m
a
r
4 i dag6 i går72 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Johannes Passion släpper EP:n WaveTapes Vol. 1

Sveriges nya framtidsnamn inom hiphop?

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Musik

Johannes Passion beskrivs som Sveriges nya framtidsnamn inom hiphop och nu har han släppt EP:n WaveTapes Vol. 1 som du kan lyssna på här. Plattan är inspelad i hans egna hemmastudio som han har i sovrummet - utan budget, skivbolag eller management. Så här säger han själv:

"Mitt mål för de närmaste åren är simpelt... Ta över hiphop scenen här i Sverige. När folk hör om mina mål och drömmar brukar vissa reagera negativt, typ som att det lämnar en dålig smak i munnen på dem. Men detta är inte negativt för någon. Jag vill ta över på en vänskapligt sätt men bemöter detta utan tvivel på mig själv helt enkelt. Just nu är jag ingen, jag vet det. Jag vet vad jag kan göra och jag vet att jag fortfarande måste prestera. Det är just det jag vill göra med denna EP. Det jag tror gör mig speciell är att jag är en rappare från Sverige som kör på engelska som blandar stilar."

Visa
Pressmeddelande
Johannes Passion släpper nu EP:n WaveTapes Vol.1.

EP:n har han döpt till WaveTapes inte bara för att omslaget är en våg, utan för att han försöker skapa sin egna våg av musik.

Johannes introducerades tidigt för hiphop. Vid 13-års ålder började han skriva poesi som han sedan gjorde om till rap-verser. Han fick en mikrofon och ett ljudkort i födelsedagspresent när han fyllde 14 år. Från den dagen började han skapa musik och ett år senare visste han precis vad han ville bli: en artist.
Även om resan varit lång har han alltid haft ett tydligt mål.

-"Det finns inga gränser för hur långt jag kan ta mig" har varit lite av min motto i livet. När man lever efter ett sådant motto inbär det inte bara bra grejer, mycket smärta och besvikelse kommer med ett sådant tänk, iallafall innan du har nått ditt mål. Tro mig, jag har varit nära på att lägga ner musiken fler gånger än vad jag kan räkna, men nånting inom mig fick mig i slutändan att inte göra det, jag håller drömmen nära mitt hjärta och låter den lyfta mig när jag är som lägst, berättar Johannes.

Johannes blev antagen till Uppsala musikklasser 2004 med inriktning på sång, där han gick till 2010.
Under 2014 reste Johannes till Los Angeles tillsammans med två kompisar för att jobba med sin musik under sex månader. Det blev även ett tillfälle för honom att träffa några av sina inspirationer Tyler the Creator och Isaiah Rashad.
2016 började Johannes på SAE Institute där han pluggade Electronic Music Production under sex månader.

WaveTapes Vol.1 är första av tre EP:s som Johannes planerat att släppa. På volym ett fokuserar Johannes främst på sina rap-skills men projektet i helhet kommer flyta över gränserna mellan hip-hop, r&b och pop.
Tillsammans med producenterna Sci-fi Scheme, Roman Rsk och Madbliss tar Johannes med oss på en inspirerande resa igenom hans musik.

WaveTapes är inspelad i Johannes egna hemmastudio i hans sovrum. Ingen budget, skivbolag eller management. Bara han själv och sin musik som han nu väljer att släppa via SoundCloud. Främst för att plattformen är enkel och organisk, precis som Johannes själv.

-Mitt mål för de närmaste åren är simpelt... Ta över hiphop scenen här i Sverige. När folk hör om mina mål och drömmar brukar vissa reagera negativt, typ som att det lämnar en dålig smak i munnen på dem. Men detta är inte negativt för någon. Jag vill ta över på en vänskapligt sätt men bemöter detta utan tvivel på mig själv helt enkelt.
Just nu är jag ingen, jag vet det. Jag vet vad jag kan göra och jag vet att jag fortfarande måste prestera. Det är just det jag vill göra med denna EP. Det jag tror gör mig speciell är att jag är en rappare från Sverige som kör på engelska som blandar stilar.

WaveTapes Vol.1 är första stora steget för Johannes Passion. I arbetet med projektet har han vuxit som artist och vi kommer kunna följa Johannes utveckling genom de kommande två delarna av EP-sviten.
Chili Klaus ger gosskör Ghost peppers
Så tokigt! 
119kg
+
Bobby Green
0
Dokumentär om David Bowies sista år
Kommer 2018 
102kg
+
Bobby Green
0
Gräddlikör med smak av Cognac
Den första på svenska marknaden 
104kg
+
Bobby Green
0
McDonald's lanserar McVegan i Sverige
Kommer innan årsskiftet 
171kg
+
Bobby Green
0
JW Anderson och Converse samarbetar
Så här ser skorna ut 
49kg
+
Bobby Green
0
Ölmarinerade Seitan-tacos
Ett veganskt alternativ 
110kg
+
Bobby Green
0
KFC släpper ny kollektion med prylar
Julklappstips? 
69kg
+
Bobby Green
0
Köp ett par handklovar för 65 000 dollar
Eller inte 
37kg
+
Bobby Green
0
Enormt penthouse till salu i New York
Har grym utsikt 
241kg
+
Bobby Green
0
The Outfield - Your Love
Fredagsklassikern 
111kg
+
Bobby Green
0
Glen bygger fantastiska motorcykelmodeller
I skala 1:4 
106kg
+
Bobby Green
0
Snubbe satte biltuta på sin cykel
Tröttnade på folk som drällde i cykelfilen 
253kg
+
Bobby Green
0
Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's
Snart är samarbetet över 
-12kg
+
Bobby Green
0
Vox tar sig en titt på J Dillas favoritverktyg
Samplern Akai MPC3000 
103kg
+
Bobby Green
0
Chris Pratt intervjuar Margot Robbie
Lånar Jimmy Kimmels plats 
155kg
+
Bobby Green
0
Jackor inspirerade av The Empire Strikes Back
Ska hålla dig varm på Hoth 
179kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.4°
+
Roger Åberg
0