m
a
r
59 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Baka

Går det att återskapa Kewpie-majonnäs?
Esther försöker

Om ni inte har testat Kewpie så tycker jag att ni ska göra det. En lite äggigare majo som passar utmärkt till burgare och massa annat, jag har den på det mesta. Här får vi se när Esther testar en majonnäs-maskin och ger sig på att försöka återskapa just Kewpie. Jag köper min på Willys. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Så här gör du din egen havremjölk
Är du på mjölk- eller oatly-laget?

Oatly och Arla håller på och tjafsar om det där med mjölk och havredryck är dumt eller inte. I det här klippet rantar Johan om just detta men visar också hur galet enkelt det är att göra sin egen havredryck. Vilken sida är du på i den här debatten? Tumnagel
-102kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du salta kringlor hemma
Mums!

Om du vill veva ihop ett gäng salta kringlor hemma istället för att köpa på stan kommer här en video som visar hur du ska gå tillväga. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Dan och Andrew gör pannkakor med en robot
Dubbel-pannkaka!

Dan Souza och Andrew Rea från Binging with Babish slog sina påsar ihop för att tillsammans låta en robot göra en stor pannkaka. Bonuspannkakor nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Hemgjorda donuts med fyllning
Ge mig!

I det här klippet från Munchies lagar Farideh till ett gäng mumsiga donuts med vaniljkräm i. Receptet finns på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Pannkakstrave som väger över 20 kilo
Rimligt

The Try Guys är ett gäng grabbar som testar olika saker. Här får de testa att sätta i sig nygräddade pannkakor som är något större än de är vana vid. För att svälja ner detta får de även varsin rimligt stor Mimosa. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

John bakar ljust bröd
Mysigt

Om man nu ska äta bröd ska det vara mörkt och fullt med fiber säger vissa. Men att plöja in ett helt gäng med ljust bröd i munnen är ju bara så gott! Så därför kommer här ett recept på hur John från Food Wishes gör när han vill unna sig något. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Natasha bakar morotskakstårta
Ge mig!

Morotskaka kan vara något av det bästa som finns. Och tårta är ju inte så dumt det heller. Här kombinerar Natasha Pickowicz de båda och resultatet verkar ju magiskt. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Tårta som ser ut som kebab
Briljant!

Roliga tårtor när man fyller år är ju alltid kul, och den här var verkligen riktigt bra gjord. Jag fyller år i augusti för övrigt. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Brödgatan i italienska staden Cerchiara di Calabria
Här har det bakats i många generationer

Här får vi träffa ett gäng kvinnor som är riktiga hejare på att baka bröd. Specialitén är något man kallar för frese, och självklart pizza. Sköna historier får man på köpet. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Tacos är det vi saknar mest på utlandssemestern
Det och potatisgratäng

Oftast när jag kommer hem från en utlandssemester så brukar bland det första jag smäller i mig vara en kokt i mos från Sibylla men det verkar även finnas annan "svensk" mat vi saknar när vi åker på semester utomlands. Enligt en undersökning från reseföretaget eBeach så är det tacos och potatisgratäng vi saknar allra mest när vi åker utomlands. 16 procent av de 1062 personer som besvarade enkäten uppgav att det var dessa två maträtter man saknade mest. Ni hittar hela topp-tio-listan över mat vi saknar när vi åker utomlands här nedanför. 1. Tacos (16 procent) 2. Potatisgratäng (16 procent) 3. Bearnaisesås (14 procent) 4. Kokt potatis (12 procent) 5. Sallad (11 procent) 6. Köttbullar (10 procent) 7. Lingonsylt (8 procent) 8. Falukorv (6 procent) 9. Sill (6 procent) 10. Raggmunk (6 procent) Tumnagel
81kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Ost på äpplepaj?
Kan det vara något?

Att experimentera med mat kan ju vara lite kul, men att ha ost på äpplepajen, får man verkligen det? Och sen till det viktigaste - säger ni äpplepaj eller äppelpaj? Tumnagel
62kg
+
Bobby Green
0

Bränd cheesecake
Japp, den ska vara så här

Här vevar John från Food Wishes ihop något som i slutändan ser ut som ett misslyckande, men så är faktiskt inte fallet. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Brylépudding på pinne
Efterrätt på annat vis

I det senaste avsnittet ur Eaters serie Sugar Coated träffar Rebecca Fany Gerson som jobbar på La Newyorkina och som är riktigt vass på att göra Paleta. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Konditor bygger sockertorn
Slår sedan sönder det

Rebecca DeAngelis hälsar på konditorn Jansen Chan som tidigare var arkitekt. Hans kunskapar därifrån hjälper honom dock i sitt nya arbete, där han ofta bygger höga bakverk. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green
0

Kaka i pralin
Ser gott ut!

Sugar Coated är en ny serie från Eater och i det här första avsnittet får vi hänga med konditorn Rebecca DeAngelis som besöker Stick With Me Sweets där hon träffar Susanna Yoon som gör små underverk man ska stoppa i munnen. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Halloweenbakelse med Baileys
Magnus Johansson visar hur

Det är Halloween-tider och därför hög tid att göra olika saker med pumpa i. Baileys har tillsammans med dessertmästaren Magnus Johansson tagit fram den här bakelsen som ska smaka just pumpa, morot, havtorn och givetvis Baileys då. Man kommer att sälja den på konditoriet i Hammarby Sjöstad, Stockholm mellan den 29 oktober och 4 november men du kan också baka en variant av bakelsen själv. Receptet till detta hittar du i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish gör Game Of Thrones-bröd
Får hjälp av Maisie Williams

Här ger sig Binging with Babish på att laga bröd föreställande en jättevarg. Just detta figurerar i Game of Thrones så därför är även skådespelaren Maisie Williams som spelar karaktären Arya Stark i den populära TV-serien med för att hjälpa till. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Snyggt formade tårtor
Briljera när det är kalasdags

Med hjälp av 3D-utskrivna silikonformar kan man få till tårtor med rätt så häftiga former. Fler skapelser med skarpa former hittar ni på länken nedan. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

Gourmet-version av Oreos
Går det att göra finversion av kakorna?

Att göra kakor själv är inte precis raketkirurgi, men att göra en gourmet-variant av Oreos kan vara lite lurigt. Trots det tar Claire från Bon Appétit an utmaningen. Tumnagel
136kg
+
André Stray
0

Sarah vevar ihop en jordgubbspaj
Ser smarrig ut

Sarah Carey visar här hur du ganska snabbt och enkelt kan baka en paj fylld med jordgubbar. Perfekt sommarfika! Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

Så gör man realistiska tårtor
Cake Power bakar loss

Katie Pickens får här en genomgång av Kate Sullivan från Cake Power om hur man gör realistiska tårtor som gör alla glada. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Semifreddo med choklad och hasselnöt
Detta räknas som lunch va?

Natasha Pickowicz som är bakverkschef på ställena Flora Bar, Flora Coffee och Café Altro Paradiso i New York gör här en Semifreddo som verkar riktigt god. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

En lyxigare version av Lucky Charms
Claire gör flingorna själv

I USA finns det mängder av knasiga flingor folk sätter i sig till frukost. Några av de mest kända är Lucky Charms, och här försöker konditorn Claire sig på att göra egna fast lite lyxigare. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Kycklingexperiement hos Win Son
Kanske hamnar på menyn

Ben Turley och Brent Young har hälsat på hos restaurangen Win Son där kocken Trigg Brown testar att helfritera en kyckling. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Diana visar hur du gör cheesecake på Chicago-vis
En legendarisk skapelse

1980 skapade Eli Schulman en legendarisk cheesecake på sin restaurang och här visar Diana Moles som är VP of Research & Development på Elix27s Cheesecake hur man gör just denna. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Jakten på den perfekta omeletten
Alex försöker bli lika bra som Jacques Pepin

Det finns några rätter som snabbt kan visa hur bra en kock är. Gordon Ramsey kollar detta med äggröra, Jacques Pepin använder omeletten. Här får vi se Alex, den där franska killen, försöka göra en lika vacker omelett som Jacques. Tumnagel
145kg
+
Roger Åberg
0

Yolanda bakar jättestor kanelbulle
Räcker nog hela fikarasten

Kanelbullar är bra alltså. Klassiska hembakta direkt från ugnen med ett stort glas kall mjölk till - svårslaget. I USA smetar de på massa glasyr på bullarna vilket också är ett sätt, och i Yolandas senaste klipp gör hon en jätteversion av bakverket fast i tårtform. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Gâteau à la broche - den franska spettekakan
Snurrigt bakverk

Om du har hängt i Skåne-området någon gång har du säkert hört talas om eller kanske till och med testat Spettekaka. Det är en kaka som tillagas på ett spett och därför är inte namnet så konstigt. I det här klippet får vi se den franska varianten på bakverket som kallas Gâteau à la broche. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Caroline bakar konfetti-tårta
Strössel!

Tårtor är bra grejer här i livet. I det här klippet får vi se när bakverkskocken Caroline Schiff slänger ihop en tårta med strössel på. Enkelt, gott och klassiskt. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0