m
a
r
1 i går51 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

YSUB - motsatsen till energidryck
Innehåller hampa som ska få dig att slappna av

Marknaden fullkomligt svämmar över av energidrycker av alla olika slag. Den ena med mer koffein och uppiggande saker i än den andra. Men för den som vill ha en dryck som hjälper till att slappna av då? Det här har de senaste åren blivit väldigt stort utomlands, inte minst i USA. Där blandar man i hampa och CBD (Cannabidiol) för att den som dricker ska få den motsatta effekten jämfört med en energidryck. CBD är en av hundratalet så kallade cannabinoider i cannabis-plantan. Till skillnad från den rusgivande och mer kända substansen THC är CBD inte psykoaktivt och orsakar i sig inget rus. Så istället för att bli superpigg och taggad vaggas man istället in i en slags avslappnad och lugn fas. YSUB är ett nytt finskt märke som vill uppnå den avslappnande effekten med deras kolsyrade Zen Drink. Den innehåller hampafröextrakt (ej några cannabinoider), citronmelissextrakt och kamomillextrakt. I burken finns även vitaminer (niacin, pantotensyra, B6, B12, folsyra, magnesium, jod), socker, naturliga aromer och citronjuice från koncentrat (8%). Efter en bred lansering i Finland vill man nu etablera sig som den första drycken av detta slag i övriga Norden och för tillfället kan du hitta den på fyra stycken olika ställen i Stockholm. Det går även att köpa den på nätet här och här och för en burk får man betala runt 25 kronor. Fler inköpsställen kommer att läggas till allt eftersom. Det ska även komma en sockerfri version av Zen Drink och när det är tillåtet kommer man även att släppa en CBD-dryck. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Ölkyl med inbyggd belysning
Som en skattkista

Norrlands Ljus vill sprida lite ljus under årets mörkaste period och har därför tagit fram denna ölkyl som utrustats med ljusterapibelysning. "Sverige är under vinterhalvåret ett av världens mörkaste länder och när vi håller oss inomhus är det extra svårt att få tillräckligt med dagsljus. För att försöka göra vintern lite mindre mörk bestämde vi oss i somras för att mäta ljuset på årets ljusaste dag, i Ljusdal faktiskt, och utifrån den datan har vi tagit fram en ölkyl med inbyggd ljusterapilampa, så varje gång du öppnar kylen för en kall öl får du en välbehövd dos dagsljus på köpet." Ölkylen kostar 1995 kronor och du kan köpa den på länken nedan från och med den 7 december. Läs mer om den i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Bibimbap av saker du kanske har i kylen
Gäller att vara kreativ

Här visar kocken Deuki Hong ett Bibimbap-recept med saker du kanske redan har ståendes i kylen. Plus i kanten om du har en riskokare. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
2019

Liseberg har ett nytt hotell på gång
En upplevelse i klass med nöjesparken

Ända sedan 2013 har det snackats om att Liseberg skulle bygga ett upplevelsehotell och en inomhus-vattenpark. I januari 2017 sa politikerna ja till planerna och nu i veckan godkände Lisebergs styrelse kalkylen för projektet. Det nya hotellet kommer att heta Grand Curiosa Hotel och ligga vid Södra entrén. Det kommer att ha 457 stycken rum och sägs vara en upplevelse i klass med nöjesparken. Det kommer att finnas en rutschkana mellan våningsplanen och en fullt fungerande ponnykarusell från 1923 inne i restaurangen som kommer att ha 790 sittplatser och 130 uteplatser. Det kommer även att finnas en takbistro med 220 sittplatser och 180 uteplatser. Planen är att öppna hotellet i god tid till Lisebergs 100-årsjubileum som äger rum 2023. Bygget drar igång nu i höst och den totala investeringen för hotellprojektet är 1,17 miljarder kronor. Tumnagel
210kg
+
Bobby Green
0
2017

Så steker man till en ordentlig köttbit
Inget knussel

Ibland tröttnar man på den torra kycklingfilén eller överkokta torsken och det är då man kan ta fram den där rejäla köttbiten ur kylen och steka på. Hur man gör det på bästa sätt får vi reda på här av kocken Angie Mar som driver restaurangen Beatrice Inn. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0
2016

Alltid perfekt vin med Plum
Stoppa in flaskorna så sköter maskinen resten

Vin är trevligt att dricka men det kanske inte är alltid man sänker en hel flaska när man är sugen på det. Då blir det ofta stående i den vanliga kylen och hinner man inte använda drycken i matlagningen får den slängas, vilket känns onödigt. Det är här Plum vill hjälpa till. Det är en maskin du ställer på diskbänken och sedan kan fylla med två flaskor. Kameror känner igen vad det är du stoppat i och visar då etiketten på displayen samtidigt som temperaturen för just den typen ställs in perfekt. Flaskorna trycksätts även med Argongas vilket gör att vinet håller i upp till 90 dagar. När du är sugen på något att dricka trycker du bara på den sorten du vill ha, så serveras den ur en pip rätt ner i glaset. Maskinen finns att förhandsbeställa på länken nedan och de första skickas nästa vår. Priset är satt till 1 499 dollar. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Så smakar chokladbollsvattnet
Vi har testat Lokas nyheter

Imorse skrev jag om Lokas tokiga vattennyheter som skulle smaka frozen yoghurt med hallon, mangopannacotta och det smått bisarra chokladboll. Alldeles nyss landade trion på kontoret och efter en snabb vända i kylen har vi nu testat påhitten. Vi började med den givna - chokladbollen. Den doftar jättemycket kokos och lite choklad. Även inslag av skumraket finns. Första klunken är en smått bisarr upplevelse, för det smakar verkligen Delicato-boll. Testpersonerna är dock skeptiska, och majoriteten gillade den inte alls. En riktig chokladboll med tuggmotstånd är som väntat att föredra. Det är oklart vad som skulle hända om man skulle kombinera en sån med detta vatten. Näst på tur var vattnet med mangopannacotta-smak. Den här var bättre än chokladbollen, om man inte luktar på den innan man dricker. Smakar mycket mango, men inte så mycket pannacotta. Sist ut var frozen yoghurt med hallon och den luktar faktiskt frozen yoghurt. Eftersmaken är väldigt gräddig och det känns nästan som att man har lite glass i munnen, tänk GB:s gräddglass. Smak är såklart individuellt så testa själva om ni är nyfikna, men förbered er som sagt på en ganska så bisarr smakupplevelse. Tumnagel
22kg
+
Bobby Green
0

Spraya riktigt smör
Med ny maskin

Ibland vill man spraya smör på något men de produkter som finns att köpa i affären innehåller oftast olja i någon form och inte bara riktigt smör. Biem är en ny maskin som man kan spraya riktigt smör med, eller olja eller kokosfett om man så vill. Man stoppar helt enkelt ner smör i den och trycker på knappen. När man är klar är det bara att stoppa in hela maskinen i kylen. Just nu som ett projekt på Kickstarter som har fått det dubbla man begärt på bara någon dag. 129 dollar kostar det om du vill backa projektet. Tumnagel
185kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du perfekta chokladbollar
Matgeek visar

En craving som ibland slår undertecknad som en krocketklubba i skenbenet är hemmagjorda chokladbollar. Enkla att göra, sjukt goda och något som bara blir bättre om de får stå i kylen ett tag. Matgeek tipsar i den här videon hur du gör för att få till perfekta bollar, receptet hittar du på länken nedan. Tumnagel
178kg
+
Bobby Green
0

Handla matvaror direkt i kylen
Framtiden är här

Hur många filmer med framtidstema har man inte sett där man direkt via kylskåpet kan beställa mat på en skärm? Nu är det inte längre framtid för det är just det Samsung har visat upp på CES-mässan i Las Vegas. Man kallar det hela för Family Hub refrigerator och till den kopplas en app som heter Groceries. Appen körs på en 21.5 tum stor skärm inbyggd i kylskåpsdörren som kör Samsungs operativsystem Tizen och via den klickar man på den maten man vill ha, betalar och väntar sedan på att den ska levereras hem till dörren. Kylskåpet kommer till Norden till sommaren och kostar då 55 990 kronor. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
2015

Superdator hjälper dig att slippa slänga mat
Mata in vad du har och få ut ett recept

Som ni säkert redan vet slänger vi på tok för mycket mat och detta är inte bra på något vis. Många grejer som vi slänger kan faktiskt tas tillvara på och nu hjälper superdatorn Watson till med den biten. Mata in vad du har i kylen eller frysen som är på väg att bli dåligt, Watson föreslår då vad du kan hitta på för maträtt med grejerna och du slipper slänga. The Atlantic besökte Bon Appetits testkök för att se hur det hela fungerar. Detta förutsätter ju dock att man har lite fler grejer än bara kaviar och ostbågar hemma. Testa Watson här. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0

Din alldeles egna läskmaskin hemma
Keurig Kold både bubblar och kyler

En egen kolsyremaskin hemma som bubblar ditt vatten eller låter dig göra läsk har funnits länge nu. Nackdelen är dock att om du vill ha någon smak i ditt vatten så får du mixa och blanda själv från en syrup, och vattnet måste du förvara i kylen så att det håller sig kallt. Men den biten fixar Keurigs nya maskin Kold. Du laddar den bara med olika smakpoddar precis som i en kaffemaskin, och ut kommer färdigblandad kall läsk. Och Colan smakar Cola, eftersom smakpodden kommer från företaget själva och inte är någon ripoff. Maskinen kostar 370 dollar och en smakpod går på ungefär 1.25 dollar per styck. Tumnagel
63kg
+
Bobby Green
0

Charcooler kyler ölen med hjälp av kol
Drivs av naturen

The Charcooler är en bärbar kylare som inte kräver el för att kunna kyla din dryck. Istället går den på grillkol och solkraft via solceller. Den kan även ladda dina prylar, poppa musik i de inbyggda högtalarna och tempen på insidan kan övervakas via en app till din smarta telefon. Kylen har vunnit första pris på Cold Tech Challenge och nu ska den bli verklighet med hjälp av Fundedbyme. Tekniken i lådan kallas för evaporativ kylning. Den har väggar fyllda med kol som hålls fuktiga av vanligt vatten. När luft strömmar genom den fuktiga kolen dunstar vattnet och gör så att luften kyls ned. Förhoppningen är att The Charcooler ska kunna börja levereras nästa vår och den kommer då att ha ett pris på omkring 1 600 kronor. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0

Kylen som håller koll på hur många öl du har kvar
Och som även berättar när de är perfekt kylda

Bud-E Fridge kan vara det bästa som har hänt mänskligheten på hela veckan. Det är en uppkopplad kyl med plats för 78 stycken ölflaskor/burkar av valfritt märke som hela tiden uppdaterar dig med hur många det finns kvar. Den säger även till när det som står i den har nått optimal temperatur och är redo att avnjutas. Och allt detta får du information om i din smarta telefon, briljant inte sant? Än så länge kan du tyvärr bara köpa kylen, som kostar 299 dollar, om du bor i Kalifornien. Tumnagel
125kg
+
Bobby Green
0

Det genomskinliga kylskåpet
En verklighet på marknaden nästa år

En utav mina favoritsysslor är att öppna kylskåpsdörren och med tom blick stirra in i skåpet för att se om där finns något ätbart. Med Haiers nya kylskåp behöver jag inte ens öppna dörren, eftersom den är genomskinlig. Så fort du närmar dig dörren känner en rörelsedetektor av din närvaro och tänder då ett par lampor som lyser upp insidan så att du kan se vad som finns där inne. Kylen kommer att börja säljas nästa år, men vad den då kommer att kosta framgår tyvärr inte. Tumnagel
160kg
+
Bobby Green
0

Världens snabbaste omelett!
Mer mat för gamers

Omelett är gott och snabbt att göra. Ännu snabbare går det i mikron, två gånger 40 sekunder och det är klart! Bara att slänga i ägg och lite saker du råkar ha i kylen som är gott. Färdigt! Tumnagel
147kg
+
Roger Åberg
0

Många kylskåpsscener i filmer
Här kommer ett montage

Roman Holiday har monterat ihop filmscener där man placerat en kamera i kylen och det är faktiskt ett gäng som använt sig av denna enkla men ändå viktiga detalj. Vilka filmer han plockat scenerna från ser du under "Läs mer". Tumnagel
81kg
+
Bobby Green
0

En litet fat för din hemmagjorda öl
Med ett extremt fånigt namn

ManCan är det fåniga namnet på en rätt trevlig produkt, det är ett minifat som man helt enkelt kan förvara sin hemmagjorda öl i och på så sätt få till en fatölskänsla utan att det tar alldeles för mycket plats. Det finns två storlekar på behållaren där en har plats för en gallon, alltså nästan fyra liter, och den andra är hälften så stor och de ska båda få plats i kylen om den inte är allt för liten. På toppen sätter man en tapp och så driver man den med små kolsyrepatroner. Smart idé, även om jag som sagt gärna hade sett ett annat namn på den... Tumnagel
54kg
+
Roger Åberg
0

Släng ut vinkylen och odla grönt istället
Färska kryddor och grönsaker året om

Riktigt dyra kök har ofta en vinkyl men jag tycker nog att man ska ta och sätta in en sådan här istället. Urban Cultivator kallas den och den ser till att det är perfekta förhållande för grödorna dygnet runt, året runt. Låter ju lysande och väldigt ekologiskt, förutsatt att den inte drar en herrans massa ström vill säga. Säljs tyvärr bara i USA och Kanada. Tumnagel
203kg
+
Roger Åberg
0

En lampa med tonic, tack!
Utan gin, med ultraviolett ljus

Tonic innehåller ju kinin och den molekylen ska tydligen ta osynligt ultraviolett ljus och göra ljuset synligt för ögat, något som vi som har druckit gin och tonic på nattklubb redan visste. Den här lampan består förutom det ultravioletta ljuset och tonic av provrör. Går tyvärr inte att köpa. Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg
0

Därför får tandkräm saker att smaka konstigt
Juice efter borstningen är ingen hit

Ni vet när man har borstat tänderna och efteråt kommer på att man är törstig? Man öppnar kylen, tar ut ett juicepaket och halsar. Och det smakar vidrigt! Varför? SciShow förklarar. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Gör pizza med tortillabröd
Billigt, enkelt och gott

Gillar du pizza? Är du lat? Då är det här något för dig. Det är faktiskt dessutom riktigt mumsigt om man hittar (billig) mozzarella och lägger på färska kryddor. Det här "tricket" är extra bra om du redan har massa saker i kylen, lite rester från gårdagens tacofest eller kanske lite köttfärssås, någon god korv eller bara en paprika. Man kan ju faktiskt ha på i princip vad som helst så länge man gillar det... Jag vet att Santa Maria säljer tortilla-bröd som är extra tjockt och gjort för detta men det är fegt. Tumnagel
131kg
+
Roger Åberg
0
2014

Food Huggers sparar resterna
Ingen mera plastfolie

Food Huggers är små hattar i silikon som du sätter på exempelvis den halva löken eller tomaten som blivit över efter matlagningen. Med dessa slipper man alltså hålla på och fippla med plasten och trycker bara på hatten och ställer in resterna i kylen. Fyra hattar blir dina för 10 dollar. Tumnagel
171kg
+
Bobby Green
0

IKEA börjar sälja solpaneler i ytterligare åtta länder
Först ut är Nederländerna

Att vi måste förändra hur vi skaffar oss energi är solklart (höhö) och solpaneler är ett riktigt intressant alternativ om man kan få ekonomi i det. IKEA gör vad de kan och har ett tag nu erbjudit solpaneler till ett bra pris inklusive installation åt folket i Storbritannien. En av anledningarna till att man började där och inte i Sverige är att vi har en usel skattepolitik här i landet - man får betala hög skatt på el men kan inte kvitta den om man säljer tillbaka energi vilket gör att affären aldrig kan löna sig. Satsningen på Storbritannien verkar ha gått bra för nu kommer man att börja sälja paketet i ytterligare åtta länder. I paketet ingår konsultation, förslag på hur den ska placeras, installation, underhåll och "energy monitoring service" och det kostar 5700 pund, ungefär 66 000 kronor. Först ut av de nya länderna är Nederländerna i oktober följt av Schweiz runt jul, efter det kommer ytterligare sex länder att få produkten under de närmsta 18 månaderna - dock oklart vilka länder som ingår i dessa sex. Om inte regelverket har förändrats här känns det tveksamt att Sverige är ett av dessa men man kan ju hoppas! I Storbritannien räknade man med att systemet skulle ha betalat sig efter sju år, hur den kalkylen ser ut i andra länder återstår så klart att se. Tumnagel
57.9°
+
Roger Åberg

Ölost - kan det vara något?

Har du någon gång hört talas om ölost? Det hade i alla fall inte jag tills jag läste denna artikel. Men nu är jag sugen på att slänga ihop en laddning inför nästa partaj. Ölost är inte en ost man går och köper i butik utan det är något man lagar hemma genom att blanda hårdost (cheddar och gouda), senap, worcestershiresås, färskost cayennepeppar och sist men inte minst öl. Detta blandar man sedan ihop i en mixer och vips har man en kletig dip som låter helt fantastisk. Tydligen så ska den dessutom bli ännu bättre om den får stå i kylen ett par dagar. Jag tycker det låter fantastiskt, vad tycker ni? Sen är ju frågan vilket öl man ska använda för att få den bästa smaken? Receptet hittar ni via länken. Tumnagel
143kg
+
Gordon Andersson
0
2013

Håll koll på äggen

Lägger du in äggen i ägg-facket i kylen och har sedan noll koll på vilka ägg som är från i förrgår och vilka som är två månader gamla? Då ska du ta en titt på Eggminder, en lika smart som udda produkt som tillsammans med en app helt enkelt håller koll på vilka ägg som är äldst och som alltså borde ätas först. Med appen behöver du inte heller fundera på hur det står till på äggfronten där hemma när du står i affären - bara upp med mobilen och kolla. Fånigt? Kanske. Men jag vill ha en. 70 dollar. Tumnagel
116kg
+
Roger Åberg
0

Hård ost och akvavit, kan det vara något?
O.P. Andersson kommer i ny version

O.P. Andersson är Sveriges populäraste akvavit men den dricks mest på midsommar och till jul efter att ha legat i kylen. Nu lanserar man en ny version som man kallar för Extra och det är ett nygammalt tillskott som jag tycker att ni ska ta er en titt på. O.P. Andersson Extra är alltså ett nygammalt recept, ursprungligen gjordes det 1980 när man vill fira Nordenskiölds resa och upptäckt av Nordpassagen 100 år tidigare. Extra i O.P.-fallet betyder att man har lagt till Oloroso-sherry och maltwhiskey och låtit den lagras i två månader på sherryfat. Resultatet är inte alls dumt, lite fyllligare och framförallt rundare i smaken. En sak som O.P. Andersson Extra passar bra till är hårdost, vällagrad sådan. Det feta i osten blir inte alls dumt till spriten. Jag gillar att äta ost efter en rejäl måltid, men är inte så sugen på ännu mer rödvin och då kan lite akvavit göra susen. Vill man spinna vidare på akvavit och ost kan man göra krukost. Man tar 300 gram greveost, eller de ostbitar man har över. I med 2 matskedar akvavit, 3 matskedar rapsolja, 30 gram smör och krydda med det du känner för och har. Resultatet blandar man och ställ i kylen. Urban Deli har tagit fram en specialare för de som är lata och bor i Stockholm, då har man i korn som har rostats i panna och malts samt fänkålspollen. Själv hade jag nog kört på cheddar som bas. Är du sugen på O.P. Andersson Extra finns den på halvlitersflaska från och med 1 oktober för 249 kronor. Just ja, drick för allt i världen inte akvaviten fryskall. Den ska vara rumstempererad. Det är den värd. Tumnagel
108kg
+
Roger Åberg
0
Nästa sida