m
a
r
13 i går74 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

97kg
+
Bobby Green
0

Irländare testar surströmming

Gör givetvis helt fel

Jag själv har inte testat surströmming och jag kan inte säga att jag är superpepp på det heller. Men jag vet i alla fall att man inte knäpper upp en burk på bordet och sedan börjar sleva i sig, då är man rökt och har dessutom gjort helt fel. Nej burken ska öppnas under vatten och sedan ska man äta filéerna på hårt bröd tillsammans med lite olika tillbehör. De här irländarna som får testa den speciella svenska traditionen gör inte detta, och då bl...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, irländare, mat, testa, wtf
163kg
+
Bobby Green
0

Bullens lanserar korv med öl

Dock inte ölkorv

Bullens Pilsnerkorv är en riktig klassiker som har hängt med ända sedan 1953. När det vankas nattamat är det alltid trevligt om det är en Bullens i bröd man får, och så har det alltid varit. Nu lanserar man för första gången på 64 år en nyhet som ska säljas jämte klassikern och det är Bullens Beer Banger. Det här är en trio med korvar smaksatta med mikrobryggd lager, IPA, stout och rostade maltkorn. Ölen är framtagen tillsammans med det skånska m...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Bullens, Bullens Beer Banger, korv, öl, IPA, stout, lager, bärs
180kg
+
Bobby Green
0

Ingen ketchup till spaghetti med köttfärssås

Kock vill att skolorna slutar med ofoget

Ketchup är en bra grej. Det kan förgylla den tråkigaste av maträtter och är du sugen på något snabbt att slänga i dig fungerar alltid pasta rouche - pasta med ketchup på sig. Men ketchup fungerar inte till allt, typ pannkakor även om vissa tror detta. Dock fungerar det alldeles utmärkt till spaghetti med köttfärssås. Men kocken Jonny Lindroos tycker inte det. Så därför har han lämnat in ett medborgarförslag till Värnamo kommun om att skolorna bor...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, ketchup, Jonny Lindroos, spaghetti med köttfärssås, mat, bamba
77kg
+
Bobby Green
0

Minimala burritos

Mättar säkert en mygga

Walking With Giants blir aldrig mätt och har nu lagat till sig ett gäng med minimala burritos.
Läs mer om Mat, miniburrito, minimat, gott, matlagning, mat, Walking With Giants
74kg
+
Bobby Green
0

Grishuvud till frukost

Ser gott ut när det är klart

Om du tröttnat på yoghurt och macka till frukost kanske grishuvud kan vara ett alternativ? Det kan du i alla fall få på Kensington Quarters i Philadelphia. Scrapple French Toast står det på menyn och beställer du en sådan får du en macka med ägg och paté gjord på nedmalt grisansikte.
Läs mer om Mat, lunch, grishuvud, Scrapple, Eater, mat
85kg
+
Bobby Green
0

Jake från Adventure Times perfekta macka

Rätt maffig

Den absolut bästa mackan är den som Jake the Dog från den animerade TV-serien Adventure Time slänger ihop av tolv olika ingredienser. Här ger sig Binging with Babish på att kopiera just denna.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Adventure Time, macka, stor, Äventyrsdags
90kg
+
Bobby Green
0

Dyr vs billig buffé

Vilken är bäst?

Även när det kommer till bufféer finns det snålvarianter och lyxvarianter att välja mellan. Här testar grabbarna från Buzzfeed skillnaden mellan en buffé som kostar 7 dollar och en som kostar 95 dollar. Vad får man för pengarna egentligen?
Läs mer om Mat, Buzzfeed, buffé, mat, billigt, dyr
77kg
+
Bobby Green
0

Pannkaksfrukost på datorchassi

En annorlunda start på dagen

Om man vill göra det lite mer omständligt för sig när man ska göra pannkaksfrukost kan man göra som den här tjejen.
Läs mer om Mat, pannkaka, frukost, dator, wtf, kontor
106kg
+
Bobby Green
0

Dansk korv är något alldeles speciellt

Pølse ftw!

Vem som helst kan inte få till en pølse - det måste till en dansk för att det ska bli rätt. Irländaren Haleigh Whelan-McManus som är kock på den trestjärniga restaurangen Maaemo i Oslo åkte till Köpenhamn för att ta sig en närmare titt på hur man gör.
Läs mer om Mat, Rød pølse, pølse, Danmark, körv, Munchies, korv, gott
78kg
+
Bobby Green
0

Mat från filmen Moonlight

Pollo a la Plancha

Binging with Babish fortsätter att laga mat från film och den här gången är det från Oscarsvinnaren Moonlight.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Moonligt, matlagning, recept, film
94kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med bacon, ost och ägg

Såg ju faktiskt inte alls så dumt ut

Den här köttfärslimpan innehåller allt du behöver här i livet, det vill säga bacon, ost och ägg. Måste testa i helgen tror jag!
Läs mer om Mat, köttfärslimpa, ägg, ost, gott, recept, mat, lunch, hungrig
81kg
+
Bobby Green
0

Conan lagar bläckfisk

Som vanligt inte helt seriöst

Kocken Aquiles Chávez har hälsat på hos Conan Ox27Brien för att lära honom hur man gör Margarita och hur man lagar till lite bläckfisk.
Läs mer om Mat, Conan O'Brien, matlagning, Aquiles Chávez, mat, gott
144kg
+
Frode Wikesjö
0

Russell Brand smaskar heta kycklingvingar

Starkt?

Den senaste att bjudas in för att äta lite starka kycklingvingar är komikern Russel Brand som pratar om allt från att besöka Trump tower till hur det är att vara någon som håller på West Ham United.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Russell Brand, mat, kyckling, Hot Ones
112kg
+
Bobby Green
0

Guy Fieri lagar lite BBQ Brisket

Snabbt jobbat med tryckkokare

Krögaren Guy Fieri har hälsat på i Munchies kök för att laga till lite BBQ Brisket i en tryckkokare. Resultatet ser inte alls så dumt ut.
Läs mer om Mat, BBQ Brisket, Guy Fieri, mat, gott, Munchies
117kg
+
Bobby Green
0

Los Angeles hetaste kycklingvingar

Sean Evans och Brian Redban smakar

Sean Evans som är programledare för First We Feast har tagit med sig komikern Brian Redban till restaurangen Howlinx27 Rayx27s. Här serveras de starkaste kycklingvingarna i hela Los Angeles. Pallar grabbarna trycket? Se för er själva i klippet ovan.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Brian Redban, mat, kyckling
89kg
+
Bobby Green
0

Salladsätartävling på Universitet

Inga konstigheter, eller?

University of Maryland Lettuce Club är en liten klubb som precis som namnet avslöjar handlar om sallad. Medlemmarna älskar sallad och den som sätter i sig ett helt huvud först blir den nya presidenten för klubben. Som president får man bestämma när nästa drabbning ska ske. Konstigt? Ja, men de ser ju ut att ha kul i alla fall.
Läs mer om Mat, sallad, salladstävling, wtf, mat, tävling, University of Maryland Lettuce Club
136kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay svarar på frågor om mat

Tips och trix

Folk har via Twitter fått ställa massa frågor om matlagning till kocken Gordon Ramsey, och här svarar han på några av dem. Bonuslänk här där Gordon hackar på folks matlagning.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, mat, frågor, Twitter
79kg
+
Bobby Green
0

Mac DeMarco smaskar heta kycklingvingar

Trodde inte att det skulle vara så starkt

Musikern Mac DeMarco har hälsat på Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar och prata om livet.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Mac DeMarco, mat, kyckling
81kg
+
Bobby Green
0

Kinesisk och kubansk mat på La Caridad 78

Härlig blandning

På 78th Street and Broadway i New York ligger La Caridad 78. Det är en restaurang med ett spansktklingande namn men faktum är att man även serverar kinamat här. Varför får vi reda på i det här klippet.
Läs mer om Mat, mat, lunch, Lo Mein, kinamat, kubanskt, gott, La Caridad 78
135kg
+
Bobby Green
0

Juns Kitchen lagar hemgjord ramen

Katterna håller koll

Här ser vi när Juns Kitchen med assistans av sina katter lagar till lite klassisk japansk ramen från grunden. Receptet hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Mat, ramen, hemgjord, Juns Kitchen, mat, gott
33kg
+
Bobby Green
0

Pizza på blomkål utan ost

Går det ens att äta?

I det senaste klippet från Munchies visar kocken Adam Kenworthy hur man lagar till en pizza baserad på blomkål. Grönsakstemat fortsätter när toppingen består av pesto, squash och svamp.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, vegan, blomkål, Adam Kenworthy
161kg
+
Bobby Green
0

Nya grilltillbehör från Johnny's

Bland annat en senap med smak av rom

Sommaren är snart här! Nåja, det är fortfarande ett tag kvar, men man måste ju ha god framförhållning. När värmen väl är här på riktigt är det dags att damma av grillen igen, och därför presenterar Johnnyx27s nu ett gäng tillbehör som kan komma väl till pass. Det handlar om en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och en sötstark ketchup. BBQ-såsen ska ha en sötaktig honungston från den fermenterade vitlöken o...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Johnny's, senap, smaker, nyheter, grillat, sommar
229kg
+
Wille Wilhelmsson
0

Islands president vill förbjuda ananas på pizza

Anser inte att det hör hemma där

Islands president Guðni Th. Jóhannesson verkar inte vara något stort fan av dem som använder ananas som topping på pizzor rapporterar Foreign Policy. Det var under en frågestund på en skola på Island som presidenten fick frågan om vad han ansåg om att använda ananas på pizza. Presidenten svarade då att han var emot hela konceptet med ananas på pizzor och hade han kunnat hade han helt förbjudit detta. På Facebook vidareutvecklade sedan presidente...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, pizza, ananas, hawaii, juridik, island, president
129kg
+
Bobby Green
0

Därför är fröbanken så viktig

Ett återbesök

Får man någonsin nog av fröbanken som finns belägen på Svalbard? Jag tror inte det, så därför kommer här ett färskt klipp med forskaren Cary Fowler som förklarar varför det här stället är så viktigt.
Läs mer om Mat, fröbank, Svalbard, sädvalv, Norge
122kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay lagar sliders på grisrumpa

Ser gott ut

I det här klippet bjuder Gordon Ramsay på ett slidersrecept som ser riktigt smaskigt ut.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, mat, grisrumpa, sliders, matlagning, gott
90kg
+
Bobby Green
0

Hur viktigt är det med bordsskick?

Tugga inte med öppen mun!

När man sitter ner och äter kan det ju vara trevligt om ingen sträcker sig över din mat, hostar utan att hålla för munnen eller visar alla andra vad de har i munnen. En självklarhet för de flesta kanske. Men hur viktigt är det egentligen med korrekt bordsskick, alltså det där när man ska undvika att ha armbågarna på bordet och sitta rak i ryggen.
Läs mer om Mat, bordsskick, skick, uppförande, mat, äta, Eater
74kg
+
Bobby Green
0

CrazyRussianHacker testar äggprylar

Hjälper eller stjälper?

CrazyRussianHacker har testat fem stycken olika prylar som ska hjälpa dig i köket när du tillagar ägg.
Läs mer om Mat, CrazyRussianHacker, ägg, prylar
132kg
+
Bobby Green
0

Mat från It's Always Sunny in Philadelphia

Milk steak någon?

Binging with Babish fortsätter att laga mat från olika filmer och serier. I det senaste avsnittet är det massa konstig mat som figurerat i serien Itx27s Always Sunny in Philadelphia som står på menyn.
Läs mer om Mat, It's Always Sunny in Philadelphia, mat, Binging with Babish, matlagning, recept
83kg
+
Bobby Green
0

Ägg i ägg

Blev till balsam

Ägget vi ser här kommer inte från en struts utan faktiskt från en höna. När det öppnades fanns det ytterligare ett helt ägg med skal inuti. Ingen ville äta det så frugan i familjen gjorde balsam av det istället.
Läs mer om Mat, äggception, ägg, höna, omelett
92kg
+
Bobby Green
0

Charlie Day smaskar heta kycklingvingar

Starkt?

Den senaste att bjudas in för att äta lite starka kycklingvingar är skådespelaren Charlie Day. Mellan tuggorna pratar han bland annat om hur han träffade sin fru på en armbrytartävling och om hur vänlig han tycker att Zac Efron är.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Charlie Day, mat, kyckling, Hot Ones
70kg
+
Bobby Green
0

Det bästa sättet att dela en bagel

Ur ett matematiskt perspektiv

Om du vill att frukostbageln ska smaka extra bra ska du dela den korrekt. Matematikern Eugenia Cheng visar här det korrekta sättet för att lyckas.
Läs mer om Mat, bagel, matte, matematiskt, bästa, mat, Tech Insider
200kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsay utmanar amatörkock

Lagar mat rygg mot rygg

Gordon Ramsey och en amatör när det kommer till matlagning befinner sig i Bon Appétits kök och de ska båda två laga crab cakes. De står rygg mot rygg och Gordon förklarar hur man ska göra samtidigt som maten lagas, och snabbt ska det gå. Hur det hela gick ser ni i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsay, Bon Appétit, amatörkock, matlagning, mat
131kg
+
Bobby Green
0

Santa Maria hakar på Street Food-trenden

Nya kryddmixer, såser och tortillas

Mat man äter med händerna är det bästa enligt mig, helst ska det handla om starka grejer med mycket smaker och såser. Nu presenterar Santa Maria ett gäng med just sådana nyheter där man låtit sig inspireras av den allt hetare Street Food-trenden. Här hittar vi kryddmixer, såser och tortillas som kanske kan få en att få upp ögonen för något nytt. Med de nya prylarna ska man kunna laga saker som Jamaican jerk tacos, smoky pepper burgers och pulled ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Santa Maria, Street Food, mat, kryddor, sås, burritos, tacos, hamburgare
95kg
+
Bobby Green
0

Sångaren Chronixx lagar lite mat

Phenomenal

Reggaestjärnan från Jamaica, Chronixx, delar här med sig av sitt recept på en vegansk curry och en hälsosam smoothie.
Läs mer om Mat, Chronixx, mat, Munchies, vegan, curry, gott
119kg
+
Frode Wikesjö
0

Ricky Gervais äterkycklingvingar

Veganska sådana

Här har vi det senaste avsnittet av First We Feasts intervjuprogram Hot Ones där kändisar äter kycklingvingar med starka såser. I detta avsnitt har man övertygat Ricky Gervais att äta de starka kycklingvingarna och svara på diverse frågor.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Hot Ones, Rickey Gervais
66kg
+
Bobby Green
0

20 000 kalorier på en timme

Matt sätter i sig ett skrovmål

Vad äter folk under Superbowl? Oftast pizza, hamburgare, kycklingvingar, chili och chips. Tävlingsätaren Matt Stonie bestämde sig för att testa alltsammans i en sittning, och det landade på över 20 000 kalorier. Allt detta satte han i sig på en timme.
Läs mer om Mat, Matt Stonie, mat, Superbowl, galet, kalorier
77kg
+
Bobby Green
0

Irländare testar amerikansk frukost

"It tastes like arse"

Om man ställer fram lite klassisk amerikansk frukost framför ett gäng med irländare kan det se ut så här.
Läs mer om Mat, irländare, frukost, amerikansk frukost, frulle, gott, mat
96kg
+
Bobby Green
0

Kobe som Kobe eller?

200 dollar eller 20 dollar

I staden Kobe i Japan kan man, trumvirvel, få tag i riktigt bra Kobe-kött. Det finns mycket att välja mellan och flera olika prisnivåer beroende på hur tjock eller tunn ens plånbok här. Så vad är det för skillnad på Kobe-kött för 20 dollar jämfört med Kobe-kött för 200 dollar? Det får vi reda på här.
Läs mer om Mat, Kobe, kött, prisskillnad, kvalitet, mat, gott
86kg
+
Bobby Green
0

Matkonstnär skapar vacker Bento

Med barnprogramstema

Tomomi Maruo är en japansk matkonstnär som specialiserat sig på x22charabenx22 - det är när man gör bentolådor där innehållet liknar olika figurer som finns i barnprogram. Även om detta är hennes specialitet är hon vass på andra saker - som människors ansikten. Hon har exempelvis avbildat både Michael Jackson och Barack Obama i maten.
Läs mer om Mat, bentolåda, mat, vackert, konst, Bento, Tomomi Maruo, charaben
102kg
+
Bobby Green
0

Frank Pinello visar hur du gör hemgjord pizza

Alltså från scratch

Skippa tacosen ikväll och gör en hemgjord pizza istället. Frank Pinello från The Pizza Show visar hur du ska gå tillväga.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, Frank Pinello, hemgjord, gott
95kg
+
Bobby Green
0

Här hittar man bäst BBQ på Hawaii

Upp på ett berg på Oahu

Lucas Peterson från Eater har tagit sig till Kahuku, Hawaii där han får testa vad som sägs är ön Oahus allra bästa BBQ. Den serveras av ett par som gör allting själva och som lärt sig hur man gör genom att kolla runt på internet och liknande. Vill man får man en gratis öl till maten eftersom det är olagligt att sälja den, men lagligt att ge bort den.
Läs mer om Mat, Eater, BBQ, Hawaii, grillat, gott, mat, kött, HI-BBQ, Dining on a Dime, Oahu
91kg
+
Bobby Green
0

I Stockholm är pizzorna dyrast

I Malmö är de billigast

Onlinepizza är klara med sin årliga undersökning av pizzapriser och resultatet visar att det är stor skillnad beroende på var i landet man handlar. I Stockholm är priserna som högst medan priserna i Malmö är lägst, och hela 35 procent lägre än x22vinnarenx22. Man har jämfört 20 stycken städer och kollat vad ställena i respektive stad har tagit för en helt vanlig Vesuvio. I Stockholm är snittpriset för en sådan 81,25 kronor medan det i Malmö istä...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, pizza, priser, pizzapriser, Stockholm, Malmö, Onlinepizza
75kg
+
Bobby Green
0

Världens största nachos

Läskigt stora

Nachochips med lite tillbehör på som man doppar i smält ost är inte alls dumt, men Epic Meal Times överdrivet stora variant ser faktiskt inte så lockande ut.
Läs mer om Mat, Epic Meal Time, nachos, stor, gott, mat
96kg
+
Bobby Green
0

Snabb tortilla med chips

Klar på tio minuter

En traditionell spansk tortilla ska ha potatis som kokat i olivolja tills den blivit mjuk i sig, något som kan ta en stund att få till. Vill man göra en snabbare variant kanske den här version med potatischips kan vara ett alternativ? Receptet hittar du på länken nedan.
Läs mer om Mat, tortilla, chips, mat, recept, gott, spansk
22kg
+
Bobby Green
0

Bearnaise Parisienne - ny sås från Erik

Finns att köpa nu

Erik Lallerstedt presenterar nu den nya såsen Bearnaise Parisienne. Den ska vara syrlig, fyllig och ha bra med schalottenlök och kalvfond i sig. Den ska även ha mer dragonvinäger, persilja och dragon. En sås som tar Paris till dig, enligt Erik själv. Burken rymmer 230 milliliter, kostar strax över 20 kronor och ska finnas i butiker mellan vecka 4 till och med vecka 38.
Läs mer om Mat, sås, Erik Lallerstedt, Bearnaise Parisienne, bea, Paris
119kg
+
Bobby Green
0

Välkommen till smörhimlen

Vackert fett

Smör är inte alls dumt. Det kan förhöja det mesta vi äter och på Jean-Yves Bordier smörfabrik i Frankrike skapar man magi. Kockar runt om i landet specialbeställer smöret så som de vill ha det och fabriken levererar. Kocken Ludo Lefebvre fick sig en rundtur och det är verkligen vackert att titta på.
Läs mer om Mat, smör, smörfabrik, fett, Ludo Lefebvre, Frankrike, gott, Mind of a Chef
96kg
+
Bobby Green
0

Lär dig mer om hallon

Så gör du för att de inte ska mögla så fort

Hallon är inte så dumt alls och här lär Nicole oss mer om detta delikata fruktförband. Bland annat hur du ska göra för att de små liven inte ska bli dåliga så fort.
Läs mer om Mat, How Does it Grow?, hallon, frukt, fakta, Nicole, fruktförband, gott
128kg
+
Bobby Green
0

Så gör man suo-nudlar

En konst

I flera hundra år har man gjort suo-nudlar i den lilla byn Nanshan i Kina. I över 30 år har Lin Fagan och hans familj hållit traditionen vid liv. Nudlarna som hängs upp på ställningar sträcks ut för hand tills de blir jättelånga och tunna och det tar omkring 16 timmar att göra en enda laddning.
Läs mer om Mat, nudlar, suo noodles, Nanshan, Kina, mat, Lin Fagan
95kg
+
Bobby Green
0

Italiensk stämning hos Tony's Beechhurst Deli

Här skulle jag vilja handla

Alla ställen där man handlar mat är inte genuina, trevliga och roliga men Tonyx27s Beechhurst Deli i Queens verkar vara precis ett sånt ställe. Emilio och Jospehine Polito har gjort allt de kan för att få delin till det den är i dag. Sönerna Tommy, Mario och Angelo jobbar självklart här och det tjattras, bråkas, kivas, gnabbas och skrattas. Precis som det ska vara alltså.
Läs mer om Mat, Munchies, deli, italiensk, Tony's Beechhurst Deli, härligt
83kg
+
Bobby Green
0

Sluta ät räkor på fel sätt

Gör så här så blir det bra

Här berättar och visar Jeremy Marshall som är kock på Aquagrill hur man på bästa sätt skalar och äter räkor.
Läs mer om Mat, räkor, Zagat, äta, mat, skala