m
a
r
1 i går71 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Pang Pang släpper öl med whiskeyvibb
Rolig crossover, typ

Pang Pang har släppt en ny och rätt rolig suröl som de kallar för Tully. När jag först hörde om storyn och sedan smakade den fattade jag ingenting. En öl som lagrats på whiskeyfat som smakar ananas? Hur går det ihop? Men Tully försöker bli kompis med Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish, en whiskey som delvis har lagrats på romfat. Och då är ju en öl som smakar ananas som har lagrats på whiskeyfat rätt logiskt. Eller jag vet inte. Det är ganska så krystat men gott är det. Jag gillar suröl och den här är inte för sur men samtidigt inte för fjösig. Och ananas är en frukt som funkar fint i suröl tycker jag och Pang Pang lyckas hålla ihop det fruktiga med något som faktiskt känns öligt. Tully börjar säljas 19 juli på bolaget och är rackarns dyr, 45 spänn för 250 milliliter vilket motsvarar 60 spänn för en 33:a. Tumnagel
69kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du stekt ris hemma
Utan wok och annat fuskigt

Stekt ris, eller fried rice, kan vara magiskt gott. Alex har i en serie filmer försökt lära sig hemligheten. I det senaste avsnittet använder han det han lärt sig till att göra en omgång stekt ris fast på ett sätt som man faktiskt kan göra hemma. Som bonus får vi veta hur man ångar jasminris. Tumnagel
98kg
+
Roger Åberg
0

Chokladkakan som tar 150 timmar att göra
Seriös sak

Det är gott med tårta. Min favorit är princess, men jag är en jävel på att göra kladdkaka så det är en annan favorit. Det här är precis som kladdkaka en tårta med choklad men tar till skillnad mot kladdkakan väldigt, väldigt lång tid att göra. Men det är kul att se på! Tumnagel
115kg
+
Roger Åberg
0

Få koll på alla typer av espresso-varianter
Med och utan mjölk

Kaffe är gott, speciellt om det är gjort av en bra barista. Tyvärr finns det en helvetes massa espressomaskiner i landet, men väldigt få som verkligen kan hantera dem. Är du på ett ställe med espressomaskin så finns det ett gäng olika varianter du kan få serverade, men vad är det för skillnad på dem egentligen? Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg
0

Omnipollo har perfekta ölen till nubben
O.P. och alkoholfri öl i kombination

O.P. Anderson är riktigt gott på till exempel midsommar, men det är ju också gott att dricka en öl till. Sprit + starköl är ju dock sällan en lysande kombination kanske, men nu har O.P. och Omnipollo gjort ett intressant samarbete som löser det. Omnipollo har nämligen tagit fram en alkoholfri snapsöl. Antingen så tar man nubben i nubbeglaset och ölen i ölglaset eller så häller man i nubben i ölen, det är valfritt. Den beskrivs vara i "gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär". – Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Ölen börjar säljas i morgon och eftersom den är alkoholfri (0,3 procent) så kommer den att säljas i dagligvaruhandeln men även på ett antal restauranger. Tumnagel
134kg
+
Roger Åberg
0

Fyra nya, snygga, finska hotell
Tips till sommaren?

Finland mailade och tipsade om lite nyöppnade och kommande hotell och några av dem verkar riktigt läckra! Här ovanför hittar vi Majamaja som ligger i skärgården utanför Helsingfors. Här är det avkoppling som gäller, det finns bara ett hus att bo i och de kallar det snarare retreat än hotell. Du sover nästan i havet eftersom huset ligger på en klippa. Det tar tio minuter med båt (eller 40 minuter med cykel) från Helsingfors att ta sig hit och man kan beställa både frukost och middagspaket om man vill. från 190 euro natten och går att boka nu. Kolla in filmen nedan, visst verkar det coolt? Majamaja living: the intro from Majamaja on Vimeo. Nästa ställe är Barö skärgårdshotell som ligger i en av Finlands största ekskogar, men även här är det nära havet eftersom hotellet är placerat på klipporna. Ligger en timme från Helsingfors och man slog upp dörrarna i veckan så helt nytt. Här är man inte helt ensam, det finns 20 rum, men det går helt klart att få vara för sig själv. Vill du inte prata med personalen fixar du incheckning, matbokning och sånt i appen. Bokar du en svit får du bastu och bubbelpool på rummet. Från 260 euro natten. Spegelhusen i Haasi verkar riktigt coola. Här finns det varma källor, badtunnor, bastu och allt man vill ha om man inte hoppar i havet så klart. Ett ställe att hänga på, men det ska finnas fina ställen att vandra på i närheten! Sist ut är Kuru som är en privat resort med 16 villor som ligger i vildmarken. I husen finns bastu och det finns ett gemensamt spa. Om man tröttnar på att sitta på altanen och njuta kan man åka på fisketur eller sälsafari. För att vara säkra på att gästerna somnar gott har man tagit fram en sömnritual tillsammans med forskare. Öppnar i augusti. Tumnagel
164kg
+
Roger Åberg
0

Sellpy får hjälp att tvätta kläder
Och här är lite tvättips!

Sellpy är en tjänst där man får hjälp att kränga sina gamla kläder, eller om man så vill hittar nya kläder att köpa. Nu har Electrolux och Sellpy gjort gemensam sak och erbjuder kläder som har blivit tvättade, så klart i Electrolux maskin. Målet är att få fler att våga köpa begagnat! Samtidigt så bjuder man på lite tvättråd när det är dags att tvätta själv. Det första är att sänka temperaturen från 40 till 30 grader. Skulle hela Europa göra det så skulle det spara 5 miljoner ton koldioxid enligt Electrolux. Råd två är att använda flytande tvättmedel och dosera rätt, varken för mycket eller för lite. Och om plaggen bara behövs fräschas upp räcker det gott med ånga som en del moderna maskiner har. Tumnagel
84kg
+
Roger Åberg
0

Tio kylda kaffedrinkar
Perfekt under sommaren!

Kaffe är gott, även på sommaren. Man kan så klart göra en islatte, men det finns en massa andra varianter som man också kan göra. Här får vi se hur man gör en hel hög olika kalla kaffedrinkar, de flesta av dem är väldigt enkla att göra och tål att prövas. I tur och ordning får vi se isespresso, shakerato, iscappuccino, islatte, frappé, cappuccino Freddo, cold brew, nitro cold brew, affogato och espresso tonic. Dricker du kallt kaffe? Vilken är din favorit? Tumnagel
101kg
+
Roger Åberg
0

Action Bronson besöker New Yorks bästa pizzeria
Ser gott ut!

Klipp från femte säsongen av F*ck Thatx27s Delicious där Action Bronson besöker vad de anser är en av New Yorks bästa pizzerior. Tumnagel
110kg
+
Frode Wikesjö
0

Så använder man en AeroPress
Enkelt att göra gott kaffe

I förra veckan skrev vi om att James Hoffmann gått igenom AeroPressen och nu har det kommit en ny video där han helt enkelt förklarar hur han brygger en kopp med den coola manicken. Jag köpte en i förra veckan och måste säga att jag älskar den. Det är enkelt, kaffet blir lent och härligt och det är minimalt med stök. Nedan finns ett antal andra sätt att använda AeroPressen. Skillnaderna är inte så stor, det är mest finlir. I första videon nedan får vi se uppfinnaren själv göra en kopp som har vill att den ska göras. Tumnagel
92kg
+
Roger Åberg
0

Patagonia skippar företagsloggor på sina kläder
För att kläderna ska få längre livslängd

Klädmärket Patagonia har beslutat att framöver tacka nej till företag som vill köpa Patagonia-kläder försedda med företagens egna logotyper. Detta är något man gör av miljöhänsyn då man tror att livslängden på ett klädesplagg blir kortare om detta är försett med en företagslogotyp. I ett blogginlägg skriver Patagonia: "What we’ve learned is that adding an additional non-removable logo reduces the life span of a garment, often by a lot, for trivial reasons. People change jobs, and the extra logo makes for an awkward re-gift. People tend not to pass logoed gear down to their kids, and not everyone wants to be an advertisement on weekends, even if they’re proud to go into work on weekdays. The result? Perfectly good gear ends up forgotten in the closet—or worse, gets tossed in the trash." Enligt Patagonia så slängdes bara 2018 11,3 miljoner ton kläder på soptippen, något som man hoppas minska med initiativet att inte längre tillåta företagslogotyper på sina kläder. Tumnagel
216kg
+
Wille Wilhelmsson
0

I dag är det gin och tonic-dagen
Hur blandar du din?

Gin och tonic är ju rackarns gott och en drink som är väldigt enkel att få helt ok. Sen kan man nörda ihjäl sig hur mycket som helst men frågan är om det lönar sig. Lite bra gin, lite bra tonic och lite gurka brukar räcka för mig. Min bästa gin och tonic har jag druckit på en hotelbar i Amsterdam. När drack du en riktigt bra GT och hur gör du för att få den så där riktigt bra. Nedan får ni se en annorlunda version på GT. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg
0

Det här ska vara världens snabbaste bearnaisesås
Något för påskbordet?

Såsernas sås anses av många vara bearnaisesås. Här får vi se när världens snabbaste version vevas ihop. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green
0

Tre Spike Lee-filmer med tre helt olika budgetar
Skiljer sig en hel del

I denna video tar man upp tre stycken Spike Lee-filmer som hade tre stycken helt olika budgetar - She’s Gotta Have It, Do The Right Thing och Da 5 Bloods. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Så får du perfekta ägg
På tre olika vis

Kocken Matteo Fronduti tar här upp de allra vanligaste misstagen folk gör när de lagar till ägg, och visar hur man ska göra för att få de perfekta. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Stockholms Bränneri släpper färdig Dry Martini
Tillsammans med Spriteriet

Dry Martini är en av världens mest ikoniska cocktails. Nu har Stockholms Bränneri tillsammans med Charlotta Berggren från Spriteriet tagit fram en skandinavisk tolkning av klassikern som är färdigblandad och redo att avnjutas direkt med lite is, en oliv eller en bit citronzest. Den består av Stockholms Bränneri Dry Gin och Spriteriets torra vermouth. Calle Wikner på Stockholms Bränneri säger följande: "Enbär, koriander, fläder, angelikarot och ljung från ginen möter malört, sjögräs, vild oregano och pors från vermouthen i en fantastisk skandinavisk smakexplosion. Charlies Vermouth ger en otrolig sälta och mineralitet vilket gör sig perfekt ihop med vår gin i en Dry Martini!" Släpps på Systembolaget den 30 mars och för en flaska på 500 milliliter får man betala 266 kronor. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det matlådans dag!
Räddaren i lunchnöden

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen matlådans dag! Denna fantastiska uppfinning som gör att man slipper ge sig ut i snöstormen för att leta upp någon överprisad pastarätt som ändå är kall när man väl kommer tillbaka till kontoret. Istället kan man stanna inne, värma på sin ungsbakade falukorv och bara njuta av det man själv har lagat till. Så skänk matlådan en extra tanke idag och dela gärna med er vad ni har i lådan. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det alla korvars dag!
Ät alla korvar!

Idag är det inte vilken dag som helst för idag är det alla korvars dag! Detta måste ju givetvis uppmärksammas då korv kan vara en av världens bästa uppfinningar. Själv ska jag lyxa till det med några kokta och smörtungt pulvermos som middag ikväll. Hur firar ni denna episka dag? Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Quesabirria-tacos hos La Santa Torta
Ser sjukt gott ut

La Santa Torta är en av Oaklands mest populära food trucks när det kommer till Quesabirria-tacos. Här får marinerat kött koka riktigt länge tills det faller isär, och sen serveras detta på en stekt tortilla med klassiska tillbehör. Ska smaka som det gör i Mexiko och en annan blev ju hyfsat vrålsugen på detta just nu. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Retrokulor tillbaka i lösvikten
Syrliga och salta kulor

Minns ni de här hårda kulorna som kom i en förpackning om sex stycken där alla låg på rad? Dessa kom från Karamellpojkarna och det fanns massa olika smaker att välja mellan. Nu återlanserar Candy People godiset bland lösvikten fast i tvåpack. Smakerna är syrligt eller salt och de ska finnas ute i butik nu. Tumnagel
192kg
+
Bobby Green
0

Idag är det Fössta tossdan i mass
Ät prinsesstårta!

Idag är det Smålands alldeles egna nationaldag eftersom det är "Fössta tossdan i mass". Det är den småländska dialekten firas och då får man äta prinsesstårta med massipan, oavsett var i landet man bor. Grattis till oss! Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0

Kenan Thompson mumsar heta kycklingvingar
På distans

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Hot Ones, programmet där kändisar äter heta kycklingvingar. Denna gång har turen, eller oturen, kommit till SNL-skådisen Kenan Thompson. Tumnagel
82kg
+
Frode Wikesjö
0

Hernös senaste gin är lagrad på björkfat
Spännande!

Hernö Gin presenterar nu Hernö Artisan Ten Gin som är en gin lagrad på björkfat. Jag har tidigare provat tonic med rökt björksmak och det var riktigt gott, så den här ska bli spännande att testa. Smaken beskrivs som kraftig enbär med söt blommighet från björk och älgört. Etiketten har Härnösandskonstnären Hans Forsell tagit fram där han har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung. Ginen är framtagen för att fira Hernö Gins tioårsjubileum och den hyllar deras allra första produkt som var Hernö Artisan Gin. Fler specialare kommer att släppas under året. Endast 1921 stycken flaskor av denna kommer att bli till och 1000 stycken av dessa släpps den 31 mars. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn

Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Fettisdagen!
Äntligen!

Folk började äta semlor redan i december men det är idag, på Fettisdagen, som man egentligen brukar göra det. Men semlor är ju gott så det är väl bara att äta loss i tid och otid om man känner för det. Lite extra idag dock. Hur äter du din semla och vad ska den innehålla? Tumnagel
149kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Runebergsdagen!
Ät en Runebergstårta

En väldigt vettig Feberläsare sa att man aldrig får missa en anledning att äta gott och upplyste om att det idag är Runebergsdagen. Det är en dag då man äter Runebergstårta. Den vanligaste varianten idag är en grov, cylindrisk bakelse gjord på mandel eller hasselnötter och ströbröd som är indränkt i rom eller punsch och garnerad med kristyr och hallonsylt. Dagen har fått sitt namn av Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg som påstås ha ätit en sån här liten bakelse varje dag. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Pigs in a blanket med Claire
Gulliga korvar i filtar

Korv kan man äta på många olika vis. Pigs in a blanket är ett av dem och här får vi se hur Claire Saffitz gör sina. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Hemglass lanserar Sandwich Semla
Börjar säljas idag

En del menar att man bara får äta semlor på Fettisdagen som i år inträffar på tisdag den 16 februari. Men så är det ju inte såklart och semlor brukar dyka upp ungefär på nyårsdagen eller i närheten i alla fall. Varje år är det många som försöker vara lite kreativa kring semlan och presentera den i nya versioner, även om originalet alltid är bäst. Nu presenterar Hemglass en version och det är Sandwich Semla. Här har vi två stycken kex med kardemummasmak och mellan dessa ligger det gräddglass med smak av semla och rippel som ska ha smak av mandelmassa. Låter ju inte alls så dumt faktiskt. Ska finnas i Hemglassbilarna från och med idag så ni vet vad ni ska göra när ni hör den klassiska signalen plinga utanför er bostad. Tumnagel
155kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida