m
a
r
3 i dag6 i går77 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

76kg
+
Bobby Green
0

Kniv gjord av pasta

Extra al dente

Vi har tidigare sett knivar i både trä och choklad och nu är det alltså dags för en tillverkad av pasta.
Läs mer om Mat, kniv, pasta, pastakniv, tillverkning
95kg
+
Bobby Green
0

Ty Burrell äter starka kycklingvingar

Trodde att han skulle dö

Skådespelaren Ty Burrell spelar pappan i TV-serien Modern Family och nu har det blivit dags för honom att sätta sig ned för att frossa lite i starka kycklingvingar. Lite för starka för honom dock, och vid ett tillfälle tror han att han ska dö på grund av hettan.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Ty Burrell, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
-14kg
+
Bobby Green
0

Matt äter ordentligt lass med Chili Cheese Fries

Över 10.000 kalorier

Helgen är här och det är dags att trycka i sig massa onyttigheter igen! Men kanske inte lika mycket som tävlingsätaren Matt Stonie gjorde nyligen. Bonuskalorier nedan.
Läs mer om Mat, Matt Stonie, mat, Chili Cheese Fries, tävlingsätning, galet, mat, carbs
81kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay äter vidriga saker

Leker hos James Corden

En ny omgång av Spill Your Guts or Fill Your Guts med James Corden är här och i den senaste fick han besök av Gordon Ramsay. Som vanligt handlar det om sanning eller konsekvens - svara på frågan annars måste du äta eller dricka något vidrigt.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, James Corden, Spill Your Guts or Fill Your Guts, vidrigt, mat, spel
94kg
+
Bobby Green
0

Italiensk Sloppy joe

Mäktig macka

Farideh Sadeghin vevar här ihop en italiensk variant av Sloppy joe med ostigt vitlöksbröd fyllt med köttfärssås.
Läs mer om Mat, Munchies, Sloppy joe, italiensk, gott, mat, nyttigt, macka
83kg
+
Bobby Green
0

Corn dogs med ost- och jalapenofyllning

När salladen inte mättar

I Sverige är vi troligtvis inte så vana vid Corn dog, jag kan inte minnas att jag sett det serveras någonstans. Men i USA är det en stor grej. I det här klippet gör Cliff en liten kombo och fyller en med ost och jalapenos. Väldigt enkelt, men säkert grymt en dag när man är bakis eller bara sugen på att svulla i sig något onyttigt.
Läs mer om Mat, Eater, Jalapeño Popper Corndog, mat, Corn dog
84kg
+
Bobby Green
0

Macaroni-recept från 1784

Det fanns då alltså?

Townsends har återigen letat fram ett gammalt recept på mat och denna gång är det makaroner och ost som står på menyn.
Läs mer om Mat, Townsends, Macaroni, recept, gammalt, .old, 1784
85kg
+
Bobby Green
0

Michael B. Jordan äter starka kycklingvingar

Skönt häng hos Sean

Skådespelaren Michael B. Jordan hälsade på Sean för att äta lite starka kycklingvingar och prata om livet.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Hannibal Buress, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
98kg
+
Bobby Green
0

Brunch på 7-eleven?

Inga konstigheter i Taiwan

I Sverige är 7-Eleven-butikerna ställen man snabbt hoppar in på och köper det man ska ha. I Taiwan verkar man dock vilja hänga kvar där längre och typ köra en brunch.
Läs mer om Mat, 7-Eleven, Taiwan, brunch, mat
85kg
+
Bobby Green
0

Gin och tonicen du kan bre på mackan

Genialiskt!

Äntligen kommer ett lite vuxnare alternativ till Nutellan, här är marmeladen med smak av gin och tonic som du kan bre på mackan. Verkar ju inte så dumt faktiskt, och kan kanske liva upp en bit trött bröd. Och en trött människa på morgonkvisten. En burk blir din för 9,99 pund.
Läs mer om Mat, gin, bredbar, Firebox, GT, marmelad, gin och tonic
85kg
+
Bobby Green
0

Tacos med friterat bröd

Finns hos Off the Rez

Sheldon från Eater har hälsat på food trucken Off the Rez för att testa deras tacos som serveras i friterade bröd.
Läs mer om Mat, Eater, tacos, friterat, gott, mat, food truck, Off the Rez
84kg
+
Bobby Green
0

Hannibal Buress äter starka kycklingvingar

Och pratar om sin rapkarriär

Stå-upp-komikern och skådespelaren Hannibal Buress har hälsat på Sean Evans för att medverka i det 100:e avsnittet av Hot Ones där kändisar äter starka kycklingvingar och pratar om livet. Hannibal pratar bland annat om sin rapkarriär som alla kanske inte känner till.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Hannibal Buress, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
83kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Bay Area

Massa gott

I The Pizza Shows senaste avsnitt får vi hänga med till Bay Area för att kolla in vad det finns för olika pizzor att smaska på där.
Läs mer om Mat, The Pizza Show, Bay Area, mat, pizza, gott, Munchies
204kg
+
Bobby Green
0

Bre olivolja på mackan

Nytt från Zeta

Zeta lanserar nu BreOliv som är ett bredbart pålägg för dig som älskar olivolja. En bredbar olivolja har varit i pipen sedan 2000 och nu är det dags för den att lanseras. Tydligen var det svårare än först tänkt om man inte ville använda sig av palmolja eller tillsatser. Den här ska endast innehålla fyra ingredienser - olivolja, sheanötsfett, vatten…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Zeta, Zeta BreOliv, olivolja, pålägg, bre, fett, fett bre
-61kg
+
Bobby Green
0

Hur smakar Annie Lööfs köttfärssås?

Gästar Matgeek

Johan Hedberg har haft Annie Lööf på besök i sitt provkök och där visar hon bland annat hur hon lagar köttfärssås. Givetvis snackas det även politik. Del ett hittar ni nedan.
Läs mer om Mat, Matgeek, köttfärssås, Annie Lööf, matlagning, gäst, politik
111kg
+
Bobby Green
0

Nachos av potatisskal

Men ge mig!

Jag är väldigt mycket för ohälsosamma saker och en nachotallrik modell Mount Everest är en av alla saker som står högt på min lista. Kanske ska jag nästa gång testa Farideh Sadeghins idé med att göra nachos av potatisskal?
Läs mer om Mat, Munchies, potatisskal, nachos, gott, recept, mat, matlagning, Farideh Sadeghin
101kg
+
Bobby Green
0

En riktig New York-macka

Hittas i Harlem

Den riktiga New York-mackan är tydligen den här som kallas för x22chopped cheesex22. Den är fylld med hackad köttfärs, smält ost och hemlig kryddning. Mackan föddes tydligen hos Hajjix27s Deli i Harlem och där har Salah chefat de senaste 15 åren.
Läs mer om Mat, macka, New York, Great Big Story, Hajji's Deli
120kg
+
Bobby Green
0

Sukiyaki med kattövervakning

Ser gott ut!

I JunsKitchens senaste klipp lagas rätten Sukiyaki till, och självklart är katterna med för att kolla så att allt går rätt till.
Läs mer om Mat, Sukiyaki, JunsKitchen, tofu, mat, lunch, katter, djurfeber
86kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Detroit

Vad finns att mumsa på egentligen?

I det här avsnittet från Munchies The Pizza Show drar man till Detroit för att se vad för olika slags pizzor som erbjuds där.
Läs mer om Mat, The Pizza Show, Detroit, mat, pizza, gott
89kg
+
Bobby Green
0

Eater jämför riskokare

Hur bra är egentligen den för 350 dollar?

Kocken Esther Choi har kommit till Eaters testkök för att snacka riskokare med Cliff. Hur står sig Cliffs 10 år gamla kokare mot en ny som kostar 350 dollar?
Läs mer om Mat, Eater, riskokare, koka, dyr
84kg
+
Bobby Green
0

Det här händer med USAs äldsta gayborhood

Eaters första dokumentär

Boystown är Eaters första dokumentär och i den utforskar Zach Stafford USAs äldsta x22gayborhoodx22 och hur identiteten där håller på att förändras.
Läs mer om Mat, mat, Eater, Boystown, dokumentär, Zach Stafford
121kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Rom

Ge mig allt

När man är i Rom gör man som romarna gör. Eller hur var det nu igen? Pizza äter man i alla fall, och här får vi följa med Frank Pinello som visar ett par av ställena som man kanske borde gå till när man är där.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, Rom, Italien, gott, The Pizza Show, Frank Pinello
76kg
+
Bobby Green
0

Taraji P. Henson äter starka kycklingvingar

Fuskar dock lite

Säsong fem av programmet Hot Ones där kändisar äter starka kycklingvingar är nu här och i det första avsnittet är det Taraji P. Henson som smaskar i sig de heta vingarna.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Taraji P. Henson, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
163kg
+
Roger Åberg
0

Vackraste videon om kimchi!

Ren konst

Här får vi en oerhört vacker lektion om hur man gör kimchi. Och hur man tar sidfläsk, den nygjorda kimchin och lite annat för att skapa en rätt jag vill äta till lunch.
Läs mer om Mat, kimchi, mat
95kg
+
Bobby Green
0

Matdags på Bruce Lees favoritrestaurang

Ett besök hos Tai Tung

Tai Tung är Seattles äldsta kinarestaurang och en sak som gör stället lite kul är att det här var Bruce Lees favoritställe när han levde. Eater har åkt dit för att testa vad grejen är.
Läs mer om Mat, Eater, Bruce Lee, mat, Tai Tung
86kg
+
Bobby Green
0

En väldigt liten pizza

Är de små får man ta två

Walking With Giants lagar här till en pizza som inte är större än en femkrona. Knappast något som mättar men rätt gulligt är det i alla fall.
Läs mer om Mat, Walking With Giants, minipizza, Supreme, pizza, mat
88kg
+
Bobby Green
0

Vilken är den bästa tacokryddan?

Tacofredag!

Idag är det fredag och då ska man äta tacos! Och som sig bör kryddar man då färsen med tacokrydda, oftast färdig kryddmix som man bara dräller ner i pannan. Rätt Rätt har testat elva stycken olika som finns i mataffären för att avgöra vilken av dem som är bäst. Vilken är din favorit? Eller är du redig och gör din egna?
Läs mer om Mat, Rätt Rätt, tacokrydda, kryddmix, fredag
151kg
+
Bobby Green
0

Bästa indiska maten i Los Angeles

Finns tydligen på en bensinmack

Syskonen Hiram och Priyanka öppnade restaurangen The Bombay Frankie Company inuti deras föräldrars bensinstation och här ska den bästa indiska maten i Los Angeles serveras. Gott ser det ut i alla fall!
Läs mer om Mat, Great Big Story, Los Angeles, The Bombay Frankie Company, indiskt, mat
94kg
+
Bobby Green
0

Rektor Skinners stuvning

Och en regnbågsmacka!

Binging with Babish har återigen tillagat lite grejer från The Simpsons och den här gången handlar det om en stuvning från Rektor Skinner och en grillad macka med regnbågen på insidan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, The Simpsons, Skinner's Stew, Principal Skinner
85kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson recenserar mat-klipp

Vilket gillar han bäst?

Kocken och programledaren Matty Matheson har fått i uppdrag av Bon Appétit att själv recensera några av Internets mest populära mat-klipp och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Matty Matheson, kock, mat-klipp, Bon Appétit, recensera, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Den bästa Philly Cheesesteaken i Philadelphia

16 stycken på 12 timmar

En sak staden Philadelphia är känd för är Philly Cheesesteak - en matig macka med ost och kött. Men vilken av dem är bäst? Alex Delany bestämde sig för att besöka de 16 mest kända ställena för att utse en vinnare.
Läs mer om Mat, Philly Cheesesteak, mat, Bon Appétit, gott, Philadelphia
89kg
+
Bobby Green
0

I dag är det World Spaghetti Day

Tut i luren!

Om ni trodde att det i dag bara var en vanlig fredag trodde ni fel. Det är nämligen World Spaghetti Day så skippa tacosen ikväll och kör lite pasta istället! Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, World Spaghetti Day, pasta, tut i luren, hurra, spaghetti
75kg
+
Bobby Green
0

Helstekt gris i Miami

Lucas testar kubansk mat

Det här är första avsnittet av Eaters Dining on a Dime Miami och i det får vi hänga med Lucas till La Esquina Del Lechon där han får mumsa på lite helstekt gris.
Läs mer om Mat, Eater, Dining on a Dime, mat, lunch, Dining on a Dime Miami, Kuba
103kg
+
Bobby Green
0

Den bästa gatumaten 2017

The Food Ranger listar sina höjdpunkter

The Food Ranger reser runt till olika länder och äter massa god gatumat. Nu har han listat sina höjdpunkter från förra året och där hittar vi bland annat mat från Kina, Indien och Indonesien.
Läs mer om Mat, The Food Ranger, gatumat, mat, höjdpunkter
66kg
+
Bobby Green
0

Köttåret med Eater

Det här har Nick satt i sig

Nick Solares är värd för Eaters The Meat Show och i det här samlingsklippet får vi se vilka köttmässiga äventyr han var med om förra året.
Läs mer om Mat, Eater, kött, The Meat Show, Nick Solaris
86kg
+
Bobby Green
0

Maten från The Wire

Bästa skräpmaten?

I serien The Wire moffas det skräpmat till höger och vänster. Nu har Binging with Babish återskapat lite av detta så att du kanske kan få lite inspiration till nyårsdagen?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, The Wire
99kg
+
Bobby Green
0

Kebabpizzan inte längre mest populär

Besegrad av Vesuvio

Det är snart dags för nyårsdagens nationalrätt pizza och inför detta har tjänsten Onlinepizza tittat på sina siffror för att få reda på vilken pizza vi svenskar föredrar allra mest. Kebabpizzan har i flera år varit herren på täppan men i år ser det annorlunda ut, nu är det nämligen Vesuvio som är mer populär. Allra vanligast är dock pizzor man komp…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, pizza, smak, sort, variant, mat, Vesuvio
90kg
+
Bobby Green
0

Matindustrin formade den här staden

Latinamerikanskt i Siler City

1990 bodde det endast 180 stycken invånare med latinamerikansk bakgrund i staden Siler. Nu är den siffran nästan uppe i 4 000 och anledningen till detta är maten.
Läs mer om Mat, Eater, Siler City, matkultur, matindustri, mat, äta
118kg
+
Bobby Green
0

Välkommen till pizzans födelseort

Häng med till Neapel

Snart kommer julmatsattacken med allt vad det innebär så för att stålsätta sig lite kommer här en påminnelse om att det finns annan mat - pizza! Originalet och den bästa hittar du i Neapel.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, gott, Neapel, Italien
92kg
+
Bobby Green
0

Air fryer vs vanlig fritös

Vilka pommes blir bäst?

En sån där air fryer verkar ju rätt smart om man ska göra pommes och inte vill att de ska drypa av frityrolja. Men klår de en vanlig fritös? Här får vi svaret.
Läs mer om Mat, air fryer, pommes, fritös, potatis, Eater
81kg
+
Bobby Green
0

Pekingankan från En julberättelse

Nu är det jul igen!

Julen närmar sig med stormsteg och då finns det två viktiga saker man ska göra - äta mat och titta på juliga filmer. Här kombinerar Binging with Babish det hela genom att laga till pekingankan från klassikern A Christmas Story, eller En julberättelse som den heter på svenska.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, En julberättelse, pekinganka, A Christmas Story, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Heta kycklingvingar utmanar Casey Neistat

Kör utan solglasögon

Casey Neistat har hälsat på Sean Evans för att sätta i sig lite heta kycklingvingar och snacka om livet. Men vingarna håller nästan på att ta knäcken av stackars Casey.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Casey Neistat, kycklingvingar, hett
57kg
+
Bobby Green
0

Här gör man 6 000 julskinkor per dag

Julmaten närmar sig med stormsteg

Dearborn Brand i Dearborn Michigan gör varje år vid juletid upp till 6 000 stycken julskinkor - per dag! Här får vi hänga med till fabriken och se hur det hela går till.
Läs mer om Mat, julskinka, fabrik, skinka, mat, jul, Eater, Michigan, Dearborn Brand
118kg
+
Bobby Green
0

Ölmarinerade Seitan-tacos

Ett veganskt alternativ

Seitan, inte satan som det kan låta som när man säger det, är ett glutenbaserat livsmedel. Här får vi se när Meriel Armitage som driver den veganska restaurangen Club Mexicana göra ett par ölmarinerade tacos med livsmedlet.
Läs mer om Mat, ölmarinerat, Seitan, tacos, Munchies, vegan
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Chanterelle Ravioli

Ser mycket gott ut

Om du är osäker på vad du ska laga till middag i afton och inte är så pepp på tacos kanske det här kan vara något? Receptet och hur du ska göra finns på länken nedan.
Läs mer om Mat, ravioli, Chanterelle Ravioli
81kg
+
Bobby Green
0

Quatro Quesos Dos Fritos från Psych

Babish förbättrar originalet lite

I dag har filmen Psych: The Movie premiär, en avknoppning från serien Psych. I den äter karaktärerna Burton och Shawn bland annat Quatro Quesos Dos Fritos och detta har nu Binging with Babish lagat till, med en liten förbättring. Lite från filmen kan ni se nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Quatro Quesos Dos Fritos, Psych, mat, serie
89kg
+
Bobby Green
0

Lär dig laga lasagne med tung rap

Det svänger ju

Att svänga ihop en lasagne är inte så svårt, men här kommer ändå lite tips som visar hur du ska gå tillväga. Receptet hittas på länken nedan.
Läs mer om Mat, mat, lasagne, lunch, matlagning, rap, musik, humor
132kg
+
Bobby Green
0

4 olika buljonger som passar till ramen

Fransosen Alex gör från grunden

I det här klippet visar Alex hur han från grunden gör fyra stycken buljonger som ska passa bra till ramen-nudlar. Den ena tar bara en minut att slå ihop medan den mest avancerade tar nästan ett dygn.
Läs mer om Mat, buljong, ramen, Alex French Guy Cooking, franska, mat, matlagning
90kg
+
Bobby Green
0

Skräptallriken från The Place Beyond The Pines

Ser gott ut

I filmen The Place Beyond The Pines finns det en maträtt som kallas för x22The garbage platex22. Den har Binging with Babish nu lagat till och det hela ser ut som något man gärna skulle sätta i sig en bakisdag.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, The Place Beyond The Pines, skräptallrik, mat
96kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson gör ett par köttmackor

Ser köttiga ut

Matty Matheson har återigen härjat omkring i Munchies testkök och det senaste han har vevat ihop är ett par köttiga mackor.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, köttmackor, mackor, kött, lunch, gott
112kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en kebabfabrik

Här görs tydligen Sveriges godaste Kebab

YouTube-kanalen Rätt Rätt utnämnde den färdiga kebaben från Västerås Kebabfabrik som den allra godaste. Efteråt blev de bjudna till fabriken för att kolla in hur kebaben tillverkas, och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Rätt Rätt, Västerås Kebabfabrik, kebab, Sverige, gott, kebabfest
91kg
+
Bobby Green
0

Så skiljer sig koreansk ramen från japansk

Ser väldigt smarrigt ut

Matthew Kang från Eater besöker i det här avsnittet Jeju Noodle Bar i New York för att få reda på vad det är för skillnad mellan koreansk ramen och japansk ramen.
Läs mer om Mat, Eater, ramen, skillnad, mat, nudlar, vs, Korea, Japan, Matthew Kang
-299kg
+
Bobby Green
0

Fazer lanserar bröd med syrsor i

Först i Finland

Företaget Fazer lanserar nu världens första insektsbröd för matbutiker i Finland. Bröden ska finnas i utvalda finska matbutiker nu under fredag och de är bakade med mjöl av hussyrsor. Ett syrsbröd innehåller 70 syrsor. Försäljning av insekter som livsmedel blev tillåtet i Finland den första november i år. Juhani Sibakov är innovationsdirektör hos F…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Fazer, insekter, bröd, Fazer Syrsbröd, syrsor
75kg
+
Bobby Green
0

Mario Batali äter ett par heta kycklingvingar

Hur mycket pallar han?

Kändiskocken Mario Batali har varit hos Sean Evans för att mumsa på lite heta kycklingvingar, prata lite om sin besatthet av Yeezy-produkter och ge lite tips på vad man ska göra med resterna från Thanksgiving.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Mario Batali, kycklingvingar, kock
85kg
+
Bobby Green
0

Fläskig fläskmacka i Philadelphia

Hos John's Roast Pork

Ska man äta macka i Philadelphia ska det vara en Philly Cheese Steak. Eller? Lucas från Eater tycker gott att man kan bryta traditionen och istället sätta i sig en Roast Pork-macka.
Läs mer om Mat, Eater, Philly, macka, gott, lunch, mat, John's Roast Pork
92kg
+
Bobby Green
0

Rachels ökända trifle

Råkade blanda recept

I serien Vänner ska Rachel laga till den smarriga efterrätten Trifle, men något går fel och halva receptet är istället för Shepherdx27s Pie. Båda sakerna är goda var för sig, men kanske inte ihop. Binging with Babish ger sig på att göra Rachels version ändå, bara för att se hur den smakar.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Friends, Rachel, Trifle, mat, matlagning
83kg
+
Bobby Green
0

Den dyraste köttbiten i New York

Nick äter Wagyu hos Old Homestead

Old Homestead Steakhouse ligger i Manhattans Meatpacking-district och där kan man få sig en japansk Wagyu-köttbit. Men smakar det så kostar det, för rätten vill nämligen stället ha 350 dollar.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, Nick Solares, köttbit, dyr, New York, Old Homestead
83kg
+
Bobby Green
0

Jätteportion med ramen-nudlar

Hur lång tid tar det för Matt att sänka den?

Tävlingsätaren Matt Stonie verkar aldrig vara särskilt mätt, och det senaste han har satt i sig är en enorm skål med ramen-nudlar som i vanliga fall är tänkt för fyra personer. Hur lång tid tar det för Matt att äta upp allt? Klarar han det på under 25 minuter får han en t-shirt, sin bild på väggen och maten gratis.
Läs mer om Mat, Matt Stonie, ramen, nudlar, skål, stor, mat, lunch
94kg
+
Bobby Green
0

Bob Saget får hicka av heta kycklingvingar

Intressant samtal med Sean Evans

Skådespelaren Bob Saget har hunnit med mycket i sina dagar. Han började med stand up och blev en med folket i rollen som Danny Tanner i Huset Fullt. Nu har han hälsat på Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar och så här såg det ut. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Bob Saget, skådespelare, kycklingvingar
84kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Queens, Staten Island och Bronx

Vill testa alla

Munchies The Pizza Show har varit i Queens, Staten Island och Bronx för att - tada - mumsa pizza! Frank Pinello leder showen och han har tidigare varit på Manhattan och i Brooklyn och ätit pizzor, men nu är det alltså dags för nya stadsdelar. Som vapendragare har han bland annat med sig Action Bronson, en man som också ätit en och annan pizza i sin
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, The Pizza Show, mat
57kg
+
Bobby Green
0

Mästerkocken Antonio Carluccio har gått bort

Blev 80 år gammal

Björn tipsade oss om den tragiska nyheten att mästerkocken Antonio Carluccio gått bort. Det var han som fick Björn att börja laga italiensk mat, och säkert är det många fler som inspirerats av hans matlagning. Han ligger bland annat bakom restaurangkedjan Carlucciox27s och har medverkat i flertalet TV-program. Antonio blev 80 år gammal. Bonusklipp
Läs mer om Mat, Antonio Carluccio, kock, mästerkock, italiensk, mat, matlagning, VIF
103kg
+
Bobby Green
0

Så får du till köttbiten - varje gång

Basics with Babish lär oss

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till Entrecôte och Mellangärde eller skirt steak som man också säger på bästa sätt.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, kött, gott, tillagning, köttfrossa
296kg
+
Bobby Green
0

Världens billigaste Michelin-måltid

Lyx för 1,5 dollar

Chan Hon Meng är chef och kock på Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle som är en liten matvagn. Det som gör hans vagn rätt så unik är att här kan man köpa världens billigaste Michelin-måltid. För bara 1,50 dollar får du bräserad kyckling som är gjord på recept från hans farbror.
Läs mer om Mat, mat, Great Big Story, Michelin, Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle
73kg
+
Bobby Green
0

I dag är det internationella vegandagen

Tut i luren!

Louise Wallis är ordförande i Vegan Society UK och hon har instiftat internationella vegandagen som äger rum i dag. Den är till för att uppmärksamma folk kring just veganmat. Så varför inte fira dagen med att äta något veganskt, om du nu inte redan gör det vill säga.
Läs mer om Mat, Internationella vegandagen, vegan, mat, veganmat, vegandag, Tut i luren!
102kg
+
Bobby Green
0

Gatumat i Tibet

Bara jag som blir hungrig nu?

The Food Ranger reser runt i Kina och Tibet och äter allt han kan komma över. Här får vi se lite gatumat från det sistnämnda stället, och allt ser verkligen grymt gott ut. Det verkar även väldigt behändigt att kunna språket istället för att som en annan försöka göra sig förstådd med handgester.
Läs mer om Mat, mat, The Food Ranger, Tibet, gatumat, gott
83kg
+
Bobby Green
0

Världens bästa kaviar kommer numera från Kina

Munchies besöker Qiandaohu

Ryssland och Iran får snällt maka på sig, världens bästa kaviar sägs numera istället komma från Kina.
Läs mer om Mat, Munchies, kaviar, Kina, mat, caviar, Qiandaohu
85kg
+
Frode Wikesjö
0

I dag är det pastadagen

Då kan det ju passa bra med lite pasta med korv

Dagar där man firar vardagliga ting så som öl och katter finns det gott om. Dessa dagar känns ju mest till för att man ha något att prata om på sociala medier eller att ha något att skriva om på sidor som dessa. I dag råkar det vara World Pasta Day vilket ju ger folk en ypperlig ursäkt att tillaga en härlig pastarätt i kväll. Själv tänkte jag tota…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Pasta, Världsdag, Worldpastaday
139kg
+
Bobby Green
0

Johnny's Julsenap kommer tillbaka

Sålde slut långt innan jul förra året

Förra året släppte Johnnyx27s en kryddig julsenap och det hela blev en succé. Redan innan jul var den slut i butik. I år kommer den tillbaka och man får då hoppas att kvantiteten är lite större. Senapen är smaksatt med nejlika, kardemumma, muskot och kanel och konsistensen är grovkornig. En burk som rymmer 315 gram kostar omkring 20 kronor och den
Läs mer om Mat, Johnny's, Johnny's Julsenap, senap, jul, smaker, gott
103kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lär dig göra sås

Sås är bäst!

I Binging with Babishs nya serie Basics with Babish lär han oss olika saker i köket. Här får vi reda på hur man gör ett par såser som kan vara kul att ha koll på.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, sås, chef, kock, mat, matlagning, lunch
86kg
+
Bobby Green
0

Har du testat frukten Durian?

Den som luktar fis

För några månader sedan fick jag testa Durian. Det sägs vara den mest illaluktande frukten i världen och det stämmer säkerligen för gott luktade den inte. Den var inte särskilt god heller, men ska tydligen innehålla massa bra saker som kroppen gillar. Har du testat?
Läs mer om Mat, Durian, frukt, konstig, testa
27kg
+
Bobby Green
0

Skaparen av Hamdog vill öppna restaurang

Tar hjälp av crowdfunding

Folk kommer på de mest knepiga idéerna. Som exempelvis Hamdog. En hamburgerkorv-hybrid som det tydligen finns patent på. Nu vill Mark Murray som kom på denna snillrika uppfinning ta hjälp av Kickstarter för att öppna en restaurang på temat i New York. Målet för att allt ska kunna gå i lås är satt till 300 000 australiensiska dollar.
Läs mer om Mat, Hamdog, restaurang, Kickstarter, New York, crowdfunding, Mark Murray
134kg
+
Roger Åberg
0

Så här lagar du till en stek

Både en dyr och en billig sådan

Sugen på kött? Kolla in den här, oavsett om du har mycket eller lite pengar på fickan.
Läs mer om Mat, stek,
103kg
+
Bobby Green
0

Viktiga prylar att ha i ett kök

Binging with Babish listar ett par saker

Binging with Babish har dragit igång den nya serien Basics With Babish där man kommer att få lite kökstips - allt från vilka verktyg och stekpannor man behöver till hur man lagar maten när det väl är dags. Här har vi första avsnittet som handlar om just prylarna man bör ha, nästa avsnitt kommer att handla om min favorit - hur man gör såser.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, köksprylar, redskap, verktyg
86kg
+
Bobby Green
0

Maten i Curb Your Enthusiasm

Bland annat en fiskmacka

Curb Your Enthusiasm, eller Simma lugnt, Larry! som den heter på svenska, är en amerikansk TV-serie skapad av Larry David. Binging with Babish har lagat till lite av maten från serien och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Curb Your Enthusiasm, mat, Simma lugnt, Larry!
72kg
+
Bobby Green
0

Friterade mosbollar med såsgömma

Gammal KFC-grej gör comeback

För några år sedan hade KFC en något märklig sak på menyn - friterade bollar av mos fyllda med en sås. Så märkligt kanske det ändå inte är, sås och potatis är ju något av det bästa som finns. Hur som helst, nu har de åter anlänt hos kedjan eftersom gäster tjatat att de vill ha bollarna tillbaka. De kallas för Gravy Mashies och verkar än så länge en…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, KFC, Australien, bollar, mat, sås, potatismos, friterat, Gravy Mashies
145kg
+
André Stray
0

Terry Crews får hallisar av heta kycklingvingar

Nytt avsnitt av Hot Ones

Terry Crews besöker Sean Evans på First We Feast för att käka lite starka kycklingvingar och svara på lite frågor i ett nytt avsnitt av Hot Ones.
Läs mer om Mat, hot ones, sean evans, terry crews, kyckling
75kg
+
Bobby Green
0

Sean Evans äter de dyraste köttbitarna i New York

Tillsammans med Worth It Guys

Sean Evans från First We Feast har träffat Worth It Guys från Buzzfeed och tillsammans söker de upp de dyraste köttbitarna man kan äta i New York.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Worth It Guys, kött, New York, dyrt, First We Feast
88kg
+
Roger Åberg
0

Så fixar du pocherade ägg

Det är inte så svårt!

Att göra pocherade ägg kan verka svårt, men det är det inte. Man kokar bara upp lite vatten tills det kokar lätt, knäcker ett ägg i ett glas eller en liten skål, ger vattnet en liten snurr och så lägger man försiktigt i äggen. Om ägget inte vill hålla ihop sig ger man vattnet lite mer snurr, men försiktigt. Klart!
Läs mer om Mat, ägg, pocherade ägg
92kg
+
Bobby Green
0

Munchies guide till norsk mat

Häng med på en matresa till grannlandet

Munchies har släppt en serie med klipp där de visar lite av all den mat som finns i Norge. Men det handlar inte om att gå på restaurang, utan istället om var maten kommer ifrån och hur man får tag i den. Det fiskas, jagas och äts över hela landet och det finns massa gott att frossa i.
Läs mer om Mat, Munchies, Norge, matguide, mat, fisk, hav, fiska, äventyr, serie
121kg
+
Frode Wikesjö
0

Köp ost genom videoström

Tuff grej

Den nederländska osthandlaren Jan Kaan har, tillsammans med banken ABN AMRO, temporärt öppnat upp världens första ostbutik där man kan köpa ost direkt via en videoström. Det fungerar så att man via strömmen kan se vad handlaren har inne och sen är det bara till att klicka på de olika ostarna man vill köpa. Efter man gjort det så kan man se när ens …
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Kaas, Ost, Hup holland hup, Stream
109kg
+
Bobby Green
0

Roomservice-maten från Mad Men

Binging with Babish lagar

I serien Mad Men beställer karaktären Roger Sterling in en hyfsat stabil lunch till ett hotellrum i ett försök att imponera på en tjej. Binging with Babish har återskapat det som serverades i hans senaste klipp som vi kan se här.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Mad Men, mat, roomservice, Biff Wellington
92kg
+
Bobby Green
0

Snoop Dogg äter middag med Don Rickles

Två legender möts

Dinner with Don är en serie där komikerlegenden Don Rickles äter middag med olika kändisar. I det senaste avsnittet gästades han av Snoop Dogg som pratade lite om sina tidiga influenser, åt mat och snackade lite minnen tillsammans med Don. Många fler middagsmöten som Don haft hittas på länken. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Snoop Dogg, Don Rickles, middag, Dinner with Don
84kg
+
Bobby Green
0

Ostfest i Zürich

Mark äter fondue och Cordon Bleu

YouTubern Mark Wiens som alltid är på jakt efter god mat spenderade nyligen en hel dag i Zürich och där passade han på att jaga rätt på lite mumsig ostfondue och klassikern Cordon Bleu. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, ost, fondue, ostfondue, mums, gott, Mark Wiens, Zürich, Cordon Bleu
85kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med tre olika färser

God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favo…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, köttfärslimpa, gott, mat, lunch, Everyday Food, Sarah Carey, klassiker
93kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en halv gris

Bryan Mayer visar

Styckaren och författaren Bryan Mayer visar här hur man går tillväga när man ska stycka en halv gris. Under tiden berättar han om alla styckdelar så om du exempelvis inte visste var kotletten satt får du reda på det här.
Läs mer om Mat, stycka, gris, mat, Bon Appétit, Bryan Mayer
83kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! i dag är det Messmörets dag!

Bred lite extra på mackan

Till och med messmöret har en egen dag - och den är i dag. Personligen har jag aldrig varit ett fan av smörgåspålägget men vissa diggar det hårt. Det finns två versioner - getmessmöret som har getmjölk som bas och det vanligare messmöret som istället är baserat på komjölk. Vilken är din favorit?
Läs mer om Mat, messmör, Messmörets dag, tut i luren, pålägg, smörgåspålägg
92kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey gör amerikansk frukost

Ägg i hash browns

Kocken Gordon Ramsey vevar här ihop en klassisk amerikansk frukost bestående av ägg, hash browns och bacon.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, mat, frukost, USA, Amerika, frulle
77kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Sean Evans gör mackor

Mario Batali bedömer vilken som är bäst

Sean Evans har mött Action Bronson i en duell där de båda fick göra varsin smarrig macka. Sen fick kändiskocken Mario Batali bedöma vem som hade lyckats bäst med sin skapelse.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Sean in the wild, Action Bronson, macka, Mario Batali, mat
129kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en surströmmingsfabrik

Great Big Story besöker Söråker

Internet svämmar över av videoklipp där folk testar surströmming. Givetvis äter alla på fel sätt men annars skulle de ju inte få några reaktioner eller tittningar. Jag ska ärligt säga att jag aldrig testat själv, men det kanske kommer att ske någon gång i framtiden om någon erfaren visar hur man ska göra - öppna burken under vatten och sedan äta på…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, Oskars surströmming, fabrik, fabriksbesök, mat, Great Big Story
95kg
+
Bobby Green
0

Så gör du din egna szechuan-sås

Binging with Babish återskapar originalet

Binging with Babish har fått tag i lite szechuan-sås och bestämde sig för att försöka sig på att göra den själv. Han gjorde även ett gäng med kycklingnuggets för att doppa i såsen - frågan är vilken av dem som smakar bäst?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, szechuansås, szechuan, sås
70kg
+
Bobby Green
0

Nya majonnäser från Erik Lallerstedt

Ska passa bra till fisk- och skaldjur

Det börjar så smått bli dags att duka fram skaldjur och till det vill nog de flesta sleva upp en klick majonnäs. Därför lanserar Erik Lallerstedt nu tre stycken nyheter inom denna kategori såser - en naturell, en smaksatt med chili och lime och en med dill och citron. Dessa ska fungera bra till alla fisk- och skaldjursgrejer man kommer sätta i sig …
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eriks såser, majonnäser, sås, majonnäs, majo, Erik Lallerstedt
112kg
+
Bobby Green
0

Max toastbröd nu i vanliga butiker

Burgare till frukost?

Hamburgerkedjan Max kör just nu en kampanjburgare man kallar för Frisco Hot Melt Toast. Den skiljer sig lite från tidigare burgare då brödet är ett Frisco-bröd i rostbrödsform. Precis som en del andra av Max produkter kommer nu detta bröd att börja säljas i vanliga butiker. På så vis kan du göra burgaren själv hemma, eller bara veva ihop en klassis…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Max, Frisco Hot Melt, toastbröd, butik
116kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det kebabens dag!

Då var måndagens middag spikad

En vanlig trist måndag kanske ni trodde när ni steg upp i dag, men så är inte fallet. I dag är det nämligen kebabens dag och det måste ju såklart firas. Hur? Genom att vräka i sig massa kebab såklart! Kör det på en flottig pizza, som en tallrik eller rulle - valet är ditt men kebab får det i alla fall bli till middag. Om du nu gillar det förstås. D
Läs mer om Mat, kebab, kebabens dag, mat, gott, temadag
87kg
+
Bobby Green
0

Enkel fiskcurry med Jamie Oliver

Snabbt och lätt

Om du är sugen på en maträtt som går snabbt och lätt att laga till och tröttnat på fiskpinnar kanske det Jamie Oliver lagar till här kan vara något?
Läs mer om Mat, Jamie Oliver, fiskcurry, mat, matlagning, tips
84kg
+
Bobby Green
0

Sean lär sig göra pizza hemma

Kommer Dominics mamma att bli impad?

Att veva ihop en egen pizza hemma är självklart inget märkvärdigt, men väldigt trevligt om man inte är sugen på att köpa färdiga grejer. I det här klippet från First We Feast visar Sean hur man kan göra om det ska lagas pizza hemma. Till sin hjälp har han Dominic Morano som i vanliga fall roddar pizzastället Prince Street Pizza.
Läs mer om Mat, pizza, hemma, Sean in the Wild, matlagning, hemma, First We Feast
116kg
+
Bobby Green
0

Världens hårdaste mat

Så här gör man den

Katsuobushi är det japanska namnet för flingor av torkad och rökt bonitofisk. Om du köpt det i Sverige någon gång har det säkert haft namnet bonitoflingor. Man använder oftast Katsuobushi som en ingrediens i den japanska buljongen dashi, som är grunden för exempelvis misosoppa. Det tar ett halvår att göra Katsuobushi och i det här klippet får vi tr…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Great Big Story, Katsuobushi, mat, Japan
93kg
+
Bobby Green
0

JunsKitchen gör udonnudlar

Tjockare än vanligt

I det senaste klippet från JunsKitchen lagar man till en Tempura med udonnudlar. Dessa nudlar är lite tjockare och matigare än vanliga nudlar och resultatet ser riktigt smarrigt ut.
Läs mer om Mat, Tempura, nudlar, JunsKitchen, mat, lunch, gott, udonnudlar
105kg
+
Bobby Green
0

Så gör du tomatsås från färska tomater

Såsen är chef!

Att köpa färdig tomatsås är enkelt, men det är inte jättemycket svårare att göra egen från grunden. Här visar SeriousEats hur du ska göra, och det hela kommer garanterat att bli godare än färdigköpt.
Läs mer om Mat, tomatsås, tillagning, färsk, mumma, SeriousEats
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man lagar riktigt krispiga pommes

Känns lite överambitiöst

Om man nu verkligen vill få till riktigt krispiga pommes krävs det att man gör en hel del förarbete innan man slänger ner potatisen i fritösen. Så om man har ambitionen och tålamodet så kan man ju kolla in hur man går tillväga i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Pommes, Krispigt
139kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man bäst bryner mat

Grant från ChefSteps visar

Grant från ChefSteps visar här hur några tips på hur man bryner diverse maträtter på bästa sätt.
Läs mer om Mat, tasty, Mat, Chefsteps