m
a
r
2 i dag5 i går50 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Passet / Restauranger

Norge får undervattensrestaurang
Under blir först i Europa

Den norska arkitektbyrån Snøhetta, som bland annat ritat Polestars kommande fabrik i Kina, ligger även bakom Under - en restaurang under vattnet som kommer att ligga i staden Båly på Norges sydkust. Stället blir det första i sitt slag i Europa och planen är att första spadtaget ska tas nästa år, och att restaurangen ska börja ta emot gäster 2019. Från utsidan ser byggnaden ut som en stor betongklump man dumpat i havet. Det ska finnas plats för upp till 100 stycken gäster och höjdpunkten blir det stora fönstret i ena änden som då är belagt under vattnet. Den grova ytan på utsidan kommer att fungera som ett rev åt bland annat musslor, och när restaurangen inte serverar mat ska stället fungera som ett marinforskningscenter. "More than an aquarium, the structure will become a part of its marine environment, coming to rest directly on the sea bed five meters below the waterx27s surface. Like a sunken periscope, the restaurantx27s massive acrylic windows offer a view of the seabed as it changes throughout the seasons and varying weather conditions. On a day of rough sea, you can feel a hint of fresh, salty ocean spray against your face as you enter the restaurant." Bonusklipp nedan. Tumnagel
273kg
+
Bobby Green
0

Två snubbar har öppnat Anchorman-bar i New York
Heter givetvis Stay Classy New York

Zach Neil och Brian Link har öppnat baren Stay Classy New York i New York och alla ni som kan era Anchorman-citat fattar att det rör sig om ett ställe som har denna episka film som tema. Där säger man dock Stay Classy San Diego men ändå. Baren erbjuder drinkar som Youx27re my boy blue!, Shake and bake och Glass case of emotion. För närvarande finns det inget att äta utan det är dricka som gäller, precis som Ron Burgundy föredrar det alltså. Stället ligger på 174 Rivington Street. Så här säger de två initiativtagarna själva: "In business, there’s always a chance that you lose your money and fail, so we said we might as well do something that we think is funny and represents what we love that way if we lose we can still laugh about it. Will Ferrell movies are our favorite — we love the man and his work — so it was easy for us to create this landscape of ridiculous things and theme it accordingly." Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Här kan du äta under vattnet
Grym restaurang i paradiset

Vissa restauranger har stora akvarier, andra ligger under vattnet och har havet som vy. Som restaurangen Subsix som ligger i Maldiverna, 500 meter ut i vattnet och sex meter under havsytan. Kan någon ge mig en hög med pengar så att jag kan åka dit typ nu? Tack! Tumnagel
141kg
+
Roger Åberg
0

Vad är det där bao för något?
Johan har testat ny restaurang som öppnar i dag

Bao är ångade bröd fyllda med goda prylar, en rätt som kommer från Taiwan. I dag öppnar restaurangen Eat Bao i Mood-gallerian i Stockholm och de har specialiserat sig på att servera just bao och olika shaker. Baosen (like a baos!) går att få med biff, fläsk, tofu eller kyckling och kostar 50 spänn styck. Shakerna går loss på rätt humana 40 kronor och verkar rätt mättande så man bör komma därifrån nöjd och glad för en rätt rimlig summa. Skrovmålet i videon gick på 400 spänn. Tumnagel
182kg
+
Roger Åberg
0

Ramen-mästaren
Seriösa nudlar i LA

Ramen är härligt och det känns inte som att svenskarna har upptäckt detta, ännu. Här får vi träffa Alvin Cailan som har ett ställe som heter Ramen Champ i Chinatown, Los Angeles. Tumnagel
132kg
+
Roger Åberg
0

Här äter kockarna
Guide till världens intressantaste restauranger

Jag köpte förra årets version och nu är det dags för 2015 års version av boken där kockar ger tips om vart man ska äta i olika städer runt världen. Det roliga med boken är att det inte är finkrogarna som får all plats utan det är från alla olika prisklasser och för alla smaker. Känns som en liten bibel och kostar bara 20 dollar. Tumnagel
132kg
+
Roger Åberg
0

Därför borde vi alla sluta ge dricks!
Det är ett helt värdelöst system

Dricks är trevligt att ge om man får extremt bra service, men jag tycker att det är ett trasigt system. Dels är tanken på procent galen, är man värd mer pengar för sitt slit och för sin service bara för att man serverar dyr mat? I det här klippet tar CollegeHumor och motiverar varför dricks är ett värdelöst system och jag håller med. Gör ni? Tumnagel
281kg
+
Roger Åberg
0

Ralph Lauren serverar biff från egen ranch
På nya restaurangen

Tycka vad man vill om Ralph Lauren och hans polohysteri, men på nya restaurangen som passande nog heter the Polo Bar kommer man att servera biff från hans ranch i Colorado. Vill du gå dit ligger den på 1 east 55 street precis vid femte avenyn. Tumnagel
95kg
+
Roger Åberg
0

All världens mackor i LA
Bland annat en Skagenmacka

Lynn Chen gav sig ut i LA för att hitta olika mackor från jordens alla hörn och hon hittade en hel del. Bland annat en Skagenmacka från ett ställe som heter Olsons i LA. Självklart älskade hon den, hur kan man inte göra det liksom? Tumnagel
173kg
+
Roger Åberg
0

Boka nudlar och taxi efter julfesten
Kom till jobbet i lite bättre skick

Nu är det primetime för julfester och de flesta av dem ligger på vardagar vilket gör att du måste upp dagen efter, vare sig du vill det eller inte. En nudelrestaurang i London erbjuder nu en tjänst som ska göra dagen-efter lite, lite bättre. Restaurangen - som heter Ka-bu-to - fixar taxi till jobbet och med taxin kommer också ett litet paket med huvudvärkstabletter, juice, solglasögon och nudlar som man kan trycka i sig på vägen till jobbet. Briljant. Tumnagel
99kg
+
Roger Åberg
0

Kvarnen blir Tjeckisk
En liten del i alla fall

Klassiska Södermalmskrogen Kvarnen har skrotat sin del som man kallade H2O och istället byggt om efter Tjeckiskt maner. Den nya delen heter Hospodské Dvere som enligt Google betyder Puben Dörren. Kvarnen är ju en ölhall och Hospodské Dvere ska också vara en ölhall, fast Tjeckisk då. Importerad öl och genuin tjeckisk husmanskost står på menyn. Man kommer att ordna ölprovning och ölskola som leds av Paul Petrik från Prag. Målet är att ölen ska växlas över tid och att man ska få tag på öl från små tjeckiska bryggerier. 3 september är det premiär. Tumnagel
161kg
+
Roger Åberg
0

Ät inuti betongrör på restaurang

Arkitektfirman Techne har designat om Prahran Hotel och man låter nu gästerna äta och dricka inuti enorma betongrör som man har inrett med paneler, stolar samt bord. Prahran Hotel hittas i den australiensiska staden Melbourne och som synes på bilderna så har man placerat betongrör och placerat dessa i två våningar vilket borde ge maximal avskildhet för de restaurangäster som önskar det. Tumnagel
144kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Tolfte bästa restaurangen i världen
Svenska Frantzén Lindeberg

I går skrev vi om tävlingen Världens 50 bästa restauranger och nu är det avgjort. Vann gjorde El Celler de Can Roca som ligger i Spanien och åker man till vårt grannland Danmark kan man krubba på tvåan Noma i Köpenhamn. Letar vi oss lite längre ner på listan till plats nummer tolv hittar vi en svensk restaurang - stockholmskrogen Frantzén Lindeberg. Mycket roligt, man har klättrat upp åtta placeringar från förra årets 20-plats. Tumnagel
141kg
+
Roger Åberg
0

Legendarisk bar öppnar igen i Havanna

Nu slår baren Sloppy Joes än en gång upp sina portar i Kubas huvudstad Havanna. Sloppy Joes räknades som en av Havannas bättre barer då den öppnades 1920 av den spanske invandraren José García och scener från filmen "Vår man i Havanna" är inspelade där. På den tiden hade man runt 80 drinkar på sin drinklista och serverade även 12-årig rom. Los Angeles Times beskrev då Sloppy Joes en av världens mest kända barer och liknade den med ett tempel. Efter den kubanska revolutionen 1959 så försvann dock glansen runt baren då 90% av Sloppy Joes kunder var amerikaner och efter en brand på 1960-talet så stängde man ner baren för gott. Har du vägarna förbi Havanna så hittar du nu åter igen Sloppy Joes i hörnet på Calle Animas och Zulueta i gamla Havanna. Tumnagel
132kg
+
Wille Wilhelmsson
0

I april öppnar Zocalo
Mexiko och Kalifornien möter varandra

I april öppnar sex stycken nya restauranger i Stockholm och Uppsala för alla oss som gillar mexikanskt käk. Namnet är Zocalo och det man kommer att servera kallar man för "fresh mex", en mix mellan Mexiko och Kalifornien inspirerad av Mission District i San Francisco. Men helt nytt är inte Zocalo, det är en nylansering av det koncept som i dag heter Serrano. Restaurangerna finns i dag som Serrano på Kungsbron 4, Liljeholmstorget Galleria, Kista Galleria, Landsvägen 52 i Sundbyberg och Svava Galleria i Uppsala. Till dessa kommer man addera en ny på Klarabergsgatan 29. Precis som jag älskar välgjorda hamburgare älskar jag välgjorda tacos - det ska bli intressant att se om de höga ambitionerna man verkar ha uppfylls. Vi återkommer med ett test! Tumnagel
166kg
+
Roger Åberg
0

Stockholm får nytt hamburgerhak
I slutet av sommaren

Det finns för få ställen att äta bra hamburgare på men i slutet av sommaren kommer Stockholm att berikas med ett. Det är Mattias och Stefan som driver Hamburgare.org som ska ta sitt event Bun meat bun och göra en restaurang av det. Tanken är att prismässigt ligga snäppet över McDonalds, inte sälja öl, inte ha massa bord. Man ska in, få sig en grym burgare och gå därifrån. Låter bra i mina öron. Man vill hitta en lokal på Södermalm och öppna i slutet av sommaren och det låter helt fantastiskt i mina öron. Uppdatering Stället kommer visst ha bord, det var jag som missförstod. Vad man inte kommer att ha däremot är bordsservering, mer snabbmatskänsla än restaurangkänsla. Tumnagel
257kg
+
Roger Åberg
0

Restaurang Caravan King's Cross
Tjock testar

I går var jag i London och klämde på en telefon men jag passade också på att äta. Restaurangen blev Caravan Kingx27s Cross och även fast det inte var någon kulinarisk högtid så rekommenderar jag ett besök om man är i närheten, om inte annat för kaffet. Stället är stort som tusan och det är en allmänt skön atmosfär. Det här skulle kunna klassas som världens hippaste skolbespisning, inte för att det hänger massa jobbiga 12-åringar där (det gör det inte) utan för att den positiva känslan med en stor matsal finns där. Jag krubbade lite förrätter och en pizza, det jalapenosmajsbrödet var kul och gott men det andra var bara med beröm godkänt. Absolut inte dåligt, men inte fantastiskt. Snubben bredvid oss började med ostron så det går att lyxa till det lite om man så vill. Kaffet däremot - jävlar i min låda. Gott som tusan och gillar du att göra ditt eget fanns det tillbehör att köpa. Tumnagel
99kg
+
Roger Åberg
0

Här äter kockarna
Ny guidebok

Phaidon har släppt en ny guidebok som de kallar för "Where Chefs Eat". Den innehåller tips 2000 ställen rekommenderade av 400 namnkunniga kockar runt om i världen. Enligt skaparna ska urvalet inte vara de självklara valen utan fokus är på de där lite mer oväntade pärlorna. 15 pund, 700 sidor och snyggt formgiven både på ut och insidan. Stockholm har ett eget kapitel, då om du är konstig och inte gillar att flyga kan den passa även dig... Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg
0