m
a
r
5 i dag3 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Det här är internets lugnaste lussebak
Knåda bort julstressen

Jul är kul men julstress är inte kul. Många känner sig inte helt oväntat mycket stressade under den här perioden. Mycket på jobbet att göra innan året är slut, pengarna ska räcka till julklappar och man ska hinna träffa alla i släkten och samtidigt kunna hålla humöret uppe. För att få stressnivån att sjunka en aning presenterar Apotek Hjärtat nu internets lugnaste lussebak - Lussebullness. I filmen nedan guidas den som tittar genom ett lussebullsbak tillsammans med grundläggande mindfulnessövningar. Detta tillsammans med avkopplande meditationsinspirerad julmusik och en lugn, guidande röst ska få den som knådar att fokusera på sin andning och rikta sitt fokus mot de olika momenten. Kanske något som kan få ner stressnivån en aning? Receptet hittas på länken nedan. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0
2016

Brödbakning med speciell dialekt
Bruno Albouze knådar i köket

I det här klippet får vi se när kocken Bruno Albouze bakar lite bröd och även om det är trevligt så är det Brunos dialekt som gör att man vill titta på hela videon. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Snubbe badar i flytande glaslera
What kind of sorcery is this?

Thinking Putty är en lite rolig genomskinlig lera som du kan knåda, forma, dra isär, använda som studsboll eller som här - bada i. Köpa kan du göra på länken nedan. Tumnagel
142kg
+
Bobby Green
0
2015

Vi har testat Max nya hamburgerbröd (och burgare)
Säg hej till Brioche

Brioche är finbrödet i hamburgervärlden men har ännu inte funnits på någon av de stora kedjorna, förrän nu. 21 maj är det premiär på Max för deras nya burgare som är den första att ha det, för Max, nya brödet. Burgaren har fått namnet efter brödet och heter helt enkelt Brioche. Men vad är då brioche? Så här säger Wikipedia: "Brioche, franskt frukostbröd (främst), troligen härstammande från landskapet Brie. Brödet är ett lätt och luftigt vetebröd med kraftig smörsmak. Detta uppnås genom att kraftigt bearbeta (knåda) degen elastisk och smidig innan rumstempererat smör tillsätts degen. Stora mängder smör kan tillsättas degen eftersom degen innehåller ägg som genom sitt lecitin kan binda fett, på samma sätt som i till exempel majonnäs." Brödet har flera fördelar tycker jag, dels går det att trycka ihop rejält (vill man kan det bli några få millimeter tjock bara) och det gör att det som är mellan bröden får fokus och dels ger allt smör i brödet flera fördelar. Dels så smakar det godare, dels känns det som att brödet är smörstekt även om det bara är rostat. Brödet är verkligen en välkommen nyhet, men resten av burgaren då? Jag gillade att man tryckt in riktig majonäs och "såsen" var rätt härlig, påminde på något konstigt sätt om bostongurka. Tyvärr förstör Max "kött" allt för mig, jag vet inte riktigt vad de gör med det men det är inte gott någonstans. Nedan kan ni se när Johan Hedberg besöker deras testkök och frågar ut dem om deras nya bröd. Tumnagel
172kg
+
Roger Åberg
0
2013

Exklusiv mixer från Electrolux

Electrolux Grand Cuisine lanserar nu The Stand Mixer som är en lite exklusivare matberedare för den som inte vill tumma på funktion och kvalitet. Mixern som väger hela 16.4 kilo är designad här i Sverige men monteras för hand i Frankrike. Maskinen har en steglös manövrering och en induktionsmotor som bjuder på ett högt vridmoment. Ändå ska den vara relativt tyst. Maskinen har genomgått tester där den har knådat fyra kilo deg i 1 000 timmar, ett test som motsvarar en knådning om dagen i över tio år. The Stand Mixer finns att köpa i utvalda butiker eller på länken nedan och på prislappen står det 15 900 kronor. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0