m
a
r
5 i går49 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
2019

Nya burgare hos Max från idag
Crunchy Nacho gör comeback

Från och med idag kan man köpa nyheterna Grilled Chicken, Crunchy Nacho och Habanero Cheese hos Max. Crunchy Nacho har dock funnits tidigare och gör nu comeback. Den innehåller sweet salsa, picklad rödlök, nachochips och nyheten jalapeno-majonnäs. Burgaren går att få med kött, halloumi eller Delifresh Plant Beef. Grilled Chicken ersätter Delifresh kycklingburgare och den serveras med rostat sesambröd, emmentalersmältost, tomat, rödlök, isbergssallad och aioli-dressing. Habanero Cheese är en sideorder som består av cheddarsmältost och habanero chili som friterats till frasiga små bollar. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Martin Kellerman har gjort en ny Rocky-bild
Rocky gillar också Pilsner Urquell

Pilsner Urquell och Martin Kellerman har ingått ett samarbete som resulterat i att man på smörgåsbutiken Sandhäxan i Stockholm den 27-28 september kommer att ha en Rocky-utställning. Där kommer Martin att ställa ut ett antal utvalda originalstrippar från Rockys 20-åriga historia och en helt nytecknad illustration (bilden ovan). På plats kommer man att kunna köpa ett signerat exemplar av denna för 3000 kronor, men det finns endast 100 stycken. Läs mer på länken nedan. Visa det här inlägget på Instagram TÄNK SÅHÄR: DET FINNS BARA DEN HÄR HELGEN. TA HÖSTSOLEN. TA EN SVÄNG TILL HÄXAN. TA DEN FÖRSTA KALLA GYLLENE URQUELLEN UTOMHUS. LE OCH SMÅNICKA TILL LITE KLASSISKA KELLERMAN, FAN VAD BRA DOM ÄR ÄNDÅ. SEN HITTAR DU ETT BORD ELLER EN PLATS I FÖNSTRET. TAR IN EN ”ROCKYMACKA”, EN ÖL TILL FÅR DET BLI, O SÅ KÄNNER DU ATT LIVET ÄR FINT ÄNDÅ OCH ATT DU JUST NU INTE ÖNSKAR NÅGOT MER ?? - ?? ROSTAD FRANSKA, MAYO, YELLOW MUSTARD MED PICKLADE SENAPSFRÖN, ISBERGSSALLAD, STEKT FALUKORV, CHEDDAR, CHIPS OCH HÄXANS KETCHUP - ?? @stockholmfood Ett inlägg delat av SANDHÄXAN (@sandhaxan) 24 Sep 2019 kl. 2:41 PDT Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
2018

Nya klimatsmarta burgare och nuggets hos Max
Och veganska dippsåser

Den 15 mars lanserar hamburgerkedjan Max nya klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser i deras Green-familj. Nyheterna är Crispy No Chicken som är en lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på ekologiskt sojaprotein. Den kommer i Friscobrödet med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Chili ’n’ Cheese är också en lakto-ovo-vegetarisk burgare med en biff gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Kommer i ett sesambröd fyllt med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardippen och cheddarsmältosten är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. Nästa nyhet är Crispy Nuggets som är gjorda på ekologiskt sojaprotein och dessa benämns som lakto-ovo vegetariska. Gällande dippsåserna så är det BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour som är veganska medan Ranch och Mango Curry är lakto-ovo-vegetariska. Grand Deluxe Umami Halloumi som tidigare bara har funnits tillfälligt hittar nu in i den ordinarie menyn. Tumnagel
211kg
+
Bobby Green
0
2017

Blått hamburgerbröd hyllar Colette
Ser smarrigt ut

Den supertrendiga butiken Colette som ligger på Rue Saint-Honoré i Paris kommer att stänga sina portar för gott i december. För att hylla stället som älskar blått har restaurangen Blend tagit fram två olika burgare med blått bröd. Färgen ska vara Pantone 293C så man har inte fuskat. Mellan bröden hittar man 18 månader lagrad Somerset-cheddar, ketchup, honungssenap och isbergssallad. Det finns som sagt två stycken att välja mellan och den andra innehåller karamelliserad lök, blåmögelost, smält Emmentaler-ost, vitlöksmajonnäs och spenat. Bägge finns att inhandla på Colettes Water Bar från nu till den 20:e december. Tumnagel
68kg
+
Bobby Green
0

Kitesurfing bland isberg
En av sakerna man kan göra på Grönland

Geza Sholtz och hans polare drog till Grönland för att kitesurfa bland de isberg som finns kvar där. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Tre nya burgare från Jureskog hos McDonald's
Fler smaker från USA

Den 4 april drar andra säsongen av Världens Bästa Burgare på TV3 igång. I programmet reser kocken Johan Jureskog runt i USA och testar burgare. Nu har han tillsammans med McDonaldx27s Food Team tagit fram tre stycken nya burgare, och den första av dem har premiär samma dag som programmet. Inspirationen kommer från New Orleans, Memphis och El Paso i USA och det är också namnen burgarna har fått. Jureskog New Orleans är först ut och den innehåller 100 procent nötkött, chorizo, tomat, isbergssallad, Cajun Mayo-sås och en Holy trinity relish med selleri, lök och paprika. Den andra burgaren som är Jureskog Memphis har en bönsås på kikärter, kidneybönor och spiskummin och den innehåller även coleslaw, rökt goudaost och bacon. Jureskog El Paso är den tredje och sista burgaren och den har picklad rödlök, pico de gallo, guacamole och krispiga nachos. 4-17 april Jureskog New Orleans 18 april-8 maj Jureskog Memphis 9-29 maj Jureskog El Paso Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Chicken Big Mac är tillbaka på McDonald's
Börjar serveras i dag

Förra sommaren presenterade McDonaldx27s Chicken Big Mac på menyn under en begränsad period. Den blev såpass populär att man nu väljer att köra den igen, med start i dag. Det man får om man köper är två friterade kycklingbröstfiléer, isbergssallad, cheddarost, hackad gul lök, saltgurka och den klassiska Big Mac-såsen. Burgaren kommer att finnas på menyn fram till sommaren. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0
2016

Ny burgare hos Max
Grand Deluxe Pepperoni ‘n’ Cheese

Från och med i dag finns den nya kampanjburgaren Grand Deluxe Pepperoni ‘n’ Cheese hos hamburgerkedjan Max. Den går att få med nötkött eller kyckling och innehåller kryddig pepperoni, krämig ost, Spicy Originaldressing, rödlök och isbergssallad. Brödet är av brioche-typ. Burgaren kostar från 74 kronor. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Burger Bonanza återkommer på söndag
Favorit i repris

Förra året anordnade restaurangen The Flying Elk i Stockholm något de kallade för Burger Bonanza. Där serverade de slidersversioner av alla burgare de erbjudit och tilltaget var mycket uppskattat. Nu på söndag är det dags igen och man kör fem av de ställets bästa burgare som sliders och en ny tryffelburgare i full storlek. Det finns endast burgare på menyn denna dag och man öppnar portarna klockan 12. Burgarna man har att välja mellan är följande: Florida Jawbreaker (Jalapeño- & avokadocrème, chipotlemajonnäs, bifftomat, rå rödlök, frillicesallad och dubbel cheddarost) Iron Lady (Timjan- & senapspicklad lök, maple bacon, Shropshire blue cheese, rostad lök & oxmärgssmör) Pistol Pete (Krispig isbergsallad, bacon glaserad med lönnsirap, rökt Racletteost, Chestercheddar, rostad lök & Srirachamajonäs) Frenchy (Saint- Maure, Roquefort, Comté, Espelette-peppar, friterad King solo & timjan, rostad lök, karamelliserad lök & rostad vitlökscréme) The Return of the Cheeseburger (Russiandressing, krispig bladsallad, dill-& vitlöksgurka, smältande Gouda, ekspånsrökt cheddar, Monterey Jack cheese, bacon & rå silverlök) Tryffelburgare 3.0 (60 dagars lagrad cheddar, Boschetto al tartufo, rostad vitlök, träkolsgrillad talg- & tryffelemulsion & brynt silverlök glaserad med tryffelhonung, portvin samt persilja) För tillfället verkar alla bord vara bokade men man ska även kunna titta förbi och fånga bord som inte är bokningsbara. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0

Se Titanic sjunka i realtid
två timmar och 40 minuter tog det

Det här två timmar och 40 minuter långa klippet är från spelet Titanic Honor And Glory och varför det är så långt beror på att det är så lång tid det tog för henne att sjunka. Vid 1:06 kolliderar fartyget med isberget och resten är som ni vet historia. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Klättring på isberg
Mäktig upplevelse på Island

Äventyraren och klättraren Klemen Premrl och ett gäng kompisar utforskar Islands mäktiga natur genom att klättra på den. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Paddleboarding bland isberg
I Lake Michigan

Karol Garrison hoppade tillsammans med några vänner ner i det iskalla vattnet i Lake Michigan och paddlade iväg bland de små isbergen som vintern hade skapat. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0
2015

Nu kan du få burgare med grått bröd
Finns på McDonald's i Kina

Kina fortsätter att fixa till skumma hamburgare och den senaste är en med grått bröd från McDonaldx27s. Vi har tidigare sett rött, rosa, vitt och svart bröd och det är nu dags att mixa de två sistnämnda och få det vi ser här. Burgaren kallas för Modern China Burger och den kommer att serveras till och med den 3 november. Det man får mellan bröden är en skiva med griskött, bacon, dressing och isbergssallad. Spana in några gästers egna bilder på länken nedan. Tumnagel
37kg
+
Bobby Green
0
2014

Klättring på isberg
Mäktigt

Även om vi är dåliga på att ta hand om vår jord finns det några isberg kvar. Det vi ser här finns på Grönland och proffsklättrarna Klemen Premrl och Aljaz Anderle har bestämt sig för att bestiga det. Tumnagel
148kg
+
Bobby Green
0
2013

Hamburger-SM med Max
De 5 finalisterna

Årets upplaga är den sjunde i ordningen – den 5 juni avgörs Max Hamburger-SM. Då tillagar de fem finalisterna sina burgare för juryn på stora scenen i Kungsträdgården i samband med Smaka på Stockholm. Juryn består av stjärnkocken Tommy Myllymäki, skribenten och kokboksförfattaren Jonas Cramby, Sveriges Mästerkock 2012-vinnaren Sigrid Bárány och Christoffer Bergfors, vice vd på Max. Temat för årets tävling är Frisco, eftersom det är fem år sedan brödet lanserades i butik. Såhär smaksätter de fem finalisterna sina burgare: Frisco Tryffel de Luxe - Tävlande: Denniz Karlsson, Helsingborg Ingredienser: Bacon, Pepper Jack-ost, rödlök, tomat, isbergssallad och tryffelbearnaise, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Max Norrskenspärla - Tävlande: Jonas Nilsson, Luleå Ingredienser: Västerbottenost, friterad rödlök, chilibearnaise, isbergssallad, tomat, Grand de Luxe- kött och Friscobröd. Great shark! - Tävlande: Johan Dahlström, Bottnaryd Ingredienser: Färsk jalapeño, bacon, chili-cheese ost med en dressing som innehåller majonnäs, mild senap och tabasco, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Texas meets Frisco - Tävlande: Fabian Cervin, Stockholm Ingredienser: Hemlagad texas no bean chili, cheddarost, syltad jalapeño och syltad rödlök, guacamole, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Burger of Love - Tävlande: Jens Drugge, Stockholm Ingredienser: Ölbrässerad jalapeño och silverlök, bifftomat, romansallad, gruyèreost, inlagd gurka, vitlök & dijonsenapsdressing enligt eget recept, Grand de Luxe -kött och Friscobröd. Förutom ära och berömmelse vinner man följande: 1:a pris – Resa värd 20 000 kr 2-5:e pris – Ett hamburgerkit och presentkort på Max Tumnagel
95kg
+
Josephine Sjöqvist
0