m
a
r
76 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Så här tar du hand om en gjutjärnspanna

Alla borde ha en!

Visa inte Hemmet-artiklar
Hemmet / Köket

Gjutjärnspannan är en sak som min mamma alltid har älskat. När jag var yngre försökte jag vara modern och säga att teflonpannan var fantastisk men har nu fallit dit och lyssnat på min kloka mamma. Eller nästan i alla fall, jag använder inte "äkta" gjutjärn utan den lite modernare varianten från de Buyer. De är billiga (från rätt ställe några hundralappar), har fördelarna med gjutjärn men är inte alls så tunga som riktiga gjutjärnspannor. Och håller länge.

I vilket fall som helst. Många är rädda för gjutjärn eftersom de tror att de är svårare att ta hand om. De kräver lite omvårdnad, men det är helt enkelt inte så mycket besvär och det är så mycket roligare att hålla på med. I det här klippet får vi först se hur man grundar sin panna, hur man värmer upp den, hur man steker kött i den, hur man börjar steka i den och avslutar i ugnen och hur man rengör den.

Om du använder en teflonpanna i dag, våga prova något annat!