m
a
r
1 i går71 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Sushi

99kg
+
Bobby Green
0

Så får du till perfekt sushi-ris

Viktigt att tänka på

Om du trodde att fisk var den viktigaste ingrediensen när det kommer till sushi så har du fel. Det är nämligen ris som är det. Något som många kanske inte vet är att namnet sushi hänvisar till just det risvinägersmaksatta riset. Så om du ska göra egen sushi hemma är det viktigt att du har koll på hur man ska göra med riset, och tips på just detta får du här av kocken Taichi Kitamura. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Sushi, sushi, sushiris, perfekt, tips, mat, matlagning
151kg
+
Bobby Green
0

Magnetiskt rullband serverar sushin

Stockholms första Kaiten-restaurang

Nyligen slog portarna till Sushi Yamas nya restaurang på Cityterminalen i Stockholm upp. Det som är kul här är att rullbandet som serverar maten kommer åkandes på ett magnetiskt rullband. Det är den första restaurangen i sitt slag i Stockholm och faktiskt den Kaiten-restaurang med längst magnetiskt band i norra Europa. Christoffer som hade sett fram emot öppningen av stället har gjort denna film som visar lite hur det ser ut.
Läs mer om Sushi, Sushi Yama, sushi, Cityterminalen, mat, Kaiten-restaurang, magnet, sushirullband, Sushi Yama Kaiten
149kg
+
Bobby Green
0

Den trestjärniga sushirestaurangen

Sushi Saito i Tokyo

Det är klart att det finns grymma sushirestauranger i Tokyo, det är ju trots allt där maträtten började sitt liv. Men ett ställe sticker ut - Sushi Saito. Det är en sushirestaurang med tre Michelinstjärnor som drivs av Takashi Saito. I tolv år har han serverat vad som kan vara världens bästa sushi och här får vi se lite hur han jobbar.
Läs mer om Sushi, Sushi Saito, Japan, sushi, mat, gott, kock, Takashi Saito, Michelin
107kg
+
Bobby Green
0

Billig vs dyr sushi

Vad är det för skillnad egentligen?

Killarna på Buzzfeed bestämde sig för att testa tre olika sushiställen med helt olika prislappar på maten, från 3 dollar upp till rätt styva 250 dollar. Vad var skillnaden egentligen? Var det dyraste stället automatiskt det bästa?
Läs mer om Sushi, sushi, Buzzfeed, mat, billig, dyr, vs, fisk
78kg
+
Bobby Green
0

Ljudet av Sashimi-beredning

Fiskkonst

I det här klippet får vi oss en närmare titt på när en erfaren sushikock gör i ordning lite Sashimi, och fokus har legat på ljuden detta för med sig.
Läs mer om Sushi, sushi, Sashimi, mat, fisk, gott, Tokyo, fiskkonst
97kg
+
Bobby Green
0

Så blir du sushikock på två månader

Andy Matsuda kör skola i Los Angeles

Andy Matsuda ligger bakom Sushi Chef Institute i Los Angeles - det första stället i USA där man kan lära sig att bli en mästerkock på sushi. Sushikocken David Bouhadana från Eater åker dit för att besöka Andy och stället där han en gång lärde sig yrket.
Läs mer om Sushi, Sushi, kock, Sushikock, Eater, mat, Shokunin, David Bouhadana, Andy Matsuda
86kg
+
Bobby Green
0

Sushi-eran började inte med fisken

Det var riset

Sushi började sin karriär i sydöstra asien där ris användes som en konserveringsmetod för fisken. Det hela hittade senare till Japan och en herrans massa år senare är det vad vi i dag kallar för sushi.
Läs mer om Sushi, Vox, sushi, mat, hemligheten, ris, gott
105kg
+
Bobby Green
0

Blake Shelton testar sushi för första gången

Jimmy Fallon tar med musikern på restaurang

Den amerikanska countrymusikern Blake Shelton har aldrig ätit sushi tidigare. Jimmy Fallon bestämde sig därför för att ta med honom ut på restaurangen Nobu för att han skulle få vidga sina mat-vyer lite.
Läs mer om Sushi, Jimmy Fallon, Blake Shelton, sushi, mat, restaurang, gott, Nobu
82kg
+
Bobby Green
0

Så gör man en tonfiskrulle

Nyckeln är bra råvaror

Sushikocken John Daley från New York Sushi Ko visar oss här hur man gör en tonfiskrulle.
Läs mer om Sushi, Munchies, sushi, tonfiskrulle, mat, gott, tonfisk, John Daley
99kg
+
Bobby Green
0

Så blir man en sushikock

David Bouhadana besöker lärling

Sushikocken David Bouhadana besöker en tjej som håller på att skolas för att också bli det. Hon berättar då om den hårda skolan och om för- och nackdelarna med att vara en sushilärling.
Läs mer om Sushi, sushikock, Eater, mat, David Bouhadana, lärdom, lektion
86kg
+
Bobby Green
0

Så ser en perfekt Sushi-meny ut

Enligt Sushi Nakazawa i New York

Sushi Nakazawa är en sushirestaurang i New York och här har man låtit sig inspireras av både japansk och amerikansk kultur. I klippet får vi se vad chefskocken Daisuke Nakasawa anser vara den perfekta sushi-menyn och det ser inte alls så dumt ut.
Läs mer om Sushi, Eater, sushi, Sushi Nakazawa, New York, mat, gott
83kg
+
Bobby Green
0

Kan man göra sushi av mat från Taco Bell?

Ibland får man leka med maten

Om man inte känner för att ge sig på att göra den Taco Bell-lasagne jag skrev om i går kanske en sushi-variant kan vara något?
Läs mer om Sushi, sushi, Taco Bell, Will It Sushi? mat, hybrid, wtf
79kg
+
Bobby Green
0

Att äta sushi från en naken kropp

Munchies testar Nyotaimori Experience

I Sverige är vi vana vid att äta maten från en tallrik med kniv och gaffel. Så är det givetvis inte överallt men Nyotaimori Experience skiljer sig nog mest från det vi är vana vid - det handlar nämligen om att äta från en naken kvinna. Kimberly från Munchies har testat att äta och även att agera serveringsbricka och så här såg det ut.
Läs mer om Sushi, Sushi, mat, Nyotaimori Experience, naken, kropp, servering, Munchies
152kg
+
Bobby Green
0

Snubbe gör sushi som ser ut som riktiga fiskar

Katt blir förvirrad

En snubbe bestämde sig för att skoja till sushi-middagen lite genom att forma den inköpta maten till små fiskar. Något som definitivt hans katt verkade uppskatta, och säkert även gästerna som bjöds på det också.
Läs mer om Sushi, JunsKitchen, sushi, fiskar, mat, tillagning, kul
181kg
+
Bobby Green
0

Ett besök hos Masa Takayama

Sushi-kocken med tre Michelin-stjärnor

Masa Takayama är sushi-kocken som driver restaurangen Masa på Manhattan. Han är den första amerikanska sushi-kocken som belönats med tre stjärnor i Guide Michelin och det är inte ofta kameror får komma in bakom kulisserna och se hur han jobbar, men Eater har nu fått ta sig en titt.
Läs mer om Sushi, sushi, Eater, Masa Takayama, mat, gott, konst
72kg
+
Roger Åberg
0

Hajhjärta och fisksperma

Ny serie om sushikockar

Nu startar Munchies en ny serie om sushikockar och först ut är Yoya Takahashi som är chefskock på Hamasaku i västra LA. Han gillar Hollywood och att experimentera med konstiga och udda ingredienser, vad sägs om hajhjärta och mjölke? På länken nedan kan ni läsa om hur man använder just mjölke i matlagning.
Läs mer om Sushi, munchies, sushi, Yoya Takahashi
135kg
+
Johan Rosén
0

Alaskan Avocado Roll

Avokado och lax

YouTube-kanalen How To Make Sushi visar hur man gör en Alaskan Avocado Roll, det vill säga lax inlindat i avokado. Se till att skaffa en kniv och att ha en stabil hand för att skära avokadon tunn som tusan.
Läs mer om Sushi, Sushi, Alaskan Avocado Roll, Lax, Avokado
106kg
+
Johan Rosén
0

Munchies om blåfenad tonfisk

Så få som 40 000 vuxna finns kvar

Författaren Sasha Issenberg som skrivit boken The Sushi Economy går på djupet i frågan om den blåfenade tonfisken som är på väg att utrotas.
Läs mer om Sushi, Munchies, blåfenad tonfisk, tonfisk, sushi
106kg
+
Johan Rosén
0

Sushi i fem steg

Ser lätt ut

Sushi är en konstform i sig, men med rätt ingredienser och erfarenhet kan det se lätt ut. Sushikocken Daisuke Nakazawa visar i fem steg hur man gör det på rätt sätt.
Läs mer om Sushi, Sushi, sushikock, mat, fisk,
211kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man äter sushi

Klipp från Munchies där sushimästaren Naomichi Yasuda förklarar hur man skall äta sushi på ett någorlunda korrekt sätt.
Läs mer om Sushi, Sushi, Munchies, Äta, Mums, Naomichi Yasuda, Japan
106kg
+
Bobby Green
0

New York Sushi Ko

Cool Hunting har hälsat på New York Sushi Ko och ägaren och kocken John Daley. Stället är nyöppnat och ligger på Lower East Side i New York. I den här korta videon berättar John om hur han lärde sig att göra sushi i Japan och vad maten betyder för honom.
Läs mer om Sushi, New York Sushi Ko, Sushi, John Daley, fisk, mat
107kg
+
Bobby Green
0

Dröm-förrätten

Martin Berg, kocken med Michelin-stjärna som jobbar på restaurangen Mathias Dahlgren i Stockholm, demonstrerar här hur hans drömversion av en förrätt ser ut. Nedan kan ni även ta del av förrätt och efterrätt.
Läs mer om Sushi, Martin Berg, Mathias Dahlgren, Stockholm, mat, måltid, förrätt
41kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Flygande sushi

På sushi-restaurangen YO! Sushi i Storbritannien testar man nu något som man kallar för iTray vilket är en flygande serveringsbricka som styrs via en iPad. Här kan ni kolla in en film där VD:n för YO! Sushi, Robin Rowland, beskriver sin restaurangkedja lite närmare och man får även kolla in den flygande serveringsbrickan.
Läs mer om Sushi, sushi, yo sushi, restauranger, itray