m
a
r
6 i går68 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Beefeater Crown Jewel är tillbaka

"unik premium-gin för den riktiga konnässören"

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Sprit

Beefeater och Bombay Sapphire är gin-sorter som brukar stå i hyllorna på de flesta krogar men de är kanske inte riktigt de man ska satsa på om man är en finsmakare. Dock har Beefeater en gin som de betraktar som en premiumvariant. Den heter Crown Jewel och lanserades för första gången 1993 för Duty Free-marknaden. 2009 försvann den från den svenska marknaden och ersattes av Beefeater24. Nu är den dock tillbaka och det som gömmer sig i flaskan är en blandning av nio olika växter - enbär, citronskal, korianderfrön, mandel, skal från Sevilla-apelsin, irisrot, lakritsrot, rot och frö från Kvanne samt ett tillägg av grapefrukt. Alkoholhalten är även 50 istället för 40 % som det är i vanliga Beefeater.

Drycken är från början skapad som en hyllning till legenden om de sex korparna som sägs vaka över kronjuvelerna i Towern i London. Från och med den 1 november finns den i Systembolagets beställningssortiment och för flaskan som är på en liter får man betala 749 kronor.

Visa
Pressmeddelande
BEEFEATER CROWN JEWEL GIN ÄR TILLBAKA!

Efter flera års efterfrågan är Beefeater Crown Jewel tillbaka på den svenska marknaden, tillverkad enligt det ursprungliga receptet, med samma komplexa smaksammansättning och delikata arom.

Beefeater Crown Jewel Gin lanserades ursprungligen 1993 för Duty Free-marknaden och betraktas som en av den första premium gin-sorterna av den nya gineran. 2009 försvann Crown Jewel från den svenska marknaden helt och ersattes med Beefeater24. Nu är dock denna efterlängtade gin tillbaka i Sverige.

Crown Jewel produceras åter enligt originalrecept och smakar exakt likadant som då den först lanserades. Receptet är baserat på Beefeaters blandning av 9 växter; enbär, citronskal, korianderfrön, mandel, skal från Sevilla-apelsin, irisrot, lakritsrot samt rot och frö från Angelica. Skillnaderna är ett tillägg av grapefrukt och en högre alkoholhalt (50 %).

Beefeater Crown Jewel är förädlad London Dry Gin av utmärkt sort, ursprungligen skapad som en hyllning till legenden om de sex korparna som sägs vaka över kronjuvelerna i Towern i London. Legenden säger att den dagen korparna försvinner kommer det brittiska kungahuset falla. Beefeater Crown Jewel Gin är en påminnelse om att dessa beskyddare ständigt står vid livgardistens sida för att vaka över tornet, kronjuvelerna och det brittiska kungahuset.

Beefeater Crown Jewel har en delikat arom, en komplex sammansättning av smaker och en utmärkt, torr och ren avslutning - en unik premium gin för den riktiga konnässören.

Om Beefeater
Tack vare sin jämna och höga kvalité och den klassiska London Dry-smaken är Beefeater en av de mest uppskattade gin-sorterna bland bartenders, världen över. I Beefeater-sortimentet ingår, utöver Beefeater Crown Jewel; Beefeater London Dry – en av få premium gin som fortfarande destilleras i London - med en frisk, ren och välbalanserad smak; Beefeater 24, en super-premium gin kryddad med japanskt och kinesiskt te vilket ger B24 en distinkt, komplex smak som passar vår samtida cocktailkultur; och Beefeater Burrough’s Reserve, en handgjord, ultra-premium, ekfatslagrad gin som utmanar konventionerna. Med allt fler aktörer i gin-kategorin står Beefeater stadigt som en av världens främsta gin-sorter. Idag finns Beefeater London Dry Gin i 170 länder världen över.
Foo Fighters hedrar Malcolm Young
Framför cover på Let There Be Rock 
142kg
+
Bobby Green
0
Thomas Skoglund för Peak Performance
Tolkar höstens kollektioner 
58kg
+
Bobby Green
0
Mac rappar 400 stycken ord på en minut
Hänger du med? 
122kg
+
Bobby Green
0
Freddie Mercurys röst är den bästa inom rock
Polyphonic berättar varför 
213kg
+
Bobby Green
0
James äter äckliga saker med Kim Kardashian
Får det lov att vara en sardin-smoothie? 
-63kg
+
Bobby Green
0
Italiensk design med amerikanskt hjärta
Spana in vackra Iso Rivolta 
101kg
+
Bobby Green
0
Cool James and Black Teacher - Dr. Feelgood
Fredagsklassikern 
118kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
38.1°
+
Roger Åberg
0