m
a
r
2 i går46 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Strupen / Restaurang

Bästa köpcentrum-maten i Hollywood
Finns massa gott

När man tänker på ställen att få sig lite bra mat är troligtvis inte köpcentrum det första som dyker upp i skallen, i alla fall inte hos mig. Men självklart finns det och de här ska vara de bästa i Hollywood. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Ytterligare en Jureskogs öppnar nästa månad
Populärt med bubbel till burgaren

Det var i mars tidigare i år som Johan Jureskog öppnade sin allra första egna hamburgerrestaurang Jureskogs på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm. Redan då sa man att det skulle bli fler ställen och nu får vi reda på att nästa restaurang öppnar på Sveavägen 47 nästa månad. Förutom burgare kan man på stället köpa egenbryggt öl och exklusiva årgångschampagner, fin cognac, dyra viner och magnumflaskor med bubbel. Den dyraste drycken man säljer är Cognac Louis XII och för fem centiliter av denna får man betala 7.499 kronor. När man kör specialkvällar sägs det att man säljer fler champagneflaskor än de flesta finkrogarna i landet. Specialkvällarna kallar man för Burgers & Bollinger och datum för nästkommande är den 25 september och 25 oktober. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green
0

Ingrosso, Alesso och Pontare öppnar restaurang
Alla rätter har grönkål som bas

Kale & Crave är en ny restaurang i Stockholm med fokus på hälsosam mat. Som namnet avslöjar är grönkål favoriten, och alla rätter har faktiskt denna grönsak som bas. Bakom stället står Sebastian Ingrosso, Alessandro "Alesso" Lindblad och Vincent Pontare. Alla tre säger sig ha blivit hälsonördar efter att ha upptäckt hur mycket bättre de mår när de äter bra och nyttig mat på sina turnéer. Menyn på stället är helt socker-, laktos- och glutenfri. Kale & Crave ligger på Roslagsgatan 2. Målet i framtiden är att öppna på fler ställen, gärna på flygplatser. Tumnagel
26kg
+
Bobby Green
0

Nu kan du köpa inredning från Dunkin Donuts
Allt auktioneras bort efter flykten från Sverige

Tidigare i sommar gick Dunkinx27 Donuts Sverige i konkurs och man lade mer eller mindre omgående ner hela sin svenska verksamhet. Nu auktioneras inredning från munk-kedjans svenska restauranger ut. Det finns möjlighet att köpa skyltar, dryckeskylar, stolar, bord och annat som fanns på restaurangerna. Skulle du vara sugen på någon av prylarna så hoppa vidare och lägg ett bud på länken nedan. Auktionen avslutas i morgon torsdag 16 augusti. Tumnagel
99kg
+
Wille Wilhelmsson
0

100 nya McDonald's-restauranger inom 5 år
Stor expansion i Norden

Nu presenterar McDonaldx27s en expansionsplan och den har som ambition att man inom fem år ska ha öppnat 100 stycken nya restauranger i Norden. Om tio år ska den siffran istället vara 200. Sverige är den största marknaden i gruppen och i Norden ska expansionen skapa upp till 5000 stycken nya jobb. Christer Åberg som är koncernchef på McDonaldx27s Norden säger följande: "Vi ser stor tillväxtpotential på alla fyra marknaderna, med god tillväxt i alla länder. Under de kommande åren kommer vi att göra betydande investeringar för att ta till vara på marknadspotentialen. Vi serverar 150 miljoner gäster om året och visionen är att nå 200 miljoner per år i Norden." Man investerar även i att uppgradera befintliga restauranger. Köken byggs om för tillagning på beställning och fler och fler ställen får digitala skärmar från var man beställer maten själv. Thomas Kelly som är VD på McDonaldx27s i Sverige säger följande: "Gästernas förväntningar förändras och vi utvecklas med våra gäster för att erbjuda en relevant och modern upplevelse. Vi började nyligen med bordsservering, något som gästerna verkligen uppskattat. Nästa steg är att erbjuda våra gäster möjlighet till hemleverans, vilket gör McDonald’s i Sverige ännu mer tillgängligt och samtida." Tumnagel
-113kg
+
Bobby Green
0

Frantzén får tre Michelinstjärnor
Första svenska restaurangen som får det

Som första svenska restaurang någonsin får nu Frantzén i Stockholm tre stjärnor i den prestigefyllda Michelinguiden. Michael Ellis som är International Director för Michelin-guiderna säger följande: "Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gustatorisk upplevelse som ingen annan." På årets lista hittas även två stycken nya 2-stjärniga restauranger - Daniel Berlin utanför Tomelilla och Kadeau i Köpenhamn. En stjärna delades ut till Me/Mu och Jordnaer som båda ligger i Danmark och till SAV i Malmö och Aloë och Agrikutur i Stockholm. Galt i Norge och Grön i Finland fick också varsin stjärna. Tumnagel
286kg
+
Bobby Green
0

Happy Meal ska bli mer hälsosam
McDonald's förändrar barnmenyn

McDonaldx27s meddelar nu att de under de kommande åren kommer att göra förändringar i barnmenyn Happy Meal och anledningen sägs vara hälsoskäl. Från halvårsskiftet kommer man i USA inte längre att visa cheeseburgare eller chokladmjölk tillsammans med happy meal-menyer, och genom att inte visa detta räknar McDonaldx27s med att produkterna kommer att beställas mer sällan. Det går fortfarande att göra såklart, men då måste gästerna själva ta initiativet. Man säger också att man tänker erbjuda mer balanserade happy meal-menyer genom att förenkla ingredienserna. 2022 ska hälften av de happy meals som listas på menyer innehålla max 600 kalorier och av dessa ska max tio procent komma från mättat fett och max tio procent från tillsatt socker. Tumnagel
182kg
+
Bobby Green
0

Den här ugnen har brunnit i 293 år
Äldsta restaurangen i världen?

Sobrino de Botín öppnades 1725 och har hållit igång sin ugn i 293 år. Den måste nämligen vara varm när de öppnar och kan därför inte släckas. I den gör man spädgris, en rätt som nämns i Ernest Hemingways roman Och solen har sin gång. Vill du besöka restaurangen får du packa väskan och dra till Madrid. Tumnagel
159kg
+
Roger Åberg
0

En av de minsta restaurangerna i New York
Har bara ett bord

Varje tisdag "förvandlas" livsmedelsbutiken Indo Java i Queens till en liten mini-restaurang som serverar traditionell indonesisk mat. Det finns bara ett bord och Warung Selasa som stället kallas när det serveras mat har haft gäster de senaste tio åren. Tumnagel
134kg
+
Bobby Green
0

Italienare med högt i tak
Kvarters- och biokänsla på L’Avventura

I dag slår en ny italiensk krog upp dörrarna i Stockholm, vilket kanske inte känns superspännade. Men L’Avventura, som restaurangen heter, finns i klassiska lokaler. Mellan 1927 och 1985 var det nämligen biograf i lokalerna och med sex meter i takhöjd får man så klart en speciell känsla. Biokänslan sitter kvar i möblerna, men man vill inte bara att det ska vara pampigt, kvarterskänslan är viktig. Förutom matsalen finns två barer. En i den gamla foajén, så klart, och en på balkongen där man har utsikt över matsalen. Adressen till restaurangen är Sveavägen 77. Tumnagel
135kg
+
Roger Åberg
0
Nästa sida