m
a
r
10 i går68 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Reklam

78kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Masha sjunger Werewolves of London

I ny Vodka-reklam

Den gamla hiten Werewolves of London får sig en omgång av Masha i en ny reklamfilm från Vodka. Tydligen är det martini med tre oliver bestarna blir sugna på allt som oftast.
Läs mer om Reklam, Werewolves of London, Vodka, Masha
136kg
+
Josephine Sjöqvist
0

En tur hos Horizon Media i New York

Här vill man jobba

I det här klippet får vi en guidad tur genom Horizon Medias kontor i New York. Horizon Media är en av stadens största mediaagenturer och på kontoret hittar du både en biograf och en yogastudio. Det verkar helt okej att jobba där.
Läs mer om Reklam, Horizon Media, New York, Drömjobb
106kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Avkopplande video med hjortar

Så kan det se ut i en förort nattetid

I Canons nya, minimalistiska reklamfilm får vi se ett gäng hjortar leva livet på gatorna i en förort till London nattetid. Ibland är tystnad det bästa sättet att få uppmärksamhet.
Läs mer om Reklam, Canon, Hjortar, London, Förort
93kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Generös bankkampanj

30 000 dollar och 24 timmar att göra något bra med

Här får du 30 000 dollar! Gå och gör något bra för samhället för pengarna. Nu. Du har 24 timmar på dig att ro projektet i hamn. Exakt så lade TD Bank upp det för 24 personer i USA och Kanada som en del av deras #MakeTodayMatter-kampanj. Reklamfilmen ovan visar en del av reaktionerna och resultatet. Vad skulle ni ha gjort?
Läs mer om Reklam, TD Bank, reklam, kampanj, pengar, idé, samhället
133kg
+
Bobby Green
0

Old Spice gör pojkar till män

Ny reklamfilm regisserad av snubben bakom Epic Split

Reklamen för parfymen Old Spice är knappast känd för att vara torr och tråkig, här verkar kreativiteten flöda och de senaste smått bisarra reklamfilmerna har blivit omåttligt populära. I början på året drogs det igång en ny kampanj som döpts till x22Smellcome To Manhoodx22, och denna handlar om att pojkar blir till män. Låten vi får höra här kallas för x22Dadsongx22 och den är en uppföljare till x22Momsongx22 som släpptes tidigare i år och som ka...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, Old Spice, parfym, reklam, humor, män, pojkar, Smellcome To Manhood
84kg
+
Bobby Green
0

Tomten får inte bajsa i fred

Udda reklam för odörspray

Förra året fick vi se reklamfilmen Girls Donx27t Poop som visade upp Poo-Pourri - en spray som skulle ta bort dålig lukt efter att man gjort nummer två på toaletten. Reklamen blev en succé och nu är det dags för en ny - och denna gången är det tomten som har lite magproblem eftersom han ätit för mycket kakor och druckit för mycket mjölk. Ytterligare en reklamfilm för produkten finns nedan.
Läs mer om Reklam, reklam, jul, julreklam, Poo-Pourri, bisarr, odörspray
86kg
+
Bobby Green
0

Times Square får enorm reklamtavla

Åtta våningar hög, ett kvarter bred

Den största och dyraste digitala reklamtavlan har nu haft premiär på Times Square i New York. Skärmen mäter nästan åtta våningar i höjd och sträcker sig nästan ett helt kvarter - från 45th Street till 46th Street på Broadway. Den har inte mindre än 24 miljoner små ledpixlar och ska bjuda på en upplösning som inte skådats ute på gatorna tidigare. Fram till den 24 november kommer skärmen att visa en digital utställning gjord av Universal Everythin...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, Times Square, reklam, reklamtavla, enorm, New York, digital
80kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Att göra när man blir utelåst

Rolig julreklam med Anna Kendrick

Skådespelerskan Anna Kendrick är grym på att spela uttråkad. I en julreklamfilm för Kate Spade återvänder hon från sin julhandling och inser att hon glömt bort nycklarna. I verkligheten hade scenariot varit mäkta irriterande, men i reklamfilmen använder hon den oplanerade lediga tiden till att dricka champagne, sjunga julsånger och modella Kate Spade-kläder för sin hund.
Läs mer om Reklam, Anna Kendrick, Kate Spade, Julreklam
73kg
+
Josephine Sjöqvist
0

David Beckham tar gärna av sig kläderna

Reklamklippsamling

Sedan David Beckham började trappa ner på fotbollsspelandet har han ägnat mycket av sin tid åt en ny bransch – marknadsföring. Världsstjärnan har figurerat i reklamfilmer för bland annat Pepsi, Samsung, Adidas och Burger King. Ja, och H&M förstås. Häromsistens var han delaktig i lanseringen av Haig Club Whisky tillsammans med hans kompis Guy Ritchie. Ovan ser du en samling klipp från Beckhams olika tv-reklamer.
Läs mer om Reklam, Klippsamling, David Beckham, Supercut
120kg
+
Roger Åberg
0

Fantastiska fejkannonser för Lego

Mix av karaktärer

Alexandre Tissier heter skaparen av dessa fantastiska fejkannonser för Lego. Annonserna innehåller en mix av karaktärer, exempelvis Spiderman och James Bond.
Läs mer om Reklam, Lego, annonser
112kg
+
Roger Åberg
0

Google Calendar-filmen gjord av svenska B-Reel

Snyggt jobbat!

En av våra svenska stoltheter är firman B-Reel som började mest med film men som nu också gör digitalt och massor av annat. Kontor har man i Stockholm, New York, London, Los Angeles, Berlin och Barcelona och vi gissar att det var Los Angeles-kontoret som fick Google på kroken så att man fick jobba med lanseringen av nya Google Calendar. Åt Google gjorde man dels en film som visade hur appen fungerar och vad den kan men man gjorde även webbsidan...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, google, b-reel
143kg
+
Roger Åberg
0

En Mad Man på nutidens reklambyrå

Går så där...

Mad Men är en annan tid, på flera sätt. Men vad händer om man sätter en man med det beteendet på en reklambyrå i dag? Zulu försöker visa hur det skulle kunna se ut.
Läs mer om Reklam, mad men,
53kg
+
Bobby Green
0

McDonald's får extra slogan nästa år

Lovin' Beats Hatin

Nästa år sjösätter McDonaldx27s en ny reklamkampanj och i samband med det adderar kedjan ytterligare en slogan bredvid Ix27m Lovin It - Lovinx27 Beats Hatin. Den nya sloganen ersätter alltså inte den gamla utan den är framtagen för att trycka lite extra på det här med Internethat och liknande. Kärlek övervinner hat. Med den nya sloganen hoppas McDonaldx27s att kunna nå ut till ännu fler. Nedan ser vi musikvideon till Justin Timberlakes låt Ix27m...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, McDonald's, slogan, Lovin' Beats Hatin, hamburgare, restaurang
84kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Beyoncés reklamfilmer

En samling videoklipp

Beyoncé har dominerat topplistorna med sin musik de senaste åren, men har samtidigt hunnit medverka i en lång rad reklamfilmer. Nedan hittar du en samling av hennes bästa verk i den branschen.
Läs mer om Reklam, Beyoncé, Reklamfilm, Supercut
150kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Världens första reklamfilm för sex

Kontorsmaterial säljer det tydligen bäst

En slovakisk konstnär som går under namnet Matus the First hävdar att han har gjort världens första reklamfilm vars enda syfte är att sälja idén om sex. Kontorsmaterial utgör, något förvånande, grunden i reklamfilmen.
Läs mer om Reklam, Sex, Reklamfilm
265kg
+
Bobby Green
0

Mr Bean gör reklam för Snickers

Visar sina ninjaskills

När man har låg energi är det lätt att bli ofokuserad och oförmögen att leverera. Då kan det vara läge att fylla på med något för att komma tillbaks till sitt rätta jag. Så om du börjar känna dig lika fumlig som Mr Bean är det bara att trycka in en Snickers i ansiktet så är du tillbaka på nolltid.
Läs mer om Reklam, Snickers, Mr Bean, reklam, Get some nuts, ninja
578kg
+
Roger Åberg
0

ICA griper tag med reklamfilm om cancer

Stödjer Rosa Bandet

Den här veckan stödjer ICA liksom en del andra företag Rosa Bandet-kampanjen genom att skänka en del av intäkterna på vissa produkter till Cancerfonden. För att berätta om detta har man gjort den här reklamfilmen.
Läs mer om Reklam, ica, reklamfilm, rosa bandet
122kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Inspirerande Apple-reklam

Synvillor

x22Herex27s to those who have always seen things differently.x22 Apple har släppt en ny reklamfilm kallad Perspective, som innehåller en serie synvillor inspirerade av Felice Varinis konst.
Läs mer om Reklam, Apple, Perspectives
90kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Reklam för språkresor

EF firar 50-årsjubileum

Såhär kul kan man ha det på språkresa! EF firar 50 år och har gjort en reklamfilm som på ett mysigt sätt visar hur man kan lära sig ett annat språk genom att festa, ha kul och gå i skolan samtidigt – i ett annat land.
Läs mer om Reklam, Språkresa, EF, Jubileum
207kg
+
Bobby Green
0

För att förtjäna en Gatorade måste du svettas

Sweat It To Get It

Gatorade innehåller elektrolyter som ska hjälpa dig att återhämta dig efter träning, men för att få köpa en måste du ha tränat och svettats först. Och om ni undrar, chefen för macken är ingen mindre än NFL-spelaren Peyton Manning.
Läs mer om Reklam, Gatorade, Sweat It To Get It, svettas, reklam, humor, roligt
121kg
+
Bobby Green
0

Dokumentär om chockreklam

Det har blivit allt populärare att göra så kallad chockreklam - reklam som inte anses vara politiskt korrekt. I dokumentären The Shockumentary får vi reda på för- och nackdelarna med att göra reklam på detta viset.
Läs mer om Reklam, chockreklam, reklam, chocka, The Shockumentary, PK
175kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Nakna dansare i L.A.

Reklam från VH1

I en trevlig reklamfilm för tv-kanalen VH1:s kommande dokusåpa Dating Naked dansar en grupp glada, nakna personer runt i L.A. till tonerna av Ix27m Just Wild About Harry. Reklamen är inspelad i en tagning och helt okej att se på jobbet eller pendeltåget. Vi slipper nämligen den stinkande sexigheten som nakna reklamfilmer normalt sett brukar innehålla.
Läs mer om Reklam, VH1, Dating Naked, Nakendans, Dans, Los Angeles, L.A.
86kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Att annonsera på Times Square

Det är dyrt att annonsera på Times Square. Men till skillnad från annan reklam, som oftast är irriterande för konsumenterna på olika sätt, är annonserna här en del av upplevelsen. Därför ger alla satsade dollars bra avkastning. I bilden ovan hittar du statistik och priser om du eventuellt skulle vara intresserad av att slänga upp en egen annons.
Läs mer om Reklam, Times Square, Annonsering, Billboards
83kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Pizza Hut-reklam med Turtles

I reklamen ovan ser du Turtles göra inbrott hos Pizza Hut för att göra sin egen pizza. Fungerar den? Vill ni gå på bio och äta pizza nu?
Läs mer om Reklam, Pizza Hut, Turtles, Teenage Mutant Ninja Turtles
87kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Mysig reklam för fotoapp

Den relativt okända appen SpeakingPhoto har fått en reklamfilm som fokuserar på historieberättandet appen möjliggör snarare än den smarta tekniken eller typiska säljpitchar. Vi får istället följa en tonårings besök hos sin morfar, en arkitekts jobbresa och en kvinnas cykelresa, på ett mysigt sätt.
Läs mer om Reklam, Fotoapp, Speaking Photo, Reklamfilm
85kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Att matcha slogans med rätt företag

Varje år spenderar marknadsförare miljoner på att hitta rätt slogans för sina produkter och tjänster. Men hur fungerar de egentligen? För att ta reda på det gick AdWeek ut på New Yorks gator och testade hur bra vanliga människor är på att matcha kända slogans med rätt företag.
Läs mer om Reklam, AdWeek, Times Square, New York, Reklam, Slogan, Tagline
122kg
+
Roger Åberg
0

Allt dåligt med reklambranschen i dag

It's a game changer

Reklambranschen, och teknikbranschen för den delen, i dag kissar ner sig över konstiga lösningar som ingen vill använda. Den här filmen gör ironi över detta på ett extremt härligt sätt. Snyggt är det också.
Läs mer om Reklam, reklam, ironi, wtf
215kg
+
Bobby Green
0

Episk dunk

Ni har säkert tidigare sett klipp där folk kastar en basketboll till varandra i en serie för att sedan avsluta med en dunk? Turkish Airlines hoppar på x22trendenx22 och gör en reklamfilm av det hela. Tydligen tog det 22 omtagningar innan det satt som det skulle.
Läs mer om Reklam, reklam, Turkish Airlines, dunk, basket, pool
149kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Huvudpersonen i nästa Volvokampanj

Volvos succékampanj Made By Sweden, senast med Zlatan Ibrahimovic i spetsen, fortsätter nu med nya ansikten. Robyn blir nästa ansikte utåt i en reklamfilm som ska ha premiär den 3 maj. Det hela spelades till stor del in i New York och temat är att Robyn längtar hem till Sverige. Det är reklambyråerna Forsman & Bodenfors och Mindshare som ligger bakom projektet, precis som i november förra året när Jean-Claude Van Damme gjorde sin epic split mell...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, Volvo, Made By Sweden, Robyn, Forsman & Bodenfors, Mindshare
103kg
+
Josephine Sjöqvist
0

This is a Generic Brand Video

Dissolve har gjort en generisk varumärkesbyggande reklamfilm som finns att kika på ovan. Träffande!
Läs mer om Reklam, This is a Generic Brand Video, Varumärke, Reklamfilm, Dissolve
107kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Amy Poehler i byxreklam

Utöver hennes roll i Parks and Recreation, Golden Globes-värdskap och medverkan i massor av kändisars Oscar-bilder, medverkar komikern Amy Poehler även i ett gäng nya reklamfilmer för klädkedjan Old Navy. Ovan kan du se den första, där hon spelar en jurist som inte riktigt litar på en kvinna i välsittande byxor.
Läs mer om Reklam, amy poehler, old navy, byxor, kläder, reklamfilm
243kg
+
Roger Åberg
0

Det är onödigt att imponera

Om hon spelar på det andra laget

Fantastisk reklamfilm för XXL som utan att avslöja för mycket känns väldigt aktuell... Producerad i Norge men svenskar från Camp David och The Chimney Pot har varit med och gjort.
Läs mer om Reklam, reklamfilm,
177kg
+
Bobby Green
0

Rolig reklam för en tatueringsstudio

Om du har en tatuering som du verkligen ångrar och vill fixa till så ska du omedelbart bege dig till tatueringsstudion Liberty Tattoo och snacka med Nekkid Nate. Nate och hans kollegor fixar garanterat biffen.
Läs mer om Reklam, Liberty Tattoo, reklam, Nekkid Nate, tatuering, gadd
568kg
+
Roger Åberg
0

Vind i håret i tunnelbanan

Snygg reklam

Just nu rullar det en rätt cool reklam i tunnelbanan i Stockholm, eller i alla fall på Odenplans tunnelbana. Det är reklambyrån Åkestam Holst som tillsammans med STOPP/FAMILY har gjort kampanjen för Apotek Hjärtat och tydligen finns det en sensor i tunneln som skickar signal till tavlan att det kommer ett tåg.
Läs mer om Reklam, reklam, apotek hjärtat, tunnelbanan
116kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Björn vill ha naturlig mat

Yoghurtföretaget Chobanis nya reklamfilm utspelar sig ute på vischan där en björn sätter skräck i en liten butik. Det hela utspelar sig till tonerna av Bob Dylans I Want You och har en fin småstadsframtoning. Appropå Bob Dylan och reklam – han är med i en ny reklamfilm för Chrysler som kommer att ha premiär under Super Bowl.
Läs mer om Reklam, super bowl, reklam, bob dylan, chobani, reklamfilm, yoghurt
139kg
+
Bobby Green
0

Smart reklam för Axe Peace

Axe brukar brassa på järnet rejält med sina reklamfilmer och de har tidigare inte varit rädda för att överdriva enormt för att få fram sina budskap. Deras senaste reklamfilm för den nya doften Peace skiljer sig dock ganska så mycket från de tidigare reklamfilmerna, och är faktiskt riktigt smart. Make love, not war.
Läs mer om Reklam, Axe, reklam, Peace, doft
559kg
+
Roger Åberg
0

Mäktig reklamfilm mot fortkörning

Sänk hastigheten

Den här filmen från nya zeelänska Transportstyrelsen sätter sig verkligen i magen. Sänk hastigheten helt enkelt.
Läs mer om Reklam, reklamfilm, fart
556kg
+
Roger Åberg
0

IKEA utsatt för årets reklamfilmsstöld?

Exakt kopia gjord i Georgien

Ett teknikkedja i Georgien verkade gilla IKEAs jul-reklamfilm så mycket att man helt enkelt gjorde en exakt kopia av den. Inte bara att man snodde idéen utan man gjorde alltså en direkt kopia - ruta för ruta är exakt likadan och musiken är densamma. - Först tror man ju att det är någon sorts prank. Och det kanske det är? Sen kollar man igen och ser att det verkligen är ruta för ruta. Nästan lite rörande, att bli kopierad är ju den finaste av hed...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, reklam, ikea, åkestam holst, reklamfilm, georgien
115kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Vanligt fölk gör Superbowl-reklam

Det är något speciellt med tv-reklamerna under Super Bowl. De är kända för att vara extremt påkostade och under sändningen blir det liksom aldrig något läge att hämta snacks eller gå på toaletten, som reklampauser i vanliga fall brukar ägnas åt. Marvel och Doritos har gått ihop för årets upplaga, och de anordnade en tävling där fans från hela världen fick skicka in sina reklamfilmsbidrag i hopp om att just deras video skulle väljas ut att använ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, marvel, doritos, super bowl, super bowl-reklam, reklamtävling
32kg
+
Roger Åberg
0

Beastie Boys gillar inte reklamfilm

Vill inte att deras musik används

Vi postade reklamfilmen för GoldieBlox på Feber för ett tag sedan, en skön reklamfilm som vill att flickor kan göra annat än leka med dockor. GoldieBlox döpte filmen till GoldieBlox, Rube Goldberg & the Beastie Boys vilket gör att man kan ana att Beastie Boys gett ok till att deras musik är med i filmen - något som inte har skett. Like many of the millions of people who have seen your toy commercial “GoldieBlox, Rube Goldberg & the Beastie Boys...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, beastie boys, goldiebox
172kg
+
Bobby Green
0

Kul reklam från Foot Locker

Foot Locker kör just nu kampanjen Week Of Greatness och till den kommer den här rätt roliga reklamen där vi får träffa på ett par kända ansikten som gör saker vi kanske inte riktigt hade räknat med.
Läs mer om Reklam, Foot Locker, reklam, kul, humor, rolig, All Is Right In The World
124kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Kortfilm The Bear & The Hare

Julkampanj

Butiken John Lewis julkampanj ses numera som en slags symbol för att den brittiska julsäsongen har startat. The Bear & The Hare, en animerad kortfilm skapad av Elliot Dear och Yves Geleyn, förmedlar den varma julkänslan på ett fantastiskt sätt. I bakgrunden spelas Lily Allens version av Keanes Somewhere Only We Know. Du kan titta på kortfilmen ovan och en bakom kulisserna-video nedan. Kortfilmstips smäller alltid högt hos mig och som Sveriges ...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, the bear & the hare, kortfilm, john lewis, reklam
94kg
+
Roger Åberg
0

Det här är symbolerna för OS i Rio

Det är snart OS i Ryssland men efter det väntar sommar-OS i Rio och nu har man presenterat symbolerna som kommer att användas där. Man har tagit fram 64 olika symboler - 41 för vanliga OS och för första gången 23 specialare för paralympics.
Läs mer om Reklam, os, rio, paralympics
88kg
+
Bobby Green
0

Näsduksdjur

Yuki Ariga har gjort en stop-motion-film där näsdukar får liv för den japanska papperstillverkaren Nepia. Hur videon gjordes kan ni se här nedan.
Läs mer om Reklam, näsdukar, reklam, stop-motion, Nepia, Tissue Animals
82kg
+
Josephine Sjöqvist
0

David Bowie för Louis Vuitton

Kortfilmskampanj

David Bowie spelar i en reklamkampanjskortfilm för det franska modemärket Louis Vuitton. Filmen heter Lx27Invitation Au Voyage och regisserades av Romain Gavras, som tidigare regisserat flera av M.I.A.:s musikvideor. Titta ovan!
Läs mer om Reklam, david bowie, louis vuitton, kampanj, kortfilm, romain gavras
113kg
+
Roger Åberg
0

Basket är allt

Derrick Rose är huvudpersonen i Adidas senaste reklamfilm som ifrågasätter vad som egentligen betyder något.
Läs mer om Reklam, Derrick Rose , basket, adidas
91kg
+
Roger Åberg
0

Om rappare var copywriters

Då hade de fått den här feedbacken

Det är alldeles för lite reklam i Sverige där copywriters verkligen får regera och leverera fantastiska meningar men säljande budskap. Nu hade det kanske inte varit lösningen att Petter och gänget hade fått ta över deras roller, även om det nog hade blivit både skönare och roligare. Simon Goetz är copywriter och han satt och funderade på hur det skulle vara om rappare skrev copy och framförallt - vilken feedback de skulle ha fått. Här har du ett...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, reklam, copy, copywriters
118kg
+
Josephine Sjöqvist
0

Kortfilm The Scarecrow

Jakten på hälsosam mat

Matföretaget Chipotle har gjort en animerad kortfilm kallad The Scarecrow för att göra reklam för sin nya app, ett gratisspel som uppmanar konsumenter att äta mer hälsosamt genom att följa med på fågelskrämmans jakt på nyttiga alternativ. Det här är en av många kortfilmer som kommer att presenteras från Chipotles sida. Redan nu har de planerat in fyra mörka komedier på samma tema för nästa år. Sången som du hör i bakgrunden är en tolkning av Ka...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, chipotle, the scarecrow, kortfilm
86kg
+
Wille Wilhelmsson
0

IKEA är Sveriges starkaste varumärke

Analysföretaget Evimetrix har i en undersökning frågat 5 000 personer om vilket som räknas som Sveriges starkaste varumärke och kanske inte helt oväntat så tog möbeljätten IKEA hand om förstaplatsen. Totalt ingick närmare 400 varumärken fördelade på 19 branscher i undersökningen och på andra och tredje plats hittas varumärkena Yes och Liseberg. Nedan kan ni kolla in Sveriges 20 starkaste varumärken och hoppar du vidare på länken kan du även kol...
Läs hela artikeln
Läs mer om Reklam, ikea, varumärken, statistik, topplistor
173kg
+
Bobby Green
0

Gör det bara

Nikes slogan är som vi alla vet Just Do It och just nu kör de en stor kampanj kring de orden. De uppmanar alla att bara göra det, oavsett vad du det är du har tänkt att ta dig för.
Läs mer om Reklam, Nike, Just Do It, reklam