m
a
r
1 i dag4 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Lantmännen lanserar ekologisk vetevodka
Första gången

När det står 4 december i almanackan lanserar Lantmännen en ekologisk vetevodka på Systembolaget och på utvalda restauranger. Basen är vete från Västergötland och vodkan ska ha en mjuk, ren och diskret karaktär med toner av tropisk frukt och ljust bröd. Mackmyra står för buteljering, försäljning och distribution av vodkan. Magnus Kagevik som är chef Division Energi på Lantmännen säger följande: "Detta är en mycket spännande lansering. Spannmål är grunden till allt som Lantmännen gör, men det här är första gången som Lantmännen tillverkar vodka under eget varumärke. Tack vare Lantmännen Reppes kompetens inom hållbar förädling av vete och tillverkning av dryckessprit, i kombination med lokalproducerade råvaror från våra svenska lantbrukare i regionen, kan vi erbjuda en helt unik produkt på marknaden." Lantmännen Vetevodka har artikelnummer 82207. Alkoholhalten är på 40 procent och för en flaska som rymmer 500 milliliter får man betala 249 kronor. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0

Nu är det premiär för McDonalds ostburgare
Med ost istället för kött alltså...

I Sverige älskar vi halloumi och jag är nog inte ensam om att ha gjort halloumiburgare hemma och Max har kört det på sina restauranger ett bra tag nu. Men McDonalds har inte hängt med på resan, förrän nu. För i morgon lanserar man Crispy Cheese, deras första burgare med ost som protein. Men det är inte halloumi på den... Istället har man tillsammans med Arla tagit fram en ny typ av ost. Istället för att ligga i saltlake så är det här en lagrad ost som görs på ett mejeri på Fyn i Danmark. Resultatet är en ost som är ganska så lik halloumi i sin form men som inte alls är lika salt. Det gör att den i sig själv inte har lika mycket karaktär utan mer fungerar som smakbärare. Och troligen fungerar i fler burgare. Först ut är en variant av klassikern Tasty men det kommer även en mindre burgare i samma storlek som en klassisk cheeseburgare. Och fler kommer, tanken är att alla Donken Deals ska ha osten som val för den som inte vill äta kött eller kyckling. Men hur smakar den då? Helt ok! Den är lite tunnare än vad man kanske är van vid och liknar på så sätt en köttpuck på donken. Den bör nog ätas ganska så direkt så att den inte blir seg. Mitt första intryck är inte direkt halleluja men samtidigt är det positivt att resten av burgaren får ta plats också, såserna och tillbehören. Och det är verkligen på tiden att McDonalds erbjuder ost som alternativ. Arla och McDonalds har jobbat länge på denna och jag hoppas att man fortsätter utveckla osten, för även om den redan i dag är helt ok kan den så klart bli bättre. Säljstart är i morgon tisdag. Tumnagel
14kg
+
Roger Åberg
0

Handgjorda tallrikar för fin-restauranger
Inte bara maten spelar roll

På fina restauranger är det inte bara maten som är viktigt - även det du äter på ska vara exklusivt. Jono Pandolfi och hans team tillverkar tallrikar för hand och dessa används sedan på några Michelin-krogar. Här får vi se hur de blir till. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Pinchos godisläsk lanseras nu i butik
Finns som Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt

För ett tag sedan lanserade restaurangkedjan Pinchos en egen godisläsk i samarbete med Dirtwater Fox Brewery. Det hela började när man förra året, den 1 april, skrev på sina sociala medier och skojade att man skulle släppa några av kedjans mest populära alkoholfria drinkar på burk. Men folk tog det inte som ett skämt utan uppmanade mest att man skulle göra detta på riktigt. Så blev det och efter att ha sålts på restaurangerna ett tag släpps nu läsken även i vanliga butiker. Smakerna är Fizzy Bubblizz, Peachy och Hallon Salt. Smakerna är veganska, ekologiska, innehåller bara fyra ingredienser, inga färgämnen och ingen av dem har någon koffein i sig. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Hotellet som ser ut som en gitarr har öppnat
Hård rock!

Seminole Hard Rock Hollywoods expansion är nu färdigbyggt och öppnat. Det handlar om ett gitarrformat hotell som inte liknar något annat, eller ja, en gitarr då. 1,5 miljard dollar kostade bygget och den spektakulära fasaden bjuder på en ljusshow utan dess like. På toppen av byggnaden finns en laser som förlänger "strängarna" upp i skyn. På insidan finns ett stort vattenfall som är synkat med musik, flera restauranger, ett stort poolområde, konsertscener och mycket mer. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green
0

McDonald's öppnar i Skellefteå igen
Tolv år senare

2007 stängde McDonaldx27s i Skellefteå sin restaurang. Lönsamheten var helt enkelt för dålig. Innan dess avvecklades även restaurangen i Piteå. Men nu gör Skellefteå en comeback efter tolv år eftersom man idag slår upp portarna till en ny restaurang. På stället erbjuds bordsservering och möjlighet till laddning av elbil. Franchisetagare är Roland Edin. McDonaldx27s kommer de närmaste fem åren att öppna omkring 40 stycken nya restauranger i Sverige. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Gothia Towers får ett fjärde torn
Så här kommer det att se ut

Just nu finns det tre stycken höga byggnader, eller torn om man så vill, vid Liseberg, Korsvägen och Västlänken-bygget i Göteborg. 2025 ska det dock vara fyra torn på platsen och nu får vi reda på hur det nya kommer att se ut. Byggnaden kommer att bjuda på 400 stycken hotellrum, restauranger, kontor, mötesytor och en stor terass med plats för 1200 personer. Ritat byggnaden har arkitektfirman Tham & Videgård gjort. Tumnagel
153kg
+
Bobby Green
0

Knivarna New Yorks bästa restauranger använder
Tillverkade för hand av Will

I det här klippet från Eater får vi träffa Will Griffin som driver Griffin Bladeworks. Han tillverkar kockknivar till några av de bästa restaurangerna i New York och här får vi se lite hur dessa blir till. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola Signature Mixers finns nu i Sverige
Piffa till spriten med Cola

I våras skrev vi om Coca-Cola Signature Mixers som är cola-mixar du ska blanda ut med mörk sprit. Nu lanseras dessa i Sverige i utvalda restauranger och barer och det finns fyra stycken olika att välja mellan - Smoky Notes, Spicy Notes, Herbal Notes och Woody Notes. Flaskorna innehåller ingen alkohol och ska vara goda att dricka precis som de är också om man inte vill ha alkohol till. Läs vilken man ska blanda med vad i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Samosa
Chintan Pandya visar hur han gör

Chintan Pandya är kock på restaurangerna Rahi och Adda och här visar han hur han gör den klassiska indiska maträtten Samosa. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Dim Sum för 3000 personer
Frank får jobba lite

I det senaste avsnittet av A Frank Experience får Frank veta vad som krävs för att servera Dim sum till 3000 personer på en av Nordamerikas största restauranger. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Världens 50 bästa restauranger 2019
Sverige kniper plats nummer 21

Det årliga Worldx27s 50 Best Restaurant Awards har nu listat vilka restauranger de tycker passar in för 2019. Överst på listan hittar vi trestjärniga Mirazur som ligger i Frankrike och som chefas av kocken Mauro Colagrec. Stället ligger i Menton nära den italienska gränsen. På plats två hittar vi Noma som ligger i Köpenhamn och på plats tre Asador som ligger i Spanien. Sverige finns med och kommer på plats nummer 21 med Frantzén som ligger i Stockholm. Hela listan hittar ni på länken nedan. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Nu finns Big Mac Bacon på McDonald's
Mer sälta på klassikern

I mitt huvud har Big Mac med bacon på funnits här i Sverige tidigare, men så är det tydligen inte. Den lanserades i USA tidigare i år och nu är det dags för premiär i vårt avlånga land. Nina Remöy som är ansvarig för Food Team på McDonaldx27s Sverige säger följande: "Vår klassiska Big Mac lanseras i ny tappning under sommaren när vi för första gången i Sverige adderar bacon till den. Det blir en ny typ av smakupplevelse för burgaren som vi tror att många gäster kommer tycka är spännande att testa. Givetvis finns också originalburgaren kvar på menyn, med samma högkvalitativa ingredienser som vanligt." Big Mac Bacon kommer att finnas på restaurangerna mellan den 11 juni och 2 september. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Världens minsta McDonald's har öppnat
Endast för bin

Något som ni kanske inte hade koll på är att några av McDonaldx27s restauranger här i Sverige har bikupor ståendes på taket. Det började som ett lokalt initiativ och har sedan spridit sig mer och mer. För att uppmärksamma detta har McDonaldx27s tagit hjälp av miniatyrbyggaren Nicklas Nilsson som skapat denna lilla restaurangen anpassad för bin. Den auktionerades iväg nu i veckan och såldes till slut för 100.000 kronor - pengar som gick till Ronald McDonald barnfond. Tumnagel
154kg
+
Bobby Green
0

Weissbier som är lagrad med färska hallon
Raw Law Pink Haze kommer till Systemet

Efter Comet Wheat Lager lanserar Brutal Brewing nu Raw Law Pink Haze på Systembolaget. Det är en weissbier som är lagrad med färska hallon. Den är bryggd och tappad i 3000 exemplar för Systembolaget och restauranger. Lanseringen sker den 1 juni och för en flaska får man betala 36,90 kronor. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Burger Kings köttlösa burgare släpps imorgon
Lanseras på åtta utvalda restauranger

I början av april gick Burger King ut och berättade att de skulle börja med köttlösa burgare baserade på växter vid sidan om sina köttalternativ. I slutet av april stod det klart att dessa skulle erbjudas på alla Burger Kings i USA och frågan blev då såklart - när kommer dessa till Sverige? Svaret är, imorgon. Åtta stycken utvalda restauranger i Stockholm (Vasagatan, Odenplan, Medborgarplatsen, Gamla Stan), Göteborg (Avenyn, Järntorget) och Malmö (Gustav Adolfs Torg, Triangeln) kommer då att börja servera Unbelievable Whopper och Unbelievable Chicken King som båda är helt fria från kött men som ändå ska smaka och kännas som kött. Senare i sommar kommer Unbelievable-burgarna att finnas på samtliga Burger Kings ställen. Tumnagel
347kg
+
Bobby Green
0

Comet Wheat Lager kommer till Systembolaget
Släpps den 1 juni

Brutal Brewings öl Comet Wheat Lager som tidigare bara har funnits på tappkran på olika restauranger kommer nu snart på glasflaska så att du kan köpa med dig hem. Den 1 juni lanseras den på Systembolaget och artikelnumret är 1300-03. Comet Wheat Lager är en lager bryggd på en bas av vete- och karamellmalt. För en fyllig smakupplevelse är den ofiltrerad. Den har även torrhumlats med fyra olika sorters humle - Comet, Ella, Amarillo och Citra för att få en friskare och fruktigare citrusarom. En flaska kommer att kosta 14,90 kronor. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Impossible Whopper till alla Burger Kings I USA
Den verkar väl mottagen

Burger King började för ett tag sedan servera Impossible Whopper på 58 restauranger i St. Louis. Det verkar som att inte bara folket i den här reklamfilmen gillade burgaren utan massa fler än så, för nu börjar man servera den på alla Burger King i USA. Vi frågade Burger King i Sverige om Impossible Burger var på gång hit, men det verkar dröja. – Vi jobbar självklart med att alltid ha relevanta produkter för den svenska marknaden och undersöker ett flertal alternativ, dock kommer Impossible Whopper inte att lanseras i Sverige, säger King Foods VD Iwo Zakowski i en kommentar. Impossible fortsätter att ta över världen känns det som. Tumnagel
179kg
+
Roger Åberg
0

På fredag är det dags för GBG Beer Week igen
Drick öl i "ölhuvudstaden"

Petur Olafsson och Fredrik Berggren är hjärnorna bakom GBG Beer Week och på fredag är det dags igen för femte året i rad. Mellan den 5-13 april är det extra mycket ölfest i Göteborg och så här säger initiativtagarna om det hela: "Målet med GBG Beer Week att få stadens ölkultur att blomstra ännu mer. Under en fantastisk vecka i april hyllar vi mångfalden i det nya öl-Sverige. Tillsammans har vi i stan satt en rörelse i rullning, där events arrangerade av bryggerier, importörer, restauranger, pubar och föreningar får hela staden att jäsa av smakrika upplevelser. Kulmen är En Öl & Whiskymässa med över 23 500 besökare under två dagar. Göteborg har alltid varit en ölstad med en stolt bryggerihistoria. Idag fortsätter traditionen med en unik samarbetsanda där nya och etablerade bryggerier hjälper och sporrar varandra. Internationellt sett ligger många av bryggerierna i framkant vad gäller kvalitet, nytänkande och ambitioner." Läs mer och se allt som händer under ölveckan på länken nedan. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0

Sanningen om Wasabi
Shigeo Iida pysslar med den äkta varan

Antagligen inget nytt för er men den Wasabi som serveras på de flesta sushi-restaurangerna är inte Wasabi utan bara grönfärgad pepparrot med kinesisk senap. Anledningen är att den äkta varan är en av de dyraste grödorna i världen. I det här klippet får vi dock se de riktiga grejerna, och de odlas av jordbrukaren Shigeo Iida. Tumnagel
184kg
+
Bobby Green
0

Fäviken Magasinet är Sveriges bästa restaurang
Enligt White Guide 2019

White Guide 2019 är här och där listas bland annat Sveriges bästa restauranger. I topp hittar vi Fäviken Magasinet utanför Åre. Motiveringen lyder: "För att med noga avvägda – men ytterst envisa – steg, ständigt förflytta gränserna för sin egen säregna nordiska gastronomi i kombination med ett allt intressantare dryckesutbud och en ambiance som närmast perfekt knyter ihop upplevelsen." På andra plats hittar vi Daniel Berlin Krog som ligger i Skåne-Tranås och på tredje Frantzén i Stockholm som förra året låg på första plats. Klippet ovan visar när Matgeek var på vinnar-restaurangen och åt för ett år sedan. Tumnagel
154kg
+
Bobby Green
0

Nya McDonald's-restauranger i landet
Bollnäs, Södertälje och Skellefteå öppnar i år

De kommande fem åren planerar McDonaldx27s att slå upp 30-40 stycken nya restauranger. Nu är det klart att nya platser öppnar i Bollnäs, Södertälje och Skellefteå i år. Alla restauranger som är del av expansionen kommer även att utrustas med laddstolpar så att man kan ladda sin elbil medan man äter. Thomas Kelly som är vd för McDonaldx27s Sverige säger följande: "Vi har en ambitiös plan för expansion i Sverige och det är spännande att vi nu kommer igång med flera svenska städer som en del i planen. Vi ser stor marknadspotential i Sverige och det öppnar upp till flera nya arbetstillfällen och framförallt fler goda matupplevelser." Andreas Larsson som är Real Estate Manager för McDonaldx27s Sverige säger: "De nya restaurangerna är moderna, tillgängliga och funktionella för att kunna erbjuda våra gäster en relevant och god upplevelse. När maten nu tillagas direkt vid beställning, och med bordsservering, kommer våra gäster få en ännu bättre helhetsupplevelse." Tumnagel
-1kg
+
Bobby Green
0

Supermac's vinner mot McDonald's
Kanske nu kan expandera utanför Irland

Supermacx27s är en irländsk hamburgerkedja som öppnade sitt första stället 1978. Kedjan är grundad av Pat McDonagh och har idag över 100 stycken restauranger utspridda över Irland. Man har länge velat expandera utanför landet men det har inte gått och anledningen är att firmans namn innehåller de tre bokstäverna mac. McDonaldx27s har under flera års tid hävdat att något sådant skulle förvirra deras kunder och därför gång på gång stoppat Supermacx27s framfart. Men nu har EU Intellectual Property Office slagit fast att McDonaldx27s inte längre får varumärkesskydda "Big Mac" och "Mc" i EU. Detta öppnar upp för en möjlighet att en expansion av Supermacx27s kan ske, och vem vet, kanske slår det upp ett ställe här i Sverige en vacker dag? McDonaldx27s kommer att överklaga beslutet så än är inte kriget över dock. Just leaving this here...??????https://t.co/OsUqbbgKk3— Supermacx27s (@SupermacsIRE) 15 januari 2019 Tumnagel
199kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida