m
a
r
7 i dag13 i går63 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

33kg
+
Bobby Green
0

Pizza på blomkål utan ost

Går det ens att äta?

I det senaste klippet från Munchies visar kocken Adam Kenworthy hur man lagar till en pizza baserad på blomkål. Grönsakstemat fortsätter när toppingen består av pesto, squash och svamp.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, vegan, blomkål, Adam Kenworthy
161kg
+
Bobby Green
0

Nya grilltillbehör från Johnny's

Bland annat en senap med smak av rom

Sommaren är snart här! Nåja, det är fortfarande ett tag kvar, men man måste ju ha god framförhållning. När värmen väl är här på riktigt är det dags att damma av grillen igen, och därför presenterar Johnnyx27s nu ett gäng tillbehör som kan komma väl till pass. Det handlar om en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och en sötstark ketchup. BBQ-såsen ska ha en sötaktig honungston från den fermenterade vitlöken o...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Johnny's, senap, smaker, nyheter, grillat, sommar
229kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Islands president vill förbjuda ananas på pizza

Anser inte att det hör hemma där

Islands president Guðni Th. Jóhannesson verkar inte vara något stort fan av dem som använder ananas som topping på pizzor rapporterar Foreign Policy. Det var under en frågestund på en skola på Island som presidenten fick frågan om vad han ansåg om att använda ananas på pizza. Presidenten svarade då att han var emot hela konceptet med ananas på pizzor och hade han kunnat hade han helt förbjudit detta. På Facebook vidareutvecklade sedan presidente...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, pizza, ananas, hawaii, juridik, island, president
129kg
+
Bobby Green
0

Därför är fröbanken så viktig

Ett återbesök

Får man någonsin nog av fröbanken som finns belägen på Svalbard? Jag tror inte det, så därför kommer här ett färskt klipp med forskaren Cary Fowler som förklarar varför det här stället är så viktigt.
Läs mer om Mat, fröbank, Svalbard, sädvalv, Norge
122kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay lagar sliders på grisrumpa

Ser gott ut

I det här klippet bjuder Gordon Ramsay på ett slidersrecept som ser riktigt smaskigt ut.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, mat, grisrumpa, sliders, matlagning, gott
90kg
+
Bobby Green
0

Hur viktigt är det med bordsskick?

Tugga inte med öppen mun!

När man sitter ner och äter kan det ju vara trevligt om ingen sträcker sig över din mat, hostar utan att hålla för munnen eller visar alla andra vad de har i munnen. En självklarhet för de flesta kanske. Men hur viktigt är det egentligen med korrekt bordsskick, alltså det där när man ska undvika att ha armbågarna på bordet och sitta rak i ryggen.
Läs mer om Mat, bordsskick, skick, uppförande, mat, äta, Eater
74kg
+
Bobby Green
0

CrazyRussianHacker testar äggprylar

Hjälper eller stjälper?

CrazyRussianHacker har testat fem stycken olika prylar som ska hjälpa dig i köket när du tillagar ägg.
Läs mer om Mat, CrazyRussianHacker, ägg, prylar
132kg
+
Bobby Green
0

Mat från It's Always Sunny in Philadelphia

Milk steak någon?

Binging with Babish fortsätter att laga mat från olika filmer och serier. I det senaste avsnittet är det massa konstig mat som figurerat i serien Itx27s Always Sunny in Philadelphia som står på menyn.
Läs mer om Mat, It's Always Sunny in Philadelphia, mat, Binging with Babish, matlagning, recept
83kg
+
Bobby Green
0

Ägg i ägg

Blev till balsam

Ägget vi ser här kommer inte från en struts utan faktiskt från en höna. När det öppnades fanns det ytterligare ett helt ägg med skal inuti. Ingen ville äta det så frugan i familjen gjorde balsam av det istället.
Läs mer om Mat, äggception, ägg, höna, omelett
92kg
+
Bobby Green
0

Charlie Day smaskar heta kycklingvingar

Starkt?

Den senaste att bjudas in för att äta lite starka kycklingvingar är skådespelaren Charlie Day. Mellan tuggorna pratar han bland annat om hur han träffade sin fru på en armbrytartävling och om hur vänlig han tycker att Zac Efron är.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Charlie Day, mat, kyckling, Hot Ones
70kg
+
Bobby Green
0

Det bästa sättet att dela en bagel

Ur ett matematiskt perspektiv

Om du vill att frukostbageln ska smaka extra bra ska du dela den korrekt. Matematikern Eugenia Cheng visar här det korrekta sättet för att lyckas.
Läs mer om Mat, bagel, matte, matematiskt, bästa, mat, Tech Insider
200kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay utmanar amatörkock

Lagar mat rygg mot rygg

Gordon Ramsey och en amatör när det kommer till matlagning befinner sig i Bon Appétits kök och de ska båda två laga crab cakes. De står rygg mot rygg och Gordon förklarar hur man ska göra samtidigt som maten lagas, och snabbt ska det gå. Hur det hela gick ser ni i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, Bon Appétit, amatörkock, matlagning, mat
131kg
+
Bobby Green
0

Santa Maria hakar på Street Food-trenden

Nya kryddmixer, såser och tortillas

Mat man äter med händerna är det bästa enligt mig, helst ska det handla om starka grejer med mycket smaker och såser. Nu presenterar Santa Maria ett gäng med just sådana nyheter där man låtit sig inspireras av den allt hetare Street Food-trenden. Här hittar vi kryddmixer, såser och tortillas som kanske kan få en att få upp ögonen för något nytt. Med de nya prylarna ska man kunna laga saker som Jamaican jerk tacos, smoky pepper burgers och pulled ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Santa Maria, Street Food, mat, kryddor, sås, burritos, tacos, hamburgare
95kg
+
Bobby Green
0

Sångaren Chronixx lagar lite mat

Phenomenal

Reggaestjärnan från Jamaica, Chronixx, delar här med sig av sitt recept på en vegansk curry och en hälsosam smoothie.
Läs mer om Mat, Chronixx, mat, Munchies, vegan, curry, gott
121kg
+
Frode Wikesjö
0

Ricky Gervais äterkycklingvingar

Veganska sådana

Här har vi det senaste avsnittet av First We Feasts intervjuprogram Hot Ones där kändisar äter kycklingvingar med starka såser. I detta avsnitt har man övertygat Ricky Gervais att äta de starka kycklingvingarna och svara på diverse frågor.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Hot Ones, Rickey Gervais
66kg
+
Bobby Green
0

20 000 kalorier på en timme

Matt sätter i sig ett skrovmål

Vad äter folk under Superbowl? Oftast pizza, hamburgare, kycklingvingar, chili och chips. Tävlingsätaren Matt Stonie bestämde sig för att testa alltsammans i en sittning, och det landade på över 20 000 kalorier. Allt detta satte han i sig på en timme.
Läs mer om Mat, Matt Stonie, mat, Superbowl, galet, kalorier
77kg
+
Bobby Green
0

Irländare testar amerikansk frukost

"It tastes like arse"

Om man ställer fram lite klassisk amerikansk frukost framför ett gäng med irländare kan det se ut så här.
Läs mer om Mat, irländare, frukost, amerikansk frukost, frulle, gott, mat
96kg
+
Bobby Green
0

Kobe som Kobe eller?

200 dollar eller 20 dollar

I staden Kobe i Japan kan man, trumvirvel, få tag i riktigt bra Kobe-kött. Det finns mycket att välja mellan och flera olika prisnivåer beroende på hur tjock eller tunn ens plånbok här. Så vad är det för skillnad på Kobe-kött för 20 dollar jämfört med Kobe-kött för 200 dollar? Det får vi reda på här.
Läs mer om Mat, Kobe, kött, prisskillnad, kvalitet, mat, gott
86kg
+
Bobby Green
0

Matkonstnär skapar vacker Bento

Med barnprogramstema

Tomomi Maruo är en japansk matkonstnär som specialiserat sig på x22charabenx22 - det är när man gör bentolådor där innehållet liknar olika figurer som finns i barnprogram. Även om detta är hennes specialitet är hon vass på andra saker - som människors ansikten. Hon har exempelvis avbildat både Michael Jackson och Barack Obama i maten.
Läs mer om Mat, bentolåda, mat, vackert, konst, Bento, Tomomi Maruo, charaben
102kg
+
Bobby Green
0

Frank Pinello visar hur du gör hemgjord pizza

Alltså från scratch

Skippa tacosen ikväll och gör en hemgjord pizza istället. Frank Pinello från The Pizza Show visar hur du ska gå tillväga.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, Frank Pinello, hemgjord, gott
95kg
+
Bobby Green
0

Här hittar man bäst BBQ på Hawaii

Upp på ett berg på Oahu

Lucas Peterson från Eater har tagit sig till Kahuku, Hawaii där han får testa vad som sägs är ön Oahus allra bästa BBQ. Den serveras av ett par som gör allting själva och som lärt sig hur man gör genom att kolla runt på internet och liknande. Vill man får man en gratis öl till maten eftersom det är olagligt att sälja den, men lagligt att ge bort den.
Läs mer om Mat, Eater, BBQ, Hawaii, grillat, gott, mat, kött, HI-BBQ, Dining on a Dime, Oahu
91kg
+
Bobby Green
0

I Stockholm är pizzorna dyrast

I Malmö är de billigast

Onlinepizza är klara med sin årliga undersökning av pizzapriser och resultatet visar att det är stor skillnad beroende på var i landet man handlar. I Stockholm är priserna som högst medan priserna i Malmö är lägst, och hela 35 procent lägre än x22vinnarenx22. Man har jämfört 20 stycken städer och kollat vad ställena i respektive stad har tagit för en helt vanlig Vesuvio. I Stockholm är snittpriset för en sådan 81,25 kronor medan det i Malmö istä...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, pizza, priser, pizzapriser, Stockholm, Malmö, Onlinepizza
75kg
+
Bobby Green
0

Världens största nachos

Läskigt stora

Nachochips med lite tillbehör på som man doppar i smält ost är inte alls dumt, men Epic Meal Times överdrivet stora variant ser faktiskt inte så lockande ut.
Läs mer om Mat, Epic Meal Time, nachos, stor, gott, mat
96kg
+
Bobby Green
0

Snabb tortilla med chips

Klar på tio minuter

En traditionell spansk tortilla ska ha potatis som kokat i olivolja tills den blivit mjuk i sig, något som kan ta en stund att få till. Vill man göra en snabbare variant kanske den här version med potatischips kan vara ett alternativ? Receptet hittar du på länken nedan.
Läs mer om Mat, tortilla, chips, mat, recept, gott, spansk
22kg
+
Bobby Green
0

Bearnaise Parisienne - ny sås från Erik

Finns att köpa nu

Erik Lallerstedt presenterar nu den nya såsen Bearnaise Parisienne. Den ska vara syrlig, fyllig och ha bra med schalottenlök och kalvfond i sig. Den ska även ha mer dragonvinäger, persilja och dragon. En sås som tar Paris till dig, enligt Erik själv. Burken rymmer 230 milliliter, kostar strax över 20 kronor och ska finnas i butiker mellan vecka 4 till och med vecka 38.
Läs mer om Mat, sås, Erik Lallerstedt, Bearnaise Parisienne, bea, Paris
120kg
+
Bobby Green
0

Välkommen till smörhimlen

Vackert fett

Smör är inte alls dumt. Det kan förhöja det mesta vi äter och på Jean-Yves Bordier smörfabrik i Frankrike skapar man magi. Kockar runt om i landet specialbeställer smöret så som de vill ha det och fabriken levererar. Kocken Ludo Lefebvre fick sig en rundtur och det är verkligen vackert att titta på.
Läs mer om Mat, smör, smörfabrik, fett, Ludo Lefebvre, Frankrike, gott, Mind of a Chef
96kg
+
Bobby Green
0

Lär dig mer om hallon

Så gör du för att de inte ska mögla så fort

Hallon är inte så dumt alls och här lär Nicole oss mer om detta delikata fruktförband. Bland annat hur du ska göra för att de små liven inte ska bli dåliga så fort.
Läs mer om Mat, How Does it Grow?, hallon, frukt, fakta, Nicole, fruktförband, gott
128kg
+
Bobby Green
0

Så gör man suo-nudlar

En konst

I flera hundra år har man gjort suo-nudlar i den lilla byn Nanshan i Kina. I över 30 år har Lin Fagan och hans familj hållit traditionen vid liv. Nudlarna som hängs upp på ställningar sträcks ut för hand tills de blir jättelånga och tunna och det tar omkring 16 timmar att göra en enda laddning.
Läs mer om Mat, nudlar, suo noodles, Nanshan, Kina, mat, Lin Fagan
95kg
+
Bobby Green
0

Italiensk stämning hos Tony's Beechhurst Deli

Här skulle jag vilja handla

Alla ställen där man handlar mat är inte genuina, trevliga och roliga men Tonyx27s Beechhurst Deli i Queens verkar vara precis ett sånt ställe. Emilio och Jospehine Polito har gjort allt de kan för att få delin till det den är i dag. Sönerna Tommy, Mario och Angelo jobbar självklart här och det tjattras, bråkas, kivas, gnabbas och skrattas. Precis som det ska vara alltså.
Läs mer om Mat, Munchies, deli, italiensk, Tony's Beechhurst Deli, härligt
83kg
+
Bobby Green
0

Sluta ät räkor på fel sätt

Gör så här så blir det bra

Här berättar och visar Jeremy Marshall som är kock på Aquagrill hur man på bästa sätt skalar och äter räkor.
Läs mer om Mat, räkor, Zagat, äta, mat, skala
129kg
+
Bobby Green
0

Heta kycklingvingar är ingen match för Padma

Glömdes kryddorna?

Författaren, modellen och TV-personligheten Padma Lakshmi hälsade på hos First We Feast för att äta lite heta kycklingvingar men för henne verkar det inte direkt ha varit någon match.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Padma Lakshmi, författare, Hot Ones
89kg
+
Bobby Green
0

Enkel pot pie med kyckling

Ser gott ut

Ibland är ugnen ens bästa vän och det är rätt skönt att bara kasta in något och låta den göra jobbet. Här kommer ett enkelt recept på pot pie med kyckling från Farideh Sadeghin. Följ hennes instruktioner och gör detta på söndag kväll så har du mat för resten av veckan sen.
Läs mer om Mat, Munchies, kycklingpaj, Chicken Pot Pie, Farideh Sadeghin, recept
143kg
+
Bobby Green
0

Så här rensar man fisk på japanskt vis

Tar hjälp av ätpinnar

Om man inte vill skära sönder en hel fisk för att rensa dess insida kan man använda sig av den japanska metoden Tsubo-Nuki. Den går ut på att man sticker två stycken ätpinnar i fisken, snurrar dessa, och sedan drar ut allt innanmäte genom fiskens mun. På så vis lämnas fisken intakt i övrigt och håller sin form om du exempelvis slänger den på grillen.
Läs mer om Mat, fisk, rensa, japansk, ätpinnar, Tsubo-Nuki, Japan
94kg
+
Bobby Green
0

Testa att göra fisktacos till helgen

Både gott och omväxlande

Tacos på fredag är det som gäller. Men man kanske ska variera sig lite ibland? Istället för färsen kanske fisk kan få hitta ner i tortillabrödet? Sen fyller du bara på med guacamole och det bästa av allt - pico de gallo. Omväxling förnöjer som man säger.
Läs mer om Mat, fisktaco, lunch, gott, tacos, fisk
76kg
+
Bobby Green
0

Enorm grillad macka

Faktiskt inte från Epic Meal Time

När det handlar om mycket mat och stora matkreationer brukar det oftast vara inslag från Epic Meal Time. Men den här rätt så stabbiga grillade ostmackan kommer istället från HellthyJunkFood. Något att fixa till kvällsmat kanske?
Läs mer om Mat, HellthyJunkFood, grilled cheese, ostmacka, fet, gott
107kg
+
Bobby Green
0

Nordkoreaner testar amerikansk BBQ

Mums!

Här får vi se när fyra stycken personer som flytt från Nordkorea får testa lite äkta amerikansk BBQ för första gången. De berättar även lite om hur det fungerar i deras hemland och att det bara är de privilegierade som får lov att äta kött regelbundet.
Läs mer om Mat, Nordkorea, BBQ, USA, grillat, gott
55kg
+
Roger Åberg
0

Taco Bell ersätter tacoskalet med kyckling

För att man kan?

Tacoskalets funktion är att hålla godsakerna i tacon på plats och lägga till lite krispighet till hela rätten. Men om man inte vill ha krispighet utan istället vill ha lite mer protein kan man nu gå till Taco Bell och beställa en Naked Chicken Chalupa. Skalet är då ersatt av friterad kyckling och mellan kycklingen hittar man sallad, cheddarost, tomater och en avocado ranch sauce. Prislappen ligger på 2,99 dollar och från och med 26 januari ska ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, taco bell, friterad, kyckling
192kg
+
Roger Åberg
0

Se hur den blinda kocken jobbar

Fascinerande!

Jag har en gång fått äran att träffa Christine Ha, vinnare av Masterchef 2012. Jag fick även se hur hon jobbar vilket var fascinerande och äta hennes mat vilket så klart var en upplevelse. Den gången var det i ett för Christine nytt kök så hon fick lite hjälp men i den här filmen får vi se hur hon jobbar i hennes egna kök där hon vet vart allt finns och fungerar.
Läs mer om Mat, christine ha, the blind cook
14kg
+
Roger Åberg
0

KFC vill att du ska hångla upp deras mat

Usch!

Jag skrev tidigare idag att Dominos gjort en stor pyjamas som man ska äta pizza i. Den var rätt ovärdig. KFC är inte speciellt mycket bättre när de på Twitter vill att man ska börja det nya året med att hångla upp maten man älskar.
Läs mer om Mat, kfc, kyckling
90kg
+
Roger Åberg
0

En miniomelett

Och då menar jag verkligen minimal

Walking With Giants slänger här ihop en väldigt, väldigt, väldigt liten omelett.
Läs mer om Mat, omelett, mini, minimal
86kg
+
Bobby Green
0

Frukt och grönsaker tinar

Vackert att se på

Här får vi se frusen mat sakta tina i en time-lapse, allt på supernära håll. Rätt trevligt att titta på faktiskt.
Läs mer om Mat, frukt, grönsaker, tina, vackert, is
80kg
+
Bobby Green
0

Nick moffar Muffuletta

En rejäl macka

Immigranterna som flyttade från Italien till New Orleans tog med sig mycket - däribland Muffuletta. En enorm macka med en fyllning av mozzarella, olivsallad och flera lager med skinka, salami och mortadella. I dag är det en riktig klassiker i staden och här får vi se när Nick Solares från Eater testar bjässen.
Läs mer om Mat, Eater, macka, Muffuletta, smörgås, The Meat Show, New Orleans
21kg
+
Bobby Green
0

Lasagne med en miljon kalorier

Epic Meal Time lagar mat

Lasagne till lunch i dag kanske för att göra ett avstick från julmaten? Är man inte orolig för att få i sig mycket kalorier kan ju Epic Meal Times recept kanske vara något att testa?
Läs mer om Mat, Epic Meal Time, lasagne, kalorier, galet, galen, mat, lunch, dödslasagne
113kg
+
Bobby Green
0

James Franco och Bryan Cranston äter kyckling

Het sådan

Till årets sista avsnitt av First We Feast där kändisar äter kycklingvingar bjöd man in skådespelarna James Franco och Bryan Cranston som spelar tillsammans i den nya filmen Why Him?.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, James Franco, Bryan Cranston, mat
92kg
+
Bobby Green
0

Andrew återskapar klassisk rätt från filmen Elf

Buddy's Breakfast Dessert Pasta

I den klassiska julfilmen Elf sätter skådespelaren Will Ferrell i sig en något märklig frukost. Den består av pasta som blandats upp med chokladsås, minimarshmallows och diverse annat godis. Här får vi se när filmmakaren Andrew Rea återskapar rätten och testar hur den smakar. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Elf, Buddy's Breakfast Dessert Pasta, pasta, mat, wtf, återskapa
148kg
+
Bobby Green
0

BD Wong visar hur du äter kycklingvingar

Rätt ska vara rätt

Man kan tydligen inte äta kycklingvingar hur som helst utan det finns endast ett sätt som är rätt. Vilket det är visar skådespelaren BD Wong i det här klippet.
Läs mer om Mat, BD Wong, kycklingvingar, mat, korrekt, skådespelare
88kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Missy Robbins är hungriga

Mario Batali står för maten

Mario Batali har återigen lagat mat åt folk och denna gång har han rapparen och matentusiasten Action Bronson och Michelin-kocken Missy Robbins som gäster. På menyn står härlig italiensk mat.
Läs mer om Mat, Munchies, Moltissimo, Mario Batali, Action Bronson, Missy Robbins, matlagning, mat
92kg
+
Roger Åberg
0

25 stycken LA-mackor du måste äta

Värda att åka till Los Angeles för

Om du är på väg till Los Angeles så ska du kolla in den här listan som Eater har snickrat ihop. Det är helt enkelt 25 stycken episka mackor som man, enligt dem, bara måste äta innan man dör. På plats nummer ett hittar vi Doofwarrior från Mad Pambazos Truck. Nu blev jag väldigt, väldigt hungrig.
Läs mer om Mat, mackor, la, los angeles
81kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en 1700-talsfrukost

Överraska vännerna med annorlunda brunch

YouTube-kanalen Jas. Townsend and Son, Inc. bjuder ofta på intressanta recept och gemensamt är att alla är från förr i tiden. Här får vi exempelvis visat för oss hur en bacon- och äggfrukost kunde se ut på 1700-talet.
Läs mer om Mat, frukost, Jas. Townsend and Son, Inc., mat, oldschool, klassiskt, 1700-tal
97kg
+
Bobby Green
0

Anthony har en regel när det kommer till kött

Låt det vara!

Det största misstaget folk gör när de steker på en köttbit är att de inte låtar den vila först innan de börjar skära i den. Det kan få förödande konsekvenser och det bästa du kan göra är alltså att vänta ett par minuter och bara låta det vara. Resten kommer att sköta sig själv alldeles utmärkt.
Läs mer om Mat, Anthony Bourdain, kött, tillagning, tips