m
a
r
4 i går74 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Löparskor med 3D-printad mellansula

Framtidsteknik från Adidas

Visa inte Garderoben-artiklar
Garderoben / Skor

Futurecraft 3D är det senaste påhittet från Adidas och det är en sko som fötts ur en 3D-skrivare. Eller i alla fall mellansulan. Den skräddarsys för att passa just din fot och målet är att man i framtiden ska kunna knalla in i en butik och få en sko som är anpassad för just dig. Eric Liedtke från Adidas säger följande:
"Futurecraft 3D är en prototyp och ger uttryck för vår föresats. Vi har använt oss av en unik kombination av process och material på ett helt nytt sätt. Vår 3D-printade mellansula gör det inte bara möjligt att tillverka en enastående löparsko, utan också att använda data om prestanda för att stimulera verkligt skräddarsydda upplevelser som tillfredsställer behovet hos varje idrottare".

Visa
Pressmeddelande
ADIDAS INTRODUCERAR FUTURECRAFT – 3D-PRINTADE LÖPARSKOR

Futurecraft ger den ultimata, personligt anpassade skon

Stockholm, 7 oktober,2015 – idag introducerar adidas framtiden inom löpning med nya Futurecraft 3D, en unik 3D-printad mellansula som skräddarsys för att passa varje fots behov av dämpning. 3D-konceptet är en del av ‘Futurecraft series’, ett framsynt initiativ som sätter samarbete via crowdsourcing och skickligt hantverk i centrum för designprocessen och låter innovation genomsyra hela produktionsflödet.

Med hjälp av den 3D-teknink som används för att skapa Futurecraft 3D har adidas lyckats hitta en kombination av materialval och produktionsmetod som möjliggör personlig anpassning av stöd och dämpning. Den nya tekniken medför även högre kvalitet, något som i kombination med personlig anpassning gör det möjligt för idrottare att prestera sitt bästa.

Föreställ dig att gå in i en adidasbutik, springa en kort stund på ett löpband och sedan direkt få en 3D-printad löparsko – det är ambitionen med adidas Futurecraft 3D. En flexibel kopia av löparens fotavtryck, med god andningsförmåga och perfekt mappad efter fotens konturer och tryckpunkter, något som ligger till grund för en otrolig löparupplevelse. Med hjälp av datakällor och fotscanningstekniker blir det möjligt att omedelbart på plats i butiken skapa en perfekt formad sko.

“Futurecraft 3D är en prototyp och ger uttryck för vår föresats. Vi har använt oss av en unik kombination av process och material på ett helt nytt sätt. Vår 3D-printade mellansula gör det inte bara möjligt att tillverka en enastående löparsko, utan också att använda data om prestanda för att stimulera verkligt skräddarsydda upplevelser som tillfredsställer behovet hos varje idrottare”, säger Eric Liedtke, verkställande styrelsemedlem på adidas och ansvarig för Global Brands.

Futurecraft 3D är det första kapitlet inom adidas Futurecraft series, som visar på varumärkets engagemang för innovation i samtliga delar av produktionen.

“Futurecraft är vår sandlåda. Det är där vi utmanar oss själva varje dag för att utforska gränserna för vårt hantverk. För att stimulera innovation inom material och process och ta det välbekanta till framtiden. Vi förenar egenskaperna hos hantverk och prototyper med den gränslösa potentialen hos nya teknologier för tillverkning. Futurecraft är avskalat – snabbt, naturligt och gediget – och det är vår förhållning till design”, säger Paul Gaudio, kreativ chef.

Futurecraft 3D är trogen Futurecrafts vision om kreativt samarbete och har möjliggjorts genom ett crowdsourcat kompanjonskap med Materialise, pionjär och ledande specialist inom 3D-tryck.

Initiativet Futurecraft kommer att lansera fler banbrytande designinnovationer de sex kommande månaderna och stötta adidas ambition att bli det bästa sportmärket i världen.
James äter äckliga saker med Kim Kardashian
Får det lov att vara en sardin-smoothie? 
56kg
+
Bobby Green
0
Klassisk Formel 1-bil på Tremolastrasse
Härlig väg i Schweiziska alperna 
128kg
+
Bobby Green
0
Skolexperiment blev snygg kortfilm
Järnpulver + magnet = sant 
101kg
+
Bobby Green
0
Lewis Hamilton frontar Pumas senaste kampanj
Träning är inte bara gymmet 
62kg
+
Bobby Green
0
Caferacer genom vackra Dolomiterna
Ser härligt ut 
107kg
+
Bobby Green
0
Slagsmål när Adidas och Pharrell släppte skor
Vuxna människor... 
19kg
+
Bobby Green
0
Genomskinliga kokkärl
Se bättre vad du lagar 
180kg
+
Bobby Green
0
The Tail of a Whale kommer till Systembolaget
Kombinerar ale med veteöl 
100kg
+
Bobby Green
0
Tut i luren! I dag är det ostkakans dag!
Heja Småland! 
105kg
+
Bobby Green
0
Toaletten för dig som skiter pengar
Blir din för 100 000 dollar 
22kg
+
Bobby Green
0
Fräck prototyp från Indian
Och matchande klocka 
117kg
+
Bobby Green
0
Jeremy Clarkson gör reklam för Emirates
Nya första klass-sviter i Boeing 777 
125kg
+
Bobby Green
0
Iron Maiden kommer också till Sweden Rock
Grym lineup än så länge 
178kg
+
Bobby Green
0
Transportcykel med bränslecell
Har en räckvidd på 30 mil 
137kg
+
Bobby Green
0
Ferrari-bok auktioneras till vrakpris
Kostade 275 000 dollar ny 
50kg
+
Bobby Green
0
ArgaSkånskaMän testar Puma Burger
Och två andra ställen 
63kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
36.6°
+
Roger Åberg
0