m
a
r
10 i går65 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Lär dig blanda en mojito

Havanna Club Mojito Embassy

Visa inte Strupen-artiklar
Strupen / Sprit

Igår så fick jag lära mig hur man gör en äkta mojito, i alla fall så är det vad Havanna Club säger är den äkta kubanska mojiton. Havanna Club har nämligen ett kringresande barkoncept där de har ett gäng äkta cantineros (kubanska bartenders) som visar hur man gör en äkta mojito samt kan berätta en hel del om mojitons uppkomst med mera.

Jag var på plats och fick blanda min egen mojito enligt klassiskt recept, ett recept ni kan se på bilderna. Även om en mojito är en ganska enkel drink så är det ändå stor skillnad på en bra och en dålig men här är tydligen hemligheterna som gör att den kommer att smaka som bäst.

Man ska förstås inte ha för mycket socker, något jag tycker många har men anledningen kan vara att de gör fel på nästkommande två tips. Det är viktigt att inte muddla myntan, något som jag alltid trott att man ska göra. Genom att muddla myntan så trycker man ur de beska safterna medan det man vill ha, aromen, endast sitter på utsidan i de små håren på bladen. Därför ska man bara stöta lite lätt för att få ut smaken men ej beskan.

Det andra felet man kan göra är tydligen att få ut juicen från limefrukten på fel sätt för även där kan man få ut icke önskad beska om man råkar få med lite av det vita. Enligt personerna på plats så är förstås en riktig limepress det bästa medan, precis som med myntan, muddling är det värsta sättet.

Receptet på bilden är dock lite modifierat för Sverige då vi här beställer drinkar som 4:or, jag skulle verkligen tipsa om att utöka till minst 6cl rom då den blir lite vattning annars, sedan är det bara att variera med lime eller mynta beroende på åt vilket håll man vill att drinken ska gå.


Havanna Club Mojito Embassy som barkonceptet heter har öppet idag och imorgon på Vau De Ville i Stockholm på Norrmalmstorg. Idag så spelas det livemusik från 19.00 och imorgon så är bland annat Anders Wendin (Moneybrother) på plats och DJ:ar.