m
a
r
1 i dag66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

124kg
+
Bobby Green
0

Eater träffar Emma Bengtsson från Aquavit

Svenskan med två Michelinstjärnor

Svenskan Emma Bengtsson är kökschef på den skandinaviska restaurangen Aquavit som ligger på Manhattan i New York. Hon är den första svenska kvinnan som erhållit en Michelinstjärna och den enda i New York som har två stycken stjärnor. Maten som serveras har hon hämtat inspiration till från sin barndom i Sverige. Eater har varit och träffat henne och
Läs mer om Mat, mat, Michelinstjärnor, Emma Bengtsson, Aquavit, kock, restaurang, Eater
90kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish firar en miljon

Lagar till riktigt stora tacos

YouTube-kanalen Binging with Babish har blivit riktigt stor och nu firar man en miljon prenumeranter. Vi får därför hänga med och se lite hur det går till bakom kulisserna, och så lagas det riktigt stora tacos.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, prenumeranter, tacos, fira
121kg
+
Bobby Green
0

Han är pappa till Carolina Reaper

Världens starkaste chilipeppar

Ed Currie gillar starka saker, riktigt starka saker. Därför såg han till att odla fram den starkaste chilin i världen - Carolina Reaper. Den har ett Scoville-värde på över 1,5 miljoner och här berättar han lite om växten som kan få den tuffaste av tuffa att storböla. Har ni testat?
Läs mer om Mat, Carolina Reaper, Great Big Story, stark, het, chili, Ed Currie, odla
80kg
+
Bobby Green
0

Traditionell nigeriansk mat på Cafe Abuja

Ligger i Texas

I Houston, Texas ligger Cafe Abuja som serverar traditionell nigeriansk mat. Eater har varit och besökt stället för att kika vad de har i de stora grytorna, och allt ser riktigt gott ut.
Läs mer om Mat, nigeriansk mat, Eater, gott, restaurang, USA, Cafe Abuja
73kg
+
Bobby Green
0

Rappare förklarar sin kärlek till kycklingvingar

Lemon Pepper is the shit

Personligen har jag aldrig förstått det här med kycklingvingar men det verkar ju vara en stor grej, speciellt i staterna. Här har First We Feast snackat med rapparna Rick Ross, Donald Glover och Wacka Flocka Flame som alla förklarar sin stora kärlek till Lemon Pepper Wings.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Lemon Pepper Wings, besatt, mat, kyckling
90kg
+
Bobby Green
0

Möt Tempura-mästaren Kiyoshi Chikano

På Michelin-restaurangen Tempura Matsui

På restaurangen Tempura Matsui i New York jobbar kocken Kiyoshi Chikano och han är mästare på det här med Tempura. Det kan man bli om man håller på med maträtten i 27 år.
Läs mer om Mat, Tempura, mat, Eater, gott, friterat, Kiyoshi Chikano, Tempura Matsui
92kg
+
Bobby Green
0

Så gör du upp en lägereld med olika zoner

Tips för den hajksugne

Brad Leone från Bon Appétit visar här hur man gör upp en lägereld med flera olika värmezoner så att man kan laga lika god mat i skogen som hemma. Eller ja, det brukar faktiskt smaka bättre utomhus om nu vädret tillåter och man är rejält hungrig efter en lång hajktur.
Läs mer om Mat, grilla, utomhus, tips, Bon Appétit, Brad Leone, vildmark
68kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lagar duvpaj

Season 7 is coming

Det råder inte helt oväntat Game of Thrones-hysteri just nu eftersom den sjunde säsongen snart är här. Den vågen vill många såklart rida på, så även Binging with Babish som här lagar till lite klassiska rätter från serien. Som exempelvis duvpaj.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Game of Thrones, mat, matlagning
82kg
+
Bobby Green
0

Köttfärssås på macka

Enkelt och gott hos Chop House

Nick från Eaters The Meat Show har besökt Chop House i London för att äta en av deras berömda mackor.
Läs mer om Mat, Eater, Nick Solares, macka, kött, The Meat Show, Chop House
86kg
+
Bobby Green
0

Den bästa grilled cheesen man kan få i London

Kommer med Raclette-dränkt potatis

Lucas Peterson från Eaters serie Dining on a Dime har varit i London och där besökte han Borough Market för att testa det som ståndet Kappacasein Dairy erbjuder. Där är det grilled cheese-mackor och potatis dränkt i Raclette-ost som gäller, och det hela ser riktigt smarrigt ut.
Läs mer om Mat, Dining on a Dime, mat, lunch, grilled cheese, Raclette, Eater
82kg
+
Bobby Green
0

Prime Rib hos The Grill i New York

Verkar gott!

Nick Solares har besökt restaurangen The Grill i New York för att smaka lite på deras långsamt tillagade kött. Chefskocken Mario Carbone sitter med vid bordet och förklarar hur de har gjort för att få fram smakerna.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, Nick Solares, Prime Rib, kött
81kg
+
Bobby Green
0

Utekväll med kockarna

Då går man till dessa ställen

I Munchies senaste avsnitt av Chefx27s Night Out drar kockarna Or Amsalam och Alexander Phaneuf från Lodge Bread ut i Los Angeles natt med sina vänner för att äta lite på deras favoritställen.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, kockar, kock, restaurang, utekväll, Chef's Night Out
105kg
+
Bobby Green
0

Anka i röd curry hos Farang

Ser gott ut

Restaurangen Farang har släppt en ny video där vi får se hur de gör anka i röd curry.
Läs mer om Mat, Farang, röd curry, mat, restaurang, matlagning
74kg
+
Bobby Green
0

Liten ficka gör mikrad mat värdig igen

Trött pizza blir krispig pizza

Dagen-efter-mat som exempelvis pizza är inte alltid lika rolig som när den var nybakad. Degen blir soggig och osten verkar typ ha dunstat. Men, det finns en lösning på detta enorma problem. Stoppa bara in pizzan i en sån här liten ficka som har materialet Susceptor i sig så kommer den att kännas som ny igen. Eller lite bättre i alla fall. Funkar tr
Läs mer om Mat, Eater, mat, ficka, hot pocket sleeve, Susceptor, Clifford Endo
103kg
+
Bobby Green
0

Dessa restauranger är bäst i Norden

Årets White Guide Nordic är här

Nu har den fjärde upplagan av White Guide Nordic presenterats och därmed får vi reda på vilka de tycker är de bästa restaurangerna i Norden. I topp är en dansk, men inte Noma som det har varit tidigare utan Geranium som ligger i Köpenhamn. På andra plats hittar vi Esperanto som ligger i Stockholm och på tredje plats Fäviken Magasinet i Järpen. I t
Läs mer om Mat, restauranger, bäst, Norden, White Guide Nordic, White Guide, mat
82kg
+
Bobby Green
0

Friterade kycklingkuber med ostfyllning

Yummy!

Mat man kan äta med händerna är alltid trevligt och innehåller det dessutom ost blir det bara bättre. Här delar Food Fusion med sig av ett recept på små smarriga kycklingkuber fyllda med den ost man gillar.
Läs mer om Mat, mat, kycklingkuber, ost, gott, Food Fusion
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör du eget bacon

Kan vara kul att testa

Att gå till affären och köpa bacon är väldigt enkelt, så varför inte göra eget för omväxlings skull? Perfekt för då kan du även bestämma exakt hur tjocka skivor du vill ha.
Läs mer om Mat, bacon, mat, matlagning, Free to Cook, bacon, bacon, bacon
91kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar mammas mat

Trout Amandine står på menyn

Mammas mat smakar alltid bäst! Här får vi se när Matty Matheson lagar till det han alltid fick av sin mamma när han var yngre - Trout Amandine. Vad är det kanske ni undrar? Matty visar.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, Trout Amandine, mat, matlagning, mammas mat
80kg
+
Bobby Green
0

Katy Perry lagar mat med Gordon Ramsey

Bon Appétit!

En av Katy Perrys senaste låtar heter Bon Appétit så vad passar då bättre på att laga en måltid och sedan säga just denna fras? Till sin hjälp har hon ingen mindre än Gordon Ramsey.
Läs mer om Mat, Katy Perry, Gordon Ramsey, matlagning, mat, gött
131kg
+
Bobby Green
0

Han som skapade Hawaiipizzan har avlidit

Frukt på pizza - bra eller anus?

För över 50 år sedan gjorde Sam Panopoulos något väldigt vågat - han la konserverad ananas ovanpå pizzan som i övrigt hade tomatsås, skinka och ost på sig. Till en början var det ingen som gillade påhittet men efter ett tag ville plötsligt alla ha det. Blandningen av det söta och sura blev en hit och vips så var Hawaiipizzan född och resten är hist
Läs mer om Mat, hawaiipizza, pizza, mat, Sam Panopoulos, VIF
107kg
+
Bobby Green
0

Mat du ska köpa i affären

Matgeek listar fem saker

Johan från Matgeek har gjort ett par klipp där han listar saker man inte ska köpa i mataffären men givetvis finns det även saker han tycker att du ska köpa. För att vända på steken gjorde han därför detta klipp där han listar fem stycken saker.
Läs mer om Mat, Matgeek, Johan Hedberg, mat, affären, köpa
97kg
+
Bobby Green
0

Den röda vätskan runt köttbiten är inte blod

Så vad är det då?

Många tror nog att den röda vätskan runt en köttbit man köpt i affären är blod, men så är inte fallet. Här förklarar Tech Insider vad det egentligen handlar om.
Läs mer om Mat, kött, Tech Insider, rött, vätska
90kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar kycklingvingar

Friterat utan frityrsmet

Matty Matheson är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till lite kryddiga kycklingvingar i en stekpanna.
Läs mer om Mat, Munchies, kyckling, Matty Matheson, kycklingvingar
87kg
+
Bobby Green
0

Crepes fyllda med kaviar

Rysk mat på Manhattan

Teremok är ett populärt snabbmatsställe i Ryssland som serverar traditionell rysk mat. Förra året öppnade man sitt första ställe på Manhattan och där kan man bland annat få Blinier, rödbetssoppan Borsjtj och crepes fyllda med kaviar.
Läs mer om Mat, Eater, kaviar, Ryssland, crepes, gott, mat, Teremok
95kg
+
Bobby Green
0

Vad är det där vita slemmet på lax?

Nej, det är inte fett

En av de stora frågorna här i livet är vad det där vita slemmiga på laxen är som brukar titta ut när man steker den. Här får vi svaret.
Läs mer om Mat, lax, slem, vitt, Tech Insider
86kg
+
Bobby Green
0

Krabburgaren från Svampbob Fyrkant

Självklart med den hemliga ingrediensen

Svampbob Fyrkant jobbar som burgarflippare hos Herr Krabba och det som säljs allra bäst är krabburgaren. Här testar Binging with Babish att laga till just den, men fuskar och använder sig inte av krabbkött. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Svampbob Fyrkant, Krabby Patty, krabburgare, Spongebob Squarepants
99kg
+
Bobby Green
0

Så äter världens starkaste man

12 000 kalorier om dagen

Om du ska se till att behålla titeln som världens starkaste man måste du träna mycket, och äta mycket. Brian Shaw gör verkligen bägge delarna och här får vi ta del av hans dagsintag som består av lite över 12 000 kalorier.
Läs mer om Mat, Brian Shaw, stark, mat, kalorier, dagsintag
92kg
+
Bobby Green
0

Så steker man till en ordentlig köttbit

Inget knussel

Ibland tröttnar man på den torra kycklingfilén eller överkokta torsken och det är då man kan ta fram den där rejäla köttbiten ur kylen och steka på. Hur man gör det på bästa sätt får vi reda på här av kocken Angie Mar som driver restaurangen Beatrice Inn.
Läs mer om Mat, First We Feast, köttbit, steka, gött med kött
81kg
+
Bobby Green
0

Kakor på rödbetor och ekollon

Från serien The Walking Dead

I TV-serien The Walking Dead bakar karaktären Carol kakor på rödbetor och ekollon. Binging with Babish bestämde sig för att testa att göra samma sak och så här blev resultatet.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, The Walking Dead, serie, kakor
89kg
+
Bobby Green
0

Hibachi-kock gör mat på vanligt bord

Verkar ledsen

Hibachi är en traditionell japansk stor stekhäll där en kock tillagar allt, oftast med gästerna sittandes runt om. En upplevelse helt klart och har du inte testat kan det rekommenderas. Här får vi se en stackars Hibachi-kock som får tillaga maten på ett helt vanligt köksbord istället, och då blir det som det blir. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Hibachi, kock, bord, mat, matlagning, frustrerande
89kg
+
Bobby Green
0

Små bollar fyllda med tärnad bläckfisk

Gatumat från Japan

Takoyaki är små degbollar fyllda med tärnad bläckfisk, lök och picklad ingefära. Maten är vanlig på gatorna i Japan men om man inte vill åka dit och testa dem ska det även finnas bra hos Otafuku i New York.
Läs mer om Mat, First We Feast, mat, Takoyaki, Japan, gatumat, Otafuku
84kg
+
Bobby Green
0

Ett berg med thaimat

Chef's Night out i Los Angeles

I det här klippet från Munchies får vi hänga med kocken Louis Tikaram och hans kompisar ut på Los Angeles gator i jakt på lite mumsig thaimat.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, thaimat, gott, Chef's Night out
94kg
+
Bobby Green
0

Tänk om vi bara åt människokött?

Vad skulle hända då?

Nu är det dags för lunch och då är det säkert lunchlåda som gäller eller att ta sig ut och äta något på ett ställe. Men tänk om dessa alternativ inte fanns, och det enda du kunde få tag i var människokött. Vad skulle hända då? Skulle vi kunna överleva om vi bara åt människor?
Läs mer om Mat, AsapSCIENCE, kannibal, människokött, lunch
97kg
+
Bobby Green
0

Startup säljer porrflingor

Liva upp frukosten lite

Cereal Motel är ett nytt startup-företag från London och de har specialiserat sig på att sälja flingor. Men inte vilka flingor som helst, utan porrflingor. För närvarande finns fyra olika att välja mellan och dessa är Porn Flakes, Sugar Tits, Vice Krispies och Booty Pops. Varför dessa finns kan man ju undra men nog lär de liva upp frukostbordet l…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, porrflingor, porr, Porn Flakes, humor, Cereal Motel
207kg
+
Bobby Green
0

Ett ton ful mat mättade 5 000 personer

För ful för att sälja i butik

Mat som anses vara för ful för att säljas i butik plockas bort och slängs, helt i onödan. Det kan handla om frukt och grönsaker som fått lite tråkig färg men som ändå är helt okej att äta, men inte fin nog att få följa med ned i kundkorgen. Allt detta slöseri med mat är vad man vill uppmärksamma med kampanjen Feeding the 5000. Man samlade in nästan
Läs mer om Mat, mat, ful, matfest, National Geographic, matsvinn
84kg
+
Bobby Green
0

Rejäla frukostmackor hos Eggslut

Botar bakisheten

I Los Angeles ligger restaurangen med det tilltalande namnet Eggslut. Där serverar man rätt rejäla mackor som troligtvis skulle kunna bota vilket bakrus som helst. Nu har man öppnat en pop-up-restaurang i New York också, och den har Sean från First We Feast besökt.
Läs mer om Mat, First We Feast, frukostmacka, gott, macka, Eggslut, Los Angeles
99kg
+
Bobby Green
0

Persisk mat hemma hos familjen Bahmaie

Så mycket gott

Det persiska köket är helt fantastiskt och det finns så mycket goda smaker att ta del av. Här besöker Gelareh Kiazand från Munchies familjen Bahmaie i Teheran för att få ta del av lite klassisk hemlagad mat i form av lammgrytan Ghormeh sabzi och saffransriset Shirin polo.
Läs mer om Mat, Munchies, Persien, mat, hemlagat, gott, kök, Iran
142kg
+
Bobby Green
0

Neil deGrasse Tyson mumsar heta kycklingvingar

Intressant samtal

Det är många kändisar som tittat förbi hos First We Feast och mumsat kycklingvingar. Den senaste att hamna i den x22hetax22 stolen är ingen mindre än astrofysikern Neil deGrasse Tyson.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Neil deGrasse Tyson, mat, kyckling
91kg
+
Bobby Green
0

Miss Info spanar in tacos på gatan

Ny matserie från First We Feast

Food Grails är en ny matserie från First We Feast och i den får vi hänga med journalisten Miss Info när hon tar reda på hur mat på olika ställen definierar vad en stad har för smak. I det här första avsnittet träffar hon ett gäng afroamerikaner från Watts, södra Los Angeles och Compton som alla serverar tacos på sitt sätt på gatan.
Läs mer om Mat, First We Feast, tacos, Food Grails, mat, matserie, gott
93kg
+
Bobby Green
0

Saffran - världens dyraste krydda

Så produceras den i Iran

Ni visste säkert redan att saffran är den dyraste kryddan vi har här på jorden. I det här klippet från National Geographic får vi hänga med till norra Iran och se hur den produceras.
Läs mer om Mat, krydda, saffran, National Geographic, dyr, gott, lussebulle, Iran
94kg
+
Bobby Green
0

Maten från Seinfeld

Binging with Babish lagar klassiker

Binging with Babish lagar i sitt senaste klipp ett par klassiker från humorserien Seinfeld. På menyn står Soup Nazis svampsoppa, Elaines muffins och Jerrys kanelkaka. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Seinfeld, humor, serie
91kg
+
Bobby Green
0

Flest ghost peppers på två minuter

L.A. Beast antar den heta utmaningen

Naga Jolokia, eller Ghost Peppers som man brukar säga, är en chili som växer i nordöstra Indien. 2006 blev den utsedd av Guinness World Records till den starkaste chilin i världen. Här får vi se när tävlingsätaren L.A. Beast sätter i sig så många han klarar av på två minuter, allt för att försöka komma med i den välkända världsrekordboken.…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, starkt, L.A. Beast, Ghost Peppers, Naga Jolokia, chili, tävlingsätare
83kg
+
Bobby Green
0

Snabb salsa med hjälp av avfallskvarn

Kanske inget man vill servera sina gäster dock

Om man vill göra mycket salsa på kort tid kan man ta hjälp av en gammal avfallskvarn. Det är inte direkt det fräschaste sättet att tillreda grejerna på, och säkert inget som dina gäster skulle uppskatta, men snabbt går det.
Läs mer om Mat, salsa, snabb, William Osman, mat, wtf, avfallskvarn
99kg
+
Bobby Green
0

Så växer avocado

Och så skördar man frukten

Avocado är mer populärt än någonsin att äta för tillfället och i det här klippet från How Does it Grow? får vi reda på hur frukten växer och hur den skördas.
Läs mer om Mat, avocado, växa, How Does it Grow?, frukt
85kg
+
Bobby Green
0

Folk testar koreansk bakismat

Cravings

Vi har tidigare sett lite av vad man äter i Sydkorea när man är bakis och här kommer ytterligare ett klipp som visar ett par saker som kan hjälpa till att bota skallebanket.
Läs mer om Mat, bakismat, Korea, Sydkorea, mat, bakis, gott, BuzzFeed
109kg
+
Bobby Green
0

Guy Fieri mumsar på heta kycklingvingar

Pratar om att vara en meme

Krögaren Guy Fieri har besökt First We Feast för att äta lite heta kycklingvingar och samtidigt prata om livet, bland annat hans relation till artisten Drake och hur det är att vara en meme på internet.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Guy Fieri, mat, kyckling
92kg
+
Bobby Green
0

Pizzabakning i väldigt varm ugn

Essential Craftsman testar

YouTube-kanalen Essential Craftsman visar upp olika saker som smids till och tillverkas och ofta används en rejält varm ugn för att göra grejerna. En fråga som givetvis dök upp var om det hade gräddats pizza i ugnen, och eftersom det inte hade det var innehavaren självklart tvungen att testa.
Läs mer om Mat, Essential Craftsman, pizza, pizzaugn, varm
80kg
+
Bobby Green
0

Daym Drops testar nya KFC-burgaren

Så tycker han om Zinger

KFC har som vi skrev om i går släppt en ny kycklingburgare som heter Zinger och den har nu Daym Drops satt tänderna i.
Läs mer om Mat, Daym Drops, KFC, Zinger, burgare, hamburgare, kyckling
87kg
+
Bobby Green
0

Bästa köttbullemackan i New Jersey

Och två andra som också ser smarriga ut

Nick Solares från Eater fick in mängder av tips om att han borde ta sig till Atlantic City i New Jersey och besöka The White House Sub Shop. Där ska nämligen stadens bästa köttbullemacka finnas.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, köttbullemacka, The White House Sub Shop
67kg
+
Bobby Green
0

Pizza i en burgare i en pizza

Kaloribomb!

Calskrove - släng dig i väggen! HellthyJunkFood tar det hela till nästa nivå när de i den här videon tar en fryspizza som de stoppar in i en hamburgare som de sedan stoppar mellan två pizzor.
Läs mer om Mat, HellthyJunkFood, pizza, burgare, kaloribomb
93kg
+
Bobby Green
0

Pizzafickan är för dig som gärna äter på språng

Det här är Trapizzino

2008 skapade Stefano Callegari den första Trapizzino som ett försök att ta fram något för den som gärna äter klassiskt italiensk mat på språng. Det är en slags pizzaficka som sedan fylls med massa härliga grejer, och som då är enkel att äta om man helt enkelt inte har tid att sitta ner vid ett bord. x22Uppfinningenx22 blev snabbt populär och Stefan…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eater, Trapizzino, pizzaficka, Italien, mat, Rom
96kg
+
Bobby Green
0

Maten från South Park

Chef's Chocolate Salty Balls är med såklart

Maten karaktärerna i serien South Park äter är väl kanske inte den mest kulinariska som finns här i världen, men de är åtminstone rätt så spännande. Här lagar Binging with Babish till tre av de mest kända rätterna. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, South Park, gott
196kg
+
Roger Åberg
0

IKEA funderar på att öppna restauranger

Utanför varuhusen alltså

Att äta på IKEA kan man ha åsikter om, men konceptet är ruskigt effektivt. Dels åker faktiskt många till IKEA bara för att äta, och då köper man kanske lite värmeljus och servetter för några tusenlappar när man ändå håller på. Dels så är det en bra plats för de som inte riktigt kan bestämma sig att ta en paus och fundera. Och ingen gillar att shopp…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, ikea, mat, köttbullar
144kg
+
Bobby Green
0

Banken som tar parmesanost som säkerhet

Intressant

Om du bor på ett specifikt ställe i Italien och producerar Parmigiano-Reggiano-ost så kan du faktiskt använda denna som säkerhet när du går till banken för att låna pengar. Behöver du exempelvis en ny traktor på gården kan alltså osten hjälpa till att finansiera den.
Läs mer om Mat, ost, ostvalv, ostbank, säkerhet, parmesan, Italien, Parmigiano-Reggiano
110kg
+
Bobby Green
0

Den bästa tacosen i Mexico City

Ge mig allt!

Om du ska till Mexiko City måste du äta tacos. Var du hittar den bästa tipsar Bon Appétit om i det här klippet.
Läs mer om Mat, tacos, Mexiko, Mexiko City, mat, gott, Bon Appétit, lunch
69kg
+
Bobby Green
0

Minifrukost efter all påskmat

Rimlig storlek

När det är en sån här långhelg får man ta lång sovmorgon och äta frukost till lunch om man vill. Känner man dock att det har blivit lite väl mycket påskmat och godis kanske en mindre variant kan vara på sin plats?
Läs mer om Mat, Walking With Giants frukost, minimat, gott, mini
97kg
+
Bobby Green
0

Unik ramen-upplevelse i Brooklyn

Här sitter man i små bås och äter

I det här avsnittet ur First We Feasts serie Food Skills åker man till den japanska ramen-kedjan Ichiran i Brooklyn för att ta del av den unika matupplevelsen som det bjuds på där. Bonus-ramen nedan.
Läs mer om Mat, ramen, nudlar, Food Skills, mat, gott, First We Feast, nudlar
93kg
+
Bobby Green
0

Bakismat från Sydkorea

Här äter man Haejang-guk

När man är bakis i Sydkorea är det Haejang-guk som gäller för att bota detta. Det är en soppa som hjälper dig bort med skallebanket efter en hård kväll. På restaurangen Cheong Jin Ok i Seoul har man serverat sina gäster denna soppa ända sedan 1937. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, bakismat, Korea, Sydkorea, mat, bakis, hungover, Haejang-guk
94kg
+
Bobby Green
0

5 kockar i New York visar hur man äter Ramen

Själv brukar jag äta med munnen

Serious Eats frågade fem kockar från deras favoritställen om de kunde demonstrera hur man på ett korrekt sätt ska äta en skål med ramennudlar.
Läs mer om Mat, ramen, New York, mat, kockar, kock
77kg
+
Bobby Green
0

You Suck at Cooking lagar tomatsås

Ser gott ut

You Suck at Cooking är nu inne på sitt 59:e klipp och i det får vi se när han lagar till lite tomatsås.
Läs mer om Mat, You Suck at Cooking, tomatsås, matlagning, mat, humor?
93kg
+
Bobby Green
0

Amerikanska barn testar foundue

Svårt att inte gilla detta

Fondue är en riktigt bra uppfinning som alla gillar, till och med barn. Vanligtvis brukar man köra med ost men det bästa är att man även kan göra det med choklad! Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, USA, fondue, barn, Murica, Amerika, smaka, mat
140kg
+
Bobby Green
0

Skum McNugget-sås kan komma tillbaka

Tack vare Rick and Morty-avsnitt

I lördags sändes det första nya Rick and Morty-avsnittet sedan 2015. I detta snackade Rick om att han ville att McDonaldx27s skulle ta tillbaka Szechuan-såsen som de serverade med McNuggets i samband med Disney-filmen Mulan 1998. Nu säger en av chefskockarna på McDonaldx27s att han kommer att undersöka om det är möjligt för såsen att göra en comeba…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, McDonald's, Rick and Morty, Szechuan, McNugget, sås, comeback
78kg
+
Bobby Green
0

Minimal Philly Cheese Steak-macka

Lagom storlek för André

André äter inte bacon men han äter gärna en flottig Philly Cheese Steak-macka. Han är dock inte så stor i maten så den som Walking With Giants gör här hade säkert mättat tillräckligt.
Läs mer om Mat, Walking With Giants, Philly Cheese Steak, minimat, gott, mini, macka
111kg
+
Bobby Green
0

Irländare testar surströmming

Gör givetvis helt fel

Jag själv har inte testat surströmming och jag kan inte säga att jag är superpepp på det heller. Men jag vet i alla fall att man inte knäpper upp en burk på bordet och sedan börjar sleva i sig, då är man rökt och har dessutom gjort helt fel. Nej burken ska öppnas under vatten och sedan ska man äta filéerna på hårt bröd tillsammans med lite olika ti…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, irländare, mat, testa, wtf
186kg
+
Bobby Green
0

Bullens lanserar korv med öl

Dock inte ölkorv

Bullens Pilsnerkorv är en riktig klassiker som har hängt med ända sedan 1953. När det vankas nattamat är det alltid trevligt om det är en Bullens i bröd man får, och så har det alltid varit. Nu lanserar man för första gången på 64 år en nyhet som ska säljas jämte klassikern och det är Bullens Beer Banger. Det här är en trio med korvar smaksatta med…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Bullens, Bullens Beer Banger, korv, öl, IPA, stout, lager, bärs
197kg
+
Bobby Green
0

Ingen ketchup till spaghetti med köttfärssås

Kock vill att skolorna slutar med ofoget

Ketchup är en bra grej. Det kan förgylla den tråkigaste av maträtter och är du sugen på något snabbt att slänga i dig fungerar alltid pasta rouche - pasta med ketchup på sig. Men ketchup fungerar inte till allt, typ pannkakor även om vissa tror detta. Dock fungerar det alldeles utmärkt till spaghetti med köttfärssås. Men kocken Jonny Lindroos tycke…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, ketchup, Jonny Lindroos, spaghetti med köttfärssås, mat, bamba
75kg
+
Bobby Green
0

Minimala burritos

Mättar säkert en mygga

Walking With Giants blir aldrig mätt och har nu lagat till sig ett gäng med minimala burritos.
Läs mer om Mat, miniburrito, minimat, gott, matlagning, mat, Walking With Giants
74kg
+
Bobby Green
0

Grishuvud till frukost

Ser gott ut när det är klart

Om du tröttnat på yoghurt och macka till frukost kanske grishuvud kan vara ett alternativ? Det kan du i alla fall få på Kensington Quarters i Philadelphia. Scrapple French Toast står det på menyn och beställer du en sådan får du en macka med ägg och paté gjord på nedmalt grisansikte.
Läs mer om Mat, lunch, grishuvud, Scrapple, Eater, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Jake från Adventure Times perfekta macka

Rätt maffig

Den absolut bästa mackan är den som Jake the Dog från den animerade TV-serien Adventure Time slänger ihop av tolv olika ingredienser. Här ger sig Binging with Babish på att kopiera just denna.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Adventure Time, macka, stor, Äventyrsdags
90kg
+
Bobby Green
0

Dyr vs billig buffé

Vilken är bäst?

Även när det kommer till bufféer finns det snålvarianter och lyxvarianter att välja mellan. Här testar grabbarna från Buzzfeed skillnaden mellan en buffé som kostar 7 dollar och en som kostar 95 dollar. Vad får man för pengarna egentligen?
Läs mer om Mat, Buzzfeed, buffé, mat, billigt, dyr
77kg
+
Bobby Green
0

Pannkaksfrukost på datorchassi

En annorlunda start på dagen

Om man vill göra det lite mer omständligt för sig när man ska göra pannkaksfrukost kan man göra som den här tjejen.
Läs mer om Mat, pannkaka, frukost, dator, wtf, kontor
106kg
+
Bobby Green
0

Dansk korv är något alldeles speciellt

Pølse ftw!

Vem som helst kan inte få till en pølse - det måste till en dansk för att det ska bli rätt. Irländaren Haleigh Whelan-McManus som är kock på den trestjärniga restaurangen Maaemo i Oslo åkte till Köpenhamn för att ta sig en närmare titt på hur man gör.
Läs mer om Mat, Rød pølse, pølse, Danmark, körv, Munchies, korv, gott
78kg
+
Bobby Green
0

Mat från filmen Moonlight

Pollo a la Plancha

Binging with Babish fortsätter att laga mat från film och den här gången är det från Oscarsvinnaren Moonlight.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Moonligt, matlagning, recept, film
95kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med bacon, ost och ägg

Såg ju faktiskt inte alls så dumt ut

Den här köttfärslimpan innehåller allt du behöver här i livet, det vill säga bacon, ost och ägg. Måste testa i helgen tror jag!
Läs mer om Mat, köttfärslimpa, ägg, ost, gott, recept, mat, lunch, hungrig
81kg
+
Bobby Green
0

Conan lagar bläckfisk

Som vanligt inte helt seriöst

Kocken Aquiles Chávez har hälsat på hos Conan Ox27Brien för att lära honom hur man gör Margarita och hur man lagar till lite bläckfisk.
Läs mer om Mat, Conan O'Brien, matlagning, Aquiles Chávez, mat, gott
141kg
+
Frode Wikesjö
0

Russell Brand smaskar heta kycklingvingar

Starkt?

Den senaste att bjudas in för att äta lite starka kycklingvingar är komikern Russel Brand som pratar om allt från att besöka Trump tower till hur det är att vara någon som håller på West Ham United.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Russell Brand, mat, kyckling, Hot Ones
113kg
+
Bobby Green
0

Guy Fieri lagar lite BBQ Brisket

Snabbt jobbat med tryckkokare

Krögaren Guy Fieri har hälsat på i Munchies kök för att laga till lite BBQ Brisket i en tryckkokare. Resultatet ser inte alls så dumt ut.
Läs mer om Mat, BBQ Brisket, Guy Fieri, mat, gott, Munchies
115kg
+
Bobby Green
0

Los Angeles hetaste kycklingvingar

Sean Evans och Brian Redban smakar

Sean Evans som är programledare för First We Feast har tagit med sig komikern Brian Redban till restaurangen Howlinx27 Rayx27s. Här serveras de starkaste kycklingvingarna i hela Los Angeles. Pallar grabbarna trycket? Se för er själva i klippet ovan.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Brian Redban, mat, kyckling
89kg
+
Bobby Green
0

Salladsätartävling på Universitet

Inga konstigheter, eller?

University of Maryland Lettuce Club är en liten klubb som precis som namnet avslöjar handlar om sallad. Medlemmarna älskar sallad och den som sätter i sig ett helt huvud först blir den nya presidenten för klubben. Som president får man bestämma när nästa drabbning ska ske. Konstigt? Ja, men de ser ju ut att ha kul i alla fall.
Läs mer om Mat, sallad, salladstävling, wtf, mat, tävling, University of Maryland Lettuce Club
136kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay svarar på frågor om mat

Tips och trix

Folk har via Twitter fått ställa massa frågor om matlagning till kocken Gordon Ramsey, och här svarar han på några av dem. Bonuslänk här där Gordon hackar på folks matlagning.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, mat, frågor, Twitter
77kg
+
Bobby Green
0

Mac DeMarco smaskar heta kycklingvingar

Trodde inte att det skulle vara så starkt

Musikern Mac DeMarco har hälsat på Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar och prata om livet.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Mac DeMarco, mat, kyckling
81kg
+
Bobby Green
0

Kinesisk och kubansk mat på La Caridad 78

Härlig blandning

På 78th Street and Broadway i New York ligger La Caridad 78. Det är en restaurang med ett spansktklingande namn men faktum är att man även serverar kinamat här. Varför får vi reda på i det här klippet.
Läs mer om Mat, mat, lunch, Lo Mein, kinamat, kubanskt, gott, La Caridad 78
135kg
+
Bobby Green
0

Juns Kitchen lagar hemgjord ramen

Katterna håller koll

Här ser vi när Juns Kitchen med assistans av sina katter lagar till lite klassisk japansk ramen från grunden. Receptet hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Mat, ramen, hemgjord, Juns Kitchen, mat, gott
33kg
+
Bobby Green
0

Pizza på blomkål utan ost

Går det ens att äta?

I det senaste klippet från Munchies visar kocken Adam Kenworthy hur man lagar till en pizza baserad på blomkål. Grönsakstemat fortsätter när toppingen består av pesto, squash och svamp.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, vegan, blomkål, Adam Kenworthy
162kg
+
Bobby Green
0

Nya grilltillbehör från Johnny's

Bland annat en senap med smak av rom

Sommaren är snart här! Nåja, det är fortfarande ett tag kvar, men man måste ju ha god framförhållning. När värmen väl är här på riktigt är det dags att damma av grillen igen, och därför presenterar Johnnyx27s nu ett gäng tillbehör som kan komma väl till pass. Det handlar om en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk ro…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Johnny's, senap, smaker, nyheter, grillat, sommar
229kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Islands president vill förbjuda ananas på pizza

Anser inte att det hör hemma där

Islands president Guðni Th. Jóhannesson verkar inte vara något stort fan av dem som använder ananas som topping på pizzor rapporterar Foreign Policy. Det var under en frågestund på en skola på Island som presidenten fick frågan om vad han ansåg om att använda ananas på pizza. Presidenten svarade då att han var emot hela konceptet med ananas på piz…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, pizza, ananas, hawaii, juridik, island, president
129kg
+
Bobby Green
0

Därför är fröbanken så viktig

Ett återbesök

Får man någonsin nog av fröbanken som finns belägen på Svalbard? Jag tror inte det, så därför kommer här ett färskt klipp med forskaren Cary Fowler som förklarar varför det här stället är så viktigt.
Läs mer om Mat, fröbank, Svalbard, sädvalv, Norge
122kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay lagar sliders på grisrumpa

Ser gott ut

I det här klippet bjuder Gordon Ramsay på ett slidersrecept som ser riktigt smaskigt ut.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, mat, grisrumpa, sliders, matlagning, gott
90kg
+
Bobby Green
0

Hur viktigt är det med bordsskick?

Tugga inte med öppen mun!

När man sitter ner och äter kan det ju vara trevligt om ingen sträcker sig över din mat, hostar utan att hålla för munnen eller visar alla andra vad de har i munnen. En självklarhet för de flesta kanske. Men hur viktigt är det egentligen med korrekt bordsskick, alltså det där när man ska undvika att ha armbågarna på bordet och sitta rak i ryggen.
Läs mer om Mat, bordsskick, skick, uppförande, mat, äta, Eater
74kg
+
Bobby Green
0

CrazyRussianHacker testar äggprylar

Hjälper eller stjälper?

CrazyRussianHacker har testat fem stycken olika prylar som ska hjälpa dig i köket när du tillagar ägg.
Läs mer om Mat, CrazyRussianHacker, ägg, prylar
132kg
+
Bobby Green
0

Mat från It's Always Sunny in Philadelphia

Milk steak någon?

Binging with Babish fortsätter att laga mat från olika filmer och serier. I det senaste avsnittet är det massa konstig mat som figurerat i serien Itx27s Always Sunny in Philadelphia som står på menyn.
Läs mer om Mat, It's Always Sunny in Philadelphia, mat, Binging with Babish, matlagning, recept
83kg
+
Bobby Green
0

Ägg i ägg

Blev till balsam

Ägget vi ser här kommer inte från en struts utan faktiskt från en höna. När det öppnades fanns det ytterligare ett helt ägg med skal inuti. Ingen ville äta det så frugan i familjen gjorde balsam av det istället.
Läs mer om Mat, äggception, ägg, höna, omelett
90kg
+
Bobby Green
0

Charlie Day smaskar heta kycklingvingar

Starkt?

Den senaste att bjudas in för att äta lite starka kycklingvingar är skådespelaren Charlie Day. Mellan tuggorna pratar han bland annat om hur han träffade sin fru på en armbrytartävling och om hur vänlig han tycker att Zac Efron är.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Charlie Day, mat, kyckling, Hot Ones
70kg
+
Bobby Green
0

Det bästa sättet att dela en bagel

Ur ett matematiskt perspektiv

Om du vill att frukostbageln ska smaka extra bra ska du dela den korrekt. Matematikern Eugenia Cheng visar här det korrekta sättet för att lyckas.
Läs mer om Mat, bagel, matte, matematiskt, bästa, mat, Tech Insider
200kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay utmanar amatörkock

Lagar mat rygg mot rygg

Gordon Ramsey och en amatör när det kommer till matlagning befinner sig i Bon Appétits kök och de ska båda två laga crab cakes. De står rygg mot rygg och Gordon förklarar hur man ska göra samtidigt som maten lagas, och snabbt ska det gå. Hur det hela gick ser ni i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, Bon Appétit, amatörkock, matlagning, mat
131kg
+
Bobby Green
0

Santa Maria hakar på Street Food-trenden

Nya kryddmixer, såser och tortillas

Mat man äter med händerna är det bästa enligt mig, helst ska det handla om starka grejer med mycket smaker och såser. Nu presenterar Santa Maria ett gäng med just sådana nyheter där man låtit sig inspireras av den allt hetare Street Food-trenden. Här hittar vi kryddmixer, såser och tortillas som kanske kan få en att få upp ögonen för något nytt. Me…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Santa Maria, Street Food, mat, kryddor, sås, burritos, tacos, hamburgare
95kg
+
Bobby Green
0

Sångaren Chronixx lagar lite mat

Phenomenal

Reggaestjärnan från Jamaica, Chronixx, delar här med sig av sitt recept på en vegansk curry och en hälsosam smoothie.
Läs mer om Mat, Chronixx, mat, Munchies, vegan, curry, gott
119kg
+
Frode Wikesjö
0

Ricky Gervais äterkycklingvingar

Veganska sådana

Här har vi det senaste avsnittet av First We Feasts intervjuprogram Hot Ones där kändisar äter kycklingvingar med starka såser. I detta avsnitt har man övertygat Ricky Gervais att äta de starka kycklingvingarna och svara på diverse frågor.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Hot Ones, Rickey Gervais
65kg
+
Bobby Green
0

20 000 kalorier på en timme

Matt sätter i sig ett skrovmål

Vad äter folk under Superbowl? Oftast pizza, hamburgare, kycklingvingar, chili och chips. Tävlingsätaren Matt Stonie bestämde sig för att testa alltsammans i en sittning, och det landade på över 20 000 kalorier. Allt detta satte han i sig på en timme.
Läs mer om Mat, Matt Stonie, mat, Superbowl, galet, kalorier
77kg
+
Bobby Green
0

Irländare testar amerikansk frukost

"It tastes like arse"

Om man ställer fram lite klassisk amerikansk frukost framför ett gäng med irländare kan det se ut så här.
Läs mer om Mat, irländare, frukost, amerikansk frukost, frulle, gott, mat