m
a
r
58 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin Garderoben / Jeans
64kg
+
Bobby Green
0

Det här ska vara världens tyngsta jeans

Från svenska SOSO

I mitten av juni kommer det svenska företaget SOSO att börja tillverkningen av vad de säger är världens tyngsta jeans. Materialet ska vara så tjockt att det tog fabriken en hel extra dag att ställa in maskinerna för att de skulle kunna klara av att sy i det. Sedan ska det även ta en skräddare en hel dag att tillverka ett enda par. Man skriver att j…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, jeans, tunga, SOSO
78kg
+
Bobby Green
0

Levi's 501-jeans har fyllt 145 år

Firas med specialkollektion

Igår var det inte mindre än 145 år sedan de första Levix27s 501-jeansen såg ljuset. Detta firas bland annat med en specialkollektion i en begränsad upplaga där jeansen fått andra färger och guldiga knappar. Jonathan Cheung som är chefsdesigner på Levix27s säger följande: x22Wow, 145 år. Det finns väldigt få produkter i vår mänskliga historia, i sy…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, Levi's, jeans, jubileum, 501, kollektion, 501 Day
92kg
+
Bobby Green
0

Så uppfanns blåjeansen

Tack vare guldgrävarna

När guldgrävarna i Kalifornien slet ut sina byxor snabbare än de kunde lagas fick den unga skräddaren Jacob Davis en idé - och det var så blåjeansen uppfanns.
Läs mer om Jeans, blåjeans, jeans, Ted-ed, brallor, byxor, jeanstyg
111kg
+
Bobby Green
0

Levi's uppdaterar 501

Finns nu som skinny fit

Världens mest kända byxa måste vara Levix27s 501:or. Jeansen har funnits sedan slutet på 1800-talet och verkar aldrig gå ur tiden. Nu får de sig en uppdatering i form av att de kommer som skinny fit. En smalare look med smala ben, men ändå samma klassiska vintageutseende som alltid.
Läs mer om Jeans, jeans, 501, Levi's 501, skinny fit, kläder, vintagelook, Skinny
92kg
+
Bobby Green
0

Så här tillverkas jeans

I alla fall i Los Angeles

I det här korta klippet får vi en snabb inblick i hur det går till att tillverka jeans på en fabrik i Los Angeles.
Läs mer om Jeans, jeans, tillverkning, fabrik, Los Angeles, Carson Nicely
84kg
+
Bobby Green
0

Jeansen du verkligen ska kunna röra dig i

Nytt från Replay

Replay har nu lanserat sin nya jeansmodell Hyperfree och det ska vara ett par brallor som är lätta, mjuka och elastiska - allt för att du fortfarande ska kunna röra på dig som du vill. Modellen finns i fyra olika utföranden för dam (slim, rak, boyfriend och en sportig boyfriend) och för herr i tre (slim, rak och sport). Det finns även en mängd olik…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, Replay, Hyperfree, jeans, jeansmodell, röra, skaka
90kg
+
Bobby Green
0

Historien om Levi's 501-jeans

De ikoniska brallorna

I den här dokumentärfilmen får vi en berättelse om världens kanske mest ikoniska jeans - Levix27s 501.
Läs mer om Jeans, dokumentär, Levi's, jeans, 501, kläder, brallor
83kg
+
Bobby Green
0

Självrengörande jeans som aldrig stinker

Drömkläderna?

ODO har tidigare presenterat en t-shirt som de lovar är självrengörande och som du ska kunna spilla på utan att det blir fläckar. Nu har de gjort samma sak med ett par jeans som nyligen lanserades på Kickstarter. Dessa ska man alltså aldrig behöva tvätta och de ska varken stinka eller kunna få fläckar. Den magiska ingrediensen ska vara silver, och …
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, ODO Denim, självrengörande, jeans, Kickstarter, kläder, material, stinka
94kg
+
Bobby Green
0

Jeans med mer plats för paketet

Free your balls

Om man vill ha slimmade jeans men har ett oslimmat paket, hur gör man då? Man köper ett par Mugsy, jeansen som har extra plats för den som är lite mer välhängd. Inga mer baggy pants för att få plats med grejerna alltså. Jeansen är en idé som Leo Tropeano fick när han kände att varje slimmade par han hade helt enkelt var för tajta i nedre regionen o…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, Mugsy Jeans, jeans, snopp, plats, bekväm, slim fit
111kg
+
Bobby Green
0

JanÅkes renskötning formade brödernas jeans

Blod och knivmärken hör till

Jeansmärket Denim Demon grundades av bröderna Oskar och Anton Sommarlund och de var noga med att det inte bara skulle handla om att designa jeans, utan om att ladda varumärket med något mer. Bröderna som vuxit upp i Stockholm började rota bland sina samiska rötter och tog kontakt med släktingarna i Jämtland som är renskötare. För att dra igång verk…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, JanÅke, jeans, kläder, byxor, Denim Demon
118kg
+
Bobby Green
0

Så tar du hand om dina jeans

Vadå behöver man det?

Den som trodde att man aldrig behövde ta hand om sina jeans utan att de blir bäst om de får nötas, bli lite smutsiga och skabbas ner har tydligen fel. Michael Williams från A Continuous Lean visar här istället hur du på bästa sätt tar hand om dina jeans så att de håller i princip livet ut.
Läs mer om Jeans, jeans, Mr Porter, kläder, omvårdnad
83kg
+
Roger Åberg
0

Levi's uppdaterar 501:an

Mer avsmalnande passform

501:an har väl inte varit så tokhet de senaste åren men det är en klassisk modell som man inte riktigt får röra. Nu har i alla fall Levix27s fixat lite med den och den uppdaterade modellen kallas för 501 CT. Största skillnaden är en lite mer avsmalnande passform och Levix27s föreslår att man väljer en storlek mindre för en smalare passform och en s…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, levi, levis, 501, 501 ct, jeans
100kg
+
Roger Åberg
0

Levis visar varför man ska ha cykelkläder

Små men bra funktioner skiljer mot vanliga kläder

Snart börjar det bli dags att cykla till jobbet igen och jag funderar på att inhandla lite kläder för att göra resan härligare. Hittills har jag inte hittat något som varit tillräckligt snyggt, men i det här klippet övertygar nästan Levis mig att funktionerna i kläderna vore trevliga att ha.
Läs mer om Jeans, cykel, levis
86kg
+
Roger Åberg
0

Ännu ett par jeans för cykling

Plats för låren

Vanliga kläder anpassade för cykling blir vanligare och vanligare och här är ännu ett par. De är slim fit men har tillräckligt med plats för låren för att inte göra turen på cykeln obekväm. Prislappen ligger på 180 euro.
Läs mer om Jeans, jeans, cykling
55kg
+
Bobby Green
0

Jeans designade av djur

Tillverkarna försöker hela tiden att hitta på nya saker så att vi konsumenter ska bli lockade att köpa deras produkter. Ett av dessa påhitt är att låta tigrar, lejon och björnar som lever på zoo riva, bita och slita i ett par jeans och på så vis x22designax22 den färdiga byxan.
Läs mer om Jeans, jeans, djur, zoo, tillverkning, konstigt, tiger, lejon, björn
96kg
+
Bobby Green
0

Paige Denim använder laser på sina jeans

Jeanstillverkaren Paige Denim har en ganska så speciell process för att få till rätt slitningsyta på deras jeans - de använder sig nämligen av laser. Flera års förslitning kan nu istället göras på bara några sekunder. Mer om hur det hela fungerar kan du läsa på länken nedan.
Läs mer om Jeans, Paige Denim, jeans, laser, teknik, tillverkning, produktion, behandling
115kg
+
Bobby Green
0

Miljövänligare jeans från Replay

Replays nya linje Laserblast L.I.F.E (Laserblast Innovation For Earth) låter som något hämtat från rymden men det är istället en ny kollektion jeans som genomgått en färgningsprocess med enbart naturliga pigment från mineraler. Mineralerna som kommer från berg ger jeansen samma slitna look som vi är vana vid, men hela processen är mycket bättre för
Läs mer om Jeans, Replay, jeans, miljö, färgning, Laserblast L.I.F.E (Laserblast Innovation For Earth)
88kg
+
Bobby Green
0

Jeans anpassade för skejtare

Designern Nick Rendic har tagit fram ett par Levix27s-jeans speciellt anpassade för skateboardåkare. Den som sketjar ramlar rätt så ofta och då behövs ett par jeans som klarar ett par smällar och som inte går sönder i första taget.
Läs mer om Jeans, jeans, skateboard, Levi's, kollektion, skejtare
95kg
+
Bobby Green
0

Från plast till jeans

Förutom att vara sång- och dansman är Pharrell Williams även Creative Director för jeansmärket Bionic Yarn. Nu presenterar han i samarbete med G-Star RAW x22RAW for the Oceansx22 - ett projekt för att omvandla all plast som finns i våra hav till jeans. En kollektion av den återvunna plasten kommer att finnas i butik från och med augusti.
Läs mer om Jeans, Pharrell Williams, Bionic Yarn, jeans, plast, RAW for the Oceans, G-Star Raw
87kg
+
Bobby Green
0

Där Lee 101 tillverkas

I den här korta videon från thethrashlab får vi en snabb rundtur i fabriken där de klassiska Lee 101-plaggen tillverkas.
Läs mer om Jeans, Lee 101 Denim, jeans, fabrik
105kg
+
Bobby Green
0

Vattentåliga jeans

Second Narrow är ett företag från Vancouver som vill kombinera teknik med klädesplagg. Deras Kickstarter-jeans tillverkas i Japan och har en speciell beläggning som gör de tåliga mot vatten och andra vätskor. Jeansen finns i tre olika storlekar och priset sägs bli under 200 dollar per par.
Läs mer om Jeans, vatten, jeans, vattentåliga, Second Narrow, Kickstarer
136kg
+
Bobby Green
0

Nudie - From Cotton to a Pair of Jeans

From Cotton to a Pair of Jeans är en kortfilm från Nudie Jeans i Turkiet där bomullen odlas. Vi får hänga med till fabriken i Italien och följa processen hur just bomullen blir till ett par jeans.
Läs mer om Jeans, Nudie Jeans, From Cotton to a Pair of Jeans, jeans, video
105kg
+
Bobby Green
0

Dokumentär om Naked & Famous

Neon Films har gjort den här dokumentären om jeanstillverkaren Naked & Famous.
Läs mer om Jeans, Naked & Famous, jeans, dokumentär
84kg
+
Bobby Green
0

Historien om Levi's 501

Det är nu hela 140 år sedan de första Levix27s 501-jeansen såg ljuset. Ett par brallor som bär på en gedigen historia och som länge varit en ikon runt om i världen. För att hylla jeansen har Levix27s satt ihop den här rätt arty filmen som enbart i bilder visar dess historia.
Läs mer om Jeans, jeans, Levi's, historia, 501 Jeans
93kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Denim Mythbusters

Att ta hand om ett par jeans

I Denim Mythbusters får vi lära oss mer om jeans och hur man bäst tar hand om dem utifrån ett gäng olika jeansexperters synvinklar. I det tredje avsnittet som släpptes nyligen intervjuas Francine Rabinovich och Raffael Flores från Denim Therapy. Vi får bland annat höra tröstande ord om att hål i jeansgrenen händer alla, att man ska undvika att tv…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, denim mythbusters, denim therapy, jeans
95kg
+
Bobby Green
0

Exklusiva jeans från nudie

Grim Tim Organic Pima Selvage Denim är namnet på ett par mycket exklusiva jeans från Nudie Jeans. Jeansen är tillverkade i Pima-bomull, en bomull som bara odlas på en liten gård i New Mexico. Tyget vävs sedan i en fabrik i Japan och sys sedan ihop i Italien. Tillverkas endast i 480 exemplar och alla är numrerade och förpackade i en speciell låda d…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, Nudie, jeans, exklusiv, Grim Tim Organic Pima Selvage Denim, organiskt, bomull
32kg
+
Bobby Green
0

Jeans för den som inte kan bestämma sig

Japanska Fundamental Agreement LUXURY har tillsammans med JAM HOME MADE tagit fram de här fyra par jeansen som enligt dem hämtar inspiration från dåtiden, nutiden och framtiden. Riktigt vad de menar med det där är oklart men jag tyckte de var lite lustiga då två av paren har olika byxben. Jeansen går att förbeställa fram till den 26 maj, sen får m
Läs mer om Jeans, jeans, Japan, hybrid, Fundamental Agreement LUXURY, JAM HOME MADE
-66kg
+
Roger Åberg
0

3D från G-Star

G-Star är stolta över sitt denim med 3D-effekt, tyget är inte platt utan är lite skulpterat. Speciellt somrigt är det kanske inte, mest skitigt. Som G-Star ska vara alltså. Mer på länken.
Läs mer om Jeans, jeans, denim, g-star
97kg
+
Bobby Green
0

Bakom kulisserna hos Levi's Vintage

Levi’s Vintage Clothing grundades av Mr. Levi Strauss redan 1853. Varumärket som alltså har hunnit bli hela 160 år är känt över hela världen och står för kvalitet, design och ikoniska plagg som exempelvis 501-jeansen. Mr Porter tar oss med bakom kulisserna och plockar fram lite historia.
Läs mer om Jeans, jeans, Levis, kläder, plagg, vintage, Mr Porter
221kg
+
Roger Åberg
0

Se på när dina jeans sys

Kan bli verklighet i Malmö

Nerdy by Nerds är ett jeansmärke, eller koncept snarare, startat av tre grabbar från Malmö. De vill göra de perfekta jeansen och får man tro dem själva är de på god väg där. Men de vill också ha en unik upplevelse när man köper jeansen eftersom affär och fabrik ska sitta ihop. Lite som restauranger där man kan kika in i köket. För att få detta at…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, jeans, malmö, funded
114kg
+
Roger Åberg
0

Jeans med kevlar för bågeturen

Maple är ett jeansmärke som helt har specialiserat sig på bågeåkare, tuffa sådana med tatueringar och shiftnyckeln i bakfickan. Men även de tuffa killarna vill ju åka säkert och därför är jeansen förstärkta med kevlar. Perfekt när det blir lite varmare. Eller mycket varmare. Finns i storlekar mellan 28 och 42 och kostar 250 dollar.
Läs mer om Jeans, jeans, motorcyklar
29kg
+
Roger Åberg
0

Skrillex och G-Star gör jeans tillsammans

För några veckor sedan postade vi en fantastisk film från G-Star där man visade hur denim görs. Musiken till filmen var gjord av Skrillex och nu visar det sig att samarbetet var djupare än så. Nu kommer nämligen ett par jeans signerade Skrillex. Jeansen, som kommer i begränsad upplaga, är en version av G-Star-modellen Elwood Super Slim som har fåt…
Läs hela artikeln
Läs mer om Jeans, skrillex, g-star, jeans
82kg
+
Bobby Green
0

Jeans inspirerade av Dwight Yoakam

Yoakam Dungarees är ett par jeans med inspiration från originalet Levis 517. Dessa bar country-artisten Dwight Yoakam upp på ett sätt som ingen annan kunde. Jeansen är bench-made vilket är ett gammal uttryck man använde förr. Det kommer från att den som sydde satt på en bänk och ritade ut en kundens hela utstyrsel på papper och sedan klippte till
Läs mer om Jeans, Yoakam Dungarees, Dwight Yoakam, jeans, design, kläder, byxor
79kg
+
Bobby Green
0

Termokroma jeans från Naked and Famous

Naked and Famous Denims senaste galna jeans är tillverkade i termokroma färger. Det innebär att de ändrar färg beroende på temperatur. Ju varmare du blir på ett ställe desto vitare blir jeansen. Är det supervarmt utomhus en dag så kommer alltså de blåa jeansen att ändra färg till vita. När det blir kallare går färgen tillbaka igen. Kostar 240 doll
Läs mer om Jeans, termokrom, jeans, Naked and Famous Denim
83kg
+
Roger Åberg
0

Skrillex och G-Star visar hur denim görs

G-Star tar hjälp av Skrillex för att visa hur denim görs. Resultatet är väldigt långt från UR om man säger så, och vi blir väl inte så fantastiskt mycket klokare, men snyggt är det.
Läs mer om Jeans, skrillex, g-star, jeans
84kg
+
Roger Åberg
0

Levi's gör jeans av plastflaskor

Plastflaskorna som ligger i stora öar och driver i haven är ångest. Nu lanserar Levix27s en ny serie med jeans som de kallar för Waste<Less som helt enkelt är gjorda på plastflaskor. Åtta flaskor går det åt för att göra ett par jeans. Under våren räknar de med att göra om 3.5 miljoner flaskor till jeans och man kommer att använda tekniken i st
Läs mer om Jeans, levis, jeans, återvinning
80kg
+
Bobby Green
0

Imogene + Willie visar hur de gör jeans

Matt och Carrie Eddmenson är grundarna till företaget Imogene + Willie. De tillverkar jeans och i den här lilla dokumentären kallad x22A Common Threadx22 får vi följa dem i deras arbete och hur det kommer sig att de börja jobba med jeans från första början.
Läs mer om Jeans, A Common Thread, jeans, Imogene + Willie, denim
r