m
a
r
6 i dag5 i går75 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Max smäller upp vegetarisk restaurang på WOW

Fler alternativ som inte är kött

Visa inte Sinnet-artiklar
Sinnet / Festival

Den 11-13 augusti är det återigen dags för musikfestivalen Way Out West i Göteborg. Är man på festival så kommer man att bli hungrig och nu står det klart att hamburgerkedjan Max kommer att finnas på plats på området, och man har endast med sig vegetariska alternativ.

Har ni testat Max nya utbud av vegetarisk mat och i så fall vad tycker ni om den?

Visa
Pressmeddelande
VÄRLDENS FÖRSTA VEGETARISKA MAX ÖPPNAR PÅ WAY OUT WEST

Max har med sitt föredömliga hållbarhetstänk och ytterst välsmakande vegetariska utbud revolutionerat och förändrat bilden av hur en hamburgerkedja kan se ut anno 2016. Med en delad värdegrund kring klimatfrågor är vi stolta över att Max nu presenterar sin första helt vegetariska restaurang och gör detta på Way Out West.
Way Out West har från dag ett haft hållbarheten som en grundpelare. Ett arbete vi under de tio år som varit fortsatt att prioritera och utveckla. Inför 2012 förde vi diskussioner om hur vi ytterligare kunde minska vår klimatpåverkan och svaret som skulle göra skillnad var att bli helt vegetariska. Köttindustrin är en av vår tids största klimatutmaningar.

Max ambition är att vara bäst i sin bransch på hållbarhet och tidigare i år femdubblade Max utbudet av vegetariska alternativ vilket är ett initiativ vi applåderar. Givetvis blir vi stolta när den svenska hamburgerkedjan nu tar nästa steg i omställningen mot en mer klimatsmart meny och öppnar en helt vegetarisk restaurang på vår festival.

Way Out Wests kanske största kraft i hållbarhetsperspektivet är möjligheten att använda vårt forum till att skapa debatt och ifrågasätta normen om att kött är det normala och vegetariskt det onormala. De val som Max har gjort och fortsätter att göra i sin verksamhet är ett sjukt stark bidrag till en förändring på ett ännu bredare plan.

Vi säger inte att alla måste sluta äta kött, men om det inte ska gå fullständigt åt helvete behöver vi alla lyfta blicken och i högre utsträckning välja vegetarisk kost. Om du som läser detta tycker att det är en främmande tanke är du hjärtligt välkommen till Way Out West i Göteborg den 11-13 augusti där vi, tillsammans med bland annat Max, lovar att erbjuda ett vegetariskt utbud som inte bara mättar utan också smakar fantastiskt. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi verkligen göra skillnad.