m
a
r
7 i dag13 i går63 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

115kg
+
Bobby Green
0

Kärleken till Kimchi

Kim Myung-Sung har dedikerat sitt liv

Kimchi är något som sydkoreanerna är extra stolta över och som de ser som något av det bästa nationen har att erbjuda. Kim Myung-Sung har dedikerat sitt liv åt att göra den perfekta kimchin, och här berättar han hur.
Läs mer om Mat, Kimchi, mat, maträtt, Sydkorea, Kim Myung-Sung
98kg
+
Bobby Green
0

Racletteostfest hos Murray's Cheese Bar

Detta måste testas på burgare

Det man oftast brukar göra med Racletteost är att smälta den under ett värmeelement och sedan hälla den över en macka eller någon maträtt. Det ser helt sjukt gott ut och jag måste testa det här nästa gång det vankas hemmagjorda burgare. Klippet ovan är filmat hos Murrayx27s Cheese Bar som är ett ställe på Manhattan som fokuserar på just ost i olika former. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Raclette, ost, gott, mat, mums, ost, Murray's Cheese Bar
84kg
+
Bobby Green
0

Barn testar 100 år av juldesserter

Grön majonnäs?!

Det har hänt en del på dessertfronten de senaste 100 åren. Här får vi se när ett gäng ungar testar olika saker man ätit under julen. Vad brukar det stå för desserter på ert julbord?
Läs mer om Mat, mat, julmat, klassiker, desserter, Bon Appétit
93kg
+
Bobby Green
0

Mario lagar mat till Ray Lewis och Rohan Marley

Trevligt

I det femte avsnittet av Moltissimo lagar kocken Mario Batali mat åt fotbollslegenden Ray Lewis och Bob Marleys son Rohan Marley. Menyn är italiensk-karibisk-inspirerad och det ser som vanligt helt sjukt gott ut.
Läs mer om Mat, mat, Mario Batali, Moltissimo, matlagning, gott, Rohan Marley, Ray Lewis
88kg
+
Bobby Green
0

Dax för lax!

8 eller 56 dollar - vilken är bäst?

Buzzfeed-gänget verkar aldrig bli mätta och det senaste matuppdraget de har varit ute på handlar om lax. Vad är det för skillnad på billig och dyr lax, och vilken är egentligen bäst när dagen är slut?
Läs mer om Mat, Buzzfeed, mat, lax, skillnad, pris, prisskillnad, fisk
80kg
+
Bobby Green
0

Mattips från A till Z

Med Matty Matheson

Här får den matglada kocken Matty Matheson olika typer av mat ställd framför sig. Varje grej representerar en bokstav och Matty ska då snabbt berätta vad man kan göra med det vi får se.
Läs mer om Mat, mat, mattips, Matty Matheson, Bon Appétit
108kg
+
Bobby Green
0

24 timmar på Franklin Barbecue

Andrew lär sig att göra världens bästa BBQ

Bon Appétit har publicerat ett nytt inslag ur serien där Andrew Knowlton får jobba på något matställe i ett helt dygn för att försöka lära sig så mycket som möjligt. Denna gång har han knegat loss hos Franklin Barbecue som sägs vara det bästa stället i världen när det kommer till BBQ.
Läs mer om Mat, Bon Appétit, BBQ, mat, gott, Franklin Barbecue, Andrew Knowlton
69kg
+
Bobby Green
0

Quesadillas fyllda med Cheetos hos Taco Bell

Finns tyvärr endast på Filippinerna

Att kombinera olika saker när det kommer till mat är alltid kul. Nu har Taco Bell på Filippinerna smackat in ett gäng Cheetos i deras Quesadillas och tagit fram det vi ser här. En enkel sak att göra såklart, men kanske inte så dumt eftersom bägge sakerna är goda var för sig. so i got the cheetos quesadilla on taco bell for free HAHAHA TY GODDDDDD SO GOOODDD pic.twitter.com/ECqcCl01g9— Ton Samaniego (@SamaniegoAJ) 26 november 2016 ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Taco Bell, Quesadillas, Cheetos, Filippinerna, mat, kombo
93kg
+
Bobby Green
0

Tre olika sätt att göra potatismos på

För den som vägrar pulver

En del sätter proppen i diskhon, kör på varmvatten och häller ner potatismospulver och rör om. Andra vill göra det hela själv från grunden. För att få lite inspiration om du kört fast i mosträsket kommer här tre olika sätt att göra det på. Hur gör du ditt mos?
Läs mer om Mat, potatismos, mos, Munchies, recept
136kg
+
Bobby Green
0

Kocken Rene letar alltid efter nya smaker

Driver Noma i Köpenhamn

Vice har träffat kocken Rene Redzepi och det är han som driver och kockar på den världskända restaurangen Noma i Köpenhamn. I klippet får vi hänga med in i hans kök där han berättar lite om hur han jobbar, var han hämtar sin inspiration från och om framtidsplanerna.
Läs mer om Mat, Vice, mat, Rene Redzepi, matlagning, smaker, Noma
84kg
+
Bobby Green
0

Laga middagen med en drönare

Vad bra det blev

Om du ska laga Thanksgiving-middag i år och vill göra det på ett lite annorlunda vis kanske en drönare kan vara till hjälp i köket?
Läs mer om Mat, middag, drönare, laga, mat, Thanksgiving, wtf
81kg
+
Bobby Green
0

Billig korv med bröd vs dyr korv med bröd

169 dollar?!

Korv med bröd är det bästa som finns, ibland. Ett enkelt mål som du kan spexa till hur du vill, eller så kör du bara en enkel i bröd dränkt med ketchup. Jag är uppvuxen på grillning i skogen och då sänkte man både en och annan Denniskorv, ibland direkt ur förpackningen för att man var hungrig, så jag är inte kräsen. Men de finns de som gärna lägger ett par kronor extra och får en lyxigare korv. Buzzfeed testar här korv med bröd i några olika pris...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, korv, Buzzfeed, jämförelse, gott, dyr, billig, korvfest, korv med bröd
94kg
+
Bobby Green
0

Ross Geller-inspirerad Thanksgiving-macka

The moistmaker

Det är Thanksgiving-tider i USA och då ska man äta kalkon. En macka som innehåller just det är The Moistmaker - Ross Gellers favorit från serien Vänner. Andrew Rea visar hur du ska göra om du vill testa själv.
Läs mer om Mat, macka, Ross Geller, smörgås, recept, Friends, Vänner, Thanksgiving, The Moistmaker
92kg
+
Bobby Green
0

Vilken diet fungerar egentligen?

Inte burgardieten jag går på i alla fall

Ät det, ät inte det, träna så, motionera så. Se till att förbruka mer än vad du stoppar i dig brukar vara ett recept som fungerar, men ändå får inte alla till det alla gånger. Så vilka dieter fungerar egentligen?
Läs mer om Mat, diet, dieter, fungera, mat, kost, kosthållning, AsapSCIENCE, banta
99kg
+
Bobby Green
0

Munchies besöker kebab- och Twitterkungen

Mangal 2 i London

Mangal 2 är en turkisk restaurang i London som fokuserar på att göra grym kebab och att kunna erbjuda det bästa Turkiet har i matväg. Man kör även ett väldigt uppskattat Twitter-konto där man skriver precis vad man vill när man känner för det. Det är också så en del gäster på restaurangen fått nys om stället, och därför valt att testa det. Munchies var nyligen där och så här såg det ut. Deliveroo has been the greatest addition to our restaurant ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, kebab, Munchies, kebabkungen, Mangal 2, Twitter
41kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson hälsar på hos First We Feast

Kan man röka kycklingvingar?

Det är många som inte gillar Action Bronson, men det är också många som faktiskt gör det. Han gör precis det han känner för och skiter i vad folk tycker, så länge han får käka och dricka vad han vill och röka på stup i kvarten. Nyligen hälsade han på First We Feast för att äta lite starka kycklingvingar och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Action Bronson, mat, starkt
84kg
+
Bobby Green
0

Det är okej att äta fisk på måndagar nu

Anthony Bourdain har ändrat sig

Att köpa bröd på söndag kväll kanske inte den bästa idén om man vill ha färska grejer, men att inte beställa fisk på måndagar? Det var något som kocken och författaren Anthony Bourdain skrev i sin bok Kitchen Confidential för 16 år sedan. Men tiderna har förändrats sedan dess, vilket gör att Anthony säger att det nu är helt okej att beställa in lite av havets läckerheter även på måndagar.
Läs mer om Mat, Anthony Bourdain, fisk, måndagar, bok, fakta
107kg
+
Bobby Green
0

Tony Hawk mumsar starka kycklingvingar

Biter det på någon som brutit sitt bäcken?

Gänget bakom Hot Ones bestämde sig för att testa något nytt och riggade då upp en live-sändning av First We Feast - programmet där en gäst bjuds in för att äta lite starka kycklingvingar tillsammans med programledaren Sean Evans. Till just detta event bjöd man in Tony Hawk, och hur det såg ut ser ni här ovan. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Tony Hawk, starkt, mat, kyckling
72kg
+
Bobby Green
0

Domino's första svenska restaurang blir i Malmö

Öppnar på Mobilia

För två år sedan fick vi reda på att Dominox27s skulle öppna sin första pizzeria i Sverige. Nu börjar det brännas och snart är det premiär, exakt när är dock fortfarande oklart. Planen var först att öppna i Västra hamnen i Malmö, men nu har man istället flyttat till Mobilia i samma stad. Är ni pepp på detta?
Läs mer om Mat, Domino's, Mobilia, Malmö, restaurang, pizzeria, mat
82kg
+
Bobby Green
0

Så uppfanns mackan

Dök upp på 1700-talet

En macka är ett snabbt sätt att få i sig något att äta, och gott är det också. 1762 x22uppfannsx22 den första mackan och i dag äter i alla fall 50 procent av alla amerikaner minst en macka om dagen. Hur ofta äter du mackor och vad har du i så fall på?
Läs mer om Mat, macka, mat, Ted-ed
90kg
+
Bobby Green
0

Billig vs dyr pasta

8 eller 100 dollar - vilken är bäst?

BuzzFeed-grabbarna fortsätter att jämföra billig och dyr mat och denna gång fokuserar de på pasta. Är den dyrare verkligen bättre? Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, BuzzFeed, mat, pasta, dyr, billig, skillnad, gott
148kg
+
Bobby Green
0

Ny julsenap från Johnny's

Smaksatt med kanel

Julen står för dörren och då ska man förutom tomtegröt vispa i sig massa skinka med senap på. Johnnyx27s lanserar därför en julsenap samtidigt som den skånska senapen får göra comeback. Nyheten ska vara kryddig och den är bland annat smaksatt med kanel, muskot och nejlika. Den baseras på klassikern Sötstark Grov och ska passa till det mesta på julbordet - förutom skinka även saker som julkorv och lutfisk. Både julsenapen och skåningen ska finna...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, senap, jul, Johnny's, gott, skinka, julskinka, mat, julmat
92kg
+
Bobby Green
0

Kändisar äter äckliga saker hos James Corden

Får det lov att vara en laxsmoothie?

Niall Horan, Ewan McGregor och Isla Fisher hälsade på James Corden och till lunch bjöd han på massa äckliga saker som man måste smaka på om man inte väljer att svara på väldigt personliga frågor.
Läs mer om Mat, James Corden, Spill Your Guts or Fill Your Guts, äta, äckligt
108kg
+
Roger Åberg
0

Är choklad och smör = himlen?

Vi väljer att tro det

Lewis Road Creamery gör främst smör men även lite bröd. Nu har man gjort ett samarbete med Whittaker’s Chocolate och skapat något så konstigt och härligt som chokladsmör. 72% av produkten är mörk choklad från Ghana och resten är prima smör. Låter både ljuvligt och lite äckligt. Finns tyvärr bara att köpa i Nya Zeeland men är du där måste du prova. Måste.
Läs mer om Mat, choklad, smör
129kg
+
Bobby Green
0

Om köttindustrin var ärlig

Ska man bli vegetarian kanske?

Det man inte vet har man inte ont av, eller hur? Så så länge du inte vet hur köttindustrin fungerar är det ju lugnt att äta kött, men hur skulle det vara om den var helt ärlig med hur allt gick till?
Läs mer om Mat, Cracked, köttindustrin, kött, ärlig, veg
95kg
+
Bobby Green
0

Hur växer pumpor egentligen?

Nicole förklarar

Nytt avsnitt av How Does it Grow? och eftersom det är Halloweentider förklarar Nicole hur pumpor växer. Blir det pumpa för dig i år?
Läs mer om Mat, pumpor, pumpa, Halloween, How Does it Grow?
129kg
+
Bobby Green
0

Oväntad gäst hos First We Feast

Martin Garrix bjuds på starkt käk

Martin Garrix är den senaste gästen att sitta ned hos First We Feast och få sig ett par riktigt heta kycklingvingar. Vet ni inte vem han är så är det han som bland annat har gjort hopp och studsa-låten Animals som in kan lyssna på nedan.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Martin Garrix, DJ, starkt
136kg
+
Bobby Green
0

Kobebiff på Teppanyakihäll

En bättre lunch

Så här ser en bättre lunch ut i Japan. En vacker Kobebiff steks på en Teppanyakihäll med rätt tillbehör. Ät, njut och tänk inte på att lunchen kostade nästan 900 kronor.
Läs mer om Mat, Kobe, kött, gott, Japan, Teppanyaki, Kobebiff, kött e gött
108kg
+
Bobby Green
0

Carbonara i skogen

Ser smarrigt ut

Bara för att man befinner sig i skogen måste man inte äta bark till lunch. Istället kan man ju som vi ser här veva ihop en riktigt smarrig Carbonara helt från grunden, om man är lagd åt det lite mer ambitiösa hållet vill säga.
Läs mer om Mat, Carbonara, skogen, matlagning, skog, pasta, gott, mat, lunch, AlmazanKitchen
51kg
+
Bobby Green
0

Pizza att ställa ölen i

Ultimate kombo?

En så kallad Koozie brukar oftast användas till att stoppa din ölburk i så den håller sig kall. Men om Koozien är gjord av nygräddad pizza lär inte ölen bli så kall, dock får du en kombinerad pizza och öl-lösningen som fungerar rätt så bra om du nu skulle råka vara enarmad. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, pizza, öl, hållare, Beer Koozie, wtf, kombo, Vulgar Chef
-28kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson gör världens bästa macka

Enkelt och gott

Ska man veva ihop en god macka så ska man inte krångla till det för mycket, inte enligt Action Bronson i alla fall. Här visar han sitt bästa recept på denna fantastiska uppfinning.
Läs mer om Mat, Action Bronson, macka, Munchies, världens bästa, mat, gott
93kg
+
Bobby Green
0

Är ekologisk mat sämre för dig?

Det förekommer bekämpningsmedel även här

Att äta ekologiskt är populärare än någonsin och folk till höger och vänster predikar och förespråkar detta som det enda rätta att göra. Men är det verkligen så mycket bättre för miljön och din kropp?
Läs mer om Mat, AsapSCIENCE, ekologiskt, ekologisk, mat, bra, dålig, information
152kg
+
Bobby Green
0

Matdetektiverna som snokar upp bedrägerierna

Hur mycket häst är det i lasagnen egentligen?

Hästkött i lasagne, kartong i parmesanosten och lamm som inte är lamm. Allt sånt där bedrägeri finns det matdetektiver som snokar reda på, och sedan ser till att få bukt med. Vid Queens University på Nordirland finns ett gäng såna här personer, och det är Professor Chris Elliot som leder alltihop.
Läs mer om Mat, Great Big Story, matdetektiv, bedrägeri, intressant
109kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson besöker Tabascons hemstad

Hett är rätt

En sak som man alltid bör ha hemma och som kan hetta till vilken maträtt som helst är Tabasco. Den heta såsen har sitt ursprung i Louisiana så Matty Matheson åkte dit för att träffa gänget som gör den och för att äta lite stark mat, såklart.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, stark sås, sås, Hot Sauce, Tabasco
101kg
+
Bobby Green
0

Kevin Hart äter starka kycklingvingar

"My Lips Feel Like They're Bleeding"

Den senaste att bli inbjuden till First We Feast för att festa loss på lite svinstarka kycklingvingar är skådespelaren Kevin Hart. Mellan varven och svettningarna får han prata om sin nya film What Now? som visar klipp från hans ståuppshower. Han nämner även hur det var när han jobbade på en manlig strippklubb.
Läs mer om Mat, Kevin Hart, kycklingvingar, starkt, skådespelare, krydda, Hot Ones, First We Feast
99kg
+
Roger Åberg
0

Lär dig laga kinesisk mat

Ny kokbok visar hela landets matlagning

Kinesisk mat kan vara fantastiskt, men den kinesiska mat vi äter här i Sverige är sällan x22riktigx22 kinesisk mat utan varianter på kinesiska rätter. China The Cookbook är inte bara fylld med recept på kinesisk mat, man har också försökt att få med mat från alla Kinas regioner. Boken är tjock, 760 sidor är fyllda med 650 olika recept. Man lär alltså inte få slut på ideér i första taget. Ett av recepten är på stekt ris som det ska göras, en rätt ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, kina, kokbok, rätter, mat
170kg
+
Bobby Green
0

Sällsynta traditionella nudlar

Endast 300 personer vet hur man gör dem

Att säga att alla nudlar är likadana och att de smakar samma är fel. Det finns mängder med olika recept och tillagningssätt. De här traditonella Suomian-nudlarna är även lite speciella, för det sägs att endast 300 stycken personer vet hur man gör dem. De har producerats i byn Nanshan i över 300 år nu och här får vi se hur det hela går till.
Läs mer om Mat, nudlar, mat, Kina, tradition, traditionella, sällsynta, Suomian
105kg
+
Bobby Green
0

Stor skillnad på billig och dyr pizza?

Buzzfeed fortsätter att testa

Buzzfeeds lilla serie med att testa billiga varianter av mat mot dyra visade sig vara ganska populärt så efter både burgare och sushi är det nu dags för pizza. Är den för fem dollar bättre än den för 135 dollar?
Läs mer om Mat, pizza, Buzzfeed, dyr, billig, gott, mat
166kg
+
Bobby Green
0

Det här är riktig Wasabi

Så vad har vi ätit då?

Wasabin du fått på restaurangen är säkerligen fejk. Egentligen är det Pepparrot som man färgat grön. Varför? Jo, riktig Wasabi är nämligen inte helt enkelt att odla och anses faktiskt som den jobbigaste växten att ta fram i en stor skala. Den blir därför även dyr och då väljer man istället att köra på ett substitut. Daio Wasabi Farm i Hokata, Japan, odlar dock den äkta varan och det har man gjort de senaste 100 åren.
Läs mer om Mat, Wasabi, starkt, odling, riktig, Pepparrot, Daio Wasabi Farm
76kg
+
Bobby Green
0

Barn testar 100 år av flygplansmat

Var det bättre förr?

Flyger man inte första klass är maten på flygplanet sällan något man skriver hem till mamma om. Var det bättre förr eller är det som serveras i dag all time high? Bon Appetit lät ett gäng ungar testa 100 år av flygplansmat och det såg ut så här.
Läs mer om Mat, flygplansmat, barn, mat, Bon Appetit, 100 år
-45kg
+
Bobby Green
0

Slipp avlida vid baconstekning

Stänkskydd fixar biffen

Man vill i princip alltid ha bacon men det finns ett stort minus med denna delikata tingest - man blir typ sönderpepprad av stekflott när man kör skivorna i stekpannan. Visst, ugnen är alltid ett alternativ men det blir inte riktigt samma känsla. Det är där The Frywall kommer in och räddar frukosten, lunchen, middagen, kvällsmaten och nattamaten. Det är ett enkelt stänkskydd i silikon som du sätter över stekpannans kanter och som sedan ser till a...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, stänkskydd, bacon, steka, The Frywall
80kg
+
Bobby Green
0

Pizzor med otraditionell fyllning

Urflippat eller nyskapande?

Tomatsås, skinka, oregano och mängder med ost. Vad behövs egentligen mer på en pizza, och vad skulle hända om man frångick detta simpla men fantastiska recept? Kanske skulle det se ut som i videon ovan, och kanske får du även lite idéer att lägga något annat på pizzan nästa gång du bakar själv?
Läs mer om Mat, mat, pizza, tips, kombinera, nyskapande
127kg
+
Roger Åberg
0

Så här dödar du en bläckfisk

Bit bara bort hjärnan

Om man har fångat en bläckfisk och tänker att det här blir en god middag måste man först döda den. Här visar James the kiwi bushman hur man gör det.
Läs mer om Mat, bläckfisk, döda
91kg
+
Bobby Green
0

Lasagne för den som inte är så stor i maten

En jätte lagar mat

Lunchdags! Lasagne kanske? Grymt gott att ha som matlåda, förutom att det är helt omöjligt att få den varm överallt. Vill du vara säker på att detta inte ska hända kanske en miniatyrvariant av maträtten kan vara något? Då kan du värma den över ett värmeljus och säkerligen även på bara någon sekund.
Läs mer om Mat, miniatyrmat, lasagne, fascinerande, lunch, gott, Walking With Giants
183kg
+
Bobby Green
0

Så är det att driva ramenrestaurang i Japan

En minidokumentär

I den här lilla minidokumentären får vi en inblick i hur det är att äga och driva en ramenrestaurang i Japan.
Läs mer om Mat, ramen, nudlar, Japan, ramennudlar, restaurang, minidokumentär
82kg
+
Bobby Green
0

Pumpasås på pommesen?

Nytt påhitt från McDonald's i Japan

McDonaldx27s i Japan är roliga, och verkar inte ha någon begränsning när det kommer till vad som ska finnas på menyn. I våras presenterade de att man kunde få choklad ringlat över sina pommes och nu när Halloween närmar sig tar de detta till nästa nivå - nu kan du även få pumpasås på dina frittar. Nyheten börjar serveras den 28 september. Skulle du vilja testa?
Läs mer om Mat, McDonald's, pumpa, fries, pommes, pumpapommes, wtf, sås, Japan, pumpasås
89kg
+
Bobby Green
0

Ett besök hos Sfoglini Pasta Shop

Se vad deras pastamaskin kan göra

Eater var en snabbis hos Sfoglini Pasta Shop i Brooklyn och i den här videon får vi se hur deras färska pasta blir till. Här tillverkas allt från cavatelli, reginetti till vanliga snäckor och spagetti. Spana in allt roligt de har att erbjuda på länken nedan.
Läs mer om Mat, Eater, pasta, pastamaskin, gott, mat, pastahimlen, Sfoglini Pasta Shop, pastabutik
127kg
+
Bobby Green
0

Jay Pharoah äter starka kycklingvingar

Verkar rätt oberörd

Skådespelaren och ståuppkomikern Jay Pharoah besökte nyligen First We Feast för att äta lite starka kycklingvingar och för att prata om sig själv och livet. Kul kille som inte verkar fatta hur starka vissa av såserna är.
Läs mer om Mat, kycklingvingar, First We Feast, Jay Pharoah
149kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson visar hur han gör lobster rolls

"Giant bug sandwiches"

Matty Matheson besökte Munchies provkök i Brooklyn för att visa upp hur han gör lobster roll, eller x22the lobster roll to end all lobster rolls.x22 som han själv beskriver den.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, lobster rolls, mat, gott, matlagning
87kg
+
Bobby Green
0

Så gör du friterade ostpinnar

Krispiga och inte rinniga

Ibland vill man bara snacksa på något riktigt flottigt gottigt, som exempelvis friterade ostpinnar. Krispiga på utsidan, härligt mjuk ostfyllning på insidan. Så här gör du dina egna.
Läs mer om Mat, Eater, friterat, Queso, ost, gott, Clifford Endo