-
m
a
r
55 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
Artiklar i kategorin / Formgivning
132kg
+
Roger Åberg
0

Filmer inspirerade de här ölen

Snygga och fyndiga

Öl är gott, film är kul. Hur god öl Director Brewery gör låter jag vara osagt, men deras flaskor och etiketter är mycket fina. Man har två sorter, Star Weiss och Indiana Hop, och The Dieline har tagit sig ett snack med skaparna.
Läs mer om Formgivning, öl, star wars
87kg
+
Roger Åberg
0

Tärningsspel i snygg förpackning

Mer tärningar åt folket

Double Cross är ett enkelt tärningsspel i snygg förpackning. Varje deltagare får en kopp och fem tärningar och sedan så går det ut på att man ska betta på hur många tärningar av en speciell valör det finns på bordet. Kostar 35 dollar och finns i svart och vitt.
Läs mer om Formgivning, mr pip, spel, tärning
102kg
+
Bobby Green
0

Historien om typsnittet Futura

Designades 1927

Futura är ett skarpt typsnitt som ofta används i filmer av bland annat regissörerna Stanley Kubrick och Wes Anderson. Typsnittet designades av Paul Renner 1927 och fick en tuff start då nazisterna gav sig på det. Efter kriget fick det dock ett rejält uppsving när man använde det vid Apollo 11-rymdfärden.
Läs mer om Formgivning, Futura, typsnitt, Fox, historia
184kg
+
Roger Åberg
0

Tänk om LinkedIn var vackert!

Då hade det sett ut så här

Vissa siter är funktionellt fantastiska (eller i alla fall nödvändiga) men ser ut som skit. Om LinkedIn ser ut som skit låter jag er avgöra, men allt kan bli vackrare. Gregoire Vella tycker i alla fall det och har gjort ett förslag på hur det skulle kunna se ut om det istället var vackert men fortfarande funktionellt. Visst hade det varit härligare
Läs mer om Formgivning, Gregoire Vella, linkedin, webbdesign
165kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Vill du jobba gratis?

Man vill inte jobba för "exponering"

I takt med att allt fler försöker slå sig fram inom kreativa yrken som till exempel fotograf, reklamare, skribent eller liknande har det blivit allt oftare att uppdragsgivare försöker få dessa att jobba gratis i utbyte mot exponering, credd eller något liknande. Detta är något som givetvis irriterar många i respektive bransch och därför har reklam…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, pro bono, gratis, reklambyrå, pitch, #saynotospec
214kg
+
Bobby Green
0

Från lera till vacker mosaik

Imponerande hantverk

Tänk på denna videon nästa gång ni går över ett vackert mosaikgolv eller liknande, för här ser man hur mycket jobb det faktiskt ligger bakom.
Läs mer om Formgivning, mosaik, lera, formgivning, design, konst, klinker, kakel, coolt
235kg
+
Bobby Green
0

Träskulptur som härmar en Kolibris rörelser

Extremt välgjord

Visst kan man skapa fantastiska saker i en dator men det är snäppet häftigare när något är byggt i verkligheten. Här får vi se Derek Huggers välbyggda träskulptur som föreställer en Kolibri som suger nektar ur en blomma. x22Every element of motion has been completely mechanized, from the beating wings to the flaring tail. Intricate systems of linka…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, Kolibri, fågel, skulptur, formgivning, design, Derek Hugger
145kg
+
Bobby Green
0

Så här ser Alfa Romeos nya emblem ut

Försiktig men ändå tydlig uppdatering

I går kväll presenterade Alfa Romeo nya Giulia och i samband med det visade man även upp en ny design på emblemen som kommer att pryda bilen, och övriga Alfas i framtiden. Ingen jätteförändring men ändå en fortsatt vidareutveckling av designen som presenterades för första gången 1910. Mer om emblemet finns att läsa på länken nedan.
Läs mer om Formgivning, Alfa Romeo, logo, design, formgivning, logotyp
54kg
+
Roger Åberg
0

Om kalla företag gjorde kalla öl

just drink it!

Hur hade det sett ut om diverse kända varumärken också hade gjort öl? Nikes öl är rätt självklar, Just drink it. Facebook handlar om att koppla ihop människor men jag hade hellre druckit en Nokia öl med sloganen Connecting people. Dagens Apple hade förresten inte döpt den till iBeer utan till Apple Beer.
Läs mer om Formgivning, facebook, apple, nike
88kg
+
Roger Åberg
0

Välkända logotyper gjorda i Lego

Stiligt!

Polacken Kamil Piatkowski gillar Lego och fina varumärken så han bestämde sig för att göra ett gäng varumärken som har betytt mycket för honom i just Lego. Resultatet blev riktigt kärleksfullt tycker jag. Klicka dig vidare för fler!
Läs mer om Formgivning, lego, varumärken, logotyper
167kg
+
Bobby Green
0

Välkända logotyper ritade för hand

Stadigt

Seb Lester fortsätter visa att han är stadig på handen och den här gången får vi se när han ritar välkända logotyper. Fler av Sebs alster hittas på länken nedan.
Läs mer om Formgivning, logo, logotyper, kalligrafi, Seb Lester
116kg
+
Johan Rosén
0

New York Times intervjuar Milton Glaser

Ligger bakom många kända logotyper

Milton Glaser berättar i en intervju med New York Times om sin relation till illustrationer. Han berättar om hur han redan som barn hade en speciell relation till att teckna, det fanns inget han hellre gjorde. Milton Glaser är känd för mycket, men några av hans alster som man stöter på i vardagen är bland annat Brooklyn Brewery och New York Times l
Läs mer om Formgivning, lggor, logotyper, Milton Glaser, New York Times, NY Times
169kg
+
Bobby Green
0

Styrkan i en logotyp

Designer berättar hur mycket en logga betyder

Michael Bierut är grafisk designer och i den här videon berättar han varför några enkla linjer och former i en logotyp kan ha så stor betydelse.
Läs mer om Formgivning, logo, logotyp, logotyper, formgivning, design, styrka, Michael Bierut
133kg
+
Roger Åberg
0

Spanien får egna Coca-Colaburkar

Allt blir rött

Coca-Cola har gjort om burkarna för att få designen på dem ska vara mer enhällig men i Spanien går man ett steg till; där kommer alla burkarna att dela samma överdel (förutom randen längst upp) och visa om det är zero eller light med hjälp av färgen på botten. Vad tycker ni, gillar ni detta?
Läs mer om Formgivning, coca-cola, burkar
132kg
+
Roger Åberg
0

Hyper Island delar med sig av sin verktygslåda

Utvecklas, samarbete, var mer kreativa

Hyper Island är en skola som jobbar mycket kreativt och kreativitet är inte något som bara råkar hända utan det behöver sina processer för att fungera. Skolan har samlat ihop olika övningar och man sortera dem efter tidslängd, vad man vill uppnå och hur många man är. Ett givet bokmärke!
Läs mer om Formgivning, hyper island,
93kg
+
Roger Åberg
0

Här är gamla manualen för Nintendofigurerna

Berättar också deras historia

Om du är intresserad av gamla härliga spelkaraktärer och formgivning har det dykt upp en manual för klassiska Nintendokaraktärer på nätet. Till varje figur hittar man inte bara deras Pantone-färger utan även en liten karaktärsbeskrivning.
Läs mer om Formgivning, nintendo, form
200kg
+
Roger Åberg
0

Den här praktikanten kommer att gå långt

Mycket fin pixelfilm som arbetsprov

Søren Danielsen var på jakt på en praktikplats och för att få tag på en riktigt bra skickade han inte bara runt ett mail utan gjorde en liten film om sig själv, och resultatet blev fantastiskt. Søren har nog inga problem att få varken praktikplats eller jobb.
Läs mer om Formgivning, pixlar, ansökan, praktik
122kg
+
Roger Åberg
0

Better call Saul i serietidningsform

Läs den gratis

Alldeles strax är det dags för premiären av Better call Saul, en spinoff från Breaking Bad. För att få igång peppen har TV-bolaget AMC släppt en serietidning om Saul som är alldeles gratis att läsa. Ett roligt grepp tycker jag!
Läs mer om Formgivning, better call saul, breaking bad, serietidning
179kg
+
Bobby Green
0

Ny häftig skulptur från John Edmark

Matematiskt korrekt

Skulptören John Edmark fortsätter att leverera och här ser vi en ny skapelse han gjort i laserskuret trä. Den kallas för Helicone och hade jag haft en på mitt skrivbord hade jag pillat med den jämt.
Läs mer om Formgivning, skulpturer, konst, John Edmark, matematik, häftigt, Helicone
163kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Snubbe speedpaintar lieman

Snyggt!

Här kan ni kolla in när en snubbe målar avbildar liemannen i photoshop med hjälp av Wacom Intuos4-bräda.
Läs mer om Formgivning, speedpainting, liemannen, photoshop, snabbmålning
191kg
+
Roger Åberg
0

I huvudet på en designer

Häng med när Aaron gör en logga

Aaron Draplin verkar vara en skön typ. Här får vi hänga med på en liten resa när han gör en logotyp för ett fiktivt företag.
Läs mer om Formgivning, aaron draplin,
146kg
+
Roger Åberg
0

Lär dig om formgivning när du spelar kort

Kortlek med kunskap

Att spela kort är kul, att lära sig om formgivning är kul, att kombinera dem borde vara rätt lyckat. Den här kortleken kostar 20 dollar och på varje kort finns det olika små fakta och lärdomar om formgivning.
Läs mer om Formgivning, kortlek, formgivning, design
98kg
+
Roger Åberg
0

Testa pixelögonmåttet

Har du vaknat ännu?

Hur står det till med pixelögonmåttet? Pixactly är ett litet webbtest där man får rita upp boxar med ett visst antal pixlar och se om man har ett bra ögonmått. Mitt var så där...
Läs mer om Formgivning, pixlar, ögonmått
48kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Svensk pop blir frimärken

Aviccii, First Aid Kit, Robyn, Max Martin och Seinabo Sey

För att hylla det svenska popundret har PostNord tagit fram fem stycken nya frimärken vars motiv är fem svenska artister och låtskrivare som slagit igenom utomlands. Det handlar om Aviccii, First Aid Kit, Robyn, Max Martin samt Seinabo Sey. Jan Gradvall, journalist och medlem i PostNords frimärksråd (och även en av dem som grundade Feber 1.0 [wiki…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, frimärken, posten, post nord, Aviccii, First Aid Kit, Robyn, Max Martin, Seinabo Sey
90kg
+
Roger Åberg
0

Hoefler och Frere-Jones har kommit överens

TYPSNITTSGUDARNA har slutat bråka

Jonathan Hoefler och Tobias Frere-Jones är två av nutidens mest kända typsnittsskapare och de har gjort en hel radda klassiker tillsammans, främst är man kanske kända för Gotham som använts på många ställen, bland annat i Obamas Change-kampanj (och där även HOPE-postern) och i både Febers och Tjocks logotyper. Med succéer kommer ofta baksidor och…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, Frere-Jones, Hoefler
109kg
+
Bobby Green
0

Undervattensskulptur sjösatt på Bahamas

Blir nytt hem till fiskar

Jason Decaires är känd för sina undervattensskulpturer och nyligen sjösattes hans senaste bygge Ocean Atlas på Bahamas. Den 5.4 meter höga och 60 ton tunga figuren föreställer en ihopkrupen människa som håller upp havets tak och kommer att fungera som ett artificiellt rev för djurlivet under vattnet.
Läs mer om Formgivning, Ocean Atlas, undervattensskulptur, konstverk, form, stor, Jason Decaires, Bahamas
105kg
+
Roger Åberg
0

Söt unge lär sig typsnitt

Bra prioriteringar!

En del föräldrar lär sign barn djur och annat trams, de här föräldrarna lär sitt barn betydligt viktigare saker - typsnitt. Om barnet kommer att bli AD eller bara hipster återstår att se.
Läs mer om Formgivning, barn, typsnitt
80kg
+
Josephine Sjöqvist
0

En liten film om design

Den här videon gjordes på beställning av de styrande i Dublin för att skapa bättre förståelse för hur design kan användas som ett verktyg för positiv förändring, och för att få unga människor att fundera över hur världen runtomkring dem är uppbyggd.
Läs mer om Formgivning, Shape, Design, Video
106kg
+
Josephine Sjöqvist
0

De designar typsnitt

Du kanske inte har hört talas om Jonathan Hoefler eller Tobias Frere-Jones tidigare, men du har förmodligen sett resultatet av deras jobb. Tillsammans drev de nämligen en framgångsrik typsnittsdesignstudio där de skapade välkända typsnitt för bland andra Wall Street Journal och presidenten. Font Men ger en inblick bakom kulisserna i deras värld.
Läs mer om Formgivning, Typsnitt, Design, Jonathan Hoefler, Tobias Frere-Jones, Typsnittsdesign
98kg
+
Roger Åberg
0

Intervju med Jesper Kouthoofd

Rebell

Jesper Kouthoofd är i dag VD för Teenage Engineering, som bland annat har gjort den fantastiska lilla synthen OP-1. Men han har även startat klädmärket Acne och gjort fantastiska reklamfilmer för Norrlands Guld, Lotto och varit med och skapat Ipren-mannen. Och så har han köpt fyra fantastiska Lamborghinis som står på kontoret. Här är en rätt lång …
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, rebell, Jesper Kouthoofd, op-1, teenage engineering, acne
90kg
+
Roger Åberg
0

Gör en snabb logga med Squarespace

Att slänga ihop en logga för det superviktiga företaget på en onlinetjänst känns väl så där, men det är så mycket annat i livet som borde ha snygga loggor - det där lilla projektet, korpenlaget eller vad det nu kan vara. Det där som man bryr sig om men som knappast har 100 miljoner till någon reklambyrå. Squarespace, som till vardags är grymma på …
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, squarespace, logo
88kg
+
Roger Åberg
0

2013 års bästa typsnitt

Enligt Type Facts

Typsnitt är fantastiska och varje år kommer det faktiskt några till som gör livet bättre för en formgivare. Type Facts har nu listat sina favoriter och min favorit bland dem är helt klart Balto.
Läs mer om Formgivning, typsnitt,
82kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Årets majblomma presenterad

För 108 gången var det idag dags att presentera årets Majblomma och årets upplaga går i färgerna cerise och limegrönt med en gul prick i mitten. Majblomman säljs till förmån för barn som behöver extra hjälp och har sålts sedan 1907. Det är skolbarnen själva som designar majblomman och till årets tävling kom det in över 5 000 bidrag. Lena Holm, Ma…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, majblomma, design, formgivning
80kg
+
Josephine Sjöqvist
0

En hyllning till typsnittet Montserrat

Montserrat är en hyllningsfilm till typsnittet med samma namn gjord av Fernando Lazzari. Det var hans väninna Julieta Ulanovsky som skapade typsnittet, inspirerad av området Montserrat i hans hemstad Buenos Aires. I videon gestaltas dikten Break Of Day ur boken Fervor de Buenos Aires från 1923. Hela dikten av Jorge Luis Borges kan du läsa här.
Läs mer om Formgivning, montserrat, typsnitt, hyllningsvideo, fernando lazzari, buenos aires, jorge luis borges, poesi
106kg
+
Roger Åberg
0

Är din design bättre än kattungar?

Det ultimata testet

Om du sitter och funderar på om din design är bra eller inte är det nu bara att sätta upp den i det ultimata testet - mot kattungar! betterthankittens.com är helt enkelt en site där kattungar sätts mot design och du bestämmer vem som vinner. Allt som oftast är det kattungen.
Läs mer om Formgivning, kattungar,
215kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Realistiska illustrationer av vanliga saker

Den italienske konstnären Marcello Barenghi målar superrealistiska tavlor föreställandes helt vanliga saker. I det här klippet är det spelkort som är i centrum, men på sin Youtubekanal dokumenterar han nästan alla sina illustrationsprocesser. Han använder sig av färgpennor, ibland även tusch och vattenfärg, och resultatet ger nästan en tredimensio
Läs mer om Formgivning, illustration, marcello barenghi, konst, spelkort
85kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Duktiga designers

Vinnarna i Kolla! 2013

Svenska Tecknare är en medlemsstyrd förening som organiserar illustratörer, grafiska designers, animatörer och serietecknare. Varje år anordnar de tävlingen Kolla! – en jurybedömd tävling för grafisk design, illustration och rörlig bild/interaktiv design. 2013 års version gick av stapeln nyligen och av totalt 657 bidrag fick 14 guld och 16 silver,…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, kolla!, designtävling, tävling, svenska tecknare
98kg
+
Roger Åberg
0

Logos för typsnitt av andra typsnitt

Jabier Rodriguez gillar typsnitt och fick för sig att göra en logga för en hel drös med typsnitt, fast med ett annat typsnitt än det typsnitt som loggan är för. Ja, ni fattar nog. En hel drös blev det som sagt, vill ni se vilket typsnitt som används till vilken logga får ni klicka er vidare till projektets hemsida på Behance.
Läs mer om Formgivning, typsnitt,
110kg
+
Bobby Green
0

Att skulptera leksaker

Jason Frailey, Adam Smith och Adrienne Smith har alla en sak gemensamt; de älskar leksaker. Och det är bra, eftersom deras jobb är att just skulptera olika figurer och leksaker. Som vi kan se här är deras sinnen för detaljer helt fantastisk, och det ligger oerhört mycket jobb bakom varje figur de färdigställer.
Läs mer om Formgivning, leksaker, skulpturer, skulptörer
106kg
+
Bobby Green
0

Kemist skapar i porslin

76-årige Bobby Jaber är nu för tiden pensionerad men jobbade tidigare i över 20 år som lärare i kemi. Idag ägnar han sig istället åt att skapa konst i porslin som inspirerats av molekyler.
Läs mer om Formgivning, porslin, skapa, konst, kemist, Bobby Jaber
81kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Uttal av typsnitts-namn

Om du har funderat på hur det korrekta uttalet låter för diverse typsnitt med europeiska namn så finns det nu en guide som kan hjälpa dig med det. x22The Pronunciation of European Typefacesx22 är en sajt där röster på tyska, franska och italienska läser upp det korrekta uttalet på ett 20-tal olika typsnitt som härstammar från Europa.
Läs mer om Formgivning, uttala, typsnitt, helvetica, eurostile, futura, tyskland, tyska
161kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Kända FILM-vapen som konst

Den italienske designern Federico Mauro har tagit fram ett gäng med skisser som han kallar för x22Famous Gunsx22 där han har tagit vapen som förekommer i filmer och gjort konst av dessa. På skisserna kan man se både autentiska vapen så väl som de fantasivapnen man till exempel hittar i filmer som Ghostbusters, V, Star Trek och Men in Black. Under
Läs mer om Formgivning, design, vapen, filmvapen, Federico Mauro
138kg
+
Bobby Green
0

Medaljerna till årets Swimming World Championship

Den brasilianska designstudion La Granja var de som kammade hem uppdraget att tillverka medaljerna till årets Swimming World Championship som äger rum i staden Barcelona mellan den 19 juli och 4 augusti. Genom att hämta inspiration från simglasögonen till själva medaljhållaren tillverkades denna i silikon. Det i sin tur gjorde att hur medaljen hän…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, medaljer, Swimming World Championship, La Granja
120kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Peter Han ritar med krita

Och sen raderar han

Designern Peter Han har arbetat som konceptdesigner för både tv-spel och filmer, men har också blivit känd för sin populära tecknarkurs Dynamic Sketching. Tanken med den är att låta eleverna släppa sina förutfattade meningar om hur designprocessen ska gå till. Genom att bara använda krita blir de tvungen att arbeta snabbt, med hela kroppen och utan…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, peter han, teckning, dynamic sketching, pardon my dust, krita
207kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Ettan och Grovsnus i retrodosa

Ettan och Grovsnus kommer under sommaren att finnas till försäljning i 1967 års modell, med plåtlock och allt. Upplagan är begränsad till 12 000 exemplar.
Läs mer om Formgivning, snus, ettan, grovsnus, retrodesign, retro, retrodosa
101kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Hur Black Flags logga blev till

Black Flag, kanske ett av världens mest inflytelserika hardcorepunkband, har en logotyp som de flesta musikintresserade känner till. I den här dokumentären får vi veta bakgrunden till loggan, hur den kom till och hur den mixtrats med genom åren. Loggan designades av konstnären Raymon Pettibon, bror till Black Flag-grundaren Greg Ginn. Enligt hono…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, logga, black flag, hardcore, punk
156kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Svenska byrån Bedow Europamästare i design

Den svenska grafiska designbyrån Bedow tog i lördags emot guld i förpackningskategorin på European Design Awards i Belgrad. Det vinnande bidraget var etiketterna på Mikkellers Pale Spring Ale, där de fyra årstiderna tolkas. Etiketterna har fått mycket bra kritik sedan tidigare: en merit award i Art Directors Club New York, en pencil slide i D&AD, …
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, mikkeller, bedow, european design awards, belgrad, pale spring ale, ratebeer
85kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Ramones AD Arturo Vegas död

Killen som formgav kanske världens mest kända rockemblem gick bort idag. Arturo Vega designade märket som hela världen förknippar med rockbandet Ramones. Vega föddes i Mexiko, men emigrerade till New York under 1970-talet, där han blev nära vän med bandet. I 22 år fungerade han som Ramones egen art director, och under den tiden hann han se alla ut
Läs mer om Formgivning, ramones, arturo vegas
104kg
+
Roger Åberg
0

Googles designspråk i manualform

Under de senaste ett och ett halvt åren har Google verkligen styrt upp sitt designspråk, både i sina webbprodukter och i mobilerna. Under styrning av två herrar vid namn Christopher Bettig och Roger Oddone har man skapat en designmanual som verkar fungera, alla Googles produkter blir ju bättre och bättre. På länken finns den uppdelad i många steg
Läs mer om Formgivning, google, designmanual
113kg
+
Bobby Green
0

Georg Meiwes visar hur han bygger en fiol

Att snickra ihop en fiol är inte det allra enklaste och det krävs en stadig hand och massvis med kunskap för att det ska bli rätt. Georg Meiwes har allt det och delar här med sig av hur det går till när han konstruerar ett instrument i sin lilla butik i Salt Lake City.
Läs mer om Formgivning, fiol, violin, hantverk, Georg Meiwes
124kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Logotyper genom åren

Här är en infografik över hur några välkända företags logotyper har förändrat genom åren. På bilden ovan kan ni kolla in utvecklingen för de båda IT-företagen Microsoft samt Apple och på bilden nedan hittar ni även utveckligen för Pepsi, Shell, Xerox, BMW, IBM, Canon, Kodak, VW, YMCA samt Mercedes.
Läs mer om Formgivning, logotyper, formgivning, logos, apple, microsoft, pepsi, shell, mercedes
79kg
+
Bobby Green
0

Bygg ihop dina lurar själv

Low Fi Hi Tech Headphones är ett par hörlurar du själv får bygga ihop. Alla delar är framtagna med tanken att det ska vara så enkelt och så lite prylar som möjligt. En del av komponenterna är utskrivna med 3D-skrivare och designen är mycket enkel. Designad av JC Karich och vill du skriva ut dina egna med hjälp av en 3D-skrivare så finns filerna på
Läs mer om Formgivning, Low Fi Hi Tech, hörlurar, DIY
108kg
+
Bobby Green
0

Javier Gandolfo är gitarrmakare

Javier Gandolfo har specialiserat sig på att bygga gitarrer. Han konstruerar allt från grunden till det färdiga resultatet i sin lilla snickarbod. Ett riktigt hantverk.
Läs mer om Formgivning, Javier Gandolfo, gitarr, bygge, snickra, gitarrmakare, hantverk
115kg
+
Roger Åberg
0

Posters för typsnittsnörden

Gary Nicholson har gjort de här fina tavlorna för typsnittsnörden - eller den som vill verka vara en typsnittsnörd. Tyvärr går de inte att köpa.
Läs mer om Formgivning, typsnitt, göteborg, tavlor, posters
102kg
+
Roger Åberg
0

Dags för leksaksmässa i London

ToyCon har fått sin egen figur

Sjätte april är det dags för ToyCon i London - en mässa för designerleksaker. Det vill säga lite för dyra och lite för snygga leksaker för lite för vuxna människor. Utbudet av utställare ser riktigt bra ut så hade jag varit i London då hade jag nog glidit förbi. En leksaksmässa måste ju ha sin egen karaktär och här är han: TCON the Toyconosaurus. …
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, leksaker, toycon
78kg
+
Bobby Green
0

Alfabetet med möbler

Designern Tim Fishlock har tagit fram ett typsnitt där varje bokstav i alfabetet representeras av en känd möbel eller möbelform. Typsnittet har han smart nog döpt till Typeseat. x22A lot of my work explores symbols and the idea of pictorial shorthand. Ix27m fascinated by the alphabet, how most of the letters began as pictures, icons from another e…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, Tim Fishlock, typsnitt, alfabetet, design, form, möbler, Typeseat
160kg
+
Roger Åberg
0

Historien om Keep Calm and Carry On

Postern Keep Calm and Carry On var en av flera som togs fram av britterna under andra världskriget. Den användes dock aldrig och hittades av en slump i en bokaffär år 2000 och har sedan dess blivit ikonisk och gjorts om i tusentals olika versioner. Här är historien om affischen och bokaffären som den hittades i.
Läs mer om Formgivning, keep calm, britter, bokaffär
141kg
+
Roger Åberg
0

Vilket skägg är vilket typsnitt?

Christian Goldemann har gjort en fin illustration som parar ihop olika typer av skägg med olika typsnitt. Jag håller väl kanske inte med om alla val av typsnitt men ändå en stilig samling skägg.
Läs mer om Formgivning, typsnitt, skägg
91kg
+
Roger Åberg
0

Livet på Mars

Skriven, regisserad och animerad av Lukas Vojir.
Läs mer om Formgivning, animering,
133kg
+
Roger Åberg
0

Dominos får nya pizzalådor

Till sin handgjorda pan pizza

Företag som måste påpeka att deras pizza är handgjorda ska man väl vara lite skeptiska mot, men Dominos nya lådor för deras pan pizza är ändå värda att nämna. Formgivna av reklambyrån Crispin Porter + Bogusky och helt fria från färg och skrikande budskap (förutom den nya loggan då). Jag gillar framförallt botten...
Läs mer om Formgivning, pizza, dominos, förpackningar
98kg
+
Bobby Green
0

Mike Giant visar handstilar

Handselecta har träffat Mike Giant och filmat där han visar lite olika handstilar som han har använt genom åren, och var dessa kommer ifrån. Från början kom hans inspiration från graffiti och olika gängsymboler, senare i livet började han istället att blanda massa olika stilar vilket i slutändan gjorde att han skapade något alldeles unikt.
Läs mer om Formgivning, Mike Giant, handstil, formgivning, skrift, Handselecta
103kg
+
Bobby Green
0

Kalligrafi från förr

Seb Lester visar här en form av kalligrafi som användes på medeltiden i Europa mellan år 1150 fram till och med 1700-talet. Vackert att se.
Läs mer om Formgivning, kalligrafi, medeltiden, formgivning, typsnitt, Seb Lester
82kg
+
Roger Åberg
0

Juiceförpackningar som får mig törstig

Det här är, tyvärr, bara ett elevarbete och inget riktigt jobb som man kan se i butikerna men det gör det inte mindre bra för det. Randi Sjaelland har inspirerats av de gamla mjölkflaskorna och skapat den här serien med flaskor för danska Thise Mejeri.
Läs mer om Formgivning, ,
81kg
+
Roger Åberg
0

Typsnitt från Kumla skofabrik

Göran Söderström kallar sig för Letters from Sweden när de gör typsnitt. Ett av deras senaste alster kallar de för Kumla efter skylten som sitter på skofabriken i byn med samma namn. Resultatet är riktigt trevligt tycker jag, och typsnitt från Sverige som dessutom har en historia är inte så vanligt. Läs mer om hur typsnittet skapades på deras blog…
Läs hela artikeln
Läs mer om Formgivning, typsnitt, kumla, letters from sweden
81kg
+
Roger Åberg
0

Massor med Bloomberg-omslag samlade

Bloomberg är en tidning som jag vill köpa för omslaget men inser att det inte är min påse när jag väl öppnar den. Jag gillar mina RSS-feeds bättre. Designteamet på Bloomberg lägger upp massor med omslag men även annat på sitt Flickr-konto. En guldgruva för alla som gillar att få inspiration.
Läs mer om Formgivning, bloomberg, inspiration, formgivning, tidning, papper
81kg
+
Roger Åberg
0

Ny form på Billboard

Den klassiska tidningen Billboard, kanske mest känd för sina listor, har fått sig en redesign. Loggan har styrts upp lite och på omslaget har den tappat sina färgklickar, något som dock alltid ska vara med i reklam för tidningen. Mer om omformningen och jämförelser mellan nya och gamla tidningen på länken.
Läs mer om Formgivning, billboard, tidning, redesign