m
a
r
1 i dag2 i går79 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

74kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey och hans son jagar pytonorm

Och äter upp den

Gordon Ramsey tog med sig sin son Jack ut på lite pytonormsjakt. Med sig hade de en av de bästa ormjägarna som finns och när de väl hittat sitt byte visar Gordon hur ormen ska tillagas.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, pytonorm, matlagning, mat, The F Word
85kg
+
Bobby Green
0

Lemon Pepper Wet från TV-serien Atlanta

En mycket populär kycklingvinge

TV-serien Atlanta är troligtvis mest känd för att rapparen Donald Glover är med i den, eller är det tack vare kycklingvingarna som kallas för Lemon Pepper Wet? Här ger Binging with Babish oss receptet på dessa i alla fall.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Atlanta, Donald Glover, TV-serie, kycklingvingar, Lemon Pepper Wet
119kg
+
Bobby Green
0

Lego-frukost

Hårt bröd någon?

Här har vi en snygg stop motion-film från BrickBrosProductions som visar hur det skulle se ut om allt på frukostbordet bestod av Lego. Tre dagar tog filmandet och det hela är sammansatt av 1 500 stycken bilder.
Läs mer om Mat, Lego, frukost, frulle, mat, stop motion, BrickBrosProductions
88kg
+
Bobby Green
0

Heta kycklingvingar och Cara Delevingne

Pratar om hur hon överlevde Burning Man

Fotomodellen och skådespelaren Cara Delevingne har varit och hälsat på First We Feast för att äta lite heta kycklingvingar och svara på lite olika frågor som programledaren Sean Evans har.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Cara Delevingne, Hot Ones, gott
124kg
+
Bobby Green
0

Eater träffar Emma Bengtsson från Aquavit

Svenskan med två Michelinstjärnor

Svenskan Emma Bengtsson är kökschef på den skandinaviska restaurangen Aquavit som ligger på Manhattan i New York. Hon är den första svenska kvinnan som erhållit en Michelinstjärna och den enda i New York som har två stycken stjärnor. Maten som serveras har hon hämtat inspiration till från sin barndom i Sverige. Eater har varit och träffat henne och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, mat, Michelinstjärnor, Emma Bengtsson, Aquavit, kock, restaurang, Eater
90kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish firar en miljon

Lagar till riktigt stora tacos

YouTube-kanalen Binging with Babish har blivit riktigt stor och nu firar man en miljon prenumeranter. Vi får därför hänga med och se lite hur det går till bakom kulisserna, och så lagas det riktigt stora tacos.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, prenumeranter, tacos, fira
121kg
+
Bobby Green
0

Han är pappa till Carolina Reaper

Världens starkaste chilipeppar

Ed Currie gillar starka saker, riktigt starka saker. Därför såg han till att odla fram den starkaste chilin i världen - Carolina Reaper. Den har ett Scoville-värde på över 1,5 miljoner och här berättar han lite om växten som kan få den tuffaste av tuffa att storböla. Har ni testat?
Läs mer om Mat, Carolina Reaper, Great Big Story, stark, het, chili, Ed Currie, odla
80kg
+
Bobby Green
0

Traditionell nigeriansk mat på Cafe Abuja

Ligger i Texas

I Houston, Texas ligger Cafe Abuja som serverar traditionell nigeriansk mat. Eater har varit och besökt stället för att kika vad de har i de stora grytorna, och allt ser riktigt gott ut.
Läs mer om Mat, nigeriansk mat, Eater, gott, restaurang, USA, Cafe Abuja
74kg
+
Bobby Green
0

Rappare förklarar sin kärlek till kycklingvingar

Lemon Pepper is the shit

Personligen har jag aldrig förstått det här med kycklingvingar men det verkar ju vara en stor grej, speciellt i staterna. Här har First We Feast snackat med rapparna Rick Ross, Donald Glover och Wacka Flocka Flame som alla förklarar sin stora kärlek till Lemon Pepper Wings.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Lemon Pepper Wings, besatt, mat, kyckling
90kg
+
Bobby Green
0

Möt Tempura-mästaren Kiyoshi Chikano

På Michelin-restaurangen Tempura Matsui

På restaurangen Tempura Matsui i New York jobbar kocken Kiyoshi Chikano och han är mästare på det här med Tempura. Det kan man bli om man håller på med maträtten i 27 år.
Läs mer om Mat, Tempura, mat, Eater, gott, friterat, Kiyoshi Chikano, Tempura Matsui
91kg
+
Bobby Green
0

Så gör du upp en lägereld med olika zoner

Tips för den hajksugne

Brad Leone från Bon Appétit visar här hur man gör upp en lägereld med flera olika värmezoner så att man kan laga lika god mat i skogen som hemma. Eller ja, det brukar faktiskt smaka bättre utomhus om nu vädret tillåter och man är rejält hungrig efter en lång hajktur.
Läs mer om Mat, grilla, utomhus, tips, Bon Appétit, Brad Leone, vildmark
68kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lagar duvpaj

Season 7 is coming

Det råder inte helt oväntat Game of Thrones-hysteri just nu eftersom den sjunde säsongen snart är här. Den vågen vill många såklart rida på, så även Binging with Babish som här lagar till lite klassiska rätter från serien. Som exempelvis duvpaj.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Game of Thrones, mat, matlagning
82kg
+
Bobby Green
0

Köttfärssås på macka

Enkelt och gott hos Chop House

Nick från Eaters The Meat Show har besökt Chop House i London för att äta en av deras berömda mackor.
Läs mer om Mat, Eater, Nick Solares, macka, kött, The Meat Show, Chop House
86kg
+
Bobby Green
0

Den bästa grilled cheesen man kan få i London

Kommer med Raclette-dränkt potatis

Lucas Peterson från Eaters serie Dining on a Dime har varit i London och där besökte han Borough Market för att testa det som ståndet Kappacasein Dairy erbjuder. Där är det grilled cheese-mackor och potatis dränkt i Raclette-ost som gäller, och det hela ser riktigt smarrigt ut.
Läs mer om Mat, Dining on a Dime, mat, lunch, grilled cheese, Raclette, Eater
82kg
+
Bobby Green
0

Prime Rib hos The Grill i New York

Verkar gott!

Nick Solares har besökt restaurangen The Grill i New York för att smaka lite på deras långsamt tillagade kött. Chefskocken Mario Carbone sitter med vid bordet och förklarar hur de har gjort för att få fram smakerna.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, Nick Solares, Prime Rib, kött
81kg
+
Bobby Green
0

Utekväll med kockarna

Då går man till dessa ställen

I Munchies senaste avsnitt av Chefx27s Night Out drar kockarna Or Amsalam och Alexander Phaneuf från Lodge Bread ut i Los Angeles natt med sina vänner för att äta lite på deras favoritställen.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, kockar, kock, restaurang, utekväll, Chef's Night Out
105kg
+
Bobby Green
0

Anka i röd curry hos Farang

Ser gott ut

Restaurangen Farang har släppt en ny video där vi får se hur de gör anka i röd curry.
Läs mer om Mat, Farang, röd curry, mat, restaurang, matlagning
74kg
+
Bobby Green
0

Liten ficka gör mikrad mat värdig igen

Trött pizza blir krispig pizza

Dagen-efter-mat som exempelvis pizza är inte alltid lika rolig som när den var nybakad. Degen blir soggig och osten verkar typ ha dunstat. Men, det finns en lösning på detta enorma problem. Stoppa bara in pizzan i en sån här liten ficka som har materialet Susceptor i sig så kommer den att kännas som ny igen. Eller lite bättre i alla fall. Funkar troligtvis med all typ av mat i denna kategori.
Läs mer om Mat, Eater, mat, ficka, hot pocket sleeve, Susceptor, Clifford Endo
103kg
+
Bobby Green
0

Dessa restauranger är bäst i Norden

Årets White Guide Nordic är här

Nu har den fjärde upplagan av White Guide Nordic presenterats och därmed får vi reda på vilka de tycker är de bästa restaurangerna i Norden. I topp är en dansk, men inte Noma som det har varit tidigare utan Geranium som ligger i Köpenhamn. På andra plats hittar vi Esperanto som ligger i Stockholm och på tredje plats Fäviken Magasinet i Järpen. I toppen finns inte mindre än tio svenska ställen och hela listan hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Mat, restauranger, bäst, Norden, White Guide Nordic, White Guide, mat
82kg
+
Bobby Green
0

Friterade kycklingkuber med ostfyllning

Yummy!

Mat man kan äta med händerna är alltid trevligt och innehåller det dessutom ost blir det bara bättre. Här delar Food Fusion med sig av ett recept på små smarriga kycklingkuber fyllda med den ost man gillar.
Läs mer om Mat, mat, kycklingkuber, ost, gott, Food Fusion
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör du eget bacon

Kan vara kul att testa

Att gå till affären och köpa bacon är väldigt enkelt, så varför inte göra eget för omväxlings skull? Perfekt för då kan du även bestämma exakt hur tjocka skivor du vill ha.
Läs mer om Mat, bacon, mat, matlagning, Free to Cook, bacon, bacon, bacon
91kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar mammas mat

Trout Amandine står på menyn

Mammas mat smakar alltid bäst! Här får vi se när Matty Matheson lagar till det han alltid fick av sin mamma när han var yngre - Trout Amandine. Vad är det kanske ni undrar? Matty visar.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, Trout Amandine, mat, matlagning, mammas mat
80kg
+
Bobby Green
0

Katy Perry lagar mat med Gordon Ramsey

Bon Appétit!

En av Katy Perrys senaste låtar heter Bon Appétit så vad passar då bättre på att laga en måltid och sedan säga just denna fras? Till sin hjälp har hon ingen mindre än Gordon Ramsey.
Läs mer om Mat, Katy Perry, Gordon Ramsey, matlagning, mat, gött
131kg
+
Bobby Green
0

Han som skapade Hawaiipizzan har avlidit

Frukt på pizza - bra eller anus?

För över 50 år sedan gjorde Sam Panopoulos något väldigt vågat - han la konserverad ananas ovanpå pizzan som i övrigt hade tomatsås, skinka och ost på sig. Till en början var det ingen som gillade påhittet men efter ett tag ville plötsligt alla ha det. Blandningen av det söta och sura blev en hit och vips så var Hawaiipizzan född och resten är historia. Nu har Sam gått bort 83 år gammal men pizzan lever vi som vet kvar, kanske för alltid.
Läs mer om Mat, hawaiipizza, pizza, mat, Sam Panopoulos, VIF
108kg
+
Bobby Green
0

Mat du ska köpa i affären

Matgeek listar fem saker

Johan från Matgeek har gjort ett par klipp där han listar saker man inte ska köpa i mataffären men givetvis finns det även saker han tycker att du ska köpa. För att vända på steken gjorde han därför detta klipp där han listar fem stycken saker.
Läs mer om Mat, Matgeek, Johan Hedberg, mat, affären, köpa
96kg
+
Bobby Green
0

Den röda vätskan runt köttbiten är inte blod

Så vad är det då?

Många tror nog att den röda vätskan runt en köttbit man köpt i affären är blod, men så är inte fallet. Här förklarar Tech Insider vad det egentligen handlar om.
Läs mer om Mat, kött, Tech Insider, rött, vätska
90kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar kycklingvingar

Friterat utan frityrsmet

Matty Matheson är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till lite kryddiga kycklingvingar i en stekpanna.
Läs mer om Mat, Munchies, kyckling, Matty Matheson, kycklingvingar
87kg
+
Bobby Green
0

Crepes fyllda med kaviar

Rysk mat på Manhattan

Teremok är ett populärt snabbmatsställe i Ryssland som serverar traditionell rysk mat. Förra året öppnade man sitt första ställe på Manhattan och där kan man bland annat få Blinier, rödbetssoppan Borsjtj och crepes fyllda med kaviar.
Läs mer om Mat, Eater, kaviar, Ryssland, crepes, gott, mat, Teremok
95kg
+
Bobby Green
0

Vad är det där vita slemmet på lax?

Nej, det är inte fett

En av de stora frågorna här i livet är vad det där vita slemmiga på laxen är som brukar titta ut när man steker den. Här får vi svaret.
Läs mer om Mat, lax, slem, vitt, Tech Insider
86kg
+
Bobby Green
0

Krabburgaren från Svampbob Fyrkant

Självklart med den hemliga ingrediensen

Svampbob Fyrkant jobbar som burgarflippare hos Herr Krabba och det som säljs allra bäst är krabburgaren. Här testar Binging with Babish att laga till just den, men fuskar och använder sig inte av krabbkött. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Svampbob Fyrkant, Krabby Patty, krabburgare, Spongebob Squarepants
98kg
+
Bobby Green
0

Så äter världens starkaste man

12 000 kalorier om dagen

Om du ska se till att behålla titeln som världens starkaste man måste du träna mycket, och äta mycket. Brian Shaw gör verkligen bägge delarna och här får vi ta del av hans dagsintag som består av lite över 12 000 kalorier.
Läs mer om Mat, Brian Shaw, stark, mat, kalorier, dagsintag
93kg
+
Bobby Green
0

Så steker man till en ordentlig köttbit

Inget knussel

Ibland tröttnar man på den torra kycklingfilén eller överkokta torsken och det är då man kan ta fram den där rejäla köttbiten ur kylen och steka på. Hur man gör det på bästa sätt får vi reda på här av kocken Angie Mar som driver restaurangen Beatrice Inn.
Läs mer om Mat, First We Feast, köttbit, steka, gött med kött
81kg
+
Bobby Green
0

Kakor på rödbetor och ekollon

Från serien The Walking Dead

I TV-serien The Walking Dead bakar karaktären Carol kakor på rödbetor och ekollon. Binging with Babish bestämde sig för att testa att göra samma sak och så här blev resultatet.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, The Walking Dead, serie, kakor
89kg
+
Bobby Green
0

Hibachi-kock gör mat på vanligt bord

Verkar ledsen

Hibachi är en traditionell japansk stor stekhäll där en kock tillagar allt, oftast med gästerna sittandes runt om. En upplevelse helt klart och har du inte testat kan det rekommenderas. Här får vi se en stackars Hibachi-kock som får tillaga maten på ett helt vanligt köksbord istället, och då blir det som det blir. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Hibachi, kock, bord, mat, matlagning, frustrerande
90kg
+
Bobby Green
0

Små bollar fyllda med tärnad bläckfisk

Gatumat från Japan

Takoyaki är små degbollar fyllda med tärnad bläckfisk, lök och picklad ingefära. Maten är vanlig på gatorna i Japan men om man inte vill åka dit och testa dem ska det även finnas bra hos Otafuku i New York.
Läs mer om Mat, First We Feast, mat, Takoyaki, Japan, gatumat, Otafuku
84kg
+
Bobby Green
0

Ett berg med thaimat

Chef's Night out i Los Angeles

I det här klippet från Munchies får vi hänga med kocken Louis Tikaram och hans kompisar ut på Los Angeles gator i jakt på lite mumsig thaimat.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, thaimat, gott, Chef's Night out
94kg
+
Bobby Green
0

Tänk om vi bara åt människokött?

Vad skulle hända då?

Nu är det dags för lunch och då är det säkert lunchlåda som gäller eller att ta sig ut och äta något på ett ställe. Men tänk om dessa alternativ inte fanns, och det enda du kunde få tag i var människokött. Vad skulle hända då? Skulle vi kunna överleva om vi bara åt människor?
Läs mer om Mat, AsapSCIENCE, kannibal, människokött, lunch
97kg
+
Bobby Green
0

Startup säljer porrflingor

Liva upp frukosten lite

Cereal Motel är ett nytt startup-företag från London och de har specialiserat sig på att sälja flingor. Men inte vilka flingor som helst, utan porrflingor. För närvarande finns fyra olika att välja mellan och dessa är Porn Flakes, Sugar Tits, Vice Krispies och Booty Pops. Varför dessa finns kan man ju undra men nog lär de liva upp frukostbordet lite, speciellt för den som alltid sitter och läser på paketen. Och som alltid - sex säljer. Ett pake...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, porrflingor, porr, Porn Flakes, humor, Cereal Motel
207kg
+
Bobby Green
0

Ett ton ful mat mättade 5 000 personer

För ful för att sälja i butik

Mat som anses vara för ful för att säljas i butik plockas bort och slängs, helt i onödan. Det kan handla om frukt och grönsaker som fått lite tråkig färg men som ändå är helt okej att äta, men inte fin nog att få följa med ned i kundkorgen. Allt detta slöseri med mat är vad man vill uppmärksamma med kampanjen Feeding the 5000. Man samlade in nästan ett ton mat som skulle slängas och anordnade en gigantisk matfest för 5 000 stycken personer.
Läs mer om Mat, mat, ful, matfest, National Geographic, matsvinn
85kg
+
Bobby Green
0

Rejäla frukostmackor hos Eggslut

Botar bakisheten

I Los Angeles ligger restaurangen med det tilltalande namnet Eggslut. Där serverar man rätt rejäla mackor som troligtvis skulle kunna bota vilket bakrus som helst. Nu har man öppnat en pop-up-restaurang i New York också, och den har Sean från First We Feast besökt.
Läs mer om Mat, First We Feast, frukostmacka, gott, macka, Eggslut, Los Angeles
99kg
+
Bobby Green
0

Persisk mat hemma hos familjen Bahmaie

Så mycket gott

Det persiska köket är helt fantastiskt och det finns så mycket goda smaker att ta del av. Här besöker Gelareh Kiazand från Munchies familjen Bahmaie i Teheran för att få ta del av lite klassisk hemlagad mat i form av lammgrytan Ghormeh sabzi och saffransriset Shirin polo.
Läs mer om Mat, Munchies, Persien, mat, hemlagat, gott, kök, Iran
143kg
+
Bobby Green
0

Neil deGrasse Tyson mumsar heta kycklingvingar

Intressant samtal

Det är många kändisar som tittat förbi hos First We Feast och mumsat kycklingvingar. Den senaste att hamna i den x22hetax22 stolen är ingen mindre än astrofysikern Neil deGrasse Tyson.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Neil deGrasse Tyson, mat, kyckling
92kg
+
Bobby Green
0

Miss Info spanar in tacos på gatan

Ny matserie från First We Feast

Food Grails är en ny matserie från First We Feast och i den får vi hänga med journalisten Miss Info när hon tar reda på hur mat på olika ställen definierar vad en stad har för smak. I det här första avsnittet träffar hon ett gäng afroamerikaner från Watts, södra Los Angeles och Compton som alla serverar tacos på sitt sätt på gatan.
Läs mer om Mat, First We Feast, tacos, Food Grails, mat, matserie, gott
93kg
+
Bobby Green
0

Saffran - världens dyraste krydda

Så produceras den i Iran

Ni visste säkert redan att saffran är den dyraste kryddan vi har här på jorden. I det här klippet från National Geographic får vi hänga med till norra Iran och se hur den produceras.
Läs mer om Mat, krydda, saffran, National Geographic, dyr, gott, lussebulle, Iran
94kg
+
Bobby Green
0

Maten från Seinfeld

Binging with Babish lagar klassiker

Binging with Babish lagar i sitt senaste klipp ett par klassiker från humorserien Seinfeld. På menyn står Soup Nazis svampsoppa, Elaines muffins och Jerrys kanelkaka. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Seinfeld, humor, serie
91kg
+
Bobby Green
0

Flest ghost peppers på två minuter

L.A. Beast antar den heta utmaningen

Naga Jolokia, eller Ghost Peppers som man brukar säga, är en chili som växer i nordöstra Indien. 2006 blev den utsedd av Guinness World Records till den starkaste chilin i världen. Här får vi se när tävlingsätaren L.A. Beast sätter i sig så många han klarar av på två minuter, allt för att försöka komma med i den välkända världsrekordboken....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, starkt, L.A. Beast, Ghost Peppers, Naga Jolokia, chili, tävlingsätare
83kg
+
Bobby Green
0

Snabb salsa med hjälp av avfallskvarn

Kanske inget man vill servera sina gäster dock

Om man vill göra mycket salsa på kort tid kan man ta hjälp av en gammal avfallskvarn. Det är inte direkt det fräschaste sättet att tillreda grejerna på, och säkert inget som dina gäster skulle uppskatta, men snabbt går det.
Läs mer om Mat, salsa, snabb, William Osman, mat, wtf, avfallskvarn
99kg
+
Bobby Green
0

Så växer avocado

Och så skördar man frukten

Avocado är mer populärt än någonsin att äta för tillfället och i det här klippet från How Does it Grow? får vi reda på hur frukten växer och hur den skördas.
Läs mer om Mat, avocado, växa, How Does it Grow?, frukt
85kg
+
Bobby Green
0

Folk testar koreansk bakismat

Cravings

Vi har tidigare sett lite av vad man äter i Sydkorea när man är bakis och här kommer ytterligare ett klipp som visar ett par saker som kan hjälpa till att bota skallebanket.
Läs mer om Mat, bakismat, Korea, Sydkorea, mat, bakis, gott, BuzzFeed
110kg
+
Bobby Green
0

Guy Fieri mumsar på heta kycklingvingar

Pratar om att vara en meme

Krögaren Guy Fieri har besökt First We Feast för att äta lite heta kycklingvingar och samtidigt prata om livet, bland annat hans relation till artisten Drake och hur det är att vara en meme på internet.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Guy Fieri, mat, kyckling