitt fokus mot de olika momenten. Kanske något som kan få ner stressnivån en aning? Receptet hittas på länken nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Claire gör gourmet-munkar
Blir de bättre än Krispy Kremes?

Nästa grej för konditorn Claire Saffitz att ge sig på är en gourmet-variant av Krispy Kremes munkar. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0