m
a
r
1 i dag10 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Restaurang

77kg
+
Bobby Green
0

Officiellt Nutella-café öppnar snart i Chicago

Himmelriket?

Den 31 maj kommer Ferrero som är företaget bakom Nutella att öppna ett dedikerat Nutella-café i Chicago. Här kommer man förutom kaffe att ha mängder med olika saker att tugga på, givetvis fyllda med den mumsiga hasselnötssmeten. Det kommer att finnas allt från Nutella-fondue till våfflor och croissants. Vill man av någon anledning ha något som inte innehåller Nutella ska det även finnas vanliga traditionella mackor att köpa.
Läs mer om Restaurang, Nutella, Chicago, restaurang, Ferrero, café

Timbuktu öppnar falafelbar

Malmø kommer till Stockholm

Timbuktu eller Jason Diakité som han egentligen heter ger sig in i restaurangbranschen och öppnar i slutet av månaden falafelbaren Malmø i Stockholm. Stället kommer att ligga i matgallerian K25 på Kungsgatan och förutom Jason drivs stället även av Jimmy Blomberg Dali och Mange Schmidt. På menyn kommer det bland annat att finnas falafelrulle och till det blir det egenpicklade grönsaker, egna såser och olika chutneys. Receptet på falafeln ska komm...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Timbuktu, Malmø, falafelbar, Stockholm, mat, restaurang
82kg
+
Bobby Green
0

Malaysiska grodlår i Seattle

Oj så mycket gott

I det senaste avsnittet av Eaters serie Dining on a Dime besöker Lucas Peterson den malaysiska restaurangen Kedai Makan som ligger i Seattle. Där smaskar han bland annat på stekt ris, nudlar och grodlår.
Läs mer om Restaurang, grodlår, Eater, Malaysia, mat, gott, Dining on a Dime
93kg
+
Bobby Green
0

Ett 24-timmarsskift på Chick-fil-A

Andrew Knowlton knegar dygnet runt

För lite mer än ett år sedan kunde vi se när Andrew Knowlton från Bon Appétit jobbade ett 24-timmarsskift på kedjan Waffle House. Nu är han tillbaka igen och denna gång testar han att jobba på Chick-fil-A. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Restaurang, Bon Appétit, Andrew Knowlton, Chick-fil-A, jobba, jobba, jobba, skift, dygna, dygn
90kg
+
Bobby Green
0

Det här är världens äldsta restaurang

Restaurante Botín i Madrid

1725 öppnade den franska kocken Jean Botin och hans spanska fru Restaurante Botín. Stället har fortfarande öppet i dag vilket gör det till den äldsta restaurangen i världen. Har ni varit där?
Läs mer om Restaurang, restaurang, gammal, Botín, Restaurante Botín, mat, gott
290kg
+
Bobby Green
0

Max ersätter Burger King på Liseberg

Andra burgare från och med nästa år

I 16 år har Burger King funnits på Liseberg för att mätta besökarna med hamburgare och pommes, men nu ersätter man kedjan med Max istället. Tre stycken restauranger kommer att finnas inne i nöjesparken från och med vårpremiären nästa år. Thomas Sjöstrand som är vice vd på Liseberg säger följande: x22Det känns otroligt roligt att få samarbeta med just Max. Deras kvalitet, gedigna hållbarhetsarbete, syn på service och fokus på hälsosamma alternativ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Max, Liseberg, Burger King, hamburgare, restaurang, mat, nöjespark, nöjesfält
137kg
+
Bobby Green
0

Jonas Dahlbom styr upp maten på Gröna Lund

Tacos och barbeque ska mätta besökarna i år

Den välkände kocken Jonas Dahlbom flyttar tillbaka till Stockholm och har fått jobb som kreativ kulinarisk ledare på nöjesfältet Gröna Lund. Översatt till svenska betyder det att han ska styra upp maten och se till att det som serveras är bra grejer. Parken får två nya restauranger - Fiesta Taqueria & Bar som ska vara ett folkligt ställe med mexikansk mat och Hekto BBQ som beskrivs som en foodtruck utan hjul där man betalar maten efter hur mycket...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, mat, tacos, Gröna Lund, Jonas Dahlbom, kock
96kg
+
Bobby Green
0

Det här är Sveriges bästa restauranger

White Guide listar årets hits

I går släppte krogguiden White Guide sin lista över Sveriges bästa restauranger och av 800 stycken ställen man testat fick 600 komma med i guiden. Årets bästa restaurang blev Fäviken Magasinet utanför Järpen i Jämtland och utmärkelsen årets gastronomi gick till Esperanto i Stockholm. Årets Stjärnskott blev sushikrogen Imouto, Årets banbrytare blev Omakase Köttslöjd och Årets Serviceupplevelse finns hos Spritmuseum på Djurgården. Årets Hjärtekrog ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, White Guide, restauranger, bästa, lista, mat, restaurang, Sverige
185kg
+
Bobby Green
0

Frasses öppnar mitt i Stockholm

Skrovmålet kommer till Hufvudstaden

Den norrländska hamburgerkedjan Frasses har hittat till fler platser än i norr men i någon storstad neråt har det inte funnits någon restaurang, förrän nu eftersom man ska slå upp ett ställe mitt i Stockholm. Stället kommer att ligga i anslutning till gamingcentret Inferno Onlines lokaler på Odenplan, och restaurangen kommer även att drivas av de som sköter Inferno - Anton Budak och Samuel Agirman. Hamburgerstället kommer att ha plats för 50 styc...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Frasses, hamburgerrestaurang, mat, hamburgare, Skrovmålet, äta, Odengatan
148kg
+
Bobby Green
0

Guide Michelin har delat ut nya stjärnor

Fäviken Magasinet i Åre får två

I dag höll Guide Michelin en presskonferens i Köpenhamn med syfte att presentera vilka nordiska krogar och restauranger som i år får nya stjärnor. Fäviken Magasinet i Åre fick inte bara en, utan två. Övriga svenska restauranger som fick nya stjärnor var Sushi Sho (Stockholm, 1 stjärna), Upper House (Göteborg, 1 stjärna), Borgholm (Borgholm, 1 stjärna), PM & Vänner (Växjö, 1 stjärna) och Daniel Berlin (Skåne, 1 stjärna). Förutom detta tilldelades ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Michelin, restauranger, stjärnor, stjärna, Guide Michelin
156kg
+
Bobby Green
0

Matporr med Restaurant Frantzén

3 timmar på 3 minuter

Restaurant Frantzén har släppt en ny video som snabbt visar deras utbud av mat, och visst vattnas det i munnen?
Läs mer om Restaurang, Restaurant Frantzén, mat, matporr, gott, restaurang
90kg
+
Bobby Green
0

Ny design på McDonald's påsar och förpackningar

Får blandade reaktioner

McDonaldx27s är på väg att rulla ut en ny design på sina påsar och förpackningar och så här ser de ut. Designen är det första steget för att bli ett moderna företag och som vi kan se är det en något mer avskalad variant man går på. Dock är inte alla helt nöjda och dissar både påsarnas design och hur man skriver på dem. En person tycker att det ser ut som att det står aids på den nedersta raden på de bruna påsarna, och har man väl sett det en gång...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, McDonald's, påsar, design, mat, hamburgare, påse
119kg
+
Bobby Green
0

Ett 24-timmarsskift på Waffle House

Härlig utmaning

Andrew Knowlton från matkanalen Bon Appétit tyckte att det skulle vara en bra idé att jobba ett skift på Waffle House som kock och sedan göra ett jobb om det. Chefen instämde dock inte helt, utan tyckte att Andrew skulle rampa upp det hela och kötta sig igenom ett 24-timmarspass istället. Så blev det, och så här såg det ut,
Läs mer om Restaurang, Waffle House, skift, jobba, snabbmat, Bon Appetit, Andrew Knowlton