https://hemmet.tjock.se Tjock sv Sun, 25 Jul 2021 01:36:01 GMT Feber CMS roger@tjock.se (Roger Aberg) webmaster@tjock.se (Feber Webmaster) Netsu AB. All rights reserved. Tjock / Hemmet <![CDATA[Ikea öppnar planeringsstudio i Bromma]]> https://tjock.se/hemmet/ikea-oppnar-planeringsstudio-i-bromma/427172/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/427172/ikea_ppnar_planeringsstudio_i_/ Fler citybutiker är på gångIkea har traditionellt alltid varit något som legat utanför stan, men nu börjar man flytta inåt. Nästa sommar öppnar man ett cityvaruhus på 8000 kvadratmeter och i dag slår man upp portarna en planeringsstudio i Bromma Blocks.

De flesta saker på Ikea kan man ju enkelt plocka själv på tag-själv-lagren, men ska man planera ett kök krävs det kanske lite hjälp. Planeringshjälp har funnits på varuhusen ett tag nu och nu öppnar man alltså en planeringsstudio där man inte kan shoppa på traditionellt sätt utan istället få hjälp med att sätta ihop ett kök men också med sovrum, badrum och förvaring.

Förutom Gallerian och Bromma-butikerna så kommer man att öppna två till i Stockholm innan 2025. I planeringsbutiken jobbar 25 anställda men totalt kommer Ikea att anställa 500 personer de närmsta åren.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/ikea-oppnar-planeringsstudio-i-bromma/427172/

Läs mer om ikea, planeringsstudio, bromme blocks ]]>
Wed, 14 Jul 2021 13:48:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/ikea-oppnar-planeringsstudio-i-bromma/427172/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Plantation Rum får fina askar av Sebastián Mateu]]> https://tjock.se/hemmet/plantation-rum-far-fina-askar-av-sebastian-mateu/426164/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/426164/plantation_rum_fr_fina_askar_a/ Tillverkade på Carl Malmsten SnickeriPlantation Rum har dragit igång ett samarbete med konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastián Mateu för att ta fram kollektionen "The Plantation Craft Collection". Denna kollektion består av en serie boxar i olika storlekar och färger, tillverkade på Carl Malmsten Snickeri och skapta av genomfärgat fanér i ask.

Kollektionen består av dryckesförvaring med tillhörande spelask innehållande domino och kortlek och är tillverkad i begränsad och signerad upplaga. De kan användas för förvaring men är framförallt skapta som inredningsdetaljer för hemmet. Alla askar i kollektionen är tillverkade av Sebastián Mateu själv i begränsad och signerad upplaga.

I ett försök att stödja hantverk kommer Plantation Rum skänka överskottet till hantverksprojektet Kulturgatan, grundat av stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors.

Försäljningen av dessa askar sker via länken nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/plantation-rum-far-fina-askar-av-sebastian-mateu/426164/

Läs mer om Sebastián Mateu, Plantation Rum, Carl Malmsten Snickeri ]]>
Tue, 15 Jun 2021 09:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/plantation-rum-far-fina-askar-av-sebastian-mateu/426164/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En rundtur i Gudfadern-huset]]> https://tjock.se/hemmet/en-rundtur-i-gudfadern-huset/425944/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/425944/en_rundtur_i_gudfadernhuset/ Kan bli ditt för endast 90 000 000 dollarHär får vi följa med på en rundtur runt huset som bland annat användes för att spela in Gudfadern och Bodyguard.

Huset är värderat till 89 750 000 dollar vilket ju är väldigt mycket pengar för ett hus. Men för det får du ett 2 694 kvadratmeter stort hus med nio sovrum, 15 badrum och en tomt på dryga 14 000 kvadratmeter.

Om du är sugen kan du anmäla dig till en IRL-visning via länken nedan.

Bonushus nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/en-rundtur-i-gudfadern-huset/425944/

Läs mer om Hus, Hemnet, Köpa ]]>
Wed, 09 Jun 2021 13:26:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/en-rundtur-i-gudfadern-huset/425944/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Diskhandsken som är snäll mot händerna]]> https://tjock.se/hemmet/diskhandsken-som-ar-snall-mot-handerna/425596/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/425596/diskhandsken_som_r_snll_mot_hn/ Ny svensk uppfinningJag gillar att diska med diskmaskin, men en del gillar att diska manuellt med diskhandskar. Om man har känslig hy och/eller eksem är det en trist upplevelse, vilket Wilhelm Bäckström fått erfara. Så för att lösa detta hittade han på Hud, en diskhandske som håller bort väta men som andas.

– Vanliga diskhandskar är till för att skydda händerna, men är samtidigt inte utformade med huden i åtanke - eller miljön heller för den delen. Jag tror starkt på att komma ur beroendet av billiga engångsprodukter, eller produkter som bara går att använda ett fåtal gånger, och istället skapa något mer påkostat och anpassat som kan användas under längre tid, avslutar Wilhelm Bäckström.

Egentligen består handsken av två handskar. Den inre fångar upp svett och skyddar på så sätt handen, den övre håller vätan borta. Hud finns nu som Kickstarter och prislappen ligger på 420 kronor. Lite dyrt jämfört med vanliga diskhandskar kanske, men denna går och andra sidan att använda om och om igen.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/diskhandsken-som-ar-snall-mot-handerna/425596/

Läs mer om hud, diskhandske, Wilhelm Bäckström ]]>
Tue, 01 Jun 2021 08:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/diskhandsken-som-ar-snall-mot-handerna/425596/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Portabel grill med stil]]> https://tjock.se/hemmet/portabel-grill-med-stil/425583/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/425583/portabel_grill_med_stil/ Istället för engångsgrillenAtt grilla är najs och ibland vill man grilla om man inte är hemma med sin vanliga grill. Engångsgrillar är en dum grej (RIP) så då får man hitta bättre alternativ. Som den här snygga och portabla grillen. Lite dyr, 129 euro, men verkar väldigt smidig både att bära med sig men också att rengöra när man kommer hem. Finns i ett gäng olika färger.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/portabel-grill-med-stil/425583/

Läs mer om grill, engångsgrill, portabel ]]>
Mon, 31 May 2021 13:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/portabel-grill-med-stil/425583/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Interflora lanserar Mästerflorist]]> https://tjock.se/hemmet/interflora-lanserar-masterflorist/424927/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/424927/interflora_lanserar_msterflori/ Blomsterdesign från Sveriges bästa floristerInterflora lanserar nu tjänsten Mästerflorister vilken kommer att erbjuda blombuketter som designats av några av Sveriges främsta florister. Nina Lindvall, vd på Interflora, säger om den nya satsningen:

"Med denna kategori vill vi visa på det mästerliga hantverkets skapande, ge våra mästerflorister samma status som konstnärer och kockar och kunna erbjuda våra kunder ett lyxigare alternativ. Det finns så oändligt mycket talang inom vår bransch och det känns så roligt att äntligen få visa och lyfta fram det även i vår onlinebutik. Vi ser också en stor efterfrågan på mer unika och exklusiva produkter"

Först ut är floristen Johan Munter som till vardags arbetar på Floristkompaniet. Under det kommande året kommer ytterligare fem florister som vunnit tävlingstitlar och utmärkelser eller gjort avtryck i blomstervärlden med sin kreativitet och skicklighet att designa buketter till Interflora Mästerflorist.

Buketterna finns i lite olika alternativ och priserna ligger på mellan 1300 - 4000 kronor per arrangemang. Ni kan kolla in några exempel i bildspelet här nedanför.
Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/interflora-lanserar-masterflorist/424927/

Läs mer om blommor, buketter, interflora, florister, mästerflorist ]]>
Wed, 12 May 2021 12:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/interflora-lanserar-masterflorist/424927/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Lys upp hemmet med tjusiga Sfär]]> https://tjock.se/hemmet/lys-upp-hemmet-med-tjusiga-sfar/424873/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/424873/lys_upp_hemmet_med_tjusiga_sfr/ Lite rymdig ljushållare

Är du på jakt efter en ljushållare som inte bara är tjusig, utan även visar att du är lite intresserad av Rymden™? Då kanske Sfär från JLM Form kan vara något för dig. Denna svensktillverkade ljushållare är en keramiksfär som är delad av en glasskiva som inte bara ger hållaren ett fint utseende, utan ljuset från den tända veken överförs via glasskivan och lyser upp omgivningen.

Sfär finns tillgänglig via JLM Form i tre olika färger, White Sand, Dark Knight och Red Earth, och priset ligger på 995 kronor styck.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/lys-upp-hemmet-med-tjusiga-sfar/424873/

Läs mer om jlm form, Jochen Lavéno Mangelsdorff, ljushållare ]]>
Tue, 11 May 2021 11:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/lys-upp-hemmet-med-tjusiga-sfar/424873/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Här måste du vara medlem för att handla]]> https://tjock.se/hemmet/har-maste-du-vara-medlem-for-att-handla/424410/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/424410/hr_mste_du_vara_medlem_fr_att_/ Bra saker till bra priserSingular Society är namnet på en ny affär eller snarare ett nytt koncept. En fysisk butik finns i Stockholm men det är onlinebutiken som är huvudsaken. Där hittar man kläder, accessoarer och prylar till hemmet som alla är utvalda och tillverkade för Singular. Utbudet är inte gigantiskt, ännu, men det är lite poängen eftersom allt ska vara noga utvalt och av hög kvalitet.

Noga utvalt och bra kvalitet brukar betyda hög prislapp, men Singular erbjuder i princip inköpspriser. Haken är att man måste vara medlem och det kostar, men handlar man en sak då och då jämnar det ut sig. För 95 kronor i månaden får du handla fem saker, för 195 kronor får du handla 25 saker.

Idéen är fantastisk tycker jag, kvalitet till vettiga priser är ju en dröm. Kruxet är att som sagt att man måste bli medlem så man ska vilja ha mer än bara en enstaka sak. Men fler saker tillkommer så utbudet som finns i dag är långt ifrån det slutgiltiga.

En kul sak är att man berättar om hur man kom fram till priset på varan, vad de olika delarna i processen kostade. Om du surfar in som icke-medlem kan du inte se priserna, men kalkylen för priset finns under så där kan man se kostnaden.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/har-maste-du-vara-medlem-for-att-handla/424410/

Läs mer om singular society ]]>
Wed, 28 Apr 2021 19:59:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/har-maste-du-vara-medlem-for-att-handla/424410/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Nya behållare ska hålla maten fräsch längre]]> https://tjock.se/hemmet/nya-behallare-ska-halla-maten-frasch-langre/424326/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/424326/nya_behllare_ska_hlla_maten_fr/ Vakuum från ElectroluxElectrolux släpper nu lite nya förpackningar som man kallar för Vacuum Fresh. Som namnet antyder så använder de vakuum för att hålla maten fräsch. Grunden är en vakuumpump och till den har man olika behållare och påsar.

Själva pumpen kostar 749 kronor med laddare och två vakuumbehållare. Electrolux lovar att man inte ska behöva ladda speciellt ofta, den ska kunna användas 150 gånger mellan laddarna.

Behållarna är genomskinliga och finns i två storlekar. Man köper dem i tvåpack (en stor och en liten) och det kostar 396 kronor. Vill man hellre köra påsar så kostar de 199 kronor för 20 stycken och kan kokas, användas i mikron, sous viden och som väl också rengöras i diskmaskinen så att de kan återanvändas.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/nya-behallare-ska-halla-maten-frasch-langre/424326/

Läs mer om electrolux, vakuum ]]>
Tue, 27 Apr 2021 18:02:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/nya-behallare-ska-halla-maten-frasch-langre/424326/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ball Swimmingpool i London]]> https://tjock.se/hemmet/ball-swimmingpool-i-london/424294/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/424294/ball_swimmingpool_i_london/ Om man inte är höjdräddNästa månad kommer vad som sägs vara den största fristående swimmingpoolen i plexiglas öppnas mellan två hus i London och ni kan kolla in lite illustrationer av den här.

Poolen är en del av företaget EcoWorld Ballymore fastigheter Embassy Gardens i London-stadsdelen Nine Elms. Den är 25 meter lång och är byggd cirka 35 meter ovanför gatunivån. Poolens djup är på cirka 3 meter och vattnet som krävs för att fylla den väger runt 375 ton skriver CNN.

När väl poolen öppnar kommer den bara att vara öppen för boende i de båda husen mellan vilken poolen går.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/ball-swimmingpool-i-london/424294/

Läs mer om swimmingpool, london, ballymore, Embassy Gardens, EcoWorld Ballymore ]]>
Tue, 27 Apr 2021 15:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/ball-swimmingpool-i-london/424294/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Lyxig bäddmadrass med grafitpartiklar]]> https://tjock.se/hemmet/lyxig-baddmadrass-med-grafitpartiklar/424273/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/424273/lyxig_bddmadrass_med_grafitpar/ Ska leda bort värmeSängföretaget Emma har nu släppt en ny bäddmadrass som känns rätt lyxig. Den är nio centimeter tjock så det är rejäla doningar och så har den ett lager med grafitpartiklar som ska göra att kroppsvärmen leds bort och man sover skönare. Det är i alla fall vad Emma påstår.

Prislappen är rätt häftig den också, originalpriset för en 90-madrass är 4799 kronor och 180-madrassen kostar 8999 kronor. Just nu har man en massa rabatt så lite billigare blir det.

Har du testat en madrass från Emma? Betygen på nätet är oroväckande bra, antingen så är det en lysande produkt eller så är alla fejk.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/lyxig-baddmadrass-med-grafitpartiklar/424273/

Läs mer om emma, madrass, bäddmadrass ]]>
Tue, 27 Apr 2021 09:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/lyxig-baddmadrass-med-grafitpartiklar/424273/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[IKEA släpper insex-lampor]]> https://tjock.se/hemmet/ikea-slapper-insex-lampor/424190/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/424190/ikea_slpper_insexlampor/ En bordslampa och en ficklampaIKEA släpper snart två stycken lampor vilka formgivits som de insexnycklar som används för att montera ihop många av IKEA:s andra möbler.

Det handlar om en ficklampa och en bordslampa, som även går att använda som golvlampa, vilka kommer att släppas i samband med något som IKEA kallar för IKEA Art Event 2021. Ficklampan är cirka 20 centimeter lång medan den lite större bordlampan har en längd på 58 centimeter.

Båda lamporna kommer att börja säljas 7 maj i en begränsad upplaga. Ficklampan kommer då att kosta 249 kronor medan bordlampan kommer att kosta 399 kronor.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/ikea-slapper-insex-lampor/424190/

Läs mer om ikea, belysning, insexnycklar, lampor, IKEA ART EVENT 2021 ]]>
Fri, 23 Apr 2021 08:30:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/ikea-slapper-insex-lampor/424190/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Le Creuset släpper ny serie med ugnstillbehör]]> https://tjock.se/hemmet/le-creuset-slapper-ny-serie-med-ugnstillbehor/423775/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/423775/le_creuset_slpper_ny_serie_med/ Med nonstickLe Creuset är kända för sina färgglada köksprylar men nu släpper man en serie med ugnstillbehör som inte är så färgglada. Tillverkade av hårdanodiserat aluminium och med PRFE-beläggning och man lovar att de ska tåla hårda dag så de går att diska i maskin och köras i ugn upp till 260 grader.

De olika plåtarna och formarna kostar mellan 409 och 789 kronor och köper man flera så går de att förvaras i varandra. De finns i butik från 1 maj.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/le-creuset-slapper-ny-serie-med-ugnstillbehor/423775/

Läs mer om Le Creuset, ugn, kökstillbehör ]]>
Thu, 15 Apr 2021 12:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/le-creuset-slapper-ny-serie-med-ugnstillbehor/423775/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Marcus snickrade sin egen soffa]]> https://tjock.se/hemmet/marcus-snickrade-sin-egen-soffa/423481/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/423481/marcus_snickrade_sin_egen_soff/ Kopia av en dyr klassikerNorrgavels träsoffa av rak modell är en riktigt snygg sak, men också väldigt dyr. Säkert värd pengarna och hantverket, men 31.400 kronor är ändå en slant. Marcus Carlsson tyckte att det var en bättre och roligare idé att snickra ihop den, så det gjorde han. På vardagsrumsgolvet.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/marcus-snickrade-sin-egen-soffa/423481/

Läs mer om träsoffa, norrgavel ]]>
Wed, 07 Apr 2021 14:47:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/marcus-snickrade-sin-egen-soffa/423481/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[IKEA öppnar fler cirkulärbutiker]]> https://tjock.se/hemmet/ikea-oppnar-fler-cirkularbutiker/423116/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/423116/ikea_ppnar_fler_cirkulrbutiker/ Ska finnas på alla varuhusIKEA har ju länge haft fyndhörnor och dessa har man nu fräschat upp och öppnat upp för sina kunder. Tanken är att kunderna ska kunna sälja sina gamla IKEA-saker tillbaka till IKEA som sedan säljer dem vidare. Det här verkar man tycka är en bra idé för nu kommer funktionen till alla svenska varuhus.

Jag har bara tittat in där en gång men det kändes i alla fall som ett lyft från den rätt tragiska fyndavdelningen. Ni som har besökt, vad tycker ni?


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/ikea-oppnar-fler-cirkularbutiker/423116/

Läs mer om ikea, cirkulär ]]>
Mon, 29 Mar 2021 12:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/ikea-oppnar-fler-cirkularbutiker/423116/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Göm skrivbordet och skärmarna]]> https://tjock.se/hemmet/gom-skrivbordet-och-skarmarna/422950/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/422950/gm_skrivbordet_och_skrmarna/ Smidigt för hemmajobbareDet är många som hemmajobbar nu, men det är långt ifrån alla som har en bra plats att jobba på. Brittiska Pith & Stem har tagit fram en lösning som verkar smidigt för den som vill ha en lite mer ordnad yta än köksbordet men som inte har så mycket plats över.

Är man lite händig så är det nog inte några problem att snickra ihop detta själv heller. Ett gäng MDF-skivor som byggvaruhuset sågar till och sedan är det bara att snickra på. Vill man ha Pith & Stems version så får i och för sig även tekniken men man får tyvärr vänta, den går inte att köpa just nu.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/gom-skrivbordet-och-skarmarna/422950/

Läs mer om pith & stem, hemmajobb, skrivbord ]]>
Wed, 24 Mar 2021 16:30:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/gom-skrivbordet-och-skarmarna/422950/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[IKEA utforskar gräns mellan konst och funktion]]> https://tjock.se/hemmet/ikea-utforskar-grans-mellan-konst-och-funktion/422817/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/422817/ikea_utforskar_grns_mellan_kon/ IKEA Art Event 2021Kan konst vara funktionell och kan funktion vara konst? Det ville Ikea fundera ut med årets upplaga av Ikea Art Event. Man bjöd in Daniel Arsham, Gelchop, Humans since 1982, Sabine Marcelis och Stefan Marx och ut kom ett antal nya produkter som kommer att säljas från 7 maj (förutom i Gävle, Örebro, Linköping, Sundsvall och Haparanda).

Roligast är nog ficklampan/lampan som ser ut som en sexkantsnyckel men jag gillar även tavlan med små drönare i. Finns det något som ni gillar?


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/ikea-utforskar-grans-mellan-konst-och-funktion/422817/

Läs mer om ikea, art event ]]>
Mon, 22 Mar 2021 12:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/ikea-utforskar-grans-mellan-konst-och-funktion/422817/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Victorinox-knivar med halkfria handtag]]> https://tjock.se/hemmet/victorinox-knivar-med-halkfria-handtag/421790/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/421790/victorinoxknivar_med_halkfria_/ Kommer nu till SverigeVictorinox har en serie med knivar som heter Swiss Modern. En version av dessa har syntetiska handtag i svart som ska vara halkfria. Nu kommer dessa knivar till Sverige och mer specifikt till alla Kitch’n-butiker runt om i landet. Knivarna klarar diskmaskin och är enkla att underhålla. Bladet är i rostfritt stål.

De fyra knivarna som lanseras är stekkniven, santokukniven, kockkniven och brödkniven. Alla kostar 599 kronor styck.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/victorinox-knivar-med-halkfria-handtag/421790/

Läs mer om Victorinox, Victorinox Swiss Modern, kniv, knivar, halkfria ]]>
Tue, 23 Feb 2021 14:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/victorinox-knivar-med-halkfria-handtag/421790/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Så här bor Serena Williams]]> https://tjock.se/hemmet/sa-har-bor-serena-williams/421141/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/421141/s_hr_bor_serena_williams/ Ger oss en rundturOm ni är nyfikna på hur tennisproffset Serena Williams bor får ni här en rundtur av henne själv. Det nybyggda huset ligger i Miami och Serena har bland annat ett eget rum för alla hennes priser hon vunnit genom åren.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/sa-har-bor-serena-williams/421141/

Läs mer om Serena Williams, hem, boende, hemmet, tennisproffs ]]>
Fri, 05 Feb 2021 10:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/sa-har-bor-serena-williams/421141/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Tummen mitt i handen-gubbarna återförenas]]> https://tjock.se/hemmet/tummen-mitt-i-handen-gubbarna-aterforenas/420841/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/420841/tummen_mitt_i_handengubbarna_t/ Ska leda nytt snickeri-lekprogramHome Improvement eller Tummen mitt i handen eller En skruv lös som var de svenska namnen är en amerikansk sitcom-serie med Tim Allen och Richard Karn i huvudrollerna. Här ser vi de två herrarna igen i trailern för den nya serien Assembly Required som kommer till History Channel den 28 april klockan 22.00. Detta är dock ingen sitcom utan istället en serie med tio avsnitt där de tillsammans med YouTube-snickaren April Wilkerson ska bedöma andra som snickrar. De bästa snickarna från hela landet (USA) ska tävla mot varandra och göra upp om vem som skapar häftigast projekt.

Bonusklipp nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/tummen-mitt-i-handen-gubbarna-aterforenas/420841/

Läs mer om Home Improvement, Tim Allen, Richard Karn, byggprogram, snickra, Assembly Required, trailer ]]>
Thu, 28 Jan 2021 16:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/tummen-mitt-i-handen-gubbarna-aterforenas/420841/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[En traditionell kruka för kimchi blir till]]> https://tjock.se/hemmet/en-traditionell-kruka-for-kimchi-blir-till/420330/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/420330/en_traditionell_kruka_fr_kimch/ Gediget hantverkJin-Gyu lärde sig konsten att skapa onggi-krukor av sina föräldrar. Idag är han en av runt 20 stycken människor i Sydkorea som är certifierad att återskapa dessa anrika kimchi-grytor vi ser i klippet här.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/en-traditionell-kruka-for-kimchi-blir-till/420330/

Läs mer om kimchi, kruka, Sydkorea, tillverkning, hantverk, imponerade ]]>
Fri, 15 Jan 2021 15:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/en-traditionell-kruka-for-kimchi-blir-till/420330/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Erik bygger timmerstuga enligt gamla metoder]]> https://tjock.se/hemmet/erik-bygger-timmerstuga-enligt-gamla-metoder/420179/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/420179/erik_bygger_timmerstuga_enligt/ Har lärt sig från sin farfar19-årige Erik Grankvist har under ett års tid byggt en timmerstuga ute i den svenska skogen, helt enligt gamla anrika metoder. Allt sker med simpla handverktyg och så som man gjorde förr. Erik hade när han började ingen tidigare erfarenhet av att snickra men han har fått mycket tips av sin farfar Åke.

I detta långa klipp får vi se hur det har gått för Erik hittills och på länken nedan hittas hans kanal med fler kortare klipp på bygget.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/erik-bygger-timmerstuga-enligt-gamla-metoder/420179/

Läs mer om Erik Grankvist, stuga, bygga, DIY, metoder, timmerstuga ]]>
Tue, 12 Jan 2021 10:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/erik-bygger-timmerstuga-enligt-gamla-metoder/420179/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Så blir Eames Lounge Chair Wood till]]> https://tjock.se/hemmet/sa-blir-eames-lounge-chair-wood-till/420033/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/420033/s_blir_eames_lounge_chair_wood/ En klassisk stolDen vackra stolen Eames Lounge Chair Wood (LCW) designades av Charles och Ray Eames 1946 och idag är det en klassisk ikon att ha i sitt hem. I det här klippet får vi se hur stolen blir till.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/sa-blir-eames-lounge-chair-wood-till/420033/

Läs mer om Eames, Eames LCW, Lounge Chair Wood, tillverkning, möbel ]]>
Fri, 08 Jan 2021 10:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/sa-blir-eames-lounge-chair-wood-till/420033/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Porslinsfabrik där allt handmålas]]> https://tjock.se/hemmet/porslinsfabrik-dar-allt-handmalas/419649/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/419649/porslinsfabrik_dr_allt_handmla/ Den första och sista i Hong KongI över 90 år har företaget Yuet Tung tillverkat handmålat porslin i sin fabrik. Men snart kanske man måste slå igen. Marknaden eftersöker inte längre dessa saker lika mycket och det är svårt att få en yngre generation att vilja lära sig hantverket.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/porslinsfabrik-dar-allt-handmalas/419649/

Läs mer om porslinsfabrik, handmålat, porslin, Hong Kong, Yuet Tung ]]>
Tue, 22 Dec 2020 14:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/porslinsfabrik-dar-allt-handmalas/419649/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Källarlägenhet med grym utsikt över staden]]> https://tjock.se/hemmet/kallarlagenhet-med-grym-utsikt-over-staden/419319/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/419319/kllarlgenhet_med_grym_utsikt_v/ 49 välplanerade kvadratmeterI det här klippet får vi hänga med till en källarlägenhet som är på 49 kvadratmeter. Här bor arkitekten Brad som försökt att utnyttja ytan på bästa möjliga vis. Jag gillar speciellt utsikten som man kanske inte hade förväntat sig att stället skulle ha.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/kallarlagenhet-med-grym-utsikt-over-staden/419319/

Läs mer om lägenhet, yta, smart, utnyttja, kvadratmeter ]]>
Mon, 14 Dec 2020 16:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/kallarlagenhet-med-grym-utsikt-over-staden/419319/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Köp konst och stöd välgörande ändamål!]]> https://tjock.se/hemmet/kop-konst-och-stod-valgorande-andamal/419183/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/419183/kp_konst_och_std_vlgrande_ndam/ Snyggt svenskt initiativKonst är roligt och i dessa pandemitider har mycket konst hittat ut på nätet. Feber-läsaren Andreas Häggkvist har dragit igång Andy Okay som är en site där konstnärer kan sälja sina saker och samtidigt kan köparna bidra till olika organisationer.

Antingen så är man en snålis och köper för det lägsta satta priset, vilket är 19 dollar för 30x40 centimeter och 29 dollar för 50-70 centimeter. Eller så drar du i ett reglage och ger konstnären mer betalt och skänker samtidigt en slant till välgörande ändamål, som är valt av konstnären.

Ett kul sätt att köpa konst på helt enkelt som alla vinner på!


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/kop-konst-och-stod-valgorande-andamal/419183/

Läs mer om konst, andreas häggkvist ]]>
Thu, 10 Dec 2020 15:55:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/kop-konst-och-stod-valgorande-andamal/419183/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ölkyl med inbyggd belysning]]> https://tjock.se/hemmet/olkyl-med-inbyggd-belysning/418886/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/418886/lkyl_med_inbyggd_belysning/ Som en skattkista

Norrlands Ljus vill sprida lite ljus under årets mörkaste period och har därför tagit fram denna ölkyl som utrustats med ljusterapibelysning.

"Sverige är under vinterhalvåret ett av världens mörkaste länder och när vi håller oss inomhus är det extra svårt att få tillräckligt med dagsljus. För att försöka göra vintern lite mindre mörk bestämde vi oss i somras för att mäta ljuset på årets ljusaste dag, i Ljusdal faktiskt, och utifrån den datan har vi tagit fram en ölkyl med inbyggd ljusterapilampa, så varje gång du öppnar kylen för en kall öl får du en välbehövd dos dagsljus på köpet."

Ölkylen kostar 1995 kronor och du kan köpa den på länken nedan från och med den 7 december. Läs mer om den i pressmeddelandet nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/olkyl-med-inbyggd-belysning/418886/

Läs mer om ölkyl, ljus, Norrlands, öl, lampa, belysning, inbyggd ]]>
Thu, 03 Dec 2020 16:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/olkyl-med-inbyggd-belysning/418886/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Doftljus från Dunkin’ Donuts]]> https://tjock.se/hemmet/doftljus-fran-dunkin-donuts/418629/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/418629/doftljus_frn_dunkin_donuts/ Luktar kaffeDunkin’ Donuts öppnade sitt första café sitt första kafé 1948 i Quincy i Massachusetts. Då hette det dock Open Kettle och först 1950 döptes det om till Dunkin' Donuts. Idag finns det över 3100 stycken ställen. Våren 2014 öppnade man i Sverige men bara fyra år senare gick man i konkurs.

Nu presenterar Dunkin’ tillsammans med Homesick Candles en ny kollektion med doftljus inspirerade av "America’s favorite all-day, everyday coffee since 1950". Ljusen ska alltså dofta nybryggt kaffe. Det finns två stycken att välja mellan - Original Blend och Old Fashioned och för ett får man betala 34 dollar.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/doftljus-fran-dunkin-donuts/418629/

Läs mer om doftljus, Dunkin’ Donuts, kaffe, doft, Homesick Candles ]]>
Thu, 26 Nov 2020 12:30:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/doftljus-fran-dunkin-donuts/418629/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Ford Ranger Raptor i trä]]> https://tjock.se/hemmet/ford-ranger-raptor-i-tra/417717/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/417717/ford_ranger_raptor_i_tr/ Många detaljerYouTube-kanalen Woodworking Art fortsätter att trycka ur sig välgjorda skapelser i trä och den senaste är en kopia av Ford Ranger Raptor.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/ford-ranger-raptor-i-tra/417717/

Läs mer om trä, snickra, Ford Ranger Raptor, snida, karva ]]>
Wed, 04 Nov 2020 18:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/ford-ranger-raptor-i-tra/417717/?utm_source=rss&utm_medium=feed
<![CDATA[Pappersflygplan med Canardvinge]]> https://tjock.se/hemmet/pappersflygplan-med-canardvinge/417715/?utm_source=rss&utm_medium=feed https://tjock.se/hemmet/art/417715/pappersflygplan_med_canardving/ Experten John Collins visar hur du vikerOm du vill vika till ett pappersflygplan som är lite vassare än alla andra kan du följa experten John Collins tips här.

Bonusklipp nedan.


Läs vidare och kommentera:
https://tjock.se/hemmet/pappersflygplan-med-canardvinge/417715/

Läs mer om pappersflygplan, pyssel, John Collins, Canardvinge, papper, flygplan ]]>
Tue, 03 Nov 2020 14:00:00 +0200 https://tjock.se/hemmet/pappersflygplan-med-canardvinge/417715/?utm_source=rss&utm_medium=feed