m
a
r
68 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Det här är världens dyraste lakrits

Kostar 3 600 kronor för 80 gram

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Snacks och godis

Det svenska företaget Haupt Lakrits lanserar nu vad som sägs vara världens dyraste lakrits. Den är lagrad i åtta veckor, handrullad och innehåller tio procent rålakrits från regionen Kalabrien i Italien. Lakritsen är omgiven av vit Toscano White-choklad från Amedei smaksatt med svart tryffel från Perigord, vit tryffel från Alba, hasselnötter från Piemonte och torkad Iransk störcaviar.

Endast tio stycken förpackningar kommer att säljas och varje förpackning är enskilt designad och handmålad av målaren och grafikern Cecilia Haupt, som trots efternamnet ej är en del av familjeföretaget. För en låda som innehåller 80 gram får man betala 3 600 kronor. Galna pengar såklart, men så går också alla intäkter från försäljningen till Barncancerfonden eftersom allt detta är ett välgörenhetsprojekt. Köpa kommer man att kunna göra i företagets monter på Lakritsfestivalen 2017, på länken nedan och hos återförsäljare av Haupt Lakrits.

lakrits.se +
Visa
Pressmeddelande
VÄLGÖRENHETSPROJEKT: VÄRLDENS DYRASTE LAKRITS 

I samband med Lakritsfestivalen 2017, den 1-2 april på Annexet i Stockholm, lanserar Haupt Lakrits ”Världens dyraste lakrits”. Lakritsen tillverkas i endast 1 kg fördelat på 10 stycken förpackningar och innehåller bland annat vit tryffel (Tuber magnatum Pico) som anses vara en av världens mest exklusiva och dyrbara råvaror. Varje enskild förpackning är designad och handmålad av Cecilia Haupt, målare och grafiker, bosatt i Stockholm.

”Vi arbetar dagligen med att söka efter dom främsta råvaruleverantörerna inom konfektyr och kom för en tid sedan i kontakt med en italiensk leverantör av frystorkad tryffelsvamp. Bestämde oss för att testa och insåg snabbt att det här blir väldigt gott, men också väldigt dyrt. Så varför inte göra världens dyraste lakrits?”, säger Christian Haupt, ägare och grundare av Haupt Lakrits.

Världens dyraste lakrits består av en 8 veckors lagrad och handrullad salt lakrits med 10 % rålakrits från Kalabrien. Den är omgiven av vit Toscano White-choklad från Amedei smaksatt med svart tryffel från Perigord, vit tryffel från Alba, hasselnötter från Piemonte och torkad Iransk störcaviar. Alla intäkter från försäljningen av Världens Dyraste Lakrits skänker Haupt Lakrits till Barncancerfonden.

RÅVAROR

Lakrits från Kalabrien: Lakritsrot som växer i syditalienska Kalabrien är världens godaste enligt oss. Lakritsen i den här pralinen har vi kokat i 8 timmar och den har lagrats, för att utveckla smak och karaktär, i 10 veckor.

Hasselnötter från Piemonte: Piemonte är känt för sina hasselnötter och dom räknas som världens bästa. Dessa hasselnötter kallas ‘Tonda Gentile delle Langhe’ och odlas på 700 meters höjd. Den har IGP stämpel; Protected Geographical Indication (sv. Skyddad Geografisk Beteckning) och är försiktigt rostade under lång tid för att ge maximal smak.

Vit Albatryffel: En av världens dyraste och mest exklusiva råvaror från Alba i Piemonte i Italien. I det här fallet är den frystorkad vilket gör den, om möjligt, än mer intensiv i smaken. Innehåller steroiden 5-alfa- androst-16- cn-3- alfa-olo; en steroid som är mycket lik människans sexuella hormoner.

Svart Perigordtryffel: "Kejsarinnan under jorden". Exemplaret vi har använt skördades i början av december i franska Périgord och har sedan frystorkats på en liten fabrik i Alba.

Caviar Lingotto: En mycket unik och exklusiv produkt som genomgår en speciell torkningsteknik och består av 100% ren caviar. För att erhålla 1 kg Lingotto caviar krävs 3 kg caviar.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Chokladdragerad Lakrits, 80 g

INGREDIENSER: 60% vit choklad 'Tuscany White' från Amedei (rörsocker, kakaosmör, mjölkpulver, vanilj, Kakao min. 29%), vetemjöl, socker, melass, 10% rålakrits från Kalabrien, vegetabilisk olja, salt, stjärnanis, hasselnötter från Piemonte, vit tryffel från Alba (tuber magnatum Pico), svart tryffel från Perigord (tuber Melanosporum), caviar Lingotto