m
a
r
5 i dag6 i går66 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
98kg
+
Bobby Green
0

First We Feast drar igång burgarshow

Detta ska följas

Det finns mycket god mat att frossa i på First We Feasts YouTube-kanal. Den 6:e februari kommer det att komma ännu mer i form av den nya serien/showen The Burger Show. Och vad kommer vi att få se i den då? Jo, burgare såklart. Man kommer att utforska den moderna burgarkulturen där vi inte längre bara nöjer oss med en sunkig gatuköksburgare utan vil…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, First We Feast, The Burger Show, hamburgare, burgare, show, nom
271kg
+
Roger Åberg
0

Omnipollo ett av världens bästa bryggerier

Plats 6 av 24.000

När Ratebeer sammanfattar 2017 får man fram en topp-tio-lista som innehåller de absolut bästa bryggerierna i världen. På den hittar vi våra svenska stoltheter Omnipollo, på plats sex för att vara exakt. På plats nio hittar vi våra danska vänner Mikkeller. Med på topp 100 hittar vi också Dugges och Stigberget. Med på Ratebeer finns 24.000 bryggerier…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, omnipollo, ratebeer, öl, bryggeri
89kg
+
Bobby Green
0

Eater jämför riskokare

Hur bra är egentligen den för 350 dollar?

Kocken Esther Choi har kommit till Eaters testkök för att snacka riskokare med Cliff. Hur står sig Cliffs 10 år gamla kokare mot en ny som kostar 350 dollar?
Läs mer om Mat, Eater, riskokare, koka, dyr
55kg
+
Bobby Green
0

Läsken som smakar semla

Det är 2018 nu

Det är snart återigen dags för fettisdagen där vi ska trycka in semlor i munhålet. Men nu för tiden räcker det inte med att äta en vanlig traditionell semla om du ska få likes på Instagram, för då måste du nämligen sticka ut med något speciellt. Så varför inte skölja ned din nachossemla med den här nya läsken som också ska smaka semla? När allt är …
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Semmelsoda, Hornstull, Hornstulls Semmelsoda, semla, smak, Soda Nation, Stockholm
63kg
+
Bobby Green
0

Nu finns dessertlikör med smak av Semla

Som vi har längtat

Ni har säkert sett att det finns dessertlikör med smak av kanelbulle och mjölk sedan tidigare, och nu kommer uppföljaren som istället har smak av semla. Den 13 februari är det återigen fettisdagen och tanken är alltså att man ska ta en semla och kanske lite av denna likör till för att ytterligare förhöja upplevelsen. Och vad smakar den då? Mjölk, b…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, dessertlikör, semla, likör, smak
171kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! Big Mac fyller 50 år

Betala för Big Mac och få Grand Big Mac

Det var 1968 som franchisetagaren Jim Delegatti från Pittsburgh tog fram den revolutionära hamburgaren Big Mac. Ett år senare lanserades burgaren runt om på alla McDonaldx27s-restauranger i USA och fyra år senare kom den till Sverige. Ni har troligtvis precis som jag tryckt ett antal sådana här i era dagar, och i år fyller alltså klassikern hela 50…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, McDonald's, Big Mac, tut i luren, burgare, hamburgare
134kg
+
Bobby Green
0

En av de minsta restaurangerna i New York

Har bara ett bord

Varje tisdag x22förvandlasx22 livsmedelsbutiken Indo Java i Queens till en liten mini-restaurang som serverar traditionell indonesisk mat. Det finns bara ett bord och Warung Selasa som stället kallas när det serveras mat har haft gäster de senaste tio åren.
Läs mer om Restaurang, restaurang, Indo Java, indonesiskt, mat, mataffär, Warung Selasa
135kg
+
Roger Åberg
0

Italienare med högt i tak

Kvarters- och biokänsla på L’Avventura

I dag slår en ny italiensk krog upp dörrarna i Stockholm, vilket kanske inte känns superspännade. Men L’Avventura, som restaurangen heter, finns i klassiska lokaler. Mellan 1927 och 1985 var det nämligen biograf i lokalerna och med sex meter i takhöjd får man så klart en speciell känsla. Biokänslan sitter kvar i möblerna, men man vill inte bara att…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, L’Avventura, Stureplansgruppen
84kg
+
Bobby Green
0

Det här händer med USAs äldsta gayborhood

Eaters första dokumentär

Boystown är Eaters första dokumentär och i den utforskar Zach Stafford USAs äldsta x22gayborhoodx22 och hur identiteten där håller på att förändras.
Läs mer om Mat, mat, Eater, Boystown, dokumentär, Zach Stafford
76kg
+
Bobby Green
0

Världens största sura godisorm

66 centimeter lång och 1,3 kilo

Vat19 säljer sedan tidigare en halvvidrig gigantisk godisorm som verkar allt annat än aptitlig. Nu kommer den även i ett surt utförande och det är en riktig bjässe det handlar om. Den är 128 gånger större än en normal godisorm och den har en smak i varje ände. För att få den att inte bara vara lite sur på utsidan har man även petat in det sura i de…
Läs hela artikeln
Läs mer om Snacks och godis, godis, godisorm, suris, sur, Vat19, stor
121kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Rom

Ge mig allt

När man är i Rom gör man som romarna gör. Eller hur var det nu igen? Pizza äter man i alla fall, och här får vi följa med Frank Pinello som visar ett par av ställena som man kanske borde gå till när man är där.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, Rom, Italien, gott, The Pizza Show, Frank Pinello
-11kg
+
Bobby Green
0

Johan Jureskog öppnar hamburgerkedja

Börjar i Stockholm

Kocken Johan Jureskog blev känd för hela svenska jobbet sedan han började samarbeta med McDonaldx27s och ta fram lite mer exklusiva burgare åt kedjan. Nu står det klart att han öppnar en egen hamburgerkedja. Den kommer att heta Jureskogs och den första av tre i år öppnar i Stockholm på Jakobsbergsgatan. Inspirationskällan ska vara kedjan Shake Shac…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Johan Jureskog, Jureskogs, hamburgerkedja, Stockholm
76kg
+
Bobby Green
0

Taraji P. Henson äter starka kycklingvingar

Fuskar dock lite

Säsong fem av programmet Hot Ones där kändisar äter starka kycklingvingar är nu här och i det första avsnittet är det Taraji P. Henson som smaskar i sig de heta vingarna.
Läs mer om Mat, Hot Ones, Taraji P. Henson, kycklingvingar, starkt, mat, First We Feast
79kg
+
Bobby Green
0

Whiskyn The Glenlivet XXV släpps idag

Kommer endast 130 stycken flaskor

Idag släpps den 25-åriga whiskyn The Glenlivet XXV på Systembolaget. Endast 130 stycken flaskor kommer till Sverige så vill du ha en får du snabba dig. Whiskyn har lagrats på både bourbon- och sherryfat i 23-24 år för att den sista tiden slutlagras i olorosofat. Doften ska påminna om mörk choklad och sultanrussin medan smaken ska ha en mjuk sötma …
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Glenlivet, The Glenlivet XXV, whisky
127kg
+
Bobby Green
0

Max umamiburgare kommer tillbaka

Nu även med kyckling

Grand Deluxe Umami var en populär burgare Max körde ett tag och från och med idag fram till den 15 mars finns den på menyn igen. Denna omgången kommer den förutom med kött eller halloumi även med kyckling. I burgaren hittar vi något av ovanstående protein blandat med umamidressing, picklad rödlök, bacon och emmentalerost i ett briochebröd. Till de…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Max, umamiburgare, hamburgare, umami, comeback, kyckling, mat
105kg
+
Bobby Green
0

Churreria har öppnat i Stockholm

Frossa loss bland Churros

Churros är ett spanskt bakverk bestående av friterad deg. De brukar komma i olika former och oftast strör man socker på och sedan doppar man loss i typ Nutella. Väldigt ohälsosamt såklart, men rätt så gott. Nu öppnar det en Churreria i Stockholm och där går man all in på att servera bakverket i olika konstellationer. Man kan få vanliga churros, chu…
Läs hela artikeln
Läs mer om Fika, Churros, Churro House, fika, gott, Stockholm
65kg
+
Bobby Green
0

Superlyx-menyn hos Delmonico's

Ser gott ut

På restaurangen Delmonicox27s i New York finns en inte så hemlig men fortfarande exklusiv Billionairex27s Menu och vad man får om man beställer den ser vi här.
Läs mer om Restaurang, mat, Billionaire's Menu, Delmonico's, restaurang
162kg
+
Roger Åberg
0

Vackraste videon om kimchi!

Ren konst

Här får vi en oerhört vacker lektion om hur man gör kimchi. Och hur man tar sidfläsk, den nygjorda kimchin och lite annat för att skapa en rätt jag vill äta till lunch.
Läs mer om Mat, kimchi, mat
95kg
+
Bobby Green
0

Matdags på Bruce Lees favoritrestaurang

Ett besök hos Tai Tung

Tai Tung är Seattles äldsta kinarestaurang och en sak som gör stället lite kul är att det här var Bruce Lees favoritställe när han levde. Eater har åkt dit för att testa vad grejen är.
Läs mer om Mat, Eater, Bruce Lee, mat, Tai Tung
86kg
+
Bobby Green
0

En väldigt liten pizza

Är de små får man ta två

Walking With Giants lagar här till en pizza som inte är större än en femkrona. Knappast något som mättar men rätt gulligt är det i alla fall.
Läs mer om Mat, Walking With Giants, minipizza, Supreme, pizza, mat
95kg
+
Bobby Green
0

Gucci har öppnat en restaurang i Florens

Ser trevligt ut

Det italienska lyxmärket Gucci har nu öppnat en restaurang i Florens. Den heter Gucci Osteria och den som chefar över menyn är Michelinkocken Massimo Bottura. Stället har plats för 50 stycken gäster och man ska bland annat kunna mumsa på Parmigiano Reggiano-tortellinis, olika tostadas, svamprisottos och sidfläsk i bröd. Men till skillnad vad man ka…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Gucci, restaurang, Gucci Garden, Gucci Osteria, Massimo Bottura
88kg
+
Bobby Green
0

Vilken är den bästa tacokryddan?

Tacofredag!

Idag är det fredag och då ska man äta tacos! Och som sig bör kryddar man då färsen med tacokrydda, oftast färdig kryddmix som man bara dräller ner i pannan. Rätt Rätt har testat elva stycken olika som finns i mataffären för att avgöra vilken av dem som är bäst. Vilken är din favorit? Eller är du redig och gör din egna?
Läs mer om Mat, Rätt Rätt, tacokrydda, kryddmix, fredag
154kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola med persikosmak

Självklart endast i Japan

Japan får typ allt kul. Det senaste är Coca-Cola med persikosmak som jag också gärna hade velat testa. Får väl åka dit helt enkelt. I Japan är frukten extra speciell då den bland annat sägs motverka ondska. Det finns även en festival helt tillägnad persika - Momo no Sekku som firas den tredje mars varje år. Den nya drycken släpps den 22 januari oc
Läs mer om Dryck, Coca-Cola, Coca-Cola Peach, persika, läsk, dricka, Japan
151kg
+
Bobby Green
0

Bästa indiska maten i Los Angeles

Finns tydligen på en bensinmack

Syskonen Hiram och Priyanka öppnade restaurangen The Bombay Frankie Company inuti deras föräldrars bensinstation och här ska den bästa indiska maten i Los Angeles serveras. Gott ser det ut i alla fall!
Läs mer om Mat, Great Big Story, Los Angeles, The Bombay Frankie Company, indiskt, mat
94kg
+
Bobby Green
0

Rektor Skinners stuvning

Och en regnbågsmacka!

Binging with Babish har återigen tillagat lite grejer från The Simpsons och den här gången handlar det om en stuvning från Rektor Skinner och en grillad macka med regnbågen på insidan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, The Simpsons, Skinner's Stew, Principal Skinner
201kg
+
Bobby Green
0

Shiso Burger öppnar i Malmö

Burgare på asiatiskt vis

Den asiatiska burgarkedjan Shiso Burger finns redan i Berlin och Paris och snart är det dags för den första restaurangen i Skandinavien. Den kommer att hamna i centrala Malmö och portarna slår upp under andra kvartalet i år. På stället kan man får burgare med wagyu-kött eller portobellosvamp och rätten serveras i små bambukorgar. Andra grejer man k
Läs mer om Restaurang, Shiso Burger, restaurang, hamburgare, Malmö
85kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson recenserar mat-klipp

Vilket gillar han bäst?

Kocken och programledaren Matty Matheson har fått i uppdrag av Bon Appétit att själv recensera några av Internets mest populära mat-klipp och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Matty Matheson, kock, mat-klipp, Bon Appétit, recensera, mat
86kg
+
Bobby Green
0

Den bästa Philly Cheesesteaken i Philadelphia

16 stycken på 12 timmar

En sak staden Philadelphia är känd för är Philly Cheesesteak - en matig macka med ost och kött. Men vilken av dem är bäst? Alex Delany bestämde sig för att besöka de 16 mest kända ställena för att utse en vinnare.
Läs mer om Mat, Philly Cheesesteak, mat, Bon Appétit, gott, Philadelphia
132kg
+
Bobby Green
0

Superdyra vodkaflaskan återfunnen - tom

Hoppas innehållet smakade bra

Det låter som en skämthistoria men den superexklusiva vodkaflaskan värd 1,3 miljoner dollar som vi skrev om igår har återfunnits - tom. Tjuvarna har alltså sänkt innehållet och dumpat flaskan som består av tre kilo guld och tre kilo silver på en byggarbetsplats. Den verkar oskadd och ska numera finnas hos polisen. Antagligen har skurkarna fått kall
Läs mer om Sprit, vodka, stulen, Dartz, RussoBaltique, Köpenhamn, återfunnen, wtf
89kg
+
Bobby Green
0

I dag är det World Spaghetti Day

Tut i luren!

Om ni trodde att det i dag bara var en vanlig fredag trodde ni fel. Det är nämligen World Spaghetti Day så skippa tacosen ikväll och kör lite pasta istället! Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, World Spaghetti Day, pasta, tut i luren, hurra, spaghetti
80kg
+
Bobby Green
0

Mini-tårtor för nybörjaren

Är de små får man ta två

I sitt senaste klipp visar Yolanda hur man vevar ihop fem stycken olika små mini-tårtor.
Läs mer om Baka, How To Cake It, mini-tårtor, tårta!, fika, bakverk, nybörjare
75kg
+
Bobby Green
0

Helstekt gris i Miami

Lucas testar kubansk mat

Det här är första avsnittet av Eaters Dining on a Dime Miami och i det får vi hänga med Lucas till La Esquina Del Lechon där han får mumsa på lite helstekt gris.
Läs mer om Mat, Eater, Dining on a Dime, mat, lunch, Dining on a Dime Miami, Kuba
79kg
+
Bobby Green
0

Vodkaflaska värd 1,3 miljoner dollar stulen

Finns endast ett exemplar

Biltillverkaren Dartz från Lettland är kända för sina bisarra bepansrade suvar som bland annat figurerat i filmen The Dictator. Man ska aldrig blanda bilkörning med alkohol men företaget erbjuder även en superlyxig vodka som de säljer under varumärket RussoBaltique. Den mest exklusiva är en flaska i ett exemplar utförd i guld och silver med en pris…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, vodka, stulen, Dartz, RussoBaltique, Köpenhamn
103kg
+
Bobby Green
0

Den bästa gatumaten 2017

The Food Ranger listar sina höjdpunkter

The Food Ranger reser runt till olika länder och äter massa god gatumat. Nu har han listat sina höjdpunkter från förra året och där hittar vi bland annat mat från Kina, Indien och Indonesien.
Läs mer om Mat, The Food Ranger, gatumat, mat, höjdpunkter
66kg
+
Bobby Green
0

Köttåret med Eater

Det här har Nick satt i sig

Nick Solares är värd för Eaters The Meat Show och i det här samlingsklippet får vi se vilka köttmässiga äventyr han var med om förra året.
Läs mer om Mat, Eater, kött, The Meat Show, Nick Solaris
69kg
+
Bobby Green
0

Loka får oss att längta till sommaren

Släpper vatten med hallonsmak

Det har precis slagit över till nytt år och det innebär för många att man börja blicka mot en sak - sommaren. En sak man förknippar med denna årstid är frukt och bär och därför presenterar Loka nu en försmak av sommaren med ett nytt vatten. Men det är ingen märklig utflippad kombo man radar upp utan kort och gott hallon - en smak undertecknad i all…
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Loka, Loka Hallon, smak, nyhet
86kg
+
Bobby Green
0

Maten från The Wire

Bästa skräpmaten?

I serien The Wire moffas det skräpmat till höger och vänster. Nu har Binging with Babish återskapat lite av detta så att du kanske kan få lite inspiration till nyårsdagen?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, mat, The Wire
99kg
+
Bobby Green
0

Kebabpizzan inte längre mest populär

Besegrad av Vesuvio

Det är snart dags för nyårsdagens nationalrätt pizza och inför detta har tjänsten Onlinepizza tittat på sina siffror för att få reda på vilken pizza vi svenskar föredrar allra mest. Kebabpizzan har i flera år varit herren på täppan men i år ser det annorlunda ut, nu är det nämligen Vesuvio som är mer populär. Allra vanligast är dock pizzor man komp…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, pizza, smak, sort, variant, mat, Vesuvio
90kg
+
Bobby Green
0

Matindustrin formade den här staden

Latinamerikanskt i Siler City

1990 bodde det endast 180 stycken invånare med latinamerikansk bakgrund i staden Siler. Nu är den siffran nästan uppe i 4 000 och anledningen till detta är maten.
Läs mer om Mat, Eater, Siler City, matkultur, matindustri, mat, äta
92kg
+
Bobby Green
0

Sean och Tom äter goda burgare

Något annat än julmat

Det är nog fler än mig som är trötta på julmaten och för att vidga vyerna klämde jag i går en burgare, mycket bra. Ett par andra som gjort samma sak är Sean Evans och komikern Tom Segura som testat både In-N-Out och Shake Shack för att avgöra vilket av ställena som är bäst.
Läs mer om Hamburgare, hamburgare, Sean in the Wild, Shake Shack, In-N-Out, burgare
118kg
+
Bobby Green
0

Välkommen till pizzans födelseort

Häng med till Neapel

Snart kommer julmatsattacken med allt vad det innebär så för att stålsätta sig lite kommer här en påminnelse om att det finns annan mat - pizza! Originalet och den bästa hittar du i Neapel.
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, gott, Neapel, Italien
92kg
+
Bobby Green
0

Air fryer vs vanlig fritös

Vilka pommes blir bäst?

En sån där air fryer verkar ju rätt smart om man ska göra pommes och inte vill att de ska drypa av frityrolja. Men klår de en vanlig fritös? Här får vi svaret.
Läs mer om Mat, air fryer, pommes, fritös, potatis, Eater
81kg
+
Bobby Green
0

Pekingankan från En julberättelse

Nu är det jul igen!

Julen närmar sig med stormsteg och då finns det två viktiga saker man ska göra - äta mat och titta på juliga filmer. Här kombinerar Binging with Babish det hela genom att laga till pekingankan från klassikern A Christmas Story, eller En julberättelse som den heter på svenska.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, En julberättelse, pekinganka, A Christmas Story, mat
80kg
+
Bobby Green
0

Drink på maskros och Kardborresläktet

Missy fixar till en Shandy

Även om jag själv nästan uteslutande dricker Gin & Tonic när det är drinkdags kanske man ska vidga sina vyer lite någon gång. Här visar mixologisten Missy Flynn en drink man kan blanda till som skiljer sig lite från standardsortimentet.
Läs mer om Sprit, Munchies, drink, maskros, Kardborresläktet, Shandy, Missy Flynn
94kg
+
Bobby Green
0

Ät på restaurang med 3D-effekter

Le Petit Chef kommer till Sverige

Le Petit Chef har gjort succé i Dubai, London och Berlin och nästa år kommer han hit. Den lilla kocken är huvudpersonen i middagskonceptet Dinner Time Story där 3D-teknik och storytelling låter gästen följa med på en kulinarisk resa där smaker, ingredienser, ljud och ljus blandas. Man går i Marco Polos fotspår och får via skullmapping en 3D-illusio…
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, Le Petit Chef, At Six, 3D, restaurang, Dinner Time Story, upplevelse
86kg
+
Bobby Green
0

Heta kycklingvingar utmanar Casey Neistat

Kör utan solglasögon

Casey Neistat har hälsat på Sean Evans för att sätta i sig lite heta kycklingvingar och snacka om livet. Men vingarna håller nästan på att ta knäcken av stackars Casey.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Casey Neistat, kycklingvingar, hett
57kg
+
Bobby Green
0

Här gör man 6 000 julskinkor per dag

Julmaten närmar sig med stormsteg

Dearborn Brand i Dearborn Michigan gör varje år vid juletid upp till 6 000 stycken julskinkor - per dag! Här får vi hänga med till fabriken och se hur det hela går till.
Läs mer om Mat, julskinka, fabrik, skinka, mat, jul, Eater, Michigan, Dearborn Brand
114kg
+
Bobby Green
0

Ned Flanders varma choklad

Gör den själv vettja!

I The Simpsons Movie fixar karaktären Ned Flanders till en riktigt smarrig varm choklad som Bart snor till sig och älskar. Här får vi reda på hur man gör den själv så att man också kan få den där episka upplevelsen.
Läs mer om Dryck, Binging with Babish, Ned Flanders, varm choklad, The Simpsons
118kg
+
Bobby Green
0

Gräddlikör med smak av Cognac

Den första på svenska marknaden

Gräddlikör är populärt bland oss svenskar och nu kommer ett tillskott som sägs vara det första på marknaden - gräddlikör med smak av Cognac. Den heter Crème Liqueur au Cognac by Braastad och smaken ska vara fyllig med inslag av smörkola, grädde, apelsinchoklad och självklart även Cognac. Nyheten ska finnas på Systembolaget nu och för en flaska som…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Crème Liqueur au Cognac by Braastad, Cognac, gräddlikör, sprit, Braastad
216kg
+
Bobby Green
0

McDonald's lanserar McVegan i Sverige

Kommer innan årsskiftet

Tillsammans med Anamma som är ett varumärke inom Orkla Foods Sverige har McDonaldx27s Food Team tagit fram McVegan - en helt vegansk burgare. Den här är det första ur samarbetet och det lär komma fler i framtiden. McVegan har sålts i andra länder sedan oktober månad, i Sverige ska den finnas på menyn från den 28 december. Burgaren är baserad på pro…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, McDonald's, McVegan, vegan, burgare, hamburgare, Anamma
118kg
+
Bobby Green
0

Ölmarinerade Seitan-tacos

Ett veganskt alternativ

Seitan, inte satan som det kan låta som när man säger det, är ett glutenbaserat livsmedel. Här får vi se när Meriel Armitage som driver den veganska restaurangen Club Mexicana göra ett par ölmarinerade tacos med livsmedlet.
Läs mer om Mat, ölmarinerat, Seitan, tacos, Munchies, vegan
77kg
+
Bobby Green
0

Morgan och Friday Beer Company tar fram pilsner

Men drick inte när du kör

Biltillverkaren Morgan har tidigare gått samman med Friday Beer Company och tagit fram ett par ales. Nu gör man det igen men denna gång är det en lager som tagits fram. Man kallar den för No.29 Pils och den är brygd i staden Malvern där Morgan är baserat. Alkoholhalten är på 4,6 procent och för ett fyrpack får man betala 18 pund. Steve Morris som ä…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, Morgan, Friday Beer Company, öl, lager, lansering, No.29 Pils
89kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Chanterelle Ravioli

Ser mycket gott ut

Om du är osäker på vad du ska laga till middag i afton och inte är så pepp på tacos kanske det här kan vara något? Receptet och hur du ska göra finns på länken nedan.
Läs mer om Mat, ravioli, Chanterelle Ravioli
81kg
+
Bobby Green
0

Quatro Quesos Dos Fritos från Psych

Babish förbättrar originalet lite

I dag har filmen Psych: The Movie premiär, en avknoppning från serien Psych. I den äter karaktärerna Burton och Shawn bland annat Quatro Quesos Dos Fritos och detta har nu Binging with Babish lagat till, med en liten förbättring. Lite från filmen kan ni se nedan.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Quatro Quesos Dos Fritos, Psych, mat, serie
-18kg
+
Bobby Green
0

Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's

Snart är samarbetet över

I två år har McDonaldx27s samarbetet med Johan Jureskog men nu är det dags att avsluta detta, och man gör det genom att låta hamburgaren Jureskog Signature göra en liten comeback under december. Burgaren är en tolkning av Johans burgare på restaurang AG. x22Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att få arbeta och x22Göra Donkenx22 tillsamma…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, McDonald's, Jureskog Signature, hamburgare, comeback, samarbete
137kg
+
Bobby Green
0

Koskenkorva lanserar premiumvodka

Tar dig till den finska naturen

Finska Koskenkorva Vodka lanserar nu en premiumvodka som de döpt till Koskenkorva Foraged Vodka. Den ska ha tydliga skogsnoter av tall och björk och bjuda den som dricker på en smakresa till den finska naturen. Vodkan är lagrad och uteslutande gjord på korn från Koskenkorva som smaksatts med ljung, mjölkört, björk och tall. Flaskan som är i brunt…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, vodka, premiumvodka, Koskenkorva, Koskenkorva Foraged Vodka, sprit
105kg
+
Bobby Green
0

Tempura-restaurang med Michelinstjärna

Den enda i USA

När Kiyoshi Chikano var 20 år började han som lärling inom konsten att tillaga Tempura - mat som panerats och därefter friterats i olja. I dag driver han restaurangen Tempura Matsui som är den enda i sitt slag som innehar en Michelinstjärna.
Läs mer om Restaurang, mat, Eater, Tempura, Michelinstjärna, USA, Tempura Matsui
89kg
+
Bobby Green
0

Lär dig laga lasagne med tung rap

Det svänger ju

Att svänga ihop en lasagne är inte så svårt, men här kommer ändå lite tips som visar hur du ska gå tillväga. Receptet hittas på länken nedan.
Läs mer om Mat, mat, lasagne, lunch, matlagning, rap, musik, humor
132kg
+
Bobby Green
0

4 olika buljonger som passar till ramen

Fransosen Alex gör från grunden

I det här klippet visar Alex hur han från grunden gör fyra stycken buljonger som ska passa bra till ramen-nudlar. Den ena tar bara en minut att slå ihop medan den mest avancerade tar nästan ett dygn.
Läs mer om Mat, buljong, ramen, Alex French Guy Cooking, franska, mat, matlagning
90kg
+
Bobby Green
0

Skräptallriken från The Place Beyond The Pines

Ser gott ut

I filmen The Place Beyond The Pines finns det en maträtt som kallas för x22The garbage platex22. Den har Binging with Babish nu lagat till och det hela ser ut som något man gärna skulle sätta i sig en bakisdag.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, The Place Beyond The Pines, skräptallrik, mat
96kg
+
Bobby Green
0

Matty Matheson gör ett par köttmackor

Ser köttiga ut

Matty Matheson har återigen härjat omkring i Munchies testkök och det senaste han har vevat ihop är ett par köttiga mackor.
Läs mer om Mat, Munchies, Matty Matheson, köttmackor, mackor, kött, lunch, gott
112kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en kebabfabrik

Här görs tydligen Sveriges godaste Kebab

YouTube-kanalen Rätt Rätt utnämnde den färdiga kebaben från Västerås Kebabfabrik som den allra godaste. Efteråt blev de bjudna till fabriken för att kolla in hur kebaben tillverkas, och så här såg det ut.
Läs mer om Mat, Rätt Rätt, Västerås Kebabfabrik, kebab, Sverige, gott, kebabfest
91kg
+
Bobby Green
0

Så skiljer sig koreansk ramen från japansk

Ser väldigt smarrigt ut

Matthew Kang från Eater besöker i det här avsnittet Jeju Noodle Bar i New York för att få reda på vad det är för skillnad mellan koreansk ramen och japansk ramen.
Läs mer om Mat, Eater, ramen, skillnad, mat, nudlar, vs, Korea, Japan, Matthew Kang
71kg
+
Bobby Green
0

Koka dig en kalkonklubba

The King of Random visar hur

Thanksgiving är över och hos de som firat denna högtid kanske det finns lite godis över. Oftast brukar det handla om godiset Jolly Ranchers som verkar vara det man alltid sparar till sist. The King of Random visar hur du av dessa kan göra dig en stor klubba formad som en kalkon, för det vill du ju.
Läs mer om Snacks och godis, kalkon, kalkonklubba, Thanksgiving, godis, The King of Random
-299kg
+
Bobby Green
0

Fazer lanserar bröd med syrsor i

Först i Finland

Företaget Fazer lanserar nu världens första insektsbröd för matbutiker i Finland. Bröden ska finnas i utvalda finska matbutiker nu under fredag och de är bakade med mjöl av hussyrsor. Ett syrsbröd innehåller 70 syrsor. Försäljning av insekter som livsmedel blev tillåtet i Finland den första november i år. Juhani Sibakov är innovationsdirektör hos F…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Fazer, insekter, bröd, Fazer Syrsbröd, syrsor
89kg
+
Bobby Green
0

Den enda Thanksgiving-middagen du behöver

I alla fall enligt Pringles

Chips till middag? Ja, det har jag verkligen funderat på flertalet gånger när jag inte har orkat stå och röra om i grytorna. Så även Pringles, som nu i Thanksgiving-tider presenterar det här middagskitet som ska täcka alla dina smaklöks-behov (typ). I lådan finns chips med smakerna Turkey, Mashed Potatoes, Stuffing, Mac & Cheese, Creamed Corn, Gree
Läs mer om Snacks och godis, Pringles, Thanksgiving, middag, chips
75kg
+
Bobby Green
0

Mario Batali äter ett par heta kycklingvingar

Hur mycket pallar han?

Kändiskocken Mario Batali har varit hos Sean Evans för att mumsa på lite heta kycklingvingar, prata lite om sin besatthet av Yeezy-produkter och ge lite tips på vad man ska göra med resterna från Thanksgiving.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Mario Batali, kycklingvingar, kock
85kg
+
Bobby Green
0

Fläskig fläskmacka i Philadelphia

Hos John's Roast Pork

Ska man äta macka i Philadelphia ska det vara en Philly Cheese Steak. Eller? Lucas från Eater tycker gott att man kan bryta traditionen och istället sätta i sig en Roast Pork-macka.
Läs mer om Mat, Eater, Philly, macka, gott, lunch, mat, John's Roast Pork
92kg
+
Bobby Green
0

Rachels ökända trifle

Råkade blanda recept

I serien Vänner ska Rachel laga till den smarriga efterrätten Trifle, men något går fel och halva receptet är istället för Shepherdx27s Pie. Båda sakerna är goda var för sig, men kanske inte ihop. Binging with Babish ger sig på att göra Rachels version ändå, bara för att se hur den smakar.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Friends, Rachel, Trifle, mat, matlagning
83kg
+
Bobby Green
0

Den dyraste köttbiten i New York

Nick äter Wagyu hos Old Homestead

Old Homestead Steakhouse ligger i Manhattans Meatpacking-district och där kan man få sig en japansk Wagyu-köttbit. Men smakar det så kostar det, för rätten vill nämligen stället ha 350 dollar.
Läs mer om Mat, Eater, The Meat Show, Nick Solares, köttbit, dyr, New York, Old Homestead
83kg
+
Bobby Green
0

Jätteportion med ramen-nudlar

Hur lång tid tar det för Matt att sänka den?

Tävlingsätaren Matt Stonie verkar aldrig vara särskilt mätt, och det senaste han har satt i sig är en enorm skål med ramen-nudlar som i vanliga fall är tänkt för fyra personer. Hur lång tid tar det för Matt att äta upp allt? Klarar han det på under 25 minuter får han en t-shirt, sin bild på väggen och maten gratis.
Läs mer om Mat, Matt Stonie, ramen, nudlar, skål, stor, mat, lunch
85kg
+
Bobby Green
0

I dag lanseras The Macallan Edition No.3

Whisky framtagen tillsammans med parfymör

Från och med i dag kommer man att kunna köpa The Macallan Edition no 3 på Systembolaget. Det är en single malt-whisky som är framtagen tillsammans med parfymören Roja Dove som anses vara en av världens bästa i sin bransch. Whiskyn ska ha en kraftig doft och en söt smak som har inslag av vanilj, nyfälld ek, delikata blommor och fruktkaka. Artikeln…
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, The Macallan Edition No.3, whisky, lansering, Systembolaget, sprit, Roja Dove
94kg
+
Bobby Green
0

Bob Saget får hicka av heta kycklingvingar

Intressant samtal med Sean Evans

Skådespelaren Bob Saget har hunnit med mycket i sina dagar. Han började med stand up och blev en med folket i rollen som Danny Tanner i Huset Fullt. Nu har han hälsat på Sean Evans för att äta lite heta kycklingvingar och så här såg det ut. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, First We Feast, Hot Ones, Bob Saget, skådespelare, kycklingvingar
84kg
+
Bobby Green
0

Pizza i Queens, Staten Island och Bronx

Vill testa alla

Munchies The Pizza Show har varit i Queens, Staten Island och Bronx för att - tada - mumsa pizza! Frank Pinello leder showen och han har tidigare varit på Manhattan och i Brooklyn och ätit pizzor, men nu är det alltså dags för nya stadsdelar. Som vapendragare har han bland annat med sig Action Bronson, en man som också ätit en och annan pizza i sin
Läs mer om Mat, Munchies, pizza, The Pizza Show, mat
87kg
+
Bobby Green
0

Våffeltårta med extra allt från Stranger Things

Triple-Decker Eggo Extravaganza

Karaktären Eleven från TV-serien Stranger Things älskar de frusna våfflorna Eggo. Men de det räcker inte att de bara är som de är, de ska helst staplas som en tårta och ha massa grädde och Hersheyx27s Kisses på sig. Binging with Babish vevar i detta klipp ihop skapelsen, samt en egenkomponerad något lyxigare version.
Läs mer om Baka, Binging with Babish, Stranger Things, Triple-Decker Eggo Extravaganza, baka, tårta
110kg
+
Bobby Green
0

The Tail of a Whale kommer till Systembolaget

Kombinerar ale med veteöl

Brutal Brewings öl The Tail of a Whale har funnits på restauranger ett tag och kommer nu tack vare sin popularitet även till Systembolaget. Ölen är lite speciell då den kombinerar stilarna ale och veteöl. Resultatet ska vara en lätt frisk maltkropp från veteölen blandat med alens fruktighet. Artikelnumret är 89047-03, procenthalten ligger på 4,8 …
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, The Tail of a Whale, Systembolaget, Brutal Brewing
107kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det ostkakans dag!

Heja Småland!

Ända sedan 2004 har ostkakan haft en alldeles egen dag, den 14 november. Och tittar man i almanackan så är det ju i dag! Dagen har instiftats av föreningen Ostkakans vänner där alla småländska landshövdingar sitter i styrelsen och inte helt oväntat ligger Frödinge mejeri bakom Ostkakans vänner. Gillar ni inte ostkaka kan ni alltid äta smörgåstårta
Läs mer om Fika, Ostkakans dag, kaka, Tut i luren!, ostkaka
95kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det chokladens dag!

Lördagsgodis!

I dag är det ingen vanlig dag utan i dag är det chokladens dag! Vilken himla tur att den då infaller på en lördag så att man kan sätta i sig i princip hur mycket choklad som helst som lördagsgodis. Vad tänker ni äta för choklad i dag om ni tänker äta någon? Jag har en chokladlåda från Anthon Berg som ligger riktigt risigt till.
Läs mer om Choklad, Tut i luren!, chokladens dag, choklad, lördagsgodis
62kg
+
Bobby Green
0

ArgaSkånskaMän testar Puma Burger

Och två andra ställen

I Skåne bor gänget som driver kanalen ArgaSkånskaMän och de bestämde sig för att ge sig ut på en jakt efter Malmös bästa burgare. För en månad sedan skrev vi om att porrskådespelaren Puma Swede skulle öppna hamburgerrestaurang i staden så det stället fanns med på deras lista, men även Casual och Se7en Sins. Vilket ställe som levererade bäst ser ni
Läs mer om Hamburgare, Puma Swede, porrstjärna, hamburgerrestaurang, burgare, Pumaburger, ArgaSkånskaMän
-31kg
+
Bobby Green
0

Taystee's Burgers serverar Halal-burgare

Ali och Mo tog saken i egna händer

I Dearborn, Michigan, finns Taysteex27s Burgers. Det är ett burgarställe som drogs igång av Ali Jawad och Mo Nassereddine då de gärna ville ha burgare men inte kunde äta några eftersom de inte var Halal. De tog saken i egna händer och säljer i dag burgare med Halal-kött som vunnit flera priser.
Läs mer om Hamburgare, hamburgare, halal, Taystee's Burgers, Eater, burgare
57kg
+
Bobby Green
0

Mästerkocken Antonio Carluccio har gått bort

Blev 80 år gammal

Björn tipsade oss om den tragiska nyheten att mästerkocken Antonio Carluccio gått bort. Det var han som fick Björn att börja laga italiensk mat, och säkert är det många fler som inspirerats av hans matlagning. Han ligger bland annat bakom restaurangkedjan Carlucciox27s och har medverkat i flertalet TV-program. Antonio blev 80 år gammal. Bonusklipp
Läs mer om Mat, Antonio Carluccio, kock, mästerkock, italiensk, mat, matlagning, VIF
-48kg
+
Bobby Green
0

Nutella har ändrat lite i sitt recept

Folk är vansinniga

Det italienska företaget Ferrero som tillverkar Nutella har nu bekräftat att de ändrat lite i sitt recept. Man har ökat andelen skummjölkspulver från 7,5 procent till 8,7 procent vilket har fått hasselnötssmeten att bli något ljusare än den varit tidigare. Man har även ökat sockerhalten med 0,4 procent. Smakmässigt ska den vara oförändrad, men fol…
Läs hela artikeln
Läs mer om Snacks och godis, Nutella, recept, ändring
127kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! i dag är det kladdkakans dag!

Bästa kakan!

En helt vanlig kylig tisdag i november kanske ni tänker? Oj så fel ni har, i dag är det nämligen kladdkakans dag och detta ska givetvis firas rejält! Antingen så bakar man en egen och sätter i sig, eller så köper man en färdig från konditoriet. Själv är jag väldigt svag för Frödinges frysta som jag tycker fungerar alldeles utmärkt. Eller så gör man
Läs mer om Fika, Kladdkakans dag, kladdkaka, tut i luren!, fika, baka, gott, kladdis
102kg
+
Bobby Green
0

Så får du till köttbiten - varje gång

Basics with Babish lär oss

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till Entrecôte och Mellangärde eller skirt steak som man också säger på bästa sätt.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, kött, gott, tillagning, köttfrossa
296kg
+
Bobby Green
0

Världens billigaste Michelin-måltid

Lyx för 1,5 dollar

Chan Hon Meng är chef och kock på Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle som är en liten matvagn. Det som gör hans vagn rätt så unik är att här kan man köpa världens billigaste Michelin-måltid. För bara 1,50 dollar får du bräserad kyckling som är gjord på recept från hans farbror.
Läs mer om Mat, mat, Great Big Story, Michelin, Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle
87kg
+
Bobby Green
0

Bakverk i Paris

Ge mig allt

Jag är en riktig fikatant och när jag hänger i Paris är jag alltid på jakt efter nya bakverk att sätta i mig. Det ska vara Eclairs fyllda med massa smet, macarons i alla smaker och moelleux au chocolats. I det här klippet får vi hänga med till ett bageri i staden och se när de tillverkar smaskigheter.
Läs mer om Fika, bageri, Paris, Frankrike, baka, fika, fikatant, Eater, The Process
73kg
+
Bobby Green
0

I dag är det internationella vegandagen

Tut i luren!

Louise Wallis är ordförande i Vegan Society UK och hon har instiftat internationella vegandagen som äger rum i dag. Den är till för att uppmärksamma folk kring just veganmat. Så varför inte fira dagen med att äta något veganskt, om du nu inte redan gör det vill säga.
Läs mer om Mat, Internationella vegandagen, vegan, mat, veganmat, vegandag, Tut i luren!
102kg
+
Bobby Green
0

Gatumat i Tibet

Bara jag som blir hungrig nu?

The Food Ranger reser runt i Kina och Tibet och äter allt han kan komma över. Här får vi se lite gatumat från det sistnämnda stället, och allt ser verkligen grymt gott ut. Det verkar även väldigt behändigt att kunna språket istället för att som en annan försöka göra sig förstådd med handgester.
Läs mer om Mat, mat, The Food Ranger, Tibet, gatumat, gott
84kg
+
Bobby Green
0

Världens bästa kaviar kommer numera från Kina

Munchies besöker Qiandaohu

Ryssland och Iran får snällt maka på sig, världens bästa kaviar sägs numera istället komma från Kina.
Läs mer om Mat, Munchies, kaviar, Kina, mat, caviar, Qiandaohu
78kg
+
Bobby Green
0

Nick Solares testar gåslever på The Pool

Formad som en vacker blomma

På restaurangen The Pool i New York serveras gåslevern som en vacker blomma. Nick Solares från The Meat Show har varit där och testat skapelsen.
Läs mer om Baka, Eater, mat, anklever, gåslever, The Meat Show, Nick Solares
129kg
+
Bobby Green
0

Ny vintagechampagne från Dom Pérignon

Från 2009

Nu finns vintagechampagnen Dom Pérignon 2009 på Systembolaget. Det här är första gången som Dom Pérignon inte följer lansering i kronologisk ordning och släpper 2009 före 2008. Anledningen är att 2009 var ett varmare år, vilket gjort att vinet mognat tidigare än årgången 2008. Champagnen ska vara fyllig, exotisk fruktig och ha en rund och djup smak…
Läs hela artikeln
Läs mer om Champagne, Dom Pérignon Vintage 2009, vintagechampagne, champagne, bubbel, dompa
116kg
+
Bobby Green
0

Ny Kalifornien-inspirerad burgare hos Max

Grand Deluxe Spicy Avocado

I dag lanserar hamburgerkedjan Max nyheten Spicy Avocado. Burgaren sägs vara inspirerad av varma och färgglada Kalifornien och den finns med kött eller dubbla halloumiskivor. Förutom det innehåller den tärnad avokado, picklad rödlök, färsk jalapeño och sourcream & onion-dressing. x22Spicy Avocado är en så kallad ”California Style-burger”. Den är i…
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Max, hamburgare, Spicy Avocado, Grand Deluxe Spicy Avocado, burgare
85kg
+
Frode Wikesjö
0

I dag är det pastadagen

Då kan det ju passa bra med lite pasta med korv

Dagar där man firar vardagliga ting så som öl och katter finns det gott om. Dessa dagar känns ju mest till för att man ha något att prata om på sociala medier eller att ha något att skriva om på sidor som dessa. I dag råkar det vara World Pasta Day vilket ju ger folk en ypperlig ursäkt att tillaga en härlig pastarätt i kväll. Själv tänkte jag tota…
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Pasta, Världsdag, Worldpastaday
83kg
+
Bobby Green
0

Carlsberg firar 25 år med Liverpool

Brygger unik öl

I år har Carlsberg och Liverpool varit partners i Premier League i hela 25 år. Detta firas bland annat genom att man tagit fram en unik öl som är bryggd på humle som fått gro och växa i en fotbollsmiljö. Direkt tänkte jag på om det innebär att humlen gottat sig i ett svettigt omklädningsrum eller på ett smutsigt läktargolv. Så är det inte, utan gre…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, Carlsberg, öl, Liverpool, fira, jubileumsöl
139kg
+
Bobby Green
0

Johnny's Julsenap kommer tillbaka

Sålde slut långt innan jul förra året

Förra året släppte Johnnyx27s en kryddig julsenap och det hela blev en succé. Redan innan jul var den slut i butik. I år kommer den tillbaka och man får då hoppas att kvantiteten är lite större. Senapen är smaksatt med nejlika, kardemumma, muskot och kanel och konsistensen är grovkornig. En burk som rymmer 315 gram kostar omkring 20 kronor och den
Läs mer om Mat, Johnny's, Johnny's Julsenap, senap, jul, smaker, gott
84kg
+
Bobby Green
0

Snubbe sänker ett sexpack öl på under 40 sekunder

Med hjälp av en lövblås

Tävlingsätaren L.A. Beast gillar att äta och dricka saker på kort tid. Den senaste utmaningen han tog sig an var att sänka ett sexpack med öl på under 40 sekunder, och till sin hjälp hade han en lövblås.
Läs mer om Öl, L.A. Beast, sexpack, öl, lövblås, wtf, bärs
103kg
+
Bobby Green
0

Binging with Babish lär dig göra sås

Sås är bäst!

I Binging with Babishs nya serie Basics with Babish lär han oss olika saker i köket. Här får vi reda på hur man gör ett par såser som kan vara kul att ha koll på.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Basics with Babish, sås, chef, kock, mat, matlagning, lunch
86kg
+
Bobby Green
0

Har du testat frukten Durian?

Den som luktar fis

För några månader sedan fick jag testa Durian. Det sägs vara den mest illaluktande frukten i världen och det stämmer säkerligen för gott luktade den inte. Den var inte särskilt god heller, men ska tydligen innehålla massa bra saker som kroppen gillar. Har du testat?
Läs mer om Mat, Durian, frukt, konstig, testa
27kg
+
Bobby Green
0

Skaparen av Hamdog vill öppna restaurang

Tar hjälp av crowdfunding

Folk kommer på de mest knepiga idéerna. Som exempelvis Hamdog. En hamburgerkorv-hybrid som det tydligen finns patent på. Nu vill Mark Murray som kom på denna snillrika uppfinning ta hjälp av Kickstarter för att öppna en restaurang på temat i New York. Målet för att allt ska kunna gå i lås är satt till 300 000 australiensiska dollar.
Läs mer om Mat, Hamdog, restaurang, Kickstarter, New York, crowdfunding, Mark Murray
113kg
+
Bobby Green
0

Öl bryggd på färsk ananas

Nytt från Brutal Brewing

Brutal Brewing presenterar nu en nyhet i deras Raw Law-serie och det är Pineapple Wheat Wine. Precis som namnet avslöjar är ananas med i bilden och det är ett öl som som grundar sig i barley wine. Ananasens syra ska komplettera sötman från den höga alkoholhalten som i detta fall ligger på 11 procent. Nyheten är bryggd på champagnejäst och lagrad på…
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, Brutal Brewing, Pineapple Wheat Wine, bärs