m
a
r
2 i går64 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nu kommer Vegansk Risifrutti
45 procent lägre klimatavtryck än originalet

Nu kommer det klassiska mellanmålet i vegansk variant. Risifrutti Vegan har en havre- och kokosmjölksbas som bidrar till att mellanmålet har 45 procent lägre klimatavtryck än originalet med vanlig mjölk. Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige säger: "Det vi fått allra flest önskemål om är en vegansk Risifrutti och jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare. Vår innovationsavdelning har jobbat hårt för att vi ska få till smakerna och vi har samtidigt lyckat minska sockerinnehållet med 20 procent i den veganska varianten. Vi fyller en tydlig lucka på mellanmål- och snackshyllan med bra produkter on the go för de som vill äta växtbaserat." Enligt Orkla föredrar 6 av 10 svenskar att köpa produkter som de vet har lägre miljöpåverkan. Ririsfrutti Vegan tillverkas i Örebro och kommer med jordgubb- och hallonsylt. Mellanmålet ska börja dyka upp i butiker från vecka 39. Priset ligger på 12,5 kronor. Tumnagel
124kg
+
Hugo Engström
0

Tut i luren! Idag är det våffeldagen!
Hurra!

Löning och våffeldagen?! Kan det bli bättre? Troligtvis inte, så belöna er själva med ett tjog våfflor idag. Gärna dekorerade med grädde, vaniljglass och drottningsylt. Eller varför inte spexa till det med lite kaviar? Inte Kalles då alltså. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det Runebergsdagen!
Ät en Runebergstårta

En väldigt vettig Feberläsare sa att man aldrig får missa en anledning att äta gott och upplyste om att det idag är Runebergsdagen. Det är en dag då man äter Runebergstårta. Den vanligaste varianten idag är en grov, cylindrisk bakelse gjord på mandel eller hasselnötter och ströbröd som är indränkt i rom eller punsch och garnerad med kristyr och hallonsylt. Dagen har fått sitt namn av Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg som påstås ha ätit en sån här liten bakelse varje dag. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0
2020

Hemgjorda munkar med fyllning
Mumma!

Här får vi se när Jonny Shipes bakar ett gäng munkar som han sedan fyller med kanelkräm och sylt. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Idag är det våffeldagen!
Hurra!

Något att glädjas åt i dessa tider är att det idag är våffeldagen! Det måste ju givetvis firas med ett gäng våfflor rikligt garnerade med sylt, grädde och glass. Tumnagel
146kg
+
Bobby Green
0
2019

Tacos är det vi saknar mest på utlandssemestern
Det och potatisgratäng

Oftast när jag kommer hem från en utlandssemester så brukar bland det första jag smäller i mig vara en kokt i mos från Sibylla men det verkar även finnas annan "svensk" mat vi saknar när vi åker på semester utomlands. Enligt en undersökning från reseföretaget eBeach så är det tacos och potatisgratäng vi saknar allra mest när vi åker utomlands. 16 procent av de 1062 personer som besvarade enkäten uppgav att det var dessa två maträtter man saknade mest. Ni hittar hela topp-tio-listan över mat vi saknar när vi åker utomlands här nedanför. 1. Tacos (16 procent) 2. Potatisgratäng (16 procent) 3. Bearnaisesås (14 procent) 4. Kokt potatis (12 procent) 5. Sallad (11 procent) 6. Köttbullar (10 procent) 7. Lingonsylt (8 procent) 8. Falukorv (6 procent) 9. Sill (6 procent) 10. Raggmunk (6 procent) Tumnagel
81kg
+
Wille Wilhelmsson
0
2018

Baconsylt att smeta på burgaren
Påhitt från Lådan och Bulleit Bourbon

Det ni ser framför er är en baconsylt skapad av Bulleit Bourbon tillsammans med hamburgerrestaurangen Lådan. Sylten kommer att finnas på Lådans egna sliders från och med imorgon och går också att köpa med sig hem om man vill piffa upp sina egna burgare. Jon Widegren som är grundare av Flippin Burgers och Lådan säger följande: "Vi tog fram Bulleit Bourbon Bacon Jam genom att försiktigt och sakta småkoka Korvhantverkets kravmärkta bacon tillsammans med silverlök, vitlök, muscavadosocker, chipotlechilli, kaffe och viktigast av allt - Bulleit Bourbon. Detta koncentrerar smaken och ger en tjock syltkonsistens som man bara vill breda på allt man kan." En burk baconsylt kostar 49 kronor. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0
2017
2016

Få favoritstaden på glasen
Stiligt!

Det kan vara lite ostigt att ha glas från sin favoritstad men de här med kartor ingraverade lite diskret gillar jag verkligen. De finns i lite olika varianter för öl, vin och sprit men även i syltburksform. Priserna skiljer sig lite så klart, men de flesta kostar 14 eller 16 dollar styck. Tumnagel
99kg
+
Roger Åberg
0
2015

Tut i luren! I dag är det ostkakans dag!
En svensk klassiker

Skippa det vanliga lördagsgodiset och sätt istället i dig lite ostkaka, för i dag är det nämligen denna klassiska desserts dag. Bör med fördel ätas i sällskap med hallonsylt, och kanske även en klick grädde. Hur äter du din ostkaka? Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0

Så gör man en Peanut Butter & Jelly Burger-burgare
Rätt eller bara fel?

Peanut Butter & Jelly-mackor är väl kanske inte det mest vanliga på våra frukostbord i Sverige men borta i staterna är det som våra Kalles Kaviar-mackor, typ. Men kan man applicera samma grej på en hamburgare? Allt går såklart om man bara vill, så därför har vi här en Peanut Butter & Jelly Burger. Tumnagel
60kg
+
Bobby Green
0

Grattis på våffeldagen!
I dag är det våfflans dag

I dag är det ingen vanlig dag för i dag är det våffeldagen! Detta bakverk som ofta äts med sylt och grädde eller som en förrätt med gräddfil och rödlök. Alla har sin favorit. Kommer du äta någon våffla i dag och i så fall hur äter du den? Tumnagel
123kg
+
Bobby Green
0

En Harley kan köras av alla, på flera sätt
Ny reklamkampanj vill slå hål på myter

Harley-Davidsons nya reklamkampanj Roll Your Own är framtagen för att försöka ta bort den stereotypa bilden över vem som kör en Harley, och hur de kör dem. Det är inte bara skäggiga, tatuerade gängmedlemmar med butter uppsyn som befinner sig på fel sida lagen som kör hojarna, utan alla möjliga människor. Och bara för att man kör Harley betyder det inte att man är förpassad till raka asfaltsvägar och sunkiga syltor. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green
0

Sommarens färger från Urban Ears
Glassigt!

Sommaren är snart här, om något år eller så, och då är det dags för lite roligare färger från Urban Ears. Vårens och sommarens färger är klart glassiga och mint, sylt och kyckling blir tillsammans kanske en snurrig glasspinne. Tumnagel
79kg
+
Roger Åberg
0

Här kan du bygga en donut precis som du vill
Ett besök hos Donut Friend

På Donut Friend i Los Angeles tänker man lite annorlunda kring det här med donuts. Här kan man bygga sin egna vilket gör det möjligt att exempelvis skapa kreationer med hallonsylt, bacon och Sriracha-sås. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0
2014

Hamburgare med jordgubbssås
Nytt påhitt från Japan

Restaurangen Lotteria Japan har precis introducerat en något märklig burgare på menyn, med krämig jordgubbsås istället för hamburgerdressing. Burgaren som är av det lyxigare slaget har Wagyu-kött, en glace på rödvin, buljong och äpple och en béchamelsås sötad med jordgubbssylt. Skapelsen kallas för Tochigi Wagyu Steak Burger with Tochiotome Strawberry Sauce och kostar med tillbehör 11.95 dollar. Tumnagel
48kg
+
Bobby Green
0

Frödinge ostkaka nu i mellanmålsförpackning
120 gram

Vad brukar det ligga i ungarnas ryggsäck när det är dags för picknick? Antagligen en Risifrutti. Detta vill nu Frödinge ändra på genom att lansera sin populära ostkaka i smidig mellanmålsförpackning. Precis som hos konkurrenten ligger sylten i en separat behållare och den finns i smakerna jordgubb och skogsbär. Lanseringen sker under vecka 37. Tumnagel
219kg
+
Bobby Green
0

Hemmagjord glass med två ingredienser

Gemma Stafford lär i klippet ovan ut hur man gör hemmagjord glass med bara två ingredienser och helt utan krångliga glassmaskiner. Smeten kan du smaksätta precis hur du vill – med kakor, godis, sylt, frukt och så vidare i all oändlighet. Gemmas dialekt är en trevlig bonus. Tumnagel
182kg
+
Josephine Sjöqvist
0

adidas samarbetar med Pharrell

Idag gick adidas ut med att de tillsammans med artisten Pharrell tar fram en sommarkollektion. Pharrells egna märke Bionic Yarn kommer att vara insyltade på något vis men än så länge är alla detaljer oklara. High Snobiety intervjuade Pharrell om samarbetet och den pratstunden hittar du på länken nedan. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0
2013

Idag är det ostkakans dag!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen Ostkakans dag! Det ska ju givetvis firas genom att äta en bit (eller en hel förpackning) tillsammans med någon god sylt. Snart kan det dock vara slut på den här läckerbiten. Livsmedelsverket har nämligen ett förslag på ett förbud mot opastöriserad mjölk, och om det går igenom så ryker ostkakan som vi känner den idag. Kommer ni att äta ostkaka idag och i så fall vad har ni till? Tumnagel
162kg
+
Bobby Green
0

Gaga och Perrys singlar läcker

Både Lady Gaga och Katy Perry har nytt material runt hörnet och givetvis har det börjat läcka ut i förtid. Katys nya singel Roar sipprade ut i helgen och efter att bitar av Gagas Applause i dålig kvalitet läckt ut under dagen idag blev stjärnan så förbannad att hon bestämde sig för att släppa singeln en vecka för tidigt själv. Innan dess hann hon dock skicka iväg ett par tweets på Twitter där hon uppmanade Katy att tillsammans med henne göra slarvsylta av "the hackers" som lagt upp deras låtar. Katys album Prism släpps den 22 oktober och Gagas ARTPOP den 11 november. Vilken av låtarna gillar du bäst? Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Korsar KAttegatt med enmansjolle

Nästa vecka hoppar fyra grabbar ner i varsin enmansjolle med planen att korsa Kattegatt. Starten går från Fredrikshamn och målet är Göteborg. Swedish Youth Laser Team, eller SYLT som de kallar sig, består av Anders Karlsson, Claes Törnsten, Henrik Eriksson och Holger Tidemand. Alla är mycket lovande i OS-klassen Laser och om de lyckas med seglingen har de gjort något som ingen har gjort förut. Sträckan som mäter 50 distans (90 kilometer) väntas ta omkring tio timmar om vädret är som gänget vill - hård västlig vind. Hela seglingen kommer att livesändas och starten går någon gång mellan den 12 och 15 augusti beroende på vädret. Tumnagel
134kg
+
Bobby Green
0

36 procent av oss kokar sylt
Ett par recept

Är du en av flera miljoner svenskar som går i banorna på att koka sin egen sylt i sommar? Eller är du kanske en av dem som bara blivit lite mer intresserad av just sylt i år, det vill säga en fjärdedel av Sveriges befolkning? Ja, vi är faktiskt så sjukt många med syltintresse i Sverige just nu, om man ska tro en undersökning som YouGov har gjort på uppdrag av Bärfrämjandet. Sannolikheten för att ni bärplockande hemmafixare hänger här på Tjock ibland är med andra ord ganska stor, så här kommer ett simpelt recept som funkar för i stort sett alla bär: Vanlig sylt 1 kg av ditt favoritbär 1 kg syltsocker 1. Skölj rent och rensa bären 2. Blanda syltsocker och bär i en gryta 3. Rör om och koka i typ 4-5 min 4. Ta bort överflödigt skum på sylten med en sked 5. Häll upp sylten på rena burkar, stäng locket direkt och låt svalna Om du är rädd för att koka grejer går det lika bra att göra en rårörd sylt, fast då gör du bäst i att förvara den i frysen – annars möglar den. Rårörd sylt Valfri mängd av ditt favoritbär Strösocker efter smak 1. Skölj rent och rensa bären 2. Mosa/mixa bären 3. Rör i valfri mängd socker 4. Häll upp i plastpåsar eller burkar och frys ner Det är alltså hur enkelt som helst att imponera som syltkokare. Du kan dessutom freestyla på ett nästan obegränsat sätt. Släng ner lite kokos i hallonsylten, vaniljextrakt i blåbärssylten eller varför inte blanda bär hejvilt? Krusbär och hallon är till exempel en frisk och smakrik kombination. Tumnagel
105kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Hamburger-SM med Max
De 5 finalisterna

Årets upplaga är den sjunde i ordningen – den 5 juni avgörs Max Hamburger-SM. Då tillagar de fem finalisterna sina burgare för juryn på stora scenen i Kungsträdgården i samband med Smaka på Stockholm. Juryn består av stjärnkocken Tommy Myllymäki, skribenten och kokboksförfattaren Jonas Cramby, Sveriges Mästerkock 2012-vinnaren Sigrid Bárány och Christoffer Bergfors, vice vd på Max. Temat för årets tävling är Frisco, eftersom det är fem år sedan brödet lanserades i butik. Såhär smaksätter de fem finalisterna sina burgare: Frisco Tryffel de Luxe - Tävlande: Denniz Karlsson, Helsingborg Ingredienser: Bacon, Pepper Jack-ost, rödlök, tomat, isbergssallad och tryffelbearnaise, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Max Norrskenspärla - Tävlande: Jonas Nilsson, Luleå Ingredienser: Västerbottenost, friterad rödlök, chilibearnaise, isbergssallad, tomat, Grand de Luxe- kött och Friscobröd. Great shark! - Tävlande: Johan Dahlström, Bottnaryd Ingredienser: Färsk jalapeño, bacon, chili-cheese ost med en dressing som innehåller majonnäs, mild senap och tabasco, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Texas meets Frisco - Tävlande: Fabian Cervin, Stockholm Ingredienser: Hemlagad texas no bean chili, cheddarost, syltad jalapeño och syltad rödlök, guacamole, Grand de Luxe - kött och Friscobröd. Burger of Love - Tävlande: Jens Drugge, Stockholm Ingredienser: Ölbrässerad jalapeño och silverlök, bifftomat, romansallad, gruyèreost, inlagd gurka, vitlök & dijonsenapsdressing enligt eget recept, Grand de Luxe -kött och Friscobröd. Förutom ära och berömmelse vinner man följande: 1:a pris – Resa värd 20 000 kr 2-5:e pris – Ett hamburgerkit och presentkort på Max Tumnagel
95kg
+
Josephine Sjöqvist
0

McDonalds utökar sin frukost
McGröt och rågbröd på menyn

McDonalds lanserar idag en nysatsning på deras frukostmeny då verkar få allt fler frukostgäster. Det är en hel del nytt som kommer och ska locka de som inte vill ha en gummi Egg McMuffin. Bland annat så kommer du nu att kunna beställa McGröt vilket är en havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk. En annan nyhet är äggröra med bacon samt yoghurt med müsli och till sist hittar vi även numera frukostmackor gjorda på grovt rågbröd. Personligen har jag aldrig varit ett fan av deras frukost men med en lite bredare meny så kanske man ska hoppa in någon dag, det verkar trots allt som att vi kan få se lite mer "riktiga" frukosträtter och inte bara konstgjorda konstigheter nu i framtiden. Fast själv så skulle jag hellre beställa en burgare till frukost, men det kanske bara är jag? Frukostmenyn serveras på utvalda McDonalds mellan 06.00 och 10.00. Tumnagel
151kg
+
Gordon Andersson
0

Våffel-mani

Av någon konstig anledning så var jag inte ett pannkaksbarn. Jag gillade helt enkelt inte pannkakor. Självklart gick de ner om de dränktes i glass och sylt men annars stod jag helst över. Våfflor däremot. Det gick hem alla dagar. En frasig yta, mjukt inre och en doft som lockade in en i köket oavsett hur kul det var att panga fåglar i Duck Hunt. I den här videon får vi förutom vattning i munnen även instruktioner på hur vi gör våra egna våfflor och Crêpes. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida