m
a
r
1 i dag3 i går63 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Nya veganska röror från Quorn
Chicken Curry Style & Tuna Style ska efterlikna "originalen"

Quorn lanserar nu två färdiga röror: Chicken Curry Style & Tuna Style. De ska som namnen antyder efterlikna klassisk kycklingcurry- och tonfiskröra. Rörorna är helt veganska och passar enligt Quorn bra till exempelvis mackor, bakad potatis eller som salladstillbehör. Nyheterna ska finnas i kyldisken hos butiker v.36 och en förpackning som innehåller 125 gram röra kostar 26 kr. Tumnagel
88kg
+
Hugo Engström
0

Zeina Mourtada kör tre livesända cook alongs
Ska laga snäll mat och prata om klimat

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen där hon skriver om mat och recept från hela världen. Nu har hon och Quorn slagit sina påsar ihop och nästa vecka kommer det att sändas tre stycken live-cook alongs där gäster bjuds in för att laga mat som är snäll mot planeten och för att prata klimat. Gästerna är Louise Edlund Winblad @hejhejvardag, professionella simmerskan Michelle Coleman och humorduon Emil och Daniel Norberg från bland annat Mumbo Jumbo. Zeina har tagit fram tre stycken veganska recept som deltagarna ska laga och dessa är One pot taco, Powerbowl och vegansk carbonara. En pasta för planeten som upplägget heter kommer att sändas live på Zeinas Instagram @zeinaskitchen. Först ut är Louise nu på måndag klockan 17.00, sen Michelle på onsdag den 24 mars klockan 17.00 och till sist Daniel och Emil Norberg på fredag den 26 mars klockan 17.00. Tumnagel
-99kg
+
Bobby Green
0
2015

Är det skillnad på vegan- och riktigt kött
Beror på skulle man kunna säga...

Rhett och Link bestämde sig för att testa skillnaden, om det nu är någon, i smaken mellan döda djur-saker och veganversionerna av dessa. Jag vet vad ni kommer säga, inget kan ersätta en riktig entrecote och det är kanske sant men saker som kalkon i tunna skivor, friterad fisk och annat kanske inte behöver innehålla döda djur. Här testar man fisktacos, kalkonmackor, salami på kex, kycklingburgare, BTL-macka, jerky, ost-och-korv-frukost-burgare och korv med chili. Ju mer processat och sunkigt en död djur-produkt är, desto större anledning finns det att ersätta det döda djuret med något annat - eller strunta i att äta det helt och hållet och istället äta något gott. Korv är nog det bästa exemplet på att detta inte är svart eller vitt. Bra korv på riktigt kött går inte att ersätta med veganversioner medan sunkig varmkorv mycket väl går att byta ut. Och till sist ett tips: lasagne blir godare med quornfärs än köttfärs faktiskt! Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg
0