m
a
r
5 i dag5 i går69 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Converse och Neighborhood släpper skor

Hyllar One Star 74 och Chuck 70

Visa inte Garderoben-artiklar
Garderoben / Skor

Det har florerat rykten om att Converse och det japanska streetwear-märket Neighborhood hade ett samarbete på gång och visst var det så. Det här är resultatet, Converse-modellerna One Star 74 och Chuck 70 har båda moderniserats för att få lite streetwear-känsla. Influenser har man hämtat både från militären och motorcyklar. Skorna har fått mocka, läder och canvastyg på sig och stjärnloggan på One Star har fått fler detaljer.

Skorna släpps hos Sneakersnstuff i dag och för One Star får man betala 1 000 kronor, Chuck kostar 1 100 kronor.

Visa
Pressmeddelande
CONVERSE OCH NEIGHBORHOOD AVSLÖJAR NYTT SAMARBETE

De två välkända varumärkena ger tillsammans siluetterna One Star ’74 och Chuck ’70 nytt liv med nya tappningar och riktar blicken mot streetwear, militär workwear samt motorcykelkultur.

Converse är tillbaka med ett spännande samarbete tillsammans med det välkända Japanska streetwear märket Neighborhood för att hylla siluetterna One Star ’74 och Chuck ’70. Converse x Neighborhood-samarbetet tar dessa två ikoniska siluetter och moderniserar dem i sann streetwear-anda med influenser från både militärt workwear och motorcykel-inspirerad funktionalitet.

Med rötter i motorcykelkulturen har Neighborhoods designer Shinsuke Takizawa ett unikt uttryckssätt med tolkningar från motorcykel- samt militärinspirerade element i allt han skapar. Precis som Converse delar också Neighborhood filosofin om att kläder och skor bör avspegla livsstilen hos den som bär dem. Denna nya kollektion mellan de två likasinnade varumärkena förenar dessa elements. Resultatet är en kollektion som inte bara fokuserar på funktionalitet, utan också en tidlös design som kan bäras dagligen och slitas över tid. I kollektionen syns de båda varumärkenas arv samt förkärlek till detaljer, musik, yrkesmannaskap och modern design.

Skon One Star ’74 har burits i en rad olika sammanhang och har blivit en kultursymbol vars historia fortfarande skrivs. Converse x Neighborhood One Star ’74 består av en ovansida i mocka som ger en snygg kontrast till insidan i läder samt den glansiga och något högre sulan. En välkänd detalj för sneakern är dess klassiska stjärn-logga, vilken har förfinats genom ytterligare detaljer signerade Neighborhood. Förutom detta pryder en text unik för samarbetet även sulan.

Jämsides med skon One Star ’74 i kollektionen finns också Converse x Neighborhood Chuck ’70. Chuck ’70 skon utgör tidlös design när den är som bäst och har genom sin bekvämlighet samt siluett inspirerad från det ikoniska sjuttiotalet alltid varit omtyckt av Neighborhood. I samarbetet har motorcykel-kulturen tillåts lysa igenom och sätta sin prägel. Skon har med sin inspiration från miliärt workwear utrustats med en canvas-ovansida med läderpartier och är tillsammans med tåpartiet i gummi samt läder en tålig sko med fina detaljer. Innersulan har i de båda skorna utrustats med Neighborhoods logga.

Samarbetet med Neighborhood är det första i en serie av samarbeten runt Converse sneaker One Star. I alla samarbeten strävar Converse efter högkvalitativa utbyten av idéer för att skapa unika och oväntade produkter. Kollektionen Converse x Neighborhood One Star ’74 och Chuck ’70 kommer att släppas den 6/4 hos Sneakersnustuff och kommer att säljas för 1000 SEK för One Star ’74 och 1100 SEK för CTAS 70.
Thomas Skoglund för Peak Performance
Tolkar höstens kollektioner 
65kg
+
Bobby Green
0
Mac rappar 400 stycken ord på en minut
Hänger du med? 
105kg
+
Bobby Green
0
Farmor rappar
Visar var skåpet ska stå 
68kg
+
Bobby Green
0
Freddie Mercurys röst är den bästa inom rock
Polyphonic berättar varför 
200kg
+
Bobby Green
0
James äter äckliga saker med Kim Kardashian
Får det lov att vara en sardin-smoothie? 
-54kg
+
Bobby Green
0
Italiensk design med amerikanskt hjärta
Spana in vackra Iso Rivolta 
100kg
+
Bobby Green
0
Cool James and Black Teacher - Dr. Feelgood
Fredagsklassikern 
116kg
+
Bobby Green
0
Klassisk Formel 1-bil på Tremolastrasse
Härlig väg i Schweiziska alperna 
130kg
+
Bobby Green
0
Skolexperiment blev snygg kortfilm
Järnpulver + magnet = sant 
110kg
+
Bobby Green
0
Lewis Hamilton frontar Pumas senaste kampanj
Träning är inte bara gymmet 
58kg
+
Bobby Green
0
Caferacer genom vackra Dolomiterna
Ser härligt ut 
116kg
+
Bobby Green
0
Slagsmål när Adidas och Pharrell släppte skor
Vuxna människor... 
4kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
37.4°
+
Roger Åberg
0