m
a
r
4 i dag3 i går55 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Hantverksbryggeriet Omaka öppnar restaurang
Med bar och ölträdgård

I november skrev vi om det nya hantverksbryggeri Omaka som startats upp av Hedda Spendrup. Nu har man bryggt det första ölet som döpts till Mother och i april slår man upp portarna till en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet. Man ska även ha en uteservering och en ölträdgård. Maten på restaurangen kommer givetvis att passa Omakas öl men man ska också brygga nya öl som matchar enskilda rätter. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0
2019

Hedda Spendrup öppnar eget bryggeri
Vill bredda synen på vad en öl kan vara

Hedda Spendrup är dotter till bryggerimagnaten Ulf Spendrup och nu ska hon ta nästa steg som bryggmästare genom att starta upp det egna bryggeriet Omaka. Det ligger på Uggelviksgatan i centrala Stockholm och målet är att flytta gränserna för vad ett bryggeri kan vara. Fokus ligger på utveckling av smak före stil. Öppningen sker i februari nästa år och målet är att lansera den första ölen i samband med detta. "Med Omaka vill jag utmana vad öl kan vara, utan att det blir för pretentiöst. Omaka är ett innovationsbryggeri som speglar nästa generation Spendrup. Mitt mål är att bredda synen på vad en öl kan vara, hur den kan smaka och när man ska dricka den. Vi vill nå både ölälskarna och de som inte tror att öl är något för dem. Jag tror att många människor har lättare att relatera till smaker än till ölstilar, och därför vill jag jobba utifrån smak istället för att kategorisera allt jag gör. Min ambition är att Omaka ska bli ett val för människor som gillar mat, dryck och spännande smaker överlag." Tumnagel
198kg
+
Bobby Green
0
2018
2016