m
a
r
10 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

74kg
+
Bobby Green
0

Miniversioner av brottslingars sista måltider

Smått och gott

Här får vi se när en kock lagar till miniatyrversioner av de sista måltiderna dödsdömda brottslingar har fått.
Läs mer om Mat, kock, sista måltid, miniatyrmat, mini, måltider, gott, äta
97kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay jagar Lunnefåglar

Blir biten i näsan

Gordon Ramsay har rest till Island för att jaga lunnefåglar ute på klipporna. Men det blir inte utan en fajt eftersom en av fåglarna ser till att bita honom i näsan.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, Lunnefågel, mat, matlagning, kock, Island
135kg
+
Bobby Green
0

Så vakuumpackar du utan en vakuumpackare

Fungerar typ rätt bra

Om du inte har en vakuumpackare kan detta enkla tips fungera. Allt du behöver är en balja vatten och en ziplockpåse. Fördelen med en vakuumpackare är dock att den suger ut luften, riktigt samma effekt får man tyvärr inte ut här. Men kanske något för den som pysslar med sous vide?
Läs mer om Mat, vakuumpacka, vakuumpackare, tips, mat, kött, SeriousEats
65kg
+
Bobby Green
0

William lägger under tre dollar på mat om året

Hittar istället mat bland soporna

Mat är dyrt, och vi lägger väldigt mycket pengar på det varje vecka, månad och år. Men inte William Reid, hans årsbudget när det kommer till mat ligger inte på mer än 2,75 dollar. Varför? Jo, han hittar nämligen sin mat genom att sopdyka och äta sånt som andra har slängt.
Läs mer om Mat, dumpstra, mat, sopor, William Reid, sopletare, äta, sopdykning
470kg
+
Bobby Green
0

Matgeek tycker att man ska bojkotta Saltå Kvarn

Här berättar han varför

Det har varit mycket stormar kring Saltå Kvarn den senaste tiden. Företaget ägs av den antroposofiska Vidarstiftelsen och de uppmanar bland annat sina anhängare att inte vaccinera sina barn, något som inte helt oväntat väcker starka känslor. Johan Hedberg tycker att man ska bojkotta Saltå Kvarn helt och här berättar han varför.
Läs mer om Mat, Saltå Kvarn, Matgeek, bojkott, mat, vaccin, Johan Hedberg
84kg
+
Bobby Green
0

Tio nya sätt att hacka en rödlök på

Inte helt seriösa, men ändå

You Suck At Cooking älskar att hacka saker. Här får vi exempelvis se ett par olika sätt man kan attackera en rödlök på.
Läs mer om Mat, You Suck At Cooking, rödlök, hacka, lök, mat
104kg
+
Bobby Green
0

Eric André bjuds på starka kycklingvingar

"This is a nightmare, dude"

Den amerikanska skådespelaren, komikern och programledaren Eric André bjöds in till First We Feast för en intervju och som vanligt serverades det starka kycklingvingar.
Läs mer om Mat, First We Feast, Eric André, kycklingvingar, äta, gott
192kg
+
Bobby Green
0

Första lilla matståndet med Michelinstjärna

Här ska man äta kyckling och ris i Singapore

Om man vill ha riktigt bra kinesisk gatumat är det tydligen till HK Soya Sauce Chicken Rice and Noodle i Singapore man ska gå. Stället har nu nämligen som det första lilla mat-haket fått en Michelinstjärna. I den här videon får vi träffa Mr Chan som driver stället från när han fick reda på att han var nominerad fram tills han tar emot utmärkelsen....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Michelinstjärna, HK Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, mat, stjärna
139kg
+
Bobby Green
0

Johan visar hur du gör eget bacon

Hemgjort från grunden

Mala egen färs till burgaren är det många som gör, men hur många gör eget bacon att lägga på den? Johan har testat och visar hur du ska göra om du känner för att göra ännu mer saker själv.
Läs mer om Mat, Matgeek, Johan Hedberg, bacon, DIY, mat, gott
89kg
+
Bobby Green
0

Hur länge ska kött hängmöras?

Nick testar kött som hängt från 45 till 420 dagar

När kött hängmöras får det massa smak och ju längre det hänger desto mer kommer fram. Men hur länge ska det hänga? Nick Solares från The Meat Show testar fem olika köttstycken som hängt från 45 till 420 dagar för att komma fram till vilken som smakar bäst.
Läs mer om Mat, The Meat Show, steak, hängmörat, kött, gott
87kg
+
Bobby Green
0

Amerikansk frukost och dessert är samma sak

Börja dagen med en sockerbomb

Frukost - dagens bästa mål enligt vissa, dagens viktigaste enligt andra. I Sverige är det nog vanligast att man brer sig en macka, häller upp lite yoghurt och tar sig en kopp kaffe. I Frankrike nöjer man sig med bara en kaffe, och kanske en cigg. I England lastar man upp korvar, bönor, rostbröd, bacon och stekta ägg. I USA däremot, där väljer man det söta spåret. Sockrade flingor, muffins, sötsliskig chai-latte, våfflor med massa sirap och juice....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, sockerbomb, frukost, USA, Murica, socker, frulle, wtf
83kg
+
Bobby Green
0

Lite av vad man kan äta i Philadelphia

Om man inte ska ha cheese steak

Ronny Chieng sprang ut på stan i Philadelphia för att kika lite vad man kan äta om man nu inte nödvändigtvis vill ha det som verkar mest populärt - Philly Cheese Steak.
Läs mer om Mat, Philadelphia, The Daily Show with Trevor Noah, mat, Ronny Chieng
88kg
+
Bobby Green
0

Så äter man en hummer

Infoblad visar

Det börjar närma sig kräftpremiären och har man tur kanske det även serveras hummer på bordet. Då gäller det att ha koll på hur man ska ta sig in i skalet och få tillgång till maten som finns där innanför. Det här infobladet visar hur du ska gå tillväga.
Läs mer om Mat, Art of Manliness, hummer, äta, infoblad, mat, gott
91kg
+
Bobby Green
0

Så gör du egen ricottaost hemma

Tydligen väldigt enkelt

Ricottaost är svingott och skulle du vilja göra egen hemma är det tydligen inte så svårt att få till det. Gör bara som videon här ovan visar så ska saken vara biff. Använd sedan osten i lasagne, på mackan eller ät den bara som den är direkt ur bunken.
Läs mer om Mat, Ricottaost, DIY, ost, gott, mat, recept
81kg
+
Bobby Green
0

Därför är pizza den perfekta maten

Because science!

Det behövs knappast en video för att berätta att pizza är den perfekta maten för alla tillfällen, men om det fortfarande finns någon som inte är övertygad kommer här ett vetenskapligt bevis. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, pizza, gott, mat, äta, perfekt, AsapTHOUGHT
75kg
+
Bobby Green
0

Kinoshita Yuka sätter i sig 137 stycken bananer

Damn, that girl can eat!

Att se en stor kroppsbyggare sätta i sig massa mat är visserligen imponerande men kanske inte så oväntat och ovanligt. När en liten japansk tjej gör det däremot, då blir det liten annan nivå på grejerna. Kinoshita Yuka har gjort sig känd på Internet genom att göra just detta och här får vi se när hon sänker inte mindre än 137 stycken bananer i en sittning.
Läs mer om Mat, bananer, tävlingsäta, Kinoshita Yuka, äta, banan, wtf, frukt, många
84kg
+
Bobby Green
0

Sarah lagar majs-frittata

Fylld med Monterey Jack

I det här klippet visar Sarah Carey från Everyday Food hur man lagar till sig en majs-frittata fylld med lök och Monterey Jack-ost. Resultatet ser inte alls så dumt ut och något sånt här får det nog bli till lunch snart.
Läs mer om Mat, majs, frittata, gott, matlagning, Sarah Carey, Monterey Jack, recept, Everyday Food
88kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson äter lite olika maträtter

Random Moments In Food

Action Bronson gillar att laga mat, och att äta mat. Mycket mat. I x22Random Moments In Foodx22 får vi hänga med och se lite av allt det han har satt i sig. Det blir kycklingmacka, Cevapcici, thaimat och en sju månader gammal hängmörad stek.
Läs mer om Mat, Munchies, Action Bronson, mat, gott, äta, Random Moments In Food
77kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay lagar kött till en vegetarian

Hannah har inte ätit kött på tre år

Hannah som jobbar på London Zoo har inte ätit kött på tre år, något som Gordon Ramsay vill förändra så han hälsar på och lagar till en köttbit åt henne. Men kommer hon att äta den?
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, stek, vegetarian, gott, kött, gött
84kg
+
Bobby Green
0

Att leva på att äta grillat

The Meat Show träffar en grill-redaktör

I denna veckans avsnitt av The Meat Show träffar Nick Solares Daniel Vaughn som är grill-redaktör på Texas Monthly Magazine för att snacka lite om vad det innebär att leva på att äta grillat.
Läs mer om Mat, Eater, Daniel Vaughn, The Meat Show, mat, kött, gött
84kg
+
Bobby Green
0

Koreanska tjejer testar mexikansk mat

Ge mig allt!

Internet gillar att göra videoklipp där koreanska tjejer testar saker och det senaste på menyn är lite mexikansk mat. Tacos, tamales och salsa radas upp och mumsas på, och allt ser riktigt gott ut.
Läs mer om Mat, koreanska, Korea, tjejer, testa, mat, smaka, mexikanskt, Mexiko
102kg
+
Bobby Green
0

Gronk utmanas av starka kycklingvingar

Det tuffaste han gjort hittills?

Den amerikanska fotbollsspelaren Rob x22Gronkx22 Gronkowski satt ner en stund med First We Feast för ett samtal och precis som vanligt serveras det starka kycklingvingar till detta.
Läs mer om Mat, Gronk, kycklingvingar, Rob Gronkowski, First We Feast, mat, gott, starkt
83kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en salt beef bagel

Food Busker visar

Food Busker bjuder här på ännu ett smarrigt recept och denna gång är det en salt biff instoppad i en bagel toppad med massa senap som står på menyn. Ser oerhört smarrigt ut!
Läs mer om Mat, Food Busker, mat, salt beef bagel, bagel, gott, kött
115kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Transcendental müsli

Släpp lös energin!

Müsli ger dig energi, mycket tack vare att paketet oftast är fullsmockat med socker. Om du vill att den ska ge dig en extra kick kan du göra som You Suck At Cooking visar här, och berika din frukost med ännu mer energi. Som vanligt med den här kanalen inte helt seriöst.
Läs mer om Mat, Transcendental, müsli, You Suck At Cooking, humor
92kg
+
Bobby Green
0

Ljudet av en macka som blir till

Dags för lunch!

Om det kurrar i magen eftersom klockan slagit lunch kommer det inte att bli bättre av att titta på den här videon. Kanske ska man stå över buljongsoppan i dag och istället fixa till sig en smarrig kycklingbaguette?
Läs mer om Mat, macka, smarrigt, ljud, gott, baguette
120kg
+
Roger Åberg
0

Så här plockar man isär en hummer

Gordon Ramsay visar hur det ska göras

En hummer är väl inte så svår att skala? Kanske inte, men allt går att göra lite, lite bättre. Här visar Gordon Ramsay på sitt speciella sätt hur han gör. Snyggt resultat om inte annat!
Läs mer om Mat, hummer, gordon ramsay
1kg
+
Bobby Green
0

10 stycken bus du kan göra med mat och godis

Sugrörsgrejen måste testas!

Är du en sån som gillar att jävlas med människor? Perfekt. Här visar Rich Ferguson tio stycken bus du kan göra med mat och godis som är hyfsat harmlösa men ganska roliga.
Läs mer om Mat, bus, mat, prank, Rich Ferguson
84kg
+
Bobby Green
0

Vad är Pimento Cheese?

Molly utforskar

Om du råkar befinna dig i den amerikanska södern kommer du med all sannolikhet att stöta på Pimento Cheese. Men vad är den här smörjan egentligen? Molly Moker från Zagat åker till Charleston i South Carolina för att ta reda på just detta.
Läs mer om Mat, Pimento Cheese, ost, relish, mat, cheddar, gott, Zagat, Molly
113kg
+
Bobby Green
0

Steve testar Spetsnaz matranson

Smakar inte så dumt

Steve som testar militärmat är tillbaka och denna gången har han öppnat en förpackning med matranson avsedd för det ryska militära förbanden Spetsnaz. I paketet finns bland annat kaffe, kakor, ost, mörk choklad, paté och påsar med frystorkade färdiga måltider som man blandar med vatten.
Läs mer om Mat, Steve, matranson, Ryssland, Spetsnaz, mat, militär, ranson
62kg
+
Bobby Green
0

70 korvar med bröd på tio minuter

Joey Chestnut har återtagit titeln

Nyligen var det återigen dags för Nathanx27s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Tävlingsätaren Matt Stonie och självklart även den tuffa motståndaren Joey Chestnut. Joey har vunnit tävlingen åtta år i rad men fick förra året se sig besegrad av Matt. Detta tänkte han inte låta hända i år och lyckades därför att på bara tio minuter sänka inte mindre än 70 stycken korvar med bröd och därmed slå Matt. Hur många korvar hade du klarat på samma ti...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Joey Chestnut, tävlingsätare, tävling, korv, bröd, mat, Nathan's Hot Dog Eating Contest
84kg
+
Bobby Green
0

Härifrån kommer det bästa köttet i Amerika

Eater besöker 44 Farms

I det senaste avsnittet av Eaters program The Meat Show besöker Nick Solares 44 Farms, en ranch i Texas där man föder upp Black Angus. Djurens kött anses vara det bästa som går att få tag på i USA och här får de gå runt fritt, beta och kötta på sig innan det är dags för slakt.
Läs mer om Mat, Eater, biff, amerika, USA, mat, kött, The Meat Show, Nick Solares, Black Angus
148kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur bryner man en stek som bäst?

Adam Savage försöker ta reda på det

Adam från Tested besökte J. Kenji López-Alt från Serious Eats för att ta reda på hur man på bäst sätt bryner en stek.
Läs mer om Mat, Adam Savage, Tested, Stek
130kg
+
Roger Åberg
0

Grilla på saltsten

Ska bli ljuvligt!

Saltsten är inte bara något som diverse djur i bur håller på och slickar på, det är också något som man kan grilla på. I det här klippet visar Johan Hedberg hur han använder sin saltsten för att grilla entrecôte.
Läs mer om Mat, matgeek, entrecote, saltsten
156kg
+
Roger Åberg
0

Det här är svampen som smakar som kyckling

Hittas i Serbien

Att springa på en kyckling när man är i skogen känns inte så rimligt, att springa på svamp är däremot mer rimligt. Den här konstiga svampen ska tydligen smaka (och ha textur) som kyckling och hittas i Serbien. Här gör kanalen AlmazanKitchen tempura på den. Ser gott ut!
Läs mer om Mat, svamp, kyckling, tempura, serbien
74kg
+
Bobby Green
0

Burger King släpper Mac n' Cheetos

Är precis vad det låter som

I USA är de galna i x22mac nx27 cheesex22 - makaroner och ost. De gillar även de ostiga snacksen Cheetos. Nu har Burger King kombinerat dessa två och skapat Mac nx27 Cheetos. I det här klippet får vi en recension av nyheten från YouTube-kanalen Peep THIS Out!. Något ni skulle vilja testa?
Läs mer om Mat, Burger King, Mac n' Cheetos, mat, gott?, Peep THIS Out!
141kg
+
Roger Åberg
0

Borsta potatisen med toaborste och borrmaskin!

Men inte med vilken toaborste som helst...

I morgon är det midsommar och då ska det minsann ätas potatis! Små sådana, goda som tusan är de men inte riktigt lika roliga att borsta. Men med en hink, en borrmaskin och en (helt ny) toaborste är det snabbt gjort! Den snälla och hjälpsamma grannen kan ju fixa hela kvarterets potatis på det här sättet. Glad midsommar!
Läs mer om Mat, midsommar, potatis, toaborste
99kg
+
Bobby Green
0

Så gjorde man friterad kyckling på 1700-talet

Inga nuggets här inte

På Jonathan Townsends YouTube-kanal får man följa när han lagar mat från 1700-talet och tidigare. Han berättar vad han har fått reda på när han efterforskat och lagar sedan till något som många av oss troligtvis inte visste att man åt. Något vi dock alla har full koll på är friterad kyckling, och så här gjorde man det på 1700-talet.
Läs mer om Mat, friterad kyckling, 1700-talet, anrikt, mat, gott, äta, fritera, Jonathan Townsend
120kg
+
Frode Wikesjö
0

Gordon Ramsay jagar, styckar och lagar vildsvin

Följ köttets resa från skog till tallrik

Klipp där Gordon Ramsay åker till Georgia för att jaga, stycka och tillaga ett vildsvin. Som man kanske kunde räkna ut från rubriken så innehåller klippet både jakt och styckning så om man tycker det är äckligt så kanske man skall låta bli att titta på klippet. Om man vill bara vill titta på tillagningen av vildsvinet så kan man spola fram till 06:30.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, Vildsvin
100kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson visar hur du gör grilled cheese

Tillsammans med ett gäng ungar

Om man släpper in ett gäng ungar i köket tillsammans med Matty Matheson för att göra en grilled cheese-macka kommer resultatet att se ut så här.
Läs mer om Mat, Munchies, grilled cheese, mat, gott, recept, laga, Matty Matheson
79kg
+
Roger Åberg
0

Så här gör du McDonalds frukostprylar

Fast billigare och nyttigare

Om du varit på McDonalds i USA och älskade deras frukost så kan du göra dem hemma. Det tar lite tid men det blir faktiskt billigare och nyttigare!
Läs mer om Mat, mcdonalds, nyttigt, billigt
91kg
+
Roger Åberg
0

Japansk konstnär karvar mat ur trä

Snyggt!

Seiji Kawasaki gillar trä och skulpterar massor av konstigheter ur materialet. En av de saker han gör är olika mat-saker, som räkor, sparris och chips. Resultatet är riktigt snyggt men smakar nog lite träigt.
Läs mer om Mat, mat, trä, skulptur
131kg
+
Bobby Green
0

Ostfabriken som inte har bytt vatten på 25 år

Matgeek besöker Skånemejeriers ysteri

Johan Hedberg som driver Matgeek har varit på besök i Skånemejeriers ysteri i Kristianstad för att se hur de går tillväga när de tillverkar ost. Häng med!
Läs mer om Mat, ost, Matgeek, Skånemejerier, fabrik, besök, Johan Hedberg, ysteri
118kg
+
Bobby Green
0

Ett besök i Tabasco-fabriken

Det klassiska tillbehöret

I nästan 150 år har den heta såsen Tabasco tillverkats på Avery Island i södra Louisiana. Molly Moker från Zagat åkte dit och fick sig en guidad tur i fabriken.
Läs mer om Mat, Tabasco, het, sås, besök, fabrik, Zagat, gott, hett
86kg
+
Bobby Green
0

På 50-talet fanns mammut på menyn

Vad var det för kött egentligen?

Adam Gollner från Munchies har besökt Explorers Club i New York för att snacka lite om en intressant kötträtt som serverades där 1951 - då kunde man nämligen få sig lite mammut att tugga på. Men vad var det för kött som serverades egentligen?
Läs mer om Mat, Munchies, Mammut, mat, kött, myt, The Explorers Club, New York
100kg
+
Roger Åberg
0

En bok bara om pommes frites

Det är de värda!

Pommes frites är svårt och fantastiskt. En bra burgare kan klara sig själv men med riktigt bra fries till så blir rätten på något sätt fullkomligt. Så det är klart att även pommes frites ska ha en bok tillägnad sig! Den här boken kostar knappt 11 dollar utan frakt och känns som ett måste för burgarfantasten. Eller för den som bara gillar potatis i alla dess former.
Läs mer om Mat, pommes frites, hamburgare, burgare, fries, böcker
91kg
+
Bobby Green
0

Pulled pork-sliders

Enkelt att göra, supergott att äta

Tastemade visar hur man går tillväga för att veva ihop ett par sliders med pulled pork, Hawaii-style. Receptet hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Mat, sliders, pulled pork, mat, gott, DIY, Tastemade, Hawaii
81kg
+
Bobby Green
0

Food Busker friterar pizza

Klassisk italiensk Panzerotto

Allt blir bättre om man friterar det eller hur? Food Busker ger sig här på att laga till lite Panzerotto - en klassisk inbakad pizza som man slänger i fritösen.
Läs mer om Mat, Food Busker, pizza, fritera, mat, gott, matlagning, Panzerotti, Italien, Panzerotto
81kg
+
Bobby Green
0

Fem ställen att äta street food på i Berlin

Från currywurst till dönerkebab

Nu för tiden är det inte bara korvvagnar som finns ute på gatorna när man börjar bli hungrig, gatumatkulturen har vuxit enormt och utbudet likaså. Här kommer tips på fem ställen i Berlin som ska ha riktigt bra street food.
Läs mer om Mat, gatumat, Berlin, tips, mat, street food
78kg
+
Bobby Green
0

Kinamat till frukost

Ser faktiskt gott ut

En stabil frukost är inte dumt om man vaknar upp av att magen kurrar. Vill man testa något annat än den traditionella mackan och gröten kanske en hel laddning med kinamat kan starta dagen? Epic Meal Time ligger bakom idén och tro det eller ej, men resultatet ser faktiskt inte så osmakligt ut som det brukar göra från gänget.
Läs mer om Mat, Epic Meal Time, kinamat, frukost, mat, galet, wtf
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör du pickles på bara två minuter

Gott att ha på burgaren

Något som är riktigt gott att ha på burgaren är pickles. Allt blir roligare om man gör det själv så därför kommer här ett klipp från Eater där Clifford Endo visar hur du ska gå tillväga.
Läs mer om Mat, pickles, mat, Clifford Endo, DIY, burgare, gott, gurka