m
a
r
7 i går65 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Ät på restaurang med 3D-effekter

Le Petit Chef kommer till Sverige

Strupen / Restaurang

Le Petit Chef har gjort succé i Dubai, London och Berlin och nästa år kommer han hit. Den lilla kocken är huvudpersonen i middagskonceptet Dinner Time Story där 3D-teknik och storytelling låter gästen följa med på en kulinarisk resa där smaker, ingredienser, ljud och ljus blandas. Man går i Marco Polos fotspår och får via skullmapping en 3D-illusion på sin tallrik där man följer resans alla anhalter. I februari sätter man upp en pop-up-restaurang på hotellet At Six i centrala Stockholm och där kommer man under två månaders tid att kunna testa på konceptet. Middagen är två timmar lång och man serveras en sexrättersmeny tolkad av Dining Room på At Six.

Bokningarna öppnar den 9 januari och man kommer att ha sittningar varje fredag och lördag med start den 9 februari.

Visa
Pressmeddelande
Unik middagsupplevelse i 3D kommer till Stockholm

Efter succér i Dubai, London och Berlin gör världens minsta kock, Le Petit Chef, entré i Sverige och på At Six. Det innovativa middagskonceptet Dinner Time Story gör sin fjärde lansering i världen, det bjuds på en helt ny upplevelse där gastronomi och teknik möts. Genom avancerad 3D-teknik och storytelling får gästerna följa med på en kulinarisk resa med smaker, ingredienser, ljud och ljus. Pop up-restaurangen slår upp dörrarna på At Six i februari och stannar under två månader.

Dinner Time Story berättar historien om Le Petit Chef som beger sig ut i världen på en kulinarisk resa i fotspåren av Marco Polo. Genom teknik kallad skullmapping skapas en 3D- illusion, där den 58 millimeter långa kocken gör entré på middagsbordet. Sceneriet förändras med historiens olika kapitel och går bland annat från Marseille i Frankrike över havet till arabiska matmarknader och vidare till Himalayas bergstopp, resan skapar en känslan av en verklig upplevelse. Under den två timmar långa middagen serveras en sexrättersmeny tolkad av Dining Room på At Six i Stockholm.

- Vi gör en internationell resa med Dinner Time Story och världens minsta kock. Vi är otroligt glada att få lansera konceptet i Sverige som har en nyfiken marknad med stort matintresse. Vårt val att samarbeta med At Six kändes väldigt naturligt då de ligger i framkant med att definiera framtidens upplevelser, säger Nadine Beshir, grundare och VD/Show Producer på Dinner Time Story.

Stockholm är först ut i Skandinavien och det fjärde stoppet i världen för Le Petit Chef. Från Dubai till London och Berlin – och nu på At Six i Sverige. Dinner Time Story planerar stopp över hela världen och pop up-restaurangen har gjort stor succé med hög efterfrågan och fullbokade sittningar sedan lanseringen i Dubai i början på 2017.

- Nu talar jag för hela At Six, vi är superstolta att få vara arena för en såhär innovativ och nyskapande upplevelse som Le Petit Chef är. Jag är övertygad om att det här kommer locka fram skaparglädjen i köket och vi kommer få se en meny som inte bara imponerar men också bjuder på lika innovativa smaker som tekniklösningar, säger Henrik Jakobsen, F&B Director på At Six.

I varje stad gör restaurangen och dess kock sin egen tolkning av meny och scenuppbyggnad till berättelsen. I Stockholm väntar gastronomisk höjd utformat av Executive Chef Andreas Askling. Under resans gång kommer en sexrättersmeny att serveras, fylld av överraskningar för alla fem sinnen – intryck där gästernas syn, hörsel, känsel, lukt och smak får samverka.

Bokningar till Dinner Time Story Stockholm öppnar 9 januari och pop-up restaurangen på At Six kommer att ha sittningar varje fredag och lördag med start 9 februari 2018.
Svettigt för Tyra när hon äter kycklingvingar
Glass hjälper inte 
102kg
+
Bobby Green
0
Snubbe äter 117 år gammalt kött
Från arméförråd 
112kg
+
Bobby Green
0
Ny design på Norrlands Guld
Det norrländska landskapet lyfts fram 
141kg
+
Bobby Green
0
Småskrot får liv
Och bildar ett band 
113kg
+
Bobby Green
0
Rekordsnabbt upp för El Capitan
Fyra minuter snabbare 
121kg
+
Bobby Green
0
Den här Porschen är mer än bara en restomod
Byggd av Kaege 
120kg
+
Bobby Green
0
Nya skor från Nike och Ronaldinho
Hyllar spelarens tid i Milan och Barcelona 
54kg
+
Bobby Green
0
Frusen Cola och Fanta
Säkert gott i solen 
165kg
+
Bobby Green
0
Lewis Hamilton släpper kollektion
Tillsammans med Tommy Hilfiger 
20kg
+
Bobby Green
0
Downhill-cykling på fantastisk plats
Trailer för North of Nightfall 
107kg
+
Bobby Green
0
Beastie Boys - Sabotage
Fredagsklassikern 
202kg
+
Bobby Green
0
Vandra för att kunna lyssna på den här boken
Fyra mil lång 
252kg
+
Bobby Green
0
Eldriven klassisk Vespa om Giulio får bestämma
Rätt former 
211kg
+
Bobby Green
0
Kaffekapseln du kan slänga på komposten
Sägs vara världens första 
215kg
+
Bobby Green
0
100 nya McDonald's-restauranger inom 5 år
Stor expansion i Norden 
-101kg
+
Bobby Green
0
Den klassiska läsken Pomril kommer tillbaka
Anrik smak från förr 
125kg
+
Bobby Green
0
Har du ätit Shawarma någon gång?
Liknar kebab 
117kg
+
Bobby Green
0
Amber vill förlåta vågorna som tog hennes far
Forgiving Pipeline 
105kg
+
Bobby Green
0
Jacques Pepin recenserar Alex omelett!
Internet är fantastiskt! 
150kg
+
Roger Åberg
0
Alla artister i årets Så mycket bättre
Spelas in i sommar 
-35kg
+
Bobby Green
0
Jakten på den perfekta omeletten
Alex försöker bli lika bra som Jacques Pepin 
144kg
+
Roger Åberg
0
Converse och Sneakersnstuff släpper samarbete
Kläder och skor 
59kg
+
Bobby Green
0
Tut i luren! Idag är det Internationella GT-dagen
Gott! 
147kg
+
Bobby Green
0
Trocadero finns nu även som Zero
Klassiker i ny tappning 
193kg
+
Bobby Green
0
Ny provkörning av Husqvarna Vitpilen 701
Motorcyclist Magazine testar 
136kg
+
Bobby Green
0
Ledmotivet till Den gode, den onde, den fule
Av Danmarks Radios symfoniorkester 
188kg
+
Bobby Green
0
Skjortor av återvunnen plast från haven
Gant presenterar Beacons Project 
165kg
+
Bobby Green
0
Nu lanserar vi Feber Premium(beta)!
Slipp reklam, tjäna karma, få oändlig scroll 
53.3°
+
Roger Åberg
0