m
a
r
2 i dag6 i går70 tjocka Garaget Garderoben Hemmet Kroppen Passet Sinnet Strupen

Stena Line öppnar bordershop på vattnet

Visa inte Garaget-artiklar
Garaget / Båten

De så kallade bordershopsen är populära resmål. Många tar sig dit för att bunkra upp med alkoholhaltiga drycker då priserna är betydligt lägre än om man exempelvis skulle handla på Systembolaget. Men för att komma dit krävs det att man åker lite båt först, går iland, kör till bordershopen, bunkrar och sedan tar sig tillbaka till båten igen. Men inte hos Stena Line - mellan den 26 februari och den 31 mars öppnar de nämligen en bordershop ombord på båten. Där kommer du att kunna köpa varor som är upp till 60 procent billigare än de är på Systembolaget och upp till 25 procent billigare än priserna som de är idag ombord.

Cecilia Alenfelt som är ansvarig för försäljningen ombord på Stena Lines färjor säger följande:

"Många lockas av att köpa med sig alkohol till lägre priser när de tar med sig bilen utomlands, men brist på tid kan vara ett hinder eftersom man behöver stanna till på vägen om man vill besöka en bordershop. Med vår flytande bordershop vill vi nu erbjuda våra resenärer ett smidigare sätt att handla till låga priser direkt ombord på färjan."
Bordershoparna kommer att finnas på linjerna Göteborg – Fredrikshamn och Karlskrona – Gdynia.

Visa
Pressmeddelande
Stena Lines första bordershop till sjöss

Snart behöver resenärer inte längre ta sig iland till en gränshandel för att handla till de låga priserna som finns på så kallade bordershops. Den 26 februari är det nämligen premiär för Stena Lines första bordershop till sjöss. Det innebär priser som ligger upp till 69 procent lägre än Systembolagets. Bordershopparna kommer att finnas på linjerna Göteborg – Fredrikshamn och Karlskrona – Gdynia.

Att ta bilen västerut genom att ta färjan från Sverige till Danmark eller söderut mot Polen för att upptäcka Europa är en vanlig företeelse hos svenskarna. I samband med bilresan passar många även på att bunkra upp lagret av alkoholhaltiga drycker på så kallade bordershops, gränsbutiker belägna i närheten av färjeinfarterna. Redan idag kan resenärer handla till lägre priser ombord på Stena Line jämfört med Systembolaget, men när rederiet nu lanserar världens första flytande bordershop är det alltså möjligt att handla till bordershop-priser utan att behöva lämna färjan.

Priserna på den flytande bordershopen kommer att vara upp till 60 procent lägre jämfört med Systembolaget och upp till 25 procent billigare än de låga priser som redan finns ombord på Stena Line idag.

– Många lockas av att köpa med sig alkohol till lägre priser när de tar med sig bilen utomlands, men brist på tid kan vara ett hinder eftersom man behöver stanna till på vägen om man vill besöka en bordershop. Med vår flytande bordershop vill vi nu erbjuda våra resenärer ett smidigare sätt att handla till låga priser direkt ombord på färjan, säger Cecilia Alenfelt, ansvarig för försäljningen ombord på Stena Lines färjor.

Världens första bordershop till sjöss står öppen på linjerna Göteborg – Fredrikshamn och Karlskrona- Gdynia under perioden 26 februari till 31 mars.

Om bordershop
En bordershop är en gränshandelsbutik strategiskt placerad vid trafikerade landsgränser, i länder där varor har lägre priser än i de angränsande länderna.
McDonald's lanserar McVegan i Sverige
Kommer innan årsskiftet 
157kg
+
Bobby Green
0
JW Anderson och Converse samarbetar
Så här ser skorna ut 
58kg
+
Bobby Green
0
KFC släpper ny kollektion med prylar
Julklappstips? 
70kg
+
Bobby Green
0
Köp ett par handklovar för 65 000 dollar
Eller inte 
40kg
+
Bobby Green
0
Enormt penthouse till salu i New York
Har grym utsikt 
237kg
+
Bobby Green
0
The Outfield - Your Love
Fredagsklassikern 
110kg
+
Bobby Green
0
Glen bygger fantastiska motorcykelmodeller
I skala 1:4 
105kg
+
Bobby Green
0
Snubbe satte biltuta på sin cykel
Tröttnade på folk som drällde i cykelfilen 
248kg
+
Bobby Green
0
Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's
Snart är samarbetet över 
-12kg
+
Bobby Green
0
Vox tar sig en titt på J Dillas favoritverktyg
Samplern Akai MPC3000 
101kg
+
Bobby Green
0
Chris Pratt intervjuar Margot Robbie
Lånar Jimmy Kimmels plats 
155kg
+
Bobby Green
0
Jackor inspirerade av The Empire Strikes Back
Ska hålla dig varm på Hoth 
177kg
+
Bobby Green
0
Övergiven badort i Florida
Spännande 
113kg
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.9°
+
Roger Åberg
0