m
a
r
9 i dag13 i går62 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

97kg
+
Bobby Green
0

Dessa restauranger är bäst i Norden

Årets White Guide Nordic är här

Nu har den fjärde upplagan av White Guide Nordic presenterats och därmed får vi reda på vilka de tycker är de bästa restaurangerna i Norden. I topp är en dansk, men inte Noma som det har varit tidigare utan Geranium som ligger i Köpenhamn. På andra plats hittar vi Esperanto som ligger i Stockholm och på tredje plats Fäviken Magasinet i Järpen. I toppen finns inte mindre än tio svenska ställen och hela listan hittar ni på länken nedan.
Läs mer om Mat, restauranger, bäst, Norden, White Guide Nordic, White Guide, mat
82kg
+
Bobby Green
0

Friterade kycklingkuber med ostfyllning

Yummy!

Mat man kan äta med händerna är alltid trevligt och innehåller det dessutom ost blir det bara bättre. Här delar Food Fusion med sig av ett recept på små smarriga kycklingkuber fyllda med den ost man gillar.
Läs mer om Mat, mat, kycklingkuber, ost, gott, Food Fusion
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör du eget bacon

Kan vara kul att testa

Att gå till affären och köpa bacon är väldigt enkelt, så varför inte göra eget för omväxlings skull? Perfekt för då kan du även bestämma exakt hur tjocka skivor du vill ha.
Läs mer om Mat, bacon, mat, matlagning, Free to Cook, bacon, bacon, bacon
92kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar mammas mat

Trout Amandine står på menyn

Mammas mat smakar alltid bäst! Här får vi se när Matty Matheson lagar till det han alltid fick av sin mamma när han var yngre - Trout Amandine. Vad är det kanske ni undrar? Matty visar.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, Trout Amandine, mat, matlagning, mammas mat
80kg
+
Bobby Green
0

Katy Perry lagar mat med Gordon Ramsey

Bon Appétit!

En av Katy Perrys senaste låtar heter Bon Appétit så vad passar då bättre på att laga en måltid och sedan säga just denna fras? Till sin hjälp har hon ingen mindre än Gordon Ramsey.
Läs mer om Mat, Katy Perry, Gordon Ramsey, matlagning, mat, gött
129kg
+
Bobby Green
0

Han som skapade Hawaiipizzan har avlidit

Frukt på pizza - bra eller anus?

För över 50 år sedan gjorde Sam Panopoulos något väldigt vågat - han la konserverad ananas ovanpå pizzan som i övrigt hade tomatsås, skinka och ost på sig. Till en början var det ingen som gillade påhittet men efter ett tag ville plötsligt alla ha det. Blandningen av det söta och sura blev en hit och vips så var Hawaiipizzan född och resten är historia. Nu har Sam gått bort 83 år gammal men pizzan lever vi som vet kvar, kanske för alltid.
Läs mer om Mat, hawaiipizza, pizza, mat, Sam Panopoulos, VIF
106kg
+
Bobby Green
0

Mat du ska köpa i affären

Matgeek listar fem saker

Johan från Matgeek har gjort ett par klipp där han listar saker man inte ska köpa i mataffären men givetvis finns det även saker han tycker att du ska köpa. För att vända på steken gjorde han därför detta klipp där han listar fem stycken saker.
Läs mer om Mat, Matgeek, Johan Hedberg, mat, affären, köpa
96kg
+
Bobby Green
0

Den röda vätskan runt köttbiten är inte blod

Så vad är det då?

Många tror nog att den röda vätskan runt en köttbit man köpt i affären är blod, men så är inte fallet. Här förklarar Tech Insider vad det egentligen handlar om.
Läs mer om Mat, kött, Tech Insider, rött, vätska
91kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson lagar kycklingvingar

Friterat utan frityrsmet

Matty Matheson är tillbaka i Munchies testkök och denna gång lagar han till lite kryddiga kycklingvingar i en stekpanna.
Läs mer om Mat, Munchies, kyckling, Matty Matheson, kycklingvingar
87kg
+
Bobby Green
0

Crepes fyllda med kaviar

Rysk mat på Manhattan

Teremok är ett populärt snabbmatsställe i Ryssland som serverar traditionell rysk mat. Förra året öppnade man sitt första ställe på Manhattan och där kan man bland annat få Blinier, rödbetssoppan Borsjtj och crepes fyllda med kaviar.
Läs mer om Mat, Eater, kaviar, Ryssland, crepes, gott, mat, Teremok
95kg
+
Bobby Green
0

Vad är det där vita slemmet på lax?

Nej, det är inte fett

En av de stora frågorna här i livet är vad det där vita slemmiga på laxen är som brukar titta ut när man steker den. Här får vi svaret.
Läs mer om Mat, lax, slem, vitt, Tech Insider
85kg
+
Bobby Green
0

Krabburgaren från Svampbob Fyrkant

Självklart med den hemliga ingrediensen

Svampbob Fyrkant jobbar som burgarflippare hos Herr Krabba och det som säljs allra bäst är krabburgaren. Här testar Binging with Babish att laga till just den, men fuskar och använder sig inte av krabbkött. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Svampbob Fyrkant, Krabby Patty, krabburgare, Spongebob Squarepants
98kg
+
Bobby Green
0

Så äter världens starkaste man

12 000 kalorier om dagen

Om du ska se till att behålla titeln som världens starkaste man måste du träna mycket, och äta mycket. Brian Shaw gör verkligen bägge delarna och här får vi ta del av hans dagsintag som består av lite över 12 000 kalorier.
Läs mer om Mat, Brian Shaw, stark, mat, kalorier, dagsintag
93kg
+
Bobby Green
0

Så steker man till en ordentlig köttbit

Inget knussel

Ibland tröttnar man på den torra kycklingfilén eller överkokta torsken och det är då man kan ta fram den där rejäla köttbiten ur kylen och steka på. Hur man gör det på bästa sätt får vi reda på här av kocken Angie Mar som driver restaurangen Beatrice Inn.
Läs mer om Mat, First We Feast, köttbit, steka, gött med kött
81kg
+
Bobby Green
0

Kakor på rödbetor och ekollon

Från serien The Walking Dead

I TV-serien The Walking Dead bakar karaktären Carol kakor på rödbetor och ekollon. Binging with Babish bestämde sig för att testa att göra samma sak och så här blev resultatet.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, The Walking Dead, serie, kakor
88kg
+
Bobby Green
0

Hibachi-kock gör mat på vanligt bord

Verkar ledsen

Hibachi är en traditionell japansk stor stekhäll där en kock tillagar allt, oftast med gästerna sittandes runt om. En upplevelse helt klart och har du inte testat kan det rekommenderas. Här får vi se en stackars Hibachi-kock som får tillaga maten på ett helt vanligt köksbord istället, och då blir det som det blir. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Hibachi, kock, bord, mat, matlagning, frustrerande
90kg
+
Bobby Green
0

Små bollar fyllda med tärnad bläckfisk

Gatumat från Japan

Takoyaki är små degbollar fyllda med tärnad bläckfisk, lök och picklad ingefära. Maten är vanlig på gatorna i Japan men om man inte vill åka dit och testa dem ska det även finnas bra hos Otafuku i New York.
Läs mer om Mat, First We Feast, mat, Takoyaki, Japan, gatumat, Otafuku
84kg
+
Bobby Green
0

Ett berg med thaimat

Chef's Night out i Los Angeles

I det här klippet från Munchies får vi hänga med kocken Louis Tikaram och hans kompisar ut på Los Angeles gator i jakt på lite mumsig thaimat.
Läs mer om Mat, Munchies, mat, thaimat, gott, Chef's Night out
94kg
+
Bobby Green
0

Tänk om vi bara åt människokött?

Vad skulle hända då?

Nu är det dags för lunch och då är det säkert lunchlåda som gäller eller att ta sig ut och äta något på ett ställe. Men tänk om dessa alternativ inte fanns, och det enda du kunde få tag i var människokött. Vad skulle hända då? Skulle vi kunna överleva om vi bara åt människor?
Läs mer om Mat, AsapSCIENCE, kannibal, människokött, lunch
98kg
+
Bobby Green
0

Startup säljer porrflingor

Liva upp frukosten lite

Cereal Motel är ett nytt startup-företag från London och de har specialiserat sig på att sälja flingor. Men inte vilka flingor som helst, utan porrflingor. För närvarande finns fyra olika att välja mellan och dessa är Porn Flakes, Sugar Tits, Vice Krispies och Booty Pops. Varför dessa finns kan man ju undra men nog lär de liva upp frukostbordet lite, speciellt för den som alltid sitter och läser på paketen. Och som alltid - sex säljer. Ett pake...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, porrflingor, porr, Porn Flakes, humor, Cereal Motel
206kg
+
Bobby Green
0

Ett ton ful mat mättade 5 000 personer

För ful för att sälja i butik

Mat som anses vara för ful för att säljas i butik plockas bort och slängs, helt i onödan. Det kan handla om frukt och grönsaker som fått lite tråkig färg men som ändå är helt okej att äta, men inte fin nog att få följa med ned i kundkorgen. Allt detta slöseri med mat är vad man vill uppmärksamma med kampanjen Feeding the 5000. Man samlade in nästan ett ton mat som skulle slängas och anordnade en gigantisk matfest för 5 000 stycken personer.
Läs mer om Mat, mat, ful, matfest, National Geographic, matsvinn
85kg
+
Bobby Green
0

Rejäla frukostmackor hos Eggslut

Botar bakisheten

I Los Angeles ligger restaurangen med det tilltalande namnet Eggslut. Där serverar man rätt rejäla mackor som troligtvis skulle kunna bota vilket bakrus som helst. Nu har man öppnat en pop-up-restaurang i New York också, och den har Sean från First We Feast besökt.
Läs mer om Mat, First We Feast, frukostmacka, gott, macka, Eggslut, Los Angeles
99kg
+
Bobby Green
0

Persisk mat hemma hos familjen Bahmaie

Så mycket gott

Det persiska köket är helt fantastiskt och det finns så mycket goda smaker att ta del av. Här besöker Gelareh Kiazand från Munchies familjen Bahmaie i Teheran för att få ta del av lite klassisk hemlagad mat i form av lammgrytan Ghormeh sabzi och saffransriset Shirin polo.
Läs mer om Mat, Munchies, Persien, mat, hemlagat, gott, kök, Iran
144kg
+
Bobby Green
0

Neil deGrasse Tyson mumsar heta kycklingvingar

Intressant samtal

Det är många kändisar som tittat förbi hos First We Feast och mumsat kycklingvingar. Den senaste att hamna i den x22hetax22 stolen är ingen mindre än astrofysikern Neil deGrasse Tyson.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Neil deGrasse Tyson, mat, kyckling
92kg
+
Bobby Green
0

Miss Info spanar in tacos på gatan

Ny matserie från First We Feast

Food Grails är en ny matserie från First We Feast och i den får vi hänga med journalisten Miss Info när hon tar reda på hur mat på olika ställen definierar vad en stad har för smak. I det här första avsnittet träffar hon ett gäng afroamerikaner från Watts, södra Los Angeles och Compton som alla serverar tacos på sitt sätt på gatan.
Läs mer om Mat, First We Feast, tacos, Food Grails, mat, matserie, gott
93kg
+
Bobby Green
0

Saffran - världens dyraste krydda

Så produceras den i Iran

Ni visste säkert redan att saffran är den dyraste kryddan vi har här på jorden. I det här klippet från National Geographic får vi hänga med till norra Iran och se hur den produceras.
Läs mer om Mat, krydda, saffran, National Geographic, dyr, gott, lussebulle, Iran
94kg
+
Bobby Green
0

Maten från Seinfeld

Binging with Babish lagar klassiker

Binging with Babish lagar i sitt senaste klipp ett par klassiker från humorserien Seinfeld. På menyn står Soup Nazis svampsoppa, Elaines muffins och Jerrys kanelkaka. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, Seinfeld, humor, serie
91kg
+
Bobby Green
0

Flest ghost peppers på två minuter

L.A. Beast antar den heta utmaningen

Naga Jolokia, eller Ghost Peppers som man brukar säga, är en chili som växer i nordöstra Indien. 2006 blev den utsedd av Guinness World Records till den starkaste chilin i världen. Här får vi se när tävlingsätaren L.A. Beast sätter i sig så många han klarar av på två minuter, allt för att försöka komma med i den välkända världsrekordboken....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, starkt, L.A. Beast, Ghost Peppers, Naga Jolokia, chili, tävlingsätare
83kg
+
Bobby Green
0

Snabb salsa med hjälp av avfallskvarn

Kanske inget man vill servera sina gäster dock

Om man vill göra mycket salsa på kort tid kan man ta hjälp av en gammal avfallskvarn. Det är inte direkt det fräschaste sättet att tillreda grejerna på, och säkert inget som dina gäster skulle uppskatta, men snabbt går det.
Läs mer om Mat, salsa, snabb, William Osman, mat, wtf, avfallskvarn
99kg
+
Bobby Green
0

Så växer avocado

Och så skördar man frukten

Avocado är mer populärt än någonsin att äta för tillfället och i det här klippet från How Does it Grow? får vi reda på hur frukten växer och hur den skördas.
Läs mer om Mat, avocado, växa, How Does it Grow?, frukt
85kg
+
Bobby Green
0

Folk testar koreansk bakismat

Cravings

Vi har tidigare sett lite av vad man äter i Sydkorea när man är bakis och här kommer ytterligare ett klipp som visar ett par saker som kan hjälpa till att bota skallebanket.
Läs mer om Mat, bakismat, Korea, Sydkorea, mat, bakis, gott, BuzzFeed
111kg
+
Bobby Green
0

Guy Fieri mumsar på heta kycklingvingar

Pratar om att vara en meme

Krögaren Guy Fieri har besökt First We Feast för att äta lite heta kycklingvingar och samtidigt prata om livet, bland annat hans relation till artisten Drake och hur det är att vara en meme på internet.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, Guy Fieri, mat, kyckling
92kg
+
Bobby Green
0

Pizzabakning i väldigt varm ugn

Essential Craftsman testar

YouTube-kanalen Essential Craftsman visar upp olika saker som smids till och tillverkas och ofta används en rejält varm ugn för att göra grejerna. En fråga som givetvis dök upp var om det hade gräddats pizza i ugnen, och eftersom det inte hade det var innehavaren självklart tvungen att testa.
Läs mer om Mat, Essential Craftsman, pizza, pizzaugn, varm
80kg
+
Bobby Green
0

Daym Drops testar nya KFC-burgaren

Så tycker han om Zinger

KFC har som vi skrev om i går släppt en ny kycklingburgare som heter Zinger och den har nu Daym Drops satt tänderna i.
Läs mer om Mat, Daym Drops, KFC, Zinger, burgare, hamburgare, kyckling
87kg
+
Bobby Green
0

Bästa köttbullemackan i New Jersey

Och två andra som också ser smarriga ut

Nick Solares från Eater fick in mängder av tips om att han borde ta sig till Atlantic City i New Jersey och besöka The White House Sub Shop. Där ska nämligen stadens bästa köttbullemacka finnas.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, köttbullemacka, The White House Sub Shop
67kg
+
Bobby Green
0

Pizza i en burgare i en pizza

Kaloribomb!

Calskrove - släng dig i väggen! HellthyJunkFood tar det hela till nästa nivå när de i den här videon tar en fryspizza som de stoppar in i en hamburgare som de sedan stoppar mellan två pizzor.
Läs mer om Mat, HellthyJunkFood, pizza, burgare, kaloribomb
93kg
+
Bobby Green
0

Pizzafickan är för dig som gärna äter på språng

Det här är Trapizzino

2008 skapade Stefano Callegari den första Trapizzino som ett försök att ta fram något för den som gärna äter klassiskt italiensk mat på språng. Det är en slags pizzaficka som sedan fylls med massa härliga grejer, och som då är enkel att äta om man helt enkelt inte har tid att sitta ner vid ett bord. x22Uppfinningenx22 blev snabbt populär och Stefano har nu sin egna lilla minikedja där den säljs. Eater har testat och så här såg det ut. Definitivt ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eater, Trapizzino, pizzaficka, Italien, mat, Rom
96kg
+
Bobby Green
0

Maten från South Park

Chef's Chocolate Salty Balls är med såklart

Maten karaktärerna i serien South Park äter är väl kanske inte den mest kulinariska som finns här i världen, men de är åtminstone rätt så spännande. Här lagar Binging with Babish till tre av de mest kända rätterna. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, South Park, gott
196kg
+
Roger Åberg
0

IKEA funderar på att öppna restauranger

Utanför varuhusen alltså

Att äta på IKEA kan man ha åsikter om, men konceptet är ruskigt effektivt. Dels åker faktiskt många till IKEA bara för att äta, och då köper man kanske lite värmeljus och servetter för några tusenlappar när man ändå håller på. Dels så är det en bra plats för de som inte riktigt kan bestämma sig att ta en paus och fundera. Och ingen gillar att shoppa hungriga. Att IKEA serverar mat är inget nytt, långt därifrån. Men de senaste åren har man arbet...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, ikea, mat, köttbullar
144kg
+
Bobby Green
0

Banken som tar parmesanost som säkerhet

Intressant

Om du bor på ett specifikt ställe i Italien och producerar Parmigiano-Reggiano-ost så kan du faktiskt använda denna som säkerhet när du går till banken för att låna pengar. Behöver du exempelvis en ny traktor på gården kan alltså osten hjälpa till att finansiera den.
Läs mer om Mat, ost, ostvalv, ostbank, säkerhet, parmesan, Italien, Parmigiano-Reggiano
110kg
+
Bobby Green
0

Den bästa tacosen i Mexico City

Ge mig allt!

Om du ska till Mexiko City måste du äta tacos. Var du hittar den bästa tipsar Bon Appétit om i det här klippet.
Läs mer om Mat, tacos, Mexiko, Mexiko City, mat, gott, Bon Appétit, lunch
69kg
+
Bobby Green
0

Minifrukost efter all påskmat

Rimlig storlek

När det är en sån här långhelg får man ta lång sovmorgon och äta frukost till lunch om man vill. Känner man dock att det har blivit lite väl mycket påskmat och godis kanske en mindre variant kan vara på sin plats?
Läs mer om Mat, Walking With Giants frukost, minimat, gott, mini
97kg
+
Bobby Green
0

Unik ramen-upplevelse i Brooklyn

Här sitter man i små bås och äter

I det här avsnittet ur First We Feasts serie Food Skills åker man till den japanska ramen-kedjan Ichiran i Brooklyn för att ta del av den unika matupplevelsen som det bjuds på där. Bonus-ramen nedan.
Läs mer om Mat, ramen, nudlar, Food Skills, mat, gott, First We Feast, nudlar
93kg
+
Bobby Green
0

Bakismat från Sydkorea

Här äter man Haejang-guk

När man är bakis i Sydkorea är det Haejang-guk som gäller för att bota detta. Det är en soppa som hjälper dig bort med skallebanket efter en hård kväll. På restaurangen Cheong Jin Ok i Seoul har man serverat sina gäster denna soppa ända sedan 1937. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, bakismat, Korea, Sydkorea, mat, bakis, hungover, Haejang-guk
95kg
+
Bobby Green
0

5 kockar i New York visar hur man äter Ramen

Själv brukar jag äta med munnen

Serious Eats frågade fem kockar från deras favoritställen om de kunde demonstrera hur man på ett korrekt sätt ska äta en skål med ramennudlar.
Läs mer om Mat, ramen, New York, mat, kockar, kock
77kg
+
Bobby Green
0

You Suck at Cooking lagar tomatsås

Ser gott ut

You Suck at Cooking är nu inne på sitt 59:e klipp och i det får vi se när han lagar till lite tomatsås.
Läs mer om Mat, You Suck at Cooking, tomatsås, matlagning, mat, humor?
93kg
+
Bobby Green
0

Amerikanska barn testar foundue

Svårt att inte gilla detta

Fondue är en riktigt bra uppfinning som alla gillar, till och med barn. Vanligtvis brukar man köra med ost men det bästa är att man även kan göra det med choklad! Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, USA, fondue, barn, Murica, Amerika, smaka, mat
140kg
+
Bobby Green
0

Skum McNugget-sås kan komma tillbaka

Tack vare Rick and Morty-avsnitt

I lördags sändes det första nya Rick and Morty-avsnittet sedan 2015. I detta snackade Rick om att han ville att McDonaldx27s skulle ta tillbaka Szechuan-såsen som de serverade med McNuggets i samband med Disney-filmen Mulan 1998. Nu säger en av chefskockarna på McDonaldx27s att han kommer att undersöka om det är möjligt för såsen att göra en comeback. Jag har aldrig testat såsen och är även osäker på om den någonsin fanns i Sverige. Vet ni något...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, McDonald's, Rick and Morty, Szechuan, McNugget, sås, comeback
78kg
+
Bobby Green
0

Minimal Philly Cheese Steak-macka

Lagom storlek för André

André äter inte bacon men han äter gärna en flottig Philly Cheese Steak-macka. Han är dock inte så stor i maten så den som Walking With Giants gör här hade säkert mättat tillräckligt.
Läs mer om Mat, Walking With Giants, Philly Cheese Steak, minimat, gott, mini, macka
111kg
+
Bobby Green
0

Irländare testar surströmming

Gör givetvis helt fel

Jag själv har inte testat surströmming och jag kan inte säga att jag är superpepp på det heller. Men jag vet i alla fall att man inte knäpper upp en burk på bordet och sedan börjar sleva i sig, då är man rökt och har dessutom gjort helt fel. Nej burken ska öppnas under vatten och sedan ska man äta filéerna på hårt bröd tillsammans med lite olika tillbehör. De här irländarna som får testa den speciella svenska traditionen gör inte detta, och då bl...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, irländare, mat, testa, wtf