m
a
r
1 i dag10 i går75 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Johannes Passion släpper EP:n WaveTapes Vol. 1

Sveriges nya framtidsnamn inom hiphop?

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

Johannes Passion beskrivs som Sveriges nya framtidsnamn inom hiphop och nu har han släppt EP:n WaveTapes Vol. 1 som du kan lyssna på här. Plattan är inspelad i hans egna hemmastudio som han har i sovrummet - utan budget, skivbolag eller management. Så här säger han själv:

"Mitt mål för de närmaste åren är simpelt... Ta över hiphop scenen här i Sverige. När folk hör om mina mål och drömmar brukar vissa reagera negativt, typ som att det lämnar en dålig smak i munnen på dem. Men detta är inte negativt för någon. Jag vill ta över på en vänskapligt sätt men bemöter detta utan tvivel på mig själv helt enkelt. Just nu är jag ingen, jag vet det. Jag vet vad jag kan göra och jag vet att jag fortfarande måste prestera. Det är just det jag vill göra med denna EP. Det jag tror gör mig speciell är att jag är en rappare från Sverige som kör på engelska som blandar stilar."

Visa
Pressmeddelande
Johannes Passion släpper nu EP:n WaveTapes Vol.1.

EP:n har han döpt till WaveTapes inte bara för att omslaget är en våg, utan för att han försöker skapa sin egna våg av musik.

Johannes introducerades tidigt för hiphop. Vid 13-års ålder började han skriva poesi som han sedan gjorde om till rap-verser. Han fick en mikrofon och ett ljudkort i födelsedagspresent när han fyllde 14 år. Från den dagen började han skapa musik och ett år senare visste han precis vad han ville bli: en artist.
Även om resan varit lång har han alltid haft ett tydligt mål.

-"Det finns inga gränser för hur långt jag kan ta mig" har varit lite av min motto i livet. När man lever efter ett sådant motto inbär det inte bara bra grejer, mycket smärta och besvikelse kommer med ett sådant tänk, iallafall innan du har nått ditt mål. Tro mig, jag har varit nära på att lägga ner musiken fler gånger än vad jag kan räkna, men nånting inom mig fick mig i slutändan att inte göra det, jag håller drömmen nära mitt hjärta och låter den lyfta mig när jag är som lägst, berättar Johannes.

Johannes blev antagen till Uppsala musikklasser 2004 med inriktning på sång, där han gick till 2010.
Under 2014 reste Johannes till Los Angeles tillsammans med två kompisar för att jobba med sin musik under sex månader. Det blev även ett tillfälle för honom att träffa några av sina inspirationer Tyler the Creator och Isaiah Rashad.
2016 började Johannes på SAE Institute där han pluggade Electronic Music Production under sex månader.

WaveTapes Vol.1 är första av tre EP:s som Johannes planerat att släppa. På volym ett fokuserar Johannes främst på sina rap-skills men projektet i helhet kommer flyta över gränserna mellan hip-hop, r&b och pop.
Tillsammans med producenterna Sci-fi Scheme, Roman Rsk och Madbliss tar Johannes med oss på en inspirerande resa igenom hans musik.

WaveTapes är inspelad i Johannes egna hemmastudio i hans sovrum. Ingen budget, skivbolag eller management. Bara han själv och sin musik som han nu väljer att släppa via SoundCloud. Främst för att plattformen är enkel och organisk, precis som Johannes själv.

-Mitt mål för de närmaste åren är simpelt... Ta över hiphop scenen här i Sverige. När folk hör om mina mål och drömmar brukar vissa reagera negativt, typ som att det lämnar en dålig smak i munnen på dem. Men detta är inte negativt för någon. Jag vill ta över på en vänskapligt sätt men bemöter detta utan tvivel på mig själv helt enkelt.
Just nu är jag ingen, jag vet det. Jag vet vad jag kan göra och jag vet att jag fortfarande måste prestera. Det är just det jag vill göra med denna EP. Det jag tror gör mig speciell är att jag är en rappare från Sverige som kör på engelska som blandar stilar.

WaveTapes Vol.1 är första stora steget för Johannes Passion. I arbetet med projektet har han vuxit som artist och vi kommer kunna följa Johannes utveckling genom de kommande två delarna av EP-sviten.
Snubbe får lira trummor med Foo Fighters
Verkar ha bra självförtroende 
142kg
+
Bobby Green
0
Metallica - The Unforgiven II
Fredagsklassikern 
124kg
+
Bobby Green
0
Carpool Karaoke med Linkin Park
Spelades in en vecka innan Chester dog 
117kg
+
Bobby Green
0
Skaparen av Hamdog vill öppna restaurang
Tar hjälp av crowdfunding 
48kg
+
Bobby Green
0
Öl bryggd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
102kg
+
Bobby Green
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
107kg
+
Bobby Green
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
141kg
+
Roger Åberg
0
Liten igelkott ska väl också få campa
Skön kampanj 
162kg
+
Roger Åberg
0
Två Omega Speedmaster 2915-1 på auktion
Den ena hittades på en vind! 
111kg
+
Roger Åberg
0
Det här betyder alla IKEA-namnen
Imponerande lista 
100kg
+
Roger Åberg
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
162kg
+
Roger Åberg
0
Så överlever du en hiss som rasar
Tips från coachen 
67kg
+
Bobby Green
0
Så här lagar du till en stek
Både en dyr och en billig sådan 
130kg
+
Roger Åberg
0