m
a
r
66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

152kg
+
Bobby Green
0

Matdetektiverna som snokar upp bedrägerierna

Hur mycket häst är det i lasagnen egentligen?

Hästkött i lasagne, kartong i parmesanosten och lamm som inte är lamm. Allt sånt där bedrägeri finns det matdetektiver som snokar reda på, och sedan ser till att få bukt med. Vid Queens University på Nordirland finns ett gäng såna här personer, och det är Professor Chris Elliot som leder alltihop.
Läs mer om Mat, Great Big Story, matdetektiv, bedrägeri, intressant
109kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson besöker Tabascons hemstad

Hett är rätt

En sak som man alltid bör ha hemma och som kan hetta till vilken maträtt som helst är Tabasco. Den heta såsen har sitt ursprung i Louisiana så Matty Matheson åkte dit för att träffa gänget som gör den och för att äta lite stark mat, såklart.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, stark sås, sås, Hot Sauce, Tabasco
101kg
+
Bobby Green
0

Kevin Hart äter starka kycklingvingar

"My Lips Feel Like They're Bleeding"

Den senaste att bli inbjuden till First We Feast för att festa loss på lite svinstarka kycklingvingar är skådespelaren Kevin Hart. Mellan varven och svettningarna får han prata om sin nya film What Now? som visar klipp från hans ståuppshower. Han nämner även hur det var när han jobbade på en manlig strippklubb.
Läs mer om Mat, Kevin Hart, kycklingvingar, starkt, skådespelare, krydda, Hot Ones, First We Feast
99kg
+
Roger Åberg
0

Lär dig laga kinesisk mat

Ny kokbok visar hela landets matlagning

Kinesisk mat kan vara fantastiskt, men den kinesiska mat vi äter här i Sverige är sällan x22riktigx22 kinesisk mat utan varianter på kinesiska rätter. China The Cookbook är inte bara fylld med recept på kinesisk mat, man har också försökt att få med mat från alla Kinas regioner. Boken är tjock, 760 sidor är fyllda med 650 olika recept. Man lär alltså inte få slut på ideér i första taget. Ett av recepten är på stekt ris som det ska göras, en rätt ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, kina, kokbok, rätter, mat
170kg
+
Bobby Green
0

Sällsynta traditionella nudlar

Endast 300 personer vet hur man gör dem

Att säga att alla nudlar är likadana och att de smakar samma är fel. Det finns mängder med olika recept och tillagningssätt. De här traditonella Suomian-nudlarna är även lite speciella, för det sägs att endast 300 stycken personer vet hur man gör dem. De har producerats i byn Nanshan i över 300 år nu och här får vi se hur det hela går till.
Läs mer om Mat, nudlar, mat, Kina, tradition, traditionella, sällsynta, Suomian
105kg
+
Bobby Green
0

Stor skillnad på billig och dyr pizza?

Buzzfeed fortsätter att testa

Buzzfeeds lilla serie med att testa billiga varianter av mat mot dyra visade sig vara ganska populärt så efter både burgare och sushi är det nu dags för pizza. Är den för fem dollar bättre än den för 135 dollar?
Läs mer om Mat, pizza, Buzzfeed, dyr, billig, gott, mat
166kg
+
Bobby Green
0

Det här är riktig Wasabi

Så vad har vi ätit då?

Wasabin du fått på restaurangen är säkerligen fejk. Egentligen är det Pepparrot som man färgat grön. Varför? Jo, riktig Wasabi är nämligen inte helt enkelt att odla och anses faktiskt som den jobbigaste växten att ta fram i en stor skala. Den blir därför även dyr och då väljer man istället att köra på ett substitut. Daio Wasabi Farm i Hokata, Japan, odlar dock den äkta varan och det har man gjort de senaste 100 åren.
Läs mer om Mat, Wasabi, starkt, odling, riktig, Pepparrot, Daio Wasabi Farm
76kg
+
Bobby Green
0

Barn testar 100 år av flygplansmat

Var det bättre förr?

Flyger man inte första klass är maten på flygplanet sällan något man skriver hem till mamma om. Var det bättre förr eller är det som serveras i dag all time high? Bon Appetit lät ett gäng ungar testa 100 år av flygplansmat och det såg ut så här.
Läs mer om Mat, flygplansmat, barn, mat, Bon Appetit, 100 år
-45kg
+
Bobby Green
0

Slipp avlida vid baconstekning

Stänkskydd fixar biffen

Man vill i princip alltid ha bacon men det finns ett stort minus med denna delikata tingest - man blir typ sönderpepprad av stekflott när man kör skivorna i stekpannan. Visst, ugnen är alltid ett alternativ men det blir inte riktigt samma känsla. Det är där The Frywall kommer in och räddar frukosten, lunchen, middagen, kvällsmaten och nattamaten. Det är ett enkelt stänkskydd i silikon som du sätter över stekpannans kanter och som sedan ser till a...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, stänkskydd, bacon, steka, The Frywall
80kg
+
Bobby Green
0

Pizzor med otraditionell fyllning

Urflippat eller nyskapande?

Tomatsås, skinka, oregano och mängder med ost. Vad behövs egentligen mer på en pizza, och vad skulle hända om man frångick detta simpla men fantastiska recept? Kanske skulle det se ut som i videon ovan, och kanske får du även lite idéer att lägga något annat på pizzan nästa gång du bakar själv?
Läs mer om Mat, mat, pizza, tips, kombinera, nyskapande
127kg
+
Roger Åberg
0

Så här dödar du en bläckfisk

Bit bara bort hjärnan

Om man har fångat en bläckfisk och tänker att det här blir en god middag måste man först döda den. Här visar James the kiwi bushman hur man gör det.
Läs mer om Mat, bläckfisk, döda
91kg
+
Bobby Green
0

Lasagne för den som inte är så stor i maten

En jätte lagar mat

Lunchdags! Lasagne kanske? Grymt gott att ha som matlåda, förutom att det är helt omöjligt att få den varm överallt. Vill du vara säker på att detta inte ska hända kanske en miniatyrvariant av maträtten kan vara något? Då kan du värma den över ett värmeljus och säkerligen även på bara någon sekund.
Läs mer om Mat, miniatyrmat, lasagne, fascinerande, lunch, gott, Walking With Giants
183kg
+
Bobby Green
0

Så är det att driva ramenrestaurang i Japan

En minidokumentär

I den här lilla minidokumentären får vi en inblick i hur det är att äga och driva en ramenrestaurang i Japan.
Läs mer om Mat, ramen, nudlar, Japan, ramennudlar, restaurang, minidokumentär
82kg
+
Bobby Green
0

Pumpasås på pommesen?

Nytt påhitt från McDonald's i Japan

McDonaldx27s i Japan är roliga, och verkar inte ha någon begränsning när det kommer till vad som ska finnas på menyn. I våras presenterade de att man kunde få choklad ringlat över sina pommes och nu när Halloween närmar sig tar de detta till nästa nivå - nu kan du även få pumpasås på dina frittar. Nyheten börjar serveras den 28 september. Skulle du vilja testa?
Läs mer om Mat, McDonald's, pumpa, fries, pommes, pumpapommes, wtf, sås, Japan, pumpasås
89kg
+
Bobby Green
0

Ett besök hos Sfoglini Pasta Shop

Se vad deras pastamaskin kan göra

Eater var en snabbis hos Sfoglini Pasta Shop i Brooklyn och i den här videon får vi se hur deras färska pasta blir till. Här tillverkas allt från cavatelli, reginetti till vanliga snäckor och spagetti. Spana in allt roligt de har att erbjuda på länken nedan.
Läs mer om Mat, Eater, pasta, pastamaskin, gott, mat, pastahimlen, Sfoglini Pasta Shop, pastabutik
127kg
+
Bobby Green
0

Jay Pharoah äter starka kycklingvingar

Verkar rätt oberörd

Skådespelaren och ståuppkomikern Jay Pharoah besökte nyligen First We Feast för att äta lite starka kycklingvingar och för att prata om sig själv och livet. Kul kille som inte verkar fatta hur starka vissa av såserna är.
Läs mer om Mat, kycklingvingar, First We Feast, Jay Pharoah
149kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson visar hur han gör lobster rolls

"Giant bug sandwiches"

Matty Matheson besökte Munchies provkök i Brooklyn för att visa upp hur han gör lobster roll, eller x22the lobster roll to end all lobster rolls.x22 som han själv beskriver den.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, lobster rolls, mat, gott, matlagning
87kg
+
Bobby Green
0

Så gör du friterade ostpinnar

Krispiga och inte rinniga

Ibland vill man bara snacksa på något riktigt flottigt gottigt, som exempelvis friterade ostpinnar. Krispiga på utsidan, härligt mjuk ostfyllning på insidan. Så här gör du dina egna.
Läs mer om Mat, Eater, friterat, Queso, ost, gott, Clifford Endo
137kg
+
Bobby Green
0

Finns det något vackrare än smält ost?

Härligt ohälsosam nattamat i Glenfield

På en matmarknad i Glenfield fanns en kiosk där de stod och sålde potatisklyftor med smält ost på. Osten som är i stora block ligger under värme för att sedan skrapas ned över potatisen. Ser sjukt gott ut! Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, ost, gott, mat, nom, smält ost, Glenfield
82kg
+
Bobby Green
0

Här finns världens bästa korvar med bröd

Nick mumsar loss hos Walter's

Korv med bröd. Denna klassiska maträtt som man började äta innan man kunde gå. En kall Denniskorv dränkt med Heinz-ketchup i ett torrt bröd har åkt ner fler gånger än jag vågar räkna. Kanske inte det bästa att trycka i sig men det funkar. Vill man ha de allra bästa som finns ska man bege sig till Walterx27s Hot Dog Stand Westchester i New York. Walterx27s har serverat korv i bröd ända sedan 1919 så de är gamla i gemet, dock verkar resultatet se u...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eater, korv med bröd, Westchester, The Meat Show
85kg
+
Bobby Green
0

Barn testar 100 år av mackor

Var är Kalles?

Det har faktiskt funnits något innan Skogaholmslimpan kom till jorden. Men vad? Bon Appétit tog hjälp av ett gäng barn som fick tugga i sig 100 år av mackor för att visa upp just detta.
Läs mer om Mat, mackor, macka, barn, testa, Bon Appétit
232kg
+
Bobby Green
0

Efter 144 år får Västerbottensost en ny smak

Nu med rökig ton

Något av det bästa som finns här i livet är Västerbottensost. Nu får osten, 144 år efter att den introducerades, ett nytt smakalternativ och det hela sker i samarbete med Vindelns Rökeri. Det hela handlar om en ost som kallrökts på rökeriet och som ska bjuda på en unik smak med tydlig rökighet. Ska passa lika bra på ostbrickan som i matlagningen, personligen ser jag fram emot att lägga några skivor av den på en burgare och se hur det gifter sig. ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Norrmejerier, Västerbottensost, Västerbottensost Vindelnrökt, ost, gott, rökt, rökeri
108kg
+
Roger Åberg
0

Att jaga och äta råtta

Inget för folk med känsliga magar

Den här mannen, som heter Lang, flydde tillsammans med sin pappa ut i djungeln under Vietnamkriget när deras hus bombades och de förlorade sin familj. I 41 långa år höll sig pappan och Lang undan, även om Lang som var mycket liten när de flydde inte visste något om världen där utanför och att de höll sig undan. Till slut fick de dock kontakt med Langs broder, som hade överlevt bombningen, och med tiden kom de tillbaka till civilisationen. Här f...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, råtta, djungel, vietnam
137kg
+
Roger Åberg
0

Så här slänger man ihop en falafel

En kladdig sådan

Falafel ska vara nygjord, kladdig och levereras snabbt. Den här killen som jobbar på ett falafelställe i London kanske inte gör de vackraste skapelserna, men det går snabbt. Riktigt snabbt!
Läs mer om Mat, falafel,
93kg
+
Roger Åberg
0

En pensionär fixar den perfekta mackan

Det ska ta lite tid

Om man har all tid i världen måste man se till att lägga den på viktiga saker. Den här mannen har valt att lägga den på att göra den perfekta mackan. Kortfilmen är gjord av Leena Pendharkar och jag vet inte om den får mig att vilja bli pensionär eller inte. Jag tror det.
Läs mer om Mat, pensionär, mackor
30kg
+
Roger Åberg
0

KFC släpper solskydd som luktar kyckling

Friterad kyckling

Gillar du KFC? Gillar du friterad kyckling? Då har KFC släppt den perfekta produkten för dig! Det är en helt vanlig solkräm som helt enkelt luktar friterad kyckling. Ja, det är dumheter, men produkten verkar finnas. De har gett bort den gratis men alla flaskor är redan slut. Vad vill du att din solkräm ska lukta?
Läs mer om Mat, kfc, solkräm
111kg
+
Roger Åberg
0

Allt man behöver veta om majskolvar

Det är säsong nu!

Det är, eller börjar i alla fall bli, säsong för majskolvar nu. Det är faktiskt galet gott och väldigt enkelt. Men man kan alltid lära sig mer om allt så här får vi lite tips och tricks från You Suck At Cooking.
Läs mer om Mat, You Suck At Cooking, majs, majskolv
137kg
+
Bobby Green
0

Är köttfritt kött framtidens mat?

Sugen på en syntetisk räka?

Fler och fler oroar sig över köttproduktionen och hur den påverkar vår miljö, och en del tar saken i egna händer och skapar alternativ - såsom köttfritt kött. Växter får fungera som substitut och ett företag som ägnar sig åt just detta är New Wave Foods som skapar syntetiska räkor.
Läs mer om Mat, köttfritt, kött, framtid, mat, New Wave Foods
91kg
+
Bobby Green
0

Nick testar världens dyraste grillade kött

Här slänger man hängmörat i grillen

Nick Solares från The Meat Show har besökt Hill Country där man kan få hängmörat kött som grillats och andra spännande saker. Resultatet blir en köttbit som både har smak av att den lagrats länge samt den rökiga smaken från grillningen. Verkar riktigt smarrigt, men smakar det så kostar det såklart, kilopriset ligger nämligen runt 1 000 kronor.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, grilla, dyrt, Nick Solares, grillat, grillmat
87kg
+
Bobby Green
0

190 år gammalt recept på skruvad pommes

Inte mycket har förändrats sen dess

Skruvade pommes, eller curly fries som de säger i amerikat, kan vara ett lite roligare tillskott på tallriken än vanliga strips. Mannen som gillar att leta fram gamla recept hittade ett på just denna form av potatis, och det var hela 190 år gammalt.
Läs mer om Mat, skruvad pommes, curly fries, mat, matlagning, recept, gammalt
118kg
+
Bobby Green
0

Burger King blandar en Whopper med en burrito

Var hälsad Whopperriton!

För två månader sedan lanserade Burger King i USA en något speciell hybrid - Whopperriton. Det är precis vad det låter som, en whopper parad med en burrito. Man började att sälja den på ett par ställen men meddelar nu eftersom den blivit rätt så populär att den kommer att säljas över hela landet från och med nästa vecka. Om vi i Sverige någonsin kommer att få ta del av den är dock oklart. Skulle du vilja testa? I videon nedan kan vi se när en pe...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Burger King, Whopperrito, Whopper
74kg
+
Bobby Green
0

Miniversioner av brottslingars sista måltider

Smått och gott

Här får vi se när en kock lagar till miniatyrversioner av de sista måltiderna dödsdömda brottslingar har fått.
Läs mer om Mat, kock, sista måltid, miniatyrmat, mini, måltider, gott, äta
97kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay jagar Lunnefåglar

Blir biten i näsan

Gordon Ramsay har rest till Island för att jaga lunnefåglar ute på klipporna. Men det blir inte utan en fajt eftersom en av fåglarna ser till att bita honom i näsan.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, Lunnefågel, mat, matlagning, kock, Island
135kg
+
Bobby Green
0

Så vakuumpackar du utan en vakuumpackare

Fungerar typ rätt bra

Om du inte har en vakuumpackare kan detta enkla tips fungera. Allt du behöver är en balja vatten och en ziplockpåse. Fördelen med en vakuumpackare är dock att den suger ut luften, riktigt samma effekt får man tyvärr inte ut här. Men kanske något för den som pysslar med sous vide?
Läs mer om Mat, vakuumpacka, vakuumpackare, tips, mat, kött, SeriousEats
65kg
+
Bobby Green
0

William lägger under tre dollar på mat om året

Hittar istället mat bland soporna

Mat är dyrt, och vi lägger väldigt mycket pengar på det varje vecka, månad och år. Men inte William Reid, hans årsbudget när det kommer till mat ligger inte på mer än 2,75 dollar. Varför? Jo, han hittar nämligen sin mat genom att sopdyka och äta sånt som andra har slängt.
Läs mer om Mat, dumpstra, mat, sopor, William Reid, sopletare, äta, sopdykning
470kg
+
Bobby Green
0

Matgeek tycker att man ska bojkotta Saltå Kvarn

Här berättar han varför

Det har varit mycket stormar kring Saltå Kvarn den senaste tiden. Företaget ägs av den antroposofiska Vidarstiftelsen och de uppmanar bland annat sina anhängare att inte vaccinera sina barn, något som inte helt oväntat väcker starka känslor. Johan Hedberg tycker att man ska bojkotta Saltå Kvarn helt och här berättar han varför.
Läs mer om Mat, Saltå Kvarn, Matgeek, bojkott, mat, vaccin, Johan Hedberg
84kg
+
Bobby Green
0

Tio nya sätt att hacka en rödlök på

Inte helt seriösa, men ändå

You Suck At Cooking älskar att hacka saker. Här får vi exempelvis se ett par olika sätt man kan attackera en rödlök på.
Läs mer om Mat, You Suck At Cooking, rödlök, hacka, lök, mat
104kg
+
Bobby Green
0

Eric André bjuds på starka kycklingvingar

"This is a nightmare, dude"

Den amerikanska skådespelaren, komikern och programledaren Eric André bjöds in till First We Feast för en intervju och som vanligt serverades det starka kycklingvingar.
Läs mer om Mat, First We Feast, Eric André, kycklingvingar, äta, gott
192kg
+
Bobby Green
0

Första lilla matståndet med Michelinstjärna

Här ska man äta kyckling och ris i Singapore

Om man vill ha riktigt bra kinesisk gatumat är det tydligen till HK Soya Sauce Chicken Rice and Noodle i Singapore man ska gå. Stället har nu nämligen som det första lilla mat-haket fått en Michelinstjärna. I den här videon får vi träffa Mr Chan som driver stället från när han fick reda på att han var nominerad fram tills han tar emot utmärkelsen....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Michelinstjärna, HK Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, mat, stjärna
139kg
+
Bobby Green
0

Johan visar hur du gör eget bacon

Hemgjort från grunden

Mala egen färs till burgaren är det många som gör, men hur många gör eget bacon att lägga på den? Johan har testat och visar hur du ska göra om du känner för att göra ännu mer saker själv.
Läs mer om Mat, Matgeek, Johan Hedberg, bacon, DIY, mat, gott
89kg
+
Bobby Green
0

Hur länge ska kött hängmöras?

Nick testar kött som hängt från 45 till 420 dagar

När kött hängmöras får det massa smak och ju längre det hänger desto mer kommer fram. Men hur länge ska det hänga? Nick Solares från The Meat Show testar fem olika köttstycken som hängt från 45 till 420 dagar för att komma fram till vilken som smakar bäst.
Läs mer om Mat, The Meat Show, steak, hängmörat, kött, gott
87kg
+
Bobby Green
0

Amerikansk frukost och dessert är samma sak

Börja dagen med en sockerbomb

Frukost - dagens bästa mål enligt vissa, dagens viktigaste enligt andra. I Sverige är det nog vanligast att man brer sig en macka, häller upp lite yoghurt och tar sig en kopp kaffe. I Frankrike nöjer man sig med bara en kaffe, och kanske en cigg. I England lastar man upp korvar, bönor, rostbröd, bacon och stekta ägg. I USA däremot, där väljer man det söta spåret. Sockrade flingor, muffins, sötsliskig chai-latte, våfflor med massa sirap och juice....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, sockerbomb, frukost, USA, Murica, socker, frulle, wtf
83kg
+
Bobby Green
0

Lite av vad man kan äta i Philadelphia

Om man inte ska ha cheese steak

Ronny Chieng sprang ut på stan i Philadelphia för att kika lite vad man kan äta om man nu inte nödvändigtvis vill ha det som verkar mest populärt - Philly Cheese Steak.
Läs mer om Mat, Philadelphia, The Daily Show with Trevor Noah, mat, Ronny Chieng
88kg
+
Bobby Green
0

Så äter man en hummer

Infoblad visar

Det börjar närma sig kräftpremiären och har man tur kanske det även serveras hummer på bordet. Då gäller det att ha koll på hur man ska ta sig in i skalet och få tillgång till maten som finns där innanför. Det här infobladet visar hur du ska gå tillväga.
Läs mer om Mat, Art of Manliness, hummer, äta, infoblad, mat, gott
91kg
+
Bobby Green
0

Så gör du egen ricottaost hemma

Tydligen väldigt enkelt

Ricottaost är svingott och skulle du vilja göra egen hemma är det tydligen inte så svårt att få till det. Gör bara som videon här ovan visar så ska saken vara biff. Använd sedan osten i lasagne, på mackan eller ät den bara som den är direkt ur bunken.
Läs mer om Mat, Ricottaost, DIY, ost, gott, mat, recept
81kg
+
Bobby Green
0

Därför är pizza den perfekta maten

Because science!

Det behövs knappast en video för att berätta att pizza är den perfekta maten för alla tillfällen, men om det fortfarande finns någon som inte är övertygad kommer här ett vetenskapligt bevis. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, pizza, gott, mat, äta, perfekt, AsapTHOUGHT
75kg
+
Bobby Green
0

Kinoshita Yuka sätter i sig 137 stycken bananer

Damn, that girl can eat!

Att se en stor kroppsbyggare sätta i sig massa mat är visserligen imponerande men kanske inte så oväntat och ovanligt. När en liten japansk tjej gör det däremot, då blir det liten annan nivå på grejerna. Kinoshita Yuka har gjort sig känd på Internet genom att göra just detta och här får vi se när hon sänker inte mindre än 137 stycken bananer i en sittning.
Läs mer om Mat, bananer, tävlingsäta, Kinoshita Yuka, äta, banan, wtf, frukt, många
84kg
+
Bobby Green
0

Sarah lagar majs-frittata

Fylld med Monterey Jack

I det här klippet visar Sarah Carey från Everyday Food hur man lagar till sig en majs-frittata fylld med lök och Monterey Jack-ost. Resultatet ser inte alls så dumt ut och något sånt här får det nog bli till lunch snart.
Läs mer om Mat, majs, frittata, gott, matlagning, Sarah Carey, Monterey Jack, recept, Everyday Food
88kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson äter lite olika maträtter

Random Moments In Food

Action Bronson gillar att laga mat, och att äta mat. Mycket mat. I x22Random Moments In Foodx22 får vi hänga med och se lite av allt det han har satt i sig. Det blir kycklingmacka, Cevapcici, thaimat och en sju månader gammal hängmörad stek.
Läs mer om Mat, Munchies, Action Bronson, mat, gott, äta, Random Moments In Food
77kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay lagar kött till en vegetarian

Hannah har inte ätit kött på tre år

Hannah som jobbar på London Zoo har inte ätit kött på tre år, något som Gordon Ramsay vill förändra så han hälsar på och lagar till en köttbit åt henne. Men kommer hon att äta den?
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, stek, vegetarian, gott, kött, gött