m
a
r
4 i dag8 i går78 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Mat

89kg
+
Bobby Green
0

Så här rensar man fisk på japanskt vis

Tar hjälp av ätpinnar

Om man inte vill skära sönder en hel fisk för att rensa dess insida kan man använda sig av den japanska metoden Tsubo-Nuki. Den går ut på att man sticker två stycken ätpinnar i fisken, snurrar dessa, och sedan drar ut allt innanmäte genom fiskens mun. På så vis lämnas fisken intakt i övrigt och håller sin form om du exempelvis slänger den på grillen.
Läs mer om Mat, fisk, rensa, japansk, ätpinnar, Tsubo-Nuki, Japan
94kg
+
Bobby Green
0

Testa att göra fisktacos till helgen

Både gott och omväxlande

Tacos på fredag är det som gäller. Men man kanske ska variera sig lite ibland? Istället för färsen kanske fisk kan få hitta ner i tortillabrödet? Sen fyller du bara på med guacamole och det bästa av allt - pico de gallo. Omväxling förnöjer som man säger.
Läs mer om Mat, fisktaco, lunch, gott, tacos, fisk
79kg
+
Bobby Green
0

Enorm grillad macka

Faktiskt inte från Epic Meal Time

När det handlar om mycket mat och stora matkreationer brukar det oftast vara inslag från Epic Meal Time. Men den här rätt så stabbiga grillade ostmackan kommer istället från HellthyJunkFood. Något att fixa till kvällsmat kanske?
Läs mer om Mat, HellthyJunkFood, grilled cheese, ostmacka, fet, gott
101kg
+
Bobby Green
0

Nordkoreaner testar amerikansk BBQ

Mums!

Här får vi se när fyra stycken personer som flytt från Nordkorea får testa lite äkta amerikansk BBQ för första gången. De berättar även lite om hur det fungerar i deras hemland och att det bara är de privilegierade som får lov att äta kött regelbundet.
Läs mer om Mat, Nordkorea, BBQ, USA, grillat, gott
56kg
+
Roger Åberg
0

Taco Bell ersätter tacoskalet med kyckling

För att man kan?

Tacoskalets funktion är att hålla godsakerna i tacon på plats och lägga till lite krispighet till hela rätten. Men om man inte vill ha krispighet utan istället vill ha lite mer protein kan man nu gå till Taco Bell och beställa en Naked Chicken Chalupa. Skalet är då ersatt av friterad kyckling och mellan kycklingen hittar man sallad, cheddarost, tomater och en avocado ranch sauce. Prislappen ligger på 2,99 dollar och från och med 26 januari ska ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, taco bell, friterad, kyckling
191kg
+
Roger Åberg
0

Se hur den blinda kocken jobbar

Fascinerande!

Jag har en gång fått äran att träffa Christine Ha, vinnare av Masterchef 2012. Jag fick även se hur hon jobbar vilket var fascinerande och äta hennes mat vilket så klart var en upplevelse. Den gången var det i ett för Christine nytt kök så hon fick lite hjälp men i den här filmen får vi se hur hon jobbar i hennes egna kök där hon vet vart allt finns och fungerar.
Läs mer om Mat, christine ha, the blind cook
15kg
+
Roger Åberg
0

KFC vill att du ska hångla upp deras mat

Usch!

Jag skrev tidigare idag att Dominos gjort en stor pyjamas som man ska äta pizza i. Den var rätt ovärdig. KFC är inte speciellt mycket bättre när de på Twitter vill att man ska börja det nya året med att hångla upp maten man älskar.
Läs mer om Mat, kfc, kyckling
90kg
+
Roger Åberg
0

En miniomelett

Och då menar jag verkligen minimal

Walking With Giants slänger här ihop en väldigt, väldigt, väldigt liten omelett.
Läs mer om Mat, omelett, mini, minimal
86kg
+
Bobby Green
0

Frukt och grönsaker tinar

Vackert att se på

Här får vi se frusen mat sakta tina i en time-lapse, allt på supernära håll. Rätt trevligt att titta på faktiskt.
Läs mer om Mat, frukt, grönsaker, tina, vackert, is
80kg
+
Bobby Green
0

Nick moffar Muffuletta

En rejäl macka

Immigranterna som flyttade från Italien till New Orleans tog med sig mycket - däribland Muffuletta. En enorm macka med en fyllning av mozzarella, olivsallad och flera lager med skinka, salami och mortadella. I dag är det en riktig klassiker i staden och här får vi se när Nick Solares från Eater testar bjässen.
Läs mer om Mat, Eater, macka, Muffuletta, smörgås, The Meat Show, New Orleans
21kg
+
Bobby Green
0

Lasagne med en miljon kalorier

Epic Meal Time lagar mat

Lasagne till lunch i dag kanske för att göra ett avstick från julmaten? Är man inte orolig för att få i sig mycket kalorier kan ju Epic Meal Times recept kanske vara något att testa?
Läs mer om Mat, Epic Meal Time, lasagne, kalorier, galet, galen, mat, lunch, dödslasagne
111kg
+
Bobby Green
0

James Franco och Bryan Cranston äter kyckling

Het sådan

Till årets sista avsnitt av First We Feast där kändisar äter kycklingvingar bjöd man in skådespelarna James Franco och Bryan Cranston som spelar tillsammans i den nya filmen Why Him?.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, James Franco, Bryan Cranston, mat
92kg
+
Bobby Green
0

Andrew återskapar klassisk rätt från filmen Elf

Buddy's Breakfast Dessert Pasta

I den klassiska julfilmen Elf sätter skådespelaren Will Ferrell i sig en något märklig frukost. Den består av pasta som blandats upp med chokladsås, minimarshmallows och diverse annat godis. Här får vi se när filmmakaren Andrew Rea återskapar rätten och testar hur den smakar. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Elf, Buddy's Breakfast Dessert Pasta, pasta, mat, wtf, återskapa
147kg
+
Bobby Green
0

BD Wong visar hur du äter kycklingvingar

Rätt ska vara rätt

Man kan tydligen inte äta kycklingvingar hur som helst utan det finns endast ett sätt som är rätt. Vilket det är visar skådespelaren BD Wong i det här klippet.
Läs mer om Mat, BD Wong, kycklingvingar, mat, korrekt, skådespelare
88kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Missy Robbins är hungriga

Mario Batali står för maten

Mario Batali har återigen lagat mat åt folk och denna gång har han rapparen och matentusiasten Action Bronson och Michelin-kocken Missy Robbins som gäster. På menyn står härlig italiensk mat.
Läs mer om Mat, Munchies, Moltissimo, Mario Batali, Action Bronson, Missy Robbins, matlagning, mat
91kg
+
Roger Åberg
0

25 stycken LA-mackor du måste äta

Värda att åka till Los Angeles för

Om du är på väg till Los Angeles så ska du kolla in den här listan som Eater har snickrat ihop. Det är helt enkelt 25 stycken episka mackor som man, enligt dem, bara måste äta innan man dör. På plats nummer ett hittar vi Doofwarrior från Mad Pambazos Truck. Nu blev jag väldigt, väldigt hungrig.
Läs mer om Mat, mackor, la, los angeles
81kg
+
Bobby Green
0

Så gör du en 1700-talsfrukost

Överraska vännerna med annorlunda brunch

YouTube-kanalen Jas. Townsend and Son, Inc. bjuder ofta på intressanta recept och gemensamt är att alla är från förr i tiden. Här får vi exempelvis visat för oss hur en bacon- och äggfrukost kunde se ut på 1700-talet.
Läs mer om Mat, frukost, Jas. Townsend and Son, Inc., mat, oldschool, klassiskt, 1700-tal
97kg
+
Bobby Green
0

Anthony har en regel när det kommer till kött

Låt det vara!

Det största misstaget folk gör när de steker på en köttbit är att de inte låtar den vila först innan de börjar skära i den. Det kan få förödande konsekvenser och det bästa du kan göra är alltså att vänta ett par minuter och bara låta det vara. Resten kommer att sköta sig själv alldeles utmärkt.
Läs mer om Mat, Anthony Bourdain, kött, tillagning, tips
115kg
+
Bobby Green
0

Kärleken till Kimchi

Kim Myung-Sung har dedikerat sitt liv

Kimchi är något som sydkoreanerna är extra stolta över och som de ser som något av det bästa nationen har att erbjuda. Kim Myung-Sung har dedikerat sitt liv åt att göra den perfekta kimchin, och här berättar han hur.
Läs mer om Mat, Kimchi, mat, maträtt, Sydkorea, Kim Myung-Sung
98kg
+
Bobby Green
0

Racletteostfest hos Murray's Cheese Bar

Detta måste testas på burgare

Det man oftast brukar göra med Racletteost är att smälta den under ett värmeelement och sedan hälla den över en macka eller någon maträtt. Det ser helt sjukt gott ut och jag måste testa det här nästa gång det vankas hemmagjorda burgare. Klippet ovan är filmat hos Murrayx27s Cheese Bar som är ett ställe på Manhattan som fokuserar på just ost i olika former. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Raclette, ost, gott, mat, mums, ost, Murray's Cheese Bar
84kg
+
Bobby Green
0

Barn testar 100 år av juldesserter

Grön majonnäs?!

Det har hänt en del på dessertfronten de senaste 100 åren. Här får vi se när ett gäng ungar testar olika saker man ätit under julen. Vad brukar det stå för desserter på ert julbord?
Läs mer om Mat, mat, julmat, klassiker, desserter, Bon Appétit
93kg
+
Bobby Green
0

Mario lagar mat till Ray Lewis och Rohan Marley

Trevligt

I det femte avsnittet av Moltissimo lagar kocken Mario Batali mat åt fotbollslegenden Ray Lewis och Bob Marleys son Rohan Marley. Menyn är italiensk-karibisk-inspirerad och det ser som vanligt helt sjukt gott ut.
Läs mer om Mat, mat, Mario Batali, Moltissimo, matlagning, gott, Rohan Marley, Ray Lewis
89kg
+
Bobby Green
0

Dax för lax!

8 eller 56 dollar - vilken är bäst?

Buzzfeed-gänget verkar aldrig bli mätta och det senaste matuppdraget de har varit ute på handlar om lax. Vad är det för skillnad på billig och dyr lax, och vilken är egentligen bäst när dagen är slut?
Läs mer om Mat, Buzzfeed, mat, lax, skillnad, pris, prisskillnad, fisk
80kg
+
Bobby Green
0

Mattips från A till Z

Med Matty Matheson

Här får den matglada kocken Matty Matheson olika typer av mat ställd framför sig. Varje grej representerar en bokstav och Matty ska då snabbt berätta vad man kan göra med det vi får se.
Läs mer om Mat, mat, mattips, Matty Matheson, Bon Appétit
108kg
+
Bobby Green
0

24 timmar på Franklin Barbecue

Andrew lär sig att göra världens bästa BBQ

Bon Appétit har publicerat ett nytt inslag ur serien där Andrew Knowlton får jobba på något matställe i ett helt dygn för att försöka lära sig så mycket som möjligt. Denna gång har han knegat loss hos Franklin Barbecue som sägs vara det bästa stället i världen när det kommer till BBQ.
Läs mer om Mat, Bon Appétit, BBQ, mat, gott, Franklin Barbecue, Andrew Knowlton
69kg
+
Bobby Green
0

Quesadillas fyllda med Cheetos hos Taco Bell

Finns tyvärr endast på Filippinerna

Att kombinera olika saker när det kommer till mat är alltid kul. Nu har Taco Bell på Filippinerna smackat in ett gäng Cheetos i deras Quesadillas och tagit fram det vi ser här. En enkel sak att göra såklart, men kanske inte så dumt eftersom bägge sakerna är goda var för sig. so i got the cheetos quesadilla on taco bell for free HAHAHA TY GODDDDDD SO GOOODDD pic.twitter.com/ECqcCl01g9— Ton Samaniego (@SamaniegoAJ) 26 november 2016 ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Taco Bell, Quesadillas, Cheetos, Filippinerna, mat, kombo
93kg
+
Bobby Green
0

Tre olika sätt att göra potatismos på

För den som vägrar pulver

En del sätter proppen i diskhon, kör på varmvatten och häller ner potatismospulver och rör om. Andra vill göra det hela själv från grunden. För att få lite inspiration om du kört fast i mosträsket kommer här tre olika sätt att göra det på. Hur gör du ditt mos?
Läs mer om Mat, potatismos, mos, Munchies, recept
136kg
+
Bobby Green
0

Kocken Rene letar alltid efter nya smaker

Driver Noma i Köpenhamn

Vice har träffat kocken Rene Redzepi och det är han som driver och kockar på den världskända restaurangen Noma i Köpenhamn. I klippet får vi hänga med in i hans kök där han berättar lite om hur han jobbar, var han hämtar sin inspiration från och om framtidsplanerna.
Läs mer om Mat, Vice, mat, Rene Redzepi, matlagning, smaker, Noma
84kg
+
Bobby Green
0

Laga middagen med en drönare

Vad bra det blev

Om du ska laga Thanksgiving-middag i år och vill göra det på ett lite annorlunda vis kanske en drönare kan vara till hjälp i köket?
Läs mer om Mat, middag, drönare, laga, mat, Thanksgiving, wtf
82kg
+
Bobby Green
0

Billig korv med bröd vs dyr korv med bröd

169 dollar?!

Korv med bröd är det bästa som finns, ibland. Ett enkelt mål som du kan spexa till hur du vill, eller så kör du bara en enkel i bröd dränkt med ketchup. Jag är uppvuxen på grillning i skogen och då sänkte man både en och annan Denniskorv, ibland direkt ur förpackningen för att man var hungrig, så jag är inte kräsen. Men de finns de som gärna lägger ett par kronor extra och får en lyxigare korv. Buzzfeed testar här korv med bröd i några olika pris...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, korv, Buzzfeed, jämförelse, gott, dyr, billig, korvfest, korv med bröd
94kg
+
Bobby Green
0

Ross Geller-inspirerad Thanksgiving-macka

The moistmaker

Det är Thanksgiving-tider i USA och då ska man äta kalkon. En macka som innehåller just det är The Moistmaker - Ross Gellers favorit från serien Vänner. Andrew Rea visar hur du ska göra om du vill testa själv.
Läs mer om Mat, macka, Ross Geller, smörgås, recept, Friends, Vänner, Thanksgiving, The Moistmaker
92kg
+
Bobby Green
0

Vilken diet fungerar egentligen?

Inte burgardieten jag går på i alla fall

Ät det, ät inte det, träna så, motionera så. Se till att förbruka mer än vad du stoppar i dig brukar vara ett recept som fungerar, men ändå får inte alla till det alla gånger. Så vilka dieter fungerar egentligen?
Läs mer om Mat, diet, dieter, fungera, mat, kost, kosthållning, AsapSCIENCE, banta
99kg
+
Bobby Green
0

Munchies besöker kebab- och Twitterkungen

Mangal 2 i London

Mangal 2 är en turkisk restaurang i London som fokuserar på att göra grym kebab och att kunna erbjuda det bästa Turkiet har i matväg. Man kör även ett väldigt uppskattat Twitter-konto där man skriver precis vad man vill när man känner för det. Det är också så en del gäster på restaurangen fått nys om stället, och därför valt att testa det. Munchies var nyligen där och så här såg det ut. Deliveroo has been the greatest addition to our restaurant ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, kebab, Munchies, kebabkungen, Mangal 2, Twitter
41kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson hälsar på hos First We Feast

Kan man röka kycklingvingar?

Det är många som inte gillar Action Bronson, men det är också många som faktiskt gör det. Han gör precis det han känner för och skiter i vad folk tycker, så länge han får käka och dricka vad han vill och röka på stup i kvarten. Nyligen hälsade han på First We Feast för att äta lite starka kycklingvingar och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Action Bronson, mat, starkt
84kg
+
Bobby Green
0

Det är okej att äta fisk på måndagar nu

Anthony Bourdain har ändrat sig

Att köpa bröd på söndag kväll kanske inte den bästa idén om man vill ha färska grejer, men att inte beställa fisk på måndagar? Det var något som kocken och författaren Anthony Bourdain skrev i sin bok Kitchen Confidential för 16 år sedan. Men tiderna har förändrats sedan dess, vilket gör att Anthony säger att det nu är helt okej att beställa in lite av havets läckerheter även på måndagar.
Läs mer om Mat, Anthony Bourdain, fisk, måndagar, bok, fakta
107kg
+
Bobby Green
0

Tony Hawk mumsar starka kycklingvingar

Biter det på någon som brutit sitt bäcken?

Gänget bakom Hot Ones bestämde sig för att testa något nytt och riggade då upp en live-sändning av First We Feast - programmet där en gäst bjuds in för att äta lite starka kycklingvingar tillsammans med programledaren Sean Evans. Till just detta event bjöd man in Tony Hawk, och hur det såg ut ser ni här ovan. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Tony Hawk, starkt, mat, kyckling
72kg
+
Bobby Green
0

Domino's första svenska restaurang blir i Malmö

Öppnar på Mobilia

För två år sedan fick vi reda på att Dominox27s skulle öppna sin första pizzeria i Sverige. Nu börjar det brännas och snart är det premiär, exakt när är dock fortfarande oklart. Planen var först att öppna i Västra hamnen i Malmö, men nu har man istället flyttat till Mobilia i samma stad. Är ni pepp på detta?
Läs mer om Mat, Domino's, Mobilia, Malmö, restaurang, pizzeria, mat
82kg
+
Bobby Green
0

Så uppfanns mackan

Dök upp på 1700-talet

En macka är ett snabbt sätt att få i sig något att äta, och gott är det också. 1762 x22uppfannsx22 den första mackan och i dag äter i alla fall 50 procent av alla amerikaner minst en macka om dagen. Hur ofta äter du mackor och vad har du i så fall på?
Läs mer om Mat, macka, mat, Ted-ed
90kg
+
Bobby Green
0

Billig vs dyr pasta

8 eller 100 dollar - vilken är bäst?

BuzzFeed-grabbarna fortsätter att jämföra billig och dyr mat och denna gång fokuserar de på pasta. Är den dyrare verkligen bättre? Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, BuzzFeed, mat, pasta, dyr, billig, skillnad, gott
148kg
+
Bobby Green
0

Ny julsenap från Johnny's

Smaksatt med kanel

Julen står för dörren och då ska man förutom tomtegröt vispa i sig massa skinka med senap på. Johnnyx27s lanserar därför en julsenap samtidigt som den skånska senapen får göra comeback. Nyheten ska vara kryddig och den är bland annat smaksatt med kanel, muskot och nejlika. Den baseras på klassikern Sötstark Grov och ska passa till det mesta på julbordet - förutom skinka även saker som julkorv och lutfisk. Både julsenapen och skåningen ska finna...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, senap, jul, Johnny's, gott, skinka, julskinka, mat, julmat
92kg
+
Bobby Green
0

Kändisar äter äckliga saker hos James Corden

Får det lov att vara en laxsmoothie?

Niall Horan, Ewan McGregor och Isla Fisher hälsade på James Corden och till lunch bjöd han på massa äckliga saker som man måste smaka på om man inte väljer att svara på väldigt personliga frågor.
Läs mer om Mat, James Corden, Spill Your Guts or Fill Your Guts, äta, äckligt
108kg
+
Roger Åberg
0

Är choklad och smör = himlen?

Vi väljer att tro det

Lewis Road Creamery gör främst smör men även lite bröd. Nu har man gjort ett samarbete med Whittaker’s Chocolate och skapat något så konstigt och härligt som chokladsmör. 72% av produkten är mörk choklad från Ghana och resten är prima smör. Låter både ljuvligt och lite äckligt. Finns tyvärr bara att köpa i Nya Zeeland men är du där måste du prova. Måste.
Läs mer om Mat, choklad, smör
129kg
+
Bobby Green
0

Om köttindustrin var ärlig

Ska man bli vegetarian kanske?

Det man inte vet har man inte ont av, eller hur? Så så länge du inte vet hur köttindustrin fungerar är det ju lugnt att äta kött, men hur skulle det vara om den var helt ärlig med hur allt gick till?
Läs mer om Mat, Cracked, köttindustrin, kött, ärlig, veg
95kg
+
Bobby Green
0

Hur växer pumpor egentligen?

Nicole förklarar

Nytt avsnitt av How Does it Grow? och eftersom det är Halloweentider förklarar Nicole hur pumpor växer. Blir det pumpa för dig i år?
Läs mer om Mat, pumpor, pumpa, Halloween, How Does it Grow?
129kg
+
Bobby Green
0

Oväntad gäst hos First We Feast

Martin Garrix bjuds på starkt käk

Martin Garrix är den senaste gästen att sitta ned hos First We Feast och få sig ett par riktigt heta kycklingvingar. Vet ni inte vem han är så är det han som bland annat har gjort hopp och studsa-låten Animals som in kan lyssna på nedan.
Läs mer om Mat, First We Feast, kycklingvingar, heta, Martin Garrix, DJ, starkt
136kg
+
Bobby Green
0

Kobebiff på Teppanyakihäll

En bättre lunch

Så här ser en bättre lunch ut i Japan. En vacker Kobebiff steks på en Teppanyakihäll med rätt tillbehör. Ät, njut och tänk inte på att lunchen kostade nästan 900 kronor.
Läs mer om Mat, Kobe, kött, gott, Japan, Teppanyaki, Kobebiff, kött e gött
108kg
+
Bobby Green
0

Carbonara i skogen

Ser smarrigt ut

Bara för att man befinner sig i skogen måste man inte äta bark till lunch. Istället kan man ju som vi ser här veva ihop en riktigt smarrig Carbonara helt från grunden, om man är lagd åt det lite mer ambitiösa hållet vill säga.
Läs mer om Mat, Carbonara, skogen, matlagning, skog, pasta, gott, mat, lunch, AlmazanKitchen
51kg
+
Bobby Green
0

Pizza att ställa ölen i

Ultimate kombo?

En så kallad Koozie brukar oftast användas till att stoppa din ölburk i så den håller sig kall. Men om Koozien är gjord av nygräddad pizza lär inte ölen bli så kall, dock får du en kombinerad pizza och öl-lösningen som fungerar rätt så bra om du nu skulle råka vara enarmad. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, pizza, öl, hållare, Beer Koozie, wtf, kombo, Vulgar Chef
-28kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson gör världens bästa macka

Enkelt och gott

Ska man veva ihop en god macka så ska man inte krångla till det för mycket, inte enligt Action Bronson i alla fall. Här visar han sitt bästa recept på denna fantastiska uppfinning.
Läs mer om Mat, Action Bronson, macka, Munchies, världens bästa, mat, gott
93kg
+
Bobby Green
0

Är ekologisk mat sämre för dig?

Det förekommer bekämpningsmedel även här

Att äta ekologiskt är populärare än någonsin och folk till höger och vänster predikar och förespråkar detta som det enda rätta att göra. Men är det verkligen så mycket bättre för miljön och din kropp?
Läs mer om Mat, AsapSCIENCE, ekologiskt, ekologisk, mat, bra, dålig, information