m
a
r
6 i går72 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Ät på restaurang med 3D-effekter

Le Petit Chef kommer till Sverige

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Restaurang

Le Petit Chef har gjort succé i Dubai, London och Berlin och nästa år kommer han hit. Den lilla kocken är huvudpersonen i middagskonceptet Dinner Time Story där 3D-teknik och storytelling låter gästen följa med på en kulinarisk resa där smaker, ingredienser, ljud och ljus blandas. Man går i Marco Polos fotspår och får via skullmapping en 3D-illusion på sin tallrik där man följer resans alla anhalter. I februari sätter man upp en pop-up-restaurang på hotellet At Six i centrala Stockholm och där kommer man under två månaders tid att kunna testa på konceptet. Middagen är två timmar lång och man serveras en sexrättersmeny tolkad av Dining Room på At Six.

Bokningarna öppnar den 9 januari och man kommer att ha sittningar varje fredag och lördag med start den 9 februari.

Visa
Pressmeddelande
Unik middagsupplevelse i 3D kommer till Stockholm

Efter succér i Dubai, London och Berlin gör världens minsta kock, Le Petit Chef, entré i Sverige och på At Six. Det innovativa middagskonceptet Dinner Time Story gör sin fjärde lansering i världen, det bjuds på en helt ny upplevelse där gastronomi och teknik möts. Genom avancerad 3D-teknik och storytelling får gästerna följa med på en kulinarisk resa med smaker, ingredienser, ljud och ljus. Pop up-restaurangen slår upp dörrarna på At Six i februari och stannar under två månader.

Dinner Time Story berättar historien om Le Petit Chef som beger sig ut i världen på en kulinarisk resa i fotspåren av Marco Polo. Genom teknik kallad skullmapping skapas en 3D- illusion, där den 58 millimeter långa kocken gör entré på middagsbordet. Sceneriet förändras med historiens olika kapitel och går bland annat från Marseille i Frankrike över havet till arabiska matmarknader och vidare till Himalayas bergstopp, resan skapar en känslan av en verklig upplevelse. Under den två timmar långa middagen serveras en sexrättersmeny tolkad av Dining Room på At Six i Stockholm.

- Vi gör en internationell resa med Dinner Time Story och världens minsta kock. Vi är otroligt glada att få lansera konceptet i Sverige som har en nyfiken marknad med stort matintresse. Vårt val att samarbeta med At Six kändes väldigt naturligt då de ligger i framkant med att definiera framtidens upplevelser, säger Nadine Beshir, grundare och VD/Show Producer på Dinner Time Story.

Stockholm är först ut i Skandinavien och det fjärde stoppet i världen för Le Petit Chef. Från Dubai till London och Berlin – och nu på At Six i Sverige. Dinner Time Story planerar stopp över hela världen och pop up-restaurangen har gjort stor succé med hög efterfrågan och fullbokade sittningar sedan lanseringen i Dubai i början på 2017.

- Nu talar jag för hela At Six, vi är superstolta att få vara arena för en såhär innovativ och nyskapande upplevelse som Le Petit Chef är. Jag är övertygad om att det här kommer locka fram skaparglädjen i köket och vi kommer få se en meny som inte bara imponerar men också bjuder på lika innovativa smaker som tekniklösningar, säger Henrik Jakobsen, F&B Director på At Six.

I varje stad gör restaurangen och dess kock sin egen tolkning av meny och scenuppbyggnad till berättelsen. I Stockholm väntar gastronomisk höjd utformat av Executive Chef Andreas Askling. Under resans gång kommer en sexrättersmeny att serveras, fylld av överraskningar för alla fem sinnen – intryck där gästernas syn, hörsel, känsel, lukt och smak får samverka.

Bokningar till Dinner Time Story Stockholm öppnar 9 januari och pop-up restaurangen på At Six kommer att ha sittningar varje fredag och lördag med start 9 februari 2018.
Så här bor man i Japan
Följ med hem till en helt vanlig familj 
111kg
+
Roger Åberg
0
Det här gör bildförhållande för filmer
Betyder en hel del 
157kg
+
Bobby Green
0
Underbar tur på puder
Åh, lyxen! 
238kg
+
Roger Åberg
0
Johan Jureskog öppnar hamburgerkedja
Börjar i Stockholm 
15kg
+
Bobby Green
0
Se Seattle växa och utvecklas
Det här hände på tre år 
122kg
+
Bobby Green
0
Max umamiburgare kommer tillbaka
Nu även med kyckling 
125kg
+
Bobby Green
0
Mick visar upp sin kompressormatade CB
Har ägt den sedan ny 
126kg
+
Bobby Green
0
Uniqlo kommer till Stockholm!
Öppnar i höst 
222kg
+
Roger Åberg
0
Vackraste videon om kimchi!
Ren konst 
158kg
+
Roger Åberg
0
K-Speed specialbyggde en Honda Super Cub
Fick en månad på sig 
175kg
+
Bobby Green
0
Shaun White gjorde perfekt åk
Fick maxpoäng 
156kg
+
Bobby Green
0
Skärbrädan som tinar dina matvaror
Är det här magi? 
115kg
+
Roger Åberg
0
Så här knyter du slipsen snabbare
Tar bara några sekunder 
108kg
+
Roger Åberg
0
Så här bygger man sig en timmerstuga
Ensam, för hand! 
310kg
+
Roger Åberg
0
Flipperspelsdoktorerna
Ett utdöende yrke 
104kg
+
Bobby Green
0
På besök i en 125 år gammal pennfabrik
Hoppas få finnas i 125 år till 
113kg
+
Roger Åberg
0
Sebastian Stakset släpper ny singel
Be för min stad 
-47kg
+
Bobby Green
0
Snygg stop-motion från Guldies
Going Fishing 
131kg
+
Bobby Green
0
Coca-Cola med persikosmak
Självklart endast i Japan 
152kg
+
Bobby Green
0
Skor med samma mönster som Berlins tunnelbana
Åkpass ingår 
114kg
+
Bobby Green
0
Bästa indiska maten i Los Angeles
Finns tydligen på en bensinmack 
148kg
+
Bobby Green
0
Pappersflygplanet som har tagit 10 år att bygga
Luca Iaconi-Stewart gillar detaljer 
213kg
+
Bobby Green
0
Paul NewmanS gamla Datsun 280Z
En amerikansk legend från Japan 
104kg
+
Bobby Green
0
Shiso Burger öppnar i Malmö
Burgare på asiatiskt vis 
196kg
+
Bobby Green
0
Så sover olika par tillsammans
Förvånande lite snarkande 
102kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
20.1°
+
Roger Åberg