m
a
r
5 i går68 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen
111kg
+
Bobby Green
0

Förpackning formad som ikoniskt lagerhus

Kul grej från Ardbeg

För att skoja till det lite släpper Ardbeg en presentförpackning formad som deras ikoniska lagerhus på Islay i Skottland. Förpackningen släpps i en begränsad upplaga på Systembolaget från den 1 november. Man öppnar taket som har gångjärn och där i hittar man en flaska Ardbeg Ten Years. Mickey Heads som är destillerichef hos Ardbeg säger följande: x22Lagerbyggnaden vid havet måste vara den mest fotograferade och delade bilden av destilleriet. Den...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Ardbeg, Ardbeg Warehouse, förpackning, presentförpackning
83kg
+
Bobby Green
0

Jakten på världens äldsta pub

Fyra ställen hävdar att de är äldst

Något vi människor har gjort i en herrans många år är att gå till puben och svinga en bägare eller två. En del svingar fler än så. Men var ligger det första stället som bjöd in folk att komma förbi och sänka några glas? De här fyra hävdar att de har funnits med allra längst, men vad stämmer egentligen?
Läs mer om Öl, pub, gammal, bar, äldsta
88kg
+
Roger Åberg
0

Så fixar du pocherade ägg

Det är inte så svårt!

Att göra pocherade ägg kan verka svårt, men det är det inte. Man kokar bara upp lite vatten tills det kokar lätt, knäcker ett ägg i ett glas eller en liten skål, ger vattnet en liten snurr och så lägger man försiktigt i äggen. Om ägget inte vill hålla ihop sig ger man vattnet lite mer snurr, men försiktigt. Klart!
Läs mer om Mat, ägg, pocherade ägg
112kg
+
Bobby Green
0

Likör med smak av Kanelbulle och mjölk

Lanseras på kanelbullens dag

Om två dagar, den 4 oktober, är det en mycket viktig dag. Då är det nämligen återigen kanelbullens dag och det ska ju givetvis firas med pompa och ståt - och kanelbullar. Samma dag lanseras även nyheten vi ser här - en dessertlikör som ska smaka kanelbulle och mjölk. Likören är den första som lanseras i den nya serien Svenska Bakverk. Likören är beställningsvara hos Systembolaget och den har artikelnummer 82839. Alkoholhalten ligger på 17 % och ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, likör, Kanelbulle & mjölk, sprit, kanelbulle, dessertlikör
98kg
+
Bobby Green
0

McDonald's släpper Szechuan-såsen igen

Seger för Rick and Morty-fansen

I början av året skrev vi om den mycket speciella Szechuan-såsen som McDonaldx27s hade under en kort period. Man snackade om den i TV-serien Rick and Morty och ville då att den skulle komma tillbaka. Såsen har teriyaki-smak och släpptes för första gången i samband med filmen Mulan 1998. Nu står det klart att den gör en comeback - men det finns en hake. Såsen kommer endast att säljas under en dag och det är den 7 oktober. Tyvärr verkar det även so...
Läs hela artikeln
Läs mer om Restaurang, McDonald's, Szechuan, Szechuansås, Rick and Morty, sås
92kg
+
Bobby Green
0

Munchies guide till norsk mat

Häng med på en matresa till grannlandet

Munchies har släppt en serie med klipp där de visar lite av all den mat som finns i Norge. Men det handlar inte om att gå på restaurang, utan istället om var maten kommer ifrån och hur man får tag i den. Det fiskas, jagas och äts över hela landet och det finns massa gott att frossa i.
Läs mer om Mat, Munchies, Norge, matguide, mat, fisk, hav, fiska, äventyr, serie
121kg
+
Frode Wikesjö
0

Köp ost genom videoström

Tuff grej

Den nederländska osthandlaren Jan Kaan har, tillsammans med banken ABN AMRO, temporärt öppnat upp världens första ostbutik där man kan köpa ost direkt via en videoström. Det fungerar så att man via strömmen kan se vad handlaren har inne och sen är det bara till att klicka på de olika ostarna man vill köpa. Efter man gjort det så kan man se när ens beställning paketeras och skeppas iväg. Butiken är endast öppen fram till den 30 september så vill ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Kaas, Ost, Hup holland hup, Stream
122kg
+
Bobby Green
0

Testa öl och få betalt

JObberbjudande i London

Bryggeriet Meantime Brewing Company i London söker nu en person för ett rätt så intressant jobb - Professional Beer Taster. Japp, den som får kneget ska dricka öl och få betalt. Det låter ju givetvis kanon men det är inget heltidsjobb vi snackar om, och du måste faktiskt leverera något också och inte bara sänka pilsner. Varje fredag ska du under tre timmars tid prova olika nya ölsorter och sedan dela med dig av dina tankar och förslag på förbättr...
Läs hela artikeln
Läs mer om Öl, öl, öldrickare, jobb, Professional Beer Taster, Meantime Brewing Company
109kg
+
Bobby Green
0

Roomservice-maten från Mad Men

Binging with Babish lagar

I serien Mad Men beställer karaktären Roger Sterling in en hyfsat stabil lunch till ett hotellrum i ett försök att imponera på en tjej. Binging with Babish har återskapat det som serverades i hans senaste klipp som vi kan se här.
Läs mer om Mat, Binging with Babish, Mad Men, mat, roomservice, Biff Wellington
84kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola kör kampanj för samkönade äktenskap

Två burkar bildar ordet Love

För första gången på 131 år har Coca-Cola använt sitt signatur-typsnitt Spencerian för något annat logotypen. För en specialkampanj som man kör i Australien för människors rätt att gifta sig med vem de vill har man gjort så att två burkar kan forma ordet Love med den klassiska texten. Som ni ser har även o:et en regnbåge i sig.
Läs mer om Dryck, Coca-Cola, Coca-Cola Love, Australien, giftermål, kärlek, burk
155kg
+
Bobby Green
0

Mackmyra lanserar sin första gin

Släpps i morgon

I morgon klockan 10.00 kommer Mackmyras första Gin från Lab Distillery att lanseras i Systembolagets beställningssortiment. Den heter Kreatör [jin] och det är en ekologisk gin med smak av enbär, citrus, lingon och hallon. Producerat har craft distiller Rickard Aldén gjort. Så här säger han om den: x22Kreatör [jin] är skapad helt utan kompromisser och jag har tillbringat flera månader med att hitta de rätta kryddorna och destillerat över 200 olik...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, Mackmyra, Mackmyra Kreatör [jin], gin, lansering, sprit, dryck
92kg
+
Bobby Green
0

Snoop Dogg äter middag med Don Rickles

Två legender möts

Dinner with Don är en serie där komikerlegenden Don Rickles äter middag med olika kändisar. I det senaste avsnittet gästades han av Snoop Dogg som pratade lite om sina tidiga influenser, åt mat och snackade lite minnen tillsammans med Don. Många fler middagsmöten som Don haft hittas på länken. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, Snoop Dogg, Don Rickles, middag, Dinner with Don
85kg
+
Roger Åberg
0

Farmor provar suröl

Är det ens bärs?

I avsnitt 18 av Hoopier Days får Samuels farmor rycka in och tycka till om Prairie Artisan Alesx27 Vape Tricks Sour.
Läs mer om Öl, suröl, farmor
117kg
+
Bobby Green
0

Vetenskapen bakom den köttfria burgaren

Hur kan den blöda, och varför?

Det låter ju ganska märkligt att man skulle vilja ta fram en köttfri burgare som ser ut som om den var gjord av vanlig köttfärs, och som dessutom x22blöderx22 när man trycker ihop den. Det vill väl inte de som inte vill äta kött ha? Nej, men de som äter kött och som kanske borde snegla på några andra alternativ vill nog ha det så, så för att kunna vinna över fler till det vegetariska alternativet kände man sig tvingad att x22designax22 den på det...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, burgare, köttlös, hamburgare, vetenskap, impossible burger
84kg
+
Bobby Green
0

Ostfest i Zürich

Mark äter fondue och Cordon Bleu

YouTubern Mark Wiens som alltid är på jakt efter god mat spenderade nyligen en hel dag i Zürich och där passade han på att jaga rätt på lite mumsig ostfondue och klassikern Cordon Bleu. Bonusklipp nedan.
Läs mer om Mat, ost, fondue, ostfondue, mums, gott, Mark Wiens, Zürich, Cordon Bleu
200kg
+
Bobby Green
0

Gott & Blandat har ändrat på sitt recept

Nu utan palmolja

Gott & Blandat har ändrat i sitt recept och plockat bort palmoljan. Det är ju givetvis bra, men vad gör det med smaken på dessa små godbitar? Johan från Matgeek har testat.
Läs mer om Snacks och godis, Matgeek, Gott & Blandat, recept, godis, palmolja, smak
80kg
+
Bobby Green
0

Popcorn blandat med chokladrussin

Grymt biosnacks

Om man blandar goda grejer så blir det oftast godare. Salt möter sött brukar funka riktigt bra, och därför brukar en del blanda i chokladragerade russin bland sina popcorn. Jag har då aldrig sett detta tidigare men det låter ju helt klart riktigt gott. Här ger sig Binging with Babish på att göra egna russin med choklad för att se om de kan mäta sig mot färdigköpta.
Läs mer om Snacks och godis, Binging with Babish, popcorn, bio, gott, russin, choklad
85kg
+
Bobby Green
0

Köttfärslimpa med tre olika färser

God klassiker

En härligt matig köttfärslimpa med kokt potatis, saltgurka och lingon - en svensk klassiker som alltid levererar. Själv gillar jag en knorr på den som vi brukar göra hemma där man använder löksoppspulver som krydda och bakar in både mozzarella och parmaskinka i färsen innan man rullar ihop den till en korv. Testa det och ni kommer att ha en ny favorit. I det här klippet visar Sarah Carey hur hon brukar göra när det står köttfärslimpa på menyn. Re...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, köttfärslimpa, gott, mat, lunch, Everyday Food, Sarah Carey, klassiker
92kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Nutellapasta

Roligare form på godsaken

Om du älskar Nutella och vill äta den i en annan form än du brukar kanske du ska ge dig på att göra x22pastax22 av den. Med hjälp av lite Agar som är ett gelämne som utvinns ur vissa rödalger kan du få till långa ringlande bitar av Nutellan som uppför sig som pasta brukar göra.
Läs mer om Snacks och godis, Nutellapasta, Nutella, Eater, yummi, Agar, choklad
89kg
+
Bobby Green
0

Whisky med Blade Runner 2049-tema

Ricks nya favorit?

Johnnie Walker släpper nu en ny whisky som säkerligen passar Blade Runner-fanet bra. Rick Deckard i filmen dricker som ni säkert redan vet en del av denna dryck och eftersom det snart är en ny film på gång passar det ju bra att släppa en ny whisky i samma veva. Man kallar den för Johnnie Walker Black Label The Directorx27s Cut och så här beskriver man den: x22With our trademark smokiness and a contemporary twist, Johnnie Walker Black Label The D...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, whisky, Johnnie Walker Black Label The Director's Cut, Blade Runner, Blade Runner 2049
46kg
+
Bobby Green
0

Starbucks bryggkaffe kommer till mataffären

De fyra mest populära sorterna

Med start denna månad börjar Starbucks att sälja fyra av sina mest populära kaffesorter som bryggkaffe på ICA, Hemköp och City Gross. Verona, Colombia, House Blend och Espresso Roast är de man kan välja mellan och påsarna som är på 200 gram kostar omkring 45 kronor styck.
Läs mer om Kaffe, Starbucks, bryggkaffe, kaffe
83kg
+
Bobby Green
0

Årets Blossa-glögg har smak av Indien

Mango, spiskummin och chili

Blossa har nu meddelat årets smak på glöggen och den är inspirerad av Old Delhi i Indien. På kryddmarknaden Khari Baoli blandar man all världens smaker och dofter och en del av dessa har nu hittat ned i flaskan. Smaken ska vara en blandning av solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili. Flaskans form och färg är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning och designen är gjord av Scandinavian Design Group. I morgon släpps nyheten bland...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Blossa, glögg, Blossa 17 Old Delhi, smak, kul, Indien
93kg
+
Bobby Green
0

Så här styckar man en halv gris

Bryan Mayer visar

Styckaren och författaren Bryan Mayer visar här hur man går tillväga när man ska stycka en halv gris. Under tiden berättar han om alla styckdelar så om du exempelvis inte visste var kotletten satt får du reda på det här.
Läs mer om Mat, stycka, gris, mat, Bon Appétit, Bryan Mayer
83kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! i dag är det Messmörets dag!

Bred lite extra på mackan

Till och med messmöret har en egen dag - och den är i dag. Personligen har jag aldrig varit ett fan av smörgåspålägget men vissa diggar det hårt. Det finns två versioner - getmessmöret som har getmjölk som bas och det vanligare messmöret som istället är baserat på komjölk. Vilken är din favorit?
Läs mer om Mat, messmör, Messmörets dag, tut i luren, pålägg, smörgåspålägg
132kg
+
Bobby Green
0

Klassisk Magnumglass nu i bägare

Classic, Almond och White i nytt format

Magnum-glassen har dykt upp i lite olika former de senaste åren och nu är det dags för den att också hitta ned i en bägare. Från och med nu ska du i din mataffär kunna hitta de tre klassikerna Classic, Almond och White i en 440 ml-förpackning. Glassen ska omslutas av ett chokladskal varpå du ska kunna få en liknande upplevelse som pinnglassen när du trycker på förpackningen och chokladen knäcks. För en bägare får man betala cirka 45 kronor.
Läs mer om Glass, Magnum, glass, Magnum Pints, gott
91kg
+
Bobby Green
0

Gordon Ramsey gör amerikansk frukost

Ägg i hash browns

Kocken Gordon Ramsey vevar här ihop en klassisk amerikansk frukost bestående av ägg, hash browns och bacon.
Läs mer om Mat, Gordon Ramsey, mat, frukost, USA, Amerika, frulle
186kg
+
Bobby Green
0

Snart släpps Jolt Cola igen

Koffeindiggare - se hit!

1985 dök den upp för första gången - Jolt Colan. Tio år senare dök den upp i Norden. Drycken hade dubbelt så mycket koffein som en vanlig Coca Cola, och den blev snabbt populär i datorspelskretsar där kidsen behövde mer energi för att orka spela dygnet runt. I slutet av denna månad lanseras den igen med originaldesignen och man kommer då att hitta den online och i vissa vanliga butiker.
Läs mer om Dryck, Jolt Cola, dryck, cola, comeback
110kg
+
Bobby Green
0

Ny burgare på The Flying Elk

Inspirerad av känd macka

Restaurangen The Flying Elk har gjort en ny burgare som de döpt till The Reuben Burger. Inspirationen till den kommer från en av världens mest kända mackor - Reuben Sandwich. Brödet ska vara av den grövre sorten och det är framtaget tillsammans med Bakery & Spice och är gjort med rågskållning och rågsurdeg kryddat med fänkål. Burgaren innehåller oxhögrev, surkål, Gruyèreost, bräckt rimmad oxbringa och senapspicklad gul lök. Till det serveras ost-...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, The Flying Elk, hamburgare, burgare, mackor, The Reuben Burger
77kg
+
Bobby Green
0

Action Bronson och Sean Evans gör mackor

Mario Batali bedömer vilken som är bäst

Sean Evans har mött Action Bronson i en duell där de båda fick göra varsin smarrig macka. Sen fick kändiskocken Mario Batali bedöma vem som hade lyckats bäst med sin skapelse.
Läs mer om Mat, Sean Evans, Sean in the wild, Action Bronson, macka, Mario Batali, mat
129kg
+
Bobby Green
0

Häng med till en surströmmingsfabrik

Great Big Story besöker Söråker

Internet svämmar över av videoklipp där folk testar surströmming. Givetvis äter alla på fel sätt men annars skulle de ju inte få några reaktioner eller tittningar. Jag ska ärligt säga att jag aldrig testat själv, men det kanske kommer att ske någon gång i framtiden om någon erfaren visar hur man ska göra - öppna burken under vatten och sedan äta på knäckebröd med rätt tillbehör är det jag har hört i alla fall. Great Big Story blev intresserade av...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, surströmming, Oskars surströmming, fabrik, fabriksbesök, mat, Great Big Story
250kg
+
Bobby Green
0

Coca-Cola Coffee Plus släppt i Japan

50 % mer koffein, 50 % färre kalorier

I varuautomater i Japan har det nu börjat säljas Coca-Cola Coffee Plus. Det är en burk på 190 milliliter som innehåller 34 milligram koffein och 42 kalorier. Det adderade kaffet kommer från extraktpulver. Drycken ska inte lukta som vanlig cola, men inte heller som kaffe. Istället beskrivs doften som märklig och udda - vilket känns sådär. Smaken ska dock vara lik cola med en eftersmak av kaffe, precis som väntat alltså. Om drycken någonsin kommer...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Coca-Cola, Coca-Cola Coffee, kaffe, cola, Japan, dryck, läsk, Coca-Cola Coffee Plus
95kg
+
Bobby Green
0

Så gör du din egna szechuan-sås

Binging with Babish återskapar originalet

Binging with Babish har fått tag i lite szechuan-sås och bestämde sig för att försöka sig på att göra den själv. Han gjorde även ett gäng med kycklingnuggets för att doppa i såsen - frågan är vilken av dem som smakar bäst?
Läs mer om Mat, Binging with Babish, szechuansås, szechuan, sås
70kg
+
Bobby Green
0

Nya majonnäser från Erik Lallerstedt

Ska passa bra till fisk- och skaldjur

Det börjar så smått bli dags att duka fram skaldjur och till det vill nog de flesta sleva upp en klick majonnäs. Därför lanserar Erik Lallerstedt nu tre stycken nyheter inom denna kategori såser - en naturell, en smaksatt med chili och lime och en med dill och citron. Dessa ska fungera bra till alla fisk- och skaldjursgrejer man kommer sätta i sig i höst. Förpackningen är på 230 milliliter och du ska hitta den i kyldisken på affären från och med...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Eriks såser, majonnäser, sås, majonnäs, majo, Erik Lallerstedt
11kg
+
Bobby Green
0

Jureskogsburgarna är tillbaka på McDonald's

Texas och New York gör comeback

Våren 2016 lanserade McDonaldx27s och kocken Johan Jureskog en trio med burgare som fick namnen Signature, Texas och New York. De två sistnämnda var de som blev allra mest populära, och därför gör de från och med i dag en comeback på restaurangerna. Först ut är Texas-burgaren som serveras till och med den 9 oktober. Därefter tar New York över från den 10 oktober till och med den 6 november. I samma veva lanseras även något man kallar för Donken D...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, McDonald's, Johan Jureskog, hamburgare, Jureskogsburgarna, Texas
112kg
+
Bobby Green
0

Max toastbröd nu i vanliga butiker

Burgare till frukost?

Hamburgerkedjan Max kör just nu en kampanjburgare man kallar för Frisco Hot Melt Toast. Den skiljer sig lite från tidigare burgare då brödet är ett Frisco-bröd i rostbrödsform. Precis som en del andra av Max produkter kommer nu detta bröd att börja säljas i vanliga butiker. På så vis kan du göra burgaren själv hemma, eller bara veva ihop en klassisk rostmacka med marmelad och ost. Christoffer Bergfors som är Sverigechef på Max säger följande: ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Max, Frisco Hot Melt, toastbröd, butik
145kg
+
Bobby Green
0

Ny Fanta-smak lanseras i Sverige

Zero Blackcurrant

Denna vecka lanserar Fanta den nya smaken Zero Blackcurrant i svenska butiker och den ska som väntat ha smak av svarta vinbär. Till en början kommer burkarna att se ut som här ovan och det är för att fira Halloween. På dem finns en Snapchat-kod som man kan scanna och på så vis låsa upp läskiga filter med skräcktema. Fram till den 11 november kan man låsa upp filter och de ska bli läskigare och mer skrämmande ju närmare Halloween vi kommer. Smake...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Fanta, Fanta Zero Blackcurrant, svarta vinbär, läsk, smak
116kg
+
Bobby Green
0

Tut i luren! I dag är det kebabens dag!

Då var måndagens middag spikad

En vanlig trist måndag kanske ni trodde när ni steg upp i dag, men så är inte fallet. I dag är det nämligen kebabens dag och det måste ju såklart firas. Hur? Genom att vräka i sig massa kebab såklart! Kör det på en flottig pizza, som en tallrik eller rulle - valet är ditt men kebab får det i alla fall bli till middag. Om du nu gillar det förstås. Den godaste kebaben jag någonsin har ätit var i Barcelona, var ligger ditt ställe?
Läs mer om Mat, kebab, kebabens dag, mat, gott, temadag
97kg
+
Bobby Green
0

Så gör du Kelis omtalade milkshake

Receptet är äntligen här

2003 släppte artisten Kelis låten Milkshake. Den blev en superhit men vad det var som var så speciellt med hennes milkshake fick vi aldrig reda på, förrän nu. Enligt henne innehåller den givetvis Baileys men även ginger beer, chokladglass, ingefära, cayennepeppar och is. På länken nedan kan ni se när hon visar hur du ska gå tillväga om du vill göra den själv.
Läs mer om Dryck, Kelis, Milkshake, recept, dryck, låt
87kg
+
Bobby Green
0

Enkel fiskcurry med Jamie Oliver

Snabbt och lätt

Om du är sugen på en maträtt som går snabbt och lätt att laga till och tröttnat på fiskpinnar kanske det Jamie Oliver lagar till här kan vara något?
Läs mer om Mat, Jamie Oliver, fiskcurry, mat, matlagning, tips
100kg
+
Bobby Green
0

Ny exklusiv vintagechampagne

Säljs i begränsad upplaga

Om du tröttnat på Törleys och istället vill dricka lite riktigt bubbel kanske den här flaskan kan vara något? Det är Krug som nu släpper en vintagechampagne som är en blandning av de mest exklusiva vinerna från 2004 som fått ligga i vinkällare i tolv år. Bubblet heter Krug 2004 Luminous Freshness och i flaskan finns 39 procent Chardonnay, 37 procent Pinot Noir och 24 procent Pinot Meunier. Doften är en samling av ingefära, kanderade citrusfrukter...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, vintagechampagne, champagne, Krug 2004 Luminous Freshness, bubbel
117kg
+
Bobby Green
0

Scapa Glansa - ny singlemaltwhisky

Från Orkneyöarna

Pernod Ricard Sweden presenterar nu en ny singlemaltwhisky som precis lanserats på den svenska marknaden. Den heter Scapa Glansa och är skapad av destilleriet Scapa som ligger på Orkneyöarna i Skottland. Den ska vara mild och något rökig och har lagrats i två steg för att uppnå sin speciella karaktär. Den ska dofta persika, ananas och vanilj och smaka persika, mogna päron, krämig toffee och vanilj. Whiskyn finns nu i Systembolagets beställnings...
Läs hela artikeln
Läs mer om Sprit, singlemalt, whisky, Scapa Glansa, Single malt, maltwhisky, sprit
84kg
+
Bobby Green
0

Sean lär sig göra pizza hemma

Kommer Dominics mamma att bli impad?

Att veva ihop en egen pizza hemma är självklart inget märkvärdigt, men väldigt trevligt om man inte är sugen på att köpa färdiga grejer. I det här klippet från First We Feast visar Sean hur man kan göra om det ska lagas pizza hemma. Till sin hjälp har han Dominic Morano som i vanliga fall roddar pizzastället Prince Street Pizza.
Läs mer om Mat, pizza, hemma, Sean in the Wild, matlagning, hemma, First We Feast
116kg
+
Bobby Green
0

Världens hårdaste mat

Så här gör man den

Katsuobushi är det japanska namnet för flingor av torkad och rökt bonitofisk. Om du köpt det i Sverige någon gång har det säkert haft namnet bonitoflingor. Man använder oftast Katsuobushi som en ingrediens i den japanska buljongen dashi, som är grunden för exempelvis misosoppa. Det tar ett halvår att göra Katsuobushi och i det här klippet får vi träffa Takashi Suzuki som har jobbat med detta i 30 år....
Läs hela artikeln
Läs mer om Mat, Great Big Story, Katsuobushi, mat, Japan
90kg
+
Bobby Green
0

Nytt alkoholfritt mousserande vin

UnVined Sparkling från Jacob's Creek

Denna månad lanserar Jacobx27s Creek UnVined Sparkling som är ett nytt alkoholfritt mousserande vin. Det kommer att säljas på både Systembolaget och ICA och för en flaska på 750 milliliter får man betala 69 kronor. Det ska ha en fruktig smak av päron, gröna äpplen, honungsmelon, fläder och citrus. Ska passa bra som aperitif eller sällskapsdryck, eller till rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader. Det är framställt av de klassiska champag...
Läs hela artikeln
Läs mer om Dryck, Jacob's Creek, UnVined Sparkling, alkoholfritt, dryck, bubbel, mousserande, vin
93kg
+
Bobby Green
0

JunsKitchen gör udonnudlar

Tjockare än vanligt

I det senaste klippet från JunsKitchen lagar man till en Tempura med udonnudlar. Dessa nudlar är lite tjockare och matigare än vanliga nudlar och resultatet ser riktigt smarrigt ut.
Läs mer om Mat, Tempura, nudlar, JunsKitchen, mat, lunch, gott, udonnudlar
200kg
+
Bobby Green
0

Oliver kan bära flest ölsejdlar

Satte nytt världsrekord

Man kan ta världsrekord i allt. Nu har Oliver Strümpfel gjort det i att bära flest ölsejdlar. Givetvis gjordes det hela under en ölfestival i Bayern och där lyckades Oliver balansera inte mindre än 29 stycken sejdlar i famnen 40 meter innan han placerade dem på ett bord. Ölen plus glasen ska tillsammans ha vägt nästan 69 kilo.
Läs mer om Öl, ölsejdlar, bära, Oliver Strümpfel, världsrekord, öl, gott
105kg
+
Bobby Green
0

Så gör du tomatsås från färska tomater

Såsen är chef!

Att köpa färdig tomatsås är enkelt, men det är inte jättemycket svårare att göra egen från grunden. Här visar SeriousEats hur du ska göra, och det hela kommer garanterat att bli godare än färdigköpt.
Läs mer om Mat, tomatsås, tillagning, färsk, mumma, SeriousEats
56kg
+
Bobby Green
0

En cheeseburgare i en cheeseburgare

Mellan två cheeseburgare

Ibland räcker det inte med bara en cheeseburgare. Ibland räcker det inte med två heller. Det är då man vevar ihop en Ultimeatum från tv-serien Regular Show. Det är en cheeseburgare inuti en cheeseburgare som man sedan klämt mellan friterade två cheeseburgare tillsammans med lite Himalayan-ketchup. Binging with Babish visar hur du gör den rätt överdrivna burgaren i klippet ovan. Det mest intressanta är nog ändå ketchupen som jag själv gärna skulle...
Läs hela artikeln
Läs mer om Hamburgare, Binging with Babish, mat, Ultimeatum, burgare, hamburgare
83kg
+
Roger Åberg
0

Hur smakar en Coca-Cola från 1956?

Mark och Anton testar

Hur smakar en Coca-Cola från 1956? Som en avslagen cola helt enkelt. Tyvärr inte mycket roligare än så, men nu vet man det i alla fall. En rolig detalj; det var kork i kapsylerna på den tiden.
Läs mer om Dryck, coca-cola,
96kg
+
Frode Wikesjö
0

Hur man lagar riktigt krispiga pommes

Känns lite överambitiöst

Om man nu verkligen vill få till riktigt krispiga pommes krävs det att man gör en hel del förarbete innan man slänger ner potatisen i fritösen. Så om man har ambitionen och tålamodet så kan man ju kolla in hur man går tillväga i klippet ovan.
Läs mer om Mat, Pommes, Krispigt