m
a
r
5 i dag69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

McDonald's startar Burgarpodden

En podcast om burgare

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Hamburgare

Podcasts om mat finns det redan ett par stycken men ingen som endast riktar in sig på det bästa som finns - hamburgare. Men det blir det ändring på nu eftersom McDonald's i dag drar igång Burgarpodden - en pod som bara handlar om burgare. Programledaren heter Christoffer Birgestam och han har jobbat på McDonald's sedan han var 14 år och är i dag en av alla produktuvecklarna på företaget.

Tolv stycken avsnitt är planerade och i det första som du kan lyssna på nedan gästar kocken och krögaren Johan Jureskog.

Visa
Pressmeddelande
McDonald’s startar podcast om hamburgare

- Burgarpodden är Sveriges första och enda podcast om bara burgare

Den 6 november sänds första Burgarpodden, en podcast för alla som gillar eller är intresserade av hamburgare. Podcasten är först i Sverige med en podd om endast burgare. Programledaren är McDonald's-medarbetaren Christoffer Birgestam och han utforskar hamburgarens värld tillsammans med olika gäster som delar hans passion och nyfikenhet för maträtten.

Hamburgare är en av världens mest kända maträtter. Den har varit ett samtalsämne ur flera perspektiv; från historia till populärkultur och från ekonomi till mode. I Sverige finns ett hamburgarintresse inom allt från gatumat till finkrogar. Trots hamburgertrenden saknas ett program dedikerat till hamburgaren och hamburgerfantaster och därför lanseras nu Burgarpodden, podcast i 12 planerade avsnitt. I Burgarpodden har programledaren Christoffer Birgestam sällskap av olika gäster med en sak gemensamt - hamburgerintresse.

– Jag älskar burgare. Det finns ingen mer kreativ maträtt, och det fina är att alla har råd att äta en. Jag har jobbat med burgare sen jag var 14 år, men jag har inte tröttnat än. Det finns alltid något kul att testa och upptäcka kring burgare. I en studio kommer jag tillsammans med andra hamburgerlovers och experter inom olika områden snacka om, nörda ner oss i och analysera burgare. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare, och är så klart nervöst, men mina gäster är jättetrevliga, säger Christoffer Birgestam, Burgarpoddens programledare och nytillträdd produktutvecklare på McDonald's Sverige.

Den 6 november släpps Burgarpoddens premiärprogram och då gästar mästerkocken och krögaren Johan Jureskog, vars burgare på hans Restaurang AG rankas som bäst i Sverige. Det pratas burgerbusiness, hamburgerdrömmar och hamburgerinspiration. I kommande avsnitt står t.ex. extremburgare, hamburgermode, hamburgaren i musik, hamburgare på språng och hamburgarens historia i fokus.

– Att göra en podd om bara hamburgare är ett nytt sätt för oss att förmedla vår egen passion för burgare. Det känns roligt att erbjuda människor inte bara mat utan även matig underhållning. Jag är extra stolt över vår programledare Christoffer, som vågar ta sig an ett helt annat uppdrag än det han brukar göra på dagarna i vårt testkök. Vi hoppas att podden faller våra gäster, medarbetare och alla hamburgerfantaster i smaken, säger Susanne Rydjer McDonald’s Sverige.

Lyssna på Burgarpodden via iTunes från och med den 6 november. Nya avsnitt kommer publiceras kontinuerligt.
Mer information om Burgarpodden, avsnitten och gästerna hittar på burgarpodden.se.

Om Burgarpoddens programledare Christoffer Birgestam
Christoffer började som 14-åring på McDonald’s som praktikant och har på bara sju år blivit produktutvecklare på McDonald’s i Sverige. Christoffers hamburgerintresse är brett och djupt. Han har gjort pilgrimsresor till hamburgarens mecka USA, och i Sverige experimenterar han ofta med burgare både hemma och i testköket på McDonald’s.
Enormt penthouse till salu i New York
Har grym utsikt 
221kg
+
Bobby Green
0
The Outfield - Your Love
Fredagsklassikern 
107kg
+
Bobby Green
0
Snubbe satte biltuta på sin cykel
Tröttnade på folk som drällde i cykelfilen 
234kg
+
Bobby Green
0
Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's
Snart är samarbetet över 
-4kg
+
Bobby Green
0
Vox tar sig en titt på J Dillas favoritverktyg
Samplern Akai MPC3000 
101kg
+
Bobby Green
0
Chris Pratt intervjuar Margot Robbie
Lånar Jimmy Kimmels plats 
153kg
+
Bobby Green
0
Jackor inspirerade av The Empire Strikes Back
Ska hålla dig varm på Hoth 
172kg
+
Bobby Green
0
Övergiven badort i Florida
Spännande 
112kg
+
Bobby Green
0
Koskenkorva lanserar premiumvodka
Tar dig till den finska naturen 
135kg
+
Bobby Green
0
Tempura-restaurang med Michelinstjärna
Den enda i USA 
103kg
+
Bobby Green
0
Så här låter realistiska filmdialoger
Intressant som alltid från Nerdwriter1 
124kg
+
Bobby Green
0
Dokumentär om André the Giant
Kommer nästa vår 
125kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.6°
+
Roger Åberg
0