m
a
r
4 i dag3 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Därför moffar man Runza-mackor i Nebraska
Vill testa!

Runza är inte en burgare och inte en korv med bröd - utan typ något mittemellan. I Nebraska är man tokiga i den här skapelsen, och jag skulle faktiskt vilja testa den själv någon gång. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0
2018

Mackor i olika prisklasser
Från 6 till 180 dollar

BuzzFeed-grabbarna har testat mackor i olika prisklasser för att se vad det är för skillnad mellan dem, och är en macka för 180 dollar verkligen värd så mycket pengar? Tumnagel
89kg
+
Bobby Green
0

Den bästa Porchetta-mackan i Rom
Gott!

I det senaste avsnittet av Eaters Dining on a Dime har Lucas åkt till Rom för att äta Porchetta-mackor. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
2017

Matty Matheson gör ett par köttmackor
Ser köttiga ut

Matty Matheson har återigen härjat omkring i Munchies testkök och det senaste han har vevat ihop är ett par köttiga mackor. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Ny burgare på The Flying Elk
Inspirerad av känd macka

Restaurangen The Flying Elk har gjort en ny burgare som de döpt till The Reuben Burger. Inspirationen till den kommer från en av världens mest kända mackor - Reuben Sandwich. Brödet ska vara av den grövre sorten och det är framtaget tillsammans med Bakery & Spice och är gjort med rågskållning och rågsurdeg kryddat med fänkål. Burgaren innehåller oxhögrev, surkål, Gruyèreost, bräckt rimmad oxbringa och senapspicklad gul lök. Till det serveras ost-& örtslungade dubbelfriterade pommes. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Sean Evans gör mackor
Mario Batali bedömer vilken som är bäst

Sean Evans har mött Action Bronson i en duell där de båda fick göra varsin smarrig macka. Sen fick kändiskocken Mario Batali bedöma vem som hade lyckats bäst med sin skapelse. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Några mackor från Piranhas
Flott!

På Piranhas i Nashville kan man äta mackor som man sannolikt kommer bli rätt mätt av. I klippet ovan kan man se när några av dessa mackor tillagas och jag skulle vilja påstå att jag blir mätt bara av att titta på dem. Tumnagel
78kg
+
Frode Wikesjö
0

Köttfärssås på macka
Enkelt och gott hos Chop House

Nick från Eaters The Meat Show har besökt Chop House i London för att äta en av deras berömda mackor. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Den bästa grilled cheesen man kan få i London
Kommer med Raclette-dränkt potatis

Lucas Peterson från Eaters serie Dining on a Dime har varit i London och där besökte han Borough Market för att testa det som ståndet Kappacasein Dairy erbjuder. Där är det grilled cheese-mackor och potatis dränkt i Raclette-ost som gäller, och det hela ser riktigt smarrigt ut. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Nya skor från Aston Martin
I samarbete med Hogan

Den brittiska biltillverkaren Aston Martin har tillsammans med den italienska skotillverkaren Hogan tagit fram ett par nya sneakers som är tänkta att tilltala de som bara gillar bilarna eller är ägare och vill ha något snabbt på fötterna när de kör. Skorna kommer i en begränsad upplaga om 3 000 stycken par och det finns fyra olika färger att välja mellan. Materialen är en blandning mellan läder och nylon och på plösen sitter Aston Martins logga. Skorna går att få tag på i utvalda Hogan-affären och på webben och de kostar 350 euro paret. Tumnagel
44kg
+
Bobby Green
0

Officiellt Nutella-café öppnar snart i Chicago
Himmelriket?

Den 31 maj kommer Ferrero som är företaget bakom Nutella att öppna ett dedikerat Nutella-café i Chicago. Här kommer man förutom kaffe att ha mängder med olika saker att tugga på, givetvis fyllda med den mumsiga hasselnötssmeten. Det kommer att finnas allt från Nutella-fondue till våfflor och croissants. Vill man av någon anledning ha något som inte innehåller Nutella ska det även finnas vanliga traditionella mackor att köpa. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Rejäla frukostmackor hos Eggslut
Botar bakisheten

I Los Angeles ligger restaurangen med det tilltalande namnet Eggslut. Där serverar man rätt rejäla mackor som troligtvis skulle kunna bota vilket bakrus som helst. Nu har man öppnat en pop-up-restaurang i New York också, och den har Sean från First We Feast besökt. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
2016

25 stycken LA-mackor du måste äta
Värda att åka till Los Angeles för

Om du är på väg till Los Angeles så ska du kolla in den här listan som Eater har snickrat ihop. Det är helt enkelt 25 stycken episka mackor som man, enligt dem, bara måste äta innan man dör. På plats nummer ett hittar vi Doofwarrior från Mad Pambazos Truck. Nu blev jag väldigt, väldigt hungrig. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0

Så uppfanns mackan
Dök upp på 1700-talet

En macka är ett snabbt sätt att få i sig något att äta, och gott är det också. 1762 "uppfanns" den första mackan och i dag äter i alla fall 50 procent av alla amerikaner minst en macka om dagen. Hur ofta äter du mackor och vad har du i så fall på? Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Barn testar 100 år av mackor
Var är Kalles?

Det har faktiskt funnits något innan Skogaholmslimpan kom till jorden. Men vad? Bon Appétit tog hjälp av ett gäng barn som fick tugga i sig 100 år av mackor för att visa upp just detta. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

En pensionär fixar den perfekta mackan
Det ska ta lite tid

Om man har all tid i världen måste man se till att lägga den på viktiga saker. Den här mannen har valt att lägga den på att göra den perfekta mackan. Kortfilmen är gjord av Leena Pendharkar och jag vet inte om den får mig att vilja bli pensionär eller inte. Jag tror det. Tumnagel
92kg
+
Roger Åberg
0

Furious Pete mumsar vegetarisk mat
Verkar gilla det

I vanliga fall brukar vi få se Furious Pete vräka i sig något vulgärt som en enorm köttbit, sjuka burgare eller massiva mackor fyllda med alla möjliga saker. Här får vi dock se honom mumsa i sig ett par olika vegetariska rätter, och han gillar det. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0
2015

Så gör man en Peanut Butter & Jelly Burger-burgare
Rätt eller bara fel?

Peanut Butter & Jelly-mackor är väl kanske inte det mest vanliga på våra frukostbord i Sverige men borta i staterna är det som våra Kalles Kaviar-mackor, typ. Men kan man applicera samma grej på en hamburgare? Allt går såklart om man bara vill, så därför har vi här en Peanut Butter & Jelly Burger. Tumnagel
60kg
+
Bobby Green
0

Smarriga mackor från hela världen
Det finns alternativ till Skogaholmslimpa

En macka i Sverige är väl oftast något ljust bröd med smör och en ostskiva på. Så ser det dock inte ut i resten av världen, utan det finns faktiskt andra varianter. Här är 13 av dem. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Är det skillnad på vegan- och riktigt kött
Beror på skulle man kunna säga...

Rhett och Link bestämde sig för att testa skillnaden, om det nu är någon, i smaken mellan döda djur-saker och veganversionerna av dessa. Jag vet vad ni kommer säga, inget kan ersätta en riktig entrecote och det är kanske sant men saker som kalkon i tunna skivor, friterad fisk och annat kanske inte behöver innehålla döda djur. Här testar man fisktacos, kalkonmackor, salami på kex, kycklingburgare, BTL-macka, jerky, ost-och-korv-frukost-burgare och korv med chili. Ju mer processat och sunkigt en död djur-produkt är, desto större anledning finns det att ersätta det döda djuret med något annat - eller strunta i att äta det helt och hållet och istället äta något gott. Korv är nog det bästa exemplet på att detta inte är svart eller vitt. Bra korv på riktigt kött går inte att ersätta med veganversioner medan sunkig varmkorv mycket väl går att byta ut. Och till sist ett tips: lasagne blir godare med quornfärs än köttfärs faktiskt! Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg
0

John Cleese besöker Letterman
Äter lite mackor

John Cleese besökte David Letterman 1988 för att göra reklam för den då nya filmen A fish called Wanda. Tumnagel
141kg
+
Roger Åberg
0

Häng all världens mackor på väggen
Nästan alla i alla fall

Gillar du mackor av alla de slag och vill ha lite inspiration hängandes där hemma på köksväggen ska du kolla in denna affisch från Pop Chart Lab. Själva affischen kostar 29 dollar och sedan kan du välja mellan en hel hög med alternativ för att få upp den snyggt på väggen. Tumnagel
107kg
+
Roger Åberg
0

Snart kan du rosta kaffe hemma
På ett enkelt sätt!

Att ha färskmalet kaffe är något som inte är så konstigt för kaffenördar men snart kommer du även att kunna ha nyrostat kaffe hemma utan att lägga speciellt mycket tid eller energi på det. IKAWA är namnet på en rostare som är kopplad till en app där det finns massor av olika profiler för olika typer av kaffe som man kan laddar över till rostaren och så sköter den sig själv, bara att stoppa i bönorna och starta. En rostning tar i vanligaste fall mellan tre och tio minuter så det hinns nästan med medan du brer morgonmackorna. IKAWA finns just nu på Kickstarter och den billigaste versionen just nu kostar 550 dollar. Tumnagel
143kg
+
Roger Åberg
0
2014

All världens mackor i LA
Bland annat en Skagenmacka

Lynn Chen gav sig ut i LA för att hitta olika mackor från jordens alla hörn och hon hittade en hel del. Bland annat en Skagenmacka från ett ställe som heter Olsons i LA. Självklart älskade hon den, hur kan man inte göra det liksom? Tumnagel
173kg
+
Roger Åberg
0

Ett besök hos Katz's Deli
Här serverar man pastrami

På Katzx27s Deli i New York har man serverat gäster pastramifyllda mackor ända sedan 1888. I den här videon berättar ägaren Jake Dell om stället, och varför det fortfarande är så populärt. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Öl och mackor ikväll i Stockholm

Är du sugen på lite bra öl och bra mat ikväll och bor i Stockholm? I så fall kan jag rekommendera att ta sig över till Love Food Cafe från klockan 17.00 till klockan 21.00. Ikväll kommer nämligen Stockholmsbryggeriet Pang Pang att dyka upp med några fat öl som ska drickas upp. Vill man även prata med bryggaren Fredrik om vad Pang Pang håller på med så kommer han förstås att vara på plats. Ett öl har bryggts speciellt för detta tillfälle och det kommer endast att finnas ett fat om man vill testa det. Lämnar vi ölet så kommer Love Food Cafe även att bjuda på lite mindre mackor än vanligt för ett billigare pris så att man kan testa lite olika om man vill ha koll på deras mat. Tumnagel
132kg
+
Gordon Andersson
0
2013

Vi har testat Love Food Cafe

Förra veckan var jag, Wille och Gordon på Love Food Cafe och åt lunch. Det är ett nyöppnat snabbmatsställe vägg i vägg med Marie Laveau som serverar långkok i en sandwich med den amerikanska södern som inspirationskälla. Det du behöver göra är att bestämma dig och välja mellan alla olika val som finns, något som visade sig vara enklare sagt än gjort då det finns över 10 000 olika kombinationer man kan göra. Alla mackor byggs ihop på beställning och det finns alltså mängder av smaskiga saker att fylla dem med. Vi fegade och körde på ett säkert kort som bas - pulled pork. Det visade sig vara ett smart val, köttet var mycket gott och saftigt. Det finns givetvis andra alternativ också, både kött och vegetariskt, som biff, sötpotatis, fisk, kyckling och svamp. Sen får man välja en topping, en sås och om man vill ha något på sidan - pommes, sallad eller soppa. För maten får man betala 99 kronor, och då ingår lemonad. Vill man istället ha en öl till maten går det alldeles utmärkt -hela Marie Laveaus utbud erbjuds även här. Vi fick lite olika såser och tillbehör att testa till maten, och här har gänget verkligen jobbat med att få fram många roliga smaker. Det finns starkt, sött, surt och alla såser är framtagna för att passa ihop med något av allt det man väljer att lägga på sin "burgare". Kockarna har stenkoll på vad som passar till vad så är du osäker är det bara att fråga. Så här säger Gordon om stället: "Hipstermat när den är som bäst men kan nog vara lite väl trångt om man går dit vid fel tillfälle. Tyvärr är det inte direkt stora mackor vilket gör att en 100-lapp till lunch lätt blir mer när man måste ta en eftermiddagsmacka med." Och Wille: "Tog en lite annorlunda burgare med pulled pork och stekt ägg. Smakade perfekt men var något liten. Såserna var det bästa." Och Bobby: "Jättekul med så många olika valmöjligheter, bra smak i allting och det gick väldigt fort att få maten. Maten känns gedigen och genomtänkt, och de olika smakerna gör att man blir sugen på att testa en macka till, eller tre. Jag instämmer med de andra och tyckte nog att en är för lite för att bli mätt." I morgon är det Sandwichday och det firar Love Food Cafe med att promota sandwichen The Earl och mer om den, recept och historien bakom hittar ni i pressmeddelandet. Skulle du vilja gå dit är det Hornsgatan 66 i Stockholm som gäller, och öppettiderna är vardagar mellan 11 och 17. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Nya pastejpålägg

Arbogapastej har precis lanserat två nyheter i pastejform. Arboga Extra är en vanlig leverpastej kryddad med ingefära, kryddpeppar, nejlika och paprika. Och Arboga Vildsvin är en lite mer exklusiv nyhet som numera säljs i butikernas delikatessdiskar. Leverpastej har under en tid varit ett ganska impopulärt pålägg på de svenska frukostmackorna, men nu har marknaden vänt och nya varianter börjar trilla in. Håller ni er till klassikern eller tackar ni ja till nyheterna? Tumnagel
183kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Ett besök på lunchlåde-museet

Jag brukar förvara min lunch i tråkiga plastlådor från IKEA, men jag kommer ihåg att jag hade roligare doningar när jag var liten. Då körde man mackorna i en färgglad låda med sina musikidoler på, eller varför inte ett par superhjältar? Tiderna förändras, och min låda ser som sagt inte ut så längre. Men någon som får nostalgi-ådran att pumpa igen är Allen Woodall, och hans museum som är fullproppat med lunchlådor från förr. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green
0

Köp Bánh Mì ur en lastbil

För inte så längesen fick så kallade food trucks tillstånd att börja sälja mat på gatan. Det sporrar ju givetvis folk att själva omvandla sina drömmar till verklighet och försäljningen av Bánh Mì är en sådan. Vad är då Bánh Mì? Kort sagt är det en baguette fylld med massa gott som härstammar från Vietnam. Kristofer Lund som är en av grundarna säger så här: "Det är ju världens godaste macka! Vi har stött på Bánh Mì i olika tappningar när vi har besökt platser runtom i världen, och varje gång har vi undrat varför den inte finns att få tag på i Stockholm. Nu har vi tröttnat på att vänta och tar saken i egna händer." Mackorna fylls med pickles, koriander, majonäs, chili, gurka och toppas allt som oftast med fläsk, kyckling, tofu eller andra charkuterier. I Bun Buns food truck kan man köpa mackor med brässerad fläsksida, citrongräsmarinerad kyckling, grillad tofu eller tre olika sorters kallskuret. För närvarande snurrar den lilla lastbilen runt omkring i Stockholm på gator och torg, och i sommar kommer den att finnas på olika festivaler och marknader. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida