m
a
r
3 i går45 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Därför blev Sriracha-såsen en sån succé
Ett besök på fabriken

Sriracha-sås kan man ha till i princip vad som helst. Jag använder den istället för ketchup och den ger precis lagom hetta till maten. Att den finns kan vi tacka David Tran för. Han kom till USA från Vietnam för 40 år sedan som flykting och lyckades där dra igång företaget Huy Fong Foods som säljer den mycket populära såsen. I det här klippet får vi hänga med till fabriken där den tillverkas. Tumnagel
167kg
+
Bobby Green
0

Max nya är starkt för fegisar
Men det är inte så dumt det

Jag är en sån där konstig människa som inte tycker att starkt är en smak. Med det menar jag att själva styrkan bara i sig inte tillför något alls, men jag kan tycka att det är härligt i rimliga nivåer. Nya Spicy brioche har lite sting, men bara lite. Vilket jag tycker är härligt. Srirachamajonnäs och sriracha-ketchup tillsammans med pepper jack-ost och brioche-bröd gör det här till en rätt härlig historia. Lagom kladdig, lagom stark, lagom mycket saker som händer. Letar du däremot efter något som bränner i munnen får du leta vidare. Tumnagel
139kg
+
Roger Åberg
0

Tasty gör comeback på McDonald's
Lanserar även burgare med srirachamajonnäs

Jag har verkligen svårt för McDonaldx27s Tasty-burgare. Ibland kan jag bli sjukt sugen på den och ibland är det verkligen det sista jag skulle beställa. Den lanserades redan 2003 men har varit borta från menyn ett tag, för att nu göra comeback igen. Vi får se om det blir ett köp nästa gång när jag är där. Extra svårt att välja blev det dock eftersom firman även presenterar nyheten Hot Sriracha. Den lanseras också nu och eftersom jag älskar heta saker kanske det kommer att slinka ner en sådan här också. Den ingår i McSelection och förutom en srirachamajonnäs som är gjord på chilifrukt, vinäger och vitlök innehåller burgaren bataviasallad, cheddarost, rostad lök, bacon och ett nytt bröd som McDonaldx27s bara beskriver som "gott". Både Tasty och Hot Sriracha går att få som full flex vilket innebär att du kan få dem med kyckling, kött eller med en vegetarisk puck. Tumnagel
47kg
+
Bobby Green
0
2018

Nya klimatsmarta burgare och nuggets hos Max
Och veganska dippsåser

Den 15 mars lanserar hamburgerkedjan Max nya klimatsmarta burgare, nuggets och veganska dippsåser i deras Green-familj. Nyheterna är Crispy No Chicken som är en lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på ekologiskt sojaprotein. Den kommer i Friscobrödet med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs. Chili ’n’ Cheese är också en lakto-ovo-vegetarisk burgare med en biff gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Kommer i ett sesambröd fyllt med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardippen och cheddarsmältosten är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. Nästa nyhet är Crispy Nuggets som är gjorda på ekologiskt sojaprotein och dessa benämns som lakto-ovo vegetariska. Gällande dippsåserna så är det BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour som är veganska medan Ranch och Mango Curry är lakto-ovo-vegetariska. Grand Deluxe Umami Halloumi som tidigare bara har funnits tillfälligt hittar nu in i den ordinarie menyn. Tumnagel
211kg
+
Bobby Green
0
2016

Burger Bonanza återkommer på söndag
Favorit i repris

Förra året anordnade restaurangen The Flying Elk i Stockholm något de kallade för Burger Bonanza. Där serverade de slidersversioner av alla burgare de erbjudit och tilltaget var mycket uppskattat. Nu på söndag är det dags igen och man kör fem av de ställets bästa burgare som sliders och en ny tryffelburgare i full storlek. Det finns endast burgare på menyn denna dag och man öppnar portarna klockan 12. Burgarna man har att välja mellan är följande: Florida Jawbreaker (Jalapeño- & avokadocrème, chipotlemajonnäs, bifftomat, rå rödlök, frillicesallad och dubbel cheddarost) Iron Lady (Timjan- & senapspicklad lök, maple bacon, Shropshire blue cheese, rostad lök & oxmärgssmör) Pistol Pete (Krispig isbergsallad, bacon glaserad med lönnsirap, rökt Racletteost, Chestercheddar, rostad lök & Srirachamajonäs) Frenchy (Saint- Maure, Roquefort, Comté, Espelette-peppar, friterad King solo & timjan, rostad lök, karamelliserad lök & rostad vitlökscréme) The Return of the Cheeseburger (Russiandressing, krispig bladsallad, dill-& vitlöksgurka, smältande Gouda, ekspånsrökt cheddar, Monterey Jack cheese, bacon & rå silverlök) Tryffelburgare 3.0 (60 dagars lagrad cheddar, Boschetto al tartufo, rostad vitlök, träkolsgrillad talg- & tryffelemulsion & brynt silverlök glaserad med tryffelhonung, portvin samt persilja) För tillfället verkar alla bord vara bokade men man ska även kunna titta förbi och fånga bord som inte är bokningsbara. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0

Sriracha-kryddade kycklingvingar till The Division
Mat för gamers

I dag släpps spelet The Division och även om många kommer att sitta bänkade till säkert långt in på natten måste man någon gång äta. Då kanske ett par kycklingvingar kryddade med Sriracha skulle sitta bra? Hur du gör ser du här ovan och receptet hittar du på länken nedan. Tumnagel
137kg
+
Bobby Green
0
2015

Ny tolkning på Sriracha-flaskan
Prydnad från Kidrobot och Sket One

Kidrobot har tillsammans med den visuella konstnären Sket One tagit fram en knappt åtta centimeter hög Sriracha-figur som de kallar för Sketracha Dunny. Den är inte fylld med såsen utan detta är endast något man ställer i hyllan för att "krydda" till sin inredning lite. Det finns två olika versioner, en som ser full ut och en som ser tom ut. Men när du köper får du inte reda på vilken som ligger i paketet som kommer hem, utan det blir en överraskning. Släpps snart och kostar då 15 dollar styck. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0

Tasted testar Srirachachips
Verkar goda

Sriracha är den starka såsen som du kan ha på allt. Där du förut hade ketchup kan du istället ha Sriracha och vips så har du satt lite sting på en annars kanske tråkig maträtt. Nu finns det även chips smaksatta med såsen, och dessa har Tasted testat. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green
0

Nu finns det salt smaksatt med sriracha
Smart eller dum idé?

Poängen med en sås är att den lägger till massor med sköna smaker men också att det just är en sås och inte en krydda, så jag är spontant lite kluven till ett salt som är smaksatt med sriracha. Vad tror ni? Tumnagel
111kg
+
Roger Åberg
0

Så gör du din egen sriracha
Hemmapyssel!

Den mest populära såsen det senaste året är helt klart sriracha men har du tröttnat på de man kan köpa så är det nu dags att göra din egen. Det verkar inte vara så fasligt svårt men tar lite tid eftersom chilin måste jäsa i några dagar. Tumnagel
92kg
+
Roger Åberg
0
Nästa sida