m
a
r
1 i dag58 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Ny veganost från Valio
Kommer i skivor och som riven

Valio lanserar nu en ny veganost med smak av Gouda. Den kallas för Oddlygood Veggie och kommer både i skivor och i riven form. Den är tillverkad i Norden och ska ha fått många lovord i smaktester. Den ska ha goda smältegenskaper och den rivna lämpar sig därför extra bra att strö på pizzan om man vill ha ett växtbaserat alternativ. Osten består av kokosfett, sheasmör och potatisprotein och är helt fri från soja och palmolja. Den har även berikats med B2, B12, och D-vitaminer samt jod och kalcium. Ska finnas i butik nu och för den rivna får man betala omkring 20 kronor, skivorna omkring 30 kronor. Tumnagel
116kg
+
Bobby Green
0
2018
2017

Tre nya burgare från Jureskog hos McDonald's
Fler smaker från USA

Den 4 april drar andra säsongen av Världens Bästa Burgare på TV3 igång. I programmet reser kocken Johan Jureskog runt i USA och testar burgare. Nu har han tillsammans med McDonaldx27s Food Team tagit fram tre stycken nya burgare, och den första av dem har premiär samma dag som programmet. Inspirationen kommer från New Orleans, Memphis och El Paso i USA och det är också namnen burgarna har fått. Jureskog New Orleans är först ut och den innehåller 100 procent nötkött, chorizo, tomat, isbergssallad, Cajun Mayo-sås och en Holy trinity relish med selleri, lök och paprika. Den andra burgaren som är Jureskog Memphis har en bönsås på kikärter, kidneybönor och spiskummin och den innehåller även coleslaw, rökt goudaost och bacon. Jureskog El Paso är den tredje och sista burgaren och den har picklad rödlök, pico de gallo, guacamole och krispiga nachos. 4-17 april Jureskog New Orleans 18 april-8 maj Jureskog Memphis 9-29 maj Jureskog El Paso Tumnagel
87kg
+
Bobby Green
0
2016

Burger Bonanza återkommer på söndag
Favorit i repris

Förra året anordnade restaurangen The Flying Elk i Stockholm något de kallade för Burger Bonanza. Där serverade de slidersversioner av alla burgare de erbjudit och tilltaget var mycket uppskattat. Nu på söndag är det dags igen och man kör fem av de ställets bästa burgare som sliders och en ny tryffelburgare i full storlek. Det finns endast burgare på menyn denna dag och man öppnar portarna klockan 12. Burgarna man har att välja mellan är följande: Florida Jawbreaker (Jalapeño- & avokadocrème, chipotlemajonnäs, bifftomat, rå rödlök, frillicesallad och dubbel cheddarost) Iron Lady (Timjan- & senapspicklad lök, maple bacon, Shropshire blue cheese, rostad lök & oxmärgssmör) Pistol Pete (Krispig isbergsallad, bacon glaserad med lönnsirap, rökt Racletteost, Chestercheddar, rostad lök & Srirachamajonäs) Frenchy (Saint- Maure, Roquefort, Comté, Espelette-peppar, friterad King solo & timjan, rostad lök, karamelliserad lök & rostad vitlökscréme) The Return of the Cheeseburger (Russiandressing, krispig bladsallad, dill-& vitlöksgurka, smältande Gouda, ekspånsrökt cheddar, Monterey Jack cheese, bacon & rå silverlök) Tryffelburgare 3.0 (60 dagars lagrad cheddar, Boschetto al tartufo, rostad vitlök, träkolsgrillad talg- & tryffelemulsion & brynt silverlök glaserad med tryffelhonung, portvin samt persilja) För tillfället verkar alla bord vara bokade men man ska även kunna titta förbi och fånga bord som inte är bokningsbara. Tumnagel
131kg
+
Bobby Green
0
2015

Ett besök i det lilla grodlandet
Nederländerna alltså

Holländarna kallar sitt land för Kikkerlandje vilket kan beskrivas som "det lilla grodlandet". Namnet kommer från att landet är relativt litet till ytan och att det omfamnas av massa vatten. Här får vi se ett härligt perspektiv på städerna Dordrecht, Gouda, The Hague och Rotterdam som när man filmar med tilt-shift alla blir till lilleputtstäder. Ljudeffekterna är gjorda med en eltandborste, en hink med vatten, en borrmaskin, en mixer och en dörr som gnisslar - finurligt! Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Så fick dessa 24 ostar sina namn
Mental Floss forskar

Varför heter en ost Gouda? Och vad är Colby? John från Mental Floss kollar upp ursprunget på 24 stycken ostar och varifrån de fått sina namn. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0
2014

Nu kan du få ostfondue till burgaren
Hos Burger King i Japan

I Japan gillar de att inte vara helt normala på snabbmatsställena och inför det nya året så lanserar nu Burger King en möjlighet att få ostfondue till sin burgare. Ostsåsen är deras egen och ska innehålla fem olika ostar (emmentaler, gouda, cheddar, mozzarella och parmesan). Burgare med ostsås kommer att kosta 690 yen (dryga 40 kronor) och har sin premiär 9 januari nästa år. Har du inte lust att ta den burgare som rekommenderas kan du beställa ostsåsen som sidoorder. Tumnagel
116kg
+
Roger Åberg
0

Ny vegansk ost

Nu lanseras Sheese Melty, ett mjölk- och laktosfritt alternativ till mejeriost. Det är ett helt veganskt pålägg baserat på soja, kokosolja och naturliga smakämnen och osten kommer i tre smaker; Edamer, Gouda och Rökt Cheddar. Den ska fungera att äta som smörgåspålägg, tärnad i sallader eller riven över pizza eller gratänger. Priset för ett paket med 227 gram är cirka 49 kr, vilket är vansinnigt dyrt i jämförelse med klassisk mejeriost. Men ibland har ostnöden ingen lag. Tumnagel
98kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Ölost - kan det vara något?

Har du någon gång hört talas om ölost? Det hade i alla fall inte jag tills jag läste denna artikel. Men nu är jag sugen på att slänga ihop en laddning inför nästa partaj. Ölost är inte en ost man går och köper i butik utan det är något man lagar hemma genom att blanda hårdost (cheddar och gouda), senap, worcestershiresås, färskost cayennepeppar och sist men inte minst öl. Detta blandar man sedan ihop i en mixer och vips har man en kletig dip som låter helt fantastisk. Tydligen så ska den dessutom bli ännu bättre om den får stå i kylen ett par dagar. Jag tycker det låter fantastiskt, vad tycker ni? Sen är ju frågan vilket öl man ska använda för att få den bästa smaken? Receptet hittar ni via länken. Tumnagel
143kg
+
Gordon Andersson
0

Ostbollar med gouda

På ett år säljs det 4 669 ton ostsnacks i Sverige. Marknaden är värd över 377 miljoner kronor. Kanske är det därför som nya varianter ramlar ut på marknaden titt som tätt. Senast på pucken är Estrella med sina ostbollar med smak av äkta goudaost. För 225 gram får du betala ungefär 18 kronor. Du hittar dem på butikshyllorna från och med den 20 januari. Är det här något ni tänker prova? Tumnagel
131kg
+
Josephine Sjöqvist
0