m
a
r
3 i går60 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Crème brûlée-munkar
Mums med gofika!

Fabian Von Hauske jobbar på Wildair och Contra i New York och nyligen var han i Munchies testkök för att vispa ihop något riktigt smarrigt - Crème brûlée-munkar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0

Ett besök hos Russell's General Store
Har New Yorks bästa bacon- och äggmacka

Russellx27s General Store är en liten mysig mataffär och restaurang som ligger i den lilla staden Bovina. Här jobbar Maggie som gör goda pajer och Antonio som sägs veva ihop New Yorks bästa bacon- och äggmacka. Inget avancerat men det måste det ju heller inte alltid vara. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Så vevar du ihop en vegansk ceviche
Gott!

Här visar kocken Jorge García oss hur han gör en vegansk ceviche samtidigt som han lär oss skillnaden mellan lime och citron. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Ostfyllda Gougères
Dominique Ansel fixar

Har du ätit Gougères någon gång? Det är små ostbollar typ och de är svingoda. Här får vi se när Dominique Ansel fixar till ett gäng sådana som han även fyller med ost, för ost kan man aldrig få för mycket av. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Så får du perfekta ägg
På tre olika vis

Kocken Matteo Fronduti tar här upp de allra vanligaste misstagen folk gör när de lagar till ägg, och visar hur man ska göra för att få de perfekta. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Framtidens jordbruk
Vertikal odling och utan jord

Tekniken går framåt och i framtiden kanske inte jordbruken ser ut som de alltid har gjort. Här får vi en liten inblick i metoder som kanske kommer att ta över mer och mer. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green
0

Gör äggrullarna själv
I hämtmat-stil

Att ta med sig färdiglagad mat hem är enkelt och det går snabbt. Men ibland kanske man vill fixa till käket själv, fast det ska kännas lite som hämtmat ändå? Här får vi oss en genomgång av Lucas Sin på hur man fixar till sina egna äggrullar. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Foodtruck med Garífuna-mat i Los Angeles
Den enda i staden

Garífuna är både ett språk och ett folkslag från Afrika. Winston Miranda härstammar därifrån och bor just nu i Los Angeles där han driver foodtrucken Saraba. Det här är det enda stället i hela Los Angeles du kan få den här typen av mat och det handlar om currykyckling, oxsvans, friterad fisk, kokbanan och fisk i kokos. Winston är före detta fotbollsproffs men har de senaste åren istället ägnat sig åt matlagningen. Han hoppas att hans dotter en vacker dag ska ha samma passion som han har för det och se till att föra mattraditionerna vidare. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Skejta på dagen, kocka på natten
Så ser Sams liv ut

Sam Narvaez växte upp på den lilla ön Key Largo utanför Florida och där har hon skejtat sedan hon var liten. På dagarna kör hon bräda men på kvällarna och nätterna står hon i köket och kockar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Vedeldad napolitansk pizza skapad på pickup
Ja tack

I det här klippet från Munchies får vi träffa Eleodoro Lopez som driver Elio’s Wood Fire Pizza. Han har en pickup och på flaket står en ugn som han gräddar napolitanska pizzor i. De nygräddade pizzorna säljer han sedan på gatorna i Los Angeles och de har blivit riktigt populära. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green
0
2020

Biff Wellington med Farideh
Mumma!

Biff Wellington är ju bra smarrigt alltså. Oxfilé med massa gott rullad i smördeg - svårslaget. Här får vi se när Farideh fixar till just detta. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
14kg
+
Bobby Green
0

Afro-brasiliansk gatumat i Oakland
Oumar fixar gött käk

Oumar Diouf driver foodtrucken The Damel varifrån han bland annat serverar mumsig mat som argentinska empanadas, den Senegalesiska rätten Dibi med rostbiff och en Afro-brasiliansk rätt med jätteräkor. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Det här äter rodd-atleten Jason Caldwell
När han ror i 41 dagar i sträck

Jason Caldwell är långdistans-roddare och i det här klippet får vi reda på vad han äter under sin 41 dagar långa strapats över Stilla havet. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green
0

Flugfiske i Los Angelesfloden
Kanske inte världens trevligaste vattendrag

I över 40 år har Lino Jubilado flugfiskat i Los Angelesfloden. De flesta invånarna i staden ser nog floden som ett jättestort öppet avlopp men för Lino är det ett ställe han gärna kommer till för att finna lugn och ro. Och självklart även fisk, som han mer än gärna lagar till och äter vilket vi kan se här. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Hemgjorda munkar med fyllning
Mumma!

Här får vi se när Jonny Shipes bakar ett gäng munkar som han sedan fyller med kanelkräm och sylt. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green
0

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Spjutfiske i Australien
Anrikt sätt att fiska på

Att fiska med spjut hör inte till vanligheterna idag. Tim McDonald ägnar sig dock åt det, och han är troligtvis en av de bästa i världen på just detta. Här får vi hänga med honom till Brisbane där han är på jakt efter fläckig kungsmakrill. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green
0

Farideh gör Baklava
Ikonisk dessert från Mellanöstern

I det här klippet vevar Farideh ihop lite mumsig Baklava. Här blandar man filodeg med honung och olika nötter som exempelvis valnötter, mandlar eller pistaschnötter. Receptet har ni på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Matty åker på filippinsk mat-fest
I Winnipeg

Här får Matty Matheson lära sig att göra filippinska Longganisa-korvar samtidigt som han får testa på massa mumsig gatumat och bakverk som är populärt i Filippinerna. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Mumsiga hembakta kakor
Med choklad och mandel

Hembakta kakor är svårslaget och även om det är enklare att köpa färdiga är det inte så svårt att få till egna. Här visar Tavel Bristol-Joseph när han gör ett gäng härliga med choklad och mandel i. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0

Fasta och fest under Ramadan
Så funkar det

Ramadan är en helig fastemånad som är en av islams fem pelare. Under 29 eller 30 dagar måste alla muslimer fasta från gryning till solnedgång. I det här klippet får vi lära oss lite mer hur det hela fungerar, och vilken fest man ställer till med när Ramadan väl är över. Tumnagel
-26kg
+
Bobby Green
0

Vad ska du ha till frukost imorgon?
Ägg Benedict såklart

Två kokta ägg, eller kanske vändstekta? Visst, det är gott, men lyxa till det lite med Ägg Benedict istället. Så här gör du klassikern. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0

Historien om glass
Bästa man kan stoppa i sig

Alla älskar väl glass? Det är ju det bästa som finns egentligen. Svalkande, sött och finns i cirka en miljard olika varianter och smaker. Här får vi lära oss lite historia kring denna fantastiska uppfinning. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Enkel ost-Frittata att veva ihop hemma
Endast fyra ingredienser behövs

Om du vill byta ut den kalla gröten mot något annat i dessa tider kanske en ostig Frittata kan sitta på sin plats? Isaac Toups visar här ett enkelt men gott recept som bara kräver fyra stycken ingredienser. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Från jordbruk till glasspinne
Följ processen

I det här klippet får vi hänga med Isaac som spanar in hur glass blir till - från start till mål. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Farideh gör Crunchwraps
Såg ju inte helt äckligt ut

Crunchwrap är något man bland annat kan köpa på Taco Bell. Men om man vill ge sig på att göra denna mumsiga maträtt själv hemma visar Farideh hur du ska göra i detta klippet. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green
0

Elena Yamamoto lagar japansk curry
Ser mums ut!

Här visar kocken Elena Yamamoto oss en av hennes favoriträtter - japansk curry. En perfekt rätt att göra på saker som man kanske redan har hemma. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Smarrig tårta alla kan baka
Fixa nu i helgen

I det här klippet bakar konditorn Dominique Ansel en jordnötssmörschokladkrisp-tårta och den ser ju inte helt äcklig ut. Det här är signaturtårtan från hans bok Everyone Can Bake och är alltså något som alla kan baka relativt enkelt, så sätt igång omedelbums! Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green
0

Bibimbap av saker du kanske har i kylen
Gäller att vara kreativ

Här visar kocken Deuki Hong ett Bibimbap-recept med saker du kanske redan har ståendes i kylen. Plus i kanten om du har en riskokare. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida