m
a
r
2 i går52 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Quesabirria-tacos hos La Santa Torta
Ser sjukt gott ut

La Santa Torta är en av Oaklands mest populära food trucks när det kommer till Quesabirria-tacos. Här får marinerat kött koka riktigt länge tills det faller isär, och sen serveras detta på en stekt tortilla med klassiska tillbehör. Ska smaka som det gör i Mexiko och en annan blev ju hyfsat vrålsugen på detta just nu. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green
0

Miguel Gonzalez är avocado-expert
Förser Michelin-restauranger med grönsaken

Skillnaden mellan en bra och en dålig avocado kan vara livsavgörande, typ. Miguel Gonzalez är experten på grönsaken och det är honom du ska gå till om du vill ha de bästa New York har att erbjuda. I dagsläget har över 120 stycken restauranger hans avocados som förstahandsval. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Rosa salt i Senegal skördas
60.000 ton om året

I det här klippet får vi hänga med till Lake Retba i Senegal och se hur det går till när man skördar det rosa saltet som är saltare än det som finns i Döda havet. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green
0

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0
2020

Tut i luren! Idag är det Jultröjans dag!
Äntligen

Vilken härlig dag va?! En dag då vi firar den fula jultröjan som är så kul att ta på sig varje jul och därmed få epitetet "spexaren" i släkten. Helst ska tröjan ha någon helt urballad funktion som bräcker alla andras tröjor - exempelvis att den är utrustad med blinkande lampor eller något annat skojsigt. Bifoga gärna en bild på er fula jultröja bland kommentarerna. Bonusklipp nedan. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Så tillverkas whiskyfat
Häng med till Adirondack Barrel Cooperage

I det här klippet från Eater besöks företaget Adirondack Barrel Cooperage som tillverkar whiskyfat. De använder sig av torkad amerikansk ek och har en unik metod för att förkolna trät vilket hjälper till att skapa den unika smaken på det man häller i. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green
0

Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York

I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer. Tumnagel
138kg
+
Bobby Green
0

Så styckar man fram luffarbiffen
Möraste detaljen efter filén

Flat iron steak, eller Luffarbiff som vi säger här i Sverige, är en styckningsdetalj av nötkött som sitter på bogbladet. Näst efter filén är biffen den möraste köttdetaljen på ett djur. Här får vi lära oss hur man styckar fram den ur ett stort köttstycke. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Så får du till din Beer Can Duck
Byt ut kycklingen mot anka

Beer Can Chicken var det många som gjorde förra året, eller var det året innan dess? Vill man testa något liknande fast med anka istället visar duon i Prime Time här hur du ska gå tillväga. De testar även om pilsner eller IPA är den bästa ölsorten att använda till detta och vilken av dessa som ger fågeln krispigast skinn och mörast kött. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green
0

Så blåser Elizabeth glas till finrestauranger
Imponerande hantverk

Elizabeth Lyons är glasblåsare på More Fire Glass Studio och där skapar hon tillsammans med sina kollegor exklusiva glas-produkter anpassade för de lite finare restaurangerna. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green
0

Ashley tillverkar skålar i trä
Ligger en hel del jobb bakom

I det här avsnittet ur Eaters serie Handmade får vi träffa Ashley Harwood som förvandlar stockar till skålar. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Beefeater presenterar ny gin
Blood Orange

Om du är ett fan av blodapelsin kanske Beefeaters nya gin kan vara något? Som namnet avslöjar har den nämligen just detta i sig. Ska fungera lika bra i en GT som i en cocktail. Lisa Seifert som är produktchef på Pernod Ricard säger följande: "Den nya ginen inspireras dels av den rådande trenden kring smaksatt gin men också av att Beefeaters grundare James Burrough smaksatte en gin med handplockade apelsiner från Covent Garden Market i London år 1876. Receptet kommer nu till liv 143 år senare. Snacka om att vara trendkänslig." Lanseras på Systembolaget i en begränsad upplaga den 11 september. För en flaska på 700 milliliter får man betala 249 kronor. Tumnagel
110kg
+
Bobby Green
0

Den bästa Croissanten i Paris
Finns hos Boulangerie Utopie

Det är svårt att få dåligt bröd och bakverk i Frankrike, de har liksom koll på det där. Så i princip kan man gå in på vilket patisserie som helst och köpa sig ett par Croissants - det kommer vara gott. I det här klippet får vi hänga med och se hur en av de allra bästa i Paris blir till. Den finns tydligen på Boulangerie Utopie. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green
0

Carbonara med nudlar
Hur blir det egentligen?

Carbonara är ju en väldigt mumsig rätt som är enkel att göra och som man inte bör stöka till. Men det gör ändå kocken Nyesha Arrington i det här klippet när hon antar utmaningen att göra rätten med Soba-nudlar istället för traditionell spagetti. Bonusklipp nedan. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green
0

En av Japans bästa sushi-restauranger
Ett besök hos Ebisu Endo

I Tokyo ligger Ebisu Endo som anses vara en av Japans absolut bästa sushi-restauranger. I det här klippet får vi reda på hur man tagit sig dit på bara ett år. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green
0

Biff-pastrami hos Interstellar BBQ
Ser ganska så gott ut

Om man vill ha lite mumsig biff-pastrami är det tydligen Interstellar BBQ i Austin, Texas man ska besöka. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green
0

Så skördar Khaled honung
Har pysslat med detta sedan 1992

Här får vi hänga med och se hur biodlaren Khaled Almaghafi skördar honung från tio miljoner bin. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green
0

Chokladmakaren Carolina visar hur hon jobbar
Mums fillibabba

Vi är många som behöver tröst just nu av olika anledningar och jag vet i alla fall hur jag själv löser detta - med choklad såklart! Här får vi hänga med och se när Carolina Quijano som driver Exquisito Chocolates fixar till lite gottigheter med choklad. Tumnagel
112kg
+
Bobby Green
0

Här ändras menyn varje dag
Ett besök hos restaurangen Gabriel Kreuther

På den lyxiga tvåstjärniga restaurangen Gabriel Kreuther ändrar man menyn varje dag och inför varje sittning. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Häng med till New York 1911
Gammal film som restaurerats

Här får vi hänga med och se hur livet såg ut i New York för över 100 år sedan. Filmklippet har restaurerats, uppdaterats till 60 bildrutor per sekund och är numera i 4K. Originalet filmades av Svenska Biografteatern och det kan ni kika på här nedan för att jämföra. Tumnagel
132kg
+
Bobby Green
0

Så gör man spanska kyckling-kroketter
Mumsigt

Här lagar kocken Katie Button till en omgång med spanska kyckling-kroketter. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Wolfgang Puck serverar 25.000 portioner
På Oscarsgalan

Igår var det återigen dags för Oscarsgalan. Förutom att sitta i publiken och glo på folk som tar emot priser äts det mat, och chef över detta var den välkända kocken Wolfgang Puck. Här berättar han hur han och hans 200 kollegor såg till att servera 25.000 portioner till 1500 hungriga kändisar. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green
0

Så gör man Taiyaki
Japans mest populära street food

På Taiyaki Sharaku i Tokyo har ägaren Kiichiro Yoshino gjort Taiyaki i över 15 år. Det är ett fiskformat knyte fyllt med en röd bönpasta av sötade azuki-bönor och troligtvis den mest populära maten att plocka upp på gatan i Japan. Det finns mängder av varianter på snacket och en del fyller fisken med saker som vaniljkräm, choklad, ost, sötpotatis eller korv. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

SVT sänder Marie Fredriksson-special
En hyllningskväll på Stora Teatern i Göteborg

För en månad sedan nåddes vi av den tråkiga nyheten att Marie Fredriksson lämnat oss. Med anledning av detta kommer man den 20 januari spela in En kväll för Marie Fredriksson på Stora Teatern i Göteborg. Per Gessle och andra artister från Maries närhet är på plats och bjuder på låtar ur hennes och Roxettes låtskatt under ledning av kapellmästare Christoffer Lundquist. Programleder gör Kattis Ahlström som även kommer att intervjua kollegor och vänner. Inspelningen från kvällen sänds den 25 januari klockan 21.00 i SVT. Ett fåtal biljetter släpps till allmänheten idag klockan 15.00 och dessa hittar du här. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green
0
2019

Här finns den bästa pizza-slicen i New York
Tydligen

Snart är det dags för nyårsdagen och den är ju som ni redan vet världens största pizza-dag. Typ. Vill man ha den bästa slicen får man dock packa väskan och bege sig till Scarrx27s Pizza i New York. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green
0

Så jobbar Emma Bengtsson på Aquavit
Tvåstjärnig restaurang i New York

I det här klippet får vi reda på hur Emma Bengtsson gick från att vara konditor till huvudkock på den "svenska" restaurangen Aquavit i New York. Vi får även se när hon gör hennes världsberömda fågelbo-dessert. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green
0

Ett besök på Tabasco-fabriken
Här tillverkas 700.000 flaskor om dagen

Tabasco är den klassiska såsen som kan piffa upp vilken tråkig maträtt som helst med lite hetta. Här får vi hänga med till fabriken på Avery Island, Louisiana där den tillverkas och genom stället rullar det varje dag 700.000 stycken flaskor. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green
0

Kort dokumentär om Mike Millard
Bandade konserter på 70- och 80-talet

Under 70- och 80-talet besökte Mike Millard mängder av Led Zeppelin, Pink Floyd och The Rolling Stones-konserter och han spelade in allt på band. Inspelningarna var riktigt bra och det var många som kopierade Mikes grejer och sålde vidare. Som en hyllning till honom bestämde sig Erik Flannigan för att försöka återskapa det Mike gjorde genom att spela in The National med samma utrustning när de uppträdde på Greek Theater. The National bestämde sig därefter för att släppa inspelningarna på en kassettbox som de döpte till Juicy Song Magic for Record Store Day. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green
0

Muräna på Omakase-vis
Är en del jobb bakom maten

I det här klippet får vi se när kocken David Schlosser tillagar Muräna på Omakase-vis. David har blivit tränad av sushi-mästaren Masa Takayama under många år och efter detta öppnade han restaurangen Shibumi som ligger i Los Angeles. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green
0
Nästa sida