Quantcast
m
a
r
1 i dag2 i går53 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Den bästa Croissanten i Paris
Finns hos Boulangerie Utopie

Det är svårt att få dåligt bröd och bakverk i Frankrike, de har liksom koll på det där. Så i princip kan man gå in på vilket patisserie som helst och köpa sig ett par Croissants - det kommer vara gott. I det här klippet får vi hänga med och se hur en av de allra bästa i Paris blir till. Den finns tydligen på Boulangerie Utopie. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Carbonara med nudlar
Hur blir det egentligen?

Carbonara är ju en väldigt mumsig rätt som är enkel att göra och som man inte bör stöka till. Men det gör ändå kocken Nyesha Arrington i det här klippet när hon antar utmaningen att göra rätten med Soba-nudlar istället för traditionell spagetti. Bonusklipp nedan. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

En av Japans bästa sushi-restauranger
Ett besök hos Ebisu Endo

I Tokyo ligger Ebisu Endo som anses vara en av Japans absolut bästa sushi-restauranger. I det här klippet får vi reda på hur man tagit sig dit på bara ett år. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Biff-pastrami hos Interstellar BBQ
Ser ganska så gott ut

Om man vill ha lite mumsig biff-pastrami är det tydligen Interstellar BBQ i Austin, Texas man ska besöka. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Så skördar Khaled honung
Har pysslat med detta sedan 1992

Här får vi hänga med och se hur biodlaren Khaled Almaghafi skördar honung från tio miljoner bin. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Chokladmakaren Carolina visar hur hon jobbar
Mums fillibabba

Vi är många som behöver tröst just nu av olika anledningar och jag vet i alla fall hur jag själv löser detta - med choklad såklart! Här får vi hänga med och se när Carolina Quijano som driver Exquisito Chocolates fixar till lite gottigheter med choklad. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Här ändras menyn varje dag
Ett besök hos restaurangen Gabriel Kreuther

På den lyxiga tvåstjärniga restaurangen Gabriel Kreuther ändrar man menyn varje dag och inför varje sittning. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Häng med till New York 1911
Gammal film som restaurerats

Här får vi hänga med och se hur livet såg ut i New York för över 100 år sedan. Filmklippet har restaurerats, uppdaterats till 60 bildrutor per sekund och är numera i 4K. Originalet filmades av Svenska Biografteatern och det kan ni kika på här nedan för att jämföra. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0

Så gör man spanska kyckling-kroketter
Mumsigt

Här lagar kocken Katie Button till en omgång med spanska kyckling-kroketter. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Wolfgang Puck serverar 25.000 portioner
På Oscarsgalan

Igår var det återigen dags för Oscarsgalan. Förutom att sitta i publiken och glo på folk som tar emot priser äts det mat, och chef över detta var den välkända kocken Wolfgang Puck. Här berättar han hur han och hans 200 kollegor såg till att servera 25.000 portioner till 1500 hungriga kändisar. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Taiyaki
Japans mest populära street food

På Taiyaki Sharaku i Tokyo har ägaren Kiichiro Yoshino gjort Taiyaki i över 15 år. Det är ett fiskformat knyte fyllt med en röd bönpasta av sötade azuki-bönor och troligtvis den mest populära maten att plocka upp på gatan i Japan. Det finns mängder av varianter på snacket och en del fyller fisken med saker som vaniljkräm, choklad, ost, sötpotatis eller korv. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

SVT sänder Marie Fredriksson-special
En hyllningskväll på Stora Teatern i Göteborg

För en månad sedan nåddes vi av den tråkiga nyheten att Marie Fredriksson lämnat oss. Med anledning av detta kommer man den 20 januari spela in En kväll för Marie Fredriksson på Stora Teatern i Göteborg. Per Gessle och andra artister från Maries närhet är på plats och bjuder på låtar ur hennes och Roxettes låtskatt under ledning av kapellmästare Christoffer Lundquist. Programleder gör Kattis Ahlström som även kommer att intervjua kollegor och vänner. Inspelningen från kvällen sänds den 25 januari klockan 21.00 i SVT. Ett fåtal biljetter släpps till allmänheten idag klockan 15.00 och dessa hittar du här. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0
2019

Här finns den bästa pizza-slicen i New York
Tydligen

Snart är det dags för nyårsdagen och den är ju som ni redan vet världens största pizza-dag. Typ. Vill man ha den bästa slicen får man dock packa väskan och bege sig till Scarrx27s Pizza i New York. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Så jobbar Emma Bengtsson på Aquavit
Tvåstjärnig restaurang i New York

I det här klippet får vi reda på hur Emma Bengtsson gick från att vara konditor till huvudkock på den "svenska" restaurangen Aquavit i New York. Vi får även se när hon gör hennes världsberömda fågelbo-dessert. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Tabasco-fabriken
Här tillverkas 700.000 flaskor om dagen

Tabasco är den klassiska såsen som kan piffa upp vilken tråkig maträtt som helst med lite hetta. Här får vi hänga med till fabriken på Avery Island, Louisiana där den tillverkas och genom stället rullar det varje dag 700.000 stycken flaskor. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Kort dokumentär om Mike Millard
Bandade konserter på 70- och 80-talet

Under 70- och 80-talet besökte Mike Millard mängder av Led Zeppelin, Pink Floyd och The Rolling Stones-konserter och han spelade in allt på band. Inspelningarna var riktigt bra och det var många som kopierade Mikes grejer och sålde vidare. Som en hyllning till honom bestämde sig Erik Flannigan för att försöka återskapa det Mike gjorde genom att spela in The National med samma utrustning när de uppträdde på Greek Theater. The National bestämde sig därefter för att släppa inspelningarna på en kassettbox som de döpte till Juicy Song Magic for Record Store Day. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0

Så gör Impossible Foods sin köttlösa burgare
Ett besök på fabriken

Impossible Foods är en av alla nya tillverkare som har dykt inom den köttlösa industrin. De har skapat Impossible Burger som är en burgare som ser ut som kött, smakar som kött och som blöder som kött. Men hur lyckas de med detta? Här får vi hänga med till fabriken för att se hur det går till. Tumnagel
178kg
+
Bobby Green
0

Handgjorda tallrikar för fin-restauranger
Inte bara maten spelar roll

På fina restauranger är det inte bara maten som är viktigt - även det du äter på ska vara exklusivt. Jono Pandolfi och hans team tillverkar tallrikar för hand och dessa används sedan på några Michelin-krogar. Här får vi se hur de blir till. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Fredrik Berselius restaurang Aska
Tvåstjärnigt i Brooklyn

Eater har dragit igång en ny serie som de kallar för Mise En Place och i det första avsnittet får vi träffa den svenska kocken Fredrik Berselius som driver den tvåstjärniga restaurangen Aska som ligger i Brooklyn. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Korvätartävlingen som blev en riktig sport
En del är snabba på att äta

I det här klippet från Eater får vi lära oss mer om Nathanx27s Hot Dog Eating Contest som är en korvätartävling som blivit ett kulturfenomen. Vi får även tips från tävlingsätaren Joey Chestnut om hur man ska tänka för att kunna äta snabbare. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green
0

Knivarna New Yorks bästa restauranger använder
Tillverkade för hand av Will

I det här klippet från Eater får vi träffa Will Griffin som driver Griffin Bladeworks. Han tillverkar kockknivar till några av de bästa restaurangerna i New York och här får vi se lite hur dessa blir till. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green
0

Går det att återskapa Kewpie-majonnäs?
Esther försöker

Om ni inte har testat Kewpie så tycker jag att ni ska göra det. En lite äggigare majo som passar utmärkt till burgare och massa annat, jag har den på det mesta. Här får vi se när Esther testar en majonnäs-maskin och ger sig på att försöka återskapa just Kewpie. Jag köper min på Willys. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Traditionell nudeltillverkning i Taiwan
Dra och sträck

I det här klippet får vi bekanta oss med hur nudlar blir till på ett traditionellt vis i Taiwan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Alex lär sig göra dumplings
Helen betygsätter

Alex fick en utmaning och det var att lära sig att göra grymma dumplings på bara en dag. Han drar till den ikoniska restaurangen Dumpling Galaxy där kocken Helen visar hur han ska göra, för att efter det försöka sig på maträtten själv. Bonusklipp nedan. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green
0

Glass i stora lass
Coolhaus började med en food truck

I det här klippet från Eater får vi lära känna Coolhaus - ett glassföretag som började med en food truck men som nu gjort sig välkända över hela USA. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Bästa knivslipen under 200 dollar?
Sten kanske är det bästa ändå?

I det här klippet testar Esther Choi och Chelsea Miller knivsliparmaskiner och försöker avgöra vilken de tycker är bäst för 200 dollar eller mindre. Men kanske är det en riktigt bra slipsten man ska använda ändå? Vad kör ni med? Tumnagel
74kg
+
Bobby Green
0

Maten på ett koreanskt spel-café
Ser gott ut!

Det finns säkerligen en förutfattad mening att gamers bara trycker i sig chips och liknande snacks när de sitter och spelar. Men så är inte fallet på det här spel-cafét i Sydkorea som Matthew Kang har besökt. Beställ bara direkt från skärmen och få maten levererad till din plats. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida