m
a
r
6 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Converse och Sneakersnstuff släpper samarbete

Kläder och skor

Garderoben / Skor

Converse och Sneakersnstuff har tagit fram en gemensam kollektion med både kläder och skor och så här ser grejerna ut. Man tar tagit den ikoniska skomodellen One Star och gett den en modern version av det klassiska kamouflagetrycket. Här finns även foder i getläder. Kommer i lila och grönt och ett par blir dina för 1000 kronor. På klädsidan hittar vi en Goretex-jacka (3500 kronor), en långärmad t-shirt (400 kronor) och en vanlig t-shirt (350 kronor).

Den 12 april släpps kollektionen i Sneakersnstuffs butiker, på sneakersnstuff.com och på Converse.com. Grejerna ska även finnas hos utvalda återförsäljare.

Visa
Pressmeddelande
Sneakersnstuff tolkar Converse One Star

Converse One Star fortsätter befästa sin närvaro på den global streetwear-scenen, nu tillsammans med den välkända sneakerbutiken Sneakersnstuff. Tillsammans med Sneakersnstuff har Converse tagit fram en kapselkollektion kallad just Converse X Sneakersnstuff.

Kamouflagetrycket har länge varit ett centralt element på modescenen. Med en önskan om att modernisera det klassiska ERDL-mönstret som första gången togs fram av the US Army Engineer Research and Development Labratory under sextiotalet, introducerar Converse och Sneakersnstuff en kollektion där man gör en twist på det klassiska trycket One Stars anspråk på det militära trycket får liv genom dess textur och färg. I övergången från en traditionell grafisk applicering till en unik sammanlappning av mocka- och lädermaterial, fokuserar Converse och Sneakersnstuff på två färgpaletter – den klassiskt gröna militärpaletten och en lite djärvare lavenderlila palett. Den sistnämnda kommer att finnas exklusivt tillgänglig hos Sneakersnstuff.
 
Den så kallade foxing tapen, alltså den del som binder samman sulan med skon, hämtar sin inspiration från militära tvätt etiketter. På insidan av skons häl har en Sneakersnstuff logga applicerats. Vidare definieras skons karaktär av dess foder i get-läder, vintage bomullssnören, innersula med båda parters loggor och siluettens ikoniska stjärna i nappaläder.
 
”Camouflagemönstret har alltid spelat en viktig roll inom mode och streetwear”, säger Erik Fagerlind, medgrundare av Sneakersnstuff. ”Vi ville lyfta fram trycket genom att sy ihop läderbitar i en utdragen, onaturlig process. Vi tror inte på genvägar. Det är inte mode. Samlingen är genomgående, genuin och håller en hög hantverksnivå”.

Den lavendellila paletten har även inspirerat en kapselkollektion av kläder. Här ingår en GORE-TEX Coaches jacka, rustad med vind- och vattenresistent material, reflexiv logga och justerbara dragsnören vid jackens nederkant. Kollektionen rundas av med en lila Converse Essential långärmad t-shirt och en kortärmad t-shirt i militärinspirerat tryck med dubbla varumärkesloggor.

Sedan butikens öppning i Stockholm 1999 har Sneakersnstuff erbjudit premiumsneakers till lokala entusiaster och har samtidigt varit med och definierat streetstilen genom sitt distinkta utbud av produkter och olika samarbeten.

Kollektionerna släpps den 12e april, 2018. Skon i den lavendellila paletten samt GORE-TEX-jackan kommer endast att säljas på Sneakersnstuff.se och Converse.com. Resterande produkter kommer att släppas i Sneakersnstuffs butiker, på sneakersnstuff.com, converse.com och hos utvalda återförsäljare.

Skorna kommer att kosta 1000 SEK, longsleeve t-shirten 400 SEK, t-shirten 350 SEK och GORE-TEX- jackan kommer att kosta 3500 SEK. Converse X Sneakersnstuff sneakern kommer i storlekarna US 5 – US 13 och samtliga klädesplagg kommer att finnas i storlekar S-XXL.
Skrivbordet för dig som älskar Aventador
Ta in superbilen på kontoret 
50kg
+
Bobby Green
0
Lil Pump visar upp sin smyckesamling
Dyra grejer 
-86kg
+
Bobby Green
0
Delicatoasken gör comeback
Innehåller en nyhet 
226kg
+
Bobby Green
0
Robyns nya album släpps den 26 oktober
Heter Honey 
174kg
+
Bobby Green
0
Årets tema för Musikhjälpen presenterat
Alla har rätt att funka olika 
112kg
+
Bobby Green
0
Gatumat för 1 dollar
Billigt! 
107kg
+
Bobby Green
0
Årets Blossa har smak av Limoncello
Och medelhavskryddor 
159kg
+
Bobby Green
0
Varix WC - ny sneaker från Vans
Släpps i slutet av månaden 
44kg
+
Bobby Green
0
Därför säger vi ok
Ok? 
106kg
+
Bobby Green
0
Ny KÄK-burgare på Circle K
En starkare variant med salsa 
33kg
+
Bobby Green
0
Mumin-kläder för Rädda Barnen
Släpps på lördag 
137kg
+
Bobby Green
0
En liten tur med en Porsche 964 Carrera RS
Odödlig klassiker 
114kg
+
Bobby Green
0
Dokumentär om Bill Murray på gång
Här är trailern 
139kg
+
Bobby Green
0
Snyggt formade tårtor
Briljera när det är kalasdags 
117kg
+
Bobby Green
0
Garant presenterar blödande vegan-burgare
Nytt i frysdisken 
174kg
+
Bobby Green
0
Tut i luren! Idag är det Kebabens dag!
Middagen är räddad, igen 
120kg
+
Bobby Green
0
Det finns även ett Venedig i Kina
Staden Zhenyuan ser trevlig ut 
110kg
+
Bobby Green
0
Kul video till Kanye West och Lil Pumps låt
Ge mig en sån här dräkt 
38kg
+
Bobby Green
0
Är den här Evo-versionen den ultimata Dinon?
Underbar 
134kg
+
Bobby Green
0