m
a
r
1 i dag1 i går77 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

-299kg
+
Bobby Green
0

Fazer lanserar bröd med syrsor i

Först i Finland

Företaget Fazer lanserar nu världens första insektsbröd för matbutiker i Finland. Bröden ska finnas i utvalda finska matbutiker nu under fredag och de är bakade med mjöl av hussyrsor. Ett syrsbröd innehåller 70 syrsor. Försäljning av insekter som livsmedel blev tillåtet i Finland den första november i år. Juhani Sibakov är innovationsdirektör hos F…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Fazer, insekter, bröd, Fazer Syrsbröd, syrsor
75kg
+
Bobby Green
0

Mario Batali äter ett par heta kycklingvingar

Hur mycket pallar han?

Kändiskocken Mario Batali har varit hos Sean Evans för att mumsa på lite heta kycklingvingar, prata lite om sin besatthet av Yeezy-produkter och ge lite tips på vad man ska göra med resterna från Thanksgiving.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Mario Batali, kycklingvingar, kock
85kg
+
Bobby Green
0

Fläskig fläskmacka i Philadelphia

Hos John's Roast Pork

Ska man äta macka i Philadelphia ska det vara en Philly Cheese Steak. Eller? Lucas från Eater tycker gott att man kan bryta traditionen och istället sätta i sig en Roast Pork-macka.
Läs mer om Mat, Eater, Philly, macka, gott, lunch, mat, John's Roast Pork
92kg
+
Bobby Green
0

Rachels ökända trifle

Råkade blanda recept

I serien Vänner ska Rachel laga till den smarriga efterrätten Trifle, men något går fel och halva receptet är istället för Shepherdx27s Pie. Båda sakerna är goda var för sig, men kanske inte ihop. Binging with Babish ger sig på att göra Rachels version ändå, bara för att se hur den smakar.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Friends, Rachel, Trifle, mat, matlagning
83kg
+
Bobby Green
0

Den dyraste köttbiten i New York

Nick äter Wagyu hos Old Homestead

Old Homestead Steakhouse ligger i Manhattans Meatpacking-district och där kan man få sig en japansk Wagyu-köttbit. Men smakar det så kostar det, för rätten vill nämligen stället ha 350 dollar.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, Nick Solares, köttbit, dyr, New York, Old Homestead
83kg
+
Bobby Green
0

Jätteportion med ramen-nudlar

Hur lång tid tar det för Matt att sänka den?

Tävlingsätaren Matt Stonie verkar aldrig vara särskilt mätt, och det senaste han har satt i sig är en enorm skål med ramen-nudlar som i vanliga fall är tänkt för fyra personer. Hur lång tid tar det för Matt att äta upp allt? Klarar han det på under 25 minuter får han en t-shirt, sin bild på väggen och maten gratis.
Läs mer om Mat, Matt Stonie, ramen, nudlar, skål, stor, mat, lunch
94kg
+
Bobby Green
0

Bob Saget får hicka av heta kycklingvingar

Intressant samtal med Sean Evans

Skådespelaren Bob Saget har hunnit med mycket i sina dagar. Han började med stand up och blev en med folket i rollen som Danny Tanner i Huset Fullt. Nu har han hälsat på Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar och så här såg det ut. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Bob Saget, skådespelare, kycklingvingar
84kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Queens, Staten Island och Bronx

Vill testa alla

Munchies The Pizza Show har varit i Queens, Staten Island och Bronx för att - tada - mumsa pizza! Frank Pinello leder showen och han har tidigare varit på Manhattan och i Brooklyn och ätit pizzor, men nu är det alltså dags för nya stadsdelar. Som vapendragare har han bland annat med sig Action Bronson, en man som också ätit en och annan pizza i sin
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, The Pizza Show, mat
57kg
+
Bobby Green
0

Mästerkocken Antonio Carluccio har gått bort

Blev 80 år gammal

Björn tipsade oss om den tragiska nyheten att mästerkocken Antonio Carluccio gått bort. Det var han som fick Björn att börja laga italiensk mat, och säkert är det många fler som inspirerats av hans matlagning. Han ligger bland annat bakom restaurangkedjan Carlucciox27s och har medverkat i flertalet TV-program. Antonio blev 80 år gammal. Bonusklipp
Läs mer om Mat, Antonio Carluccio, kock, mästerkock, italiensk, mat, matlagning, VIF
103kg
+
Bobby Green
0

Så får du till köttbiten - varje gång

Basics with Babish lär oss

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till Entrecôte och Mellangärde eller skirt steak som man också säger på bästa sätt.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, kött, gott, tillagning, köttfrossa
296kg
+
Bobby Green
0

Världens billigaste Michelin-måltid

Lyx för 1,5 dollar

Chan Hon Meng är chef och kock på Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle som är en liten matvagn. Det som gör hans vagn rätt så unik är att här kan man köpa världens billigaste Michelin-måltid. För bara 1,50 dollar får du bräserad kyckling som är gjord på recept från hans farbror.
Läs mer om Mat, mat, Great Big Story, Michelin, Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle
73kg
+
Bobby Green
0

I dag är det internationella vegandagen

Tut i luren!

Louise Wallis är ordförande i Vegan Society UK och hon har instiftat internationella vegandagen som äger rum i dag. Den är till för att uppmärksamma folk kring just veganmat. Så varför inte fira dagen med att äta något veganskt, om du nu inte redan gör det vill säga.
Läs mer om Mat, Internationella vegandagen, vegan, mat, veganmat, vegandag, Tut i luren!
102kg
+
Bobby Green
0

Gatumat i Tibet

Bara jag som blir hungrig nu?

The Food Ranger reser runt i Kina och Tibet och äter allt han kan komma över. Här får vi se lite gatumat från det sistnämnda stället, och allt ser verkligen grymt gott ut. Det verkar även väldigt behändigt att kunna språket istället för att som en annan försöka göra sig förstådd med handgester.
Läs mer om Mat, mat, The Food Ranger, Tibet, gatumat, gott
83kg
+
Bobby Green
0

Världens bästa kaviar kommer numera från Kina

Munchies besöker Qiandaohu

Ryssland och Iran får snällt maka på sig, världens bästa kaviar sägs numera istället komma från Kina.
Läs mer om Mat, Munchies, kaviar, Kina, mat, caviar, Qiandaohu
85kg
+
Frode Wikesjö
0

I dag är det pastadagen

Då kan det ju passa bra med lite pasta med korv

Dagar där man firar vardagliga ting så som öl och katter finns det gott om. Dessa dagar känns ju mest till för att man ha något att prata om på sociala medier eller att ha något att skriva om på sidor som dessa. I dag råkar det vara World Pasta Day vilket ju ger folk en ypperlig ursäkt att tillaga en härlig pastarätt i kväll. Själv tänkte jag tota…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Pasta, Världsdag, Worldpastaday
139kg
+
Bobby Green
0

Johnny's Julsenap kommer tillbaka

Sålde slut långt innan jul förra året

Förra året släppte Johnnyx27s en kryddig julsenap och det hela blev en succé. Redan innan jul var den slut i butik. I år kommer den tillbaka och man får då hoppas att kvantiteten är lite större. Senapen är smaksatt med nejlika, kardemumma, muskot och kanel och konsistensen är grovkornig. En burk som rymmer 315 gram kostar omkring 20 kronor och den
Läs mer om Mat, Johnny's, Johnny's Julsenap, senap, jul, smaker, gott
103kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lär dig göra sås

Sås är bäst!

I Binging with Babishs nya serie Basics with Babish lär han oss olika saker i köket. Här får vi reda på hur man gör ett par såser som kan vara kul att ha koll på.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, sås, chef, kock, mat, matlagning, lunch
86kg
+
Bobby Green
0

Har du testat frukten Durian?

Den som luktar fis

För några månader sedan fick jag testa Durian. Det sägs vara den mest illaluktande frukten i världen och det stämmer säkerligen för gott luktade den inte. Den var inte särskilt god heller, men ska tydligen innehålla massa bra saker som kroppen gillar. Har du testat?
Läs mer om Mat, Durian, frukt, konstig, testa
27kg
+
Bobby Green
0

Skaparen av Hamdog vill öppna restaurang

Tar hjälp av crowdfunding

Folk kommer på de mest knepiga idéerna. Som exempelvis Hamdog. En hamburgerkorv-hybrid som det tydligen finns patent på. Nu vill Mark Murray som kom på denna snillrika uppfinning ta hjälp av Kickstarter för att öppna en restaurang på temat i New York. Målet för att allt ska kunna gå i lås är satt till 300 000 australiensiska dollar.
Läs mer om Mat, Hamdog, restaurang, Kickstarter, New York, crowdfunding, Mark Murray
134kg
+
Roger Åberg
0

Så här lagar du till en stek

Både en dyr och en billig sådan

Sugen på kött? Kolla in den här, oavsett om du har mycket eller lite pengar på fickan.
Läs mer om Mat, stek,
103kg
+
Bobby Green
0

Viktiga prylar att ha i ett kök

Binging with Babish listar ett par saker

Binging with Babish har dragit igång den nya serien Basics With Babish där man kommer att få lite kökstips - allt från vilka verktyg och stekpannor man behöver till hur man lagar maten när det väl är dags. Här har vi första avsnittet som handlar om just prylarna man bör ha, nästa avsnitt kommer att handla om min favorit - hur man gör såser.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, köksprylar, redskap, verktyg
86kg
+
Bobby Green
0

Maten i Curb Your Enthusiasm

Bland annat en fiskmacka

Curb Your Enthusiasm, eller Simma lugnt, Larry! som den heter på svenska, är en amerikansk TV-serie skapad av Larry David. Binging with Babish har lagat till lite av maten från serien och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Curb Your Enthusiasm, mat, Simma lugnt, Larry!
72kg
+
Bobby Green
0

Friterade mosbollar med såsgömma

Gammal KFC-grej gör comeback

För några år sedan hade KFC en något märklig sak på menyn - friterade bollar av mos fyllda med en sås. Så märkligt kanske det ändå inte är, sås och potatis är ju något av det bästa som finns. Hur som helst, nu har de åter anlänt hos kedjan eftersom gäster tjatat att de vill ha bollarna tillbaka. De kallas för Gravy Mashies och verkar än så länge en…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, KFC, Australien, bollar, mat, sås, potatismos, friterat, Gravy Mashies
145kg
+
André Stray
0

Terry Crews får hallisar av heta kycklingvingar

Nytt avsnitt av Hot Ones

Terry Crews besöker Sean Evans på First We Feast för att käka lite starka kycklingvingar och svara på lite frågor i ett nytt avsnitt av Hot Ones.
Läs mer om Mat, hot ones, sean evans, terry crews, kyckling
75kg
+
Bobby Green
0

Sean Evans äter de dyraste köttbitarna i New York

Tillsammans med Worth It Guys

Sean Evans från First We Feast har träffat Worth It Guys från Buzzfeed och tillsammans söker de upp de dyraste köttbitarna man kan äta i New York.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Worth It Guys, kött, New York, dyrt, First We Feast
88kg
+
Roger Åberg
0

Så fixar du pocherade ägg

Det är inte så svårt!

Att göra pocherade ägg kan verka svårt, men det är det inte. Man kokar bara upp lite vatten tills det kokar lätt, knäcker ett ägg i ett glas eller en liten skål, ger vattnet en liten snurr och så lägger man försiktigt i äggen. Om ägget inte vill hålla ihop sig ger man vattnet lite mer snurr, men försiktigt. Klart!
Läs mer om Mat, ägg, pocherade ägg
92kg
+
Bobby Green
0

Munchies guide till norsk mat

Häng med på en matresa till grannlandet

Munchies har släppt en serie med klipp där de visar lite av all den mat som finns i Norge. Men det handlar inte om att gå på restaurang, utan istället om var maten kommer ifrån och hur man får tag i den. Det fiskas, jagas och äts över hela landet och det finns massa gott att frossa i.
Läs mer om Mat, Munchies, Norge, matguide, mat, fisk, hav, fiska, äventyr, serie
121kg
+
Frode Wikesjö
0

Köp ost genom videoström

Tuff grej

Den nederländska osthandlaren Jan Kaan har, tillsammans med banken ABN AMRO, temporärt öppnat upp världens första ostbutik där man kan köpa ost direkt via en videoström. Det fungerar så att man via strömmen kan se vad handlaren har inne och sen är det bara till att klicka på de olika ostarna man vill köpa. Efter man gjort det så kan man se när ens …
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Kaas, Ost, Hup holland hup, Stream
109kg
+
Bobby Green
0

Roomservice-maten från Mad Men

Binging with Babish lagar

I serien Mad Men beställer karaktären Roger Sterling in en hyfsat stabil lunch till ett hotellrum i ett försök att imponera på en tjej. Binging with Babish har återskapat det som serverades i hans senaste klipp som vi kan se här.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Mad Men, mat, roomservice, Biff Wellington
92kg
+
Bobby Green
0

Snoop Dogg äter middag med Don Rickles

Två legender möts

Dinner with Don är en serie där komikerlegenden Don Rickles äter middag med olika kändisar. I det senaste avsnittet gästades han av Snoop Dogg som pratade lite om sina tidiga influenser, åt mat och snackade lite minnen tillsammans med Don. Många fler middagsmöten som Don haft hittas på länken. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Snoop Dogg, Don Rickles, middag, Dinner with Don
84kg
+
Bobby Green
0

Ostfest i Zürich

Mark äter fondue och Cordon Bleu

YouTubern Mark Wiens som alltid är på jakt efter god mat spenderade nyligen en hel dag i Zürich och där passade han på att jaga rätt på lite mumsig ostfondue och klassikern Cordon Bleu. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, ost, fondue, ostfondue, mums, gott, Mark Wiens, Zürich, Cordon Bleu
85kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med tre olika färser

God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favo…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, köttfärslimpa, gott, mat, lunch, Everyday Food, Sarah Carey, klassiker
93kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en halv gris

Bryan Mayer visar

Styckaren och författaren Bryan Mayer visar här hur man går tillväga när man ska stycka en halv gris. Under tiden berättar han om alla styckdelar så om du exempelvis inte visste var kotletten satt får du reda på det här.
Läs mer om Mat, stycka, gris, mat, Bon Appétit, Bryan Mayer
83kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! i dag är det Messmörets dag!

Bred lite extra på mackan

Till och med messmöret har en egen dag - och den är i dag. Personligen har jag aldrig varit ett fan av smörgåspålägget men vissa diggar det hårt. Det finns två versioner - getmessmöret som har getmjölk som bas och det vanligare messmöret som istället är baserat på komjölk. Vilken är din favorit?
Läs mer om Mat, messmör, Messmörets dag, tut i luren, pålägg, smörgåspålägg
92kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey gör amerikansk frukost

Ägg i hash browns

Kocken Gordon Ramsey vevar här ihop en klassisk amerikansk frukost bestående av ägg, hash browns och bacon.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, mat, frukost, USA, Amerika, frulle
77kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Sean Evans gör mackor

Mario Batali bedömer vilken som är bäst

Sean Evans har mött Action Bronson i en duell där de båda fick göra varsin smarrig macka. Sen fick kändiskocken Mario Batali bedöma vem som hade lyckats bäst med sin skapelse.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Sean in the wild, Action Bronson, macka, Mario Batali, mat
129kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en surströmmingsfabrik

Great Big Story besöker Söråker

Internet svämmar över av videoklipp där folk testar surströmming. Givetvis äter alla på fel sätt men annars skulle de ju inte få några reaktioner eller tittningar. Jag ska ärligt säga att jag aldrig testat själv, men det kanske kommer att ske någon gång i framtiden om någon erfaren visar hur man ska göra - öppna burken under vatten och sedan äta på…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, Oskars surströmming, fabrik, fabriksbesök, mat, Great Big Story
95kg
+
Bobby Green
0

Så gör du din egna szechuan-sås

Binging with Babish återskapar originalet

Binging with Babish har fått tag i lite szechuan-sås och bestämde sig för att försöka sig på att göra den själv. Han gjorde även ett gäng med kycklingnuggets för att doppa i såsen - frågan är vilken av dem som smakar bäst?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, szechuansås, szechuan, sås
70kg
+
Bobby Green
0

Nya majonnäser från Erik Lallerstedt

Ska passa bra till fisk- och skaldjur

Det börjar så smått bli dags att duka fram skaldjur och till det vill nog de flesta sleva upp en klick majonnäs. Därför lanserar Erik Lallerstedt nu tre stycken nyheter inom denna kategori såser - en naturell, en smaksatt med chili och lime och en med dill och citron. Dessa ska fungera bra till alla fisk- och skaldjursgrejer man kommer sätta i sig …
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eriks såser, majonnäser, sås, majonnäs, majo, Erik Lallerstedt
112kg
+
Bobby Green
0

Max toastbröd nu i vanliga butiker

Burgare till frukost?

Hamburgerkedjan Max kör just nu en kampanjburgare man kallar för Frisco Hot Melt Toast. Den skiljer sig lite från tidigare burgare då brödet är ett Frisco-bröd i rostbrödsform. Precis som en del andra av Max produkter kommer nu detta bröd att börja säljas i vanliga butiker. På så vis kan du göra burgaren själv hemma, eller bara veva ihop en klassis…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Max, Frisco Hot Melt, toastbröd, butik
116kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det kebabens dag!

Då var måndagens middag spikad

En vanlig trist måndag kanske ni trodde när ni steg upp i dag, men så är inte fallet. I dag är det nämligen kebabens dag och det måste ju såklart firas. Hur? Genom att vräka i sig massa kebab såklart! Kör det på en flottig pizza, som en tallrik eller rulle - valet är ditt men kebab får det i alla fall bli till middag. Om du nu gillar det förstås. D
Läs mer om Mat, kebab, kebabens dag, mat, gott, temadag
87kg
+
Bobby Green
0

Enkel fiskcurry med Jamie Oliver

Snabbt och lätt

Om du är sugen på en maträtt som går snabbt och lätt att laga till och tröttnat på fiskpinnar kanske det Jamie Oliver lagar till här kan vara något?
Läs mer om Mat, Jamie Oliver, fiskcurry, mat, matlagning, tips
84kg
+
Bobby Green
0

Sean lär sig göra pizza hemma

Kommer Dominics mamma att bli impad?

Att veva ihop en egen pizza hemma är självklart inget märkvärdigt, men väldigt trevligt om man inte är sugen på att köpa färdiga grejer. I det här klippet från First We Feast visar Sean hur man kan göra om det ska lagas pizza hemma. Till sin hjälp har han Dominic Morano som i vanliga fall roddar pizzastället Prince Street Pizza.
Läs mer om Mat, pizza, hemma, Sean in the Wild, matlagning, hemma, First We Feast
116kg
+
Bobby Green
0

Världens hårdaste mat

Så här gör man den

Katsuobushi är det japanska namnet för flingor av torkad och rökt bonitofisk. Om du köpt det i Sverige någon gång har det säkert haft namnet bonitoflingor. Man använder oftast Katsuobushi som en ingrediens i den japanska buljongen dashi, som är grunden för exempelvis misosoppa. Det tar ett halvår att göra Katsuobushi och i det här klippet får vi tr…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Great Big Story, Katsuobushi, mat, Japan
93kg
+
Bobby Green
0

JunsKitchen gör udonnudlar

Tjockare än vanligt

I det senaste klippet från JunsKitchen lagar man till en Tempura med udonnudlar. Dessa nudlar är lite tjockare och matigare än vanliga nudlar och resultatet ser riktigt smarrigt ut.
Läs mer om Mat, Tempura, nudlar, JunsKitchen, mat, lunch, gott, udonnudlar
105kg
+
Bobby Green
0

Så gör du tomatsås från färska tomater

Såsen är chef!

Att köpa färdig tomatsås är enkelt, men det är inte jättemycket svårare att göra egen från grunden. Här visar SeriousEats hur du ska göra, och det hela kommer garanterat att bli godare än färdigköpt.
Läs mer om Mat, tomatsås, tillagning, färsk, mumma, SeriousEats
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man lagar riktigt krispiga pommes

Känns lite överambitiöst

Om man nu verkligen vill få till riktigt krispiga pommes krävs det att man gör en hel del förarbete innan man slänger ner potatisen i fritösen. Så om man har ambitionen och tålamodet så kan man ju kolla in hur man går tillväga i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Pommes, Krispigt
139kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man bäst bryner mat

Grant från ChefSteps visar

Grant från ChefSteps visar här hur några tips på hur man bryner diverse maträtter på bästa sätt.
Läs mer om Mat, tasty, Mat, Chefsteps
40kg
+
Roger Åberg
0

Nu börjar Glenn Hysén med mat-tv

Ska laga helt vanlig jävla mat

Det finns hur mycket mat-tv som helst där man gör det ena konstigare än det andra. Mat.se tänker nu göra ett mat-program med Glenn Hysén där han ska laga helt vanlig mat. Frågan är om det har behövts eller om vi bara vill se Glenn försöka i köket. – Det har varit kul. Det lagas allt ifrån pytt i panna till vegetariskt, även fast det är lite motvi
Läs mer om Mat, glenn hysén,
97kg
+
Frode Wikesjö
0

Jamie Oliver lagar kyckling med harissa

Kladdigt att tillaga men resultatet ser ju gott ut

Den nakna kocken Jamie Oliver har en ny kokbok ute där han pimpar recept med endast fem ingredienser. Ett av bokens recept är kyckling med harissa och hur man tillagar det kan man beskåda ovan.
Läs mer om Mat, Jamie oliver, harissa, kyckling, laga mat
107kg
+
Roger Åberg
0

Så här görs finpastan

Rätt vackert

Jag älskar att se hur saker man tar för givet görs. Som pasta. Det här klippet är från Sfoglini som gör pasta i New York.
Läs mer om Mat, pasta, new york
92kg
+
Frode Wikesjö
0

Jamie Oliver lagar kyckling

I morgon är det inte fredag

I dag är det inte fredag men man kan ju ändå äta kyckling i kväll. Något som passar bra med kyckling är ju citron och dessa två grejer är något som Jamie Oliver kombinerar i klippet ovan. Till kycklingen har han en sötpotatismos och lite broccoli.
Läs mer om Mat, Jamie oliver, citron, Kyckling, laga mat
83kg
+
Frode Wikesjö
0

The Food Ranger besöker Borneo

Mumma

YouTube-kanalen The Food Ranger åker jorden runt för att prova gatumat från hela världen. Nyligen besökte han Borneo där han så klart fick smaka en massa godsaker.
Läs mer om Mat, Borneo, The Food Ranger
92kg
+
Frode Wikesjö
0

Chris Bianco bakar pizza med Aziz Ansari

Perfekt ju om man nu har en vedugn ståendes på verandan

Komikern Aziz Ansari är besatt av att laga den perfekta pizzan hemma så han fick besök av kocken Chris Bianco som skrivit en bok om hur man lagar riktigt god pizza hemma.
Läs mer om Mat, Chris Bianco, Pizza, Aziz Ansari
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Gordon Ramsay lagar risotto med David Beckham

Eller rättare sagt mot

Det är svårt att hitta en godare maträtt än en riktigt bra risotto så därav är det ju alltid lika kul att se när någon tillagar denna fantastiska maträtt. I detta klipp får vi göra just det då man här får se när Gordon Ramsey tävlar mot David Beckham om vem som kan tillaga den bästa risotton.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, David Beckham, Risotto
78kg
+
Frode Wikesjö
0

Några mackor från Piranhas

Flott!

På Piranhas i Nashville kan man äta mackor som man sannolikt kommer bli rätt mätt av. I klippet ovan kan man se när några av dessa mackor tillagas och jag skulle vilja påstå att jag blir mätt bara av att titta på dem.
Läs mer om Mat, Piranhas, Nashville, Mackor, Flott
88kg
+
Frode Wikesjö
0

Shira Bocar lagar Baba ghanoush

Riktigt bra grejer detta

Nu mot slutet av sommaren kan man hitta aubergine rätt billigt lite överallt och det innebär ju att man borde passa på att laga till lite baba ghanoush. Baba ghanoush kan man väl säga är den där lite ibland bortglömda kusinen till den otroligt mycket mer populära maträtten Hummus. Men det betyder inte att det är sämre för det, snarare tvärtom. Pre…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Shira Bocar, Baba ganouj, BABA GHANOUSH
69kg
+
Frode Wikesjö
0

Action Bronson dricker vin i Paris

Oui, oui mother fuckers

Nyligen tog Action Bronson sig en ny tur till Paris för att äta en massa mat och dricka en massa vin med vindistributörer Clovis Ochin. I detta klipp besöker de restaurangerna YARD, La Buvette samt Le Servan och hur det gick till kan man beskåda ovan.
Läs mer om Mat, Action Bronson, Paris, Frankrike
112kg
+
Roger Åberg
0

Om kända regissörer gjorde matfilmer

Michael Bay spränger ihop lite våfflor

Matfilmer, alltså inte långfilmer om mat utan de porriga klipp som visar hur man gör maträtter, börjar bli riktigt avancerade. David Ma heter en kille som har tagit sig ann tre regissörers stilar och gjort matfilmer med inspiration från dem. Överst ser ni Michael Bay-versionen och nedan Wes Anderson, Tarantino och Alfonso Cuaron. Även om den sista
Läs mer om Mat, Michael bay, mat
134kg
+
Frode Wikesjö
0

Jamie Oliver lagar en carbonara

Mumma

I dag är det måndag och då kan det ibland vara rätt gött att köra en enklare pastarätt till middag. Så i klippet ovan kan man se hur den brittiska kocken Jamie Oliver tycker att man ska laga till en klassisk carbonara.
Läs mer om Mat, Jamie oliver, carbonara, pasta, laga mat
79kg
+
Bobby Green
0

Ett besök hos Tito's Tacos

Tacofredag ftw!

I dag är det fredag och då vet ni vad som gäller - tacosmys! Så långt är nog alla med, men sen blir det svårt - hårt eller mjukt bröd till tacosen? Hos Titox27s Tacos i Los Angeles är det hårt som gäller och Eater har varit där för att spana in vad de serverar. Det här är tydligen ett ställe som man antingen älskar eller hatar, en som dock diggar d
Läs mer om Mat, mat, tacos, Tito's Tacos
133kg
+
Bobby Green
0

Stephen Colbert mumsar heta kycklingvingar

Sean Evans hälsar på i studion

Sean Evans som är programledare för programmet Hot Ones där kändisar får komma och äta starka kycklingvingar har nu istället hälsat på hos en kändis, närmare bestämt Stephen Colbert. Men inte hemma hos Stephen utan i hans studio där han kör sin show.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Stephen Colbert, kycklingvingar, heta, Sean Evans, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Puerco Pibil från Once Upon a Time in Mexico

Klassisk mexikansk maträtt

Puerco Pibil är en klassisk mexikansk maträtt med sting. Den äter man bland annat i filmen Once Upon a Time in Mexico och av den anledningen har Binging with Babish lagat just detta i sitt senaste klipp. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Once Upon a Time in Mexico, mat, Puerco Pibil
92kg
+
Bobby Green
0

Så gör du egna nuggets

Godare än hos snabbmatsstället

Om du inte är sugen på att ta dig till snabbmatsstället men ändå sugen på nuggets, eller friterade kycklingbitar som man också kan säga, kan du ju självklart göra egna hemma. Farideh Sadeghin visar hur du ska göra i det här klippet.
Läs mer om Mat, Munchies, nuggets, DIY, mat, kyckling, snabbmat
73kg
+
Bobby Green
0

Ät den här mängden och du kan dö

Kläm inte 24 tandkrämstuber på raken

Det är inte så svårt att räkna ut att om man äter obscena mängder av någonting så kan kroppen ta skada av det, och i värsta fall kan du dö. I det här klippet som är del två av AsapSCIENCEs x22This Much Will Kill Youx22 tar man upp ett par olika saker som kan vara förödande om du överkonsumerar. Första delen har ni här nedan.
Läs mer om Mat, äta, farligt, AsapSCIENCE
81kg
+
Bobby Green
0

Lite mat och efterrätt från Zelda

Binging with Babish lagar

I Binging with Babishs senaste klipp lagar han lite mat från Zelda och han hinner även med att vispa ihop en tårta - med topping gjord av världens mest illaluktande frukt Durian. En bit av den frukten testade jag för någon vecka sen och det var en minst sagt speciell upplevelse.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Zelda, tårta, monstertårta, Monster Cake
97kg
+
Bobby Green
0

Småttingar lagar mat

I MasterChef Junior Junior

Gordon Ramsays värsta skrik- och gapperiod verkar vara över och nu för tiden verkar han vilja bli så folklig som möjligt. TV-programmet MasterChef har exempelvis knoppat av sig till MasterChef Junior och som vi alla vet får man inte svära åt barn. Nu kommer nästa grej - MasterChef Junior Junior där riktigt små barn ska laga mat som sedan bedöms av …
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, James Corden, Gordon Ramsey, matlagning, mat, MasterChef Junior Junior
102kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Shake Shacks ostiga pommes hemma

Och milkshake!

Mark Rosati från Shake Shack har hälsat på i Munchies kök och visar där hur man gör deras berömda pommes dränkta i ostsås. Förutom det får vi även reda på hur deras populära milkshake blir till.
Läs mer om Mat, Munchies, Shake Shack, DIY, pommes, shake, mat, gott, snabbmat
94kg
+
Bobby Green
0

Häng med till International Pizza Expo i Las Vegas

The Pizza Show är tillbaka

Säsong två av Munchies The Pizza Show är här och i det första avsnittet får vi hänga med till International Pizza Expo i Las Vegas. Det är precis vad det låter som, en enorm mässa för allt som har med pizza att göra.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, Las Vegas, mat, gott, The Pizza Show
74kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey och hans son jagar pytonorm

Och äter upp den

Gordon Ramsey tog med sig sin son Jack ut på lite pytonormsjakt. Med sig hade de en av de bästa ormjägarna som finns och när de väl hittat sitt byte visar Gordon hur ormen ska tillagas.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, pytonorm, matlagning, mat, The F Word
85kg
+
Bobby Green
0

Lemon Pepper Wet från TV-serien Atlanta

En mycket populär kycklingvinge

TV-serien Atlanta är troligtvis mest känd för att rapparen Donald Glover är med i den, eller är det tack vare kycklingvingarna som kallas för Lemon Pepper Wet? Här ger Binging with Babish oss receptet på dessa i alla fall.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Atlanta, Donald Glover, TV-serie, kycklingvingar, Lemon Pepper Wet
119kg
+
Bobby Green
0

Lego-frukost

Hårt bröd någon?

Här har vi en snygg stop motion-film från BrickBrosProductions som visar hur det skulle se ut om allt på frukostbordet bestod av Lego. Tre dagar tog filmandet och det hela är sammansatt av 1 500 stycken bilder.
Läs mer om Mat, Lego, frukost, frulle, mat, stop motion, BrickBrosProductions
87kg
+
Bobby Green
0

Heta kycklingvingar och Cara Delevingne

Pratar om hur hon överlevde Burning Man

Fotomodellen och skådespelaren Cara Delevingne har varit och hälsat på First We Feast för att äta lite heta kycklingvingar och svara på lite olika frågor som programledaren Sean Evans har.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Cara Delevingne, Hot Ones, gott
124kg
+
Bobby Green
0

Eater träffar Emma Bengtsson från Aquavit

Svenskan med två Michelinstjärnor

Svenskan Emma Bengtsson är kökschef på den skandinaviska restaurangen Aquavit som ligger på Manhattan i New York. Hon är den första svenska kvinnan som erhållit en Michelinstjärna och den enda i New York som har två stycken stjärnor. Maten som serveras har hon hämtat inspiration till från sin barndom i Sverige. Eater har varit och träffat henne och
Läs mer om Mat, mat, Michelinstjärnor, Emma Bengtsson, Aquavit, kock, restaurang, Eater
90kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish firar en miljon

Lagar till riktigt stora tacos

YouTube-kanalen Binging with Babish har blivit riktigt stor och nu firar man en miljon prenumeranter. Vi får därför hänga med och se lite hur det går till bakom kulisserna, och så lagas det riktigt stora tacos.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, prenumeranter, tacos, fira
121kg
+
Bobby Green
0

Han är pappa till Carolina Reaper

Världens starkaste chilipeppar

Ed Currie gillar starka saker, riktigt starka saker. Därför såg han till att odla fram den starkaste chilin i världen - Carolina Reaper. Den har ett Scoville-värde på över 1,5 miljoner och här berättar han lite om växten som kan få den tuffaste av tuffa att storböla. Har ni testat?
Läs mer om Mat, Carolina Reaper, Great Big Story, stark, het, chili, Ed Currie, odla
80kg
+
Bobby Green
0

Traditionell nigeriansk mat på Cafe Abuja

Ligger i Texas

I Houston, Texas ligger Cafe Abuja som serverar traditionell nigeriansk mat. Eater har varit och besökt stället för att kika vad de har i de stora grytorna, och allt ser riktigt gott ut.
Läs mer om Mat, nigeriansk mat, Eater, gott, restaurang, USA, Cafe Abuja
73kg
+
Bobby Green
0

Rappare förklarar sin kärlek till kycklingvingar

Lemon Pepper is the shit

Personligen har jag aldrig förstått det här med kycklingvingar men det verkar ju vara en stor grej, speciellt i staterna. Här har First We Feast snackat med rapparna Rick Ross, Donald Glover och Wacka Flocka Flame som alla förklarar sin stora kärlek till Lemon Pepper Wings.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Lemon Pepper Wings, besatt, mat, kyckling
90kg
+
Bobby Green
0

Möt Tempura-mästaren Kiyoshi Chikano

På Michelin-restaurangen Tempura Matsui

På restaurangen Tempura Matsui i New York jobbar kocken Kiyoshi Chikano och han är mästare på det här med Tempura. Det kan man bli om man håller på med maträtten i 27 år.
Läs mer om Mat, Tempura, mat, Eater, gott, friterat, Kiyoshi Chikano, Tempura Matsui
92kg
+
Bobby Green
0

Så gör du upp en lägereld med olika zoner

Tips för den hajksugne

Brad Leone från Bon Appétit visar här hur man gör upp en lägereld med flera olika värmezoner så att man kan laga lika god mat i skogen som hemma. Eller ja, det brukar faktiskt smaka bättre utomhus om nu vädret tillåter och man är rejält hungrig efter en lång hajktur.
Läs mer om Mat, grilla, utomhus, tips, Bon Appétit, Brad Leone, vildmark
68kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lagar duvpaj

Season 7 is coming

Det råder inte helt oväntat Game of Thrones-hysteri just nu eftersom den sjunde säsongen snart är här. Den vågen vill många såklart rida på, så även Binging with Babish som här lagar till lite klassiska rätter från serien. Som exempelvis duvpaj.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Game of Thrones, mat, matlagning
82kg
+
Bobby Green
0

Köttfärssås på macka

Enkelt och gott hos Chop House

Nick från Eaters The Meat Show har besökt Chop House i London för att äta en av deras berömda mackor.
Läs mer om Mat, Eater, Nick Solares, macka, kött, The Meat Show, Chop House
86kg
+
Bobby Green
0

Den bästa grilled cheesen man kan få i London

Kommer med Raclette-dränkt potatis

Lucas Peterson från Eaters serie Dining on a Dime har varit i London och där besökte han Borough Market för att testa det som ståndet Kappacasein Dairy erbjuder. Där är det grilled cheese-mackor och potatis dränkt i Raclette-ost som gäller, och det hela ser riktigt smarrigt ut.
Läs mer om Mat, Dining on a Dime, mat, lunch, grilled cheese, Raclette, Eater
82kg
+
Bobby Green
0

Prime Rib hos The Grill i New York

Verkar gott!

Nick Solares har besökt restaurangen The Grill i New York för att smaka lite på deras långsamt tillagade kött. Chefskocken Mario Carbone sitter med vid bordet och förklarar hur de har gjort för att få fram smakerna.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, Nick Solares, Prime Rib, kött
81kg
+
Bobby Green
0

Utekväll med kockarna

Då går man till dessa ställen

I Munchies senaste avsnitt av Chefx27s Night Out drar kockarna Or Amsalam och Alexander Phaneuf från Lodge Bread ut i Los Angeles natt med sina vänner för att äta lite på deras favoritställen.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, kockar, kock, restaurang, utekväll, Chef's Night Out
105kg
+
Bobby Green
0

Anka i röd curry hos Farang

Ser gott ut

Restaurangen Farang har släppt en ny video där vi får se hur de gör anka i röd curry.
Läs mer om Mat, Farang, röd curry, mat, restaurang, matlagning
74kg
+
Bobby Green
0

Liten ficka gör mikrad mat värdig igen

Trött pizza blir krispig pizza

Dagen-efter-mat som exempelvis pizza är inte alltid lika rolig som när den var nybakad. Degen blir soggig och osten verkar typ ha dunstat. Men, det finns en lösning på detta enorma problem. Stoppa bara in pizzan i en sån här liten ficka som har materialet Susceptor i sig så kommer den att kännas som ny igen. Eller lite bättre i alla fall. Funkar tr
Läs mer om Mat, Eater, mat, ficka, hot pocket sleeve, Susceptor, Clifford Endo
103kg
+
Bobby Green
0

Dessa restauranger är bäst i Norden

Årets White Guide Nordic är här

Nu har den fjärde upplagan av White Guide Nordic presenterats och därmed får vi reda på vilka de tycker är de bästa restaurangerna i Norden. I topp är en dansk, men inte Noma som det har varit tidigare utan Geranium som ligger i Köpenhamn. På andra plats hittar vi Esperanto som ligger i Stockholm och på tredje plats Fäviken Magasinet i Järpen. I t
Läs mer om Mat, restauranger, bäst, Norden, White Guide Nordic, White Guide, mat
82kg
+
Bobby Green
0

Friterade kycklingkuber med ostfyllning

Yummy!

Mat man kan äta med händerna är alltid trevligt och innehåller det dessutom ost blir det bara bättre. Här delar Food Fusion med sig av ett recept på små smarriga kycklingkuber fyllda med den ost man gillar.
Läs mer om Mat, mat, kycklingkuber, ost, gott, Food Fusion
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör du eget bacon

Kan vara kul att testa

Att gå till affären och köpa bacon är väldigt enkelt, så varför inte göra eget för omväxlings skull? Perfekt för då kan du även bestämma exakt hur tjocka skivor du vill ha.
Läs mer om Mat, bacon, mat, matlagning, Free to Cook, bacon, bacon, bacon
91kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar mammas mat

Trout Amandine står på menyn

Mammas mat smakar alltid bäst! Här får vi se när Matty Matheson lagar till det han alltid fick av sin mamma när han var yngre - Trout Amandine. Vad är det kanske ni undrar? Matty visar.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, Trout Amandine, mat, matlagning, mammas mat
80kg
+
Bobby Green
0

Katy Perry lagar mat med Gordon Ramsey

Bon Appétit!

En av Katy Perrys senaste låtar heter Bon Appétit så vad passar då bättre på att laga en måltid och sedan säga just denna fras? Till sin hjälp har hon ingen mindre än Gordon Ramsey.
Läs mer om Mat, Katy Perry, Gordon Ramsey, matlagning, mat, gött
131kg
+
Bobby Green
0

Han som skapade Hawaiipizzan har avlidit

Frukt på pizza - bra eller anus?

För över 50 år sedan gjorde Sam Panopoulos något väldigt vågat - han la konserverad ananas ovanpå pizzan som i övrigt hade tomatsås, skinka och ost på sig. Till en början var det ingen som gillade påhittet men efter ett tag ville plötsligt alla ha det. Blandningen av det söta och sura blev en hit och vips så var Hawaiipizzan född och resten är hist
Läs mer om Mat, hawaiipizza, pizza, mat, Sam Panopoulos, VIF
107kg
+
Bobby Green
0

Mat du ska köpa i affären

Matgeek listar fem saker

Johan från Matgeek har gjort ett par klipp där han listar saker man inte ska köpa i mataffären men givetvis finns det även saker han tycker att du ska köpa. För att vända på steken gjorde han därför detta klipp där han listar fem stycken saker.
Läs mer om Mat, Matgeek, Johan Hedberg, mat, affären, köpa
97kg
+
Bobby Green
0

Den röda vätskan runt köttbiten är inte blod

Så vad är det då?

Många tror nog att den röda vätskan runt en köttbit man köpt i affären är blod, men så är inte fallet. Här förklarar Tech Insider vad det egentligen handlar om.
Läs mer om Mat, kött, Tech Insider, rött, vätska
90kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar kycklingvingar

Friterat utan frityrsmet

Matty Matheson är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till lite kryddiga kycklingvingar i en stekpanna.
Läs mer om Mat, Munchies, kyckling, Matty Matheson, kycklingvingar
87kg
+
Bobby Green
0

Crepes fyllda med kaviar

Rysk mat på Manhattan

Teremok är ett populärt snabbmatsställe i Ryssland som serverar traditionell rysk mat. Förra året öppnade man sitt första ställe på Manhattan och där kan man bland annat få Blinier, rödbetssoppan Borsjtj och crepes fyllda med kaviar.
Läs mer om Mat, Eater, kaviar, Ryssland, crepes, gott, mat, Teremok
95kg
+
Bobby Green
0

Vad är det där vita slemmet på lax?

Nej, det är inte fett

En av de stora frågorna här i livet är vad det där vita slemmiga på laxen är som brukar titta ut när man steker den. Här får vi svaret.
Läs mer om Mat, lax, slem, vitt, Tech Insider
86kg
+
Bobby Green
0

Krabburgaren från Svampbob Fyrkant

Självklart med den hemliga ingrediensen

Svampbob Fyrkant jobbar som burgarflippare hos Herr Krabba och det som säljs allra bäst är krabburgaren. Här testar Binging with Babish att laga till just den, men fuskar och använder sig inte av krabbkött. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Svampbob Fyrkant, Krabby Patty, krabburgare, Spongebob Squarepants
99kg
+
Bobby Green
0

Så äter världens starkaste man

12 000 kalorier om dagen

Om du ska se till att behålla titeln som världens starkaste man måste du träna mycket, och äta mycket. Brian Shaw gör verkligen bägge delarna och här får vi ta del av hans dagsintag som består av lite över 12 000 kalorier.
Läs mer om Mat, Brian Shaw, stark, mat, kalorier, dagsintag