m
a
r
2 i går70 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Här ändras menyn varje dag
Ett besök hos restaurangen Gabriel Kreuther

På den lyxiga tvåstjärniga restaurangen Gabriel Kreuther ändrar man menyn varje dag och inför varje sittning. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0
2018

Japansk frukost med Michelinstjärna
Ingen Skogaholmslimpa så långt ögat kan nå

En del hävdar att frukost är dagens viktigaste mål. Jag kan vara villig att hålla med, om den ser ut så här. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0
2017

Tempura-restaurang med Michelinstjärna
Den enda i USA

När Kiyoshi Chikano var 20 år började han som lärling inom konsten att tillaga Tempura - mat som panerats och därefter friterats i olja. I dag driver han restaurangen Tempura Matsui som är den enda i sitt slag som innehar en Michelinstjärna. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Eater träffar Emma Bengtsson från Aquavit
Svenskan med två Michelinstjärnor

Svenskan Emma Bengtsson är kökschef på den skandinaviska restaurangen Aquavit som ligger på Manhattan i New York. Hon är den första svenska kvinnan som erhållit en Michelinstjärna och den enda i New York som har två stycken stjärnor. Maten som serveras har hon hämtat inspiration till från sin barndom i Sverige. Eater har varit och träffat henne och så här såg det ut. Tumnagel
124kg
+
Bobby Green
0
2016

Michelinkock fixar burgare på Shake Shack
Säljs endast under en dag

Shake Shack i Japan har tillsammans med Zaiyu Hasegawa tagit fram en burgare och så här ser den ut. Vem är Zaiyu kanske ni säger då? Jo, det är han som är kökschef på restaurangen Jimbocho Den, ett ställe som är belönat med två Michelinstjärnor. Det betyder ju inte automagiskt att burgaren är fantastisk, men det är kanske en hjälp på traven. Skapelsen kallar man för Den Shack och den består av 100% Angus-nötkött, bacon, marinerade gurkskivor, röd misosås och två stycken potatisbröd. Burgaren kommer endast att säljas den tredje november i samband med att man firar att Shake Shack fyller ett år i Japan. Priset är satt till nio dollar. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green
0

Första lilla matståndet med Michelinstjärna
Här ska man äta kyckling och ris i Singapore

Om man vill ha riktigt bra kinesisk gatumat är det tydligen till HK Soya Sauce Chicken Rice and Noodle i Singapore man ska gå. Stället har nu nämligen som det första lilla mat-haket fått en Michelinstjärna. I den här videon får vi träffa Mr Chan som driver stället från när han fick reda på att han var nominerad fram tills han tar emot utmärkelsen. Tumnagel
192kg
+
Bobby Green
0

Första ramen-restaurangen med Michelinstjärna
Vänner besöker Tsuta i Tokyo

Två matintresserade vänner drog till Tokyo för att besöka Tsuta som var den första ramen-restaurangen att tilldelas en Michelinstjärna, och så här såg det ut. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0
2015
2014

Ölkrog får Michelinstjärna
Unik utmärkelse

Det har precis skett något historiskt och dessutom väldigt roligt om man gillar öl och tycker att öl inte får den status den bör ha på många finrestauranger. Guide Michelin har nämligen nyligen gett en ny restaurang en stjärna och den restaurangen har något som är helt unikt för en restaurang som någonsin varit med i guiden. Restaurangen heter Luksus och är en dansk restaurang i New York som drivs av bland annat Jeppe Jarnit-Bjergsø. Vad som är så unikt är att de inte serverar vin överhuvdtaget utan istället så har de fokuserat på ett bra ölutbud. Kanske är det inte så konstigt att det är just Jeppe som är inblandad i detta då han även på samma adress driver ölbaren Tørst samt att det är mannen bakom Evil Twin. Tumnagel
134kg
+
Gordon Andersson
0
2013