m
a
r
3 i dag4 i går67 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Converse och Sneakersnstuff släpper samarbete

Kläder och skor

Garderoben / Skor

Converse och Sneakersnstuff har tagit fram en gemensam kollektion med både kläder och skor och så här ser grejerna ut. Man tar tagit den ikoniska skomodellen One Star och gett den en modern version av det klassiska kamouflagetrycket. Här finns även foder i getläder. Kommer i lila och grönt och ett par blir dina för 1000 kronor. På klädsidan hittar vi en Goretex-jacka (3500 kronor), en långärmad t-shirt (400 kronor) och en vanlig t-shirt (350 kronor).

Den 12 april släpps kollektionen i Sneakersnstuffs butiker, på sneakersnstuff.com och på Converse.com. Grejerna ska även finnas hos utvalda återförsäljare.

Visa
Pressmeddelande
Sneakersnstuff tolkar Converse One Star

Converse One Star fortsätter befästa sin närvaro på den global streetwear-scenen, nu tillsammans med den välkända sneakerbutiken Sneakersnstuff. Tillsammans med Sneakersnstuff har Converse tagit fram en kapselkollektion kallad just Converse X Sneakersnstuff.

Kamouflagetrycket har länge varit ett centralt element på modescenen. Med en önskan om att modernisera det klassiska ERDL-mönstret som första gången togs fram av the US Army Engineer Research and Development Labratory under sextiotalet, introducerar Converse och Sneakersnstuff en kollektion där man gör en twist på det klassiska trycket One Stars anspråk på det militära trycket får liv genom dess textur och färg. I övergången från en traditionell grafisk applicering till en unik sammanlappning av mocka- och lädermaterial, fokuserar Converse och Sneakersnstuff på två färgpaletter – den klassiskt gröna militärpaletten och en lite djärvare lavenderlila palett. Den sistnämnda kommer att finnas exklusivt tillgänglig hos Sneakersnstuff.
 
Den så kallade foxing tapen, alltså den del som binder samman sulan med skon, hämtar sin inspiration från militära tvätt etiketter. På insidan av skons häl har en Sneakersnstuff logga applicerats. Vidare definieras skons karaktär av dess foder i get-läder, vintage bomullssnören, innersula med båda parters loggor och siluettens ikoniska stjärna i nappaläder.
 
”Camouflagemönstret har alltid spelat en viktig roll inom mode och streetwear”, säger Erik Fagerlind, medgrundare av Sneakersnstuff. ”Vi ville lyfta fram trycket genom att sy ihop läderbitar i en utdragen, onaturlig process. Vi tror inte på genvägar. Det är inte mode. Samlingen är genomgående, genuin och håller en hög hantverksnivå”.

Den lavendellila paletten har även inspirerat en kapselkollektion av kläder. Här ingår en GORE-TEX Coaches jacka, rustad med vind- och vattenresistent material, reflexiv logga och justerbara dragsnören vid jackens nederkant. Kollektionen rundas av med en lila Converse Essential långärmad t-shirt och en kortärmad t-shirt i militärinspirerat tryck med dubbla varumärkesloggor.

Sedan butikens öppning i Stockholm 1999 har Sneakersnstuff erbjudit premiumsneakers till lokala entusiaster och har samtidigt varit med och definierat streetstilen genom sitt distinkta utbud av produkter och olika samarbeten.

Kollektionerna släpps den 12e april, 2018. Skon i den lavendellila paletten samt GORE-TEX-jackan kommer endast att säljas på Sneakersnstuff.se och Converse.com. Resterande produkter kommer att släppas i Sneakersnstuffs butiker, på sneakersnstuff.com, converse.com och hos utvalda återförsäljare.

Skorna kommer att kosta 1000 SEK, longsleeve t-shirten 400 SEK, t-shirten 350 SEK och GORE-TEX- jackan kommer att kosta 3500 SEK. Converse X Sneakersnstuff sneakern kommer i storlekarna US 5 – US 13 och samtliga klädesplagg kommer att finnas i storlekar S-XXL.
Tut i luren! Idag är det ölets dag!
Skål! 
118kg
+
Bobby Green
0
11-årige Kareem är vass på att måla
Skapar väldigt realistiska bilder 
207kg
+
Bobby Green
0
En av de sista Fore-edge painting-konstnärerna
Martin målar "osynliga" bilder 
131kg
+
Bobby Green
0
Intressant drivlina till cykel
Saknar kedja 
275kg
+
Bobby Green
0
Hetare nuggets på McDonald's
Oklart om de kommer till Sverige 
105kg
+
Bobby Green
0
Möt röstskådespelaren Tara Strong
Är bland annat bebisen i Rugrats 
120kg
+
Bobby Green
0
Snubbar testar blåa Jurassic World-chips
Ser mögliga ut 
52kg
+
Bobby Green
0
Travis Pastrana har slagit Evel Knievels rekord
Tre galna hopp 
132kg
+
Bobby Green
0
Så hittade Seven Nation army till stadion
The White Stripes klassiska låt 
123kg
+
Roger Åberg
0
Honda uppdaterar Super Cub
Lanseras i Sverige 
153kg
+
Bobby Green
0
Charlie Sheen är med i Lil Pumps nya musikvideo
Till låten Drug Addicts 
-38kg
+
Bobby Green
0
Häng med i berg- och dalbanan Hyperion
Högst och snabbast i Europa 
109kg
+
Bobby Green
0
Gratis alkoholfri bärs i Stockholms skärgård
Ölbåten rycker ut 
167kg
+
Bobby Green
0
Porsche 356A 1600 Super från 1958
Oj vilken vacker bil 
101kg
+
Bobby Green
0
Warhawk blir den sista med förbränningsmotor
Sen är det bara el för Curtiss Motorcycles 
108kg
+
Bobby Green
0
20 meter hög väggmålning på Will Smith
Finns nu i West Philadelphia 
118kg
+
Bobby Green
0
Norton har en ny scrambler på gång
Det här är de första skisserna 
122kg
+
Bobby Green
0