m
a
r
74 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Dave Arnold pratar om Maillardreaktionen

Det som händer med köttet när du tillagar det

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Mat

När proteinet och sockret i köttet reagerar med varandra skapas något som kallas för Maillardreaktion och det är denna som ger köttet dess bruna färg och rostade smak. För att demonstrera detta tar Dave Arnold från Museum of Food and Drink fram en blåslampa och tillagar en köttbit som har framför sig, tills den blir helt perfekt.

Vladimir Cauchemar rockar loss med flöjten
Det svänger ju 
129kg
+
Bobby Green
0
Här gör man 6 000 julskinkor per dag
Julmaten närmar sig med stormsteg 
64kg
+
Bobby Green
0
Prylarna som matchar din Lamborghini Urus
Ett måste! 
53kg
+
Bobby Green
0
Chili Klaus ger gosskör Ghost peppers
Så tokigt! 
189kg
+
Bobby Green
0
Ned Flanders varma choklad
Gör den själv vettja! 
108kg
+
Bobby Green
0
Dokumentär om David Bowies sista år
Kommer 2018 
118kg
+
Bobby Green
0
Gräddlikör med smak av Cognac
Den första på svenska marknaden 
113kg
+
Bobby Green
0
McDonald's lanserar McVegan i Sverige
Kommer innan årsskiftet 
187kg
+
Bobby Green
0
JW Anderson och Converse samarbetar
Så här ser skorna ut 
42kg
+
Bobby Green
0
Ölmarinerade Seitan-tacos
Ett veganskt alternativ 
116kg
+
Bobby Green
0
KFC släpper ny kollektion med prylar
Julklappstips? 
68kg
+
Bobby Green
0
Köp ett par handklovar för 65 000 dollar
Eller inte 
30kg
+
Bobby Green
0
Dokumentär om Gianni Agnelli
"King of Italy" 
104kg
+
Bobby Green
0
Enormt penthouse till salu i New York
Har grym utsikt 
249kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
31.6°
+
Roger Åberg
0