m
a
r
5 i går70 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

McDonald's och Jureskog lanserar nya burgare

Vi har provsmakat

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Hamburgare

Tillsammans med kocken Johan Jureskog lanserar McDonald's nu tre stycken nya gourmetburgare - Jureskog New York, Jureskog Texas och Jureskog Signature. Totalt har tio nya ingredienser använts för att skapa burgarna och några av nyheterna är majonnäs med tryffelsmak, osten Svarta Sara, ett briocheliknande bröd och Johans egna ketchup med tabasco och pepparrot i. Burgarna finns att köpa under tre perioder med start den tolfte april. Wille och André har testat burgarna och så här smakade de:

Jureskog New York - burgare med grillad lök, cheddar och majonnäs med tryffelsmak.

"Wille: Det här var den näst godaste, väldigt köttig och god i smaken. Betyg 4/5.
André: Inte en favorit, tryffeln tog över alla smaker. Den rostade löken gav den dock en skön och krispig känsla, men det hade räckt med bara denna typ av lök. Gurkan passade bra ihop med allting trots att jag inte brukar gilla gurka. Betyg 3/5."

Jureskog Texas - burgare med BBQ-smak och picklad rödlök.

"Wille: Fastän jag inte gillar rödlök var det här lätt den bästa burgaren, kanske för att jag är en sucker för bacon. Betyg 5/5.
André: Jag gillar inte bacon men här funkade det riktigt bra ändå. Härliga smaker rakt igenom och bra ost och sås. Betyg 5/5."

Jureskog Signature - burgare med osten Svarta Sara.

"Wille: Inte jätteimponerad. Smaken av pepparrot vilket jag inte gillar tog över och jag märkte inte ens av den speciella osten. Betyg 3/5.
André: Knepig tabascoketchup och något speciell smak överlag. Ingen hit efter att man precis testat Texas. Betyg 2/5."

Visa
Pressmeddelande
Johan Jureskog gör gourmetburgare för McDonald’s

Satsningen på gourmetburgare på McDonald’s fortsätter och nu tillsammans med kocken Johan Jureskog. McDonald’s Food Team och Jureskog har smakat och testat sig fram till tre nya burgare med tydliga smakprofiler. Totalt har 10 nya ingredienser använts för burgarna som finns på menyn under tre perioder från den 12 april. McDonald’s upprepar också succén med bordsbokning på ännu fler restauranger än förra gången.

Bakom Jureskogs tre nya burgare på McDonald’s ligger ett gediget arbete och research.

– Det har varit en rolig utmaning att skapa gourmetburgare för Sveriges största restaurangkedja. Jag har gått från att jobba med två restauranger till över 200 restauranger. Både jag och McDonald’s har en genuin kärlek till hamburgare – allt från att noggrant välja råvaror till hur den byggs och hur den smakar. Tillsammans har vi testat oss fram till tre fantastiska burgare med olika smaker, säger Johan Jureskog.

Inspirationen till de nya gourmetburgarna har Jureskog hämtat från USA, där han gjort en roadtrip för att hitta världens bästa burgare. Några av de nya ingredienserna och smakerna i de tre burgarna på McDonald’s är majonnäs med tryffelsmak och osten Svarta Sara. Andra ingredienser är ett briocheliknande bröd och en rökig men söt BBQ-sås. Ytterligare en ny ingrediens är Jureskogs egen ketchup, med en skvätt Tabasco Sauce och en nypa pepparrot.

– Jureskog delar vår passion för hamburgare och är väldigt bra på att sprida både kunskap och matglädje. Vi är båda experter på hamburgare, men inom olika segment. Alla ska kunna njuta av bra burgare och tillsammans med Jureskog gör vi tre helt nya gourmetburgare tillgängliga för alla, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menystrategi på McDonald’s Sverige och medlem av McDonald’s Food Team.

Krögaren Johan Jureskog driver idag två av Stockholms mest uppskattade restauranger; Rolfs Kök och AG i Stockholm. Jureskog har med Svenska Kocklandslaget vunnit både VM och OS i matlagning. Han har dessutom kammat hem flertalet priser på egen hand som t.ex. Gastronomiska Akademiens guldmedalj.

McDonald’s fortsätter med den populära bordsbokningen på ungefär 60 restauranger i landet. Under premiärveckan för varje ny Jureskogsburgare finns det möjlighet att boka bord via Bookatable och provsmaka gourmetburgaren.

Jureskogs hamburgare på McDonald’s meny:
12 april - 2 maj Jureskog New York - generös burgare med grillad lök, smakrik cheddar och len majonnäs med tryffelsmak.
3 maj - 23 maj Jureskog Texas – burgaren med BBQ-smak som är en fröjd för både smaklökarna och ögat där särskilt den picklade rödlöken sticker ut.
24 maj -13 juni Jureskog Signature – en burgare full av smak i all sin enkelhet, där osten Svarta Sara är det som gör burgaren unik.
Thomas Skoglund för Peak Performance
Tolkar höstens kollektioner 
63kg
+
Bobby Green
0
Mac rappar 400 stycken ord på en minut
Hänger du med? 
110kg
+
Bobby Green
0
Farmor rappar
Visar var skåpet ska stå 
69kg
+
Bobby Green
0
Freddie Mercurys röst är den bästa inom rock
Polyphonic berättar varför 
202kg
+
Bobby Green
0
James äter äckliga saker med Kim Kardashian
Får det lov att vara en sardin-smoothie? 
-58kg
+
Bobby Green
0
Italiensk design med amerikanskt hjärta
Spana in vackra Iso Rivolta 
100kg
+
Bobby Green
0
Cool James and Black Teacher - Dr. Feelgood
Fredagsklassikern 
116kg
+
Bobby Green
0
Klassisk Formel 1-bil på Tremolastrasse
Härlig väg i Schweiziska alperna 
131kg
+
Bobby Green
0
Skolexperiment blev snygg kortfilm
Järnpulver + magnet = sant 
111kg
+
Bobby Green
0
Lewis Hamilton frontar Pumas senaste kampanj
Träning är inte bara gymmet 
57kg
+
Bobby Green
0
Caferacer genom vackra Dolomiterna
Ser härligt ut 
116kg
+
Bobby Green
0
Slagsmål när Adidas och Pharrell släppte skor
Vuxna människor... 
4kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
37.6°
+
Roger Åberg
0