m
a
r
1 i dag2 i går64 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Idag är det hummerpremiär

Idag, klockan 07.00 den 23 september, gick startskottet för hummerfisket och det är alltså dags för hummerpremiär. Fiskar gör man i Skagerrak, Kattegatt och Östersjön fram till den sista april 2014. Diska alltså undan sommarmaten och ta fram höstens läckerheter från havet. Här har ni ett traditionellt recept på hur ni ska gå tillväga: 1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull 2. Häll i salt, socker och dill samt öl (5 dl per 10 liter vatten) 3. Bind klorna med ståltråd eller starkt gummiband 4. Sätt en kniv bakom huvudet och skär igenom så dör hummern med detsamma 5. Stoppa ner hummern i kastrullen och lägg på locket 6. Koka 5-10 min 7. Låt hummern svalna i spadet och kyl sedan ner 8. Dela hummern i mitten, ta bort matsäck samt tarmar och servera Klassiska tillbehör till svensk hummer: Rostat bröd Majonnäs eller aioli Citron Dill eller dillfrö Ljus öl Smaklig spis! Tumnagel
115kg
+
Bobby Green
0

Korsar KAttegatt med enmansjolle

Nästa vecka hoppar fyra grabbar ner i varsin enmansjolle med planen att korsa Kattegatt. Starten går från Fredrikshamn och målet är Göteborg. Swedish Youth Laser Team, eller SYLT som de kallar sig, består av Anders Karlsson, Claes Törnsten, Henrik Eriksson och Holger Tidemand. Alla är mycket lovande i OS-klassen Laser och om de lyckas med seglingen har de gjort något som ingen har gjort förut. Sträckan som mäter 50 distans (90 kilometer) väntas ta omkring tio timmar om vädret är som gänget vill - hård västlig vind. Hela seglingen kommer att livesändas och starten går någon gång mellan den 12 och 15 augusti beroende på vädret. Tumnagel
134kg
+
Bobby Green
0