m
a
r
4 i dag3 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
2017

Världens billigaste Michelin-måltid
Lyx för 1,5 dollar

Chan Hon Meng är chef och kock på Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle som är en liten matvagn. Det som gör hans vagn rätt så unik är att här kan man köpa världens billigaste Michelin-måltid. För bara 1,50 dollar får du bräserad kyckling som är gjord på recept från hans farbror. Tumnagel
296kg
+
Bobby Green
0
2016

Första lilla matståndet med Michelinstjärna
Här ska man äta kyckling och ris i Singapore

Om man vill ha riktigt bra kinesisk gatumat är det tydligen till HK Soya Sauce Chicken Rice and Noodle i Singapore man ska gå. Stället har nu nämligen som det första lilla mat-haket fått en Michelinstjärna. I den här videon får vi träffa Mr Chan som driver stället från när han fick reda på att han var nominerad fram tills han tar emot utmärkelsen. Tumnagel
192kg
+
Bobby Green
0
2015

Soylent 2.0 är här
Gjord på alger och färdig att dricka ur flaska

Soylent, det där färdiga matersättningspulvret, går in i nästa fas med Soylent 2.0. Nu är drycken istället färdigblandad och redo att drickas direkt från en flaska vilket antagligen kommer att underlätta för många. Varje flaska representerar en femtedel av ditt dagliga intag och ett tolvpack går på 29 dollar. Försäljningen drar igång i oktober och jag kan inte hålla mig från att bli lite intresserad av att testa en period. Läs mer om Soylent på länken nedan eller i de inlänkade artiklarna. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Handknackade stekpannor i silver och koppar
The real pot dealer

Munchies bestämde sig för att göra ett reportage om en riktig pot dealer så de kontaktade Emir Ali Enç som är ägare av Soy - ett turkiskt företag som tillverkar stekpannor i koppar och silver för hand. Företaget går nu bättre än någonsin och väntelistan för att få en panna kan vara upp till två månader. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0
2014

En månad med Soylent

Matersättningspulvret Soylent har jag skrivit om förr. Dess innehåll skulle kunna ersätta all mat du stoppar i dig, och istället ser du bara till att sänka en tillbringare med sånt här varje dag. Du ska få i dig allt du behöver, och slippa tänka på det här med matinköp och tillagning. Fungerar det verkligen? The Verge testade en månad och det här är resultatet. Tumnagel
120kg
+
Bobby Green
0
2013

Är Soylent framtidens mat?

Tänk om du skulle slippa att behöva gå till affären och handla råvaror för att sedan ägna tid åt att laga mat du egentligen inte vill ha. Du äter för att du måste, men du skulle lika gärna nöja dig med att stoppa i dig någon ersättning om du visste att du ändå fick i dig det du behövde för att orka med livet. Det är precis det Soylent är. Det är mat i pulverform som är framtaget för att underlätta för dig som helt enkelt inte orkar handla eller laga mat hela tiden. Rob Rhinehart som är skaparen bakom pulvret levde på det i en hel månad utan avbrott, utan några biverkningar. MotherboardTV bestämde sig för att göra samma sak, och samtidigt undersöka hur ett helt och hållet pulverbaserat intag skulle påverka vår hälsa. Än så länge kan du bara köpa Soylent i USA, men planen är att det ska skeppas till hela världen i mitten på nästa år. Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0